Oryginał czy podróbka? Część II - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 14:27   #4951
Rybcia16
Rozeznanie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II

otrzymałam następująca odpowiedź

"Witam,

Jest na bardzo przykro z powodu całej sytuacji. Niestety nie mamy pojęcia dlaczego Pani produkt okazał się nieoryginalny. Wszystkie towary były sprowadzone ze Stanów i przeszły pozytywnie całą kontrolę celną. Oczywiście chcemy tą sytuację rozwiązać jak najszybciej. Nasza propozycją jest taka, wpłacimy Pani kwotę 80zł, a perfumy które Pani otrzymała zostawi sobie. Unikniemy dzięki temu, odsyłania towaru i przeciągania całej procedury reklamacyjnej. Jeśli pasuje Pani takie rozwiązanie proszę podać dane do przelewu razem z pełnymi danymi. Jeszcze raz przepraszamy za zaistniałą sytuację.
"

moim zdaniem to bez sensu - oczywiście że mogłabym sobie kupić podróbki za 30 zł (za perfumy dałam 108,99) ale po co mi one, mogę je co najwyżej wylać. Jak sadzicie co powinnam dalej z tym zrobić?
Rybcia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:31   #4952
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez Rybcia16 Pokaż wiadomość
otrzymałam następująca odpowiedź

"Witam,

Jest na bardzo przykro z powodu całej sytuacji. Niestety nie mamy pojęcia dlaczego Pani produkt okazał się nieoryginalny. Wszystkie towary były sprowadzone ze Stanów i przeszły pozytywnie całą kontrolę celną. Oczywiście chcemy tą sytuację rozwiązać jak najszybciej. Nasza propozycją jest taka, wpłacimy Pani kwotę 80zł, a perfumy które Pani otrzymała zostawi sobie. Unikniemy dzięki temu, odsyłania towaru i przeciągania całej procedury reklamacyjnej. Jeśli pasuje Pani takie rozwiązanie proszę podać dane do przelewu razem z pełnymi danymi. Jeszcze raz przepraszamy za zaistniałą sytuację.
"

moim zdaniem to bez sensu - oczywiście że mogłabym sobie kupić podróbki za 30 zł (za perfumy dałam 108,99) ale po co mi one, mogę je co najwyżej wylać. Jak sadzicie co powinnam dalej z tym zrobić?
Moim zdaniem to próba "uciszenia" Cię abys nie wystawiła nega, a pewnie tyle warte są te ich "perfumy". Jeżeli chcesz rady to grzecznie im odpisz że nie interesuje Cię podróbka, nie jest Ci potrzebna i chcesz zwrotu całaej sumy wraz z przesyłkami w obie strony, jeżeli sprzedawca nie zgodzi się na takie rozwiązanie to nie bój się zgłoś na policję i przed tym go o tym fakcie powiadom. Zobaczymy co powie. Nie daj się szantarzować i naciągać nawet na 1 zł takim cfaniaczkom
Stary 2011-11-30, 14:37   #4953
Rybcia16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _carlajna_ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to próba "uciszenia" Cię abys nie wystawiła nega, a pewnie tyle warte są te ich "perfumy". Jeżeli chcesz rady to grzecznie im odpisz że nie interesuje Cię podróbka, nie jest Ci potrzebna i chcesz zwrotu całaej sumy wraz z przesyłkami w obie strony, jeżeli sprzedawca nie zgodzi się na takie rozwiązanie to nie bój się zgłoś na policję i przed tym go o tym fakcie powiadom. Zobaczymy co powie. Nie daj się szantarzować i naciągać nawet na 1 zł takim cfaniaczkom
ech jestem zła, bo to perfumy na prezent i jak to wszystko się przeciągnie to zostanę bez kasy i bez prezentu :/ szczerze mówiąc nie wierze w efektywność policji. niemniej jednak napisze że chce dostać zwrot pełnej kwoty bo podróbki mnie nie interesują. chyba pomału przestane kupować na allegro bo ostatnio ciągle mam pecha
Stary 2011-11-30, 14:43   #4954
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
ech jestem zła, bo to perfumy na prezent i jak to wszystko się przeciągnie to zostanę bez kasy i bez prezentu :/ szczerze mówiąc nie wierze w efektywność policji. niemniej jednak napisze że chce dostać zwrot pełnej kwoty bo podróbki mnie nie interesują. chyba pomału przestane kupować na allegro bo ostatnio ciągle mam pecha
Musisz pytać przed zakupem w wątku z weryfikacją aukcji allegro a zapewniam Cię że nie będziesz musiałą rezygnować
A ja dzięki zgłoszeniu na policji i programowi ochrony kupujących odzyskałam pieniądze Tylko nie możesz się dac zastraszyć Już nawet nie chodzi o kwoty, ale dlaczego masz ustępować osobie która bezczelnie Cię oszukała Nie zrozum mnie źle, sama podejmiesz decyzję ale ja już kilka takich sytuacji miałam i z doświadczenia wiem że na wzmiankę o zgłoszeniu policji, chętniej oddają pieniądze choć spróbuj...
Stary 2011-11-30, 14:49   #4955
Rybcia16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _carlajna_ Pokaż wiadomość
Musisz pytać przed zakupem w wątku z weryfikacją aukcji allegro a zapewniam Cię że nie będziesz musiałą rezygnować
A ja dzięki zgłoszeniu na policji i programowi ochrony kupujących odzyskałam pieniądze Tylko nie możesz się dac zastraszyć Już nawet nie chodzi o kwoty, ale dlaczego masz ustępować osobie która bezczelnie Cię oszukała Nie zrozum mnie źle, sama podejmiesz decyzję ale ja już kilka takich sytuacji miałam i z doświadczenia wiem że na wzmiankę o zgłoszeniu policji, chętniej oddają pieniądze choć spróbuj...
odpisałam im w ten sposób --> niestety nie jestem zainteresowana takim rozwiązaniem, ponieważ te podróbki do niczego mi się nie przydadzą i rzeczywiście mogłabym takie kupić za 30 zł na targu, ale dla mnie to po prostu strata pieniędzy! nie będę ich używać, więc jest to równoznaczne z wyrzuceniem 30 zł do śmieci. Podtrzymuje swoją propozycję, trudno stracę na tym sporo czasu, ale jeśli chcą państwo otrzymać dobrą pozycję na allegro i nie mieć problemów prawnych przy okazji to zgodzą się państwo na moje rozwiązanie. Nie wspominając już o tym że to państwo powinni chcieć mi wynagrodzić to że sprzedali mi podróbki a nie jeszcze wyciągać 30 zł z tej transakcji. Proszę o informację na jaki adres perfumy mają zostać odesłane.

zobaczymy może coś się uda osiągnąć. Jeśli nie to poproszę Cię o przybliżenie tego,jak to u Ciebie się odbyło, gdzie co i jak zgłaszałaś
Stary 2011-11-30, 14:58   #4956
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

no ja też bym nie zgodziła się na taki układ zawsze możesz napisać, że nie chcesz brać udziału w przestępstwie i nie używasz ani nie przechowujesz podrabianych rzeczy (wiem, może na wyrost, ale czasem działa )

mi babka kiedyś wcisnęła podróbe Euphorii i to tak wrednie, że foty wysyłała swojego oryginału, a mi wysłała podróbe ale napisałam jej o kodeksie karnym itd i kase miałam na drugi dzień..
natomiast za innym razem jak przyszła mi podróba i grzecznie, ośmiele się stwierdzić, że jeszcze grzeczniej niż Ty napisałam gościowi jak się sprawy mają, a ten na mnie z ryjem, że jak ja go moge obrażać i że pierwszy raz spotkał tak nieprzyjemnego klienta?

mam nadzieje, że nie będą odwalać szopek

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:00   #4957
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
odpisałam im w ten sposób --> niestety nie jestem zainteresowana takim rozwiązaniem, ponieważ te podróbki do niczego mi się nie przydadzą i rzeczywiście mogłabym takie kupić za 30 zł na targu, ale dla mnie to po prostu strata pieniędzy! nie będę ich używać, więc jest to równoznaczne z wyrzuceniem 30 zł do śmieci. Podtrzymuje swoją propozycję, trudno stracę na tym sporo czasu, ale jeśli chcą państwo otrzymać dobrą pozycję na allegro i nie mieć problemów prawnych przy okazji to zgodzą się państwo na moje rozwiązanie. Nie wspominając już o tym że to państwo powinni chcieć mi wynagrodzić to że sprzedali mi podróbki a nie jeszcze wyciągać 30 zł z tej transakcji. Proszę o informację na jaki adres perfumy mają zostać odesłane.

zobaczymy może coś się uda osiągnąć. Jeśli nie to poproszę Cię o przybliżenie tego,jak to u Ciebie się odbyło, gdzie co i jak zgłaszałaś
Trzymam kciuki aby Ci się udało odzyskac pieniądze
A tak w celach informacyjnych podaję podstawę prawną:
Art. 305 ustawy Prawo własności przemysłowej (Dz.U. 2001, Nr 49, poz.508 - tekst ujednolicony)

A TU jeszcze ciekawy link dla tych, którzy się boją zgłaszać kupione podróbki

Edytowane przez _carlajna_
Czas edycji: 2011-11-30 o 15:09
_carlajna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:19   #4958
Rybcia16
Rozeznanie

sprzedający na szczęście spuścił z tonu i zamierza mi oddać pełną kwotę + w ramach rekompensaty mam sobie zostawić ten flakonik podrobiony (buahahahaha). W każdym razie wystrzegajcie się tego użytkownika.
Idę poszukać innej aukcji, bo z perfum nie zrezygnuje tylko teraz nie zrobię już tego "po łebkach"
Dziękuję Wam bardzo za wsparcie i pomoc
Stary 2011-11-30, 22:56   #4959
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
sprzedający na szczęście spuścił z tonu i zamierza mi oddać pełną kwotę + w ramach rekompensaty mam sobie zostawić ten flakonik podrobiony (buahahahaha). W każdym razie wystrzegajcie się tego użytkownika.
Idę poszukać innej aukcji, bo z perfum nie zrezygnuje tylko teraz nie zrobię już tego "po łebkach"
Dobrze że tak się sytuacja rozwinęła Daj znać czy faktycznie dotrzymał słowa I ja osobiście wystawiłabym mu odpowiedni komentarz, może nie negatywny,ale neutral na pewno bo idą święta i pewnie wiele osób skusi się na takie okazje, pewnie ma nadzieję na sprzedaż pozostałego asortymentu więc chce wyciszyć i polubownie załatwić sprawę Ale w to już nie wnikam
Stary 2011-12-01, 11:25   #4960
zania
Matka buldoga

Cytat:
Znalazlas?
Wyszukalam ci najtansza oferte z oryginalna flaszka, oczywiscie nie tester, bo wspominalas, ze to na prezent KLIK
Stary 2011-12-01, 12:46   #4961
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Znalazlas?
Wyszukalam ci najtansza oferte z oryginalna flaszka, oczywiscie nie tester, bo wspominalas, ze to na prezent KLIK
A w opisie stoi tester
rudzia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:51   #4962
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Bo zania to taka żartownisia
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:42   #4963
Rybcia16
Rozeznanie

Cytat:
Znalazlas?
dziękuje za pomoc, ale już zamówiłam
Stary 2011-12-01, 19:43   #4964
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez rudzia77 Pokaż wiadomość
A w opisie stoi tester
O masz, po co slepemu oczy
Juz sie poprawiam KLIK
Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Bo zania to taka żartownisia
A idac tokiem myslenia Siarki, wrecz jestem dowcipnisia
Stary 2011-12-01, 19:44   #4965
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
OA idac tokiem myslenia Siarki, wrecz jestem dowcipnisia
Dowcipnisia ze sprawną myszką
Stary 2011-12-01, 20:10   #4966
abar18
Zakorzenienie

nie wiem czy tu mogę zapytać,ale proszę o podpowiedź czy ten sprzedawca sprzedaje oryginały?
http://allegro.pl/serum-dior-one-ess...918284686.html
abar18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 20:32   #4967
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abar18 Pokaż wiadomość
nie wiem czy tu mogę zapytać,ale proszę o podpowiedź czy ten sprzedawca sprzedaje oryginały?
http://allegro.pl/serum-dior-one-ess...918284686.html
To forum o perfumach
Chociaż patrząc po komentarzach i asortymencie myślę, że ma oryginały
Stary 2011-12-01, 20:39   #4968
abar18
Zakorzenienie

no to zapytam tak - czy jest osobne forum na temat kosmetykow?
aha- ale w sumie ten sprzedawca sprzedaje też perfumy,więc może ktoś u niego kupował?
abar18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 22:32   #4969
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
ESCADA ESPECIALLY oryginał czy podróbka, niby tester 75ml edp
czy testery tez maja grawerki? i czy krzywa rurka zawsze świadczy o podróbce?
Dziewczyny sorry że się powtarzam, kurcze nei pachnie mi to jak oryginał, prysnęłam sobie na nadgarstek w sephorze i inny zapach troche jest........
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 22:39   #4970
Asiuuuuula
Zakorzenienie

No nie wyglądało to na podróbę, poza tym to za świeże myślę, musisz psiknąć jednocześnie jednym i drugim, porównasz czy tak samo zapach się rozija w czasie .
Może psikałaś czymś jeszcze i się zapachy zmieszały... Porówanywałaś buteleczki?
Stary 2011-12-01, 22:49   #4971
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wyglądało to na podróbę, poza tym to za świeże myślę, musisz psiknąć jednocześnie jednym i drugim, porównasz czy tak samo zapach się rozija w czasie .
Może psikałaś czymś jeszcze i się zapachy zmieszały... Porówanywałaś buteleczki?
no butelki jakby takie same
dobra myśl, wezmę moją buteleczkę jutro i prysnę w sephorze sobie a jak wyjde to moim od razu

moze jestem za bardzo podejrzliwa ale to moje jakos tak alkoholowo-podrobkowo pachnie
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 22:51   #4972
zania
Matka buldoga

Cytat:
Dowcipnisia ze sprawną myszką
Widze, ze czytalysmy ten sam watek

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny sorry że się powtarzam, kurcze nei pachnie mi to jak oryginał, prysnęłam sobie na nadgarstek w sephorze i inny zapach troche jest........
A moze to jakies uprzedzenie, ze niby masz podrobke Najlepiej psiknij swoja wode na lewy nadgarstek, drugi na prawy i daj komus do powachnia. Tzn, jesli oczywiscie bylaby taka mozliwosc.
Stary 2011-12-02, 20:03   #4973
asiula_240581
Zadomowienie

Mam pytanie odnośnie Dior Addict to life.
Czy na podstawie tych zdjęć można stwierdzic, ze perfumy sa oryginalne? O jakie jeszcze zdjecie poprosic, zeby miec 100% pewności?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0040.jpg (31,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0819.jpg (37,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0818.jpg (34,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0811.jpg (31,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1958537203.jpg (17,8 KB, 13 załadowań)
asiula_240581 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:24   #4974
_Kari_
Zakorzenienie

Diewczyny a ja mam pytanie czy istnieje albo istniała wersja "eau deodorante" Chanel Coco?? Bo dostałam jakis czas temu flaszkę od ciotki z Niemiec... pomijając fakt że zapach nigdy mi nie odpowiadał a ciotka pomyliła Coco z Coco Mademoiselle
Niby mówi że kupiła w perfumerii... ale ja nigdzie nie znalazłam wersji "eau deodorante"??
Mam kartonik i wszytko... ale chinskie podróby też potrafią mieć kartoniki i inne duperele...
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:40   #4975
pannaleksandra
Wtajemniczenie

ja mam pytanie trochę z innej beczki chodzi o merlin.pl
bvulgari omnia crystalline 65ml: http://merlin.pl/Bvlgari-Omnia-Cryst...19,559202.html
bvulgari omnia crystalline 40: http://merlin.pl/Bvlgari-Omnia-Cryst...19,559201.html
Trochę to dziwne, że 65tka jest tańsza od 40tki :/ czy któraś z Was kupowała tam perfumy? Czy to aż tak okazyjna promocja? Nie chciałabym, żeby potem się w najlepszym razie okazało, że to tester. Co o tym myślicie?
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:45   #4976
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_240581 Pokaż wiadomość
Czy na podstawie tych zdjęć można stwierdzic, ze perfumy sa oryginalne? O jakie jeszcze zdjecie poprosic, zeby miec 100% pewności?
Myślę, że jest OK.

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
Diewczyny a ja mam pytanie czy istnieje albo istniała wersja "eau deodorante" Chanel Coco?? Bo dostałam jakis czas temu flaszkę od ciotki z Niemiec... pomijając fakt że zapach nigdy mi nie odpowiadał a ciotka pomyliła Coco z Coco Mademoiselle
Niby mówi że kupiła w perfumerii... ale ja nigdzie nie znalazłam wersji "eau deodorante"??
Mam kartonik i wszytko... ale chinskie podróby też potrafią mieć kartoniki i inne duperele...
Nie znam ale najlepiej jak wstawisz zdjęcia
Stary 2011-12-02, 21:55   #4977
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_240581 Pokaż wiadomość
moim zdaniem wyglada ok, to juz nowy flakon (chyba Asiulka ja rozbierala...)
Addicty maja takie 'fikusne' rurki...ale cieniutkie, zgrabniutkie (takie jak ta wlasnie)

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
ja mam pytanie trochę z innej beczki chodzi o merlin.pl
bvulgari omnia crystalline 65ml: http://merlin.pl/Bvlgari-Omnia-Cryst...19,559202.html
bvulgari omnia crystalline 40: http://merlin.pl/Bvlgari-Omnia-Cryst...19,559201.html
Trochę to dziwne, że 65tka jest tańsza od 40tki :/ czy któraś z Was kupowała tam perfumy? Czy to aż tak okazyjna promocja? Nie chciałabym, żeby potem się w najlepszym razie okazało, że to tester. Co o tym myślicie?
na wieksza pojemnosc zrobili promocje, stad taka cena

edit - Asiulka byla szybsza i Addicta zweryfikowala juz

Edytowane przez magda s.
Czas edycji: 2011-12-02 o 21:56
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 23:15   #4978
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
Istniała. Był to dezodorant a raczej woda do ciała o właściwościach dezodorantu. Flakon miał kształt taki jak woda toaletowa, ale szkło było lekko matowe. Dla pewności dobrze by było gdybyś wkleiła fotki.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 20:16   #4979
Ewka:D:D
Rozeznanie

dziewczyny pomóżcie zastanawiam sie na d kupnem perfumu ck euphora z tablicy perfum niby pochodzi z beclowego ale czy to na bank org?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg calvin-klein-euphoria-100-ml-edp-warszawa_rev001.jpg (31,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg calvin-klein-euphoria-100-ml-edp-zdjecia_rev001.jpg (28,4 KB, 47 załadowań)

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 21:31   #4980
asiula_240581
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
dziewczyny pomóżcie zastanawiam sie na d kupnem perfumu ck euphora z tablicy perfum niby pochodzi z beclowego ale czy to na bank org?

Zapytaj osobę sprzedajacą, czy ta Euphoria ma trójkącik na psikaczu, tzn czy ma tak samo jak ta Euphoria co zamieszczam Ci zdjecie.
Poza tym zapytaj czy kod z pudełka i z flaszki jest taki sam. Szkoda ze nie masz zdjecia spodu flaszki tam gdzie nalepka jest, no i zdjęcie z boku, tak zeby szklo bylo widac.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg EuphoriaTRÓJKĄT.jpg (13,8 KB, 135 załadowań)

Edytowane przez asiula_240581
Czas edycji: 2011-12-03 o 21:40
asiula_240581 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości