|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Laski, a kazała Wam pediatra obciągać ptaszka u chłopców ?;> Bo u nas kazała.
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
oj...ciężko powiedzieć... może być tak że po prostu to jego tempo, i wszystko powoli przyjdzie; ale jeśli się martwisz to może idź - na początek do jakiegoś dobrego pediatry, jeśli mówisz że Twój nie bardzo to może warto iść prywatnie... ![]() ![]() klask i:
|
|
|
#2973 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny a ile odejmuje się z temperatury jak mierzy się w pupci??
zmierzylam malemu a on ma 37,7 a pod paszką 36,7... caly stopien?? zawsze myslalam ze pół... dwa razy sprawdzalam i w koncu zgłupiałam
|
|
|
|
#2974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czytasz mi w myslach?? Bo mialam was pytac o wyglad siusiakow waszych malych mezczyzn. U nas ta dziurka jest bardzo sklejona. Lekarka akazala odciagac ale slyszalam, ze nie wolno i teraz ten jego siusiak mnie zaniepokoil. Bo to wyglada tak jakby ta dziurka byla zarosnieta....
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Mojemu aniołkowi wyrosły różki i tylko mogę posiedzieć na wizażu jak śpi... Ale Wam dziewczynki humor dopisuje ![]() Nie pytaj co i ile dzisiaj zjadłam, bo aż wstyd. Tż schudł 8 kg, a ja przytyłam 2 - no co równowaga musi być
|
#2976 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to teraz się posypie ![]() co do pytania o siusiaka - nie odciągam, na którejś wizycie pediatra powiedziała by to robić raz od czasu ale ja się boję bo to wszystko takie delikutasne ![]() Zmalowana, tak sobie pomyślałam, grasz i spiewasz, to może wystartujesz w kolejnym X-Factor? poznasz Czesława.... ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- aha, nabyłam drugą suszarkę, nie muszę już czekać aż pierwsza wyschnie, hehe
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
batressa odejmujesz pół stopnia
brunetka trzymam mocno
|
|
|
|
#2980 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja z chęcią bym przygarnęła, nawet od kilku z Was...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się boję, mąż z resztą też Strach taki, że krzywde zrobimy, czy że go boleć będzie... ![]() Dziękuję wszystkim za rady Jutro muszę się porozglądać za jakimś dobrym lekarzem i pójdę skonsultować co jest grane w najbliższym czasie
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A śpiewać to ja mogę...do kotleta hahah :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-12-01 o 19:56 |
||
|
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam i pediatra i położna kazała jedynie delikatnie odsuwać i myć "oczko". Tzn. przecierać wacikiem. I tak robię
Shira takie jaja ostatnio na forum, że znowu jajecznicę jem A Ty?
|
#2983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My już po szczepieniu ![]() Mamy dalej być na bebiko ha i obserowować, czy wysypka się zwiększa.. jeśli będzie mocniej to zmienimy na nutre lub pepti.. No i najważniejsze... kluska waży 6920g!! a to oznacza, że w 2 tygodnie przybrała ponad 700 dorodna dziewczyna mi rośnie![]() Dziękujemy za wszystkie kciuki |
|
|
|
|
#2984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szczepienie. No i za przyrost wagi, bo 700 w dwa tygodnie to faktycznie imponująco
|
|
#2985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie jest wszytsko dobrze, ale ja podobnie jak moija pediatra uważamy, ze lepiej dmuchnąć na zimne. Cytat:
![]() Agata się okropnie ślini Krem na odparzeniaedia od pediatry jest boski. Męczyłyśmy się dwa tygodnie z odparzoną pipulką (jak to mówi TZ) a tu dwa dni i prawie nie ma Jutro mam pierwszy zjazd na podyplomówce
|
|||
|
|
|
#2986 | ||||||
|
Zadomowienie
|
yellow
kurde monia chyba pytała o te psy a mi nie zacytowało zwierze to zwierze i koniec jam psiara okropna (pogryziona za dzieciaka po głowie- beztraumowiec) to był właśnie taki burek-potulek i tylko raz mu odbiło a ja mu nic nie zrobiłam szłam chodnikiem a ten mnie cap z poza krzaka dziękujemy ja i mój kocur Cytat:
swe słodkie niemowlęce nóżęta Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochana ja mam dziś chcicę i jem rogala i banana ![]() Cytat:
lecę dorwać tż-owego banana gdzieś mi tu przed chwilką smyrgnoł ![]() seeyoulater
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
No tego nie znałam
![]() Shira zostaw banana !!! Natychmiast Banan + Shira = Niebezpieczeństwo
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2989 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a waga.. zrobiłam wielkie oczy z niedowierzania jak zobaczyłam tą liczbę zwłaszcza, że ostatnio mi mocno ulewa, wręcz chlusta czasami i bylam przekonana, że przyrost będzie maluśkiHania też się ślini.. straaaasznie i jeszcze nauczyła się pluć zaraza jedna![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2990 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
imponujący wynik!Ja już dziecia spać połozyłam i muszę odpocząć - plecy mnie rypią niemiłosiernie....jakiś masażyk by się przydał, a tż z domu wybył
|
||||
|
|
|
#2991 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak dziewczyny radza - wizyta u neurologa.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super dzielna dziewczynka! I pieknie rosnie!Nie mowcie nic o apetycie... wlasnie zjadlam 3 nalesniki z serem odgrzewane na masle i popilam karmi malinowym
|
||||
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brunetka - jestem myslami z Toba. |
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci też takie marudne przy jedzeniu?
Emilie je a za chwile krzyczy,jak jej to nie dobrze, tylko nie wiem jaki jest powód. Myślę, że zęby,bo wkłada wszystko do buzi, nie raz tak mocno jakby w bokserkę się bawiła. Jeju jak ona będzie taka marudna do 7 miesięcy, to przecież Ja padnę ![]() chyba, że to skok + zęby = za☠☠☠iście ![]() Nic spadam coś zjeść i idę spać. Jutro dużo roboty mnie czeka. -placki ziemniaczane ![]() -zupa cebulowa -ciasto krówka -sałatka z chińskiej No już mi slinka cieknie. Aaaaaaaaaaaaaaa! Zapomniałam ![]() Po wizycie z USG bioderek wszystko jak w najlepszym porządku.Ile mieliście wizyt z bioderkami ? moja to jest już 3 i jeszcze czeka mnie kolejna za 2 miesiące,mimo że bioderka Emilie są ok.Dziwię się, że jak jest wszystko w porządku ponownie mamy się zjawić u doktorka,choć z drugiej strony lepiej chuchać na zimne. |
|
|
|
#2994 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wybaczcie kochane, ale u mnie kołowrotek i nie nadążam za wami. przeważnie około 19:00 ląduję w łóżku z Emilem na karmieniu i zasypiam razem z nim. ![]() i na dodatek mam problem z Emilem. wczoraj pojechałam do polskiego pediatry prywatnie, bo niepokoiły mnie krzywe żeberka Emila. tzn. z jednej strony wydawały się bardziej wypukłe niż z drugiej. jak pytałam ludzi o opinie, to sugerowali mi że coś sobie uroiłam. no więc nie uroiłam. Pani doktor obejrzała go i powiedziała że brakuje mu witaminy D. cholerna angielska służba zdrowia. ![]() . Tu nie podaje się witaminy D do 6 miesiąca. Pani doktor powiedziała, że w porę zareagowałam i że dobrze, że słucham swojej intuicji. i teraz podaję mu po 3 kropelki dziennie Devikapu. Ach..... ale strach był. no i z pozytywnych rzeczy to wodniak mu się wchłonąłBrunetka będzie dobrze. dziś się podenerwujesz. jutro rano wstaniesz w nastroju, że Ci wszystko jedno i obronisz pięknie i wieczorem będziesz mega szczęśliwa! a co do mycia ptasząt - to ja jeszcze nie mam odwagi. jak mu uszkodzę to będzie mnie winił do końca życia. chyba zrobię to jak będzie spał.
|
||
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Monika jedna entery miałam w opisie a ja głupia szukałam takiego opisu,żeby się zmieścił
Telik a nawet nie mów.Brzuch mam jak maciora,co mnie bardzo irytuje.Mogłabym usiąść w fotelu ,założyć normalną bluzkę,tylko że ta normalna bluzka będzie już za mała - wystaje pępek i ja jem,wyobrażasz sobie na szczęście bluzkę można naciągnąć, ale do pracy to będę chodzić chyba w bluzkach męża...
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 - impreza sie szykuje? 3 - mi ortopeda powiedział ze sa 4 wizyty w 1 r.ż. Agni, witaj Dobrą masz intuicję
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2998 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się czuje jak w 6 miesiącu ciąży niby wszystko pięknie ładnie no ale brzucha to ja się nie mogę pozbyć![]() Cytat:
![]() Nam ortopeda na pierwszej wizycie powiedział, że jak przy drugiej kontroli będzie wszystko ok to nie trzeba będzie więcej sprawdzać.. dziwne, że skoro u Emilie wszystko ok to nadal każą przychodzić Tak piszecie o tym jedzeniu że i ja się głodna zrobiłam nigdy nie schudnę!!!!!! a do kwietnia muszę być laska bo się w żadną suknię ślubną nie zmieszczęA chrupki orzechowe się uśmiechają do mnie z szafki muszę się wziąć w garść zaraz kuchenne rewolucje
|
||
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
pół dnia człowieka nie ma i 5 stron nadrabiania
miałam u siebie siostrzenicę więc trzeba było dzieci zabawiać i nie było jak siąść na kompa ![]() ale zanim zacznę nadrabiać to napiszę, że już po wizycie u kardiologa...uffff....naj ważniejsze: na razie zabieg nie jest zdaniem pani doktor konieczny!! więc obserwujemy, kontrolujemy i czekamy co to będzie z Haniowym serduszkiem. dziurka nie zwiększyła się, gradient ciśnień miezy komorami wzrósł, a zastawki trzymają mamy nadal leki podawać i pilnować żeby mała przybierała i się prawidłowo rozwijała następna wizyta w marcu. hanka właśnie strzeliła koopę - lecę przebrać pieluchę i wracam poczytać jak Wam dzień minął. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

klask i:
, boroczek to taki biedaczek, jak nam jest kogos szkoda to sie mowi na niego boroczek. Czy to po slasku to nie wiem, ja tu tylko mieszkam

Jutro muszę się porozglądać za jakimś dobrym lekarzem i pójdę skonsultować co jest grane w najbliższym czasie

Wszystko zaczyna sie o 8:30, ale w domu będę dopiero wieczorem. Napiszę którejś smska 

niby wszystko pięknie ładnie no ale brzucha to ja się nie mogę pozbyć