Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 12:51   #901
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
witamy

Ad.1 Jeśli gin ma dobry sprzęt, to wykona je normalnie podczas USG (moja znajoma nawet nie wiedziała, że gin jej to zrobił, dopiero potem przerażona dopytywała i się okazało, że robił takie USG i wszystko było ok)

Ad.2 Badania prenatalne to nazwa ogólna, która obejmuje szereg różnych badań (dzielą się one na inwazyjne i nieinwazyjne), a USG genetyczne należy do tej grupy (jest to badanie nieinwazyjne). I ja to tak wolę nazywać, bo przynajmniej wiadomo dokładnie o jakie badanie chodzi.

A tak w ogóle, to nawet zwykłe USG zalicza się do badań prenatalnych

Tutaj jest fajna stronka na której sobie można poczytać o badaniach prenatalnych http://www.badaniaprenatalne.pl/czym_badania_prenatalne
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
asia665 wszystkie nasze dzieciaczki są i będą zdrowe I tak musimy myśleć

agunia dzięki za link Bardzo fajnie to jest opisane
Zgadza się

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny, jak ja nienawidzę wymiotować . Mam na 5 do pracy, mam nadzieje że mi przejdzie....
A starasz się jeść systematycznie??Mi pomaga jedzenie co 2 godziny.

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
mnie za to glowa znowu boli....narazie to jedyne na co moge sie skarzyc

tak se pomyslalam, ciekawe czy kiedys nasze malenstwa tez sie spotkaja na forum jak my
Hehe faktycznie ciekawe,i może nawet uda im się wówczas odkopać nasz wątek

Cytat:
Dziewczyny tak piszecie o tych badaniach prenatalnych i przezierności fałdu karkowego i muminek wkleiła część artykułu i w nim pisze że Nt trzeba zbadać między 11.3 a 13.6. To znaczy że skoro mi pierwszy skan wyznaczyli na 15t1d to już będzie za późno żeby to dobrze zbadać?? No kurcze jestem zła na tą irlandzką służbę zdrowia
A nicki86 się coś nie odzywa, Kochana mam nadzieję że wszystko ok u Ciebie. Odezwij się
Ja nie podpowiem w tek kwestii bo ciemnota jestem
No własnie nicki zaginęła . . .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 12:59   #902
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny tak piszecie o tych badaniach prenatalnych i przezierności fałdu karkowego i muminek wkleiła część artykułu i w nim pisze że Nt trzeba zbadać między 11.3 a 13.6. To znaczy że skoro mi pierwszy skan wyznaczyli na 15t1d to już będzie za późno żeby to dobrze zbadać?? No kurcze jestem zła na tą irlandzką służbę zdrowia
A nicki86 się coś nie odzywa, Kochana mam nadzieję że wszystko ok u Ciebie. Odezwij się
Nie wiem Norniczka gdzieś czytałam że jeżeli to badanie jest wykonane póżniej niż w podanym terminie to nie jest tak dokładne.Musiałabyś zapytać lekarza.Swoją drogą to naprawde jakieś idiotyczne że pierwszą wizytę wyznaczają tak póżnoa z drugiej strony nie ma co się martwić na zapas chyba wiedzą co robią trzeba cierpliwie poczekać.A gdybyś chciała iść prywatnie?jest taka możliwość?
jak macie ochotę poczytac to wklejam lin dot.Itrymestru co dzieje się z nami i z naszym maluszkiem w kolejnych tygodniach
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...str_35703.html
nicki odezwij się!

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2011-12-02 o 13:14 Powód: dopisek
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:19   #903
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Nie wiem Norniczka gdzieś czytałam że jeżeli to badanie jest wykonane póżniej niż w podanym terminie to nie jest tak dokładne.Musiałabyś zapytać lekarza.Swoją drogą to naprawde jakieś idiotyczne że pierwszą wizytę wyznaczają tak póżnoa z drugiej strony nie ma co się martwić na zapas chyba wiedzą co robią trzeba cierpliwie poczekać.A gdybyś chciała iść prywatnie?jest taka możliwość?
jak macie ochotę poczytac to wklejam lin dot.Itrymestru co dzieje się z nami i z naszym maluszkiem w kolejnych tygodniach
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...str_35703.html
nicki odezwij się!
Właśnie spojrzałam na kalendarz i sie pomyliłam, to USG bede miała w 14t1d, więc może te 2 dni nie zrobią różnicy i mi to zbadają.
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A starasz się jeść systematycznie??Mi pomaga jedzenie co 2 godziny.
Staram się, ale dzisiaj mi nie wychodzi, przez to wymiotowanie odechciało mi się jeść cokolwiek
Stary 2011-12-02, 13:42   #904
Selay
Raczkowanie

Norniczka ja gdzies wyczytalam ze badania genetczne (USG) wykonuje sie rowniez miedzy 18-23t. niepowiem ci doklandnie czy wyglada ono tak samo, ale skoro masz na 14t umowiana to niesadze aby to byl problem...nasze malenstwa czasem rosna smiesznie...niektore sa 8t a zarodek wyglada na 7t wiec bedzie dobrze
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:41   #905
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez jagienka89 Pokaż wiadomość
nie napisałam o najważniejszym... badania wykazały, że siedzi we mnie bakteria- Ureaplasma coś tam coś tam....a ta oto zaraza może spowodować poronienie. Lekarz mówił, że to poważna sprawa i przy następnej wizycie ( za tydzień) zobaczymy czy już trzeba brać antybiotyk czy jeszcze możemy poczekać. Dziewczyny czytałam teraz na necie o tym i tylko się dobijam!!!!
nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
przynajmniej Twój mąż Ci jakoś pomaga a moj twierdzi że ja to powinnam dalej robić bo przeciez nie chodze do pracy, tylko na kurs 2xw tyg i na weekendach na uczelnie i że mam więcej czasu niż on
mój też nie jest lepszy, zachowuje się jakbym w ogóle w ciąży nie była, nie wie co się dzieje w moim organizmie i nie chce nic czytać nt. ciąży, twierdzi że jak na razie nic mi nie dolega, bo to za wcześnie, jest w pracy to ani razu nie zadzwoni, dziś pobeczałam się i wygarnęłam mu to, bo ciągle jest jak wróci z pracy - podaj mi obiad, podaj mi to, idź tam i to przynieś, umyj po mnie naczynia

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
u mnie tragedia zaczelam 3 miesiac a przytylam strasznie dzisiaj bylam kupic sobie jakies tuniki i leginsy i wygladam okropnie waga tez pokazuje 3kg na plusie przeraza mnie to ze tak szybko tyje..fakt jem czesciej, ale nie opycham sie jem normalnie

bravo

mi zalozl przy drugiej wizycie , bylam wtedy na poczatky 7 tyg:

ja lecze teraczyce juz pare lat...endokrynolog popatrzy na Twoje wyniki, zbada szyje a dokladnie gruczol i jesli ma aparature do usg to to badanie tez Ci wykona, pewnie przepisze jakies leki i wysle na dokladniejsze badania z krwi... ja tez jutro ide na wizyte

nie doluj sie wiadomosciami na necie i nie przygnebiaj sie slonce, lekarz po to jest zeby Ci pomoc i napewno to zrobi...zbaczysz bedzie dobrze musi byc
daj spokój, lepiej przytyć niż rzygać
kalkulator wagi http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
mi sie tez fajny lekarz trafil
ale kolejki do niego sa 2 matry heheh
a ja mam dosyc swoich humorkow
wczoraj sie rozwylam tak bez powodu
w sumie moze powod jest taki ze nie radze sobie z ta cala sytuacja
ciagle mysle czemu ta dzidzia jeszcze pare lat nie poczekala , ze jestem taka mloda i juz dziecko ehhhh doluje mnie to ;/
mam nadzieje ze szybko minie bo nie chce sie tak czuc
też mam niby fajnego lekarza do którego są mega kolejki ale kobiety w ciąży w pierwszej kolejności są przyjmowane

dzisiaj dziwne rzeczy- u teściów niedobrze mi było, a w domu super czuje się , doszły też wahania nastroju, problemy ze snem nadal mam: jak brzuch mnie nie boli, to siku, to jest mi się chcę, jak zjem to zasnąć nie mogę i tak w kółko, ale spałam 7h i w dzień 1,5h i dobrze już jest

może kogoś zainteresuje:
Przydatne info o ciąży:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200723

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:44   #906
ivoncia16
Wtajemniczenie

luby957

mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie
ja mam teraz tak dziwnie raz sie ciesze a po chwili mam glupie mysli
dziwaczne to wszystko
mam nadzieje ze szybko minie
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:22   #907
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Boże dziewczyny, jak ja nienawidzę wymiotować . Mam na 5 do pracy, mam nadzieje że mi przejdzie....
Jej... Współczuję Ci bardzo Ja jeszcze nie wymiotowałam, ale kilka razy było już blisko... Ciekawe czy to się będzie pogarszać

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
Norniczka ja gdzies wyczytalam ze badania genetczne (USG) wykonuje sie rowniez miedzy 18-23t. niepowiem ci doklandnie czy wyglada ono tak samo, ale skoro masz na 14t umowiana to niesadze aby to byl problem...nasze malenstwa czasem rosna smiesznie...niektore sa 8t a zarodek wyglada na 7t wiec bedzie dobrze
Ale w połowie ciąży to jest już całkiem inne badanie. Przyglądają się narządom wewnętrznym maluszka.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Muminek, Alonka dzięki za linki

Może warto by je wkleić do pierwsego posta? I o badaniach prenatalnych też?

nicki odezwij się, bo się martwimy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 16:56   #908
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

no właśnie pisałam o tym wcześniej bo nie trzeba wtedy po całym forum latać tylko wszystko w jednym miejscu miałybyśmy

1.07.2013
Stary 2011-12-02, 17:06   #909
luby957
Raczkowanie

Cytat:
luby957

mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie
ja mam teraz tak dziwnie raz sie ciesze a po chwili mam glupie mysli
dziwaczne to wszystko
mam nadzieje ze szybko minie
nie chce Cie oszukiwać ż=że to szybko miie, po prostu musisz się pogodzić z tym stanem no i ważne jest wsparcie Twojego partnera i rodziców bo mimo wszytko jak już będą wiedzaieć to troche inaczej do Ciebie podejdą

ja mam jeszczej jeden pomysł można do naszej listy dopisac skąd jesteśmy, oczywiscie jak Wszytko się zgodzicie ja np mieszkam w Lublinie

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2011-12-02 o 17:10
luby957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:18   #910
ivoncia16
Wtajemniczenie

ja jestem z Lubiecina
u mnie juz wszyscy wiedza
moi rodzice i mojego tez ****
Stary 2011-12-02, 17:59   #911
agunia82
Zakorzenienie

Ja już po wizycie, dzisiaj bez usg tylko z badaniem na samolocie. Wszystko ładnie rośnie, dostałam skierowanie na kiłę, HBs i serologię, do tego przepisane witaminki. Za 2 tyg mam przyjść po skierowanie na USG genetyczne, które mój gin wykonuje zawsze w 12 tyg ciąży.
Poza tym dostałam reklamówę z gazetkami, próbkami i ulotkami czyli standard

A ja mieszkam w Krakowie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 18:08   #912
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie, dzisiaj bez usg tylko z badaniem na samolocie. Wszystko ładnie rośnie, dostałam skierowanie na kiłę, HBs i serologię, do tego przepisane witaminki. Za 2 tyg mam przyjść po skierowanie na USG genetyczne, które mój gin wykonuje zawsze w 12 tyg ciąży.

A ja mieszkam w Krakowie
No to super A skąd ta reklamówka? Od gina? Moja tam raczej nie ma żadnych reklamówek. Ale to nic. Mam całe stosy gazet i próbek dla mam, bo zbieram od jakiegoś czasu.

Ja też (prawie) z Krakowa
Stary 2011-12-02, 18:11   #913
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
No to super A skąd ta reklamówka? Od gina? Moja tam raczej nie ma żadnych reklamówek. Ale to nic. Mam całe stosy gazet i próbek dla mam, bo zbieram od jakiegoś czasu.

Ja też (prawie) z Krakowa
tak tak, od gina. Położył mi ją na krześle jak się ubierałam (a tam jest taka specjalna łazienka wydzielona do ubierania i rozbierania) i nie widziałam nawet, i dopiero jak wstawałam i mi spadła to się zczaiłam haha. Niezły przypał

Stary 2011-12-02, 18:14   #914
ivoncia16
Wtajemniczenie

u mnie dostaje sie taka reklamowke po badaniach krwi , moczu i tych co sa zalecone przez Ginekologa
u mnie akurat robi je taka babka i jak bylam teraz u Ginekologa na pierwszej wizycie to widzialam jak babki dostawaly takie rozowe reklamowki ,,bede mama"
z jakimis gazetami

dziewczyny na czym polegaja te pierwsze badania?
ja musze je miec do nastepnej wizyty czyli do 19 grudnia
ale chyba w poniedzialek pojade
Stary 2011-12-02, 18:26   #915
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie dostaje sie taka reklamowke po badaniach krwi , moczu i tych co sa zalecone przez Ginekologa
u mnie akurat robi je taka babka i jak bylam teraz u Ginekologa na pierwszej wizycie to widzialam jak babki dostawaly takie rozowe reklamowki ,,bede mama"
z jakimis gazetami

dziewczyny na czym polegaja te pierwsze badania?
ja musze je miec do nastepnej wizyty czyli do 19 grudnia
ale chyba w poniedzialek pojade
A jakie badania masz zlecone?
Stary 2011-12-02, 18:36   #916
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja mieszkam w Krakowie
agunia super że wizyta udana i wszystko wporządku

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------
Stary 2011-12-02, 18:45   #917
prince_polo
Zakorzenienie

z dzidzą wszystko ok, serduszko bije wymiary zgodne z OM . Dzidzi jest jedna...... Najwazniejsze ze jest ok

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:55   #918
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
z dzidzą wszystko ok, serduszko bije wymiary zgodne z OM . Dzidzi jest jedna...... Najwazniejsze ze jest ok
Wspaniale
Stary 2011-12-02, 19:08   #919
luby957
Raczkowanie

no ja sie też tak zastanawam czy może bliźniaków nei mam że mi tak brzuchol szybko rośnie, z jednej strony fajnei by było ale z drugiej znów cięzko by troche było i pod względem kasy i czasu

zastanawiam sie tylko czy bum sobei poradziła z wychowaniem trójki maluszków i czy nie zaniedbywałabym Amleki przy dwójce nimowlaków ??
same znaki zapytania

zaoczymy 9 co tam w brzuszku siedzi
http://ciazaporod.pl/ciaza_kalendarz...r02_page_no=26 niby tak wygląda już mójmaluszek albo maluszki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 19:12   #920
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Super wieści

Stary 2011-12-02, 19:21   #921
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
super wieści
Cytat:
no ja sie też tak zastanawam czy może bliźniaków nei mam że mi tak brzuchol szybko rośnie, z jednej strony fajnei by było ale z drugiej znów cięzko by troche było i pod względem kasy i czasu

zastanawiam sie tylko czy bum sobei poradziła z wychowaniem trójki maluszków i czy nie zaniedbywałabym Amleki przy dwójce nimowlaków ??
same znaki zapytania

http://ciazaporod.pl/ciaza_kalendarz...r02_page_no=26 niby tak wygląda już mójmaluszek albo maluszki
ja też mogę mieć bliżniaki,dowiem się w przyszłą sobotę
ale maleństwo
Stary 2011-12-02, 19:50   #922
sas
Wtajemniczenie

hej
jestem po wizycie u endokryn..musze zwiekszyc dawke leku i porobic szczegolowe badania ehh mam nadzieje, ze tak choler* tarczyca nie zaszkodzi maluszkowi
Cytat:
Napisane przez millaa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamy
jestem w 7tc to moja druga ciążą, mamy juz sliczną5letnia córeczkę
nie jestem juz najmłodszamam 33lata
stralismy sie 5cykli no i udało się, narazie czuję się nieciekawie bo głownie wisze na kibelku, młości nie mam tylko jak śpie a pozatym to cały czas z niecierpliwością czekam czy mi to kiedys minie
pozdrawiam wszystkich
Gratuluje
Cytat:
super wiesci ja ide na kolejna wizyte w mikołajki
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:49   #923
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

same znaki zapytania

bardzo fajna strona ponad godzinę siedziałam na niej a maluch hmm... może za kilka tygodni będzie lepiej wyglądał

1.07.2013
Stary 2011-12-02, 21:23   #924
nicki86
Zadomowienie

Dziewczyny mam chyba 7 stron zaległości!!! normalnie nie miałam, ale weekend to nadrobie wieczorami miło że się martwicie, na szczeście niepotrzebnie
We wtorek przed ginekologiem myślałam że zawału dostałam, ale skończyło się dobrze bo dzidziuś miał prawie cm i serduszko mu bardzo mocno i wyraźnie biło jak to moja gin powiedziała i na tej podstawie stwierdziła, że nie powinnam się martwić. A to dziwne coś, to najprawdopodobniej będzie się wykształcał jakiś dodatkowy płat łożyska, bo jest tej samej struktury co ono. Trochę mnie uspokoiła...
W ogóle w międzyczasie zaliczyłam kilka wizyt u lekarzy (mówiłam już że nigdy tyle co teraz nie łaziłam po lekarzach i im więcej mnie badają,tym więcej znajdują )... wczoraj pielgrzymkowałam po urzędach i lekarzach od 8 do 15!! wyobrażacie sobie?! wszędzie kolejki i wściekli ludzie
Byłam u endokrynologa z moim podwyższonym TSH i dostałam leki... chciałam tak naturalnie przejść ciąże bez wspomagaczy a tu prenatel,dodatkowe żelazo dla ciężarnych dwa razy dziennie i jeszcze dowalili mi hormony... co mnie cieszy to może wpłynie trochę na moją wagę. Bo faktycznie przed ciążą starałam się zrzucić trochę kg bo mam nadwagę, a tyłam z powietrza...możeto była przyczyna...
Ahh kiedyś pisaliście o zupkach chińskich, uśmiałam się bo jak nigdy nie jadałam tak już wszamałam dwie i jedna lezy w zapasie...
Mdli mnie nadal,ale jakoś nauczyłam radzić sobie i już nie wymiotowałam prawie dwa tygodnie, choć dzisiaij mało brakowało. Boje się jutra bo muszę z pustym żołądkiem dotrzeć na te podstawowe wszystkie badania! Ale mam już książeczke ciąży i wreszcie mogę trochę odetchnąć po tych perypetiach gdzie mnie nastraszyli!!
Strasznie jestem ciekawa co u Was, ale muszę to zostawić na jutro bo lecę już do wanienki.... dobej nocki Wam kobietki i dzieciątka w brzuszkach
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 06:39   #925
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
super wieści

ja też mogę mieć bliżniaki,dowiem się w przyszłą sobotę
ale maleństwo
ja mogłam miec dwojaczki, bo były ciałka żólte ciązowe 2. Ale jest jedno i lekarz stwierdzil z elepiej ze jest jedno. Bo cięzsza jest ciąza blizniacza do donoszenia bez zadnych komplikacji.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-12-03, 06:41   #926
luby957
Raczkowanie

Witam z samego rana ;/
Zbieram sie na uczelnie izajrzalam na chwile.
Czuje sie dzis okropnie i nie wiem czy wczesniej sie nie zerwe z zajec bo nie wyobrazam sobie ze bede do 18v siedziec na uczelni;/
Na dodatek mnie znwu mdli chociaz probuje wcisnac w siebie jedzenie, to wicej czasy trzymam je w buzi i je przezuwam
Zycze miłego dnia i trzymajciee za mnie kciuki zeby na uczelni nie musiala wymiotowac
Stary 2011-12-03, 07:06   #927
prince_polo
Zakorzenienie

nie chce mi sie isc do pracy;/ masakra jakas.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-12-03, 07:23   #928
makarona
Rozeznanie

Cytat:
nie chce mi sie isc do pracy;/ masakra jakas.
Mi też się nie chce iść pracować. A najbardziej mnie przeraża, że dopiero w środę będę miała dzień wolnego, a tak to po 10h w pracy i 2h w drodze
I jeszcze przed świętami jest taki ruch...

Przyjmuje któraś z was luteinę?

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 07:29   #929
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
Mi też się nie chce iść pracować. A najbardziej mnie przeraża, że dopiero w środę będę miała dzień wolnego, a tak to po 10h w pracy i 2h w drodze
I jeszcze przed świętami jest taki ruch...

Przyjmuje któraś z was luteinę?
ja dzs tylko do 13. A tak to od 9 do 17 pracuje. mam lenia, niespałam od 3 w nocy bo w bramie unas jakis pies szczekałmi wył an przepian(chyab z ebylo ich wiecej) ;/ moja suka ma cieczke. Tz mowi ze to nie unas ze bardziej było by słychac, ale ja uwazam z eunas albo obok jak cos. Bo niemogłam spac myslalamz ewyjde z siebie no i dosc ze ziewam ciagle nawet jak sie wyspie to dzis jeszcz ebede spiaca cały dzien Jutro mam zamair spedzic dzienw łozku

uciekam do pracy miłego dnia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-12-03, 07:47   #930
asia665
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Aguniu i Prince-polo- gratki za wizyty

Mi mdłości ustały,i jestem z tego powodu troche zestresowana. Po prostu tak z dnia na dzień mi przeszły,jak ręką odjął. Oczywiście poszperałam troche w necie i się głupot naczytałam

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości