|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Pearl a co myślisz o takich sukienkach na ślub:
![]() Sukienka ciążowa 1 Sukienka ciążowa 2 ta jest mega piękna ![]() A na torta takie coś ![]() albo mam coś lepszego! KLIK KLIK to też jest mega ![]() oo i jest figurka ciążowa
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Bylam na ryneczku swiatecznym i nie wytrzymalam - zezarlam nalesnika z twarozkiem i wisniami i popilam to goraca czekolada
![]() i kupilam sobie takie papucie z owczej welny i teraz tak fajnie grzeja mi girki ![]() Agatek, kurcze, mam podobne doznania z moim Nietoperkiem... Caly czas wbija mi sie w zebra, a nawet jak go tam nie ma, to i tak mnie bola...Masakra... A moj jest 4 tygodnie mlodszy od Twojego, wiec ja nie wiem, jak to zniose, jak jeszcze bardziej urosnie ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Agatek, sukienki nawet, nawet - ale to juz takie typowe na slub koscielny, a do urzedu wole cos skromniejszego a figurki ... do nas najbardziej pasowalaby ta przedostatnia ![]() chociaz jakby sie zastanaowic, to te wczesniejsze tez
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć te żebra bolą mnie już od ponad 3 tyg, więc męczę się długo, a od dwóch dni wbija mi tyłek prosto pod prawe żebro albo pod mostek ![]() Co do sukienek- ta taka zwiewna, to moja 'kuzynka' wzięła taką na ślub KOŚCIELNY! a zawsze wyobrażałam sobie, że takie to na ślub cywilny się bierze, bo są skromniejsze od tych, do których wkłada się koło no i są długie aż do ziemi ![]() A figurki to mi te zboczone się podobają najbardziej... Syrka w 33 tygodniu
|
|
#1114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez juz od jakiegos czasu czuje, jak mi sie pcha pod zebra, ale ostatnio to przechodzi samego siebie - serio dzisiaj w nocy tak mnie skopal, ze az mialam lzy w oczach cos jeszcze jakby mi "pociagnal", mialam takie wrazenie, nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam... az sie cala przestraszylam jak on teraz takie rzeczy wyprawia, to co bedzie pozniej... ![]() Cytat:
![]() moim zdaniem najczesciej im skromniejsza, tym ladniejsza, tym bardziej dodajaca uroku w tych strojnych nie zwraca sie tak naprawde uwagi na panne mloda, tylko mysli sie o sukni
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
bo od dwóch miesięcy jest skierowany dzidek główką w dół, po prawej pod żebrem tyłek, a po lewej stronie brzucha giry mi jeżdżą
dotknę, to czuję małą kulkę, a tydzień temu tak samo ułożone było mam nadzieję, że już się nie obróci główką do góry, tylko zostanie tak jak było do tej pory ![]() Co do sukienek- cokolwiek nie ubierzesz to ładnemu we wszystkim ładnie pasują Ci sukienki do kolan, kiedyś pokazywałaś foto i masz zgrabne nóżki, jest czym się pochwalić ![]() Zmykam spać
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dooobbbbrrryyyy! Wstawać śpiochy!!!!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
figurki boskie Cytat:
bardzo dobrze, bo ja mam tak że jak się z kimś pokłóce to chodzę tak struta i załamana że szok a wczoraj było milusio ![]() mam to samo, od początku bym jadła tylko śledzie no i ogórki tylko że teraz zauważyłam że mam po śledziach straszną zgagę.
|
||
|
|
|
#1118 |
|
Rozeznanie
|
Zwariowały - gaduły - dzień mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia !
![]() Idę zrobić śniadanie i nadrabiać ![]() Miłego dnia
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś puszczam lotka, pula 15 mln ![]() muszę iść sprzątać a mam strasznego lenia. |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() c o za ludzie, ale rozumiem, że stanęło na Waszym i ślub będzie 30 grudnia?
|
|
|
|
|
#1122 | |||||
|
Rozeznanie
|
Mamy dwa razy w tygodniu. Warunkiem uczestnictwa męża w porodzie rodzinnym jest uczestnictwo w szkole rodzenia. A już go na następnych zajęciach nie będzie, bo będzie w pracy ;/
Cytat:
jak sie zrymowało ![]() ![]() Cytat:
Ale ja mam na to inny sposób Jak nie mogę zasnąć długo, to budzę "niechcący" męża i troszkę brykamy i wtedy bez problemy zasypiam polecam taki lek ! ![]() Cytat:
Cytat:
I tak robiłam naleśniki z farszem ( pieczarki, cebula, ser żółty, kukurydza, ogórek, parówka) i zapiekłam mniam mniam mniam ![]() Cytat:
to napiszę ![]() A teraz wstaję, idę kawę zrobić, ubieram się i sprzątam!
|
|
#1123 | ||||
|
BAN stały
|
Czesc gaduły
![]() Byliśmy wczoraj w zabawkowym i Mikołajową lalkę Barbi z brokatową przymierzalnią dla młodej kupiliśmy. Potem Mc Donald i tesco. Dziś jedziemy po mój fotel do karmienia . Tz wstał dzis o 5.00 bo spania nie miał a ja zostałam zbudzona przed 8.00 . Mili dostała prezent od Mikołaja w nocy bo nie chciało nam się do wtorku czekac i rano był krzyk z łóżka żebyśmy przyszli zobaczyć co dostała![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pearl i na czym stanęło ze ślubem? Ale masz teściów
|
||||
|
|
|
#1124 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), że wszystkie historie mrożące krew w żyłach tutaj to jakby któraś o niej pisała dosłownie... A i tak pewnie to byłoby mało :/Na ostatnim spotkaniu właściwie to jest powiedziałam, żeby spier....*ła (w sumie chwilę potem jak test ciążowy okazał się pozytywny) i jestem z tego baaardzo dumna Więc wszystkim mającym tpodobne wiedźmy ogromne wyrazy współczucia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamówiłam wczoraj sporo rzeczy na allegro od r_p77 póki co, ale jeszcze się zastanawiam nad proszkiem. Dziewczyny w jakie proszki się zaopatrzyłyście? Widziała, że jest tam Lovela, dzidziuś, Biały Jeleń, poza tym są jakieś płyny do prania i nie wiem co lepsze... Taką pościel kupiłam wczoraj
Edytowane przez boroo50 Czas edycji: 2011-12-03 o 09:54 |
||||
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pearl, już chyba kiedyś pytałam, czy nie wchodziłby w grę wyjazd na mazury w święta? Teściowie chyba wspięli się na wyżyny bezczelności ![]() Albo załatw ich tak samo - 23 grudnia załatw ślub na Mazurach i każ im przyjechać - już widzę jak lecą ![]() Jakaś zmęczona dziś jestem i nie mam pomysłu na obiad
|
|
|
#1126 | |||
|
Zadomowienie
|
cześć lasencje
witam sie z pysznym drożdzowym z dżemikiem i kakao Czubasku współczuje tej baby co ją zwiesz teściową, takie to tylko zasługuja na kopa w dupę i do widzenia Haniula mega seksowny ten cyckonosz, bardzo mi się podoba Wszystkim dziewczynom w szkołach życzę szybkiego minięcia zajęć, 5 na kolokwiach i dobrego samopoczucia w takich momentach to się cieszę, że mam studia za sobą ![]() Cytat:
polecam, tak może jak się trafi będzie nazywała się kiedyś nasza córeczka ![]() kiedy będziesz wiedziała od tż co z mieszkaniem ![]() poka poka rzeczy ze Smyka ja wczoraj byłam ale nic mnie nie zainteresiło, dla dziewuch tyyyyyle a dla chłopców nic co by mi wpadło w oko, kupiłam tylko rajstopki dla córki koleżanki bo były mega mam gaziki Leko także jałowe gaziki + octanisept i będe się modlić żeby szybko odpadł ![]() ![]() Cytat:
czyli świętujemy razem z tobą 30.12???? daj znać o której godzince jest wasz ślub to będziemy myślami chociaż ![]() Cytat:
śliczna pościel a jaka cena
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha wariatki, piszecie jak zwariowane
![]() TŻ przyjechał, akurat pojechał po panele i chce już dziś kłaść. Kuchnie i łazienke bedziemy mieli dopiero tak na lato, bo uparł się ten mój chłop żeby powiększyć te dwa pomieszczenia , więc póki co to będziemy korzystać z łazienki i kuchni u teścia, dobrze, że rzadko w domu bywa ![]() Teściowa przekazała ubranka, kocyk i kosmetyki Penaten. Ubranka pierwsza klasa, cudne są , widać, że nietanie i kocyk też śliczny. Jeszcze brat TŻta przywiózł pełno pluszaków i zabawki, którymi nie bawi sie jego córa już. |
|
|
|
#1128 | |||||||
|
Zadomowienie
|
jaki w smyku bawełniany bo nie widziam tam takich?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie soie uświadomiłam że jeśli Lilka nie bedzie chciala wyjsc to nas bzykanko czeka w styczniu Cytat:
i nawet moich dziadków(bo tż ma tylko babcie i jakis marny kontakt z nia)Cytat:
![]() na poczatek woda przegotowana później jeśli coś bedzie nie tak to tak jak dziewczyny pisza leko alo ocinesept Cytat:
ja mam Lovele- proszek i płyn ale chyba na jelpa sie przerzuce monter do nas zadzwonil o7rano ze bedzie o 9 i dopiero przylazł
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
Cześć !
![]() w życiu nie będę na bieżąco Tyle stron , masakra No napisałam co pomyślałam , znikam i czytam
|
|
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
heloł
a jeśli zacznie się wcześniej? czubasek20 trzymam kciuki z brata a teściowa i rzeczy od niej, nie możesz powiedzieć żeby dała wszystko co ma i sama zdecydujesz co potrzebujesz jeszcze, co się nada a co nie ![]() masakra Cytat:
Cytat:
zbieram szczękę z podłogi brak słów, wysłać takich na drzewo... Jak czytam o waszych przebojach z teściami, wtryniają się we wszystko, zakupy, imiona i inne takie to mam ochotę moich uściskać normalnie. |
||
|
|
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczynki
![]() Podziwiam te z Was które mają jeszcze tyle siły,że chodzą do szkoły, ciągle zakupy itp.Ja wczoraj wyszłam tylko do 2 sklepów i wróciłam upocona i wykończona - niemiałam juz siły.... Poszłam po kombinezon dla Batroszka bo mam tylko takiego miśka a chcę też taki zwykły gruby kurtkowy no ale niestety nie było,kupiłam tylko skarpeteczki i butelkę ale to dlatego ,ze w promocji było z Avent mała za 5,99,mam 2 inne ale 260 ml,więc i ta mniejsza sie przyda zpewnością. Dobrze,że mieszkam z rodzicami bo wczoraj mamuśka pomogła mi poprasowac ciuszki dla Małego,zostało jeszcze 1 pranie na suszarce do poprasowania. |
|
|
|
#1132 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek, Brzuchacze - zarlacze
![]() Cytat:
ja na razie moge sie tylko domyslac, bo ten lekarz na NFZ nic mi nie opowiada, ale juz dzwonilam do swojego "ukochanego" i pomimo, ze ma kolejki do lutego, przyjmie mnie miedzy pacjentkami, jak bede w Gizycku na swieta i mysle, ze moje dziecie pupala ma po lewej stronie, bo tam najczesiej widze taka wielka gule, a nogami wbija sie pod prawe zebra... Musze sie zapytac lekarza Cytat:
![]() co do sukienki, to w sumie jakos za bardzo mnie nie rusza, czy bedzie ladnie czy nie ale za to na koscielnym ma byc bosko ![]() ooooo, to ja pisze do tzta, zeby tez puszczal jak wygrasz, odpalisz cos? ![]() Cytat:
oni powiedzieli, ze zalatwia cos wczesniej na to ja, ze ten 30 grudnia to po znajomosci mi chrzestna zalatwila i musze go potwierdzic w przeciagu dwoch godzin no i tesciowa stwierdzila, ze spokojnie moge odmowic, bo tesciulo na bank cos zalatwi wczesniej no, to zalatwil... tak sie wkur.... pozniej, ze doszlam do wniosku, iz zadnego slubu nie bedzie to teraz, dwa dni temu podobno skruszeni dzwonili, ze faktycznie 23 grudnia to zla data i czy ewentualnie pasowalby nam 5 stycznia... powiem Wam, ze olalabym ten slub, ale moi Rodzice i tz beda spokojniejsi,wiec robie to dla nich tak naprawde... Cytat:
![]() a wlasnie ze nie trzeba Cytat:
poza tym chce im zrobic pod gorke... umowilismy sie,ze wigilia co roku bedzie na zmiane... im najbardziej zalezy na Nietoperku, a tego jeszcze na swiecie nie ma jak juz bedzie, to swieta wedlug tej zasady beda wypadaly na Mazurach tak wiec przemecze ta wigilie,udam,ze sie bardzo zle czuje i szybko zmyje, a pozniej namowie tzta, zebysmy nawet w nocy z 24na25 pojechali do mnie i tam juz chcialabym posiedziec do stycznia Cytat:
jak mozna w ogole wpasc na taki pomysl? dlatego od razu zakomunikowalam, ze bez Rodzicow slubu nie chce chyba ze tesciowie tez by zostali w domu i tylko we dwojke bysmy sobie ta sprawe z tztem zalatwili ![]() Cytat:
malo pracy,szybko i pozywnie Cytat:
mam nadzieje, ze nie zapomni o tym ![]() co do slubu, to "swietujemy" 5g-o stycznia ![]() Nikotynko, Wojtus bardzo mi sie podoba ![]() Dla dziewczynki sama nie mam, wiec doskonale Cie rozumiem ![]() Inutil, lec i ich usciskaj, bo masz powody...
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-03 o 11:03 |
||||||||
|
|
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
Inutil ja też się cieszę, że mam takich fajnych teściów
![]() Jak ja czytam co to u niektórych dziewczyn się dzieje, że mi się to w głowie nie mieści. Gdybym kiedyś się rozstała z TZtem, bo wiadomo jak u nas sprawy się mają to najbardziej by mi żal było tego ,że nie miałabym już kontaktu z jego mamą. |
|
|
|
#1134 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny co polecacie dla niemowlaczka na:
-pleśniawki -wysypkę,potówki -odparzenia Czy do szpitala zabieracie pieluszki z miejscem na pępuszek?bo pampersy chyba takich nie mają. Położna też mi powiedziała ,żeby najlepiej zabrac pieluszki i chusteczki nawilżające tez samej firmy,ja kupiłam pieluchy pampersy a chusteczki z nivei i bambino Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-12-03 o 11:17 |
|
|
|
#1136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbialysmy sie z ta kobieta... wspolne kolacje, winkowania, wypady do rodzinki, na zakupy, do kina czasem dzwonilysmy do siebie "tylko" z tesknoty ![]() az mi sie lezka w oku kreci,jak sobie o niej pomysle... Cytat:
![]()
|
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1139 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, trafiło się ślepej kurze ziarno
![]() Cytat:
Aż mi się przypomniało z moim królikiem. Bo królika miniaturę mam. Trusia się zwie - zwała, zwał - mniejsza o to. W każdym razie ciągle był samiczką. Ja tam nie umiem sprawdzać płci u królików. No ale jak wszyscy mówili, że samiczka to samiczka. Nawet czasem tak się działo jakby okresu dostawała Tak więc po jakimś roku czasu bycia z nami królik się rozwalił w klatce wszystkim do góry - a tam dwa wielkie podłużne jajca wyszły. A to na wiosnę było tego roku jak sierści troszku zgubił. I przestał być moją Trusią :/ Zaczął być Truśkiem Łukaszowym Widziałam wcześniej te niby jajca, ale myślałam sobie, że to tylko może spuchnięta psiteczka" jest. Tak wyglądało przynajmniej No i na pewno juz wezmę Lovellę. Dzięki |
|
|
|
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pieluszki można zwykłe, wtedy górę się podwija tak, żeby pod pępkiem było. Nie trzeba specjalnych na początek kupować Cytat:
![]() :brzyda l:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

pamiętam za czasów dzieciaka, że był serial i leciał od czasu do czasu, a ten dzisiejszy to co to było, bo w sumie trwało 2 h- i tak nie oglądałam 

((((