![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXXV
Cytat:
![]() ująłeś to genialnie, w pytkę - i sprawdza się w każdych okolicznościach - oczywiście nie mam zamiaru wam tu opisywać tych najstraszniejszcyh ale no sprawdza się ![]() a żeby szczyt nie wyszedł taki grobowy - to dodam że mam "gópi czas" jak ja nazywam stan rui - i każdy szczyt cowieka cieszy ![]() ![]() ( mam nadzieję że czarny humor nie jest fopa) ![]() no i nie byłabym sobą gdybym nie poleciła toskańskich warzyw na patelnię Frosty - tak Gryxie już nie kupuję paczki rodzinnej ( ale ta z Biedry dobra też ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-12-02 o 00:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
osiem zapałek i maciej poczuł tampon ![]() jeszcze to i regularnie wracam do tego Wesołej nocki ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-12-02 o 01:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie u mnie po zawierusze jest ![]() Dziękuję Wam, naprawdę ![]() Czuję się taka...sponiewierana
![]() |
#4384 | ||||
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() --- Dobranoc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Macham znad dużego kubka kawy ze spienionym mlekiem
![]() Jak to dobrze, że juz piątek ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tulę Justynę mocno ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | ||||
Panaroja
|
Macham znad zimnej kawy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2.a to niewykluczone ![]() 3. przeczytałam próbki ![]() ![]() Dzięki mojej kocie znalazłam wczoraj w nocy zagubione przez Młodą dawno temu jej pióro wieczne i swój pilnik do paznokci - były upchnięte głęboko w fotelu między oparciem a siedzeniem ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Nindżopesz
|
Nie wiem co by tu zjeść
![]() Chyba skuszę się na bułkę z serem... Ju, toolam mocno. Dół mnie nie dziwi, przecież wszyscy spodziewaliśmy się hepi endu a wyszło jak wyszło. Ja też miałabym doła, na dodatek wyrzuty sumienia i rozkminki po co zrobiłam to czy tamto. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
wcale
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() życzę poprawy samopoczucia ![]() mi Tristram poprawia humor od pierwszej strony a wczoraj zaczęłam czytać Gautiera od Ciebie (na Lema jakoś brak mi koncentracji), świetny jest! a, jeśli oboje to ok, bardzo mnie zdziwiło nierówne traktowanie i zakorzenianie od małego różnic płciowych.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ziut ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Niiii ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Macha do Was niedoszła Red znad zielonej herbaty z maliną ![]() Zrobiłam dziś zakupy, potem wróciłam i ugotowałam pyszną (<skromny>) zupę łogórkową, następnie posprzątałam w szafkach kuchennych, z szuflady z przyprawami wyrzuciłam tylko jedno puste opakowanie, co oznacza, że na bieżąco ogarniam tę szufladę i jest w niej czysto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uleczcie mnie ![]() ![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
grozi wypollizowaniem
|
o! zastanawiam sieu ile to jest strasznie mało ubran u chuopa?
![]()
#4395 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja nawet jeszcze z łóżka nie wstałam... Tzn. wstałam na chwilę, żeby zrobić kawę i śniadanie. ![]() ![]() Uwaga, chyba po raz pierwszy również miałam sen barowy ![]() Śniła mi się Red w futrze (i z puchatymi włosami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 | ||
Zakorzenienie
|
No obecnie w szafie ma jakieś 3 swetro-bluzy ( + jeden lub dwa w praniu i chyba jeden na sobie), 3 podkoszulki (ale reszta w prasowaniu lub praniu) i chyba tyle
![]() Zresztą ja za dużo ubrań też nie mam w sumie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Idę naleśnikować (w ogóle chcę powiedzieć, że w swym życiu naleśniki piekłam może z 6-7 razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2011-12-02 o 11:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
kurcze, zapisałam się wczoraj telefonicznie na badania okresowe na "poniedziałek 6 grudnia" ale teraz widzę że nie ma takiego dnia
![]() Cytat:
![]() jak ktoś o tej porze wraca z pracy to ma obiad najwcześniej za godzinę, chyba że ktoś mu zrobi i przychodzi na gotowe ![]() ![]() Cytat:
![]() niech mnie zmutuje w Red choć na jeden weekend ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() no coś jest nie tak z Tobą, zdecydowanie ![]() ![]() ![]() ![]() ale po południu przychodzą po raz setny moi "ulubieni" panowie od "wykańczania drzwi" ![]() ja uważam zę mój tez ma strasznie mało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dopiero wstałem macham z nad kanapek z serem ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
Ziuty!
![]() Macham znad prawdopodobnie 17 kawy, 6 Red Bulla, tabliczki czekolady 70% i kiwających się choinek. ![]() Ju, tulę mocno. ![]() ![]() Doszłam do smutnego wniosku - starzeję się. ![]() Po 29 godzinach w pracy - z przerwą 3-godzinną na prysznic i zmianę ubrania - zaczynam mieć chorobę morską patrząc na te parszywe choinki. A w czasie studiów nie spało się po 3 dni, szło się na egzamin i się go zdawało na 5+. ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2011-12-02 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ch-uj bombki strzelił naleśników nie będzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Betty Ty chyba umiesz? ![]() ![]() Jak mi nie napiszeta jak robita, więcej już naleśników nie zrobię, o ![]() ![]() W ogóle smażone rzeczy mi nie wychodzą, placki też nie zawsze, chyba, że naleję 100 litrów tłuszczu pod nie ![]() ![]() ![]() ![]() Pytałam Was chyba kiedyś o smażenie beztłuszczowe, ale nikt mi nie odpowiedział ![]() A jest jeden plus, jak nie umiem smażyć, nie jem smażonych rzeczy ![]() ![]() ![]() To sobie idę zjeść tylko zupy ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2011-12-02 o 12:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale wieczorem do piwa będzie obowiązkowe sprzątanie po panach od remontu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wychodzi z tego jakieś, hmmmm 6-8 sztuk (zależy jaka duża patelnia) Czyli tak jak dla mnie i dla TŻa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ktoś jeszcze chętny do podzielenia się przepisem? ![]() I polecenia patelni? ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
ʞɐɯǝuɐ
|
wiem, i szczerze współczuję
![]() a naleśników też nie umiem robić a tak bardzo lubię ![]() co do patelni to moja mama ma taką specjalną do naleśników, od kilkunastu lat ją ma więc to żaden koszt, ona jest chyba aluminiowa, bo bardzo lekka, i ma niski rant, 1,5 cm maks, bardzo wygodna, da się przekręcać naleśniki podrzucając ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
patelnie mam taką ale powinny wyjść na każdej innej. wg mojej babci co robi na żeliwnej jeśli nie wychodzą (przywierają) to winowajcą bywa mleko. ![]() czasem patelnie przetrę kapką tłuszczu, dodaję też odrobinę oleju do ciasta... w wersji leniwej wrzucam do robota tak na oko: ok pol kilo mąki, szklankę mleka albo więcej, 2 jaja, ok szklanki wody, sól, olej, jak na słodko to cukier waniliowy ![]() można też ubić białka na pianę i połączyć z żółtkami utartymi z cukrem, mlekiem, mąką, a wodę mineralną gazowaną dolać. naleśników wychodzi kilkanaście, w zależności od średnicy patelni i grubości.
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już 2 pełne obroty mam przetrenowane i równiutko spadają ![]() chyba gdzieś czytałam, że odrobina mąki ziemniaczanej zapobiega rozrywaniu. raz do naleśniorów do krokietów dodawałam ![]()
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
Czekolada.
![]() ![]() Nie czytam niczego o jedzeniu! A kysz kusicielki! ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
naleśniki:
2 jajka, 1 szklanka wody, 1 szklanka mleka, 200g mąki, szczypta soli (moja mam twierdzi, że bez wody się kruszą, a smażę na mocno rozgrzanym oleju na starej, żeliwnej patelni z grubym dnem ![]() Obrazek mnie ubił ![]() http://www.kwejk.pl/obrazek/706688/k...a,miejska.html
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-12-02 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.