Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 16:49   #1501
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
U nas to ja jestem krzykaczką..i zawsze stawiam na swoim...jestem raczej ostrą żonką...i potrafię nakrzyczeć...Kurcze cytrynka dziwny teks Ci TŻ zapodał...ja bym od razu powiedziała i wicewersa...ciekawe czy on robi wszystko aby było OK! u mnie by mąż miał po takim tekście wojnę ... i nawet jeśli to było by powiedziane w złości...to takie teksty nie mogą mieć miejsca!!! ale każdy ma inne sposoby na Mężów więc trzymam kciuki

Mój mnie drażni jak nie docenia...i uważa, że ciąża to nie choroba...nigdy tego nie powiedział...ale wiecie to podejście... typu: że jak to po czym ty jesteś zmęczona???
na takie teksty zawsze mu odpowiadam i wicewersa i wtedy rozmowa sie ucina na chwile co ja gorsza jestem? teraz jakies ciche dni sie chyba szykuje bo TŻ przyszedł i sie nie odzywa do mnie, pewnie czeka na przeprosiny
Stary 2011-12-02, 16:51   #1502
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a ja to zależy - od tego jak się PH-cze postarają, mój TŻ już uruchomił znajomości w Johnsonie i Nivei mam już obiecaną wyprawkę łącznie z przewijakiem - gadżetem reklamowym z Johnsona, muszę mu jeszcze przypomnieć o kontakcie do AA bo to ta sama firma co Oillan

zobaczymy, którzy się wywiążą i przyniosą prezenty Filipkowi
A coś dla koleżanek

Dzięki dziewczyny za dobre słowa na Was zawsze można liczyć

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:51   #1503
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
na takie teksty zawsze mu odpowiadam i wicewersa i wtedy rozmowa sie ucina na chwile co ja gorsza jestem? teraz jakies ciche dni sie chyba szykuje bo TŻ przyszedł i sie nie odzywa do mnie, pewnie czeka na przeprosiny

oj to u mnie by sie nie doczekał chyba że cza byc twardym nie miętkim

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:56   #1504
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

http://moda.allegro.pl/sexy-tunika-z...967185023.html ta tunika mi się mega podoba ale niestety cena nie jest za fajna, bo coś fajnego można znaleźć też o połowę taniej (jak już pokazałyście swoimi zakupami ) . Ale jest super...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-12-02, 17:00   #1505
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
słyszałyście tą piosenkę ??

http://www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw

mega wpadająca w ucho masakra żałuję że puściłam jąmężowi bo ten rano się obudził o 5 siadł przy kompie założyłsłuchawki i jak nie zacząłśpiewac Nosa Nosa i myślał że go nie słychac a kja w sypialni spac nie mogłam tak sie darł i chodzi i non stop śpiewa i tańczy wariat

ja tez należę do tych ostrzejszych żonek nie bez powodu mąż mi mówi że gorsza od hitlera jestem :P

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

big Mama
ja tej piosenki od miesiąca słucham super jest, moja siostra mi ją wysłała i mnie zaraziła

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:01   #1506
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
A coś dla koleżanek

Dzięki dziewczyny za dobre słowa na Was zawsze można liczyć
hehehe nawet nie wiem czy będzie się czym dzielić - oby!

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:08   #1507
Aguśkaa83
Zakorzenienie

evcia bardzo mi przykro z powodu twojego kuzyna

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jakiej firmy kosmetyki dla niemowlaka sa wdg was najlepsze, albo jakie zamierzacie kupic chodzi mi głównie o chusteczki, srodek do kąpieli, krem?
chusteczki kupuje z nivea bezzapachowe, krem do pupy: sudocrem, do kapieli chcemy sprobowac mydelko z nanosrebrem z apteki (jest od 3 r.z. ale wydaje nam sie ze jest sto razy lepsze niz te wszystkie mydelka dla dzieci z tona chemii), a jak nie pojdzie na to, to mydelko z nivea (to sprawdzilismy przy Filipie i nie mial zadnych uczulen), do smarowania cialka oliwa z oliwek. Do buzki oilatum soft krem jak bedzie sucha.
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Z racji, że jest niewidomy to i tak sam nigdzie nie jeździ. Tak więc prawo jazdy czy jakakolwiek inna samodzielność odpada. Jest od kogoś zależny, w tym wypadku od mamy. Wlewka zawsze jedna jest w zapasie, bo atak może przyjść i w ciągu dnia, wystarczy krótka drzemka. I jest strasznym meteopatą. Pogoda i ciśnienie mają dla niego ogromne znaczenie (wysokie ciśnienie i ładna pogoda to nie dla niego).
Aha nie wiedzialam ze jest niewidomy. Oj ciezkie ma zycie na pewno i Wy jako rodzina tez Wam na pewno lekko nie bylo i nie jest.
Podziwiam zawsze takie rodziny za cierpliwosc i walke.
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ohhh mój syn to takie samo ziółko. Przeważnie wychowanie synka jest trudniejsze, bo żadko, który jest grzeczny ( choć się zdarza, że są tacy )
Mąż mi niespodziankę zrobił. Przyjeżdża dzisiaj w nocy i jedzie w niedzielę na noc. Ma sobotę wolną i korzystając z okazji, że kolega jedzie na widzenie do dziecka- przyjedzie z nim

A u mnie dziś był obiad na słodko. Ryż zapiekany z jabłkami
Ziolko niezle z niego mowie Ci.
Ogolnie jest powolny, bo nie biega ale pomysly w glowce ma takie, ze w zyciu bym sie nie domyslila co moze wymyslec dziecko w tym wieku
Super ze z mezem bedziecie sie widziec.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Zariah nie slyszalam o zabawkach z tej firmy. Ja moge polecic Fisher Price, drogie ale wytrzymale a poza tym pomyslowe
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-02 o 17:03
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:12   #1508
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, a co zostało?
Było ciężko, jest ciężko bo zdrowie cały czas płata jakieś figle a los rzuca kłody pod nogi... Ale trzeba dawać radę i żyć z tym z czym przyszło.
Niejedna rodzina się z takich powodów rozpadła, u nas to tylko wzmocniło i zweryfikowało bardzo dużo.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:16   #1509
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka, a co zostało?
Było ciężko, jest ciężko bo zdrowie cały czas płata jakieś figle a los rzuca kłody pod nogi... Ale trzeba dawać radę i żyć z tym z czym przyszło.
Niejedna rodzina się z takich powodów rozpadła, u nas to tylko wzmocniło i zweryfikowało bardzo dużo.
Wiem, ze w takich sytuacjach nie ma wyjscia, jednak tak jak piszesz niektorzy nie daja rady i wszystko sie sypie.
Ciesze sie, ze Was to wzmocnilo, ale domyslam sie ile przeszliscie.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

tikki slicznie wygladasz
SZYMONEK

Stary 2011-12-02, 17:18   #1510
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wiem, ze w takich sytuacjach nie ma wyjscia, jednak tak jak piszesz niektorzy nie daja rady i wszystko sie sypie.
Ciesze sie, ze Was to wzmocnilo, ale domyslam sie ile przeszliscie.
Jak na jedno dziecko i jedną rodzinę, bardzo dużo.
Czasem tylko wyobrażam sobie jakby życie wyglądało, jakby brat był zdrowym (choćby widzącym) nastolatkiem pal licho wzw c czy padaczkę, bo jakby widział to już to życie jest inne.
Pocieszam się tym, że są ludzie co mają jednak gorzej. Bo mają.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-02, 17:19   #1511
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Zariah nie slyszalam o zabawkach z tej firmy. Ja moge polecic Fisher Price, drogie ale wytrzymale a poza tym pomyslowe
Tez slyszalam ze wytrzymale i niektore super takze na pewno cos kupie ale niektore mi sie zupelnie nie podobaja no i cena

Ale pewnie tez cos zakupie fajnego.

Ja nie lubie jak kawalek plastiku gra, tanczy, spiewa, maluje, ziewa i wykonuje piruety a wszystko najlepiej naraz i za okazyjna cene 200zl Wole jak dziec sie musi sam pomeczyc zeby dzwiek wydobyc. Np taki garnek jest (na zdjeciu ponizej) i zupelnei nie moge sie do niego przekonac. Jest mega drogi a wlasciwie nic z niego nie wynika - ale to tylko moje zdanie.

Mojej kolezanki synek ma w nosie te grajace cudenka i bawi sie chetniej czyms z czym musi sie bardziej nameczyc nic tylko wcisnac przycisk. Tymi interaktywnymi zabawkami na baterie bawi sie z 10 minut a potem laduja w kacie. A ma taki warsztat smieszny (zdjecie podobnego ponizej) i od tego go nie mozna oderwac

zobaczymy jaka moja mala bedzie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg garnek.jpg (17,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg warsztat.jpg (29,5 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-12-02 o 17:22
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:20   #1512
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Tikki słodka fotka na mejlu
Cytat:
tikki slicznie wygladasz
Dzięki
Stary 2011-12-02, 17:23   #1513
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jak Filipek byl chory, kupilam mu taki zestaw lekarza za pare zl, to tak badal misie jak mu juz pupcia odżyła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB287551.jpg (52,1 KB, 44 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2011-12-02, 17:27   #1514
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Mojej kolezanki synek ma w nosie te grajace cudenka i bawi sie chetniej czyms z czym musi sie bardziej nameczyc nic tylko wcisnac przycisk. Tymi interaktywnymi zabawkami na baterie bawi sie z 10 minut a potem laduja w kacie. A ma taki warsztat smieszny (zdjecie podobnego ponizej) i od tego go nie mozna oderwac

zobaczymy jaka moja mala bedzie...
Jak nasze dziecko wda się we mnie lub tatusia to będzie majstrowało przy sprzęcie i przy samochodach i będzie robiło remonty. Oby jednak nie

Cytat:
Jak Filipek byl chory, kupilam mu taki zestaw lekarza za pare zl, to tak badal misie jak mu juz pupcia odżyła
Za mamusią idzie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-02, 17:29   #1515
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
mam dokładnie to samo -mam mrowienie i robią mi sie pajączki, co prawda ledwo widoczne na razie, ale wiem że to może być wstęp do zylaków (u mnie to rodzinne). Do tego jesczze takie ciągnięcie, szczególnie czuję po kąpieli albo jak dużo chodze.
Także tez zastanawiam się nad antykoncepcją po ciąży (gumki podobnie jak u Was - odpadają ) Daj znać jak coś wymyślisz
Ohh u mnie też rodzinne te żylaki. Mama, babcie- wszystkie bez wyjątku. Będę musiała coś teraz wymyśleć.Z mężem się nie zabezpieczaliśmy zbytnio chcieliśmy jeszcze jedno dziecko i po 2 latach nasze nie zabezpieczanie wyszło Ale to też trochę wina TŻ, który przyznał się ostatnio, że lubiał się zapominać

Cytat:
Ziolko niezle z niego mowie Ci.
Ogolnie jest powolny, bo nie biega ale pomysly w glowce ma takie, ze w zyciu bym sie nie domyslila co moze wymyslec dziecko w tym wieku
Super ze z mezem bedziecie sie widziec.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Ja też się cieszę Dzieci w tym wieku są wyjątkowo oryginalne, mój też ma przeróżne zwariowane pomysły A mój synek to całkowita odwrotność Twojego Filipka, bo on nie wie co to chodzić on biega i to cały czas i jak by mógł to przez cały dzień. Co ja się za nim nachodziłam przez to lato Ale ma takie umięśnione łydki jak sportowiec

No i widziałam w końcu Twojego synka na mailu Mały przystojniacha- podobny do Ciebie ;D

A zabawki Fisher Price to super sprawa. Mój syn lubi niszczyć i rozbierać zabawki a to akurat jest dla niego nie zniszczalne

No i ogólnie przeglądam foty na mailu ( chodź jeszcze sporo przede mną ) Wszystkie jesteście super dziewuchy Ładne a zdjęcia ze ślubu są Boskie ( uwielbiam takowe oglądać )
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:31   #1516
Zariah
Rozeznanie

Cytat:

ooo.. takie wlasinie zabawki lubie
super!

ostatnio sie TZtem zastanawiamy czy nasze dziecko bedzie sie potrafilo bawic w "stare" zabawy. Np. grac w gume, w kapsle, w klasy ... to byly najlepsze zabawy mojego dziecinstwa.
szkoda by mi bylo gdyby moja cora byla ich pozbawiona i tylko bawila sie zabawkami na baterie i komputerem

Stary 2011-12-02, 17:33   #1517
Aguśkaa83
Zakorzenienie

karolca byc moze gdyby nie brat, Wasze relacje w rodzinie bylyby inne. Choc nie koniecznie. Mysle ze trzeba miec niesamowicie duzo milosci w sobie zeby pokonac trudy takiego zycia, podporzadkowania sie, bo wiadomo, ze wiele musieliscie zmienic w swoim zyciu zeby "dopasowac" sie do brata. Na pewno ludzie maja gorzej, ale maja tez duzo lepiej a nie potrafia tego docenic.

Zariah wiem, rozumiem o czym mowisz A dodam jeszcze ze jest etap w zyciu dziecka ze wogole wszystkie zabawki laduja w kacie i trzeba kombinowac. Moge na przykladzie Filipa powiedziec, ze zabawki mogly sobie lezec a ten bawil sie caly dzien kawalkiem papierku i nazywal to lotnia i "latal" z tym po domu i niczym tak sie nie cieszyl jak tym hihi I zabrac sobie nie dal
SZYMONEK

Stary 2011-12-02, 17:36   #1518
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Jak nasze dziecko wda się we mnie lub tatusia to będzie majstrowało przy sprzęcie i przy samochodach i będzie robiło remonty. Oby jednak nie
ja taka bylam - bardezo sie itneresowalam sprzetem

ja rodzicom "naprawilam" magnetowid
i "umylam" brudny telewizor zmywaczem do paznokci bo byl taki szary (kolor mial srebrno-szary ale po moich zabiegach okazal sie zolto-szary )

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Zariah wiem, rozumiem o czym mowisz A dodam jeszcze ze jest etap w zyciu dziecka ze wogole wszystkie zabawki laduja w kacie i trzeba kombinowac. Moge na przykladzie Filipa powiedziec, ze zabawki mogly sobie lezec a ten bawil sie caly dzien kawalkiem papierku i nazywal to lotnia i "latal" z tym po domu i niczym tak sie nie cieszyl jak tym hihi I zabrac sobie nie dal
to tylko swiadczy o tym ze jest kreatywny ja bym sie cieszyla gdyby moje dziecko tak robilo
musisz byc dumna z takiego synusia

Stary 2011-12-02, 17:39   #1519
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

tikki ale ładnie wyglądasz
Stary 2011-12-02, 17:43   #1520
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Cudowny jest Filipek doktor

Zariah dopiero zobaczyłam Twój podpis

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-12-02, 17:49   #1521
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Za mamusią idzie
oj nie tylko nie tylko, jednak bardziej wciaga go stukanie mlotkiem po desce
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
O
Ja też się cieszę Dzieci w tym wieku są wyjątkowo oryginalne, mój też ma przeróżne zwariowane pomysły A mój synek to całkowita odwrotność Twojego Filipka, bo on nie wie co to chodzić on biega i to cały czas i jak by mógł to przez cały dzień. Co ja się za nim nachodziłam przez to lato Ale ma takie umięśnione łydki jak sportowiec

No i widziałam w końcu Twojego synka na mailu Mały przystojniacha- podobny do Ciebie ;D

A zabawki Fisher Price to super sprawa. Mój syn lubi niszczyć i rozbierać zabawki a to akurat jest dla niego nie zniszczalne

No i ogólnie przeglądam foty na mailu ( chodź jeszcze sporo przede mną ) Wszystkie jesteście super dziewuchy Ładne a zdjęcia ze ślubu są Boskie ( uwielbiam takowe oglądać )
Tak Fisher jest pod tym wzgledem niezniszczalny
Dziekujemy za mile slowa A teraz Ty sie pochwal swoimi zdjeciami i malym urwiskiem :
Cytat:
ooo.. takie wlasinie zabawki lubie
super!

ostatnio sie TZtem zastanawiamy czy nasze dziecko bedzie sie potrafilo bawic w "stare" zabawy. Np. grac w gume, w kapsle, w klasy ... to byly najlepsze zabawy mojego dziecinstwa.
szkoda by mi bylo gdyby moja cora byla ich pozbawiona i tylko bawila sie zabawkami na baterie i komputerem
Ostatnio bawilismy w "po nitce do klebka" hihi ja sie chowalam ale zaznaczalam mu droge welna i mial mnie po niej znalezc Znajdywal
Albo po prostu "w chowanego" bardzo to lubi, tylko ciagle sie chowa w jednym miejscu hihi Lubi sie bawic w "gotowanie" Udaje mnie i kroi na niby kluseczki, gotuje ziemniaczki, miksuje ciasto jak on to mowi i przynosi mi swoje wypieki hehe
Bardzo lubi z mezem przebywac jak ten cos wierci, czy piluje czy naprawia, to wtedy nie mam syna, maz mu wymysla rozne fajne bezpieczne zabawy, to sie tak cieszy niesamowicie jak np cos mu tam piszczy. Moj syn tez "wierci" i wola wtedy mnie: Mama chodz zobacz jak wierce:
A te zabawy o ktorych piszesz, pamietam je, super byly, ja bardzo lubialam zabawe w klasy albo w gume

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
to tylko swiadczy o tym ze jest kreatywny ja bym sie cieszyla gdyby moje dziecko tak robilo
musisz byc dumna z takiego synusia
Tak dzis rano byl bardzo kreatywny robiac pranie w wodzie od nawilzacza. Namaczanie robil swojej bluzeczki ktora znalazl a takze namoczyl siebie i podloge wkolo
A rano jak tylko wypije mleczko, ubiore go to pierwsze co leci do lazienki, wywala wszystkie ubrania z kosza i wklada do pralki, potrafi tak upchac ze ja bym tak nie umiala Jak robie prawdziwe pranie to mu podaje, on wszystko wrzuca a po skonczonym praniu mi podaje a nawet strzepuje przed podaniem hehe.
A ostatnio wyjal wszystkie swoje sliniaki z koszyczka (ma takie koszczyczek w foteliku do karmienia) i porozwieszal na lozku tak jak ja rozwieszam ubrania na sznurkach.
Musze kiedys zdjecie zrobic, no jest niemozliwy
SZYMONEK

Stary 2011-12-02, 17:50   #1522
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Ciche dni...oj! nie lubię a TŻ niech czeka! Powodzenia Cytrynka

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:51   #1523
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Cudowny jest Filipek doktor

Zariah dopiero zobaczyłam Twój podpis
tak sie wzruszylam ze sie o mnie i mala martwilyscie ze musialam Wam jakos podziekowac

Stary 2011-12-02, 18:33   #1524
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Karolca to mnie tak we wtorek kumpela meczyla, zeby mala ja pokopala ... wczesniej jak przykladalam latarke do brzucha to mala w latarke kopala i ta kumpela latala za mna z latarka a mala nic uparta byla hehe
wczoraj byla baaardzo aktywna, dzisiaj sobie chyba odpoczywa
Hehe, my odkrylismy jak 'wymuszac' kopniaki. Wlaczylismy piosenke na telefonie (nie za glosno) i polozylismy na brzuchu. Momentalnie zaczal sie trzasc od kopniakow dochodzacych z pod spodu. Oczywiscie zaraz sobie pomyslalam ze moze buba tego nie lubi i dlatego kopie, wiec trwalo to tylko chwile
A przed chwila 1 raz kopnela mnie w pecherz Poczulam nagle i chwilowe cisnienie na siku. Spryciula
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:36   #1525
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hehe, my odkrylismy jak 'wymuszac' kopniaki. Wlaczylismy piosenke na telefonie (nie za glosno) i polozylismy na brzuchu. Momentalnie zaczal sie trzasc od kopniakow dochodzacych z pod spodu. Oczywiscie zaraz sobie pomyslalam ze moze buba tego nie lubi i dlatego kopie, wiec trwalo to tylko chwile
A przed chwila 1 raz kopnela mnie w pecherz Poczulam nagle i chwilowe cisnienie na siku. Spryciula
To nie tylko dzieci mają zabawę w brzuszku, ale też rodzice

A ja właśnie po konsultacji gadu-gadowej z TŻ zamówiłam dwa rożki dla dzidziusia i termometr bezdotykowy microlife

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-12-02, 18:42   #1526
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie po konsultacji gadu-gadowej z TŻ zamówiłam dwa rożki dla dzidziusia i termometr bezdotykowy microlife
po co 2 rozki?
Stary 2011-12-02, 18:47   #1527
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
po co 2 rozki?
Wolę mieć dwa jakby się ubrudził jeden. A zamierzam tak z miesiąc maluszka w nim trzymać - o ile będę potrafiła i będzie mi wygodnie. A później jako podkład lub kołderka Za dwa z przesyłką 48zł to nie ma tragedii aż takiej skoro zamierzam mieć w ciągłym użyciu. Kołderki do łóżeczka narazie nie kupuję, dopiero na jesień - do tego czasu właśnie rożki i kocyki (mam dwa cienki polarowy i gruby akrylowy).

O takie zamówiliśmy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rożek1.jpg (27,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rożek2.jpg (40,5 KB, 14 załadowań)

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-12-02, 18:49   #1528
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Od 26 tygodnia ciazy ponoc dziecko reaguje np na polozenie dloni na brzuch i odpowiada kopniakiem, albo wlasnie na swiatlo latarki reaguje. Moja kopie najmocniej jak cos chlodnego poloze na brzuchu - probuje to zrzucic normalnie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:05   #1529
Zia_
Zadomowienie

Evvcia, sliczne te rozki!

Cytat:
A rano jak tylko wypije mleczko, ubiore go to pierwsze co leci do lazienki, wywala wszystkie ubrania z kosza i wklada do pralki, potrafi tak upchac ze ja bym tak nie umiala Jak robie prawdziwe pranie to mu podaje, on wszystko wrzuca a po skonczonym praniu mi podaje a nawet strzepuje przed podaniem hehe.
A ostatnio wyjal wszystkie swoje sliniaki z koszyczka (ma takie koszczyczek w foteliku do karmienia) i porozwieszal na lozku tak jak ja rozwieszam ubrania na sznurkach.
Musze kiedys zdjecie zrobic, no jest niemozliwy
Najbardziej niesamowite jest dla mnie to jak dzieci szybko kopiuja zachowanie rodzicow. Bo przeciez Filipek raczaj by nie wpadl na to by pranie strzepac po wyjeciu z pralki. Ja o malo nie padlam z wrazenia jak dwulatka mojej kumpeli wyjela nawilzone chusteczki z paczki i zaczela mi nimi wycierac parapet, telewizor, stolik. Ona tak robi bo jej mama tez ciagle w domu wszystko wyciera tymi chustkami

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Od 26 tygodnia ciazy ponoc dziecko reaguje np na polozenie dloni na brzuch i odpowiada kopniakiem, albo wlasnie na swiatlo latarki reaguje. Moja kopie najmocniej jak cos chlodnego poloze na brzuchu - probuje to zrzucic normalnie
Ja moja sie we mnie wda to tez bedzie cieplolubna
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:06   #1530
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Wolę mieć dwa jakby się ubrudził jeden. A zamierzam tak z miesiąc maluszka w nim trzymać - o ile będę potrafiła i będzie mi wygodnie. A później jako podkład lub kołderka Za dwa z przesyłką 48zł to nie ma tragedii aż takiej skoro zamierzam mieć w ciągłym użyciu. Kołderki do łóżeczka narazie nie kupuję, dopiero na jesień - do tego czasu właśnie rożki i kocyki (mam dwa cienki polarowy i gruby akrylowy).

O takie zamówiliśmy:
no tak o tym nie pomyślałam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości