Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 09:03   #871
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Załącznik 4369980dzisiaj dolaczam do zle spiacych
z tym ze u mnie to przez Nietoperka
szaleju sie najadl i w nocy takie rzeczy wyprawial, ze myslalam, ze zaraz przez brzuch wyjdzie i go zobacze obok siebie
a raz kopnal mnie tak, ze az mialam lzy w oczach
pod zebrami, ale to kopniecie bylo polaczone z takim nieprzyjemnym ciagnieciem, jakby zawadzil przy okazji o jakis narzad

ano moj, moj...
tylko ciiiiiiiii, bo to tajemnica

a jakie buty pasowalyby do tej sukienki? nie mam zadnych... :/ nie chcialabym tez zmarznac
no z kozakami to ciężko... ja bym poszła w jasnych balerinkach w końcu to ślub więc większość czasu nie będziesz na zewnątrz

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej Mamuski i Brzuśki !!
ja też źle dziś spałam, obudziłam się przed 5, poszłam na telewizję, otworzyłam lapka i o 6 zmulona wrócilam do łóżka i drzemka do 7- bo trzeba wziąć leki. Może odeśpie w dzień ;-)
Jeszcze co do zębów, to gorąco polecam pastę elmex - moja dentystka kazała mi jej używać, bo miałam "miękkie" ósemki - lada chwila miały się posypać, I po miesiącu stosowania, powiedziała mi że jest ogromna poprawa. Przez ponad rok nic złego mi się z nimi nie zadziało, więc warto spróbować.
co do dyskusji zębowej wczoraj - mój dentysta twierdzi, że w ciąży zęby osłabiają się przez to, że dziąsła są opuchnięte i krwawią. A jak krwawią to zęby myjemy krócej i mniej dokładnie. Mi kazał zmienić szczoteczkę na miękką, o paście nic nie mówił, natomiast mówił o samej technice mycia zębów: tradycyjne kręcenie "kółeczek" odsłania szyjki zębowe i sami sobie fundujemy paradontozę kazał myć ruchami takimi hmm "wymiatającymi" od podstawy zęba do góry, powoli i dokładnie. No i ważne jest usuwanie systematyczne kamienia
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 09:04   #872
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

ide leżeć do wyrka bo tż będzie zachwile wyzywać ze znowu siedze później do was wpadne zobaczyć ile naskrobałyście
Stary 2011-12-02, 09:28   #873
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Moja znajoma urodziła rano a o 17.00 już była w domu z dzidziusiem. Ja myślałam że też tak będzie bo Mili urodziła sie o 7. rano ale mnie wypuścili dopiero następnego dnia o 14.00. Juz tam świra dostawałam i nie mogłam się doczekać powrotu do domu.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

ide po lody do lodówy
Ale Wam fajnie z tym krótkim leżeniem w szpitalu ja leżałam równiutki tydzień i pier...ca tam dostawałam powoli :/ mam nadzieję że tym razem będę leżeć max 4 dni

Dzień doberek!
Ja po śniadanku zjadłam dziś bułkę marcepankę i pączka teraz szybko lecę się kąpać i jadę do hurtowni zabawek bo Mikołaj się zbliża :/ jak se pomyślę ile kasy tam zostawię to mnie szlag trafia no ale radość dziecka z wymarzonego prezentu bezcenna Nie piszcie za dużo co nie będę znowu siedzieć godzinami przy nadrabianiu :/ No i Agatek się faktycznie obraziła bo coś jej nie widać.
Stary 2011-12-02, 09:30   #874
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mnie bezsenność nie męczy - wręcz przeciwnie :/
Mogłabym przespać 12godzin... i tak już prawie jest

A dzisiaj wyjątkowo wcześnie się obudziłam, bo tż bombardował mnie z pracy smsami... Ten wybuch gazu w Bdg był niedaleko mnie, dosłownie parę kroków!! A ja nic nie słyszałam
To masz tak jak ja... ja wczoraj o 21.00 zasypiałam na stojąco. Muszę chodzić wcześnie spać bo nie daję rady. I budzę się o 8.00 tak bez budzika dzisiaj. 10 godzin snu....
Nie męczą mnie już wypady do toalety - pewnie do nie dlugo bo pod koniec ciązy już pewnei będzie inaczej.

Mogę dzisiaj się pochwalić ,że zaczynam 28 tydzień czyli 7 miesiąc
ale jak sobie pomyślę, że zostało tylko 12 tyg. a ja nie mam jeszcze tylu rzeczy....!!! aż się boje pomyślęc co by było gdybym nie daj Boże musiała do szpitala teraz pojechać. To nawet piżamki nowej bym nie miała.

Teraz zostaje na weekend w Poznaniu, mąz przyjedzie dzisiaj po pracy i mamy zamiar troszkę ponadrabiać nasze braki i przy okazji jakieś prezenty itp.

Uciekam...czas wstać z lóżka. I nie piszcie tyle bo nie da się tego nadrobic!!!!
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 09:33   #875
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Pearpearl no przecież już wpadła, Ty zresztą też i ja i cała reszta na wątku

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

właśnie
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
wy chyba na prawdę nie macie co w domku robić

7 stron nadrabiania od późnego popołudnia

a ja wieczór spędziłam na prasowaniu rzeczy dzidziusia wszystkie bodziaki sweterki i pieluchy wyprasowane został tylko kombinezon, kocyki i śpiworek do wózka do wyprania

teraz wypadałoby iść spać ale gdzie tam oczka mam jak dwa ping-pongi
gratulacje! fajnie mieć juz wszystko poukładane

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane

CZy WAS tez meczy bezzsenosc ??
BO ja wstaje o 4-5 rano musze sie napic mleka posiedziec chwile na necie i dopiero po pol godziny wracam do łozka ((((
Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło mam czas was nadrabiac hihi
i od teraz moja rutyna moze stac sie pisanie o 5 rano
mnie na szczescie nie i współczuje kochana
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

wspólczuję bezsenności ;/ ja się jedynie budzę w nocy kilka razy i pędem do łazienki
powiem wam, ze nadrobic was wczoraj to bylo istne mission imposible

dzięki za kciukasy za wizytę
mała ładnie rośnie, przez pessar i fenoterol wszystko mam pozamykane i do następnej wizyty (19.12) wg mojego lekarza powinnam być dalej w ciąży mam czas, żeby sie spokojnie przygotowywać dalej, bo już myślałam, że lada chwila będziemy jechać na poródówkę a tu nic z tego
obyło się też beż badań na paciora będę je miała przy następnej wizycie dopiero ;]
ale fantastycznie wieści z wizyty!tylko spokojnie teraz z ta euforią
ja sie budze raz w nocy sikać tylko
Cytat:
Załącznik 4369980dzisiaj dolaczam do zle spiacych
z tym ze u mnie to przez Nietoperka
szaleju sie najadl i w nocy takie rzeczy wyprawial, ze myslalam, ze zaraz przez brzuch wyjdzie i go zobacze obok siebie
a raz kopnal mnie tak, ze az mialam lzy w oczach
pod zebrami, ale to kopniecie bylo polaczone z takim nieprzyjemnym ciagnieciem, jakby zawadzil przy okazji o jakis narzad

ano moj, moj...
tylko ciiiiiiiii, bo to tajemnica

a jakie buty pasowalyby do tej sukienki? nie mam zadnych... :/ nie chcialabym tez zmarznac
jednak? to gratulejszyn
chodzi mi net jakby nie chcial chodzic więc na razie nic nie doradze ledwo co mi wizaz wchodzi
Cytat:

A dzisiaj wyjątkowo wcześnie się obudziłam, bo tż bombardował mnie z pracy smsami... Ten wybuch gazu w Bdg był niedaleko mnie, dosłownie parę kroków!! A ja nic nie słyszałam
jakis wybuch był? mam tv właczone i nic nie słyszałam
Cytat:

co do dyskusji zębowej wczoraj - mój dentysta twierdzi, że w ciąży zęby osłabiają się przez to, że dziąsła są opuchnięte i krwawią. A jak krwawią to zęby myjemy krócej i mniej dokładnie. Mi kazał zmienić szczoteczkę na miękką, o paście nic nie mówił, natomiast mówił o samej technice mycia zębów: tradycyjne kręcenie "kółeczek" odsłania szyjki zębowe i sami sobie fundujemy paradontozę kazał myć ruchami takimi hmm "wymiatającymi" od podstawy zęba do góry, powoli i dokładnie. No i ważne jest usuwanie systematyczne kamienia
tak juz myje od jakis 3lat tzn teraz to elektryczna wiec tam automatycznie kółeczka ale mi dziąsła nie krwawią

śniło mi się dzisiaj że przysługiwały mi pieniądze za urodzenie dziecka z jakiegos angielskiego ubezpieczenia(warunkiem było że miała to yć ciąża z naturalnego planowania rodziny-a prowadziłam kalendarzyk więc się łapałam) i to była kwota 3tys funtówpoza tym chodziłam nago na imprezie jakies na dachu i mialam plaski brzuch

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 09:33   #876
kropeczka1984
Rozeznanie

Jaki miły poranek Prawie nie mam nic do nadrabiania

Wczoraj znowu troszkę posprzątałam w szafach. Dzisiaj kolejna część prac porządkowych. Troszkę mi się nie chce, ale siedzieć na tyłku tym bardziej nie zamierzam

Jutro jedziemy do Męża rodziców. Z reguły nie mam tam nic do roboty, więc mam w planach zrobienie w końcu zamówienia na allegro i w aptece DOZ. Oby w końcu mi się udało. Troszkę stresuję się tym, że to już 30 tydzień...
W ogóle wczoraj wieczorem byłam już bardzo zmęczona i jakoś tak naszły mnie myśli czy dam sobie radę z dzieckiem. Starałam się myśleć pozytywnie, ale i tak mi to siedziało w głowie :/

Pearl gratuluję

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2011-12-02 o 09:35
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 09:36   #877
MartuNiunia87
Rozeznanie

WITAM!

Ja dziś też coś spać w nocy nie mogłam... pozycja każda była nie taka... to za nisko to za wysoko, raz za gorąco potem zimno.. i tak w kółko a w dzień to bym spała wszędzie i w każdej pozycji... samo mi się zasypia... :/

A tak po za tym za godzinkę mykam do kumpeli na domowe SPA przyda się

AAAA no i właśnie dziś mam wizytę jakoś ok 16 chyba (muszę sprawdzić) ciekawe co tam u naszej Modelki... mam nadzieję, że zrobi mi dziś USG więc trzymajcie kciukasy!

No i jeszcze ważne info:

na 30 stronie naszego wątku ogłaszam iż zaczęłyśmy dziś z Modelką 30 tydzień ciąży

Wrzucam foto - świeże jeszcze gorące - My z każdej strony (no prawie każdej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02-12-2011 30 tydzień.jpg (53,0 KB, 63 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 09:40   #878
Zadomowienie

cos imageshack nie dziala a chcialam wam zdjecia posłac

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-02, 09:43   #879
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Noszzzz, nie można z domu wyjść, spać też iść nie można

Dzień dobry!

Neska
materacyk na początek stroną kokosową do dziecka - tak na około pół roku.

Pisałyście o zębach w ciąży i ich psuciu. Ja byłam w ciąży sprawdzić zęby, dwa musiałam naprawić. Dentystka mi powiedziała, że to całkowicie nieprawda, że w ciąży się psują bo dziecko zabiera wapń, czy inne takie. Mówi, że kobiety nie chcą przychodzić do dentysty bo się boją, jeśli źle się czują to nie myją zębów, nie dbają o siebie. Po porodzie też nie przychodzą bo czasu nie mają.
A potem jak przyjdą i mają sporo ubytków to zwalają to na ciążę... takie zdanie dentystki

idę poczytać
Stary 2011-12-02, 09:46   #880
mala_stopka
Zadomowienie

ale żeście dały wczoraj czadu... nadrobiłam wieczorem i padłam

a dzisiaj święto lasu, byłam w nocy siku tylko 2 razy takze rewelacja (moja norma to tak 5-6) więc wyspałam się jak nigdy.... i bym jeszcze pospała, ale niemiłosierny budzik zadzwonił o 7 i trzeba było wstac...

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
A mi się śniło, U2 dało koncert w Polsce, a ja poszłam tam z brzuchem. Jakimś cudem po koncercie spotkałam Bono, zaczęliśmy rozmawiać i się we mnie zakochał. Był taki romantyczny i czuły, obiecał zaopiekować się mną o dzieckiem, że pojechałam z nim zamieszkać do Irlandii. I tylko po czasie wysłałam do swojego już ex-męża płytę z autografem na pocieszenie
Jak myślicie - co znaczy taki sen?
dobry sen.....

Cytat:
Mala_stopka no to się zachowałaś jak blondynka z dowcipów
oj tak...
w ogóle wczoraj miałam dzień świra, jak wracałam z Igulcem to przegapiłam skręt w ulicę do domu a jeżdże tamtędy codziennie.... i musiałam zrobić kółko....

Cytat:
Poślizgnęłam się na schodach i spadłam na tyłek, a do tego wykręciłam kolano
dobrze, ze nic ci się nie stało....uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
moja babcia przyniosła nam do mieszkania "piękne" "święte" obrazy- poświęcone oczywiście i pyta gdzie to powieszę? jestem wierząca ale nie znoszę takich "ozdóbek"w złotych ramach...powiedziałam że tu nie ma miejsca i jak juz dom wybudujemy to wtedy powiesze...
też nie lubię takich rzeczy... w ogóle nie lubie obrazów i u nas w mieszkanku na scianach wiszą tylko kinkiety i tv i nad Igi łóżkiem jest szablon na scianie-takie tam kwiatki i motylki
niektórzy dziwią się ze tak pusto jest, ale mi sie tak podoba i już

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
kurna tylko sledzia poszlam zjesc a tu strona;/

Pear ja Ci bede gofry sypac

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Noooo też słyszałam... wgl na świecie istnieją takie wierzenia co nam się nawet nie śniło.
Moja koleżanka chodziła do klasy z taką dziewczyną której rodzina przyjechała z jakiegoś tam chyba afrykańskiego państwa, gdzie panuje ogólnie kult WUDU... i tam jest tak, że jak się rodzi dziecko to musi przejść "próbę siły" czyli chodzi o to, że przeżywają tylko najsilniejsi. Próba ta wygląda tak, że nowo narodzone dziecko, zakopuje się na ileś tam minut pod ziemią i potem odkopuje... jeśli to przeżyje to znaczy, że jest na tyle silne że może przetrwać, jeśli nie to znaczy, że było za słabe by żyć na ziemi i ten ich "bóg" go zabrał... najlepsze jest to, że ta dziewczyna urodziła się jeszcze jak tam mieszkali i też przeszła taką "próbę"

Cytat:
Cześć Płetwale! Jak się macie? Mi się dziś przez Was całą noc wypadające zęby śniły
no po wczorajszych gadkach nie dziwię się....

Cytat:
do tej sukienki to raczej cięzkie zimowe buciory nie pasują... ewentualnie jakis półbucik-baletki czy coś na obcasiku jakaś szpileczka, choć z brzuchem to może byc mało stabilna jak bierzesz tylko cywilny to i tak w urzędzie jest cieplutko i będziesz bez płaszcza, więc zostaje kwestia przejścia do/z samochodu....
ja też bralam ślub w styczniu i byłam wtedy w 5 m-cu z Igą, tylko ze my braliśmy konkordat, wtedy było -5 stopni, ja miałam sukienke na to futerko i do tego półbuty na 6cm korku i leginsy do kościoła po kiecką

Nikotynka super, ze wszystko oki

Mmonia od razu się zapowiadam, ze Cie nawiedze w szpitalu w przyszłym tygodniu
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 09:53   #881
Zadomowienie

pierwsza fotka to poprasowane i już poukładane ubranka Lilki rozmiar 56(plus kilka sztuk 46),
druga to kupka nowych ze symka i rodzyneczków
a trzecia to te co mi sie podobaja rozłozone najbardziej kaftanik z myszka i rajstopki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6995.jpg (107,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6996.jpg (106,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6997.jpg (130,0 KB, 50 załadowań)

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-02, 09:58   #882
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Co zrobiłyście Agatkowi że się nie odzywa?

Cytat:
Noooo też słyszałam... wgl na świecie istnieją takie wierzenia co nam się nawet nie śniło.
Moja koleżanka chodziła do klasy z taką dziewczyną której rodzina przyjechała z jakiegoś tam chyba afrykańskiego państwa, gdzie panuje ogólnie kult WUDU... i tam jest tak, że jak się rodzi dziecko to musi przejść "próbę siły" czyli chodzi o to, że przeżywają tylko najsilniejsi. Próba ta wygląda tak, że nowo narodzone dziecko, zakopuje się na ileś tam minut pod ziemią i potem odkopuje... jeśli to przeżyje to znaczy, że jest na tyle silne że może przetrwać, jeśli nie to znaczy, że było za słabe by żyć na ziemi i ten ich "bóg" go zabrał... najlepsze jest to, że ta dziewczyna urodziła się jeszcze jak tam mieszkali i też przeszła taką "próbę"

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane

CZy WAS tez meczy bezzsenosc ??
BO ja wstaje o 4-5 rano musze sie napic mleka posiedziec chwile na necie i dopiero po pol godziny wracam do łozka ((((
Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło mam czas was nadrabiac hihi
i od teraz moja rutyna moze stac sie pisanie o 5 rano
mnie męczy, ale nawet nie wpadłam na to żeby komputer włączyć

Cytat:
Dzień dobry

Mnie bezsenność nie męczy - wręcz przeciwnie :/
Mogłabym przespać 12godzin... i tak już prawie jest

jakiś wybuch był? nic nie wiem.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Dziewczyny, kiedy i na co, albo pod co nakłada się niemowlakowi rajstopy? Bo ja kupiłam jedne, ale nie mam pojęcia po co

Stary 2011-12-02, 10:00   #883
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
jakis wybuch był? mam tv właczone i nic nie słyszałam

śniło mi się dzisiaj że przysługiwały mi pieniądze za urodzenie dziecka z jakiegos angielskiego ubezpieczenia(warunkiem było że miała to yć ciąża z naturalnego planowania rodziny-a prowadziłam kalendarzyk więc się łapałam) i to była kwota 3tys funtówpoza tym chodziłam nago na imprezie jakies na dachu i mialam plaski brzuch
no wlaśnie co z tym wybuchem w Bydgoszczy? ja tez nic nie słyszałam...

he he a sen dobry

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
W ogóle wczoraj wieczorem byłam już bardzo zmęczona i jakoś tak naszły mnie myśli czy dam sobie radę z dzieckiem. Starałam się myśleć pozytywnie, ale i tak mi to siedziało w głowie :/
dasz dasz dziecko daję taką siłę o którą byś się nigdy nie podejrzewała...

Renata ale pięknie wszystko poukładane słodkie ciuszki
Stary 2011-12-02, 10:01   #884
Zadomowienie

pearl sliczna ta sukienka- jakbys miala delikatne kremowe kozaki do tego to mysle ze by psowały

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-02, 10:02   #885
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
No ale wiesz... ten... tego...On ma dwie lewe łapki.................... ..............
do prasowania
Poza tym do niego chodzą zawsze cyt.: "stare i brzydkie" a Ty nie należysz do tej kategorii
Hmm znam to z autopsji i dziękuję

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nie wiem,czym ty go nakarmiłaś, że się wział za prasowanie, ale chcę to samo dla mojego
Wiesz on sam teraz gotuje więc sam się czymś nakarmił, ja tylko leżę i pachnę przez ten pessar i skurcze
Cytat:
WITAM!

Ja dziś też coś spać w nocy nie mogłam... pozycja każda była nie taka... to za nisko to za wysoko, raz za gorąco potem zimno.. i tak w kółko a w dzień to bym spała wszędzie i w każdej pozycji... samo mi się zasypia... :/

AAAA no i właśnie dziś mam wizytę jakoś ok 16 chyba (muszę sprawdzić) ciekawe co tam u naszej Modelki... mam nadzieję, że zrobi mi dziś USG więc trzymajcie kciukasy!

No i jeszcze ważne info:

na 30 stronie naszego wątku ogłaszam iż zaczęłyśmy dziś z Modelką 30 tydzień ciąży

Gratuluję 30 tygodnia,bardzo ładnie wyglądasz,podoba mi się
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 10:02   #886
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny, kiedy i na co, albo pod co nakłada się niemowlakowi rajstopy? Bo ja kupiłam jedne, ale nie mam pojęcia po co
jak masz ochotę wystroić bobasa szczególnie dziewczyneczkę jakas sukienusia i do tego rajstopki i można dziecko schrupać taki słodziak

Martuniunia za wizytę

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-12-02 o 10:04
Stary 2011-12-02, 10:04   #887
Zadomowienie

inutil ja oczekuje córeczki -mam spódnczki i sukienki wiec bede zakładać rajstopki poza tym jeszcze można pod spodenki założyć zamiast tych spiochowych spodenek(półspiochy to sie chyba nazywa)
malastopka dobrze ze to napisałaś bo ja tez ostatnio czesto mam takie obawy...

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-02, 10:06   #888
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl;30845086[ano moj, moj...:o
tylko ciiiiiiiii, bo to tajemnica :ehem:

:cmok::cmok:
a jakie buty pasowalyby [URL="http://beautybelly.pl/sukienki-ciazowe/117-bebefield-sukienka-ciazowa-romance-black.html"
do tej sukienki[/URL]? nie mam zadnych... :/ nie chcialabym tez zmarznac
AAAAAAAAA GRATULUJE!!!!!!!!!! Sukienka śliczna, będziesz piękną panną młodą:jupi ::b ounce:
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 10:07   #889
Zadomowienie

MartuNiunia ślicznie wyglądasz
jak mi sie uda powalczyc z imageshack to wkleje do klubiku brzusi i zestaw brzusiów(bo juz 8miesiąc)

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-02, 10:14   #890
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Mogę dzisiaj się pochwalić ,że zaczynam 28 tydzień czyli 7 miesiąc
Anulka za 7 m-c
Stary 2011-12-02, 10:16   #891
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
jak masz ochotę wystroić bobasa szczególnie dziewczyneczkę jakas sukienusia i do tego rajstopki i można dziecko schrupać taki słodziak
a chłopakowi? Sukienek nie chciałabym zakładać, mimo, że rzeczywiście to słodko wygląda

Pear, czyżbyś ślub brała? nie doczytałam
Stary 2011-12-02, 10:17   #892
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2011-12-02, 10:19   #893
MissZuzia
Zadomowienie

hellołłłł myślałam, że padnę z tym nadrabianiem 8 str od wczoraj, poszalałyście

Niezłe wczoraj miałyście zębne klimaty, ale ja już nie będę dodawać swoich 3 gr

Cytat:
Poślizgnęłam się na schodach i spadłam na tyłek, a do tego wykręciłam kolano
ojoj współczuję, mam nadzieję że bez lekarza się obędzie, niech ci tż nasmaruje bolące miejsca i odpoczywaj kochana

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

KUNIEC WOJNY
dobrze prawi, polać jej
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Przez te zęby dziewczyny będą miały co nadrabiać ale uważam tak jak snesha.Agatek ty to zawsze swojej racji tak bronisz ,że uważasz ,że nikt nie ma racji tylko ty,czasami jak ktoś ma wiedzę na ten temat warto odpuścić.
Tak samo jak z bananami pisałas ,ze w lodówce czernieją ,a mi jakoś nie ,a i tak nie przyjęłaś do wiadomości tego ,że może być inaczej i pisałaś swoje. Strasznie bojowa jesteś i ciężko ci zaakceptować odmienne zdanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ściana w pokoju niuniusia
śliczna ale się napracowaliście, a jakie fajne efekty zazdroszczę bo my raczej nic na ścianie nie przykleimy bo tż raczej niechętny, ale za to będzie dużo obrazków więc będzie musiał wbijać w nią gwoździe

Cytat:
Dziewczyny, macie pomysl, w co mozna sie ubrac na slub cywilny w styczniu??? Od razu zaznaczam, ze nie mam zadnych eleganckich butow
ja bym założyła luźną ciążową sukienkę i na to bolerko plus zimowa kurteczka ala bolerko, taka puchata zakryte buty na małym obcasie (w jasnym bądź kolorze bukietu - tutaj takie morskie )

ja też się miałam o to pytać

Cytat:
no pojechałam do lekarza i zjeść kolację a tutaj godzina ponad nadrabiania
nie macie chyba co robić w domu i za tydzień kolejny wątek będzie :P

z małą wszystko ok, wszystko pozamykane i paciora będę miała za 3 tygodnie na wizycie dopiero to tak w skrócie ;]

napiszę więcej jutro, póki co idę do małżonka mojego
Cytat:
Dobranoc dziewczynki i brzusie. Ja jeszcze sobie posiedze bo jakos spac mi sie nie chce a jutro wolne to mozna później wstać

P.S. I Agatek sie obraziła przez was a ostrzegałam
o to super, że z córcią wszystko ok i że nie musisz jeszcze na szpital sie szykować

Cytat:
pierwsza fotka to poprasowane i już poukładane ubranka Lilki rozmiar 56(plus kilka sztuk 46),
a trzecia to te co mi sie podobaja rozłozone najbardziej kaftanik z myszka i rajstopki
ale masz śliczne rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (8,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bolerko.jpg (26,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kurtkeczka.jpg (7,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (8,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg butki.jpg (11,8 KB, 2 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 10:21   #894
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
WITAM!

No i jeszcze ważne info:

Martuniuniaza 30tc i za wizytę. Jak Ty ładnie wyglądasz w tej ciąży
Stary 2011-12-02, 10:22   #895
likas
Raczkowanie

UFFF, dwie godziny czytania
Cześć dotarłam

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość

nie dam rady was nadrobić Rano byłam na jazdach i zdałam Za pierwszym razem

GRATULUJĘ
i jeszcze imieninowy dla NataliM

My dzis zaczynamy 34 tydzeń i muszę Wam powiedzieć, że zauważyłam iz zaczął mi powoli schodzić czop

do tego jestem z siebie dumna, bo w końcu zapytałam Tż czy będzie ze mną przy porodzie, a on na to że przecież w tym szpitalu to sie nie da, więc go uświadomiłam że się da jak się zaopatrzy w specjalny biały mundurek. powiedział, że to oczywiste że będzie jak dojedzie. Nie byłam pewna czy się zgodzi, bo zapierwszym razem to rodziłam 5 minut z czego on była na 3 ostatnich - później latal pilnować co by mu dziecka nie podmienili. Teraz też powiedział, że musi dopilnować
Za pierwszym razem nie był taki chętny, dopiero po skończeniu SR się dał namówić
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 10:23   #896
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

hej
zbliża się Mikołaj, gwiazdka. Macie jakieś pomysły na prezent dla 10 letniej dziewczynki?
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 10:26   #897
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Ja tam kotka widzę, a nie myszkę
Stary 2011-12-02, 10:28   #898
Lucy1111
Zakorzenienie

Inutil, no był wybuch :/ pomiędzy Biedronką a Urzędem Miasta http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/frontpage

A rajstopki chłopczyki noszą pod jakimiś dresowymi spodenkami, zimą tyle wiem
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 10:30   #899
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

No i jeszcze ważne info:

Kobiety w ciąży to powinny być grube beczki tak jak ja ;( A tu proszę tylko troszkę brzuszka Szczęściara

Cytat:
pearl sliczna ta sukienka- jakbys miala delikatne kremowe kozaki do tego to mysle ze by psowały
nie białe tylko kremowe albo nawet cieliste i białe rajstopki - nawet może z jakimś delikatnym wzorkiem

Cytat:
AAAAAAAAA GRATULUJE!!!!!!!!!! Sukienka śliczna, będziesz piękną panną młodą:jupi ::b ounce:
3x na tak
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 10:32   #900
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Martuniunia zazdroszczę Ci tego księdza, na prawde. Mój to jest potwór i zawsze jak jest na kolędzie u nas to musi coś dowalić moim rodzicom. Przeważnie na temat syna, czyli mojego brata, na mnie nigdy się nie skarżył, czyli teraz zmieni płytę.. W ogóle byłam ostatnio w kościele, szłam do koszyczka wrzucić pieniążek to myślałam, że mnie wzrokiem zje, bo już widać dosyć brzuszek, tym bardziej, że miałam gruby płaszcz.

Reniu dzięki za pokazanie szafeczki, chociaż wiem jak układać te małe ciuszki Bo już planowałam w kosteczkę, hehehe.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Martuniunia zazdroszczę Ci tego księdza, na prawde. Mój to jest potwór i zawsze jak jest na kolędzie u nas to musi coś dowalić moim rodzicom. Przeważnie na temat syna, czyli mojego brata, na mnie nigdy się nie skarżył, czyli teraz zmieni płytę.. W ogóle byłam ostatnio w kościele, szłam do koszyczka wrzucić pieniążek to myślałam, że mnie wzrokiem zje, bo już widać dosyć brzuszek, tym bardziej, że miałam gruby płaszcz.

Reniu dzięki za pokazanie szafeczki, chociaż wiem jak układać te małe ciuszki Bo już planowałam w kosteczkę, hehehe.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości