|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Słowa które działają na nerwy :D
może kiedyś pracowała
![]() jak mówię ja tego nie usprawiedliwiam że to jest OK bo mnie to denerwuje, zwłaszcza że sama używam, np dziś... jak mieliśmy "release" nowej wersji aplikacji no ale musiałam o tym porozmawiać z kilkoma osobami różnej narodowości, a potem już się mnie to tak trzymało bo łatwiej mi było powiedzieć release niż wypuszczenie nowej wersji. I OK, dopóki się jest "w branży" to chyba nikogo to nie razi, ale największy problem zaczyna się jak ludzie zaczynaja tak mówić do innych, nie wiem czy dla szpanu czy z przyzwyczajeniażeby nie odbiegać daleko od tematu, moim słówkiem na dzis jest "rynek finlandzki", byłam przekonana że mówi się fiński i okrutnie denerwuje mnie słowo "finlandzki" |
|
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
Tytuł nowego wątku na forum moda :
"Katalog real zdjęć ringsów, kolczyków i naszyjników" Ktoś wie kiedy słowo "pierścionek" wypadło z obiegu? Już pominę "real zdjęcia"
|
|
#1113 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aaa, az mnie zabolalo. Ringsy, bizu, real zdjecia, to wszystko jest dla mnie po prostu okropne. Okropne. |
|
|
|
|
|
#1114 |
|
ma zielone pojęcie
|
Bo są dwa słowa - "fiński" i "finlandzki". "Fiński" dotyczy narodowości, a "finlandzki" przynależności państwowej, państwa
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
cytat jednej z użytkowniczek z innego wątku:
"Poszedłabym"
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
"Spokojnie." Kiedy jestem spokojna <wrrr>
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
- zobaczymy
- joł - giry - wykon - beka - drzeć łacha - jak ktoś do każdego zdania dodaje zwrot "no nie" Mozna by długo wymieniać. Aaa.. i te wszystkie: lofciam, kochciam, sis, papatki itd.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1118 |
|
Meravigliosa creatura
|
Od dłuższego czasu niesamowicie wkurza mnie słowo "łykać", np: łykam tabletki , zacznij łykać coś na przeziębienie, itp. Od razu kojarzy mi się to z na siłę tuczonymi gęsiami, którym wpycha się rurę do gardła i na siłę tuczy żarciem. Aż mną trzęsie , kiedy to słyszę.
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
niesamowicie denerwuje mnie:
'zaraz' jako jednostka czasu ![]() 'po co się tym denerwujesz?/ nie wkurzaj się tak' jeśli naprawdę mnie coś zdenerwowało to się wkurzam, jasna sprawa.
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"brać tabletki" brzmi dziwnie, bo co, biorę i co dalej?
|
|
|
#1121 | |
|
Meravigliosa creatura
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzeniona
|
Nie mogę znieść mówienia: "z brzega" zamiast "z brzegu" i "w rządzie" zamiast "w rzędzie" (w określeniu do rzędów miejsc np. w kinie). Do szału mnie to doprowadza!
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
Mnie denerwuje jak ktoś mówi głoskę "ly" zamiast "li"
np kielyszek zamiast kieliszek, lyzak zamiast lizak czy podobnie Kamyl zamiast Kamil
|
|
#1124 |
|
ma zielone pojęcie
|
Też mnie to irytuje. Ale to element gwary warszawskiej...
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
- wyciągłam
|
|
|
#1126 |
|
Rozeznanie
|
denerwuje mnie gdy ludzie przesadnie zdrabniają " w kąciku leży trąbeczka "
- nara -świetnie |
|
|
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
-w większości specjalnie tworzone: "Szczym" ( zamiast:z czym)
-te wszystkie wgl cb bd lofffciam boshe itp durne słowotwory... -luźna guma-jak to slyszę to mam ochotę zabić -mam na to wyje.ane Co by się nie działo to i tak musisz mówić,że masz na to wyje.ane-te tempki,bejbolki tez mnie drażnią okropnie, mimo że udzielam się na owych forach ![]() -laczki -no i co to to...-uch jak mnie to wkurza!!! -żal du.e ściska, żal pl, dajesz (np.: Pokażę ci,co kupiłam. -No dajesz!) I jeszcze wiele,wiele innych...
|
|
#1128 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Rozeznanie
|
W odniesieniu do stresującej sytuacji. Przykład:
-o cholera nie zdąże np na pociąg -jakby co masz następny za godzinę-luźna guma... Ja nie wiem jak jest u Was,ale ja w pracy ten tekst słyszę co 5 minut...
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
ja nie znoszę, tak jak większość dziewczyn, wszędobylskich zdrobnień: pieniązki, kubeczki, pazurki, etc.
nienawidzę też wszelkich określeń, którymi zwracają się do siebie pary: tych misiów, pysiów, pieseczków i koteczków. Sama mówię do swojego chłopaka po nazwisku (bo tak go poznałam, w naszym towarzystwie nikt sie do niego po imieniu nie zwraca), i w związku z tym on też do mnie mówi po nazwisku, żeby było sprawiedliwie. może i to brzmi dziwacznie, ale chyba czujemy się oboje swobodniej, no i nie wstyd sie do siebie w miejscu publicznym zwracać, a nie drzeć się na pół sklepu na przykład: "misiuuuuu! weź też szampon!" "który kiiiiciuuuu?". ojej. sama jestem filologiem angielskim i nie mogę sie powstrzymac przed używaniem anglicyzmów, ale przynajmniej pocieszam się że używam ich ppo pierwsze wśród swoich (też anglistów) i po drugie nie używam ich w formie spolszczonej, tylko normalnie, z akcentem angielskim i po angielsku, typu: "to będzie huge disillusionment", coś w tym rodzaju. nic na to nie poradzę, po całym dniu spędzonym na mówieniu/czytaniu po angielsku człowiekowi czasem brakuje słówka po polsku, tym bardziej że angielksi jest akurat świetny w wynajdywaniu całościowych określeń na rzeczy, ktore nie mają nazwy po polsku albo ta nazwa jest bardzo skomplikowan ai długa. nie lubię "potoknąć" i "liczko", to moja babcia z kresów tak mówi. odstraszają mnie zgrubienia, nie znoszę ich: dupsko, krówsko, etc. i nigdy, przenigdy nie słyszałam "cio", "nio" i tak dalej, chyba bym zabiła śmiechem mówiącą tak osobę, naprawdę za to słyszalam parę dni temu dorosłą dziewczynę, na uczelni, która mówiła "supcio" jako "super". brzmiało tak absurdalnie, że powstrzymywałam się żeby nie prychnąć śmiechem.nie znoszę "joł" w fomie przywitania, jako "joł Magda". Straszne.
potrzebuję cię, ponieważ cię kocham, a nie kocham cię, ponieważ cię potrzebuję. "You know that saying, all you need is love? well, oxygen is even more important" Gregory House. wypatruję wielbłądów. |
|
|
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
celebryta
spox muffinki (babeczki?) |
|
|
|
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
mnie najbardziej irytuje jak ktoś mówi:
- kluski na makaron ( na szczęście oduczyłam już swojego TŻ od tego brzydkiego przyzwyczajenia) - poszłem, wyszłem, doszłem :zły:
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Je to się obiad, leki się połyka A z innych: - perfuma - poszłem / wyszłem - mylenie "bynajmniej" z "przynajmniej" (niestety na wizażu to jest nagminne) - pisanie "chodź" zamiast "choć" ![]() - wogule / w ogule (???) - wszystkie zdrobnienia typu: wgl, bd, ocb - nagminne zdrobnienia słów - nieużywanie znaków interpunkcyjnych i polskich znaków (wiem, że to nie słowo, ale jak widzę niektóre wątki, to aż mnie ciarki przechodzą...) - nefretete - mój TŻ przez pewien czas wręcz kochał to słowo, ale już go oduczyłam ciągle go używać |
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To takie "terefere" ma być?
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Mnie dobija mówienie "z brzega". Ciągle się z tym spotykam. "Biorę pierwsze z brzega ciuchy", "Siedziałam z brzega"... No coś mi się dzieje. A oprócz tego dobija mnie wielokrotnie już powtarzane: "tutej" i "dzisiej". Brrr... |
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos - denerwuje mnie jak ktoś pisze "szlak mnie trafił" ![]() "Tutej" i "dzisiej" tak samo! Zupełnie zapomniałam o tych słowach... |
|
|
|
|
|
#1139 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też pierwszy raz to słyszę w takim znaczeniu. Nefretete znam tylko jako słynną żonę jednego z faraonów.
|
||
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
-włanczać zamiast włączać
-poszłem -dawaj ("nie moge jutro iść na zakupy" "no dawaj") -ej na początku zdania ("ej a pójdziemy jutro..") -perfum zamiast perfumy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

no ale musiałam o tym porozmawiać z kilkoma osobami różnej narodowości, a potem już się mnie to tak trzymało bo łatwiej mi było powiedzieć release niż wypuszczenie nowej wersji. I OK, dopóki się jest "w branży" to chyba nikogo to nie razi, ale największy problem zaczyna się jak ludzie zaczynaja tak mówić do innych, nie wiem czy dla szpanu czy z przyzwyczajenia

Ktoś wie kiedy słowo "pierścionek" wypadło z obiegu? Już pominę "real zdjęcia"

"brać tabletki" brzmi dziwnie, bo co, biorę i co dalej? 

Co by się nie działo to i tak musisz mówić,że masz na to wyje.ane
A propos - denerwuje mnie jak ktoś pisze "szlak mnie trafił"