Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 15:30   #991
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Miss, te literki są na taśmę dwustronną

Kasiulka, ja myślę, że rozchodzi nam się spojenie łonowe. Miednica się poszerza i to stąd ten ból
nie doczytałam jak zwykle całej aukcji sugerowałam sie pierwszym zdjęciem i tam były wstążki na gwoździkach

patrz znalazłam nieco tańsze i też fajne
http://allegro.pl/kolorowe-literki-3...960088792.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:31   #992
ewula83
Rozeznanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Renata, fototapeta z misiem genialna. Zburzyłaś teraz moje plany, bo chciałam kupić szablony i pomalować część ściany przy łóżeczku...
chciałam te http://www.szabloneria.pl/p1598,zest...zwierzaki.html

ale coś mi się wydaje, że będzie miś

eee, a mi zgaga przeszła a miałam, szczególnie wieczorami, koszmarną...

mmm, fajnie masz. Ale i tak tych krokietów najbardziej zazdroszczę. U mnie nikt w rodzinie nie robi. Chyba sama spróbuję
macie jakiś sprawdzony przepis?

ja patrzyłam bo jak będę kupowała to właśnie TT. W sklepach są za około 100zł . W akpolu widziałam za 95zł a z kartą na produkty TT jest 10% taniej. Więc podobnie jak na allegro. Nawet jest tu, w gazetce http://www.akpolbaby.pl/mikolajkowybaby.pdf
Ja kupilam reczny TT,duzo dobrych opini ma,zobaczymy
Stary 2011-12-02, 15:32   #993
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Renata, widziałam, że wspominałaś wczoraj coś o tych kolorowych literkach... Ja też akurat wczoraj przeglądałam aukcje. Jest5em nimi oczarowana http://allegro.pl/kolorowe-literki-3...946868715.html
Ale drogo wychodzą

Mam zamiar zrobić sama
Literki cudowne , zastanawiam się czy ich nie kupić na szczęście moja córeczka będzie miała krotkie imię LENA gorzej z budzetem mamus które wybraly dlugie imionka

Piszecie dużo dzisiaj o koszmarnych nocach ja też mam takie : budzę się z 4 razy na siku bo na okragło chce mi się pić pójdę do łazienki a potem szklanka wody i tak całą noc a jeszcze moi dwaj mężczyźni :mąż i kot potwornie chrapią i jak jestem rozbudzona tym wstawaniem to nie mogę usnąć przez ich chrapanie i sapanie i tylko krzyczę: Kotku przewroć sie na bok!!( to do męża) Tygrysku nie chrap lub cicicicicici ( to do kota ) i tak potrafię nie spac pół nocy bo potem dzidzia wstaje i zaczyna disco w brzuchu - i jak tu wyspac się na zapas
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:33   #994
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ah moja mama jest uparta,ja też i nie umiemy sie dogadać. Już dzis doszło do tego, że pokłócilysmy sie o to czy mozna jesc mięso na wigilie czy nie:/

Jak dobrze, że TŻ juz dzisiaj wraca

Magda to jesteśmy teraz dwie Ale chyba jest tutaj więcej dziewczyn bez ślubu.
Zosiu ja tak mysle,ze jestes przewrazliwiona w ciazy. Nie przejmuj sie za bardzo tym co dzieje sie dookola, po prostu olej ich wszystkich

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a nasi sąsiedzi nad nami uwielbiają tupać i skakać po podłodze, mam ich dość
z kolei przez fachowców z mieszkania przez ścianę mam darmową zimę na balkonie - WSZYSTKO JEST BIAŁE, moje dwie tuje wyglądają jak obsypane śniegiem, utłukę ich pewnie cięli płytki na balkonie :pala
MissZuzia wiem co to znaczy... mam podobnie, za sciana pare razy w tygodniu o 7h rano ktos gra/trenuje gre na pianinie, jest tez dziecko, mysle ze w wieku szkolnym, bo gwizdze na flecie i ciagle ryczy. Oj duzo byloby pisac...

A ja mam problem. Ogromny. Dotyczy mieszkania, moze ktos mi cos podpowie.
Otóż wynajmuje mieszkanie w bloku z tzem w miescie, 30 km od rodzinnego miasteczka. Jest mi tu dobrze, bo nikt mnie nie nachodzi, nie kontroluje. Mam co robic, bo to do sklepu wyjde, to z tzem do znajomych sie wybierzemy, a nawet jesli mi sie nudzi to po prostu nic nie robie Mam tu prace, wszystko "w zasiegu reki"-szpital, urzad pracy, skarbowke, zlobek, Ale... fakt placimy za nie swoje mieszkanie 700zl + oplaty (ok 200zł) Wczoraj dostalam (nie wiem jak to nazwac?) prezent?propozycje? mieszkania od dziadka. Moj dziadek mieszka w tym samym miasteczku co moi rodzice, ma taki domek w stylu powojennym, sa tam dwa oddzielne mieszkania. W jednym mieszka z babcia, a druga czesc zostaje wolna i on mi chce to w spadku przekazac. Problem jest tej kwestii, ze ja nie chce tam mieszkac. Ucieklam z tego miasta i powiedzialam kiedys, ze nie chce tam wrocic, jedynie w odwiedziny do rodziny. Nie chce mieszkac blisko rodzicow ani tym bardziej dziadkow, bo jak to moj tata dzis okreslil- dzidkowie beda mieli opieke ja bede miala male dzecko i chce miec swoja rodzine i jej sie poswiecic. Wiem s*** jestem i egoistka, ale wiem czego chce, choc z drugiej strony to jest taki prezent o ktorym niektorzy marza... nie wiem jak mam powiedziec ze to nie dla mnie...

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:34   #995
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No przykre, ale było minęło i nie ma co wracać do tego hehe
Na początku nie mogłam sobie wybaczyć, że parę rzeczy było niedograne, no ale cóż... nie da się nad wszystkim zapanować bez pomocy nikogo innego jak tż
U nas też było kilka wtop, ale to w kwestii przyjęcia głównie (stoły ustawione inaczej niż było mówione, zbyt długi czas podawania potraw itp.)

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
Musze jeszcze napisac, ze dzieki ciazy odzyskalam wiare w ludzi. Naprawde ciagle spotykam sie z okazami zyczliwosci. Ludzie prawie zawsze w tramwaju ustepuja mi miejsca, dzis u lekarza nie bylo problemu zebym weszla bez kolejki, w sklepach czesto tez jest podobnie. Co najsmieszniejsze problemy wieksze mialam tylko wczoraj w aptece, gdzie w glownym miejscu wisi informacja, ze kobiety w ciazy majapierwszenstwo, a ja nawet tego nie zauwazylam i grzecznie czekalam w kolejce, dopoki jakas inna babeczka w ciazy nie poszla na poczatek kolejki, wiec ja tez doszlam do wniosku, ze pojde za nia. Rwetes podniosl sie ogromny. Wszystkie starsze babeczki nie omieszkaly sie oburzyc i podzielic sie wszystkimi swoimi dolegliwosciami na szczescie panie aptekarki staly na strazy prawa i uciszaly oburzone emerytki A najsmieszniejsze jest to, ze te najstarsze i widac, ze najbardziej schorowane nic sie nie odzywaly, a najwiekszy krzyk podniosla pani najbardziej zwawa
Mnie jeszcze ani razu nie przepuszczono w kolejce co prawda brzuch się nie rzuca wielce w oczy w kurtce, ale w sklepach zazwyczaj się rozpinam
Jedynie co, to dziwnie patrzą przy kasach na moją wypchaną kurtkę

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
balerinki chyba beda najlepsze...
zdolniacha!
moze musisz sobie powtarzac w myslach caly czas - "lewa,prawa,lewa,prawa... "
wstydzilam sie
Też nie umiem za bardzo w szpilach chodzić ew. od wielkiego święta jakoś idzie

Buhaha... sama nie wiem jak to zrobiłam, ale mój mąż tak samo mi kazał sobie powtarzać jak idę

czego tu się wstydzić dobrze, że przed porodem, to unikniecie zbędnych papierów
_________________________ ___
Zjadłam 2 kromki ze śledziem w śmietanie
Inny śledź się moczy i czeka na resztę składników
No i wreszcie umyłam włosy, bo już odkładałam tą czynność ze 2 dni ale będę dzielna i je nawet wyprostuję

A poza tym poleżałam trochę pod kocykiem i czuję się jakbym miała coraz mniej energii z tego leżenia
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:35   #996
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
eee, a mi zgaga przeszła a miałam, szczególnie wieczorami, koszmarną...
fiu fiu
szykuj się
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
W srode przezylam chwile grozy i strachu. Od rana nie czulam, zeby dziecko sie ruszalo. Zjadlam wiec, polezalam, nawet oddychalam przepona i nic. O 15h zadzwonilam do swojej poloznej zeby przyjechala z detektorem tetna, ale byla poza miastem. Pojechalam do szpitala, tam chcieli od razu mnie zatrzymac,ale sie nie zgodzilam. Polozna kazala sie polozyc i zrobila ktg. I wtedy moja dzidzia wkoncu sie obudzila i rozbrykala sie, chyba pod wplywem adrenaliny. MASAKRA, jak ja sie wystraszylam.... pozniej juz szalala przez caly wieczor.
Niedobre te moje dziecie, normalnie bym za to ze matke stresuje
moja od wczoraj jest jakaś leniwa jak zawsze szalała tak dzisiaj w ogóle spokój, chyba, że usiądę tak, że jej niewygodnie w brzuchu to wtedy mnie strzeli ze dwa razy po żebrach żebym zmieniła pozycję a tak to cisza
Cytat:
ja ostatnio się nie ważyłam ale już na pewno bliżej 20 niż dalej
u mnie tż będzie tak robił bo już tak robił jak latał co poniedziałek i wstawał o 4 rano
a nasi sąsiedzi nad nami uwielbiają tupać i skakać po podłodze, mam ich dość
z kolei przez fachowców z mieszkania przez ścianę mam darmową zimę na balkonie - WSZYSTKO JEST BIAŁE, moje dwie tuje wyglądają jak obsypane śniegiem, utłukę ich pewnie cięli płytki na balkonie

jak już kupisz sukienkę to będziesz wiedziala jakie butki pasują
współczuję sąsiadów..

może zwróccie tym fachowcom uwagę, że macie przez nich cały balkon brudny?
ja w jednym mieszkaniu miałam tak, że na górze mieszkanie było wykańczane i robotnicy wyrzucali pety z balkonu prosto na nasz ogródek i potem kazało się im zbierać bo calusieńka trawa byla w niedopałkach
Cytat:
Ja tez mam laktator avent reczny, pomimo,ze tez zamierzam karmic piersia, ale to wlasciwie przez wzglad na wyjazdy na uczelnie.
ja też wolałam kupić wcześniej laktator, najwyżej odsprzedam jak nie będę używać
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:37   #997
magda1804
Rozeznanie

dobra ja zmykam,bo wkoncu na zakupy trzeba isc, a juz 15:30 od 13 planuje wyjscie z domu

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:48   #998
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
nie dam rady was nadrobić Rano byłam na jazdach i zdałam Za pierwszym razem
Gratulacje!!!

Cytat:
Mialam nie wchodzic, ale musze sie pochwalic, ze PRZEPUSCILI MOJA PRACE I JUZ JEST ZAREJESTROWANA PRZEZ INSYTUT :benet ton:
tak wiec udalo mi sie !!!
Cudowna informacjaTeraz tylko się obronisz i będziesz miała z głowy

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Niedawno wróciłam z USG. Przeleciałam forum na szybciora.
Dziękuje za trzymane kciukiWszystko jest ok Asieńka nadal jest dziewczynką, jak to lekarz powiedział "zdrowa baba" " Dziś zaczynamy 30 tydz, a mała waży 1340g.
Brawo za wizytę

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
wiecie co dzisiaj zrobiłam??
pojechałam do tesciów zawieźć tesciowej materiał na pelerynke dla Igi, co by ją uszyła na maszynie - a wlaśnie muszę się pochwalić, ze w przedszkolu wystawiają jasełka i Iga gra jednego z 3 Króli i to wlaśnie po to ten materiał, no i wracam, zatrzymałam się pod sklepem już niedaleko domu (jakies 5min spacerkiem) kupiłam co miałam i wróciłam do domu, PIECHOTĄ zapomniałam , ze przyjechalam autem i teraz zeby iśc po Igulca do przedszkola muszę dreptac po autko ciąża naprawdę na mózg uciska.....
Dobre

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej laseczki
byłam dziś u lekarza w poniedziałek idę do szpitala już momo że szyjka narazie przystopowała i sie nie poszerzyła od poprzedniego razu ale lekarz uważa ze to już jest za duze ryzyko bym w domu siedziała, byliśmy dziś z tż na zakupach i kupiliśmy kilka rzeczy ale zapomniałam o ręczniczkach no nic trudno to się dokupi póxniej
a to chcę jeszcze zamówić na allegro kinkiety doi pokoiku maluszka i pościel kmp.10el
http://allegro.pl/10-el-posciel-dzie...tml#tabsAnchor ten beżowy z żyrafką bo łózeczko jest fioletowe więc tylko ten beż będzie najładniej się komponować
a to kinkiety http://allegro.pl/ania-kinkiet-dziec...938742059.html

mam kupiony już materac,przewijak,rożek,p rzescieradełka i kupiłam na początek 10szt pieluszek flanelowych
Fajnie że w końcu zamiast Cię straszyć podchodzi poważnie do tematu

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Poślizgnęłam się na schodach i spadłam na tyłek, a do tego wykręciłam kolano
O jejkuBidulka!

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ściana w pokoju niuniusia
Cudowna

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
To jak mi się koszulka podwinęła to mnie mąż podsumował tekstem ,, brakuje Ci tylko piwa w ręku i będziesz drugi Ferdek Kiepski"

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Noooo też słyszałam... wgl na świecie istnieją takie wierzenia co nam się nawet nie śniło.
Moja koleżanka chodziła do klasy z taką dziewczyną której rodzina przyjechała z jakiegoś tam chyba afrykańskiego państwa, gdzie panuje ogólnie kult WUDU... i tam jest tak, że jak się rodzi dziecko to musi przejść "próbę siły" czyli chodzi o to, że przeżywają tylko najsilniejsi. Próba ta wygląda tak, że nowo narodzone dziecko, zakopuje się na ileś tam minut pod ziemią i potem odkopuje... jeśli to przeżyje to znaczy, że jest na tyle silne że może przetrwać, jeśli nie to znaczy, że było za słabe by żyć na ziemi i ten ich "bóg" go zabrał... najlepsze jest to, że ta dziewczyna urodziła się jeszcze jak tam mieszkali i też przeszła taką "próbę"
O MY GOD!!!

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
no pojechałam do lekarza i zjeść kolację a tutaj godzina ponad nadrabiania
nie macie chyba co robić w domu i za tydzień kolejny wątek będzie :P

z małą wszystko ok, wszystko pozamykane i paciora będę miała za 3 tygodnie na wizycie dopiero to tak w skrócie ;]

napiszę więcej jutro, póki co idę do małżonka mojego
Super, że wszystko ok

_________________________ _____

No to lecę nadrabiać kolejnych kilka stron
Stary 2011-12-02, 15:50   #999
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

Agatku
, Ty malo pijesz,wiec raczej nieswiadome zapylonko Ci nie grozne
Moj tez chcialby zaraz trzasnac kolejnego,zeby "zakonczyc produkcje" i moc sie normlanie seksic, bo tak z tymi zakazami, infekcjami, pologami to on podobno zyc nie moze
no ja postanowiłam w ogóle nie pić, więc nie wiem czym on chce mnie upić?? Karmii?? czy reddsem??

Oj te nasze chłopy troszkę z myślami na przyszłość wychodzą za daleko
Cytat:
no właśnie co do czopu to tak jak pisze Agatek to sluz podbarwiony krwia, lub w kolorze brunatnym, brazowym, ale nie bialy Likas myslisz, ze u Ciebie to czop? To troche wczesnie, jesli by tak bylo. W pierwszej ciazy mi podobnie jak MartuNiuni czop odszedl wlasciwie niedługo przed porodem, bo 2 dni wczesniej, pozniej skurcze, wody i porod.
Ja skurcze przepowiadajace juz mam, ale te bolesne, bardzo krotkie, teraz tylko czekam na jakies inne objawy
Tak mówię, z tego co się nasłyszałam w szpitalu jak dziewczyny rodziły jedna to miała zielonkawy czop ale ona w ogóle miała mało wód i była 3-4 tyg po terminie

A to nie jest tak, że 2x odchodzi czop?? Najpierw jeden 2-3 tyg przed porodem, a potem jeszcze jakiś?? gdzieś czytałam, albo mi się przyśniło
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Moj TZ to od razu blizniaki chcial miec,zeby od razu dwojke wychowac,i chce miec szybko drugie dziecko,ja chce przynajmniej 3 lata przerwy...
hehe, fajnie mieć bliźniaki, ale to od razu żeby parka była i ze 3 mężów do pomocy 2 by zarabiało, a jeden by pomagał
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Piszecie dużo dzisiaj o koszmarnych nocach ja też mam takie : budzę się z 4 razy na siku bo na okragło chce mi się pić pójdę do łazienki a potem szklanka wody i tak całą noc a jeszcze moi dwaj mężczyźni :mąż i kot potwornie chrapią i jak jestem rozbudzona tym wstawaniem to nie mogę usnąć przez ich chrapanie i sapanie i tylko krzyczę: Kotku przewroć sie na bok!!( to do męża) Tygrysku nie chrap lub cicicicicici ( to do kota ) i tak potrafię nie spac pół nocy bo potem dzidzia wstaje i zaczyna disco w brzuchu - i jak tu wyspac się na zapas
też w nocy dużo piję

co do pogrubionego- ja do mojego mówię 'co jest malutki??' albo 'syneczku, synek (bo od 5 dnia życia go odchowałam sama)
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
U nas też było kilka wtop, ale to w kwestii przyjęcia głównie (stoły ustawione inaczej niż było mówione, zbyt długi czas podawania potraw itp.)
U nas podobnie co u Ciebie odnośnie potraw- orkiestra. Tzn mi pasowało, że jest przerwa na odpoczynek, przekąszenie czegoś, ale mojej mamie nie i paru osobom..

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:58   #1000
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Renata, fototapeta z misiem genialna. Zburzyłaś teraz moje plany, bo chciałam kupić szablony i pomalować część ściany przy łóżeczku...
chciałam te http://www.szabloneria.pl/p1598,zest...zwierzaki.html

ale coś mi się wydaje, że będzie miś

mmm, fajnie masz. Ale i tak tych krokietów najbardziej zazdroszczę. U mnie nikt w rodzinie nie robi. Chyba sama spróbuję
macie jakiś sprawdzony przepis?

tez mi sie te szablony podobalyale ze mamy korek to se mozemy pomalowac cos na suficie jedynie...
przepisu nie mam bo to tesciowa robila wiec nie pomoge ja sie nigdy krokietami nie bawilam

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

No tanio nie wychodzi, ale ja też chcę te literki
Tylko zamówię je dopiero, jak się dzidzia urodzi
haha lepiej zamówić po urodzeniu bo co bedzie jak się płec zmieni
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Witam mamusie ja czuję się jakby czołg po mnie przejechał już od jakiegoś czasu mam takie okropne bóle jak ty Lucy i do tego okropny ból pachwin , przewracanie i wstawanie z łózka jest okropne a i chodze jak kaczuszka jakbym miął cos między nogami tak boli
ja jestem w 29 tygodniu , Mamusie kiedy ten bol przechodzi ile mozna sie rozszerzać
mi przeszly te bole rozszerzajace juz jakies 2 tyg temu czyli w 31tyg ale moga wrócić
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
to prawda, z tym, że ja musze mieć ręczny. Te elektryczne mnie ciutke stresują i jak przykładałam przy pierwszej ciązy blokowałam sie bardziej Dlatego bede miała pod ręką Aventa ręczny najzwyklejszy
dostalam wlasnie taki najzwyklejszy z aventu niektórym ponoc bardziej takie reczne pasuja niz elektryczne.
Cytat:
Ah moja mama jest uparta,ja też i nie umiemy sie dogadać. Już dzis doszło do tego, że pokłócilysmy sie o to czy mozna jesc mięso na wigilie czy nie:/

mieso na Wigili można jeść o juz nie ma postu ale w kosciele prosza o utrzymanie tradycji polskiej i zwykle sie nie je
Cytat:
no właśnie co do czopu to tak jak pisze Agatek to sluz podbarwiony krwia, lub w kolorze brunatnym, brazowym, ale nie bialy Likas myslisz, ze u Ciebie to czop? To troche wczesnie, jesli by tak bylo. W pierwszej ciazy mi podobnie jak MartuNiuni czop odszedl wlasciwie niedługo przed porodem, bo 2 dni wczesniej, pozniej skurcze, wody i porod.
Ja skurcze przepowiadajace juz mam, ale te bolesne, bardzo krotkie, teraz tylko czekam na jakies inne objawy

Kasiulka ja mysle, ze przejdzie tak za około 10 tygodni

Ja tez mam laktator avent reczny, pomimo,ze tez zamierzam karmic piersia, ale to wlasciwie przez wzglad na wyjazdy na uczelnie.
ooo to tak jak ja nie boisz sie ze stracisz pokarm albo dzidzia przestanie chcec ssac? kurcze przesladuje mnie to

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:59   #1001
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Zosiu ja tak mysle,ze jestes przewrazliwiona w ciazy. Nie przejmuj sie za bardzo tym co dzieje sie dookola, po prostu olej ich wszystkich

MissZuzia wiem co to znaczy... mam podobnie, za sciana pare razy w tygodniu o 7h rano ktos gra/trenuje gre na pianinie, jest tez dziecko, mysle ze w wieku szkolnym, bo gwizdze na flecie i ciagle ryczy. Oj duzo byloby pisac...

Otóż wynajmuje mieszkanie w bloku z tzem w miescie, 30 km od rodzinnego miasteczka. Jest mi tu dobrze, bo nikt mnie nie nachodzi, nie kontroluje. Mam co robic, bo to do sklepu wyjde, to z tzem do znajomych sie wybierzemy, a nawet jesli mi sie nudzi to po prostu nic nie robie Mam tu prace, wszystko "w zasiegu reki"-szpital, urzad pracy, skarbowke, zlobek, Ale... fakt placimy za nie swoje mieszkanie 700zl + oplaty (ok 200zł) Wczoraj dostalam (nie wiem jak to nazwac?) prezent?propozycje? mieszkania od dziadka. Moj dziadek mieszka w tym samym miasteczku co moi rodzice, ma taki domek w stylu powojennym, sa tam dwa oddzielne mieszkania. W jednym mieszka z babcia, a druga czesc zostaje wolna i on mi chce to w spadku przekazac. Problem jest tej kwestii, ze ja nie chce tam mieszkac. Ucieklam z tego miasta i powiedzialam kiedys, ze nie chce tam wrocic, jedynie w odwiedziny do rodziny. Nie chce mieszkac blisko rodzicow ani tym bardziej dziadkow, bo jak to moj tata dzis okreslil- dzidkowie beda mieli opieke ja bede miala male dzecko i chce miec swoja rodzine i jej sie poswiecic. Wiem s*** jestem i egoistka, ale wiem czego chce, choc z drugiej strony to jest taki prezent o ktorym niektorzy marza... nie wiem jak mam powiedziec ze to nie dla mnie...
Magda rozumiem Cię ja tez mieszkałam przez kilka lat w wynajetym mieszkaniu w Warszawie było superosko nikt się nie wtrącał żadnych niezapowiedzianych wizyt- ale wreszcie trzeba bylo podjąć decyzję co dalej - ja marzylam o domu bo całe zycie mieszkałam w domku ale ceny działek pod Warszawa sa kosmiczne stac nas by było na kawalerkę lub 2 pokojowe gdzies na zadupiu - więc postanowilismy wrócić do rodzinnego miasteczka a nadal pracowac w Wawie - postawilismy dom ale niestety za blisko rodziny tż - jestem i byłam nachodzona na okragło przez jego siostre z 3 dzieci ( potrafiła od razu walic na góre do sypialni jak np. na początku ciąży źle sie czułam a także tescia który pomagał w budowie i czuł sie jak u siebie - np. ma klucz i potrafił wparować o 7 rano w sobote do naszej sypialni gdy np. byliśmy niekompletnie ubrani oczywiście z moją mama jest ok. bardzo dużo mi pomaga i zajmie sie dzieckiem to też był powód do powrotu - ale radzę Ci zastanów sie co jest lepsze swoboda czy mieszkanie w tym samym domu z dziadkami - może oni nie będa się wtrącać??? ja na pewno pobudowałabym się kilka kilometrów dalej od rodziny aby mieć pewność że goście będa sie zapowiadać

mialam możliwośc zamieszkania z rodzicami w bardzo dużym domku ale też nie skorzystałam - bo najlepiej u siebie

a moze dziadek przepisze Ci to mieszkanko i go sprzedaz a kupisz drugie tam gdzie mieszkasz???

Edytowane przez kasiulka99
Czas edycji: 2011-12-02 o 16:04
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:01   #1002
uska000
Zadomowienie

wygadalam sie w k.

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:06   #1003
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Trzy
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:16   #1004
agacia_cz
Zadomowienie

pearl gratuluję wybrałam taką samą sukienkę jak ty ale musiałam zredukować koszty i kupiłam:
http://allegro.pl/odziez-ciazowa-i1930577144.html
http://allegro.pl/bebej-bolerko-jola...913786375.html kolor ecru
jako dodatki wybrałam ażurowe rajstopki ecru, kremowe szpilki- takie mam
a biżuterie zrobię sobie sama
aaaa i bukiet malutki jakiś chyba z frezji
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:02   #1005
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

a remontów współczuję... u mnie za to na górze wprowadzili się sąsiedzi nowi i mają fortepian i rzępolą zawsze w sobotę rano jak możemy we dwójkę razem pospać
Fortepian? O, chyba bym zabiła... fortepian to soie można w domu prywatnym ustawić, a nie w bloku ... A swoją drogą duze muszą mieć mieszkanie, że im coś takiego wlazło ...

Cytat:
I nie jestes zazdrosna ?
a tak powaznie, to bardziej tz nalegal, zebysmy formlanie byli rodzinka, zebysmy mieli prawo do informacji o sobie i dziecku w awaryjnych sytuacjach i zeby nie musial nigdzie udowadniac, ze malec jest jego dzieckiem...

a od wesela nie uciekniemy
juz nam moi Rodzice i tesciowie to zakomunikowali...
zreszta tz tez chce "prawdziwy" slub i weselicho

[...]
w sumie nie byla wybrana,ale tyle bylo glosow, ze ladna, to stwierdzilam, ze moze byc
ale ja chyba w nic innego nie wejde w tak zaawansowanej ciazy
musze miec wygodnie
poza tym ja lubie skromne stroje, wiec jakies ladne,delikatne balerinki chyba beda ok...nie wiem, musze jeszcze zobaczyc sukienke na zywo i wtedy przejsc sie po obuwniczych
Będziesz śliczną panną młodą Jedyne co, to ja bym ten ślub zrobiła w grudniu, ale ja jestem maniaczką świąt i choinek, więc to dlatego
Już dzisiaj słucham RMF Święta

Cytat:

Faktycznie o pierdoły się kłócicie

Cytat:
o jaaaa ale wypaśne, jeju musze pokazać tż czy zgodzi się wbić tyle gwoździ :rolleyes :
To nie musi być na gwoździach, mozna na taśmie przykleić

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-02 o 17:04
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:06   #1006
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Będziesz śliczną panną młodą Jedyne co, to ja bym ten ślub zrobiła w grudniu, ale ja jestem maniaczką świąt i choinek, więc to dlatego
Właśnie... co do gRudnia z tą śmieszną literką R!

Pearl Ty się zastanów, bo jak weźmiesz w innym miesiącu, bez literki R, to wiesz, to źle! Bo to nie wróży szczęścia przecież Spoko, da się zrobić ze stycznia sRyczeń tak jak kiedyś uska napisała hihi

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
pearl gratuluję wybrałam taką samą sukienkę jak ty ale musiałam zredukować koszty i kupiłam:
http://allegro.pl/odziez-ciazowa-i1930577144.html
http://allegro.pl/bebej-bolerko-jola...913786375.html kolor ecru
jako dodatki wybrałam ażurowe rajstopki ecru, kremowe szpilki- takie mam
a biżuterie zrobię sobie sama
aaaa i bukiet malutki jakiś chyba z frezji
piękna ta sukienka

Stary 2011-12-02, 17:08   #1007
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agawoo no o pierdoły i to straszne. I codziennie tego typu kłótni jest kilka. Męczy mnie to strasznie, ale odpuścić też nie umiem, ehh.

Prosiłam TŻta żeby pooglądał za tymi okryciami kąpielowymi i kocykami , ale teściowa się sprzeciwiła, powiedziała, że ona to chce kupić. Jak dla mnie to super, bo znowu pare dych zaoszczędzone
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:11   #1008
uska000
Zadomowienie

kurde szlag mnie trafi zaraz juz mam dosc tego.. pranie wyjdzie samo z lazienki jak ja nie wstawie obiad zrob, posprzataj i do szkoly sie naucz jeszcze

ja chce juz sRyczen!!!!

Stary 2011-12-02, 17:11   #1009
czubasek20
Zakorzenienie

Pogrzało was z tym pisaniem

Idę nadrabiać a potem wyżalić sie w klubie.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:18   #1010
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Magda,
nie wiem, co Ci powiedzieć ...
Chyba jednak lepiej samemu ..
Ja ze względów finansowych mieszkam z mamą w małym mieszkaniu, ale marzę o swoim kącie, gdzie będę mogła robić co chcę, jak chcę i kiedy chcę ...

Może po prostu powiedz dziadkowi, że bardzo mu dziękujesz, ale wolisz być niezależna, przyzwyczaiłaś się do nowego miejsca i nie chcesz wracać do rodzinnego miasta ..
Może dziadek zrozumie?

Nie uważam żebyś była egoistką, masz prawo żyć jak chcesz

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:30   #1011
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Reniu no może i hormony, ale mama też podważa każde moje zdanie. Nigdy nie umiałyśmy się dogadać tak na 100%, nigdy nie miałam relacji takich jak z przyjaciółką z moją mamą, wiecznie tylko kłótnie. Reszta rodzeństwa jakoś się w miarę dogaduje. Juz ja to widzę jak będzie córka na świecie, ho , ho. Przeciez wtedy to w ogole będzie wojna..

Już mi kilka dni temu mama powiedziała, że mam kupować kosmetyki z Johnsons , bo ona kupowała i są bardzo dobre. Ja rozumiem, że to są dobre rady, ale przeważnie kończą się kłotnią.
Zocha jak nic macie z mamą te same charaktery, żadna nie odpuści, jedna drugiej racji nie przyzna i dlatego pewnie nie potraficie się dogadać.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Noo właśnie i w tym sęk! My mieliśmy na 80 zaplanowane, a przyszło 66? coś takiego, duże miejsce ponakrywane, na którym nie usiadły osoby, które miały I właśnie 'po czasie' żałowałam, że tyle osób zrobiło nas w konia. Trzeba było samą rodzinkę 30 osób zaprosić i dowidzenia Na przyszłość jestem mądrzejsza!
No ale przecież ja chciałam bajeczny ślub, piękną, białą suknię i w ogóle to miałam a trzeba było posłuchać rodziców...
My sami musieliśmy wydzwaniać do niektórych bo nie raczyli sami się odezwać, a nie chcieliśmy płacić za kogoś kogo nie bedzie. W sumie z tych co potwierdzili nie przyszła tylko moja kuzynka z mężem choć do końca twierdziła, że będzie. Najlepsze jest to, że ja rok wcześniej do niej na ślub specjalnie z UK przyleciałam więc wiadomo: była to dla mnie trochę drozsza impreza bo ona jest w PL, na miejscu. Kilka dni po ślubie jak ją spotkałam to tak jakby tematu nie było z jej strony, ani me ani be, ale mam teraz przez to straszną niechęć do niej.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:36   #1012
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
czesc laseczki

masakra pare dni a tu tyyyyle stron

Nawet nie probuje cytowac, bo to nierealne

Pearl gratuluje kochana i slubu i tego, ze prace Ci przepuscili!!! hehe to juz nie bedziesz grzesznica jak ja, zyjac bez slubu? zostane sama....? a moze jest jeszcze jakas przyszla mamusia, ktora nie ma slubu z tzem? aaaa!!!!! no tak, na pewno Zosia
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Trzy
cztery
Stary 2011-12-02, 17:38   #1013
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny Czy Wasze dzieci wpychają Wam się pod żebra/mostek?? bo mi moje znów zaczyna odstawiać cyrki, źle mi się oddycha, czuję mrowienie żeberek i po chwili ból... i ma na maxa dupsko znów wypycha pod żebro... to jest straszne! Masuję to miejsce i próbuję wypchnąć, a ten skubaniec po chwili tam wraca uparte jak osiołek przy wydechu strasznie boli

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
My sami musieliśmy wydzwaniać do niektórych bo nie raczyli sami się odezwać, a nie chcieliśmy płacić za kogoś kogo nie bedzie. W sumie z tych co potwierdzili nie przyszła tylko moja kuzynka z mężem choć do końca twierdziła, że będzie. Najlepsze jest to, że ja rok wcześniej do niej na ślub specjalnie z UK przyleciałam więc wiadomo: była to dla mnie trochę drozsza impreza bo ona jest w PL, na miejscu. Kilka dni po ślubie jak ją spotkałam to tak jakby tematu nie było z jej strony, ani me ani be, ale mam teraz przez to straszną niechęć do niej.
Oj nie dziwię się no ale nic nie zrobisz, jesteś już uprzedzona- też bym była, bo wiadomo, każdy grosz się liczy...

Stary 2011-12-02, 17:43   #1014
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny Czy Wasze dzieci wpychają Wam się pod żebra/mostek?? bo mi moje znów zaczyna odstawiać cyrki, źle mi się oddycha, czuję mrowienie żeberek i po chwili ból... i ma na maxa dupsko znów wypycha pod żebro... to jest straszne! Masuję to miejsce i próbuję wypchnąć, a ten skubaniec po chwili tam wraca uparte jak osiołek przy wydechu strasznie boli

Oj nie dziwię się no ale nic nie zrobisz, jesteś już uprzedzona- też bym była, bo wiadomo, każdy grosz się liczy...
mialam tak samo.. polozna mi kazala cos kwasnego zjesc to mu sie odechce wypibania dupy i fakt pomoglo

Stary 2011-12-02, 17:45   #1015
*Agatek*
Zakorzenienie

Zoska, ja tak sobie myślę, że jakbyś mieszkała z dala od mamy to byłoby ok, a tak non stop z nią siedzisz to się nie dziwię, że dochodzi do spięć, bo za dużo czasu z nią po prostu spędzasz. Ale dałaby się wykazać córce w sumie... U mnie z mamą jest ok, gorzej z teściową, jak sama wiesz...
Mama mi narzuca imiona, to delikatnie mówię: "że to do nas należy decyzja" a ona "no tak tak, wiem, że do Was, ale ja wam tylko tak daję pomysły"

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mialam tak samo.. polozna mi kazala cos kwasnego zjesc to mu sie odechce wypibania dupy i fakt pomoglo
o kurka... hmm, nie mam w sumie nic kwaskowatego jedynie ogóry kiszone ale czy one są kwaśne?? dawno nie jadłam

Stary 2011-12-02, 17:48   #1016
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja też soie odpoczne cos dzisiaj mi słabo czekam tylko na obiad- dzisiaj małż robi krokiety i barszcz
Ja też właśnie robię krokiety tylko, że moje będą z pieczarkami parówką i serkiem
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:04   #1017
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
WITAM!
AAAA no i właśnie dziś mam wizytę jakoś ok 16 chyba (muszę sprawdzić) ciekawe co tam u naszej Modelki... mam nadzieję, że zrobi mi dziś USG więc trzymajcie kciukasy!
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
pierwsza fotka to poprasowane i już poukładane ubranka Lilki rozmiar 56(plus kilka sztuk 46),
druga to kupka nowych ze symka i rodzyneczków
a trzecia to te co mi sie podobaja rozłozone najbardziej kaftanik z myszka i rajstopki
super!

Cytat:
Dziewczyny, kiedy i na co, albo pod co nakłada się niemowlakowi rajstopy? Bo ja kupiłam jedne, ale nie mam pojęcia po co

Dokładnie mam taki sam dylemat i postanowiłam wogóle nie używać rajstopek bo to chyba strasznie nie wygodne jest

Cytat:
Nie pisalam nic, bo na poczatku mielismy tylko pojsc z tztem, podpisac papierek, zjesc kolacje z Rodzicami i tesciami, no i tyle. Nawet znajomym nic nie mowimy, bo chcemy pozniej, w swoim czasie (jak Nietoperek sie troche odchowa i ja bede mogla sie pobawic) wziac koscielny i wtedy zrobic wesele.
Jednak okazalo sie, ze jedna i druga siostra, jak sie dowiedzialy, to bardzo sie ucieszyly i koniecznie chca byc w tym dniu ze mna. Jedna specjalnie zostanie dluzej w Polsce, zeby tylko byc na slubie, druga tez ma zamiar przyjechac do Warszawy. To bylo bardzo mile zaskoczenie dla mnie...(pisalam w k. o perypetiach z siostrami...) W takim wypadku zaprosimy tez rodzenstwo tzta i skoro zrobilo sie wiecej osob, to stwierdzilam, ze moze warto podkreslic (ale tylko troszeczke) strojem ta uroczytosc
Fajnie że tak zdecydowaliście Zobaczysz że będziesz wspominać ten dzień jako jeden z tych najpiękniejszych w Twoim życiu
Gratulacje kochana i pomimo tego, że będzie tylko cywilny i nie za dużo osób na pewno będzie cudownie

Cytat:

W srode przezylam chwile grozy i strachu. Od rana nie czulam, zeby dziecko sie ruszalo. Zjadlam wiec, polezalam, nawet oddychalam przepona i nic. O 15h zadzwonilam do swojej poloznej zeby przyjechala z detektorem tetna, ale byla poza miastem. Pojechalam do szpitala, tam chcieli od razu mnie zatrzymac,ale sie nie zgodzilam. Polozna kazala sie polozyc i zrobila ktg. I wtedy moja dzidzia wkoncu sie obudzila i rozbrykala sie, chyba pod wplywem adrenaliny. MASAKRA, jak ja sie wystraszylam.... pozniej juz szalala przez caly wieczor.
Niedobre te moje dziecie, normalnie bym za to ze matke stresuje
Współczuje przeżyć
Stary 2011-12-02, 18:06   #1018
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Fortepian? O, chyba bym zabiła... fortepian to soie można w domu prywatnym ustawić, a nie w bloku ... A swoją drogą duze muszą mieć mieszkanie, że im coś takiego wlazło ...

ja też uwielbiam święta i te przedświąteczne przygotowania
dzięki za przypomnienie o RMF święta właśnie sobie też włączyłam.

a co do fortepianu...dwa piętra pod nami mieszka dziewczyna, która kończy szkołę muzyczną. Czasami, gdy jest cisza jak makiem zasiał, dobiega do mnie muzyka. Ale, że to dwa piętra pode mną, to mi nie przeszkadza. Gorzej, gdyby było za ścianą
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:10   #1019
*Agatek*
Zakorzenienie

Uska zjadłam chyba z 5 ogórków kiszonych i czekam na efekty...

Stary 2011-12-02, 18:19   #1020
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Uska zjadłam chyba z 5 ogórków kiszonych i czekam na efekty...
Ja bym po 5 nie musiała długo czekać na efekty, ale w wc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości