Wszystko o Oriflame cz. IX - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 21:30   #3091
Buniat
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX

Cytat:
Napisane przez marie_marie22 Pokaż wiadomość
Z góry przepraszam, jesli to gdzieś wcześniej było napisane, a ja nie doczytałam.
Czy jeśli teraz złożę zamówienie na mniej niż 80PP, a potem zrobię też na mniej, lecz razem wyjdzie 80PP lub więcej (np. teraz zrobię na 15pp, a potem na 70pp), to czy za drugim razem będę musiała ponosić koszty za wysyłkę/kupować kosmetyk zwalniający z opłaty czy już nie?

LiO, dziękuję za odpowiedź w sprawie kubka a jest on ładny? Jak wygląda to mieszadło? Czy ten kubek mieszający to coś w rodzaju miksero-kubka (słowotwórcza jestem:P)? Próbuję sobie coś wyobrazić
jeżeli za pierwszym razem nie będziesz miała 80 pp to będziesz płacić za przesyłkę (lub musisz zamówić kosmetyk ......)
natomiast nie jestem pewna co do drugiego wymienionego pzrypadku przez Ciebie (poprostu jeszcze nie miałam takiej sytuacji)

wiem, że miałam pierwsze zamówienie za ponad 100 pp i pomyliłam się podczas zamawiania, zrobiłam zwrot i musiałm jeszcze raz zamówić krem no i niestety poniosłam opłatę 7,90 zł
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 21:37   #3092
duska a
Raczkowanie

Ja dzisiaj odebrałam od kuriera paczkę. Dość długo na nią czekałam. Załamałam się iloscią kosmetyków, które zamówiłam dla siebie.
Nie przypadł mi do gustu zestaw Delicacy. Ma dziwny zapach, nie taki jak perfumy.
Zorientowałam się, że zapomniałam zamówić dwóch rzeczy optimals dla klientki.
Ale tak to jest jak się składa zamówienie w porach rannych

Katalog 1 wydaje mi się jakiś cienki. Spodobała mi się nowa wersja Elvie oraz błyszczyk o zapachu arbuzowym .
A i co to w ogóle jest za promocja ' zrób zakupy za .. zł od..do'
dziwne.
Stary 2011-12-01, 21:40   #3093
Darianna4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justys1719 Pokaż wiadomość
hej. Napiszcie mi ktory wg Was bedzie najlepszy perfum dla chlopaka? Myslalam pomiedzy S8 Night a Ascendant. Jak myslicie ktory lepszy?
A jakie inne moze byscie polecily?

wlasnie doczytalam ze chodzilo mi o Ascendant Pure (ta biała)
Ja kupiłam chłopakowi Eclat i jest bardzo zadowolony ^^ Dokupił sobie jeszcze balsam do golenia z tej serii xd
Mnie ten zapach też się bardzo podoba

A tacie na święta zamówiłam S8, a kierowałam się komentarzami i oceną na stronie
Mam nadzieje, że też będzie zadowolony xd
Darianna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 21:46   #3094
justys1719
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darianna4 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam chłopakowi Eclat i jest bardzo zadowolony ^^ Dokupił sobie jeszcze balsam do golenia z tej serii xd
Mnie ten zapach też się bardzo podoba

A tacie na święta zamówiłam S8, a kierowałam się komentarzami i oceną na stronie
Mam nadzieje, że też będzie zadowolony xd
dzieki a jeszcze jakies opinie??
justys1719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 21:48   #3095
duska a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justys1719 Pokaż wiadomość
dzieki a jeszcze jakies opinie??
Moim faworytem jest Soul. Zapach olsniewający! Tata jest zachwycony, i nie chce żadnego innego.
Stary 2011-12-01, 21:54   #3096
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marie_marie22 Pokaż wiadomość
Z góry przepraszam, jesli to gdzieś wcześniej było napisane, a ja nie doczytałam.
Czy jeśli teraz złożę zamówienie na mniej niż 80PP, a potem zrobię też na mniej, lecz razem wyjdzie 80PP lub więcej (np. teraz zrobię na 15pp, a potem na 70pp), to czy za drugim razem będę musiała ponosić koszty za wysyłkę/kupować kosmetyk zwalniający z opłaty czy już nie?

LiO, dziękuję za odpowiedź w sprawie kubka a jest on ładny? Jak wygląda to mieszadło? Czy ten kubek mieszający to coś w rodzaju miksero-kubka (słowotwórcza jestem:P)? Próbuję sobie coś wyobrazić
Jeśli zamawiasz na dom lub BR to za każdym razem kiedy nie masz w sumie z danego zamówienia 80 PP musisz płacić opłatę lub wziąć produkt zwalniający z opłaty. Poprzednie zamówienia nie mają na to wpływu.
Tylko i wyłącznie w przypadku zamówienia na filię, jeśli w sumie w danym OOK osiągnęłaś co najmniej 80PP, to przy następnych zamówieniach próg zwolnienia z opłaty to 40PP jednorazowo.

Co do mieszadełka, to wygląda jak małe śmigiełko. Jest średnicy ok 3 cm i jest płaskie przy dnie. Na dole kubka z zewnętrznej strony jest czarna, przyjemna w dotyku guma. Zabezpiecza ona baterie przed zalaniem, ponieważ w dnie kubka umieszczone są baterie. Pomimo tego kubek jest lekki, a dno wcale nie jest grube...
Co do wyglądu, to jest on bardzo estetyczny. Prosty designe i ładne wykonanie. Moim zdaniem warto dać za ten kubek nawet 20 zł.
A gdzie go w ogóle wyczaiłaś? I za ile jest?
Stary 2011-12-01, 22:19   #3097
marie_marie22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
A gdzie go w ogóle wyczaiłaś? I za ile jest?
Dziękuję raz jeszcze a kubek jest tutaj http://pl.oriflame.com/products/prod...2666&sku=22666
wychodzi 13 zł z groszami - już nie pamiętam, bo nie jestem zalogowana teraz.
marie_marie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 22:42   #3098
joasia_08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ivaaa Pokaż wiadomość
Wpisowe jest po 19 zł teraz? Bo nigdzie nie pisze?

I te nagrody są do zdobycia w PW http://pl.oriflame.com/recruits/show..._witamy_kat_17 ?? )
Tak, po 19zł, PW jest dokładnie taki jak pokazałaś
joasia_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 05:23   #3099
margotka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie z innej beczki. Chciałbym wiedzieć co skłoniło was, aby zajmować się rozprowadzaniem kosmetyków Oriflame? Dlaczego akurat wybrałyście tą firmę a nie np. Avon? Sam wielokrotnie bywałem z moją przyjaciółką na spotkaniach konsultantów z naszego regionu, rozmawiałem z dyrektorkami Ori, ale jakoś nie dałem się w to wciągnąć. Nie wiem czemu, ale uważam,że trudno byłoby mi się skupić na promowaniu tej jednej tylko marki, kiedy sam zamawiam rzeczy i w Avonie i w Oriflame i jeszcze do drogeri chodzę. Ponadto słyszałem że konsultanci Avon dostają bezpłatnie dużo gratisów, próbek itd. , a w Ori tylko upusty i to dość małe, a w dodatku jeżeli chodzi o ceny i wybór produktów to Avon przedstawia się o wiele lepiej. Pytam ponieważ mam spory sentyment do Oriflame, życzę jak najlepiej jego konsultantkom, ale nie widzę jak narazie tutaj miejsca dla siebie.
Dlaczego Oriflame, a nie Avon? Dlatego, że kosmetyki Ori pamiętałam jeszcze ze studiów. Nigdy mnie nie uczuliły i byłam z nich zadowolona. Później nigdy nie mogłam już trafić na konsultantkę.
Jak dałam się namówić na Avon zazwyczaj miałam później jakieś skórne sensacje. Każda ich perfuma pod koniec dnia śmierdzi tak samo, jakimś takim chemicznym podkładem, który u mnie wywołuje mdłości. Bardzo charakterystyczny zapach dla mnie.
Pierwotnym moim zamiarem, jak zdecydowałam się zostać konsultantką, było kupowanie kosmetyków tylko dla siebie. Jednak kiedy przyniosłam katalog do pracy, moje koleżanki z pokoju zamówiły tyle, że wyrobiłam Program Witamy z górką. No i był komentarz: Nareszcie coś innego niż Avon!
Skoro rynek pcha się sam w moje ręce, byłabym idiotką gdybym z tego nie skorzystała.

---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Drogie koleżanki, dzisiaj w kalendarzu adwentowym prezentujemy parasolkę Camilla za 27 zł.
Żal.pl

Edytowane przez margotka80
Czas edycji: 2011-12-02 o 05:56 Powód: literówka
margotka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 07:56   #3100
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margotka80 Pokaż wiadomość
Drogie koleżanki, dzisiaj w kalendarzu adwentowym prezentujemy parasolkę Camilla za 27 zł.
Żal.pl

a ten kalendarz adwentowy gdzie jest ?
tylko na Facebooku ?
Stary 2011-12-02, 08:23   #3101
margotka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
a ten kalendarz adwentowy gdzie jest ?
tylko na Facebooku ?
Nie, nie tylko. Wejdź na stronę Ori (musisz być zalogowana), zakładka Newsy.
Stary 2011-12-02, 08:50   #3102
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie tylko. Wejdź na stronę Ori (musisz być zalogowana), zakładka Newsy.
Dziękuję

A możesz mi napisać co było wczoraj ?
Z góry dziękuję

Edytowane przez Buniat
Czas edycji: 2011-12-02 o 08:52
Stary 2011-12-02, 09:02   #3103
margotka80
Raczkowanie

Wczoraj była torba Wellness, cena bez ekscytacji.
Stary 2011-12-02, 09:05   #3104
Buniat
Zakorzenienie

Dzięki
Stary 2011-12-02, 09:07   #3105
margotka80
Raczkowanie

Proszę
Stary 2011-12-02, 11:33   #3106
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Dlaczego Oriflame, a nie Avon? Dlatego, że kosmetyki Ori pamiętałam jeszcze ze studiów. Nigdy mnie nie uczuliły i byłam z nich zadowolona. Później nigdy nie mogłam już trafić na konsultantkę.
Jak dałam się namówić na Avon zazwyczaj miałam później jakieś skórne sensacje. Każda ich perfuma pod koniec dnia śmierdzi tak samo, jakimś takim chemicznym podkładem, który u mnie wywołuje mdłości. Bardzo charakterystyczny zapach dla mnie.
Pierwotnym moim zamiarem, jak zdecydowałam się zostać konsultantką, było kupowanie kosmetyków tylko dla siebie. Jednak kiedy przyniosłam katalog do pracy, moje koleżanki z pokoju zamówiły tyle, że wyrobiłam Program Witamy z górką. No i był komentarz: Nareszcie coś innego niż Avon!
Skoro rynek pcha się sam w moje ręce, byłabym idiotką gdybym z tego nie skorzystała.

---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Żal.pl
Oj z tym się w pełni zgadzam! Już myślałem że to mój nos szwankuje albo że może się nie znam, ale dosłownie KAŻDY ich zapach ma bardzo charakterystyczny podkład czy jak to nazwać.
Dziękuję za odpowiedź, ja zawsze będę miło wspominał Oriflame bo kojarzy mi się ze szkołą średnią...ach... rozmarzyłem się...
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 11:35   #3107
201607110949
Konto usunięte

Dostałam swoją paczkę. Te kokosowe Nature Secrets nie takie złe, ale szału nie ma (trochę duszące). Na Delicacy się zawiodłam, takie chemiczno-nijakie
Miałam chrapkę na Elvie White Magic jako, że Elvie bardzo mi się podobają ale na stronie katalogu pachną jakoś niespecjalnie, podstawowa wersja jest fajniejsza dla mojego nosa.

Cytat:
Oj z tym się w pełni zgadzam! Już myślałem że to mój nos szwankuje albo że może się nie znam, ale dosłownie KAŻDY ich zapach ma bardzo charakterystyczny podkład czy jak to nazwać.
Dokładnie, wszystkie śmierdzą tak samo. Śmierdzą, nie pachną. Dostałam ostatnio 2 próbki jakichś ich nowych "górnopółkowców" ale nawet nie pokusiłam się o to, by je otworzyć bo wiem czego się spodziewać.

Edytowane przez 201607110949
Czas edycji: 2011-12-02 o 11:38
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 11:43   #3108
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Dostałam swoją paczkę. Te kokosowe Nature Secrets nie takie złe, ale szału nie ma (trochę duszące). Na Delicacy się zawiodłam, takie chemiczno-nijakie
Miałam chrapkę na Elvie White Magic jako, że Elvie bardzo mi się podobają ale na stronie katalogu pachną jakoś niespecjalnie, podstawowa wersja jest fajniejsza dla mojego nosa.

Dokładnie, wszystkie śmierdzą tak samo. Śmierdzą, nie pachną. Dostałam ostatnio 2 próbki jakichś ich nowych "górnopółkowców" ale nawet nie pokusiłam się o to, by je otworzyć bo wiem czego się spodziewać.
Dla mnie prawie każdy męski zapach w Oriflame to górnopółkowiec Bronią się same, wystarczy jeden raz powąchać i można się zakochać...
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 11:51   #3109
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

H...j mnie strzeli na miejscu!Odebrałam paczke a w niej 10 katalogow nr 17 zamiast 1 a wpisywałam kod 620520 katalog na następny okres a dostałam aktualny!
Teraz co muszę na swój koszt 10 katalogów im odsyłac i jestem z 13 zł w plecy!!!!!!!Wrrrrrrrrrrrr rr

Może ktos też dostał złe katalogi??
Stary 2011-12-02, 11:56   #3110
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
H...j mnie strzeli na miejscu!Odebrałam paczke a w niej 10 katalogow nr 17 zamiast 1 a wpisywałam kod 620520 katalog na następny okres a dostałam aktualny!
Teraz co muszę na swój koszt 10 katalogów im odsyłac i jestem z 13 zł w plecy!!!!!!!Wrrrrrrrrrrrr rr

Rano mieli awarię systemu , ja na szczęście to w porę zauważyłam i zamówiłam normalnie pakiet za 10zł, nie muszę się teraz bujać do BR.

Szampon i odżywka M&H są rewelacyjne, włosy pięknie pachną, są miękkie, wygładzone, super .
A ten zestaw Delicacy faktycznie jakoś tak chemicznie pachnie.
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 12:01   #3111
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Cytat:
Napisane przez just75 Pokaż wiadomość
Rano mieli awarię systemu , ja na szczęście to w porę zauważyłam i zamówiłam normalnie pakiet za 10zł, nie muszę się teraz bujać do BR.
U mnie w miescie nie ma biura regionalnego .
Ale to ich wina i powinni mi dosłac te własciwe - ja nie powinnam ponosic kosztu zwrotu za ich błąd!
Nie moge sie jak na razie dodzwonic do firmy zeby sie spytać co i jak.
Zrobiłam tyle punktów ile było potrzebne przed 2 katalogi żeby miec je tańsze i ja musze płacić za ich błąd?

Do tego mam paczke z boku cała obklejona taśma więc znów zaczyna sie kradzież kiedy przychodzi okres świąteczny dlatego dziewczyny uwazajcie bo mi co roku cos ginie z paczek grudniowych.

Edytowane przez 7Paulina7
Czas edycji: 2011-12-02 o 12:04
7Paulina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 12:09   #3112
izamaj
Raczkowanie

Cytat:

Ja mialam taką sytuację, tyle że ja sie zorientowalam po odebraniu maila z potw. zlożenia zamowienia. Musisz zadzwonić do ori, powiedzieć co się stało, powiedzieć że dlaczego niby masz zwracac coś na wlasny koszt z powodu czyjegos błędu. Ja paczkę odebralam wczoraj i wczoraj tez Pani z ori zadzwonila i powiedziala zebym zaniosła katalogi do najblizszej placówki i złożyła reklamację z tytułu unikalnej gwarancji satysfakcji. Zapłacę normalnie za ta katalogi, a za jakiś czas, przy jednej z najblizszych faktur odliczą mi 7 zł. A że dziś lub jutro bede skladala kolejne zamowienie z 17tki to pani powiedziala ze automatycznie dołączą mi się do zamówienia właściwe katalogi, czyli nr w cenie 7 zł za 10 szt. oj, rozpisałam sie, mam nadzieję że w miarę zrozumiale jakby co to jeszcze wyjaśnię

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387922
izamaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 12:18   #3113
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

No tak oszczędzają na wysyłce - kiedys to było nie do pomyślenia żeby nie dosłali brakującego produktu teraz idą na łatwizne OSZCZEDNOŚĆ!!!.
Napisałam maila grzecznego bo sie dodzwonic nie moge zobaczymy co m i odpisza.
Stary 2011-12-02, 12:51   #3114
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

Do tego mam paczke z boku cała obklejona taśma więc znów zaczyna sie kradzież kiedy przychodzi okres świąteczny dlatego dziewczyny uwazajcie bo mi co roku cos ginie z paczek grudniowych.
Ja miałam u góry odklejoną taśmę tak, że można było bez problemu odgiąć jedną stronę pudełka i powyciągać co się chce. Na szczęście wszystko mam co zamawiałam.
Stary 2011-12-02, 13:04   #3115
GosienkaC
Rozeznanie

Ja miałam paczkę w porządku. Torebka puma fajnie wygląda nie wstyd dać na prezent dla małej elegantki
GosienkaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:11   #3116
duska a
Raczkowanie

Ja miałam gigantyczną dziurę z boku jednego pudełka zaklejoną taśmą kuriera , a drugie pudełko było żle zaklejone tasmą Oriflame i mozna było sobie wyjąc kosmetyki. Jednak zadnego nie brakuje
Stary 2011-12-02, 13:36   #3117
margotka80
Raczkowanie

Moja paczka (kurier dostarczył ją dzisiaj) była w porządku.
Bałam się, że otrzymam stare katalogi, jak niektóre z Was, ale nie...dostałam komplecik jedynek.

Aha, podzielę się jeszcze z Wami refleksją na temat świątecznego katalogu konkurencji.
Klasa. Format książkowy, piękne zdjęcia.
Zupełnie nie rozumiem dlaczego nasze katalogi nie mogą tak wyglądać
Przecież Ori na pewno również ma dział promocji, czy marketingu, który powinien się tym zająć.
Chyba prześlę do nich swoje CV :P
Stary 2011-12-02, 13:41   #3118
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Ja sprawdziłam kosm. i tez nic mi na szczęscie nie brakuje ale im bliżej świąt tym może byc gorzej.
Mi w zeszłym roku skradli podkład giordani , mojej znajomej wode meska Eclat.
Ciekawe co mi napiszą w sprawie tych katalogów a dowiedziałam sie że u mnie w miejscowości babeczce też źle włożyli i musiała specjalnie jechac do biura - ja nie zamierzam!
Stary 2011-12-02, 14:18   #3119
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Ciekawe co mi napiszą w sprawie tych katalogów a dowiedziałam sie że u mnie w miejscowości babeczce też źle włożyli i musiała specjalnie jechac do biura - ja nie zamierzam!
Słusznie, ja bym zrobiła awanturę i nie popuściła. W końcu chodzi o katalogi, materiały reklamujące ich kosmetyki, dzięki którym możesz dla firmy zarobić - powinni się pokajać w worze pokutnym i przesłać Ci je na swój koszt bez gadania.
Stary 2011-12-02, 15:06   #3120
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
A ja mam pytanie z innej beczki. Chciałbym wiedzieć co skłoniło was, aby zajmować się rozprowadzaniem kosmetyków Oriflame? Dlaczego akurat wybrałyście tą firmę a nie np. Avon? Sam wielokrotnie bywałem z moją przyjaciółką na spotkaniach konsultantów z naszego regionu, rozmawiałem z dyrektorkami Ori, ale jakoś nie dałem się w to wciągnąć. Nie wiem czemu, ale uważam,że trudno byłoby mi się skupić na promowaniu tej jednej tylko marki, kiedy sam zamawiam rzeczy i w Avonie i w Oriflame i jeszcze do drogeri chodzę. Ponadto słyszałem że konsultanci Avon dostają bezpłatnie dużo gratisów, próbek itd. , a w Ori tylko upusty i to dość małe, a w dodatku jeżeli chodzi o ceny i wybór produktów to Avon przedstawia się o wiele lepiej. Pytam ponieważ mam spory sentyment do Oriflame, życzę jak najlepiej jego konsultantkom, ale nie widzę jak narazie tutaj miejsca dla siebie.
A widziałeś najlepszy produkt Oriflame - Plan Marketingowy? On najczęściej przemawia do facetów, na pewno bardziej niż kosmetyki

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości