|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
a babcia biedna nie mogla dojsc do tego co z tymi kaczuszkami sie dzialo ... ale jakos mnie wyczaili hehe nie moge uwierzyc ze takie rzeczy robilam
Bedzie Julka - maz sie uparl i koniec
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1442 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Wczorajszy basen był zbawienny żałuję, że dopiero teraz wpadłam na ten pomysł - jak długo można chodzić na basen ?
Kupiłam baterie do wagi i w 19 tygodniu mam +3,5 kg ... Zaraz sie pakuje i jade do lekarza - trzymajcie kciuki bo mam pietra no i zeby pokazał co sie tam miedzy nózkami chowa Zaczynam dość intensywnie odczuwać gilgotanie w środku i ciagle sie usmiecham Aaa i jestem w lepszyn nastroju bo w koncu mam wyniki moczu do ktorych sie nie mozna przyczepić, ale woda wychodzi mi uszami
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj TŻ tez jest typem domownika ciężko go z domu wyciągnąć nic to, koniec od dzis z obiadkami i prasowaniem koszul MoniqW ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-02 o 13:59 |
|
|
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
emigra hahaha no was to do animalsów trzeba podać
![]() cziqua on nigdy niewie co gada jak wypije tyle piw a na drugi dzień przeprasza na kolanach.
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Moniq trzymam kciuki
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka widzę, że wszystkie Filipy są charakterne
Mój siostrzeniec też Filip a niezły aparatek z niego |
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Rozeznanie
|
Pozatym nie mam co narzekac na Tżta bo też siedzi w domu a nie wychodzi z kumplami i obrotny jest to trzeba przyznac
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jakby siedział i grał to dostał by
musiałby połowę obowiązków przejąć. Ale powiem Ci że jak siedzi popołudniami w domu bo tak się nie raz zdaża to ma zadanie bawić się z Antkiem i go wykąpać przeczytać bajkę i go uśpić tak zostało ustalone po ostatnich burzliwych rozmowach ja nie jestem w stanie wszystkiego sama zrobić i powiem Ci przejął się |
|
|
|
#1451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też nie mogę narzekać na mojego męża.Hehe też byłam zawsze grzeczną dziewczynką, ale jak miałam 3 latka to nabroiłam podobnie jak Ty...tylko moją zabawką została rybka, która pływała w akwarium... weszłam na stołek żeby dosięgnąć i aż strach się przyznać, ale urwałam jej ogonek...
|
|
#1452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nowaken, tez przegapilam ze to twoj pierwszy ruch. Super! Bardziej jak kopniaczek czy takie wiercenie? Sprawdzajac twoja date porodu na 1 stronie dopiero zauwazylam ile z Was ma termin na 13 marca! Juz sobie wyobrazam ten armagedon na naszym watku wtedy. Ja akurat zaczne wtedy macierzynski, pewnie bede siedziala calymi dniami i odswiezala watek
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję pierwszych ruchów. Ja delikatnie czuję od 2 tygodni, ale wczoraj był jakiś słabszy dzień i nie czułam prawie wogóle i schizuję, czy wszystko jest ok. W następny wtorek wizyta-mam nadzieję, ze wszystko jest dobrze. Dzis byłam na badaniach i położna zaproponowała mi, że jeśli nie wybrałam jeszcze szkoły rodzenia to przed każdą wizytą u gina będę przychodziła na pół godziny do niej na taka szkołę rodzenia face to face Szczerze mówiąc bardzo i to na rękę.Moniq trzymam kciuki za wizytę co by wszytsko bylo ok i żeby dzidziolek pokazał kim jest ![]() My z TŻ tez domatorzy i najcześciej wieczór to seans filmowy + my przytuleni na kanapie |
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja już 13 marca prawdopodonie będę na l4 ale kto to wie
|
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skonczy mu sie to granie jak sie maluszek urodzi. Nie wyobrazam sobie zeby moj gral przy tylu obowiazkach.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-02 o 14:40 |
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
moj tez tak wraca i siedzi pozniej przy kompie ale on pracuje wtedy dalej
rzadko gra. Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Zadomowienie
|
cziqa super i jaki duzy brzucholek
w ogole teraz to juz chyba nikt nie powie nam ze nic nie widac, choc mnie sie wydaje ze u mnie w plaszczu ten kto nie wie jak wygladalam wczesniej to nadal nic nie wie, ale i tak najwieksza furore w rodzinie i wsrod znajomych robia moje piersi ostatnio nałozyłam bluzke z duzym dekoltem to szwagier nie mogl wyjsc z podziwuco do podobienstw dziecka do rodziców, to siostrzeniec mojego męża jest tak do niego podobny ze szok ma teraz 4 latka jak na niego patyrze to sie zastanawiam czy nasz syn tez bezdzie podobny a i charakterek tez jak mój mąż , juz teraz jeden drugiemu dokucza, ale mały sie nie dajemój TZ ma nieregulowane godziny pracy i wolnym czasie idzie na siłownie, na basen, grzebie cos przy aucie , tnie drzewo piła , do komputera nie siada i dobrze ,bo by była w domu walka, albo trzeba by kupic drugi.A co do jego zajęc które mi sie nie do konca podobaja to juz sie w tej chwili nic nie odzywam ,bo tearz najwazniejszy dla mnie jest swiety spokoj, ale tak jak mowicie dzidzius sie urodzi i wszystko sie zredukuje
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-02 o 14:53 |
|
|
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie wiecie jak mi to na nerwy działa bo siedze w domu sama a on wraca i mam mu nie przeszkadzać bo się musi skupić i popracować jeszcze ciekawa jestem jak to będzie jak mały już bedzie na świecie
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
a ja polecam kolejny rewelacyjny dokument
![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zalukaj-film/10965...tki_2005_.html a na obiad kapuśniak
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, jakiej firmy kosmetyki dla niemowlaka sa wdg was najlepsze, albo jakie zamierzacie kupic chodzi mi głównie o chusteczki, srodek do kąpieli, krem?
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
cziqua super brzycholek
i u mnie tez dziś kapuśniak a jak narazie zjadlam michę spaghetti i kisielek, do którego dorzuciłam mrożonych owocków.Tynka ja zamierzam używać kremów ziaji dla dzieci a do kąpieli babydream z rossmana. A jak to nie podejdzie to się zobaczy. Mokre chusteczki z Biedronki bo są naprawdę bardzo fajne i ładnie pachną. Wiecie co dopadł mnie szał na motyw sowy dla dziecka ![]() I tak myślę o tej pościeli, rożku i tym rogalu do karmienia tylko ciekawe jak z jakością. Jak dziewczynka to motyw F80, a jak chłopczyk F81. http://allegro.pl/komplet-poscieli-3...959500575.html |
|
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak ładnie wyglądasz Cytat:
Na pewno nie będę kupowała kosmetyków Johnsona. Mnie uczuliły więc dziecku oszczędzę tego uczucia. Chusteczki chyba Dady z Biedronki. Są bardzo dobre (sama używałam jako środek do higieny intymnej i w czasie dłuższych podróży). Krem jeszcze nie wiem do końca, ale chyba znajdę coś z Nivea Baby lub Babydream ![]() Pochwalę się wam co znalazłam za całe 2 zł rozmiar nieznany ale wydaje mi się że 62 ![]() sukieneczka.jpg
|
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję uważam że czas na odchudzanie i dietę będzie po porodzie ( tak wiem tak se to tłumacz ten apetyt na 3bity![]() )a znalezisko super"
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca jaka słodka bluzeczka albo sukieneczka
|
|
|
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
Flower piekna posciel znalazlas, mnie tez sie podoba motyw sówki i mam nawet bluzeczke z sówka dla dzidzi
![]() co do kosmetyków to Emolium sa chyba troche drozsze, wyprobuje na razie zwykłe, a jakby sie cos działo to kupie te co uzywa Karolca, wiem ze w szpitalu w którym mam rodzic kąpia dzieckow łasnie w tym Emolium. Sukienusia przesłodka ja sie przyznam ze mam troche ciuszków dla dziewczynki, ale musza poczekac na lepsze czasy.Lece ogarniac łazienke
|
#1468 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz, tak piszesz, że przypominam sobie o mojej dawnej psince, która była pudelkiem. Nie tknęła niczego chodźby nie wiem jak to pachniało i dobre było. Ale ona cwana była bo owszem zjadła by to- pod warunkiem, że dasz jej z ręki. Bo z miski czy z podłogi to nie tknęła. A jak była na podwórku ( jestem przecież ze wsi) to wszystkie kupy wyjadała i smród był straszny. Wredna była nie ma co Cytat:
A ja jako mieszkająca na wsi widzę tylko jak jedno za drugim gospodarstwo upada. Ropa drożeje, mleko za grosze, pasze i wszystko co potrzeba to straszna drożyzna teraz, podatki idą w górę, a cena zboża jest taka tania,że nie opłaca się mieć już cokolwiek. Z człowieka dziada robią aż strach pomyśleć czym to się skończy Cytat:
Cytat:
.Nie lubię gumek, bo nie raz jak je używaliśmy to albo zostawały we mnie, albo się zsuwały Mąż mi niespodziankę zrobił. Przyjeżdża dzisiaj w nocy i jedzie w niedzielę na noc. Ma sobotę wolną i korzystając z okazji, że kolega jedzie na widzenie do dziecka- przyjedzie z nim A u mnie dziś był obiad na słodko. Ryż zapiekany z jabłkami
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Sukieneczka... sama wpadła mi w ręce. Dosłownie
![]() Już widzę taką małą Ewelinkę w wózeczku i tej sukieneczce Cytat:
Najwyżej taniego Babydreama kupię do domowych testów i jak sprawdzi się na mnie, to na dziecku również.
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam na maila zdjęcie z przed chwila. Po spacerku
. Mój mąż jak wraca z pracy to siada z jedzeniem przed TV (TVN24) i mnie nie zauważa . Wygarnęłam mu wczoraj co o tym myślę to powiedział, że wcale tak nie jest, że przesadzam...yhymmm...Ale dziś już dzwoni z pracy co chwilę i pyta co u mnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

siedzi w domku, chodzi do pracy, nie szlaja mi sie z kumplami, nie pije, nie pali, dba o nas 
nic to, koniec od dzis z obiadkami i prasowaniem koszul 

. Wygarnęłam mu wczoraj co o tym myślę to powiedział, że wcale tak nie jest, że przesadzam...yhymmm...Ale dziś już dzwoni z pracy co chwilę i pyta co u mnie.