|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
#1202 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Masakra Was nadrobić tak w tym zamieszaniu w pracy ciężko taką ilość nadrobić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też wychodzę po 6 z domu bo na 8 muszę dojechać do Poznania więc małego zaprowadzam ja. To że Antek poszedł teraz do przedszkola to ma taki plus że on sie teraz wychoruje i nie będzie tak chorował w przyszłyjm roku. Cytat:
bo to jest naprawdę trudne. Ja mówię Antkowi że nie wolno bić wyzywać mówić brzydko a z przedszkola przynosi takie rzeczy że uszy więdną tak więc ja robię swoje a on łapie różne rzeczy z otoczenia . I jak wychować żeby było dobrze?Cytat:
![]() Co Cię tak zmobilizowało?? Bo mnie jakoś nic nie może zmobilizować ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1203 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja juz po obiedzie dzis. Walcze z katarem wiec zawiesilam basen az sie tego paskudztwa nie pozbede. Bylam dzis u lekarza ogolnego na wizycie ciazowej, ale tu u mnie to cisnienie zmierza, siuski zbadaja paskiem i posluchaja tetna doplerem. Z badania brzucha wynika ze macice mam troche nad pepek, choc moja mala w 90% kopie bardzo nisko, i zazwyczaj po prawej. I ostatnio bardzo duzo kopie, az sie zastanawiam kiedy ona spi ![]() , bo zasypiam z kopniakami i z nimi sie budze, w dzien tez nie proznuje. Oczywicie nie musze pisac ze strasznie mnie to cieszy Wczoraj mnie naszlo na slodkie i nie mialam slodyczy w domu (jak zwykle - tylko to mnie ratuje przed wazeniem 100kg :P) wiec upieklam ciastka owsiane - wyszly takie pastewne i dosc malo slodnie, ale bardzo sycace. Z mlekiem pozarlam
|
|||
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polozna zamiast Cie uspokoic, przebadac to takie rzeczy mowi ... co za baba no
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od paru dni czuję bardziej ruchy dziecka
wcześniej były takie delikatne, a teraz już coraz mocniej takie to fajne jak tylko kopie to od razu się cieszę jak nie wiem co, a zwłaszcza dzisiaj przy moim humorze ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- dziękuję mam nadzieje, że warto było wygrać okaże się jak przyjdą
|
|
|
|
#1207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje skąpstwo aż mi flakami przewraca jak patrze na tą cenę ![]() moja kuzynka pracowała dorywczo na wakacjach w takim bardzo popularnym u nas lumpeksie, gdzie towar nie na wagę, tylko każdy na metkę z ceną i często były rzeczy z firmowymi metkami. Co tydzień przychodziły te same osoby po 5-8 osób w grupie i zgarniały cały towar np. spodnie jeansowe lub kurtki dziecięce itp. do przeglądnięcia, wybierały lepsze i nowe, kupowały i wystawiały różne zestawy na allegro. Dlatego jak widzę takie zestawy a la z anglii (disney+ next+ marks&spencer +H&M) to już wiem o co chodzi, bo oni przeważnie tylko firmówki wybierają PS zabierzcie mi już komputer bo mam jakiś zadziorny dzień ![]()
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka jakie śliczne ciuszki. Szczególnie ten nietoperz
.Moja córunia dziś daje popis...zresztą Ona codziennie tak fika. |
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide robic obiadek - dzisiaj mielone
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co wszystko z ciuszków już mam i nic mi więcej nie potrzeba jedynie do kupie coś nowego na wyjście ze szpitala i to będzie wsio. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() Mój też daje popis szczególnie z rana ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
moim zdaniem też cena jest ok ani za wysoka ani za niska ![]() mielone mniam
|
|||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka super ubranka
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz mam więcej czasu żeby nawet się wybrać ale boje się że mnie stratują albo zgniotą mi brzuszek, więc siedzę w domu strasznie wam zazdroszczę że macie już ciuszki! ja nie mam jeszcze dosłownie nic na rozmiar 56 tylko 1xbody 62, bo rodzina obiecuje a ciągle nic nie dostałam, a poza tym u mnie ostatnio same dziewczynki.
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja u siebie w lumpku czasem kupiłam siate ciuszków i zapłaciłam mało raz 8,70 raz 17zł ale wtedy cena była 10zł za kg a raz trafiłam na 30zł za kg i zapłaciłam za siate ok 60zł a w dniu dostawy cena za kg jest 65zł |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też za wiele nie mam... kupię po 3 sztuki bodziaków, pajaców, śpiochów, kaftaników itp. w rozmiarze 56 i 62 bo pewnie jak się dzidziuś urodzi to każdy przyjedzie zobaczyć z jakimś ciuszkiem i narobi się tego cała masa... |
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz zjem obiadek
dziś rosołek a i tak wieczorem będę cos jadła znając życie
|
|
|
|
#1217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
idę zaraz coś zjeść, ale sama nie wiem na co mam ochotę... ![]() może zjem obiad mamy, a może nie... ![]() a rosołek chętnie bym zjadła oj...
|
||
|
|
|
#1218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
olewam to i sie wybiorę niedługo na zakupy dla rozm 56
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
a w ogóle to mnie natchnęłyście i zamierzam uszyć mojemu Dominikowi garniturek na rozm 62 lub 68: koszula, marynarka, spodnie i płaszczyk
znalazłam takie wykroje:
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tez czuje czesto wyzej tam gdzie zoladek![]() Kazda ciaza jest inna, kazdy bobasek jest inny i nie przejmuj sie tym gadaniem. ![]() Cytat:
|
|
#1222 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i co do tej wody. To może naprawdę sporo jej się zbierać. Emigra może Ci się wydawać,że nie jesteś opuchnięta a w rzeczywistości możesz już mieć lekką opuchliznę ( stąd też może Twoja waga, którą się martwisz) Pisałaś, że zaraz 27 tydz Ci leci Pamiętam, że ja w tym samym czasie brałam swój ślub. I jak sobie potańczyłam trochę to po weselu miałam opuchnięte kostki. Opuchlizna nie zeszła już do porodu. Myślałam też, że wcale nie jestem tak opuchnięta a jak dobę po porodzie cała woda ze mnie ''zeszła'' to jak spojrzaąłm na swoje nogi to pomyślałam ''Boże, czy ja mam aż takie chude nogi '' Jednak miałam nie tylko opuchnięte kostki jak mi się wydawało , ale też całe nogi i nawet palce u rąk Ważne jest, żeby kontrolować swoją wage zaraz po zejściu z łóżka i drugi raz przed pójściem spać. Bo jak lekarz zobaczy , że to wcale nie tłuszczyk tylko właśnie za dużo wody w organiźmie to może skierować do szpitala, żeby lepiej się temu przyjrzeć. Cytat:
Cytat:
1) bardzo ładne imię 2) wszystkich co znam o tym imieniu to bardzo sympatyczne osoby i do tego żartownisie jakich mało. Cytat:
Cytat:
Ale zjadłam sobie obiad. 2 duże udka z kurczaka, 4 gałki ziemniaków polanych tłuszczykiem i pół słoiczka papryki. W końcu czuję się najedzona jak należy No i muszę powiedzieć, że po tyg ciężkich zmagań z chorobą syna dziś odżył. W końcu dzisiaj miał dobry humor i się bawił. A co najlepsze przestała go buzia boleć i zaczął jeść, a taki ma przy tym apetyt, że byłam w szoku patrząc na ilość jaką pochłonął. Bo nawet jak był zdrowy to nie zjadł tyle co dzisiaj
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To meczarnia dla takiego dzidziusia. Dorosly maly. Takie dziecko powinno miec wygodne ubranka, z bawelny, welurku, polarku a nie takie sztywne. Zastanawiam sie czy ubiera sie takie malenkie dzieci w te sztywne ubrania dla swojej przyjemnosci? Dla ucieszenia oka? masakra
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
a ja własnie oglądam sobie film dokumentalny o karmieniu
![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zalukaj-film/8967/...dka_2005_.html tylko niestety trzeba sie zalogowac i wykupic pakiet na 7 dni za 3,6 ale wtedy można wszystkie filmy do oporu oglądac przez tydzień albo można zobaczyc jednorazowo 72min
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Również polecam
|
|
|
#1226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tu jest ich strona: http://www.volumed.pl Właśnie przed chwilą moja dzidzia miała pierwszy raz czkawkę ![]()
|
|
|
|
|
#1227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj pojadłam
obiadki mamy są najlepsze i na nie często mam ochotę ![]() A teraz piję gorącą czekoladę ![]() Mama mi opowiadała, że była dzisiaj w banku i spotkała tam dziewczyne w samym sweterku i rajstopach jasnych beżowych bez spódniczki bez niczego i sweterek był krótki masakra hehe---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
mi też mama na początku mówiła żeby nie kupować wcześniej, ale bez przesady ja nie mam zamiaru wszystkiego na ostatnią chwile a już tym bardziej żeby TŻ sam latał co to to nie ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- za daleko mam ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
super zazdroszczę Ci talentu szycia ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- dziękuję
|
||
|
|
|
#1228 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
A co będziecie robić z ciuszkami jak już dziecko się urodzi i z nich będzie wyrastać chowacie je czy może sprzedajecie albo komuś dajecie??
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Mhmmm domowa pizza pychota osobiście sama nigdy nie robiłam bo nie znam przepisu żadnego fajnego ![]() ale jak mama zrobi to jest mega pyszna ![]() Moja mama to zawsze jak coś robi to wszystko na oko - nie ma ustalonych przepisów zawsze robi tak jak jej się podoba i zawsze wszystko jest takie pyszne szkoda, że ja tak nie potrafie
|
|
|
|
#1230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam wszystkim to urządzenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

ale lekarz powiedział, że źle nie jest, zapewne wystarczy dieta. A trzeba to przypilnować, aby dziecko za mocno nie rosło. Póki co Ewelinka i tak jest o tydzień mniejsza niż wynika to z OM, ale klopsik też spory bo waży 670 gram 

bo to jest naprawdę trudne. Ja mówię Antkowi że nie wolno bić wyzywać mówić brzydko a z przedszkola przynosi takie rzeczy że uszy więdną tak więc ja robię swoje a on łapie różne rzeczy z otoczenia . I jak wychować żeby było dobrze?

dziś rosołek a i tak wieczorem będę cos jadła znając życie