|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
w końcu to ślub więc większość czasu nie będziesz na zewnątrz ![]() Cytat:
kazał myć ruchami takimi hmm "wymiatającymi" od podstawy zęba do góry, powoli i dokładnie. No i ważne jest usuwanie systematyczne kamienia |
||
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
ide leżeć do wyrka bo tż będzie zachwile wyzywać ze znowu siedze później do was wpadne zobaczyć ile naskrobałyście
|
#873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja leżałam równiutki tydzień i pier...ca tam dostawałam powoli :/ mam nadzieję że tym razem będę leżeć max 4 dniDzień doberek! Ja po śniadanku zjadłam dziś bułkę marcepankę i pączka teraz szybko lecę się kąpać i jadę do hurtowni zabawek bo Mikołaj się zbliża :/ jak se pomyślę ile kasy tam zostawię to mnie szlag trafia no ale radość dziecka z wymarzonego prezentu bezcenna Nie piszcie za dużo co nie będę znowu siedzieć godzinami przy nadrabianiu :/ No i Agatek się faktycznie obraziła bo coś jej nie widać.
|
|
#874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie męczą mnie już wypady do toalety - pewnie do nie dlugo bo pod koniec ciązy już pewnei będzie inaczej.Mogę dzisiaj się pochwalić ,że zaczynam 28 tydzień czyli 7 miesiąc ![]() ale jak sobie pomyślę, że zostało tylko 12 tyg. a ja nie mam jeszcze tylu rzeczy....!!! aż się boje pomyślęc co by było gdybym nie daj Boże musiała do szpitala teraz pojechać. To nawet piżamki nowej bym nie miała. Teraz zostaje na weekend w Poznaniu, mąz przyjedzie dzisiaj po pracy i mamy zamiar troszkę ponadrabiać nasze braki i przy okazji jakieś prezenty itp. Uciekam...czas wstać z lóżka. I nie piszcie tyle bo nie da się tego nadrobic!!!! |
|
|
|
|
#875 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko spokojnie teraz z ta euforią![]() ja sie budze raz w nocy sikać tylko ![]() Cytat:
chodzi mi net jakby nie chcial chodzic więc na razie nic nie doradze ledwo co mi wizaz wchodzi ![]() Cytat:
Cytat:
śniło mi się dzisiaj że przysługiwały mi pieniądze za urodzenie dziecka z jakiegos angielskiego ubezpieczenia(warunkiem było że miała to yć ciąża z naturalnego planowania rodziny-a prowadziłam kalendarzyk więc się łapałam) i to była kwota 3tys funtów poza tym chodziłam nago na imprezie jakies na dachu i mialam plaski brzuch
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Jaki miły poranek
Prawie nie mam nic do nadrabiania ![]() Wczoraj znowu troszkę posprzątałam w szafach. Dzisiaj kolejna część prac porządkowych. Troszkę mi się nie chce, ale siedzieć na tyłku tym bardziej nie zamierzam ![]() Jutro jedziemy do Męża rodziców. Z reguły nie mam tam nic do roboty, więc mam w planach zrobienie w końcu zamówienia na allegro i w aptece DOZ. Oby w końcu mi się udało. Troszkę stresuję się tym, że to już 30 tydzień... W ogóle wczoraj wieczorem byłam już bardzo zmęczona i jakoś tak naszły mnie myśli czy dam sobie radę z dzieckiem. Starałam się myśleć pozytywnie, ale i tak mi to siedziało w głowie :/ Pearl gratuluję
Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-12-02 o 09:35 |
|
|
|
#877 |
|
Rozeznanie
|
WITAM!
Ja dziś też coś spać w nocy nie mogłam... pozycja każda była nie taka... to za nisko to za wysoko, raz za gorąco potem zimno.. i tak w kółko a w dzień to bym spała wszędzie i w każdej pozycji... samo mi się zasypia... :/A tak po za tym za godzinkę mykam do kumpeli na domowe SPA przyda się ![]() AAAA no i właśnie dziś mam wizytę jakoś ok 16 chyba (muszę sprawdzić) ciekawe co tam u naszej Modelki... mam nadzieję, że zrobi mi dziś USG więc trzymajcie kciukasy!No i jeszcze ważne info: na 30 stronie naszego wątku ogłaszam iż zaczęłyśmy dziś z Modelką 30 tydzień ciąży ![]() Wrzucam foto - świeże jeszcze gorące - My z każdej strony (no prawie każdej
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
cos imageshack nie dziala a chcialam wam zdjecia posłac
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Noszzzz, nie można z domu wyjść, spać też iść nie można
![]() ![]() ![]() Dzień dobry! Neska materacyk na początek stroną kokosową do dziecka - tak na około pół roku. Pisałyście o zębach w ciąży i ich psuciu. Ja byłam w ciąży sprawdzić zęby, dwa musiałam naprawić. Dentystka mi powiedziała, że to całkowicie nieprawda, że w ciąży się psują bo dziecko zabiera wapń, czy inne takie. Mówi, że kobiety nie chcą przychodzić do dentysty bo się boją, jeśli źle się czują to nie myją zębów, nie dbają o siebie. Po porodzie też nie przychodzą bo czasu nie mają. A potem jak przyjdą i mają sporo ubytków to zwalają to na ciążę... takie zdanie dentystki ![]() idę poczytać |
|
|
|
#880 | |||||||
|
Zadomowienie
|
ale żeście dały wczoraj czadu... nadrobiłam wieczorem i padłam
![]() a dzisiaj święto lasu, byłam w nocy siku tylko 2 razy takze rewelacja (moja norma to tak 5-6) więc wyspałam się jak nigdy.... i bym jeszcze pospała, ale niemiłosierny budzik zadzwonił o 7 i trzeba było wstac...Cytat:
oj tak... w ogóle wczoraj miałam dzień świra, jak wracałam z Igulcem to przegapiłam skręt w ulicę do domu Cytat:
Cytat:
niektórzy dziwią się ze tak pusto jest, ale mi sie tak podoba i już ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też bralam ślub w styczniu i byłam wtedy w 5 m-cu z Igą, tylko ze my braliśmy konkordat, wtedy było -5 stopni, ja miałam sukienke na to futerko i do tego półbuty na 6cm korku i leginsy do kościoła po kiecką ![]() Nikotynka super, ze wszystko oki ![]() Mmonia od razu się zapowiadam, ze Cie nawiedze w szpitalu w przyszłym tygodniu
|
|||||||
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
pierwsza fotka to poprasowane i już poukładane ubranka Lilki rozmiar 56(plus kilka sztuk 46),
druga to kupka nowych ze symka i rodzyneczków a trzecia to te co mi sie podobaja rozłozone najbardziej kaftanik z myszka i rajstopki
|
#882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Co zrobiłyście Agatkowi że się nie odzywa?
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Dziewczyny, kiedy i na co, albo pod co nakłada się niemowlakowi rajstopy? Bo ja kupiłam jedne, ale nie mam pojęcia po co ![]()
|
|||
|
|
|
#883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() he he a sen dobry Cytat:
Renata ale pięknie wszystko poukładane słodkie ciuszki |
||
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
pearl sliczna ta sukienka- jakbys miala delikatne kremowe kozaki do tego to mysle ze by psowały
|
#885 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie dziewczyneczkę jakas sukienusia i do tego rajstopki i można dziecko schrupać Martuniunia za wizytę
Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-12-02 o 10:04 |
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
inutil ja oczekuje córeczki -mam spódnczki i sukienki wiec bede zakładać rajstopki poza tym jeszcze można pod spodenki założyć zamiast tych spiochowych spodenek(półspiochy to sie chyba nazywa)
malastopka dobrze ze to napisałaś bo ja tez ostatnio czesto mam takie obawy...
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :b ounce:![]() ![]()
|
|
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
MartuNiunia ślicznie wyglądasz
![]() jak mi sie uda powalczyc z imageshack to wkleje do klubiku brzusi i zestaw brzusiów(bo juz 8miesiąc )
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Anulka
![]() za 7 m-c
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pear, czyżbyś ślub brała? nie doczytałam |
|
|
|
|
#892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hellołłłł
8 str od wczoraj, poszalałyście Niezłe wczoraj miałyście zębne klimaty, ale ja już nie będę dodawać swoich 3 gr ![]() Cytat:
dobrze prawi, polać jej Cytat:
śliczna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 30tc i za wizytę. Jak Ty ładnie wyglądasz w tej ciąży |
|
|
|
|
#895 | |
|
Raczkowanie
|
UFFF, dwie godziny czytania
![]() Cześć dotarłam ![]() Cytat:
![]() i jeszcze My dzis zaczynamy 34 tydzeń i muszę Wam powiedzieć, że zauważyłam iz zaczął mi powoli schodzić czop ![]() do tego jestem z siebie dumna, bo w końcu zapytałam Tż czy będzie ze mną przy porodzie, a on na to że przecież w tym szpitalu to sie nie da, więc go uświadomiłam że się da jak się zaopatrzy w specjalny biały mundurek. powiedział, że to oczywiste że będzie jak dojedzie. Nie byłam pewna czy się zgodzi, bo zapierwszym razem to rodziłam 5 minut z czego on była na 3 ostatnich - później latal pilnować co by mu dziecka nie podmienili. Teraz też powiedział, że musi dopilnować ![]() Za pierwszym razem nie był taki chętny, dopiero po skończeniu SR się dał namówić |
|
|
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
hej
zbliża się Mikołaj, gwiazdka. Macie jakieś pomysły na prezent dla 10 letniej dziewczynki? |
|
|
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil, no był wybuch :/ pomiędzy Biedronką a Urzędem Miasta http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/frontpage
A rajstopki chłopczyki noszą pod jakimiś dresowymi spodenkami, zimą tyle wiem
|
|
|
|
#899 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczęściara ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
3x na tak
|
|||
|
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Martuniunia zazdroszczę Ci tego księdza, na prawde. Mój to jest potwór i zawsze jak jest na kolędzie u nas to musi coś dowalić moim rodzicom. Przeważnie na temat syna, czyli mojego brata, na mnie nigdy się nie skarżył, czyli teraz zmieni płytę.. W ogóle byłam ostatnio w kościele, szłam do koszyczka wrzucić pieniążek to myślałam, że mnie wzrokiem zje, bo już widać dosyć brzuszek, tym bardziej, że miałam gruby płaszcz.
Reniu dzięki za pokazanie szafeczki, chociaż wiem jak układać te małe ciuszki Bo już planowałam w kosteczkę, hehehe.---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Martuniunia zazdroszczę Ci tego księdza, na prawde. Mój to jest potwór i zawsze jak jest na kolędzie u nas to musi coś dowalić moim rodzicom. Przeważnie na temat syna, czyli mojego brata, na mnie nigdy się nie skarżył, czyli teraz zmieni płytę.. W ogóle byłam ostatnio w kościele, szłam do koszyczka wrzucić pieniążek to myślałam, że mnie wzrokiem zje, bo już widać dosyć brzuszek, tym bardziej, że miałam gruby płaszcz. Reniu dzięki za pokazanie szafeczki, chociaż wiem jak układać te małe ciuszki Bo już planowałam w kosteczkę, hehehe.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

w końcu to ślub więc większość czasu nie będziesz na zewnątrz
kazał myć ruchami takimi hmm "wymiatającymi" od podstawy zęba do góry, powoli i dokładnie. No i ważne jest usuwanie systematyczne kamienia 

. Ja myślałam że też tak będzie bo Mili urodziła sie o 7. rano ale mnie wypuścili dopiero następnego dnia o 14.00
. Juz tam świra dostawałam i nie mogłam się doczekać powrotu do domu.

przyda się
więc trzymajcie kciukasy!

za wizytę
:b ounce: