|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() A co to jest? ![]() Cytat:
![]() 1. Tak, używam normalnego płynu do mycia ciałka. tylko łosków wtedy nie myję, bo jak by się w tym krochamlu wymoczyły, to byłaby jedna wielka skorupa ![]() 2. Nie smaruję ani wtedy, ani nigdy ![]() 2. Krochmal nie wysusza, to tylko taka obiegowa opinia. WYsusza nadmanganian, a to jest często mylone. Krochmal właśnie robi taką cudownie miękką i aksamitną skórkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie do mnie pytanie, ale się wtrącę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie mam tego problemu bo nie jadam wędlin ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do noszenia, to widzę, że mój, w te BARDZO RZADKIE, momenty, kiedy zajmuje się Tymkiem, też sobie nie radzi bez noszenia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3212 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To tak jak moja, jak wyprawia przyjęcie to tydzień już w kuchni urzęduje ![]() ![]() Ojj biedny Kubuś, żeby mu się tylko w coś poważniejszego nie przerodziło ![]() Kurcze, taki paskudny okres, tak łatwo złapać jakieś choróbsko, nienawidzę jesieni i zimy ![]() Cytat:
![]() A Domek przy pierwszej łyżeczne skwasił się jakbym mu cytrynę podąła, ale później otwierał dziubalka i wcinał ![]() A póbowałaś tego? Bo ja tak, fuj paskudne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na początku się kwasił, ale później już było cacy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podziekowania w imieniu Klarusi-Bambalusi!!!
![]() Bede sobie niektore teksty spisywac i Wam co lepsiejsze podrzucac ![]() Patik - ja Ci tam ja moge odstawic na dwa dni, ale wtedy odechce Ci sie drugiego dziecka ![]() iwona79 - bo wszystkie Klary to fajne dziewczyny ![]() ![]() jedzenie - ja jem WSZYSTKO oprocz krewetek. I straszny zarlok jestem ![]() Youyou - ![]() Brunetko - gratulacje!!! dzis byl Twoj wielki dzien! ![]() ![]() ![]() Pieleszko - super, ze z Hania wszystko dobrze ![]() Nerolko - Ty to masz przygody Kochana ![]() Karolinee - mocne kciukasy za chrzest! ![]() Dziubek - 5 miechow no no ![]() ![]() Vaniliova - a niech bedzie krupniok, sie dziewczyny w slaskiej gwarze podszkola ![]() Lili - brawa za Radkowe 17tyg! ![]() Telik - no wlasnie wyrazenie "siedzenie z dzieckiem w domu" musial wymyslec facet! bym takiego... ![]() aania - mnie jak wyskakuje uczulenie na cos to na rekach i brzuchu... takze to moze byc to. iustyna - ale mialas/masz kolowrotek z dzieciaczkami! ![]() kurde, moj TZ poszedl spac o 21.30 jak usypialam Blane... co on taki zmeczony? ![]() ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-12-02 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
Justynko The thing ale NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Kawały: ufoludki dowiedziały się, że na ziemi jest zwierze ,które pije wodę a daje mleko. Porwały krowę, do jeziora z nią. Jeden trzyma jej łeb w wodzie drugi doi . Nagle krowa walnęła koopę. Na co ten dojący krzyczy weź głowę wyżej bo muł zasysa ![]() Jedna żaba spotyka drugą. Ta pierwsza mówi :wiesz, że w krzakach gwałcą??!! na co druga : a skąd wiesz ?? no jak skad?? wczoraj byłam, dzisiaj byłam i jutro też pójdę ![]() dziękuję kochane w imieniu Szymusia za gratulacje i brawa dla mojego solenizanta ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-02 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Wtajemniczenie
|
a ja teraz karmie Nati, i mała sprawdza chyba wytrzymałość na ból,bo ciągnie sutek ile się da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | ||
Zakorzenienie
|
Ahh dziewczyny! Przyszedł przedwczoraj Oball. No u nas zdał egazmin na 6!
![]() Dominik go uwielbia, przypinam mu łańcuszkiem od smoczka (Carmelko ![]() ![]() Marzenko przypomniało mi się, że Cię oszukali ![]() Mam tylko filmik, ja się nauczę wrzucać na youtuba to wkleję ![]() A zdjęcie zrobię napewno jutro. O dziwo był czyściutki, nie zrobił sobie maseczki (widać, że chłop) ![]() Cytat:
![]() Nie wiem skąd mi się to wzieło ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
byłam u fryzjera w końcu
![]() mam brązowe włosy, końcówki trochę podcięte i grzywkę ![]() w klubie foty
#3218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym łańcuszkiem od smoka, to fajny patent ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Dziubek pękam z tej krowy
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że oball się sprawdza. My dzisiaj odesłaliśmy tą podróbę i czekam na zwrot kasy- mam nadzieję, że kobieta pokryje też koszt przesyłki. ![]() Przypomniał mi się jeszcze jeden kawał. ![]() Do siedzącej w restauracji pary podchodzi kelner i przyjmuje zamówienie zaczynając od kobiety. -Poproszę średnio wysmażony stek i pieczone ziemniaki- mówi kobieta. Na co kelner pyta: - A warzywo? - A on (wskazując głową na męża), on to samo co ja- mówi kobieta. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
brumku zdjęcie w klubie jest
![]()
![]() |
#3222 |
Wtajemniczenie
|
przychodzi małżeństwo na spektakl , podchodzą do okienka i mąż mówi''tristan i izolda 2 x poproszę''(chodziło o 2 bilrty na ten spektakl), a za nimi drugie małżeństwo podchodzi i drugi mąż mówi'' henryk i krystyna, dla nas też dwa bilety"
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Lecę podziwiać
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3224 | |||
Zadomowienie
|
jestem
![]() juz od paru godzin ale czytam po pare postow i znikam na polgodziny lub dluzej ![]() nadrabiam widze ze wesolo tutaj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lece dalej nadrabiac.... i jeszcze musze wyslac liste wyprawkowo-porodowa znajomej, ktora za tydzien ma cesarke - ma jakas liste ale chce skonfrontowac to z jakas inna
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
hmmmm czekam na imprezę i się nie doczekam
![]() Zmykam kochane, bawcie się dobrze , jutro poczytam jak było ![]() dobranoc |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3226 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kuba też mi mało spał a w nocy jeszcze gorzej niż Zuziak. Ja jestem pewna, że to zęby. A smoczek jej wyrzucę w okolicy świąt, jak Tż będzie w domu... Obiecuję ![]() Na emeryturze się nie wyśpię, bo będę jeździła do synowej dawać dobre rady odnośnie opieki nad wnukiem ![]() Cytat:
![]() A ziemniak z dynią - paskudne, Zuziak też tak twierdzi ![]() Cytat:
![]() ![]() aż się wzięłam i zwiastun obejrzałam, nie w moim guście ![]() Zdarza mi się czasami obejrzeć horror na tv puls - takie głupoty, że czasami leżę ze śmiechu ![]() ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-12-03 o 00:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zakorzenienie
|
Tylko zimną. Na ciepło nigdy nie jadłam.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- No co Wy? Gdzie Wy? Hop hop ![]()
![]() |
#3228 |
Wtajemniczenie
|
ja zem juz w lozu,pisze z komory. gasisz swiatlo? dobrej nocy,do jutra!
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- No dobra, może i warto by iśc spać, bo my jutro z samego rana wybywamy w drogę ![]() ![]() Dziewczyny - napiszcie proszę Wasze Lamazowe hity? Bo coś bym jeszcze kupiła, a nie mogę się zdecydować ![]() Pomożecie? ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Aha, a Pana Metkę któraś ma? Sprawdza się?
![]() |
#3230 |
Zadomowienie
|
z Lamaze mamy kapitana kalamari, motyla emanuela i tygryska
kazda inna i każda dla Dawida ciekawa, kapitan ma dużo długich nóg o różnej fakturze, grzechotkę, kółka Dawid go lubi, tak samo pozostałe zabawki ja na pewno jeszcze dokupię książeczkę jak już będzie siadał uwielbia małpkę z maty fisher price, wieszam mu ją w wózku jak chcę coś zrobić w kuchni, wyciąga do niej łapki, robi rurkę z ust, coś tam gaworzy... ![]() idę do klubu.... ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- zgłodniałam, ale chyba nie będę jeść o tej porze ![]()
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Pyk i już jasno
![]() My od ponad 30min na nogach. Cytat:
Metki nie mamy bo Sarenka z tych co nie lubia mamlać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Ja też na nogach, zbieram się do pracy - mam nadzieję że jeszcze trochę siatki obejrzę ![]() Aania, ja mam takie coś nie wiem od czego, czasem na górnej części kaltki i pleców pojawia, niewidoczna kasza - bezbarwna taka, tylko pod ręką czuć. Kiedyś pediatra widziała to (wówczas było właśnie czerwone) i powiedziała, że na pokarm uczulenie raczej, ale ja nic nowego nie jadłam, samo jakoś przeszło, czasem wraca w delikatnej postaci, ale teraz to ja wszystko jem bez ograniczeń, więc pewnie od żarcia u nas jest./QUOTE] dzięki ![]() Cytat:
![]() Poprawę widzę, najpierw były takie czerwone kropeczki, teraz już praktycznie zbladły, trochę je widać, więcej wyczuwalne jest pod palcami.. Nie no...nic prawie ![]() ![]() to w skrócie ![]() ![]() Biedny Kuba... ![]() Cytat:
teraz już bardziej suche, blade, ropne nie. Wyżej jeszcze dopisałam ![]() jakoś na początku skojarzyłam z tym płynem, lekarz stwierdził że potówki, nie pasowało mi to ale nie będę lekarza stwierdzeń podważać, niech mu będzie... Cacy cacy - głaskanie delikatnie rączką po buzi (mój tak lubi robić jak mama wróci do domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
Widzę ze Carmela mnie wyprzedziła ![]()
#3234 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() A wersja hard to " Cacy, cacy ... buch po glacy" i wtedy głaskany delikwent dostaje w głowę. Ale nie stosujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam. My od 1,5 godziny na nogach ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-12-03 o 06:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Witamy się z moją piszczką, co ona dzisiaj za dźwięki z siebie wydaje. Każdego dnia zakochuje się w niej jeszcze bardziej, mimo, że już chyba bardziej się nie da ![]() Dzisiaj podrzucam Alę teściowej, a sama wyruszam na zakupy, z nadzieją upolowania już jakiś fajnych prezencików dla bliskich! Milusiej soboty mamuśki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
Heja.
Od 7 na nogach. Myślałam że uduszę!! tak mi się chciało spać. Ale już mi przeszło, a Młoda teraz śpi. Szykuje się do budy, tylko nawet nie wiem na którą mam godzinę, mam dostać cynk godzinę wcześniej abym zdązyła dojechać. Ciesze się zę wyjdę z domu, bo od tygodnia nawet świeżym powietrzem na dworze nie oddychałam, tylko więzienie w domu ![]() Tak się cieszę że mam Was, bo chyba by musieli przyjechać z kaftanem po mnie już jakieś 2 mce temu ![]() ![]() Brumek nie miał kto towarzystwa w nocy dotrzymać ![]() Mezszares i o to chodzi, aby mi się odechciało drugiego ![]() Chociaż jemu wszystko jedno, przecież go nie ma po całych dniach ![]()
#3237 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry, Ja dzisiaj idę na urodzinki do siostry synka ![]() ![]()
![]() |
#3238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, fajnie, dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie! Zostałam porzucona i zapomniana ![]() No i dzień dobry ![]() Za niedługo się zbieramy w drogę. Jeszcze tylko karmienie szybkoie Tymek zaliczy ![]()
![]() |
#3239 |
BAN stały
|
hej
![]() Byłam wczoraj z dzieciakami u lekarza, osuchowo czysto...ale malemu caly czas puka w tym kolanku i... dostałam skierowanie do szpitala ![]() i w poniedzialek idziemy... mam nadzieje ze zrobia wszystkie potrzebne badania od ręki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Wtajemniczenie
|
witam
u nas dzisiaj szał ciał, imprezka Oliwki, zaraz idziemy pokój stroić ale mnie Editka zmotywowała, tak ładnie jej to zdjęcie wyszło, nie wiem czy moja Nati tak spokojnie by leżała ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.