Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 21:28   #3211
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A ja nie jem tylko mięsa, podrobów, wszystkich tłustych rzeczy i obiadów teściowej

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Zupa "lane ciasto" - nienawidziłam, a teraz zjem
A co to jest?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku mam do Ciebie kilka pytań. Nie mogłam wyjść z podziwu jaką Tymcio ma piękną skórę i wykąpałam dzisiaj Szymcia w krochmalu.
1. Czy jak kąpiesz Tymcia w krochmalu to używasz normalnie płynu do mycia ciałka?
2. Czy smarujesz po kąpieli ciałko balsamem?
3. Czy jeżeli Szymek ma dość suchą skórę to w jego przypadku krochmal nie zaszkodzi? Bo czytam, że ma właściwości wysuszające, ściągające... Czy rzeczywiście wysusza skórę?
Ja zauważyłam dzisiaj, że jest miękka, gładka...
Madziu, przede wszystkim dziękuję za komplement
1. Tak, używam normalnego płynu do mycia ciałka. tylko łosków wtedy nie myję, bo jak by się w tym krochamlu wymoczyły, to byłaby jedna wielka skorupa )
2. Nie smaruję ani wtedy, ani nigdy JA nie używam dla Tymcia żadnych kosmetyków poza żelem do mycia i maścią na pupę.
2. Krochmal nie wysusza, to tylko taka obiegowa opinia. WYsusza nadmanganian, a to jest często mylone. Krochmal właśnie robi taką cudownie miękką i aksamitną skórkę

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej laseczki
dopiero mam czas żeby wejść, nie chcę Was dobijać bo to co się u nas dzieje to gorsze niż kiepski serial
niestety czarnej serii ciąg dalszy
opiszę Wam w Klubie bo jestem załamana
Nie Czyżby znowu coś się stało? Lecę do Klubu...

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Nie uczula córci czekolada?
Nie do mnie pytanie, ale się wtrącę Tymka nie uczula nic a nic NIESTETY mogę jeść i czekoladę i wszystko inne

Cytat:

Dziewczyny, doradźcie bo zgłupiałam....Adasiowi zrobiło się coś brzydkiego, wysypka czy jakieś inne ch.olerstwo....... Lekarz w ośrodku stwierdził że potówki, ale szczerze mówiąc, nie przekonuje mnie to. Raz że to nie pediatra, dwa - głównie na brzuszku i rękach, a potówki raczej chyba na plecach skoro więcej na nich leży....trzy - ja go zwykle dość cienko ubieram.
Uczulenie? sama nie wiem...nic nie dostaje do jedzenia, ja nic nowego nie jem od dawna, proszku nie zmieniałam...Kąpałam go jakiś czas w Johnsonie (prezent), a wiem że on lubi uczulać...od poniedziałku z tym walczę, kąpię w czym innym, a dziś jeszcze jest - nie czerwone już, zbladło, ale wyczuwalna taka kaszka pod palcami...macie jakiś pomysł?
Nie wiem czy jest sens iść do pediatry...
Kurcz, nie wiem Może faktycznie ten Johnson, tyle się złego o nim czyta. A ja wyglądają te krostki? Białe czy czerwone i suche czy takie ropne (jak pryszcze)? Mają otoczki czy nie? Może razem dojdziemy co to

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja przekonałam się do oliwek i szpinaku. Jednak podobnie jak niektóre z Was nie tknę szynki z żyłkami i tłuszczem Szyneczke zawsze okroję na około.
Identycznie robi mój mąż Z tym że on jeszcze te niwidzialane żyłki ze środka wydłubuje
Ja nie mam tego problemu bo nie jadam wędlin

Cytat:
Byliśmy w środę w laboratorium na pobieraniu krwi, Domek ani nie zapłakał, pomarudził tylko jak Pani krew wyciskała, bo go unieruchomiła, był bardzo dzielny ten mój mały mężczyzna
Dzisiaj byliśmy z wyniakmi u pediatry, wszystko w porządku, wyniki idealne
Pani doktor zachwycała się Domkiem, a ja pękałamz dumy, a co!

Wczoraj byłam wieczorem z przyjaciółką w knajpce, wróciłam o 22 30 Stęskniona potwornie. A moje dziecko co? Nie spało tylko czekało na mnie
Mężul narzekał, że cały czas musiał go nosić A kto mu kazał? Ja nie noszę w ogóle i jakoś sobie radzimy
To DOmek super dzielny chłopak jest A że się zachwycała, to się wcale nie dziwię. A jak się może uśmiechnął, to na pewno ją zauroczył na amen

A co do noszenia, to widzę, że mój, w te BARDZO RZADKIE, momenty, kiedy zajmuje się Tymkiem, też sobie nie radzi bez noszenia A ja NIGDY Tymcia nie noszę. Jednak mamy górą

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
U Nas była dziś moja 1,5 roczna Chrześnica i robiła Dominikowi cacy, cacy Choć trochę za mocno (bardziej jak a ty, a ty ) ale Domkowi się podobało
A jak się robi cacy, cacy?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wieczorem jak wracaliśmy z zakupów Kuba w aucie mówił, że go gardło boli. Głupie rodzice:" zaraz będziemy w domu, wytrzymaj". Pod domem Kuba nie wytrzymał i zwymiotował... "mówiłem, że mnie gardło boli!". Przed chwilą zaliczył drugiego pawika na łóżko. Całe przebraliśmy. Znowu pewnie jakiś wirus z przedszkola...
No to mieliście ...kolorowo

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Przypomniał mi się kawał:
Facet wychodząc z pokoju hotelowego mówi do pokojówki:
-Zasłałem łóżko.
Pokojówka ucieszona mówi:
-Bardzo dziękuję.
Na co on:
- Bałdzo płoszę.
Uwielbiam ten kawał To chyba mój ulubiony kawał ze wszystkich kawałów
Stary 2011-12-02, 21:30   #3212
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

dla Emila i Karola za ząbki

Cytat:
Natko to tak podwójnie Cię ruszył ten bigos teściowej? Ona od środy w kuchni siedzi, bo w sobotę imieniny robi

Jak wracałam z maluchami z przedszkola, to mi się mała w aucie zesłała. Potem w tym zasnęła (nie miałam jak jej przebrać). Musiałam ją obudzić, żeby się nie odparzyła, wytarłam ją z tej kupy a ona mi się 2 razy zesikała . Wszystko mokre! Całe dziecko trzeba było przebrać, koc do prania.

Wieczorem jak wracaliśmy z zakupów Kuba w aucie mówił, że go gardło boli. Głupie rodzice:" zaraz będziemy w domu, wytrzymaj". Pod domem Kuba nie wytrzymał i zwymiotował... "mówiłem, że mnie gardło boli!". Przed chwilą zaliczył drugiego pawika na łóżko. Całe przebraliśmy. Znowu pewnie jakiś wirus z przedszkola...
Bo narobiłaś mi smaka, a pałka za to że akurat nie mam w lodówce
To tak jak moja, jak wyprawia przyjęcie to tydzień już w kuchni urzęduje Stoły się od jedzenia uginają, oczywiście większa część zostaje więc potem my z mężem to jemy przez tydzień

Ojj biedny Kubuś, żeby mu się tylko w coś poważniejszego nie przerodziło

Kurcze, taki paskudny okres, tak łatwo złapać jakieś choróbsko, nienawidzę jesieni i zimy

Cytat:
U Nas była dziś moja 1,5 roczna Chrześnica i robiła Dominikowi cacy, cacy Choć trochę za mocno (bardziej jak a ty, a ty ) ale Domkowi się podobało

I jak wrażenia?
Swoją drogą nie wiem jak Nasze dzieci mogą to jeść - śmierdzi niemiłosiernie
Bo to takie rozczulające, jak dziecko dziecko dotyka, gładzi

A Domek przy pierwszej łyżeczne skwasił się jakbym mu cytrynę podąła, ale później otwierał dziubalka i wcinał
A póbowałaś tego? Bo ja tak, fuj paskudne Sama się dziwię jak to można jeść

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Przypomniał mi się kawał:
Facet wychodząc z pokoju hotelowego mówi do pokojówki:
-Zasłałem łóżko.
Pokojówka ucieszona mówi:
-Bardzo dziękuję.
Na co on:
- Bałdzo płoszę.

2. Biedny Kuba, przesyłam mu wirtualne i życzę szybkiego powrotu do zdrówka.

Natka, i jak smakował obiadek Domkowi?
Kawał ->:hahah a:
Na początku się kwasił, ale później już było cacy Myślałam, że nie będzie umiał jeść łyżeczką, ale o dziwo potrafi
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:37   #3213
meszsares
Zadomowienie

Dziewczyny podziekowania w imieniu Klarusi-Bambalusi!!!

Bede sobie niektore teksty spisywac i Wam co lepsiejsze podrzucac
Patik - ja Ci tam ja moge odstawic na dwa dni, ale wtedy odechce Ci sie drugiego dziecka bo to mala zolza jest..
iwona79 - bo wszystkie Klary to fajne dziewczyny tak, oczywiscie byla sw Klara - jedna z najwazniejszych swietych kobiet Kosciola, przyjaciolka sw Franciszka, zalozycielka zakonu kobiecego Klarysek

jedzenie - ja jem WSZYSTKO oprocz krewetek. I straszny zarlok jestem

Youyou -
Brunetko - gratulacje!!! dzis byl Twoj wielki dzien!
Pieleszko - super, ze z Hania wszystko dobrze
Nerolko - Ty to masz przygody Kochana
Karolinee - mocne kciukasy za chrzest!
Dziubek - 5 miechow no no a z ta glowka moja tez tak ma
Vaniliova - a niech bedzie krupniok, sie dziewczyny w slaskiej gwarze podszkola
Lili - brawa za Radkowe 17tyg!
Telik - no wlasnie wyrazenie "siedzenie z dzieckiem w domu" musial wymyslec facet! bym takiego...
aania - mnie jak wyskakuje uczulenie na cos to na rekach i brzuchu... takze to moze byc to.
iustyna - ale mialas/masz kolowrotek z dzieciaczkami!

kurde, moj TZ poszedl spac o 21.30 jak usypialam Blane... co on taki zmeczony?

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-12-02 o 21:41
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:40   #3214
dziubek79
Zakorzenienie

Justynko The thing ale NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Kawały:

ufoludki dowiedziały się, że na ziemi jest zwierze ,które pije wodę a daje mleko. Porwały krowę, do jeziora z nią. Jeden trzyma jej łeb w wodzie drugi doi . Nagle krowa walnęła koopę. Na co ten dojący krzyczy weź głowę wyżej bo muł zasysa

Jedna żaba spotyka drugą. Ta pierwsza mówi :wiesz, że w krzakach gwałcą??!! na co druga : a skąd wiesz ??
no jak skad?? wczoraj byłam, dzisiaj byłam i jutro też pójdę

dziękuję kochane w imieniu Szymusia za gratulacje i brawa dla mojego solenizanta

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-02 o 21:44
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:43   #3215
agadus
Wtajemniczenie

a ja teraz karmie Nati, i mała sprawdza chyba wytrzymałość na ból,bo ciągnie sutek ile się da

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:44   #3216
Natka_
Zakorzenienie

Ahh dziewczyny! Przyszedł przedwczoraj Oball. No u nas zdał egazmin na 6!
Dominik go uwielbia, przypinam mu łańcuszkiem od smoczka (Carmelko) i nie ma chłopa

Marzenko przypomniało mi się, że Cię oszukali

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A będą zdjęcia?
Mam tylko filmik, ja się nauczę wrzucać na youtuba to wkleję
A zdjęcie zrobię napewno jutro.
O dziwo był czyściutki, nie zrobił sobie maseczki (widać, że chłop)

Cytat:
Identycznie robi mój mąż Z tym że on jeszcze te niwidzialane żyłki ze środka wydłubuje
Ja nie mam tego problemu bo nie jadam wędlin
Ja zanim kupię jakąkolwiek wędlinę to ją 10 razy oglądam czy aby napewno nie ma żyłek
Nie wiem skąd mi się to wzieło

Cytat:
To DOmek super dzielny chłopak jest A że się zachwycała, to się wcale nie dziwię. A jak się może uśmiechnął, to na pewno ją zauroczył na amen
On to chyba do wszystkich się śmieje, wystraczy że ktoś się do niego odezwie, wtedy odrazu wywala dziąsła na wierzch i wygląda tak-> tyle, że bęz zębisk
Stary 2011-12-02, 21:48   #3217
zanka205
Zakorzenienie

byłam u fryzjera w końcu
mam brązowe włosy, końcówki trochę podcięte i grzywkę
w klubie foty

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 21:54   #3218
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

ufoludki dowiedziały się, że na ziemi jest zwierze ,które pije wodę a daje mleko. Porwały krowę, do jeziora z nią. Jeden trzyma jej łeb w wodzie drugi doi . Nagle krowa walnęła koopę. Na co ten dojący krzyczy weź głowę wyżej bo muł zasysa
Boski

Cytat:
Dominik go uwielbia, przypinam mu łańcuszkiem od smoczka (Carmelko) i nie ma chłopa

To czekam na zdjęcia i film
A z tym łańcuszkiem od smoka, to fajny patent Tylko że ja łańcuszka nie mam, ale może kupię To się przyczepia do ubranka?

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
byłam u fryzjera w końcu
mam brązowe włosy, końcówki trochę podcięte i grzywkę
w klubie foty
Zdjęcie, zdjęcie, zdjęcie!!!
Stary 2011-12-02, 22:04   #3219
Natka_
Zakorzenienie

Dziubek pękam z tej krowy

Cytat:
To czekam na zdjęcia i film
A z tym łańcuszkiem od smoka, to fajny patent Tylko że ja łańcuszka nie mam, ale może kupię To się przyczepia do ubranka?
Tak, przyczepiam do ubranka wtedy Oball daleko nie zostaje wyrzucany i jest pod ręką, fajna sprawa, polecam Bo tak to latałam po całym pokoju i podawałam
Stary 2011-12-02, 22:15   #3220
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Kawały:

Jedna żaba spotyka drugą. Ta pierwsza mówi :wiesz, że w krzakach gwałcą??!! na co druga : a skąd wiesz ??

Cytat:

Marzenko przypomniało mi się, że Cię oszukali

No to Domkowi poszło elegancko.
Super, że oball się sprawdza. My dzisiaj odesłaliśmy tą podróbę i czekam na zwrot kasy- mam nadzieję, że kobieta pokryje też koszt przesyłki.

Przypomniał mi się jeszcze jeden kawał.

Do siedzącej w restauracji pary podchodzi kelner i przyjmuje zamówienie zaczynając od kobiety.
-Poproszę średnio wysmażony stek i pieczone ziemniaki- mówi kobieta.
Na co kelner pyta:
- A warzywo?
- A on (wskazując głową na męża), on to samo co ja- mówi kobieta.
Stary 2011-12-02, 22:16   #3221
zanka205
Zakorzenienie

brumku zdjęcie w klubie jest

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 22:22   #3222
agadus
Wtajemniczenie

przychodzi małżeństwo na spektakl , podchodzą do okienka i mąż mówi''tristan i izolda 2 x poproszę''(chodziło o 2 bilrty na ten spektakl), a za nimi drugie małżeństwo podchodzi i drugi mąż mówi'' henryk i krystyna, dla nas też dwa bilety"

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
, normalnie modelka

Stary 2011-12-02, 22:27   #3223
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę podziwiać

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
przychodzi małżeństwo na spektakl , podchodzą do okienka i mąż mówi''tristan i izolda 2 x poproszę''(chodziło o 2 bilrty na ten spektakl), a za nimi drugie małżeństwo podchodzi i drugi mąż mówi'' henryk i krystyna, dla nas też dwa bilety"
Haha, fajne
Stary 2011-12-02, 22:32   #3224
Kolina
Zadomowienie

jestem
juz od paru godzin ale czytam po pare postow i znikam na polgodziny lub dluzej
nadrabiam
widze ze wesolo tutaj

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A ja myślałąm, że tylko mój to taki nocny marek. Nawet mi strasznie głupio było, bo tu wszystkie tylko się chwaliły, że dzieci chodzą spać o 18., 19., 20... O tej porze to mój sobie drzemkę najwyżej zrobi... I za nic w świecie nie wiem, jak to zmienić
Dawi dokladnie tak samo, drzemki a na noc zasypia pozno, za to w nocy nie budzi sie, to plus

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za kciuki

Niestety mały ma dalej asymetrię i płakać mi się chce, bo nie wiem co zrobić. Asymetria nie jest duża - podczas leżenia na brzuchu główka mu leci na jedną stronę. Aa i ma wzmożone napięcie mięśniowe w nóżkach - mocno je prostuje

Dostałam skierowanie na 3 wizyty u rehabilitantki i po nich kolejna kontrola u lekarza. I tu pojawia się problem, bo 11go grudnia wyjeżdżamy do Anglii... Nie wiem jak to wszystko mam rozwiązać... Czy zostać i rehabilitować tu małego i być dalej oddzielnie z mężem, czy lecieć i szukać jakiejś rehabilitacji tam? Gdybym wiedziała, że to na tych 3 wizytach się zakończy to bym została i poleciała troszkę później, ale z drugiej strony to może trwać i rok i dwa... Mojej siostry synek też ma asymetrię - w lutym kończy 2 latka i dalej jest rehabilitowany.

Dziewczyny z UK pomocy!!! Wiem, że którejś z Was dziecko ma asymetrię ( przepraszam nie pamiętam nicka ) - jak to wygląda w Anglii?
Dawid czasami tez mocno prostuje nozki, nei wiedzialam ze to jest niewlasciwe
by udalo sie wszystko pozalatwiac po Twojej mysli

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chwale sie - prezenty świateczne dla malej
http://allegro.pl/zawieszka-do-wozka...972108926.html
http://allegro.pl/lamaze-motyl-emanuel-i1962043566.html
i to wszystko przez was!!!!!
mamy motylka i kalamari i tygryska

lece dalej nadrabiac....

i jeszcze musze wyslac liste wyprawkowo-porodowa znajomej, ktora za tydzien ma cesarke - ma jakas liste ale chce skonfrontowac to z jakas inna
Stary 2011-12-02, 22:38   #3225
dziubek79
Zakorzenienie

hmmmm czekam na imprezę i się nie doczekam zmęczona jestem
Zmykam kochane, bawcie się dobrze , jutro poczytam jak było

dobranoc
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 22:40   #3226
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też. Kocham wręcz! A najlepszą na ziemi robi moja mama

To może dlatego Tymcio tak długi i ładnie śpi w nocy, że w dzień prawie nie śpi. Bo on ma tylko 1 drremkę między 15 a 16.

NIE POZWALAM!!!!!!!!!!!! Wyśpisz się na emeryturze
Rybę po grecku jesz na ciepło czy zimno? Ja wolę zimną.
Kuba też mi mało spał a w nocy jeszcze gorzej niż Zuziak. Ja jestem pewna, że to zęby. A smoczek jej wyrzucę w okolicy świąt, jak Tż będzie w domu... Obiecuję
Na emeryturze się nie wyśpię, bo będę jeździła do synowej dawać dobre rady odnośnie opieki nad wnukiem

Cytat:
Ojj biedny Kubuś, żeby mu się tylko w coś poważniejszego nie przerodziło

Kurcze, taki paskudny okres, tak łatwo złapać jakieś choróbsko, nienawidzę jesieni i zimy
kurde co chwilę coś, żeby tylko mi się mała nie zaraziła
A ziemniak z dynią - paskudne, Zuziak też tak twierdzi .

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Dziewczyny podziekowania w imieniu Klarusi-Bambalusi!!!

Bede sobie niektore teksty spisywac i Wam co lepsiejsze podrzucac
kurde, moj TZ poszedl spac o 21.30 jak usypialam Blane... co on taki zmeczony?
fajowe są takie maluszki i ich teksty . Co do Tż ->

Cytat:
Justynko The thing ale NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
aż się wzięłam i zwiastun obejrzałam, nie w moim guście

Zdarza mi się czasami obejrzeć horror na tv puls - takie głupoty, że czasami leżę ze śmiechu i te "efekty specjalne"
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-12-03 o 00:03
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 23:52   #3227
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybę po grecku jesz na ciepło czy zimno? Ja wolę zimną.
Tylko zimną. Na ciepło nigdy nie jadłam.

Cytat:
Na emeryturze się nie wyśpię, bo będę jeździła do synowej dawać dobre rady odnośnie opieki nad wnukiem
Jesteś niesamowita

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ----------

No co Wy?
Gdzie Wy?
Hop hop
Stary 2011-12-02, 23:56   #3228
iustyna1
Wtajemniczenie

ja zem juz w lozu,pisze z komory. gasisz swiatlo? dobrej nocy,do jutra!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 00:14   #3229
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ja zem juz w lozu,pisze z komory. gasisz swiatlo? dobrej nocy,do jutra!
Jakie gasisz? Jakie do jutra? WRÓÓÓÓÓĆ!

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

No dobra, może i warto by iśc spać, bo my jutro z samego rana wybywamy w drogę Jedziemy 60 km od domu, na działkę, bo tam trzymamy opony zimowe, a czas chyba wymienić

Dziewczyny - napiszcie proszę Wasze Lamazowe hity? Bo coś bym jeszcze kupiła, a nie mogę się zdecydować Teraz mamy tego ptaka-pawia i jest super. Zastanawiam się, która jeszcze zawieszka jest taka fajna albo może gryzak któraś z Was ma?
Pomożecie?

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Aha, a Pana Metkę któraś ma? Sprawdza się?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 00:44   #3230
Kolina
Zadomowienie

z Lamaze mamy kapitana kalamari, motyla emanuela i tygryska
kazda inna i każda dla Dawida ciekawa, kapitan ma dużo długich nóg o różnej fakturze, grzechotkę, kółka Dawid go lubi, tak samo pozostałe zabawki
ja na pewno jeszcze dokupię książeczkę jak już będzie siadał

uwielbia małpkę z maty fisher price, wieszam mu ją w wózku jak chcę coś zrobić w kuchni, wyciąga do niej łapki, robi rurkę z ust, coś tam gaworzy...

idę do klubu....

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

zgłodniałam, ale chyba nie będę jeść o tej porze
Stary 2011-12-03, 05:36   #3231
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Pyk i już jasno

My od ponad 30min na nogach.

Cytat:
Dziewczyny - napiszcie proszę Wasze Lamazowe hity? Bo coś bym jeszcze kupiła, a nie mogę się zdecydować Teraz mamy tego ptaka-pawia i jest super. Zastanawiam się, która jeszcze zawieszka jest taka fajna albo może gryzak któraś z Was ma?
Pomożecie?

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Mamy 2 lamazki lale i konia, ale jedna by w zuoełności wystarczyła.
Metki nie mamy bo Sarenka z tych co nie lubia mamlać.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 05:51   #3232
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Ja też na nogach, zbieram się do pracy - mam nadzieję że jeszcze trochę siatki obejrzę
[QUOTE=wodaqua;30858943]
Aania, ja mam takie coś nie wiem od czego, czasem na górnej części kaltki i pleców pojawia, niewidoczna kasza - bezbarwna taka, tylko pod ręką czuć. Kiedyś pediatra widziała to (wówczas było właśnie czerwone) i powiedziała, że na pokarm uczulenie raczej, ale ja nic nowego nie jadłam, samo jakoś przeszło, czasem wraca w delikatnej postaci, ale teraz to ja wszystko jem bez ograniczeń, więc pewnie od żarcia u nas jest./QUOTE]
dzięki
Cytat:
Zapomniałam o najważniejszym!!

Domek dzisiaj zjadł ziemniaczka z dynią!

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Aniu a widzisz poprawę z dnia na dzień? Bo jeśli tak to ja bym nie szła do lekarza

dla Domka!
Poprawę widzę, najpierw były takie czerwone kropeczki, teraz już praktycznie zbladły, trochę je widać, więcej wyczuwalne jest pod palcami..

Cytat:
(a co nie tak z obiadami teściowej?)

Nie no...nic prawie ale składają się w większości z wcześniej wymienionych rzeczy, w dodatku zrobionych tak że wszystko smakuje tak samo...nawet marchewka z groszkiem, którą w domu uwielbiam
to w skrócie ale wredna jestem, dobrze że nie ma szans tego przeczytać

Biedny Kuba... oby szybko przeszło!
Cytat:
Kurcz, nie wiem Może faktycznie ten Johnson, tyle się złego o nim czyta. A ja wyglądają te krostki? Białe czy czerwone i suche czy takie ropne (jak pryszcze)? Mają otoczki czy nie? Może razem dojdziemy co to

teraz już bardziej suche, blade, ropne nie. Wyżej jeszcze dopisałam
jakoś na początku skojarzyłam z tym płynem, lekarz stwierdził że potówki, nie pasowało mi to ale nie będę lekarza stwierdzeń podważać, niech mu będzie...
Cacy cacy - głaskanie delikatnie rączką po buzi
(mój tak lubi robić jak mama wróci do domu )

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
aania - mnie jak wyskakuje uczulenie na cos to na rekach i brzuchu... takze to moze byc to.
dzięki
Cytat:

niby znam, ale i tak
Cytat:

ja mam Super się sprawdza, jedna z ulubionych zabawek Adasia

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 05:51   #3233
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo
Widzę ze Carmela mnie wyprzedziła
Stary 2011-12-03, 06:15   #3234
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
O tak

A wersja hard to " Cacy, cacy ... buch po glacy" i wtedy głaskany delikwent dostaje w głowę. Ale nie stosujemy

Cytat:
A Domek przy pierwszej łyżeczne skwasił się jakbym mu cytrynę podąła, ale później otwierał dziubalka i wcinał
Mojemu Dzieciowi za to bardzo smakowało. Od pierwszej łyżeczki A jak ja spróbowałam to miałam odruch taki jak Twój

Witam.
My od 1,5 godziny na nogach

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-12-03 o 06:35
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 07:40   #3235
alibany
Rozeznanie

Dzień dobry!

Witamy się z moją piszczką, co ona dzisiaj za dźwięki z siebie wydaje. Każdego dnia zakochuje się w niej jeszcze bardziej, mimo, że już chyba bardziej się nie da

Dzisiaj podrzucam Alę teściowej, a sama wyruszam na zakupy, z nadzieją upolowania już jakiś fajnych prezencików dla bliskich!

Milusiej soboty mamuśki
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 08:22   #3236
patik87
Zakorzenienie

Heja.
Od 7 na nogach. Myślałam że uduszę!! tak mi się chciało spać.
Ale już mi przeszło, a Młoda teraz śpi.
Szykuje się do budy, tylko nawet nie wiem na którą mam godzinę, mam dostać cynk godzinę wcześniej abym zdązyła dojechać.
Ciesze się zę wyjdę z domu, bo od tygodnia nawet świeżym powietrzem na dworze nie oddychałam, tylko więzienie w domu

Tak się cieszę że mam Was, bo chyba by musieli przyjechać z kaftanem po mnie już jakieś 2 mce temu

Brumek nie miał kto towarzystwa w nocy dotrzymać

Mezszares i o to chodzi, aby mi się odechciało drugiego tzn mojemu tż.
Chociaż jemu wszystko jedno, przecież go nie ma po całych dniach
Stary 2011-12-03, 08:25   #3237
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziu, przede wszystkim dziękuję za komplement
1. Tak, używam normalnego płynu do mycia ciałka. tylko łosków wtedy nie myję, bo jak by się w tym krochamlu wymoczyły, to byłaby jedna wielka skorupa )
2. Nie smaruję ani wtedy, ani nigdy JA nie używam dla Tymcia żadnych kosmetyków poza żelem do mycia i maścią na pupę.
2. Krochmal nie wysusza, to tylko taka obiegowa opinia. WYsusza nadmanganian, a to jest często mylone. Krochmal właśnie robi taką cudownie miękką i aksamitną skórkę
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Dawid czasami tez mocno prostuje nozki, nei wiedzialam ze to jest niewlasciwe
by udalo sie wszystko pozalatwiac po Twojej mysli
No właśnie mi lekarka powiedziała wczoraj, że niewłaściwe, że dziecko powinno luźno machać nóżkami, a nie je tak napinać i mocno prostować.

Dzień dobry,

Ja dzisiaj idę na urodzinki do siostry synka Także miłej soboty mamusie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 08:31   #3238
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

teraz już bardziej suche, blade, ropne nie. Wyżej jeszcze dopisałam
jakoś na początku skojarzyłam z tym płynem, lekarz stwierdził że potówki, nie pasowało mi to ale nie będę lekarza stwierdzeń podważać, niech mu będzie...
No ale skoro już znikają, to pewnie rzeczywiście ten płyn i będzie po problemie

Cytat:

ja mam Super się sprawdza, jedna z ulubionych zabawek Adasia
O, fajnie, dzięki

Cytat:
A wersja hard to " Cacy, cacy ... buch po glacy" i wtedy głaskany delikwent dostaje w głowę. Ale nie stosujemy
No tak, u Ciebie zawsze jakieś dodatkowe atrakcje muszą być

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Szykuje się do budy, tylko nawet nie wiem na którą mam godzinę, mam dostać cynk godzinę wcześniej abym zdązyła dojechać.
Pilna studentka

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek nie miał kto towarzystwa w nocy dotrzymać
No właśnie! Zostałam porzucona i zapomniana

No i dzień dobry
Za niedługo się zbieramy w drogę. Jeszcze tylko karmienie szybkoie Tymek zaliczy
Stary 2011-12-03, 08:57   #3239
Bartessa
BAN stały

hej

Byłam wczoraj z dzieciakami u lekarza, osuchowo czysto...ale malemu caly czas puka w tym kolanku i... dostałam skierowanie do szpitala
i w poniedzialek idziemy... mam nadzieje ze zrobia wszystkie potrzebne badania od ręki.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 08:59   #3240
agadus
Wtajemniczenie

witam
u nas dzisiaj szał ciał, imprezka Oliwki, zaraz idziemy pokój stroić
ale mnie Editka zmotywowała, tak ładnie jej to zdjęcie wyszło, nie wiem czy moja Nati tak spokojnie by leżała

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
hej

Byłam wczoraj z dzieciakami u lekarza, osuchowo czysto...ale malemu caly czas puka w tym kolanku i... dostałam skierowanie do szpitala
i w poniedzialek idziemy... mam nadzieje ze zrobia wszystkie potrzebne badania od ręki.
oby wszystko było dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości