|
|
#4951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
otrzymałam następująca odpowiedź
"Witam, Jest na bardzo przykro z powodu całej sytuacji. Niestety nie mamy pojęcia dlaczego Pani produkt okazał się nieoryginalny. Wszystkie towary były sprowadzone ze Stanów i przeszły pozytywnie całą kontrolę celną. Oczywiście chcemy tą sytuację rozwiązać jak najszybciej. Nasza propozycją jest taka, wpłacimy Pani kwotę 80zł, a perfumy które Pani otrzymała zostawi sobie. Unikniemy dzięki temu, odsyłania towaru i przeciągania całej procedury reklamacyjnej. Jeśli pasuje Pani takie rozwiązanie proszę podać dane do przelewu razem z pełnymi danymi. Jeszcze raz przepraszamy za zaistniałą sytuację. " moim zdaniem to bez sensu - oczywiście że mogłabym sobie kupić podróbki za 30 zł (za perfumy dałam 108,99) ale po co mi one, mogę je co najwyżej wylać. Jak sadzicie co powinnam dalej z tym zrobić? |
|
|
|
#4952 | |
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
|
|
#4953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4954 | |
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
A ja dzięki zgłoszeniu na policji i programowi ochrony kupujących odzyskałam pieniądze Już nawet nie chodzi o kwoty, ale dlaczego masz ustępować osobie która bezczelnie Cię oszukała Nie zrozum mnie źle, sama podejmiesz decyzję ale ja już kilka takich sytuacji miałam i z doświadczenia wiem że na wzmiankę o zgłoszeniu policji, chętniej oddają pieniądze
|
|
#4955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
--> niestety nie jestem zainteresowana takim rozwiązaniem, ponieważ te podróbki do niczego mi się nie przydadzą i rzeczywiście mogłabym takie kupić za 30 zł na targu, ale dla mnie to po prostu strata pieniędzy! nie będę ich używać, więc jest to równoznaczne z wyrzuceniem 30 zł do śmieci. Podtrzymuje swoją propozycję, trudno stracę na tym sporo czasu, ale jeśli chcą państwo otrzymać dobrą pozycję na allegro i nie mieć problemów prawnych przy okazji to zgodzą się państwo na moje rozwiązanie. Nie wspominając już o tym że to państwo powinni chcieć mi wynagrodzić to że sprzedali mi podróbki a nie jeszcze wyciągać 30 zł z tej transakcji. Proszę o informację na jaki adres perfumy mają zostać odesłane.zobaczymy może coś się uda osiągnąć. Jeśli nie to poproszę Cię o przybliżenie tego,jak to u Ciebie się odbyło, gdzie co i jak zgłaszałaś |
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też bym nie zgodziła się na taki układ
i nie używasz ani nie przechowujesz podrabianych rzeczy (wiem, może na wyrost, ale czasem działa mi babka kiedyś wcisnęła podróbe Euphorii i to tak wrednie, że foty wysyłała swojego oryginału, a mi wysłała podróbe ale napisałam jej o kodeksie karnym itd i kase miałam na drugi dzień..natomiast za innym razem jak przyszła mi podróba i grzecznie, ośmiele się stwierdzić, że jeszcze grzeczniej niż Ty napisałam gościowi jak się sprawy mają, a ten na mnie z ryjem, że jak ja go moge obrażać i że pierwszy raz spotkał tak nieprzyjemnego klienta? ![]() mam nadzieje, że nie będą odwalać szopek
|
#4957 | |
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
A tak w celach informacyjnych podaję podstawę prawną: Art. 305 ustawy Prawo własności przemysłowej (Dz.U. 2001, Nr 49, poz.508 - tekst ujednolicony) A TU jeszcze ciekawy link dla tych, którzy się boją zgłaszać kupione podróbki
Mój avatar - ... "I just can't bare to let a gorgeous guy like him out of my sight." Edytowane przez _carlajna_ Czas edycji: 2011-11-30 o 15:09 |
|
|
|
|
#4958 |
|
Rozeznanie
|
sprzedający na szczęście spuścił z tonu i zamierza mi oddać pełną kwotę + w ramach rekompensaty mam sobie zostawić ten flakonik podrobiony (buahahahaha). W każdym razie wystrzegajcie się tego użytkownika.
Idę poszukać innej aukcji, bo z perfum nie zrezygnuje tylko teraz nie zrobię już tego "po łebkach" ![]() Dziękuję Wam bardzo za wsparcie i pomoc |
|
|
|
#4959 | |
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
Daj znać czy faktycznie dotrzymał słowa I ja osobiście wystawiłabym mu odpowiedni komentarz, może nie negatywny,ale neutral na pewno Ale w to już nie wnikam
|
|
#4960 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Wyszukalam ci najtansza oferte z oryginalna flaszka, oczywiscie nie tester, bo wspominalas, ze to na prezent KLIK
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Bo zania to taka żartownisia
|
|
|
|
#4963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Matka buldoga
|
O masz, po co slepemu oczy
![]() Juz sie poprawiam KLIK ![]() A idac tokiem myslenia Siarki, wrecz jestem dowcipnisia
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy tu mogę zapytać,ale proszę o podpowiedź czy ten sprzedawca sprzedaje oryginały?
http://allegro.pl/serum-dior-one-ess...918284686.html |
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż patrząc po komentarzach i asortymencie myślę, że ma oryginały
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
no to zapytam tak - czy jest osobne forum na temat kosmetykow?
aha- ale w sumie ten sprzedawca sprzedaje też perfumy,więc może ktoś u niego kupował? |
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sorry że się powtarzam, kurcze nei pachnie mi to jak oryginał, prysnęłam sobie na nadgarstek w sephorze i inny zapach troche jest........
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wyglądało to na podróbę, poza tym to za świeże myślę, musisz psiknąć jednocześnie jednym i drugim, porównasz czy tak samo zapach się rozija w czasie
.Może psikałaś czymś jeszcze i się zapachy zmieszały... Porówanywałaś buteleczki? |
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra myśl, wezmę moją buteleczkę jutro i prysnę w sephorze sobie a jak wyjde to moim od razu ![]() moze jestem za bardzo podejrzliwa ale to moje jakos tak alkoholowo-podrobkowo pachnie |
|
|
|
|
#4972 | |
|
Matka buldoga
|
Widze, ze czytalysmy ten sam watek
![]() ![]() Cytat:
Najlepiej psiknij swoja wode na lewy nadgarstek, drugi na prawy i daj komus do powachnia. Tzn, jesli oczywiscie bylaby taka mozliwosc.
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnośnie Dior Addict to life.
Czy na podstawie tych zdjęć można stwierdzic, ze perfumy sa oryginalne? O jakie jeszcze zdjecie poprosic, zeby miec 100% pewności? |
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Diewczyny a ja mam pytanie czy istnieje albo istniała wersja "eau deodorante" Chanel Coco?? Bo dostałam jakis czas temu flaszkę od ciotki z Niemiec... pomijając fakt że zapach nigdy mi nie odpowiadał a ciotka pomyliła Coco z Coco Mademoiselle
![]() Niby mówi że kupiła w perfumerii... ale ja nigdzie nie znalazłam wersji "eau deodorante"?? Mam kartonik i wszytko... ale chinskie podróby też potrafią mieć kartoniki i inne duperele...
|
|
|
|
#4975 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam pytanie trochę z innej beczki chodzi o merlin.pl
bvulgari omnia crystalline 65ml: http://merlin.pl/Bvlgari-Omnia-Cryst...19,559202.html bvulgari omnia crystalline 40: http://merlin.pl/Bvlgari-Omnia-Cryst...19,559201.html Trochę to dziwne, że 65tka jest tańsza od 40tki :/ czy któraś z Was kupowała tam perfumy? Czy to aż tak okazyjna promocja? Nie chciałabym, żeby potem się w najlepszym razie okazało, że to tester. Co o tym myślicie? |
|
|
|
#4976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Addicty maja takie 'fikusne' rurki...ale cieniutkie, zgrabniutkie (takie jak ta wlasnie) Cytat:
![]() edit - Asiulka byla szybsza i Addicta zweryfikowala juz
Burberry Body Intense i inne oddam książki i elektronika ciuchy, buty, torebki itp. Edytowane przez magda s. Czas edycji: 2011-12-02 o 21:56 |
||
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#4979 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny pomóżcie zastanawiam sie na d kupnem perfumu ck euphora z tablicy perfum niby pochodzi z beclowego ale czy to na bank org?
|
#4980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapytaj osobę sprzedajacą, czy ta Euphoria ma trójkącik na psikaczu, tzn czy ma tak samo jak ta Euphoria co zamieszczam Ci zdjecie. Poza tym zapytaj czy kod z pudełka i z flaszki jest taki sam. Szkoda ze nie masz zdjecia spodu flaszki tam gdzie nalepka jest, no i zdjęcie z boku, tak zeby szklo bylo widac. Edytowane przez asiula_240581 Czas edycji: 2011-12-03 o 21:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

Nie zrozum mnie źle, sama podejmiesz decyzję ale ja już kilka takich sytuacji miałam i z doświadczenia wiem że na wzmiankę o zgłoszeniu policji, chętniej oddają pieniądze
--> niestety nie jestem zainteresowana takim rozwiązaniem, ponieważ te podróbki do niczego mi się nie przydadzą i rzeczywiście mogłabym takie kupić za 30 zł na targu, ale dla mnie to po prostu strata pieniędzy! nie będę ich używać, więc jest to równoznaczne z wyrzuceniem 30 zł do śmieci. Podtrzymuje swoją propozycję, trudno stracę na tym sporo czasu, ale jeśli chcą państwo otrzymać dobrą pozycję na allegro i nie mieć problemów prawnych przy okazji to zgodzą się państwo na moje rozwiązanie. Nie wspominając już o tym że to państwo powinni chcieć mi wynagrodzić to że sprzedali mi podróbki a nie jeszcze wyciągać 30 zł z tej transakcji. Proszę o informację na jaki adres perfumy mają zostać odesłane.

Ale w to już nie wnikam