Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 14:29   #2431
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Dzień dobry
Dzięki za wszystkie info o karmieniu w nocy Będę musiała wypracować jakąś metodę "pod nas".

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Jak jeszcze lulek wstawal w nocy na papu to latalam po domu albo tż latal wyparzalam szybko butelki i smoczki, gotowalam szybko wode i robilam papu, ale Moonik chyba kiedys pisala ze ma przygotowana wode w zwyklym termosie, to tez jest mysl; ze spokojem, karmienie mm to super sprawa
Hmmm... to tak jak z porodem?
A przesypiania całej nocy zazrdaszczam

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Madziu, ja mam wode przegotowaną w butelce lekko podgrzewam ją w garnuszku ( ja nie stosuje mikrofali, bo sama mam problemy po potrawach z mikrofali). woda podgrzewa się z 30 sekund, wsypuję mleczko i mała wcina. butelek w nocy nie wyparzam, bo mam ze 4 to mi wystarcza. co do podgrzewacza dziewczyny polecały Happy Family - bo wchodzą wszystkie butelki i wszystkie słoiki, ma też opcje podgrzewania w aucie.
Właśnie teraz też tak robię przy szykowaniu butli na noc (tylko że ja podgrzewam wodę w mikrofali), ale mam problem z dobraniem właściwej temp. Zanim zmieszam we właściwych proporcjach wodę ciepłą i zimną to trochę mi się zejdzie Dlatego pomyślałam o podgrzewaczu. A ten o którym piszesz właśnie wczoraj wpadł mi w oko na allegro

Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość
Hej Madzialena,

ja karmię butlą od 3 tygodnia życia Małej. Z racji, że kuchnia jest na dole a sypialnia u góry to starałam się to wszystko jak najlepiej zorganizować. Mianowicie - butelki mam dwie czyste zawsze na noc, puszka z mlekiem, dzbanek z chłodną wodą na tacy, do tego czajnik elektryczny i podgrzewacz - wszystko stoi na komodzie. W czajniku zawsze przegotowana woda - najczęściej dwa razy i wtedy tylko podgrzewam sobie włączając czajnik na chwilkę... . Jak za ciepłe to zimna przegotowana z dzbanka ale to bardzo rzadko. MI odpowiada

Co do zanikania pokarmu - Mała często była na piersi, co ją odstawiłam to płacz lub sen na 10 min i płacz, po podaniu butli z mm spała długo, więc wniosek, że się nie najadała. Potem przez stres pokarm straciłam prawie zupełnie - piersi nigdy nie były nabrzmiałe jak to bywało wcześniej i odciągając laktatorem kończyło się na 30ml z obu... potem już nawet tak dobrze nie było.

Długi wywód ale mam nadzieję, że pomoże
Baaardzo pomogło

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Madzialena ja mam właśnie tak jak Lulla pisze- przed spaniem szykuję sobie w termosie wodę przegotowaną i ostudzoną jednak cieplejszą niż te 40st bo wiadomo, że niby termos trzyma temp ale coś zawsze stygnie i jak mała wstawała na jedzenie to rach ciach woda w butelkę, odmierzam miarki mleka, mieszam i gotowe- mnie ten sposób się sprawdzał.
Teraz jak Julik śpi całą noc mam gotową wodę na ranne karmienie a i obleci nawet do południa ta woda A wieczorem jeszcze zawsze wyparzam butelki i mam na następny dzień gotowe. A no i u mnie to w kuchni stoi, bo mieszkamy w kawalerce ale opcja przy łóżku wygodniejsza jak masz możliwość.
Podgrzewacza nie mam jeszcze ale myślę, że nie ma co przesadzać i kupować nie wiadomo jak drogiego, ważne,żeby był szeroki obwód żeby każdą butelkę zmieścić a potem sloiczki. No i musisz się zaopatrzyć w - moim zdaniem - minimum 3 butelki, żeby nie latać non-stop i myć i wyparzać( ja wyparzam po każdym użyciu, niektóre dziewczyny nie, to już od Ciebie zależy) No i wybor mleka- albo konsultujesz z pediatrą albo sama- większość nas chyba karmi Nan-em, ale też Bebiko, Gerber i Enfamil dziewczyny używają.
No właśnie my w domku, więc kuchnia na dole a śpimy na górze. Pytanie z serii głupich- a skad wiesz ile stopni ma woda?

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja robię z wody mineralnej, wlewam do butli, podgrzewam w mikrofali ok 30sek, dodaje mleko i mały wcina mam to w kuchni, ale to chwila moment dojść z pokoju
Też tak teraz robię (tylko wcześniej przegotowuję mineralkę i zimna trzymam w zamkniętym dzbanku), ale mam problem z ustaleniem temp. No i u nas kuchnia daleko więc na noc odpada...

Cytat:
i potrzebuję jakiegoś kremiku dla niej na buźkę bo ma bardzo wysuszoną Mamuśki co Wy używacie? Ten Nivea na każdą pogodę jest choć trochę nawilżający??

Ja używam jakiegoś z Dax do twarzy i ciała dla bąbelków- dostałam jako gratis i na razie jest ok.

a moja córka dziś zwariowała i spała calutką noc od 20 do 8, wstała na jedzenie, poszła kimać dalej, przebudziła sie przed 11 na kolejne karmienie i znowu poszła spać. zjadła o 14 wyszłyśmy na chwilę na spacer znowu spała, wróciłyśmy to chwilę poleżała pod karuzelą zjadła i znowu spanie.. generalnie jadła dziś i spała teraz też już od godziny śpi
ciekawe jaka będzie noc...
Nieźle Ci pospała... A jak nocka?

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
My mamy taki sposób na robienie mleka szybko - mamy wrzątek w termosie i w innej butelce przegotowaną wodę letnią i mieszam obydwie wody, dodaję mleko i już Nie muszę czekać, aż się woda zagotuje i studzić, no i dziecko zadowolone, bo jedzenie ma od razu
Chyba też tak właśnie będę robić. Sama juz nie wiem czy ten podgrzewacz jest konieczny.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Kochane ciocie przedstawiam Natalka
Śliczna

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
moja bije rekord nie spania...4 dzień nie spi w dzień praktycznie wcale tylko tyle co w chuście czy na ramieniu co położe na plecki to już oczy wielkie i zapomina ze pada ze zmęczenia dobijcie mnie ...nic już nie skutkuje teraz też wisi na rece 3 razy ją kładłam i 3 razy ryk....co ja robię nie tak
oczywiście minute po wzięciu na reke spi jak aniołek ...

Cytat:
ja się trzęsę na samą myśl o przejsciu na mm mimo ze karmienie piersią dla mnie to męczarnia ale 3 razy chciałam dac malej butlę z bebilonem i trzy razy skończyło się solidnymi wymiotami...po herbatce też mimo że właściwie nie chciała tego wogle pić może z 20 ml zjadła i teraz nie wiem czy ona nie trawi nic poza moim mlekiem czy ten bebilon taki syf i to zależy od mleka?
Myślę, ze może to kwestia mleka i może jej po prostu nie podchodzi?
A Hania słodka

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
mała dzis zasneła w swoim łózeczku ale niestety po pierwszysm nocnym karmieniu mamie juz sie nie chciało jej odkładac w ogole to nie wiem czemu ale w nocy przy cycku zasypia a jak ja chce połozyc to sie rozbudza i tak zawsze godzine walczymy z zasnieciem wasze dzieci tez tak maja??
Moja ma podobnie. Tzn w nocy usypia przy cycku jak ją karmie w naszym łóżku, czekam chwile żeby lepiej zasnęła, przenoszę do łóżeczka...i ... od razu pobudka

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

U nas w ogóle dzisiaj noc-masakra.
Najpierw usnęłyśmy razem przy karmieniu ok. północy i się obudziłyśmy o 2.30. Nakarmiłyśmy się, próbowałam ja odłożyć i ryk. I nic z tego. I spania nie było przez 2 godz. Znowu dałam jeść, znowu pobudka. Chyba brzuszek ja męczył, dostała kropelki i usnęła ok. 6, myślałam że pośpimy. Ale o 7 znowu się obudziła Teraz ona odsypia od 11 a mama oczywiście raz obudzona spać nie moze w ciągu dnia ,
No i nie wiem czy nam się ciemieniucha nie zaczyna- rano zauważyłam, że ma jakby przesuszona skórę na główce- tak to się objawia?
Stary 2011-12-02, 15:32   #2432
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hellołale mamy piękną wiosnę tej jesieni u nas 11stopni i piękne słoneczko i troszkę chmurek bylismy na 1,5 godzinny spacerku, młody wypił mleko i śpi a mama ma chwilę na wizaż
wogóle tak się cieszę, bo meżuś od wczoraj wraca godzinę wcześniej z pracygłupia godzinka a ile radochy z tego
Cytat:
Cytat:

Kochane ciocie przedstawiam Natalka
Natalek jest boski

Cytat:
A ja sie witam i zaraz ide sprzatac dalej Mikul poszedl spac ok 22 wczoraj i obudzil sie dzisiaj po 7, dostal papu i byl spokojny, zaczelam sobie sprzatac lazienke, druga lazienke i pol godz temu zaczal byc niespokojny wiec go ululalam i teraz ladnie sobie drzemie w lozeczku musze korzystac coby zdążyć umyc podlogi
Lulek jest niesamowity super, że tak ładnie spiach zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Mój tż kiedyś nagrywał młodego kamerką jak ładnie w łóżeczku z misiami z karuzeli sobie gadał i nagle zaczął pchać kupalę No więc tż dalej nagrywał jak młody się pręży i wygina
No to bedzie pamiątka dla młodego, że hej! Po której odda starych do domu starców bez zastanowienia

Cytat:
i da się to robić jedną ręką...ja wczoraj nawet sałatkę robiłam z małą na sobie bo tylko tak spi

spróbuje z tą lampką bo pali sie całą noc solna w sypialni może coś da jak będzie ciemno całkiem

moja bije rekord nie spania...4 dzień nie spi w dzień praktycznie wcale tylko tyle co w chuście czy na ramieniu co położe na plecki to już oczy wielkie i zapomina ze pada ze zmęczenia dobijcie mnie ...nic już nie skutkuje teraz też wisi na rece 3 razy ją kładłam i 3 razy ryk....co ja robię nie tak
oczywiście minute po wzięciu na reke spi jak aniołek ...
szczerze współczuję kochana, oby to było przejsciowe i niedługo się malutkij wszystko unormuje i mama będzie się cieszyć z macierzynstwa
Cytat:
a moja Gwiazdka ma dziś 2 miesiące

Cytat:
mama tu narzeka na dziecko a moje skarby właśnie pokazało co o tym myśli (w załączeniu)
no to chyba już po spaniu do wieczora... idziemy jeść w takim razie
o ja słodka
Cytat:
Monik gratulacje dzis świetujemy razem bo moja hrabina tez dzis konczy 2 miesiace

A my kończymy 7 tygodni

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:39   #2433
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W
Też tak teraz robię (tylko wcześniej przegotowuję mineralkę i zimna trzymam w zamkniętym dzbanku), ale mam problem z ustaleniem temp. No i u nas kuchnia daleko więc na noc odpada...

ja ustawiam na 30 sek

dziewczyny a czy to konieczne aby przegotowywac wode mineralna? bo ja tego ni erobieczy to ma jakis negatywny wpływ na mleko??

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-12-02, 15:43   #2434
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
ja ustawiam na 30 sek

dziewczyny a czy to konieczne aby przegotowywac wode mineralna? bo ja tego ni erobieczy to ma jakis negatywny wpływ na mleko??
Nie wiem czy to konieczne ale ja przegotowuję i chwilkę daję jej się pogotować. Używamy żywca

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:01   #2435
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Cały dzień was podczytuję, ogądam śliczności na zdjęciach, a weny do pisania ni hu hu...Wybaczcie
Będziemy sobie z Kwilonkiem tutaj cichutko siedzieć.
Acha Sonia u Agnyski i Benitka wszystko dobrze. Wróci jak się ogarnie.
Stary 2011-12-02, 16:03   #2436
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Cały dzień was podczytuję, ogądam śliczności na zdjęciach, a weny do pisania ni hu hu...Wybaczcie
mam dokładnie to samo
dodatkowo rano była u mnie sis a teraz czekam na koleżanki, bedziemy plotkowac a co jak chłop pojechał to trzeba było spotkanie ustawic
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:04   #2437
lullaby_ml
Zakorzenienie

Wbijam z doskoku bo mamy przerwe w obtancowywaniu nie czuje rak ale za to moje dziecko polubilo Guns'n Roses "sweet child of mine", wie co dobre
Stary 2011-12-02, 16:36   #2438
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Noc do doopy- mały budził sie co 1-1,5h, wstał o 8 i od tej pory go lulam i lulam- zasnął raz na 30min, teraz kimnął 2x, a łapy mnie napieprzają,ze masakra

no i juz niestety nie

Piersi - na razie bez zmian- ani lepiej ani gorzej- dalej czuje pieczenie w tej co zastoj byl.

To widze tylko mój ma łeb jak sklep ale chyba jakby coś było nie halo to by pediatra zwróciła uwage na szczep. Zaczełam sie martwić noooo, bo moj w wieku 6 tyg juz mial 41 cm (klata tez), a wasze dzieciaczki tyle starsze i mniejsze te głowy mają

ale np moja Agacia to chyba ogólnie od Piotrusia mniejsza, a poza tym popatrz sobie w siatki centylowe przyrostu obwodu głowy, to zobaczysz czy w normie, a na pewno w normie
http://www.potomek.pl/siatka_chlop_glowa12.html

Jak ja Ci zazdroszcze tego spiacego synka
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to konieczne ale ja przegotowuję i chwilkę daję jej się pogotować. Używamy żywca
ja robię identycznie

Cytat:
Dzien dobry

Cytat:
Wbijam z doskoku bo mamy przerwe w obtancowywaniu nie czuje rak ale za to moje dziecko polubilo Guns'n Roses "sweet child of mine", wie co dobre
koneser nam rośnie, już widzę te długie pióra w przyszłości

ja chyba wiem czemu moje dziecko tak śpi po spacerze, ja jej nie rozbieram - może Agaciorek ona w czapce lubi spać
ale kurczę mniej je przez to spanie.....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:40   #2439
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
ja robię identycznie

koneser nam rośnie, już widzę te długie pióra w przyszłości

ja chyba wiem czemu moje dziecko tak śpi po spacerze, ja jej nie rozbieram - może Agaciorek ona w czapce lubi spać
ale kurczę mniej je przez to spanie.....
Zadnych dlugich pior łee to fajnie masz ze dzidzia lubi czapki, Mikul ich nie znosi teraz powiem cos co powtarza mi moja przyszla tesciowa:"im wiecej dziecko spi tym wiecej rosnie bo sie regeneruje" spokojnie, jak wstanie bedzie tak glodna ze zje za dwoch
Stary 2011-12-02, 16:44   #2440
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Zadnych dlugich pior łee to fajnie masz ze dzidzia lubi czapki, Mikul ich nie znosi teraz powiem cos co powtarza mi moja przyszla tesciowa:"im wiecej dziecko spi tym wiecej rosnie bo sie regeneruje" spokojnie, jak wstanie bedzie tak glodna ze zje za dwoch
dzięki wam dobre Kobiety - znaczy Ty i Teściowa twoja tej myśli będę się trzymać

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-12-02, 16:52   #2441
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki wam dobre Kobiety - znaczy Ty i Teściowa twoja tej myśli będę się trzymać
Nie ma za co kochana
Stary 2011-12-02, 17:00   #2442
19natka88
Zakorzenienie

Uff byłam pierwszy raz sama z małym w galerii handlowej Daliśmy radę

Cytat:
sobie wyobraziłam jak musiał wyglądać
mam nadzieję, że brzuszek odpuści
Cudacznie to wyglądało a matka miała polew z dziecka
Narazie odpukać jest ok

Cytat:

taaak do wycałowania ja sobie dałam zakaz całowania Natalki przez to moje gardło schorowane ale i tak nie wytrzymywałam, zła matka, zła!

biedn brzusio <masujemy masujemy>
Oj ciężko nie całować - też miałam zakaz jak miałam katar
Brzuszek tak wymasowałam, że od razu koopa poszła

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Hallo!
U nas dziś była calkiem spokojna noc.

dla Leosia za spokojną noc

O jaki sliczny ten Natek

Cytat:
Dziekujemy
czekam na fotki Twojego dzieła

Cytat:
J
Ooo, to ciężko było. Biedaczek mały
Mnie aż boli brzuch jak słyszę to bulkanie w brzuszku Szymka

Cytat:
mama tu narzeka na dziecko a moje skarby właśnie pokazało co o tym myśli (w załączeniu)
Słodzinka

Cytat:
mała dzis zasneła w swoim łózeczku ale niestety po pierwszysm nocnym karmieniu mamie juz sie nie chciało jej odkładac w ogole to nie wiem czemu ale w nocy przy cycku zasypia a jak ja chce połozyc to sie rozbudza i tak zawsze godzine walczymy z zasnieciem wasze dzieci tez tak maja??

My tak mieliśmy dzisiaj i przedtem też się zdarzało

Natka jaka ty zdolna jestes

Dzięki

Monik gratulacje dzis świetujemy razem bo moja hrabina tez dzis konczy 2 miesiace

Cytat:
To widze tylko mój ma łeb jak sklep ale chyba jakby coś było nie halo to by pediatra zwróciła uwage na szczep. Zaczełam sie martwić noooo, bo moj w wieku 6 tyg juz mial 41 cm (klata tez), a wasze dzieciaczki tyle starsze i mniejsze te głowy mają
Z ciekawości sprawdziłam i Szymon przy urodzeniu miał 34, a w wieku 3tyg 41 ee chyba coś źle zmierzone było

Cytat:

Najpierw usnęłyśmy razem przy karmieniu ok. północy i się obudziłyśmy o 2.30. Nakarmiłyśmy się, próbowałam ja odłożyć i ryk. I nic z tego. I spania nie było przez 2 godz. Znowu dałam jeść, znowu pobudka. Chyba brzuszek ja męczył, dostała kropelki i usnęła ok. 6, myślałam że pośpimy. Ale o 7 znowu się obudziła Teraz ona odsypia od 11 a mama oczywiście raz obudzona spać nie moze w ciągu dnia ,
No i nie wiem czy nam się ciemieniucha nie zaczyna- rano zauważyłam, że ma jakby przesuszona skórę na główce- tak to się objawia?
Ciemieniucha to właśnie taki jakby łupież na głowie, takie suche łuski

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:36   #2443
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No słomiana wdowa, bo małż wyjechal, tak? Chyba, że źle przeczytałam
a dobrze zrozumiałaś- tylko ja nie znałam znaczenia wyrażenia "słomiana wdowa"
Cytat:
Już się boję, bo mój mały znalazł sobie zabawę w imadełko. Ściska moją brodawke tak mocno, że aż mi łzy w oczach staja i jeszcze ją ciągnie z stronę materaca. Ja piszczę, a on się śmieje, łobuz jeden. Wiem już, że teraz to robi specjalnie, bo czeka na moją reakcję. Aż strach pomysleć co to będzie z zębami.
sorry ale
Cytat:
a moja Gwiazdka ma dziś 2 miesiące

Cytat:
3. przechodzilam przez to, dopóki nie odkryłam wózka i omotania głowy dziecka pieluchą. Może spróbujecie w wózku się pousypiać? U nas póki co działa juz cały tydzień, a wcześniej to tak jak uCiebie, albo chusta, albo przy piersi, albo na rękach. I tak przez cały drugi miesiąc...
A tę pieluchę to tak po prostu na głowę zarzucasz??
Cytat:
hihi- wymowna minka

Ale tych przejść współczuję, ja tak mam co któryś dzień i mam szczerze dość
Cytat:
Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mam dokładnie to samo

Jak tam ploteczki??
Cytat:
To widzę dzień jak u nas ale moje piersiaki nie dają rady jeszcze z noszeniem dziecia
Cytat:
ale np moja Agacia to chyba ogólnie od Piotrusia mniejsza, a poza tym popatrz sobie w siatki centylowe przyrostu obwodu głowy, to zobaczysz czy w normie, a na pewno w normie
http://www.potomek.pl/siatka_chlop_glowa12.html
Wychodzi, że ma za duży ten łeb
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
wow!
Ja bym się z moim nie odważyła na taki ruch!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:47   #2444
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Szymon też ma, ale nikt nie zwrócił na to uwagi, więc chyba jest ok Nie martw się matka

wow!
Nawet mi nie mów, cała spocona byłam i tylko czekałam kiedy syrena się włączy, ale było ok

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-02, 17:52   #2445
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
podobnie mam i ja

W ogóle jestem jakaś do dooopy - byliśmy u kręgarza, mam skrzywiony kręgosłup, nadaję się na rehabilitację, będzie bolało Powiedziała, że nie daj Bóg żeby mi dysk wypadł, bo będe zwijać się z bólu.

Z dobrych wiadomości - obciążenie po 2 h 72

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:23   #2446
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
a dobrze zrozumiałaś- tylko ja nie znałam znaczenia wyrażenia "słomiana wdowa"

sorry ale

A tę pieluchę to tak po prostu na głowę zarzucasz??

hihi- wymowna minka

Ale tych przejść współczuję, ja tak mam co któryś dzień i mam szczerze dość

Jak tam ploteczki??

To widzę dzień jak u nas ale moje piersiaki nie dają rady jeszcze z noszeniem dziecia

wow!
Skarbie jak za duza glowke? Miki mial 34 cm jak sie urodzil a na dzien 22 listopada mial juz 40 cm, pozniej bylismy na szczepieniu ale ta pinda mi nic nie wpisala w ksiazeczce ale cos mi sie obilo o uszy ze ma 41 cm, nie schizuj
Stary 2011-12-02, 18:29   #2447
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Noc do doopy- mały budził sie co 1-1,5h, wstał o 8 i od tej pory go lulam i lulam- zasnął raz na 30min, teraz kimnął 2x, a łapy mnie napieprzają,ze masakra
no i juz niestety nie

Piersi - na razie bez zmian- ani lepiej ani gorzej- dalej czuje pieczenie w tej co zastoj byl.
czary przestały działać
współczuję, strasznie Cię te piersi męczą

Cytat:
No właśnie my w domku, więc kuchnia na dole a śpimy na górze. Pytanie z serii głupich- a skad wiesz ile stopni ma woda?

hmmm jak mi odrobinę przestygnie w czajniku, przelewam do termosu i wystawiam przy otwartym oknie, żeby stygła a potem biorę termos i na rękę wlewam troszkę wody, jak nie parzy i jest odrobinę cieplejsza niż zwykle mam do mleka to znaczy, że mogę zamykać termos. Wydaje się skomplikowane ale mam już to wypracowane w szczegółach Kwestia paru prób no i zawsze można też kupić termometr do wody, ale mi szkoda kasy na takie gupoty

Nieźle Ci pospała... A jak nocka?

nocka ok- jak pisałam spała do 6 a po jedzeniu dospała do 8 jeszcze

a Wam współczuję

nam się właśnie tak zaczęła ciemieniucha tylko ja to przegapiłam, bo myślałam, że to zwykłe wysuszenie skóry i się rozwinęła do gorszej postaci

Cytat:
Na mleko nie ale Martusiu właśnie wody mineralne te co my pijemy są niedobre dla maluchów bo mają za dużo składników mineralnych które mogą obciążać nerki maleństw.. i nawet przegotowanie wody ich nie pozbawia tego- tak pisała ostatnio Cassandra. Dla dzieci są specjalne wody np. Mama i ja.

Cytat:
noooooo super! wie co dobre
A wiecie, że Guns'n Roses będą grać w Rybniku już zaczynam kombinować komu by tu Julika podrzucić

Cytat:
.
moja jak tylko zobaczy, że coś się zbliża do jej głowy już zaczyna ryk

Cytat:
Woooooooooow! Podziwiam dla mnie wyjazd z mężem i córcią to stres nie z tej ziemi a Ty sama pojechałaś- szacun

jeju ale mi mąż niusa właśnie sprzedał- znajomi starali się o dziecko do adopcji już prawie 5lat i właśnie dzwonił kumpel, że mają decyzję sądu i prawdopodobnie dziewczynka - 3miesięczna- będzie z nimi już na te święta bońciu mówię Wam aż się popłakałam ze szczęścia

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-12-02 o 18:31
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:53   #2448
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

jeju ale mi mąż niusa właśnie sprzedał- znajomi starali się o dziecko do adopcji już prawie 5lat i właśnie dzwonił kumpel, że mają decyzję sądu i prawdopodobnie dziewczynka - 3miesięczna- będzie z nimi już na te święta bońciu mówię Wam aż się popłakałam ze szczęścia
ależ cudowny prezent na święta, takiego Słodziaczka adoptuja. ale teraz chce mi się płakać jak pomyślę, że Malutka nikogo do teraz nie miała taka samiutka, mało przytulana. u Twoich znajomych bedzie miała domek najcudowniejszy

Stary 2011-12-02, 19:09   #2449
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ja nagralalm pare filmikow z Mikim w roli glownej, chcialabym wam pokazac ale nie chce wrzucac na youtuba

O nie, on jest mistrzowski tez

Biedny Szymus
Czemu nie na YT?
Można na picasse, imageshack itp.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:19   #2450
archinta
Zakorzenienie

Po wczorajszym szale postów dziś jakaś posucha
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
1.podobnie mam i ja

2.W ogóle jestem jakaś do dooopy - byliśmy u kręgarza, mam skrzywiony kręgosłup, nadaję się na rehabilitację, będzie bolało Powiedziała, że nie daj Bóg żeby mi dysk wypadł, bo będe zwijać się z bólu.

3.Z dobrych wiadomości - obciążenie po 2 h 72
1.
2.
3. suuuuuuper wiadomość
Cytat:
Skarbie jak za duza glowke? Miki mial 34 cm jak sie urodzil a na dzien 22 listopada mial juz 40 cm, pozniej bylismy na szczepieniu ale ta pinda mi nic nie wpisala w ksiazeczce ale cos mi sie obilo o uszy ze ma 41 cm, nie schizuj
umiesz pocieszać sis
Cytat:
czary przestały działać

nam się właśnie tak zaczęła ciemieniucha tylko ja to przegapiłam, bo myślałam, że to zwykłe wysuszenie skóry i się rozwinęła do gorszej postaci
Z piersiami już nie najgorzej, czekam aż te piecznie minie bo jeszcze troszkę schizke mam. Jutro kończe antybiotyk. Zobaczymy co to będzie.
Najgorszy dyskomfort przy noszeniu małego niestety.

Kurde- małemu tez coś zaczęło sie łuszczyć na czubku.. straszycie tą ciemieniuchą muszę to dziś w kąpieli obczaić dokładnie
Cytat:
ależ cudowny prezent na święta, takiego Słodziaczka adoptuja. ale teraz chce mi się płakać jak pomyślę, że Malutka nikogo do teraz nie miała taka samiutka, mało przytulana. u Twoich znajomych bedzie miała domek najcudowniejszy
to samo pomyślałam
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:00   #2451
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
czary przestały działać

Na mleko nie ale Martusiu właśnie wody mineralne te co my pijemy są niedobre dla maluchów bo mają za dużo składników mineralnych które mogą obciążać nerki maleństw.. i nawet przegotowanie wody ich nie pozbawia tego- tak pisała ostatnio Cassandra. Dla dzieci są specjalne wody np. Mama i ja.

noooooo super! wie co dobre
A wiecie, że Guns'n Roses będą grać w Rybniku już zaczynam kombinować komu by tu Julika podrzucić

moja jak tylko zobaczy, że coś się zbliża do jej głowy już zaczyna ryk

Woooooooooow! Podziwiam dla mnie wyjazd z mężem i córcią to stres nie z tej ziemi a Ty sama pojechałaś- szacun

Ale bym sie przeszla na koncert, jej

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Czemu nie na YT?
Można na picasse, imageshack itp.
Bo nie chce tego wrzucac w ogole do sieci.

Cytat:
Po wczorajszym szale postów dziś jakaś posucha
1.
2.
3. suuuuuuper wiadomość

umiesz pocieszać sis

Z piersiami już nie najgorzej, czekam aż te piecznie minie bo jeszcze troszkę schizke mam. Jutro kończe antybiotyk. Zobaczymy co to będzie.

Kurde- małemu tez coś zaczęło sie łuszczyć na czubku.. straszycie tą ciemieniuchą muszę to dziś w kąpieli obczaić dokładnie

to samo pomyślałam
Maj pleżur
Stary 2011-12-02, 20:04   #2452
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
dla znajomych super wiadomość, będą na pewno super rodzicami
Ja od razu pomyślałam jednak kto mógł oddać/zostawić/porzucić takiego maluszka nosz się nóż w kieszeni otwiera!

Stary 2011-12-02, 20:09   #2453
danika
Zakorzenienie

bylismy dzis pierwszy raz z m,łodą w galerii - cały czas chrapała, kochane dziecko

Moonik, Tusia dla dziewczynek z okazji 2 miesiecy

Moonik a dopiero co dostałam twojego smska ze urodziłaś....a juz 2 miesiace

Cytat:

Dziękuję za info. Moje dziewczyny jadą wydawać pieniądze of kors. Zabiera je mój brat z bratową na kiermasz świąteczny na Rynku.
W związku z tym może jutro uda mi się wyjątkowo do Was zaglądnąć...

Oj dobry taki rosołek, dobry
ale im fajnie tez bym pojechała do krakowa...ciekawe kiedy sie to uda

Cytat:
to może dlatego moje dziecko tak daje mi w kość ...tatusia widzi 20 minut gdy mama poleci pod prysznic wieczorem
mąż to chyba w firmie zamieszka i już nawet na noc nie będzie wracał

współczuje...na pewno ci ciężko tak samej cały czas

wózek i pieluszka nie działa ...nic nie działa... tylko wyczuje że nie jest w pionie i jest po spaniu...chyba zamontuje jakieś szelki nad sufitem i ją będę przywieszać w ciągu dnia bo zwariuję poziomicę to moje dziecko ma w głowie czy co....

położyłam na brzuszku(kiedyś działało) i już macha łepkiem na boki
łaaaaaaaaaaaaaaaaaa dobijcie mnie ...
może jak skończy 2 miesiąc to się naprawi
kochana przytulam mocno i mam nadzieje ze sie naprawi tak jak piszesz

Cytat:
my gotujemy wode wieczorem i taką przestygniętą (zeby nie parzyła przy dotknięciu szklanki ręką) do termosa wtedy w nocy jest mniej wiecej ok do mleka, najwyzej na minute pod kran butle daje

Cytat:
podobnie mam i ja

W ogóle jestem jakaś do dooopy - byliśmy u kręgarza, mam skrzywiony kręgosłup, nadaję się na rehabilitację, będzie bolało Powiedziała, że nie daj Bóg żeby mi dysk wypadł, bo będe zwijać się z bólu.

przykro mi z powodu plecków, tez mam skolioze wiec łącze sie w bólu

a za glukoze

Cytat:
dasz rade ja tez sie denerwowałam strasznie wypadem do galerii a było spoko

ale super....wzruszająca wiadomość

Cytat:
P

biedaku ty...oby to juz koniec był tych przebojów

Guni tez sie łuszczy łepek,. tak jakby łupież miała, ale w sumie ma tak od urodzenia i nie pogarsza sie wiec to chyba nie ciemieniucha
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:24   #2454
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
podobnie mam i ja

Biedactwo

Pięknie

Cytat:

Stresowałam się nieźle, szczególnie, że młody nie spał wcale podczas tej wyprawy Wyrobisz się i samodzielna wyprawa też nie będzie wyzwaniem

O jaa, cudnie

U nas po wczorajszej kuracji masełkiem ciemieniuchy brak a taka żółtawa zaczynała się robić...

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-02, 20:29   #2455
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję,że jutro już będzie dobrze

Cytat:
dla znajomych super wiadomość, będą na pewno super rodzicami
Ja od razu pomyślałam jednak kto mógł oddać/zostawić/porzucić takiego maluszka nosz się nóż w kieszeni otwiera!
wiesz Aga ja też nie rozumiem jak można oddać dziecko, które przez 9m było pod sercem, poza tym różne są powody dlaczego matki decydują się na taki krok. Ale myślę, że dla takiego malucha lepiej że zostało oddane, porzucone, podrzucone i znalazło się w DD niż jkaby miało być wyrzucone na śmietnik, zostawione w polu czy nawet zostawione w domu ale bite i maltretowane. Mało to się słyszy w mediach? A tak ma przynajmniej szansę na znalezienie prawdziwego domu i szczęścia.

a i też pomyślałam jak Indygo - cudny prezent na święta będą mieć ...
bożonarodzeniowy cud

a i brawo za glukozę! czyli wszystko jest dobrze, tak?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
bylismy dzis pierwszy raz z m,łodą w galerii - cały czas chrapała, kochane dziecko

mówisz, że nie było tak źle?
oby i nasza taka grzeczna była

Moonik a dopiero co dostałam twojego smska ze urodziłaś....a juz 2 miesiace
co nie? ale ten czas zapikala

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:46   #2456
agnieszka 0605
Zakorzenienie

danika co sobie ładnego kupiłaś w galerii? Chwal się
a ćwiczysz jakoś? Robisz coś? A Ciebie ten kręgosłup boli all the time?

Cytat:

wiesz Aga ja też nie rozumiem jak można oddać dziecko, które przez 9m było pod sercem, poza tym różne są powody dlaczego matki decydują się na taki krok. Ale myślę, że dla takiego malucha lepiej że zostało oddane, porzucone, podrzucone i znalazło się w DD niż jkaby miało być wyrzucone na śmietnik, zostawione w polu czy nawet zostawione w domu ale bite i maltretowane. Mało to się słyszy w mediach? A tak ma przynajmniej szansę na znalezienie prawdziwego domu i szczęścia.

a i brawo za glukozę! czyli wszystko jest dobrze, tak?
1. Co do pogrubionego - oczywiście, że masz rację. Chodziło mi o to, że nie rozumiem jak matka może oddać własne dziecko i żyć jakby nic się nie stało. Podobne zdanie mam w temacie aborcji.
2. Wszystko ok - cukrzycy brak

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-12-02 o 20:48
Stary 2011-12-02, 22:03   #2457
lullaby_ml
Zakorzenienie

Zrobilam je, zrobilam!
http://me-and-bittersweet.blogspot.c...odziank-w.html

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
danika co sobie ładnego kupiłaś w galerii? Chwal się
a ćwiczysz jakoś? Robisz coś? A Ciebie ten kręgosłup boli all the time?

1. Co do pogrubionego - oczywiście, że masz rację. Chodziło mi o to, że nie rozumiem jak matka może oddać własne dziecko i żyć jakby nic się nie stało. Podobne zdanie mam w temacie aborcji.
2. Wszystko ok - cukrzycy brak
Wg mnie aborcja powinna byc zabroniona.
Stary 2011-12-02, 22:35   #2458
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie

O jaa, cudnie

U nas po wczorajszej kuracji masełkiem ciemieniuchy brak a taka żółtawa zaczynała się robić...
Natka jakiego Ty masła używasz że tak ładnie i szybko schodzi???? Ja używam osełki górskiej ale poprawy brak i tak myślę czy to przypadkiem nie skaza - moja siostra miała właśnie skazę białkową na główce też, tzn. wysypkę rzecz jasna

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 22:44   #2459
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Ale bym sie przeszla na koncert, jej

Bo nie chce tego wrzucac w ogole do sieci.

Maj pleżur
Lulla możesz taki filmik skonwertować odpowiednim darmowym programem nawet do 11mega i komuś wysłać mailem. ja tak robię dziadkowi ślę filmiki z Agatką

Cytat:

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Natka jakiego Ty masła używasz że tak ładnie i szybko schodzi???? Ja używam osełki górskiej ale poprawy brak i tak myślę czy to przypadkiem nie skaza - moja siostra miała właśnie skazę białkową na główce też, tzn. wysypkę rzecz jasna

fajnie to brzmi moze faktycznie po jakimś maśle zejdzie lepiej, podejrzewam, ze po parwdziwym 82% tłuszczu co ma. ale osełka chyba taka jest.

Stary 2011-12-02, 22:46   #2460
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

ale tu dziś cisza,, że widać weekend się zaczyna
Cytat:

dzięki za wytłumaczenie, bo ja jakoś żyłam w przekonaniu że jak nie daje z kranu to nie trzeba przegotowywać,
a ta mineralna musi być dla dzieci właśnie, czy jak kupię jakąś inna i przegotuje to będzie oki?
Cytat:
aż mi ślina leci a ile Lulka wychodzi ciasteczek z takich proporcji?? i szklanką wyciskałaś?

Emilka ur. 05.05.14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości