|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]() ja niestety mialam dosc spory ten rozstep i nawet wydaje mi sie, ze do konca sie to tam wszystko nie zroslo ![]()
|
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Cytat:
fajnie bo dowiedziałam się troszkę o tych miodach.Też Lubię gryczany ![]() Jeśli chodzi o wagę ...to ja staram się nie żreć jem normalnie a i tak tyję... więc taka mój urok i tyle...obrączka na razie na luzie...wodę złapię pewnie pod koniec...Dziś cały dzień jem mandarynki ![]() Mikołajki bez prezentów u Nas...ale pod choinkę jak najbardziej dokucza mi jelito tak jak przy zaparciu jakaś zakręcona jestem ostatnio...ciągle zapominam o wszystkim...nie mogę się skupić...i od niedawna mam wrażenie jak bym miała coś zrobić ważnego a nie wiem co...?
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
A może zapomniałaś o wizycie u lekarza?
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja puchnę , ale troszkę, widać to po nogach , koło kostek najbardziej...
A z tym tyciem i niejedzeniem to jest tak,że pewnie organizm się przestawia na oszczędzanie, zużywa się maksymalnie mało na bieżące potrzeby, a reszta szybciutko się w tłuszczyk przekształca....hormony hormony hormony.... ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Julliczka co studiowałaś , jeśli można spytać ? Bo ja też miałam pszczelarstwo na studiach może to ten sam kierunek
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mi młody dyskotekę urządza w brzuchu - dostał żelki i szaleje
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też szaleje po mandarynkach , kopie mnie rejonach szyjki
![]() Dzisiaj znowu mnie dobiła wiadomość .....zginął mężczyzna , ktory był moją pierwszą poważną miłością....dawno to było, ale sentyment pozostał
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-01 o 22:40 |
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
To moje dziecie jak wariowalo mi w brzuchu przez ostatnie dni, tak teraz 2 dni spokojniutkie
ale rusza sie, pewnie odsypia ostatnie imprezki w brzuszku
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj tej koleżance od chorej Córki lekarz powiedział,że widzi jądra i siusiaka, dodam że za 3 tygodnie ma termin, przeraża mnie ten pan doktor, bo to już trzecia zmiana płci ![]() Ale najlepsze jest to ,że ta chora Mała napisała list do Św. Mikołaja,że chciałaby brata i żeby rodzina była w komplecie .Mam nadzieję,że Jej marzenia się spełnią
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że ta dziewczynka też przezwycięży swoją chorobę
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rokowanie nie są dobre, bo IV stopień nowotworu ,najgorszy , w poniedziałek zaczyna chemię . Tak sobie myślę,że to dziecko może być ratunkiem dla tej dziewczynki, bo przecież może będzie możliwy przeszczep szpiku od rodzeństwa , jeśli krew pępowinowa się nie będzie nadawać.
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Nic innego nie pozostaje ....
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
No oby wiecej cech po tatusiu nie odziedziczyl
![]() A odnosnie Twojej kolezanki, mam nadzieje, ze wszystko sie jeszcze ulozy. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- konia czytalam w gazecie chyba M jak mama czy cos takiego o tym, ze dzieciatko w brzuszku "uratowalo" swoje rodzenstwo. Jutro jeszcze raz zajrze do tej gazety, zobacze co to za choroba byla u tego dzieciatka. A teraz uciekam spac dobranoc
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-01 o 23:25 |
|
|
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba wierzyć, że się wszystko ułoży ![]() Ja znam taki przypadek gdzie 5 letni chłopiec spadł ze swojego łóżka. Nie było to nic wysokiego, takie zwykłe łóżko. Spadł i uaktywnił się rak u chłopca. Mama robiła wszystko, ale niestety. Nie wiem czy kiedyś tak było, ale wydaje mi się, że teraz o taką chorobę to naprawdę nie trudno...
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba się cieszyć tym co się ma, szczególnie zdrowiem i doceniać każdy dzień
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Konia, duzo sily dla tej kolezanki i zdrowia dla jej dzieci Moje dziecko wczoraj bylo caly dzien bardzo aktywne, jak nigdy normalnie Sprawdzilam moja wage wieczorem i tak rano pokazala mi 84,8 (czyli od poniedzialku o 1,2kg wiecej) wieczorem bylo 85,5 czyli uznaje za norme, bo jadlam, pilam duzo. Rano na czczo waga wskazala dzisiaj 84,2, czyli o 0,6 kg mniej jak wczraj rano. Przy czym wczoraj trzymalam sie lepiej z jedzeniem . zamiast kilograma mandarynek zjadlam moze z 6 no i trzymalam sie bardzo godzin posilkow, moze to jakies rozwiazanie dla mnie? Zobaczymy dalej. Byle by tak szybko nie wzrastala ta waga, bo ze wzrastac musi to wiem, ale te tempo...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Witam się i zmykam do pracy. Co do wagi to zauważyłam że przybywam średnio 0,5kg na tydzień Zaczynamy 28 tydzień Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-12-02 o 07:58 |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
wczoraj wieczorem już nie miałam siły odpisywać ![]() U mnie jest taka tradycja ze na Mikołajki kupuje się słodkie i wkłada się do buta wystawionego na parapecie natomiast większe prezenty przynosi Gwiazdor
|
|
|
|
#1372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z rozgłosu jaki mają banki krwi pępowinowej wydawało mi sie że te przeszczepy własnej krwi pępowinowej są wykonywane na porządku dziennym. a z tego artykułu wynika, że było tylko kilka i to od młodszego rodzeństwa. a ten ostatni przeszczep to chyba z własnej krwi p. Mój TŻ ma rzadką genetyczna cukrzycę (typ MODY II) i jest 50% szans że dziecko że nasze dziecko też będzie ją miało, na szczęście objawy pojawiają się dopiero w okresie dojrzewania a nie wcześniej (tzn. przynajmniej niemowlak nie będzie musiał sie męczyc z pompą insulinową). Podobno prowadzone sa badania nad leczniczym wpływem krwi p. w leczeniu komórek trzustki przy cukrzycy. Ale nie wydaje mi się, żeby własna krew p. która także jest genetycznie podatna na cukrzycę mogła naprawić taką trzustkę.
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny...ale miałam dziwną noc obudziłam się z płaczem...jejku często mi się to zdarza w ciąży...wcześniej nie no ale obudził mnie mój płacz otworzyłam oczy i zdałam sobie sprawę, że to sen! i dalej nie mogłam się uspokoić i się poryczałam po prostu wstałam i chciało mi się bardzo płakać i tak płakałam o 3:00 w nocy aż zasnęłam![]() Ubieram się i lecę do mojej przyjaciółki, ciężarówki która leży i się nie rusza bo słabo się bidula czuje...A waga od wczoraj o 0.5kg do góry ...a jadłam lekko więc już nie wiem o co kaman... biorę to na klatę hehe może tak ma być ![]() Miłego piątku kochane
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj miałam przyjść na 10 do pracy ale zapomniałam i przyszłam na 8
A wczoraj była u mnie koleżanka która też jest w ciąży i jak ona mnie śmieszy. Bo ona już od 4 lat siedzi w domu i wciąż mi mówi że ja do pracy to odpoczywać jadę a ona jest zabiegana bo wciąż coś ma do zrobienia i jej jest tak ciężko bo ona będzie miała bliźniaki i jej już tak ciężko ale ja tego nie zrozumiem
|
|
|
|
#1375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1376 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
My byliśmy u http://www.ludwinludwin.pl/. Najnowocześniejszy sprzęt no i specjaliści wybitni w swojej dziedzinie-ja polecam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Powiem wam jeszcze taką rzecz odnośnie antykoncepcji, moja mama trafiła kiedyś na badanie kliniczne genomu- sprawdzające ryzyko chorób nowotworowych i złożonych. Wynik dotyczył jej i jej żeńskich potomków. Zdziwiło nas że otrzymała w zaleceniach jasne ostrzeżenie żeby unikać zażywania środków hormonalnych ze względu na ich wyjątkową zdolność do stymulowania raka piersi i jajnika. Wiem jedno, że takie badanie robi odsetek ludzi a prawda jest taka że antykoncepcja hormonalna jest szkodliwa i tyle Mój mąż nie pozwoli mi nigdy brać hormonów i jestem mu za to wdzięczna.
|
||||||
|
|
|
#1377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
Tak, ja rozumiem że ktoś zażywa leki z konieczności -bo każdy lek ma skutki uboczne i nie wykluczam że kiedyś może mnie spotkać taka sytuacja.Oby nie -ale dobrowolne trucie siebie nie przekonuje mnie.
aaaga to było badanie kliniczne - jeden z ośrodków badawczych miał taką ofertę. Nie było to bezpłatne ale relatywnie tanie w porównaniu do standardowej ceny. |
|
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh... szkoda słów na tę koleżankę... uwielbiam gadanie typu "ty nie wiesz jak to jest..", "zobaczysz jak to będzie.."... szczególnie kogoś kto nie bardzo zna naszą sytuację.. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Ja też brałam udział w takich badaniach genetycznych razem z moją mamą. Prorgam sponsorowany przez miasto bodajże.. (i to moje rodzinne, czyli nie takie wielkie..) Wykrywanie mutacji genetycznych odpowiedzialnych za raka piersi i jajników. Co do tabletek anty to ja słyszałam że jeśli już to zwiększają ryzyko zachorowania na nowotwory piersi a wlaśnie u kobiet sotsujących antykoncepcję hormonalną radziej występują: rak trzonu macicy i jajników.. I to wszystko nie jest potwierdzone do końca bo przyczyną takie oceny może byc fakt iż kobiety biorące tabletki częściej pojawiają się u ginekologów, częściej robią badania i po prostu byc może dlatego częściej są u nich wykrywane choroby.. Mi tak mówił lekarz.. Bo też o to pytałam. A hormony brałam jak mag_99 - musiałam poniekąd. Tym czego się boję przy tabletkach ostatnimi czasy to tak jak już pisałam - zakrzepica i tylko dlatego chyba do nich nie wrócę.. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

w każdym razie póżniej Was nadrobię, bo muszę wychodzić
fajnie bo dowiedziałam się troszkę o tych miodach.
i twierdził ,że się czeka 3 miesiące ?

dobranoc

Mój mąż nie pozwoli mi nigdy brać hormonów i jestem mu za to wdzięczna.