|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Jagodziu a co teraz zamierzasz zrobic? Mimo wszystko chcesz zdobyc skąds pieniadze izalozyc firme czy odpuszczasz?
|
|
|
|
#1442 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję zakupu! Suknia śliczna i na pewno na Tobie wygląda jeszcze lepiej
![]() Cytat:
Jak ktoś jeszcze potrzebuje czegoś z facebookowych głosowań to piszcie... Cytat:
Współczuję serdecznie |
||
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
tak wogole co to ma byc, ze kurde wybieraja jakas fryzjre.. przeciez powinni kase dawac tym co maja oryginalne pomysly na firme, a nie kurde kolejny fryzjer...
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba trzeba będzie raczej szukać pracy za miedzą bo inaczej się nie dorobimy z tżcikiem bez własnej firmy i z takimi zarobkami w lbn
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
Może była "spokrewniona" z kimś z komisji...
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doskonale Cie rozumiem... niestety z pracą za 1500 nie da sie dorobic..:/ a inną ciezko znalezc jak nie ma sie szczescia ani znajomosci.. ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- tez tak mysle... albo pod stolem to zalatwila;P |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie! Jagodziu - to było oszustwo!
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodziu moze ktos pozyczylby Ci kase na rozkrecenie firmy? Ile mialas dostac tej kasy z dofinansowania? tylko gorzej jak nie pojdzie.. ale trzeba myslec pozytywnie.. wiem, ze jak sie dostanie takiego kopa to wszystkiego sie odechciewa:/
|
|
|
|
#1449 |
|
Rozeznanie
|
Jagodzia
Twój pomysł był orginalny...a fryzjerka...ech niestety tak jest, że większość konkursow jest ustawionych.
|
|
|
|
#1450 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Gratuluje wyboru suknie jest śliczna Cytat:
Jacyś kretyni siedzieli w tej komisji albo tak jak mówią dziewczyny że coś było ustawione Może uda się jeszcze z listy rezerwowej
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodziu- bardzo mi przyrko, że nie dostałas tego dofinansowania..
Jesteś pewna, że wszystkie dokumenty były dobrze złozone? Ile osob dostalo to dofinansowanie a ile nie?? |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
dziś może pokaże wam moje nowe dzieło prawie ukończyłam fioletowo pomarańczową kule
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko 8 dużych kwiatków i potem będę je zszywać razem
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jagodziu - a może z kasy z prezentów ślubnych udało by Ci się co nieco rozkręcić i np. pożyczka jakieś 10 tys. ?? Początkowo ważne żebyś miała stronę internetową, w razie podpisania umowy brałabyś zaliczki i jakoś by poszło?? |
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko było dobrze bo inaczej by rozmowy nie było z komisją.... Dostało 60% osób z chyba 40 lub 45.
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to że wybrali kolejną fryzjerkę to ŻENADA ![]() dziś przyszły mi próbki zaproszeń tych co wstawiała Paulitka i muszę powiedzieć że jestem mile zaskoczona
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Gratuluję sukni! ![]() Zaznaczę tylko, że czuję się dużo lepiej, bo najadałam się czosnku. Leki brałam tydzień i nic, a dwie kanapki z czosnkiem i czuję się o niebo lepiej. ![]() Trochę mnie nie było - nadrobię jutro. M. otworzył winko, więc dziś tu nie zabawię. ![]() ![]()
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
kuźwa dali to dofinansowanie fryzjerce???? żenua... jest tysiące salonów fryzjerskich a jak ktoś ma fajny pomysł na biznes to nie chcą dac szansy
ta pinda pewnie jakieś znajomoś miała Jagodziu strasznie mi przykro... człowiekowi skrzydła podcinają
|
#1460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biznesplany często w poczatkowj fazie przechodzą, ale liczy się tez doświadczenie i co najważniejsze ZNAJOMOŚC BRANŻY! Jeśli laska pracowła jako fryzjerka ma swoich klientów to woleli jej dać kase bo ma większy potencjał na utrzymanie firmy niż osoba, która musi zaczynac od zera. |
||
|
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziewczyny dzis zgrzeszyłam i kupiłam sobie spodnie
a miałam oszczędzać bo w ogóle to jest kupon zniżkowy -40% na FB![]() A i mierzyłam ten sweterek w Top Secret jest śliczny
|
#1462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim wielkie gratki dla Tenebroski!!
suknia jest po prostu cudowna!!Chciałam najpierw wiedzieć kto to taki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdenerwowałam się
|
|
#1463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jaki to w ogóle był konkurs? z funduszy europejskich czy z urzędu pracy?![]() masz możliwość odwołania się od decyzji? Ja bym się nie poddawała an Twoim miejscu, tylko skoro już masz gotową koncepcję i biznesplan spróbowała w innym konkursie wystartować, albo jednak spróbować skądinąd zdobyć kasę
|
||
|
|
|
#1464 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej....hej...
Jak to dobrze ze juz piatek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do obraczek to nasze maja 11g. Ja mam 15 a moj tz 17. Jego 5 min a moja 4. I na pewno nie chcaialbym ani ciezszej ani grubszej, bo by mi przeszkadzala. Gratulacje To czekamy teraz na fotki na tobie A jak tam w nowym domku sie mieszka?? Przyzwyczailas sie juz? ![]() Cytat:
no niestety tak to jest ze wszystkie takie sprawy sa po czesci ustalawiane. Tak samo jak wszelakiego rodzaju konkursy niestety przykre ale prawdziwe...Cytat:
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2011-12-02 o 20:40 |
||||
|
|
|
#1465 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeżeli Anita - to ja Siedzę sama sobie, TŻ wpadł tylko na chwilę, zabrał moje rzeczy na jutrzejszą Warszawkę. Kończy pracę o 14 i ziuu do stolicy. Jedziemy do Jego siostry a w niedzielę na Targi
|
|
#1466 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O kapitale ludzkim nie będę się wypowiadać bo z tym programem nie miałam do czynienia, więc nie wiem na co tam wydają kasę i jak przeprowadzają kwalifikację projektów do dofinansowania. Natomiast muszę zwrócić uwagę (przepraszam, ale zboczenie zawodowe mi się włączyło ), że nie ma różnych rodzajów dofinansowań. Dofinansowanie to dofinansowanie - natomiast są różne programy z różnymi priorytetami i celami do osiągnięcia (stąd budowę drogi można dofinansować z programu infrastruktura i środowisko, a szkolenia z kapitału ludzkiego (z tym się najczęściej spotykam) a np rozbudowę laboratorium wraz z wprowadzeniem nowych technologii - innowacyjna gospodarka) Dobra - koniec wywodu bo to i tak nie zmieni faktu, że wykiwali naszą jagodzię ![]() Cytat:
jagodziu - nie zrażaj się, szukaj dalej bo widać, że jeszcze się nie poznali na Twoim pomyśle
|
|
|
#1467 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello
obyście znaleźli idealne dla WAS Cytat:
![]() Brydzia_ dużo zdrówka Cytat:
![]() wielki buziak na doła gratuluję jest piękna- zupełnie taka, jak mi sie podobają Cytat:
strasznie mi przykro Jagódka |
|||
|
|
|
#1468 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagodziu strasznie jest mi przykro i nawet pocieszać Cię nie będę bo to i tak nic Ci nie pomoże, niech TŻ Cię mooocniutko wytuli
![]() Dziewczyny, ja też muszę się wygadać... od wczoraj jestem podłamana.. Nie wiem czy już pisałam, ale od września pracuję w przedszkolu (niepublicznym) - i tak traktuję to jako cud bo już byłam pewna, że pracy w zawodzie nie znajdę. Na rozmowie kwalifikacyjnej (na której zostałam przyjęta) poinformowano mnie, że dostanę 1400zł na rękę w trakcie okresu próbnego (3 miesiące) a później dostanę umowe o pracę na stałe (czas nieokreślony) i na peeewno wyższą pensję. Cieszyłam się ogromnie bo po pierwsze 1400zł to dla mnie duużo (zwłaszcza, gdy jeszcze mieszkam z rodzicami), po drugie super spokojnie i komfortowo czułam się wiedząc, że mam stałą pewną pracę, no i po trzecie bardzooo liczyłam chociaż na kilka stówek więcej do pensji (i możliwość odłożenia wiekszej kaski na weselne kwestie w przyszlym roku, w ogóle więcej kasy na wspólne mieszkanie i życie)... No i tak: okres próbny skończył się: dwóm dziewczynon pani dyrektor umowy nie przedłużyła, dwóm pracującym tak jak ja dała umowę ale na okres OKREŚLONY (rok) i ani grosza więcej.... Ja także dostałam taką umowę Popłakałam się bo nagle legły w gruzach moje plany: kredyt na mieszkanie po ślubie (przecież trzeba mieć umowę na czas nieokreślony) i więcej kasy na życie Pracuję 8 godzin i łatwo nie jest, a dziewczyny pracujące u nas na poł etatu mają 800zł (więc powinnam mieć te 1600 prawda?). Czuję się baaardzo źle, bo wiem, że z jednej strony dopiero co zaczęłam i nie powinnam się wykłócać (nawet pewnie bym nie umiała).... ;( ale czuję sie po prostu oszukana i wykorzystywana (dekoracje całego przedszkola robię ja, stronę internetową też prowadzę ja, kartki świąteczne także robię ja i wiele innych)... Przestałam się tym wszystkim cieszyć, a pojęcia nie macie jak strasznie byłam szczęśliwa... ![]() Teraz nawet nie wiem co robić, po prostu pogodzić się z tym i być cicho? czy może pójść zapytac czy nie ma szansy na umowę na czas nieokreślony i nieco wyższą pensję? Boże.... :| :| :| |
|
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
Dla Tenebroski
za suknie..Ps. Tenebroska, mam pytanko czy będąc na targach zrobiłaś zdjęcia sukien Zuzanna? A Twoją widziałam dzisiaj na żywo, bo przymierzałam tą z kwiatkiem w kolorze fuksji..i była zaje..sta
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
adoosienka strasznie mi przykro
może Cię troszkę pocieszę- jak pytałam w 1 banku o warunki otrzymania kredytu, to babka mi powiedziała, ze większość banków teraz nie wymaga umowy o pracę na czas nieokreślony. wystarczy, że będziesz miała minimum na rok. liczę jednak, że do tego czasu sytuacja u Ciebie sie poprawi |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

niestety nie dostałam dofinansowania
Współczuję serdecznie
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

Twój pomysł był orginalny...a fryzjerka...ech niestety tak jest, że większość konkursow jest ustawionych.
Jacyś kretyni siedzieli w tej komisji albo tak jak mówią dziewczyny że coś było ustawione 

a miałam oszczędzać