Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-03, 11:30   #1141
klaurencja
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

inutil, no tego to ci nie załatwię Sama mam na to smaka.
Stary 2011-12-03, 11:35   #1142
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
a to jest refundowana czy komercyjna? Kurcze...mam nadzieje, ze u mnie zajecia sie raz w tygodniu - nie chcialabym od razu dwoch przegapic
oczywiście są darmowe

Cytat:

ja np chcialabym kanapki z salata, zoltym serem, wedlina, pomidorem, papryka
Ja też bym takie zjadła !

Mój rosołek prawie gotowy, idę pranie wywiesić i odpoczywać

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:41   #1143
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
figurki boskie

bardzo dobrze, bo ja mam tak że jak się z kimś pokłóce to chodzę tak struta i załamana że szok a wczoraj było milusio nawet mi potem kanapeczki pryniósł i jabłuszka do łóżka bo zgłodniałam

mam to samo, od początku bym jadła tylko śledzie no i ogórki tylko że teraz zauważyłam że mam po śledziach straszną zgagę.
Kurka na 30 urodziny tż kupię mega torta i wstawie podobną zboczoną figurkę ale to za 2 lata

No, dobrze, że mężuś po rozum poszedł

A na zgagę nie pomaga Ci Renia? Ja mam takie szczęście, że wezmę 1 tabletkę i po 10-15 min przechodzi, także mega szybciutko i mam spokój
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Czesc gaduły
Byliśmy wczoraj w zabawkowym i Mikołajową lalkę Barbi z brokatową przymierzalnią dla młodej kupiliśmy. Potem Mc Donald i tesco. Dziś jedziemy po mój fotel do karmienia. Tz wstał dzis o 5.00 bo spania nie miał a ja zostałam zbudzona przed 8.00. Mili dostała prezent od Mikołaja w nocy bo nie chciało nam się do wtorku czekac i rano był krzyk z łóżka żebyśmy przyszli zobaczyć co dostała
a co młodej kupiliście??

Mc Donald ale bym se fryty wciągnęła!!!!!

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Pearl i na czym stanęło ze ślubem? Ale masz teściów
Ale, żeby mieć czelność i powiedzieć, że w takim razie niech 'sam tata przyjedzie' co?? trzeba mieć na.s.r.a.ne w bani mu tylko zależy chyba, żeby się wybawić, nażreć i tyle a nie, że ma to być rodzinne, ciepłe spotkanko...
Cytat:
ale ekstra, ze wiesz, jak lezy dzidzia
ja na razie moge sie tylko domyslac, bo ten lekarz na NFZ nic mi nie opowiada, ale juz dzwonilam do swojego "ukochanego" i pomimo, ze ma kolejki do lutego, przyjmie mnie miedzy pacjentkami, jak bede w Gizycku na swieta
No tu superancko, że Cię przyjmie!! Ja też zgadywałam co ma u góry i zgadłam, więc pewnie się Tobie też to uda

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:41   #1144
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
aaalez milo tak z rana przyjac komplementa
co do sukienki, to w sumie jakos za bardzo mnie nie rusza, czy bedzie ladnie czy nie
ale za to na koscielnym ma byc bosko
a na kościelny to co, planujesz długą kiecę, welon i normalnie jak królewna jakaś??

Cytat:
jak wygrasz, odpalisz cos?
uwielbiam ten text- mój tż często tak gada

Cytat:
co do slubu, to "swietujemy" 5g-o stycznia
Oooo to ja od tego dnia chce se wywoływać poród będę więcej chodzić, sprzątać i te sprawy...
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny co polecacie dla niemowlaczka na:
-pleśniawki
-wysypkę,potówki
-odparzenia

Czy do szpitala zabieracie pieluszki z miejscem na pępuszek?bo pampersy chyba takich nie mają.
Położna też mi powiedziała ,żeby najlepiej zabrac pieluszki i chusteczki nawilżające tez samej firmy,ja kupiłam pieluchy pampersy a chusteczki z nivei i bambino
Na pleśniawki czytałam, że codziennie wilgotnym gazikiem nasączonym zwykłą gazą przemyć jamę ustną i to tyle - oczywiście to jest przeciw pleśniawkom, a na pleśniaki to nie mam pojęcia co polecają na odparzenia polecają krem linomag/sudocrem/alantan - ja mam narazie tylko próbkę jonsona A na wysypkę/potówki nie mam pojęcia

Do szpitala nie biorę specjalnych pieluch, bo te co mają wycięcie to niby haggisy? a one są byle jakie- kiedyś były lepsze, także zwykłą pieluchę i podwinie się, żeby pępek miał dostęp do powietrza Chusteczki też mam bambino no i papersy

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-03 o 12:24
Stary 2011-12-03, 11:45   #1145
MissZuzia
Zadomowienie

pearl rozumiem, sytuacja jest inna niż zwykle, teraz już wiem czemu jest mu tak ciężko przejść zupełnie na twoją stronę

5tego też fajnie mi to w ogóle się marzy ten dzień na urodziny małego wymyśliłam sobie, że fajnie by było wtedy urodzić

Cytat:
-pleśniawki
-wysypkę,potówki
-odparzenia

Czy do szpitala zabieracie pieluszki z miejscem na pępuszek?bo pampersy chyba takich nie mają.
Położna też mi powiedziała ,żeby najlepiej zabrac pieluszki i chusteczki nawilżające tez samej firmy,ja kupiłam pieluchy pampersy a chusteczki z nivei i bambino
zabieram zwykłe pieluchy, jeszcze ich nie mam ale chyba kupię pampersy u hugginsy - na SR radzili że najlepiej podwijać
chusteczki mam juz kupione po paczce pampers i huggins
ale nie kupowałam pod pieluchy, po prostu wzięłam te bo polecają

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Inutil ja też się cieszę, że mam takich fajnych teściów

Jak ja czytam co to u niektórych dziewczyn się dzieje, że mi się to w głowie nie mieści. Gdybym kiedyś się rozstała z TZtem, bo wiadomo jak u nas sprawy się mają to najbardziej by mi żal było tego ,że nie miałabym już kontaktu z jego mamą.
moi teściowie hmm są bo są ale jakoś nie pałam do nich miłością nie mam jakiś tam perypetii z nimi obecnie ale w przeszłości o wiele rzeczy miałam do nich żal.... ale to już nie tematy na obecne życie, pamiętam nie zapomnę ale nie będe wypominać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:46   #1146
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a ja siedze i myśle co by tu wykombinować by za długo w tym szpitalu nie leżeć i nie czekać Bóg wie na co??
dzis trochę posprzątałam ale dosłownie udało mi sie pozamiatać tylko podłogi i je umyć bo tak sie rozleniwiłam od tego leżenia ze sie szybko męcze
może jakis szybki numerek z tż w niedziele jeszcze przed wyjazdem poniedziałkowym do szpitala?? hmmm
nie mam odwagi myć okien
chciałabym żeby to było expresowo jadę w poniedziałek za 2-3 dni odchodzą mi wody -rodzę - leże 2 max 3 dni i wychodzę do domu fajnie by było ale znając moje szczęście będe leżeć pewnie znowu tydzień i nic kolejny tydzień -nadal nic i pewnie z 3 tyg jeszcze poleże
monia może nie będzie tak źle i raz dwa urodzisz

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja kupiłam gaziki jałowe nasączone 70% alkoholem izopropylenowym. Firma Leko
ja będę używać dokładnie tego samego

Cytat:

a co do grudnia...
pamietacie,jak tydzien temu wyladowalam u chrzestnej na noc i nawet nie mialam sily opisywac, dlaczego sie tak pozarlam z tztem???
oczywiscie cholerni tesciowie sie wpier****w nasz slub
zalatwilam termin na 30 grudnia w usc na targowku, to im tam niby za daleko bylo i koniecznie chcieli w swojej dzielnicy... moim Rodzicom pasowalo dojechac z Mazur, a oni nie mogli dojechac do drugiej dzielnicy w Wawie...
no i tesc zalatwil, na 23 grudnia - porabalo go totalnie... moja Mama zadzwonili, ze maja do przygotowania Wigilie na kilkanascie osob i nie bedzie mogla wszystkiego zostawic i jechac 250 km w jedna i druga strone
na to tesc, ze moze w takim razie tylko Tato przyjechac no co za skurczybyk!! ja powiedzialam, ze ta data odpada, a on stwierdzil, ze musi byc ta data, bo on specjalnie zalatwial to z burmistrzem i jak on teraz w oczach tego burmistrza bedzie wygladal
myslalam, ze mnie cos strzeli
kazalam powiedziec tztowi, ze 23 grudnia slubu nie chcemy i tyle i wtedy tesciowie sie wielce oburzyli i obrazili, a tz przy okazji wyladowal sie na mnie za to... jednak pozniej przyznal, ze powiedzial kilka slow za duzo ze zlosci na tesciow i na drugi dzien poszedl z nimi gadac i powiedzial, co o tym wszystkim mysli - ze sie niepotrzebnie wtracili, narobili problemow, ze sie im dziwi, ze tak beznadziejnie sie zachowali i ze mi bylo bardzo przykro,kiedy powiedzieli, ze moze nie byc moich rodzicow,ale slub musi sie odbyc...
no i podobno sie zamkneli wtedy i nawet nie skomentowali, czyli doszlo chyba do nich, jak beznadziejnie sie zachowali, ale nie mieli na tyle odwagi cywilnej, zeby sie przyznac do bledu

no czy co ludzie sa normalni????
od tego momentu ich nie widzialam i w ogole nie chce mi sie do nich isc i patrzec na te geby
ja nie wiem, jak rozwiazemy sprawe swiat...

hehe
dziekuje kochana, ale mowie Ci,ze dla mnie to zadne przezycie...
ciesze sie, ze bede z Rodzicami i Siostrami, wkurzam sie, ze tesciowie i rodzenstwo tzta tam beda, no i dobrze, ze omina nas nieprzyjemnosci biurokracyjne...
to wszystko
slub, taki prawdziwy,ktory bedzie sie dla mnie liczyl,to bedzie slub koscielny
o ludzie pearl ale masz teściów masakra. szkoda że Wam przepadł ten termin 30.12. bo to bardzo fajna data i takie miłe zakończenie roku, ja to bym nie odpuściła i pozostała przy swoim a jeśli dla nich to problem przyjechać na ślub do drugiej dzielnicy to już ich problem :P i przypuszczam że Ty byś się nie zmartwiła ich nieobecnością, gorzej pewnie z tż no ale trudno. Ja też jak tak czytam o tych waszych teściach to stwierdzam że nie doceniam swoich

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No jak zaczyna Cię teraz Nietoper drażnić z żebrami, to co będzie później.. choć te żebra bolą mnie już od ponad 3 tyg, więc męczę się długo, a od dwóch dni wbija mi tyłek prosto pod prawe żebro albo pod mostek

Co do sukienek- ta taka zwiewna, to moja 'kuzynka' wzięła taką na ślub KOŚCIELNY! a zawsze wyobrażałam sobie, że takie to na ślub cywilny się bierze, bo są skromniejsze od tych, do których wkłada się koło no i są długie aż do ziemi

A figurki to mi te zboczone się podobają najbardziej...

Syrka w 33 tygodniu
ale super ja mam takie sadło chyba że przez to nic takiego nie widać no albo może przez to że mam łożysko z przodu, bo przy starszej córce pamiętam że też mi brzuch skakał

ależ mam dzisiaj lenia już prawie południe a ja siedzę jeszcze w piżamie no ale czas się zabrać za sprzątanie :/
Stary 2011-12-03, 11:56   #1147
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
no to masz, przesyłam
rozgladam sie i nigdzie nie widze
cos slabo sie starasz
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
to ja krokiety z kapustą i grzybami a do tego barszczyk -> tak mi smaka narobiły wczoraj, że ciągle o nich myślę.

:brzyda l:
o nieeeee
no i gdzie ja teraz barszczyk z krokietem dostane?
a musze...
Cytat:
Ale, żeby mieć czelność i powiedzieć, że w takim razie niech 'sam tata przyjedzie' co?? trzeba mieć na.s.r.a.ne w bani mu tylko zależy chyba, żeby się wybawić, nażreć i tyle a nie, że ma to być rodzinne, ciepłe spotkanko...
prawda??? jak to uslyszalam, to az sie we mnie wszystko zagotowalo
ale to dlatego, ze moja Mama go nie lubi od samego poczatku i pewnie jakos tesciu to czuje
wiesz, na moje to bardziej chodzi o to, ze nie dosc, ze sie mialby sie zkim nachlac, to jeszcze podzielic koszty na pol...
Cytat:
a na kościelny to co, planujesz długą kiecę, welon i normalnie jak królewna jakaś??
wlasnie nie wiem,czy dluga...
zastanawialam sie nad krotka
a jak dluga, to taka skromna, bez kola i falbanek zadnych "powiekszajacych"
welon tez odpada - wolalabym jakiegos kwiatka we wlosach
podejrzewam,ze niektorzy goscie przyjda strojniej ubrani niz ja jako panna mloda
Cytat:
Napisane przez Agatek
Oooo to ja od tego dnia chce se wywoływać poród będę więcej chodzić, sprzątać i te sprawy...
ojej, dlaczego chcesz wywolywac porod ?
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
pearl rozumiem, sytuacja jest inna niż zwykle, teraz już wiem czemu jest mu tak ciężko przejść zupełnie na twoją stronę
no wlasnie...
ja tez juz do konca zycia bede im wdzieczna za to, ze go przyjeli i wychowali...
z tym ze to nie upowaznia ich moim zdaniem to wpierniczania sie w MOJE zycie
Cytat:
Napisane przez Zuzia
5tego też fajnie mi to w ogóle się marzy ten dzień na urodziny małego wymyśliłam sobie, że fajnie by było wtedy urodzić
gdybys urodzila, to wtedy nigdby bym nie zapomniala o urodzinach Twojego Malego
Cytat:
Napisane przez Zuzia
moi teściowie hmm są bo są ale jakoś nie pałam do nich miłością nie mam jakiś tam perypetii z nimi obecnie ale w przeszłości o wiele rzeczy miałam do nich żal.... ale to już nie tematy na obecne życie, pamiętam nie zapomnę ale nie będe wypominać
mam nadzieje, ze ja tez dojde do takiego stanu rzeczy
ze ich do tej pory nie znienawidze...
nie chcialabym kogos nienawidzic
tylko niech nam dadza zyc naszym zyciem...

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-12-03 o 11:58
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 12:02   #1148
*Agatek*
Zakorzenienie

Powiedzcie mi dlaczego ludzie są tak płytcy i komentują nie znając historii???

"aaa no faktycznie masz mały brzuszek... to gdzie to dziecko ma rosnąć?" co ma mój rozmiar brzucha do rozmiaru brzucha dziecka? I co, to moja wina, że mam mały brzuch? Mam mały, bo jestem szczupła i wysoka i to normalne, nie wszyscy muszą mieć ogromniaste brzuchy. Ale mnie to wnerwia, jak ktoś tak gada czy znajomi, czy rodzina

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
ale super ja mam takie sadło chyba że przez to nic takiego nie widać no albo może przez to że mam łożysko z przodu, bo przy starszej córce pamiętam że też mi brzuch skakał

ależ mam dzisiaj lenia już prawie południe a ja siedzę jeszcze w piżamie no ale czas się zabrać za sprzątanie :/
Wtedy się tak dziwacznie czuję, jak mi jeździ takie coś w środku, alien normalnie no ale właśnie- to zasługa tego, że mam łożysko na ścianie tylnej, dlatego tak ekstra to widać- mąż jest w szoku... ehh szkoda, że na żywo tego nie widzi

Też siedzę w piżamie ale ja tam caaaaaały dzionek bo non stop w wyrku, albo szlafroczek i idę oglądać tv

Stary 2011-12-03, 12:04   #1149
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
o ludzie pearl ale masz teściów masakra. szkoda że Wam przepadł ten termin 30.12. bo to bardzo fajna data i takie miłe zakończenie roku, ja to bym nie odpuściła i pozostała przy swoim a jeśli dla nich to problem przyjechać na ślub do drugiej dzielnicy to już ich problem :P i przypuszczam że Ty byś się nie zmartwiła ich nieobecnością, gorzej pewnie z tż no ale trudno. Ja też jak tak czytam o tych waszych teściach to stwierdzam że nie doceniam swoich
pewnie bym sie uparla, gdyby nie to, ze chcialam miec to wczesniej z glowy i zalezalo mi na tym, aby po swietach jak najdluzej zostac na Mazurach, a nie zaraz jechac do tej okropnej warszawki

a tak bedzie styczen, poczatek nowego roku
wiesz,czyste konto i te sprawy

a co do tesciow, to lepiej sie czuje bez nich, wiec i slub bylby dla mnie lepszym doznaniem bez ich obecnosci
no, ale zwiazek to kompromisy... musze ich tolerowac ze wzgledu na tzta

najlepsze,ze jeszcze niedawno ich nawet lubilam... w dwa miesiace potrafili doprowadzic do tego, ze nie chce mi sie ich nawet odwiedzac...

Stary 2011-12-03, 12:07   #1150
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
r
ojej, dlaczego chcesz wywolywac porod ?
Nie będę już leżała ani nic, to będzie prawie 39 tydz, więc można śmiało rodzić Nie będę czekać do terminu, chyba, że chodzenie i sprzątanie nic nie da... Nie chcę leżeć w szpitalu po prostu bez sensu i wysłuchiwać opowieści i problemów innych, już mam dość leżenia w szpitalu z po....mi kobietami A oni wysyłają już 5 dni po terminie i se można tam leżeć i leżeć i ocipieć można

Stary 2011-12-03, 12:11   #1151
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedzcie mi dlaczego ludzie są tak płytcy i komentują nie znając historii???

"aaa no faktycznie masz mały brzuszek... to gdzie to dziecko ma rosnąć?"
pewnie w dupie

naprawde ludzie sa nienormalni czasami
jednym uchem niech Tobie wpada, drugim wypada
ja blondynka, to mi latwiej - wiesz...u mnie sam przeciag w glowie

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Nie będę już leżała ani nic, to będzie prawie 39 tydz, więc można śmiało rodzić Nie będę czekać do terminu, chyba, że chodzenie i sprzątanie nic nie da... Nie chcę leżeć w szpitalu po prostu bez sensu i wysłuchiwać opowieści i problemów innych, już mam dość leżenia w szpitalu z po....mi kobietami A oni wysyłają już 5 dni po terminie i se można tam leżeć i leżeć i ocipieć można
zawsze biora 5 dni po terminie do szpitala?

Stary 2011-12-03, 12:12   #1152
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie w dupie

nie no padłam

Cytat:
u mnie mój gin tak wysyła spytaj się swojego na wizycie

Stary 2011-12-03, 12:16   #1153
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

I olej gadanie teściowej o uranku na chrzest - dziecko się jeszcze nie urodziło, a ona już o chrzcie myśli??? Jak będziecie chcieli, to kupicie nowe i już, chyba nie rozbierze Wam dziecka tuż przed chrztem i nie jesteście od niej zależni finansowo

A odnośnie sytuacji z TZtem to nie rozumiem :/
Agawo ja tez jeszcze nie urodziłam ale myślę już o chrzcie ,kogo na chrzestnych,gdzie itd.Ostatnio ojciec męza go ochrzanił za to że pytał czy jego siostra przyjedzie na chrzciny bo mieszkają w Szczecinie ,a ten zaczął gadać że dziecko się jeszcze nie urodziło a ten już o chrzcinach,tylko ,ze my myślimy o szwagrze jako o chrzesnym i nie wiemy czy zamierzają w ogole przyjechać

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
bybella dodaje obiecana fotke staniczka
Bardzo ładny ,sama się nad nim zastanowie i mam taki sam obrus

Dziś przyjeżdżają do nas teście ,zostają do jutra,ale ja i tak cały czas leżę więc nie będę przy nich latać.W sumie są ok ,tylko czasami wyskoczą z jakimś wkurzającym tekstem.
Dziś zaczynam 8 msc 32 tydzień
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-12-03 o 12:17
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 12:16   #1154
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

u mnie po 7 dniach

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 12:18   #1155
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie mój gin tak wysyła spytaj się swojego na wizycie
hm
chyba nie...
moja siostra urodzila synka 10 dni po terminie i do tej pory caly czas byla w domu...

uwaga,uwaga
wszem i wobec oglaszam,ze Nietoperson skonczyl dzisiaj 30 tygodni !!!

wedlug mamazone i gazety.pl zaczynamy III trymestr, a Malec podobno coraz czesciej zwija sie w kuleczke

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-12-03 o 12:22
Stary 2011-12-03, 12:20   #1156
likas
Raczkowanie

to jeszcze ja odpowiem:
Cytat:
-pleśniawki
-wysypkę,potówki
-odparzenia

- plesniawki - aftin lub daktrin żel, ja wolę aftin

- wysypka i potówki - wysypke lepiej skonsultowac z lekarzem, ale z doświadczenia:
1. oilatum
2. wywar z kory debu - dodaje sie do kapieli
3. krochmal (na potówki)

-odparzenia - zależy od ich stopnia:
1. wodny roztwór fioletu gencjanowego przy poważniejszych, bosko działa bo osusza (gencjana inaczej)
2. zmiana pieluch - u Ali pomogła
3. zmiana krem, czasowo można sudocrem ale trzeba z nim uważać, bo cynk mocno wysusza skórę
zawsze jak nie przechodzi lekarz, bo może świadczyć o alergii

Co do pieluch ja kupiłam od razu 2 a takie nie maja już dziury na pępek. Zresztą z tego co pamiętam na SR ich nie polecali bo w rożnych szpitalach zakładają rożne zaciski na pępek i może nie pasować do tej dziurki.a jeżeli chodzi o markę, kupiłam pieluchy DADA ale dlatego, że Ala miała uczulenie na pampersy, a huggisy podobno się popsuły.
Rewelacyjne są tez pieluch ze schleckara - ale u nas zlikwidowali i nie ma gdzie kupić.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 12:42   #1157
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
heloł

a jeśli zacznie się wcześniej?

czubasek20
trzymam kciuki z brata a teściowa i rzeczy od niej, nie możesz powiedzieć żeby dała wszystko co ma i sama zdecydujesz co potrzebujesz jeszcze, co się nada a co nie

właśnie tak zrobiłam i juz mam spokój... jejku tyle nerwów mnie to kosztowało że po wszystkim spałam 2 godziny.

Cytat:
Dzien doberek, Brzuchacze - zarlacze

ooooo, to ja pisze do tzta, zeby tez puszczal
jak wygrasz, odpalisz cos?
odpale, ale Ty też odpalisz?

Cytat:
Kurka na 30 urodziny tż kupię mega torta i wstawie podobną zboczoną figurkę ale to za 2 lata

No, dobrze, że mężuś po rozum poszedł

A na zgagę nie pomaga Ci Renia? Ja mam takie szczęście, że wezmę 1 tabletkę i po 10-15 min przechodzi, także mega szybciutko i mam spokój
na szczęście pomaga

Cytat:

a co do tesciow, to lepiej sie czuje bez nich, wiec i slub bylby dla mnie lepszym doznaniem bez ich obecnosci
no, ale zwiazek to kompromisy... musze ich tolerowac ze wzgledu na tzta

najlepsze,ze jeszcze niedawno ich nawet lubilam... w dwa miesiace potrafili doprowadzic do tego, ze nie chce mi sie ich nawet odwiedzac...
miałam to samo z teściową. Jeszcze dwa miesiące temu babke lubiłam a odkąd ujrzałam jej prawdziwe oblicze to

Cytat:
hm
chyba nie...
moja siostra urodzila synka 10 dni po terminie i do tej pory caly czas byla w domu...

uwaga,uwaga
wszem i wobec oglaszam,ze Nietoperson skonczyl dzisiaj 30 tygodni !!!

wedlug mamazone i gazety.pl zaczynamy III trymestr, a Malec podobno coraz czesciej zwija sie w kuleczke

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 12:48   #1158
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc babeczki pozniej Was moze nadrobie jak ogarne hacjende
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 13:14   #1159
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl Za 30 tydzień!!

Ja jutro zaczynam 34

Stary 2011-12-03, 13:18   #1160
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziekujemy !!!

Czubasek, no jacha,ze odpale

Neska, milego sprzatania

Stary 2011-12-03, 13:27   #1161
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
U nas na szczęście nikt się nie wcinał w kwestię imienia zaakceptowano Tymusia bez żadnych pytań

Mąż na męskim spotkaniu, miałam zamiar spożytkować ten czas na prasowanie, ale nie chce mi się, a poza tym większość ciuszków jeszcze wilgotna jest

idę robić śledzie mam nadzieję, że wyjdą takie pyszne jak mamie

U mnie też miał być Tymoteusz Mąż wybrał. Śliczne imię, ale będzie Michalina
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 13:29   #1162
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
inutil, no tego to ci nie załatwię Sama mam na to smaka.

Cytat:
o nieeeee
no i gdzie ja teraz barszczyk z krokietem dostane?
a musze...
ja też muszę i co? Wszyscy mają mnie w jak mówię że zjadłabym krokieta z barszczem to się uśmiechają tylko
a takie gotowce to pewnie niedobre...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
właśnie tak zrobiłam i juz mam spokój... jejku tyle nerwów mnie to kosztowało że po wszystkim spałam 2 godziny.
no to szkoda, że za to wszystko płacisz nerwami

A suwaczek mówi, że dzisiaj 35t1d i piszą, że waży już 2,5kg a mój dwa i pół tygodnia temu ważył 2,3 to teraz pewnie już z 3kg waży Klusek.

My dzisiaj na imienino - urodziny do brata teściowej. Mam nadzieję, że będzie jakieś dobre jedzenie. Na krokiety nie mam co liczyć

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-12-03 o 13:32
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 13:40   #1163
*Agatek*
Zakorzenienie

"Czop śluzowy może wypaść zarówno kilka tygodni, jak i kilka godzin przed porodem. Zwykle nie odchodzi od razu w całości, ale wypływa częściowo przez dłuższy czas - zauważysz wtedy zwiększoną ilość upławów, wydzielina będzie galaretowata, podbarwiona lekko krwią albo brązowawa. Odejście czopa śluzowego to znak, że szyjka macicy zaczęła się rozwierać."

"Tzw. skurcze Braxtona-Hicksa możesz zacząć odczuwać już w połowie ciąży - są nieregularne i zwykle mijają pod wpływem ruchu albo leków. Twoją uwagę powinny zwrócić skurcze, których częstotliwość i siła rośnie, regularne i takie, których nie da się wyciszyć. Charakterystyczne dla skurczów porodowych jest również to, że rozchodzą się od krzyża, by następnie opasać brzuch, ból może wówczas przypominać ten podczas miesiączki, będzie jednak znacznie silniejszy."

"Na krótko przed porodem twój organizm może zacząć naturalnie się oczyszczać - spodziewaj się wymiotów i biegunki, możliwe także, że całkiem stracisz apetyt."

Stary 2011-12-03, 13:43   #1164
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry

właśnie czekam na koleżankę, ma przyjść na kawę, ale spóźnia się już godzinę

popołudniu przychodzą goście, więc od rana ogarniałam mieszkanie, upiekłam babkę, sernik na zimno z galaretka i truskawkami tężeje w lodówce...

A tak poza tym to spać mi się chce

Pearl - teściów masz okropnych. Po prostu okropnych. Jak oni tak mogę? Współczuję Ci.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 13:47   #1165
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień doberek

Ja jeszcze w szlafroku łażę, tż zrobił kawę i leniuchujemy
później może jakieś małe porządki.
Obiad mam z głowy bo zostały pierogi z wczoraj a jutro gołąbki mam w planie robić bo tak samo jak krokiety łażą za mną od jakiegoś czasu Z krokietami jakoś wytrzymam i tak będą na Wigilię
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 13:51   #1166
*Agatek*
Zakorzenienie

Z karuzelą mi nie poszło 4 osoby licytują i już jest 107,50... nie opłaca sie dalej licytować a na maila odpisała baba: "witam i zapraszam do licytacji" to była jej odp na pytanie jaka cena ją interesuje

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-03 o 13:52
Stary 2011-12-03, 14:00   #1167
likas
Raczkowanie

Własnie dostałam SMS, że kolega z pracy został tatą - mały Adam Tadeusz 3,01 kg 53 cm

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Agatek to ta ?? http://www.bubu.lodz.pl/IMG_3837.JPG
tu jest za 115 z przesyłką Oni też sprzedają przez all ale nie znam konta

Edytowane przez likas
Czas edycji: 2011-12-03 o 14:04
Stary 2011-12-03, 14:07   #1168
*Agatek*
Zakorzenienie

likas nie nie, to ta --- >KLIK na początku tylko z 1 rywalizowaliśmy, a teraz jest 4!!!!!! Wsiuny Nic innego nie widzę na allegro, co by się opłacało wziąć albo uszkodzone, albo czegoś brak w zestawie albo brak pudełka

Stary 2011-12-03, 14:09   #1169
likas
Raczkowanie

no właśnie wiedziałam, że tiny love tylko nie pamiętałam modelu
Stary 2011-12-03, 14:23   #1170
szana
Zadomowienie

Hejo Mamuśki

witam się w nowym wątku Jej ale skrobiecie dużo trochę nadrabiam ale nie mam szans żeby wszystko ogarnąć
Widzę, że o karuzelkach mowa, mnie się ta podoba z Kubusiem Puchatkiem ale ceny wysokie, to zostawiam ten zakup, jeśli Arturek nie dostanie od nikogo karuzelki (bo może się być, tak, że ktoś kupi Mu w prezencie) to potem się pomyśli
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości