|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Bede lysa przez mojego dziecia. Uwielbia moje wlosy, zasypia wtulony w moje wlosy, smieje sie jak widzi moje wlosy. Chyba rosnie mi maly fetyszysta ![]() Ide spac bo padam, tak wiem, ze dopiero 19 ale jeszcze cosik obejrze w tv i usne jak niemowle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3183 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w klubie informacje od Blondynki (temat Lęki).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Padam na pysk.
![]() |
#3185 |
Zakorzenienie
|
NIach niach.
Jestem. Nagotowałam się dzisiaj za wszystkich czasów ![]() Jutro będzie wyżerka teściowa odprawia imieniny. Ja nie umiem się przekonać do śledzi,wątróbki wieprzowej,salcesonu,szyn ki surowej,galaretek z kurczakiem i nie pamiętam co dalej. Uwielbiam owoce,makarony,kuchnia włoska to jest w ogóle pyszności ! Chce spróbować owoce morza,ale jak kiedyś ktoś obok w Restauracji zamówił pizze z owocami morza, myślałam że zwymiotuje. Aaaa i ryby surowe nie zjem,więc sushi odpada. Moja Emi umie: -gaworzyć -obracać z pleców na brzuszek -rozkłada ręce będąc na brzuszku i niby pełza -przełożyć z rączki do rączki zabawkę -wziąć sama zabawkę -trzymać się za kolana i stópki -pluć -podnosi się do siadania -trzymać butelkę sama potrafi i nawet ją wziąć czasem. Hehe zdolna dziewczynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
Nie mam weny pisać.
Siedzę sama, tż nie ma. Wkurza mnie jego ciągła robota i ciągle ktoś dzwoni i od niego chce. ![]() uspałam Dziecia i chyba zaraz pójdę też spać, tylko odbędę kąpiel. Jutro jadę na uczelnię, ale odpuszczam sobie połowę zajęć i jade tylko na te na których mnie ostatnio nie było. Sara od ponad miesiąca robiła zielone kopy. Zwalałam to na nutrę, chociaż wcześniej na tym mleku były żółte. Odkąd jest leczenie i probiotyk osłonowo przy antybiotykoterapii robi znowu żółte. Czy to znaczy że coś z nią było nie tak? z jej florą jelitową? jak to wytłumaczyć ? Mam czkawkę. Emi zdolna jest. Moja Sara nie posiada tylu umiejętności. Kajool jak zdrowie Wasze? Marina pewnie nowe gniazdko sprząta i robi parapetówę z małym ![]()
#3189 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Zakorzenienie
|
A i Emi jeszcze uwielbia dotykać twarzy,włosów i palców
![]() patik teściowa Cię obgaduje, powiedz na głos "teściowa" i przejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Wtajemniczenie
|
u mnie się mówi, że jak doopa swędzi to teściowa obgaduje
|
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Zakorzenienie
|
LASKI!
Kupowała któraś na ALLEGRO leginsy,ale grube na zime!? jak tak to proszę o sprawdzonego allegrowicza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
hej laseczki
dopiero mam czas żeby wejść, nie chcę Was dobijać bo to co się u nas dzieje to gorsze niż kiepski serial ![]() niestety czarnej serii ciąg dalszy ![]() ![]() opiszę Wam w Klubie bo jestem załamana ![]()
#3196 |
Zakorzenienie
|
A u mnie że jak Cię głowa boli to Ci doopa rośnie,
a jak doopa swedzi to teściowa chwali. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Dziewczyny jeszcze jedno. Moja Emilie pije od jakiegoś czasu MM i wypija max 80ml, nie za mało? Nie daję jej przed MM UU. |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co za przygoda! Cytat:
![]() Cytat:
Śmiałyśmy się, że straszny a to poważna sprawa... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Zakorzenienie
|
mało nas, mało nas
![]() w takim razie spadam oglądać horrora ![]() wpadnę później na nocną imprezę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo, puściłaś bąka, to puść drugiego, niech poszuka pierwszego,albo jak się wkurzę to mówię''zaraz cię kopnę w żyć'', oj dużo tego jest ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To trzymam kciuki za Żbiczkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz jeść po jakiemu chcesz ![]() Ja myślałam że wrócę z pracy to ze 3 strony będą a tu takie pustki.... Dziewczyny, doradźcie bo zgłupiałam....Adasiowi zrobiło się coś brzydkiego, wysypka czy jakieś inne ch.olerstwo....... Lekarz w ośrodku stwierdził że potówki, ale szczerze mówiąc, nie przekonuje mnie to. Raz że to nie pediatra, dwa - głównie na brzuszku i rękach, a potówki raczej chyba na plecach skoro więcej na nich leży....trzy - ja go zwykle dość cienko ubieram. Uczulenie? sama nie wiem...nic nie dostaje do jedzenia, ja nic nowego nie jem od dawna, proszku nie zmieniałam...Kąpałam go jakiś czas w Johnsonie (prezent), a wiem że on lubi uczulać...od poniedziałku z tym walczę, kąpię w czym innym, a dziś jeszcze jest - nie czerwone już, zbladło, ale wyczuwalna taka kaszka pod palcami...macie jakiś pomysł? Nie wiem czy jest sens iść do pediatry... ![]() ale się rozpisałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | ||
Zakorzenienie
|
Hejjoooo!!
![]() Nadrobiłam Was, ale pędzicie wariatki! ![]() Widzę tu jakieś imprezy się odbywają, nonono ![]() ![]() Ja już teraz powinnam być na bieżąco, pozałatwiałam już co miałam pozałatwiać. ![]() Youyou cholerka, ale Wam się wszystkie zbiegło ![]() Pieleszko ![]() Kajool, Iustyna, jestem jestem ![]() Zaneta może jej nie smakuje mleko? Zapałeczka jak Cię to niepokoi to przejdź się do neurologa, albo może najpierw do lepszego pediatry? Karolinee ![]() ![]() A niegrzecznej lokatorki współczuję.. ![]() Meszsares dobra ta Twoja pierworodna ![]() Zmalowana będę trzymała za Was ![]() ![]() Nerola ale przygoda Ci się trafiła ![]() Brunetka GRATULACJE PANI MGR INŻ!! ![]() Shira jesteś niemożliwa, zawsze jak czytam Twoje posty to się chichram jak durna ![]() Kolina cieszę się, że wizyty u lekarzy udane! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja przekonałam się do oliwek i szpinaku. Jednak podobnie jak niektóre z Was nie tknę szynki z żyłkami i tłuszczem ![]() Oscypki uwielbiam i warkocze góralskie ![]() Byliśmy w środę w laboratorium na pobieraniu krwi, Domek ani nie zapłakał, pomarudził tylko jak Pani krew wyciskała, bo go unieruchomiła, był bardzo dzielny ten mój mały mężczyzna ![]() Dzisiaj byliśmy z wyniakmi u pediatry, wszystko w porządku, wyniki idealne ![]() Pani doktor zachwycała się Domkiem, a ja pękałamz dumy, a co! ![]() Wczoraj byłam wieczorem z przyjaciółką w knajpce, wróciłam o 22 30 ![]() ![]() Mężul narzekał, że cały czas musiał go nosić ![]() ![]() Była też koleżanka z córeczką tydzień straszą, Domek zaczepiał ją, chwytał za rączkę, za uszko, ubaw miałyśmy straszny ![]() Fajnie tak obserować dwoje dzieci, które się sobą nawzajem interesuje. Jutro nie mogę iść na uczelnie, bo mąż musi iść do pracy, bo terminy go gonią, moja mama jak na złość też musi iść... Pojadę dopiero na dwa ćwiczenia po 14 jak mama kończy pracę... W sumie to i dobrze, bo nie będę musiała się dużo bawić laktatorem ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Zadomowienie
|
Żaneta, brawa dla zdolnej Emi
![]() Natka brawa i dla twojego mężczyzny się należą ![]() Aania, ja mam takie coś nie wiem od czego, czasem na górnej części kaltki i pleców pojawia, niewidoczna kasza - bezbarwna taka, tylko pod ręką czuć. Kiedyś pediatra widziała to (wówczas było właśnie czerwone) i powiedziała, że na pokarm uczulenie raczej, ale ja nic nowego nie jadłam, samo jakoś przeszło, czasem wraca w delikatnej postaci, ale teraz to ja wszystko jem bez ograniczeń, więc pewnie od żarcia u nas jest. Patik, ja tez się wkurzam z podobnych powodów co Ty ... Dobra, zmykam pod prysznic i lulu. Dobranoc! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-12-02 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam o najważniejszym!!
Domek dzisiaj zjadł ziemniaczka z dynią! ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Aniu a widzisz poprawę z dnia na dzień? Bo jeśli tak to ja bym nie szła do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |||||
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Szybciutko nadrobiłam dzień dzisiejszy. U nas nocka była standardowa, jak zwykle 2 budzenia na jedzenie. W ciągu dnia moje dziecię jak zwykle było cudownie grzeczne, zrobiłam jej mini sesje zdjęciową. Teściowa zabrała ją na spacer a ja w tym czasie ogarnęłam mieszkanko. I tak jakoś dzień minął. I w necie szukałam pomysłu na prezenty dla dwóch czterolatek, może Wy macie jakieś fajne pomysły. Myślę o jakichś fajnych torebeczkach. Cytat:
Ja też w tym roku planuję wcześniejszy zakup prezentów, część już mam. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A tak w ogóle to nie chce mi się wracać do pracy. Ja bym mogła siedzieć w domu, zajmować się dzieckiem. Nie nudzę się, w kończy to jak Telik napisała odpowiedzialna i wyczerpująca praca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- a co reklam tv, to ja lubię: http://www.youtube.com/watch?v=YT17n8_tyK4 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No top będę podwójnie świętować ![]() PYRY Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Natko to tak podwójnie Cię ruszył ten bigos teściowej? ![]() ![]() Jak wracałam z maluchami z przedszkola, to mi się mała w aucie zesłała. Potem w tym zasnęła (nie miałam jak jej przebrać). Musiałam ją obudzić, żeby się nie odparzyła, wytarłam ją z tej kupy a ona mi się 2 razy zesikała ![]() Wieczorem jak wracaliśmy z zakupów Kuba w aucie mówił, że go gardło boli. Głupie rodzice:" zaraz będziemy w domu, wytrzymaj". Pod domem Kuba nie wytrzymał i zwymiotował... "mówiłem, że mnie gardło boli!". ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Swoją drogą nie wiem jak Nasze dzieci mogą to jeść - śmierdzi niemiłosiernie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Facet wychodząc z pokoju hotelowego mówi do pokojówki: -Zasłałem łóżko. Pokojówka ucieszona mówi: -Bardzo dziękuję. Na co on: - Bałdzo płoszę. ![]() 2. Biedny Kuba, przesyłam mu wirtualne ![]() ![]() Natka, i jak smakował obiadek Domkowi? ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-12-02 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Wtajemniczenie
|
my w niedziele będziemy dawać pierwszy raz marchewkę, mogła dzisiaj ale niewiedziała jaka będzie reakcja, bo jutro Oliwka ma upragnione przyjęcie, i nie chciała, żeby Nati marudziła, jakby jej cos nie podpasowało
Iustyna to niedobrze , że mały się tak męczy, no ale takie sa uroki przedszkola, moja Oli w tamten piątek przyszła z gorączką z przedszkola, a z domu wyszła bez, tylko patrzeć jak przyniesie jakąś wiatrówkę, aż nie chce mi się mysleć ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- a mi sie taki kawał przypomniał blondyn z blondynką umówili się na randkę, i ten przyszedł, po wybrankę i mówi'' jak ty czarownie wygladasz'' ona na to '' to miał być kompleks'' a on '' nie, chciałem ci tylko zaimponić'' |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór Szanownym Paniom
![]() BRUNETKO - brawooooooooooooooooooooo oo!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ciepła z tyłu główka wydaje mi się normalna, bo w końcu dziecko cały czas na niej leży, więc się grzeje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymcio jest wg mnie bardzo "niedokuczliwym" dzieckiem, a i tak doba ma o połowę za mało czasu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A będą zdjęcia? ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-12-02 o 21:26 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.