|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
e to ja juz mam poogarniane
od 8 rano walczyłam z mieszkaniem zrobiłam porządki w kuchni - w każdej szafce i o dziwo nic nie stoi na szafkach tylko wszystko pochowanełazienka tez zrobiona a jutro mama z Sebastianem myją okna mężu już żartuje że sanepid (mama) + Hitler(ja) = masakra i cieszy sie że babcia nie przyjdzie pomóc bo wtedy to nawet ja nerwowo wysiadam w zestawieniu mama +babcia
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Ostatnio zajadała się Kitekatem, ale jedna mała puszka to na trzy dni u mojego psa jest :/ a powinna 1,5 puszki dziennie plus porcja suchego żarcia. ![]() Ale i tak ma dobrze.
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() U mnie dziś na obiadek buraczkowa ...cziqua nom śliczna ciężarówka z ciebie... * dziewczyny mój mąż jak ma wolną chwilkę po pracy to gra na PS ale zawsze wszystko jest zrobione...z tym, że w kuchni tylko ja siedzę on nie cierpi gotować nawet kanapek robić U nas to ja jestem krzykaczką..i zawsze stawiam na swoim...jestem raczej ostrą żonką...i potrafię nakrzyczeć...Kurcze cytrynka dziwny teks Ci TŻ zapodał...ja bym od razu powiedziała i wicewersa...ciekawe czy on robi wszystko aby było OK! u mnie by mąż miał po takim tekście wojnę ... i nawet jeśli to było by powiedziane w złości...to takie teksty nie mogą mieć miejsca!!! ale każdy ma inne sposoby na Mężów więc trzymam kciuki ![]() Mój mnie drażni jak nie docenia...i uważa, że ciąża to nie choroba...nigdy tego nie powiedział...ale wiecie to podejście... typu: że jak to po czym ty jesteś zmęczona???
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam jeszcze u mamy, oczywiście siostra też musiała przyjsć po pracy.
Położyłam się, bo koniecznie chciała poczuć kopniaki. A malutka poza domem jest spokojna ![]() Więc leżę, leżę, leżę... nic. Pokołysałam brzuchem, przyłożyłam ręce, kopnęła. Siostra kładzie ręce - spokój. I tak się "bawiła" przez prawie godzinę. Aż moja macica miała już dość, postawiła się i powiedziałam, że innym razem może. Dostała jakiś tam lekki kopniaczek, ale pocieszona nie była
|
#1475 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie był wcześniakiem (urodził się w 6. m-cu) i miał duże problemy ze zdrowiem i samorozwojem, ale wujek z ciocią pakowali w niego duże pieniądze, od małego pozostawał pod opieką bardzo dobrych lekarzy i wydawało się, że z wiekiem jest coraz lepiej, chodził normalnie do szkoły i był nawet w tamtym roku u Komunii. Przyjeżdżali do nas co roku na wakacje i zawsze było tak wesoło, a teraz spadła taka niespodziewana i niczym nie zapowiedziana śmierć Dzisiaj miała być sekcja zwłok, ale jeszcze nie mam żadnej informacji co było przyczyną. Także od wczoraj to ja już w ogóle nie mam humoru... Nie lubię jak dzieci umierają ![]() Koniakonia liczę, że córeczka Twojej koleżanki wygra z chorobą, przecież to się zdarza, nigdy się nie poddawać to podstawa. ![]() Cytat:
![]() no, no niezła mamuśka super brzusio!Cytat:
Też szukam sobie sukienki na sylwestra lub jakiejś tuniki i fajnie, że wrzucacie linki i się dzielicie swoimi zakupkami większa szansa, że ja coś fajnego też znajdę
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
słyszałyście tą piosenkę ??
http://www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw mega wpadająca w ucho masakra żałuję że puściłam jąmężowi bo ten rano się obudził o 5 siadł przy kompie założyłsłuchawki i jak nie zacząłśpiewac Nosa Nosa i myślał że go nie słychac a kja w sypialni spac nie mogłam tak sie darł ![]() ja tez należę do tych ostrzejszych żonek ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
big Mama
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy taki przypadek co ma już 17 lat Kazdy dzień jest niepewnością jutra. Też walczyliśmy o jego życie, zdrowie... i w sumie wiele się nie zmieniło... Dzieci nie są niczemu winne a opuszczają świat... bardzo przykre
|
|
#1478 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
naprawde. zawsze sentyment zostaje no i szkoda mlodego chlopaka i trzymam mocno kciuki za Malutka Twojej kolezanki. jakie to niesprawiedliwe ze takie rzeczy spotykaja takie Malenstwa. nigdy sie nie pogodze z tym ze tak jest Cytat:
dziewuszki slyszalyscie o zabawkach Lamaze? Podobno jakies wyjatkowe sa no i chyba musza byc bo drogie... nie wiem czy inwestowac czy nie? |
||
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Evcia przykro mi z powodu kuzyna
Śmierc jest zawsze straszna, ale nagła i to jeszcze dziecka to coś makabrycznego.
|
|
|
|
#1480 |
|
Rozeznanie
|
![]() jak tu sie pogodzic ze smiercia dziecka? to najgorszy koszmar kazdego rodzica jest
|
|
|
|
#1481 |
|
Zadomowienie
|
Na wątkach odchowalniowych czytałam bardzo dobre opinie o zabawkach tej firmy i jakąś na pewno sprawię dzieciaczkowi, jak tylko coś wpadnie mi w oko.
|
|
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tikki słodka fotka na mejlu
|
|
#1483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo jestem zainteresowana - spotkalam kolezanke ktora twierdzi ze sa jakies wyjatkowo promujace rozwoj itd. ale nie wytlumaczyla mi dokladnei o co chodzi bo ja tylko w przelocie widzialam |
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Evcia
wspolczuje kochana ..---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Karolca to mnie tak we wtorek kumpela meczyla, zeby mala ja pokopala ... wczesniej jak przykladalam latarke do brzucha to mala w latarke kopala i ta kumpela latala za mna z latarka a mala nic uparta byla hehe wczoraj byla baaardzo aktywna, dzisiaj sobie chyba odpoczywa
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
Zariah generalnie zachwalane za wspomaganie rozwoju, a do tego za jakość no i wygląd.
Słodziaki ![]() http://allegro.pl/lamaze-kolorowy-pi...949629559.html http://allegro.pl/lamaze-kolorowy-pl...949629453.html |
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pokazałam siostrze "Sztuczkę". Pukam delikatnie palcem w brzuch ze słowami "Przywitaj się z mamą" "Pokaż jak kopiesz" albo coś w ten deseń. I mam serię mocnych kopniaków ![]() Moja siostra zrobiła to samo i cisza. Wypięła się dupką tylko Dziś rano po pierwszym śniadaniu (tym o 5), Ewelinka coś zaspała. Więc przypomniałam, że ma się przywitać ze mną, bo mi przykro. Popisała się bardzo, potem pogłaskałam brzuszek, powiedziałam, że jest kochana i możemy teraz spać dalej. I się ładnie uspokoiła Posłuszne mam dzieciątko w brzuszku
|
|
#1487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zabawki marki Lamaze są projektowane przy ścisłej współpracy z Lamaze International—America's , organizacją zajmującą się badaniami nad prawidłowym rozwojem dzieci i Uniwersytetem Yale. Zabawki Lamaze bawią i jednocześnie rozwijają od okresu niemowlęcia do pierwszych 3 lat życia. http://www.familyshop.com.pl/marka.php?marka=Lamaze http://www.lamaze.org/ |
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę na maila Korzystam z okazji, że mam czas to was wkońcu pooglądam A jak dobrze pójdzie to postaram się pokazać wam coś od siebie
|
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
A ja lecę się zdrzemnąć, do wieczorka
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!!!! strasznie się cieszę!
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie wyobrażam sobie takich dziwnych akcji (przeżyłam parę takich z byłymi i wiem że to nie dla mnie..). Oczywiście czasem się posprzeczamy, ale to takie normalne małe kłótnie![]() A mój dziadziuś tez Antoś, ale tż też się uparł że nasz ewentualny synuś nie będzie nosił jego imienia! choć też bardzo lubo mojego dziadka![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-02 o 16:25 |
||
|
|
|
#1493 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki za info. 100% cos kupie. Tylko na co tu sie zdecydowac ![]() na all i na ebay ceny podobne... a myslalam wze w PL taniej a tu nic z tego.
|
||
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także tez zastanawiam się nad antykoncepcją po ciąży (gumki podobnie jak u Was - odpadają ) Daj znać jak coś wymyślisz![]() cziqa ale duży brzuś! ja jestem w podobnych czasie i mam maleńki... ![]() evvcia współczuję biedne dzieciątko
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-02 o 16:26 |
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowalam gulasz i ... jem müsli
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera jednak piecyk psuje się bardziej niż myśleliśmy... teraz z niego kapie
naprawa - koło 200 zł (((Małż zrobił pyszną tortille... to tak na pocieszenie
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam już obiecaną wyprawkę łącznie z przewijakiem - gadżetem reklamowym z Johnsona, muszę mu jeszcze przypomnieć o kontakcie do AA bo to ta sama firma co Oillan ![]() zobaczymy, którzy się wywiążą i przyniosą prezenty Filipkowi |
|
|
|
|
#1499 |
|
Rozeznanie
|
Co do kosmetyków dla dzieci to z pewnością będzie Hipp ponieważ sama często używam
![]() Objadłam się słodyczami i nie mam ochoty na obiad ;/
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja ogólnie duża jestem Big Mama
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

mężu już żartuje że sanepid (mama) + Hitler(ja) = masakra 

ogólnie był wcześniakiem (urodził się w 6. m-cu) i miał duże problemy ze zdrowiem i samorozwojem, ale wujek z ciocią pakowali w niego duże pieniądze, od małego pozostawał pod opieką bardzo dobrych lekarzy i wydawało się, że z wiekiem jest coraz lepiej, chodził normalnie do szkoły i był nawet w tamtym roku u Komunii. Przyjeżdżali do nas co roku na wakacje i zawsze było tak wesoło, a teraz spadła taka niespodziewana i niczym nie zapowiedziana śmierć 

Śmierc jest zawsze straszna, ale nagła i to jeszcze dziecka to coś makabrycznego.

wczesniej jak przykladalam latarke do brzucha to mala w latarke kopala i ta kumpela latala za mna z latarka a mala nic
super!!!!
.