|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
O matko, ale Ci fajnie!!! Ja studiowałam 4 lata w Toruniu i tak naprawdę to mój drugi dom, tęskinie za nim bardzo, śni mi sie po nocach i w ogóle. Chciałabym byc chociaż z okolic Piernikowa
![]() Jak ja Ci zazdroszczę!!!! Za Manekinem tęsknię też, zjadłoby się naleśniora ![]() Szkoda, że nie mam tu blisko jakies forumowej mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
a ostatnio wyprowadziłam pół kilo Michałków w białej czekoladzie, i jak ja mam schudnąć?
#3153 | ||||
Zakorzenienie
|
byłam na małych zakupach z małym, ale już jestem
![]() Cytat:
![]() Shira, mówiłam że Cię kocham? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do główki to myślę że normalne. Brunetka, gratulacje! Mówiłam że formalność ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Manekiny się popsuły, chociaz ten koło uczelni mimo wszytsko wiedzie prym ![]() I tak jak pisałam, spanie 20min. i teraz mega marudzenie więc pakujemy sie w wózek i idziemy sie dotleniac!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brunetko ![]() A ja już po obiedzie. Zachciało mi się klusek śląskich z sosikiem, ale poszłam na łatwiznę i kluski kupiłam. A sosu mam tyle, że jutro nie muszę gotować. TŻ poszedł do pracy, ja czekam na koleżankę i bratową z bratanicą, bo mają mnie dziś nawiedzić ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-12-02 o 12:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
![]() moje dziecko chichra sie jak głupie jak mówie do niego tak szybko : dlaczego dlaczego dlaczego ![]() karolinee1983,agadus(dzię kuję za odp),iustyna1,wodaqua,Coo kieMonsters,telik,alibany ,jacieeeee ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-02 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziubku no krupniok a potem nam dziewczyny mówią że nie wiedząo co chodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A czy dobrze gotuje ![]() ![]() Nie lubie flaków, knedli ze śliwkami i sera domowego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Wtajemniczenie
|
Dominik rzadko chichra się w głos
![]() Raczej się zawadiacko uśmiecha, a żeby się zaśmiał muszę się nieźle namęczyć ![]()
#3160 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Zakorzenienie
|
oj, na pewno..nie wiadomo czasami w co ręce włożyć... marzę żeby się ponudzić ![]() Wcinam się w temat jedzeniowy - TŻ uważa że niejadek jestem, ale już się przyzwyczaił. Zresztą nie tylko on tak twierdzi, ale to trudno. A ja nie jem tylko mięsa, podrobów, wszystkich tłustych rzeczy i obiadów teściowej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pogoda u nas boska - 14 stopni, słoneczko, nie uwierzyłabym że to grudzień! A ja do pracy muszę iść...buuuu.... ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Od dzisiaj jestem już mgr inż. ![]() ![]() ![]() Zanka dziękuję, za przekazanie wiadomości |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam bardzo za kciuki
![]() Niestety mały ma dalej asymetrię i płakać mi się chce, bo nie wiem co zrobić. Asymetria nie jest duża - podczas leżenia na brzuchu główka mu leci na jedną stronę. Aa i ma wzmożone napięcie mięśniowe w nóżkach - mocno je prostuje ![]() Dostałam skierowanie na 3 wizyty u rehabilitantki i po nich kolejna kontrola u lekarza. I tu pojawia się problem, bo 11go grudnia wyjeżdżamy do Anglii... Nie wiem jak to wszystko mam rozwiązać... Czy zostać i rehabilitować tu małego i być dalej oddzielnie z mężem, czy lecieć i szukać jakiejś rehabilitacji tam? Gdybym wiedziała, że to na tych 3 wizytach się zakończy to bym została i poleciała troszkę później, ale z drugiej strony to może trwać i rok i dwa... Mojej siostry synek też ma asymetrię - w lutym kończy 2 latka i dalej jest rehabilitowany. Dziewczyny z UK pomocy!!! Wiem, że którejś z Was dziecko ma asymetrię ( przepraszam nie pamiętam nicka ) - jak to wygląda w Anglii?
#3164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz to z glowy ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() A tak w ogóle to jak nie mam pomysłu na obiad to patrzę na ich menu i zawsze jakiś ciekawy farsz w oko wpadnie ![]() Z kuj-pom chyba nie ma... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
chwale sie - prezenty świateczne dla malej
![]() http://allegro.pl/zawieszka-do-wozka...972108926.html http://allegro.pl/lamaze-motyl-emanuel-i1962043566.html i to wszystko przez was!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o mnie to zapomniałaś ![]() Ale i tak niedługo wyjeżdżam... Ale może kiedyś, kto wie? ![]()
![]() |
#3167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko te 100 km to póki co przepaść jak dla mnie... No i jak wyjedziesz to już w ogóle ![]() Karoline też się wyniosła, jestem sama samiuteńka ![]() Monia mnie taki ptaszek też sie podoba ![]() Też się kiedyś skuszę. W ogóle podobają mi się te ich cuda! Póki co mam to: http://allegro.pl/odkrywcza-ksiazecz...961443267.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no właśnie ja mam dziś krupniok ziemniaki i zasmażaną kapustę ![]() ![]() ![]() ooooo to twój zięciunio będzie miał dokładnie roczek ! w tym dniu!! ![]() o a w tym dniu mój dyktator (czytaj tż) ma urodzinki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
http://serwisy.gazetaprawna.pl/zdrow..._2012_rok.html
ptaszysko lamaze jest super, łobuz wczoraj dorwał się do jednego ze skrzydełek ![]() Madziulka_17 ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- dochodzę do wniosków , ze z mojego łobuza to jest straszny złośliwiec ![]() jak nie śpi nic mi nie da zrobić i mega marud a jak zaśnie to tez nic nie zrobię bo nie chcę go obudzić ![]() akurat jak łobuz spi wyjątkowo długo to nikogo tu nie ma ![]() rozsypałam łupki ze słonecznika na dywan i siedzę w tym bajzlu bo nie chce łobuza obudzić odkurzaczem ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-02 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A póki co wróciłysmy ze spacerku (nawet ciepełko sie zrobiło tylko ten wiaterek...), zjadłam rybkę na obiad, a Ala dosypia jeszcze w wózku. Mam mega ochotę na coś słodkiegoooo, a nic poza czekoladą, której nie moge jeść nie mam w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Radek ma 17 tygodni, też rączek nie wyciąga po zabawki ale nie myślałam, że powinnam się o to martwić... ![]() Pieluszki ściska, oballem się bawi, grzechotki też potrzyma. Ale sam rączek do niczego nie wyciąga. Teraz i jak mam stracha ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Obciągamy. Zmalowana oglądałam filmik z obrotów Filipka ![]() Głos ma bardzo przyjemny ![]() Jacieeee ja czytam Twoje posty ![]() Linka ze śmiejącymi czworaczkami oglądałam i na fb przekopiowałam ![]() tylko ![]() Ja wczoraj troszkę Was nadrobiłam... i wiecie co? Ja pierwszy raz wczoraj zapuściłam sobie Czesława i ![]() Cudnie śpiewa ![]() Później opiszę jak po wizycie u ortopedy i gina. Nadrabiam dalej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Radek tyle w 4 tygodnie przybiera.... Zastanawiam się nad dokarmianiem. Cytat:
![]() My mieliśmy już dwie u ortopedy. Niedługo drugie usg. Tylko ortopeda wczoraj stwierdził, że w lewym bioderku coś przeskakuje.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że żuliki się na coś przydadzą ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |||||||
Zadomowienie
|
Iustyna, ten wynalazek jak to trafnie Marina określiła wygląda jak jednooki ninja- kto wymyśla takie badziewia.
![]() Monia, ludzie musieli mieć niezły ubaw w Kościele. ![]() Do Blondynki napisałam smsa, dam znać jak odpisze jak się czuje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla dużego Szymusia. ![]() Cytat:
![]() 2. Możemy się zamienić. Hania od 24 dopomina się o jedzenie co 2, a ostatnio nawet częściej. ![]() ![]() 3. Takie głupie pytania mogą tylko bezdzietne osoby zadawać. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |||||||
Raczkowanie
|
Ufff w końcu udało mi się usiąść przed komputerem... co za dzień
![]() Umyłam dzisiaj włosy, chodzę w ręczniku - mała mnie obserwuje.. jak tylko ściągnęłam ręcznik i zaczęłam nim wycierać włosy dostała takiego ataku śmiechu że mi kopara opadła ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Brawa za 5 miesięcy Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Będzie party ![]() ![]() Lecę kąpać Hanię i usypiać... potem wpadają znajomi, będziemy opijać nową pracę koleżanki W weekend mnie nie będzie więc życzę wszystkim miłego weekendu ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zupa "lane ciasto" - nienawidziłam, a teraz zjem ![]() ![]() ![]() Żaneta miała Emi uczulenie na dżem z czarnej porzeczki? Pamiętam, że kiedyś coś pisałaś... Radek ma. I jeszcze pytanie do wszystkich ![]() O co chodzi z tym chwytaniem?Bo zaczęłam sobie wkręcać.... Jak trzymam przed Małym zabawkę to powinien już wyciągać łapki i ją chwytać? Czy jak mu wsadzę w łapkę to powinien trzymać, z ręki do ręki przełożyć? Radek ma 17 tygodni. No właśnie, dzisiaj skończył ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-12-02 o 17:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z lekarzem już nie będę się widziała. Ew. mogę zapytać tej rehabilitantki... Brumku mam do Ciebie kilka pytań. Nie mogłam wyjść z podziwu jaką Tymcio ma piękną skórę ![]() 1. Czy jak kąpiesz Tymcia w krochmalu to używasz normalnie płynu do mycia ciałka? 2. Czy smarujesz po kąpieli ciałko balsamem? 3. Czy jeżeli Szymek ma dość suchą skórę to w jego przypadku krochmal nie zaszkodzi? Bo czytam, że ma właściwości wysuszające, ściągające... Czy rzeczywiście wysusza skórę? Ja zauważyłam dzisiaj, że jest miękka, gładka... ![]()
![]() |
#3179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.fpd.ig.pl/pol/dokumenty/niemowlak.pdf U nas Ala ma teraz 22 tygodnie i smiało chwyta grzechotki, gryzaki gdy jej podaje, przekłada z rączki do rączki. gdy do czegos sie zbliżamy to od razu wyciaga rączki chcąc to dotknąć, podrapać(tak rozkosznie paluszkami drapie dany przedmiot)ale robi to może od 2tygodni, te chwytania sa takie pewne, a wcześniej to takie niezdarne, często przypadkowe. Pyza już śpi ale pewnie za godzinke jeszcze sie obudzi na pociumkanie UU poczym zapadnie w nocny sen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
pureeeeee
![]() ne ne ne jak już to Żbiczynke ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.