|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Agni krochmalu sie nie kupuje, krochmal sie robi z maki ziemniaczanej. I to tyle nadrabiania... leje mi sie z nosa, kicham, ogolnie czuje sie do d... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | ||
Raczkowanie
|
Witam,
u nas noc dzisiaj była nieciekawa, Helenka budziła się prawie co godzinę, do tego męczył ja chyba brzuszek (gazowała sporo) a nad ranem zrobiła meeeeeggggaaaaa koopsko. (ale o dobrej konsystencji i zapachu więc mama pomimo niewyspania się ucieszyła a tatuś oczywiście zmienił pieluchę). Koło południa wpadał teściowo i zabrała Helenę na spacer więc miałam dwugodzinną drzemkę! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie dzisiaj wybudzanie wyglądało prawie identycznie :11, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7:30. O 8:10 zwlokłam się z łóżka. Cytat:
![]() ![]() ![]() jaki cudny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czy Jasiu już zajęty przez którąś forumową dziewuszkę?? ![]() My już w domku. Obiad u teściowej, szybkie zakupki krótki spacerek za nami. teraz kawka i ciachooo:d Kurcze znowu po kilku dniach dałam małej zupke jarzynowa i znowu dostała wysypki w miejscach gdzie była ubrudzoną tą zupką!! Po owocach nie ma tak!! Nie wiem czy iść z tym do lekarza czy przeczekać, jesli nie ma żadnych bóli brzuszka itp. ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
w kombinezon (teraz juz zimowy nawet, chociaz jak nie wieje i nie jest mroz to ja jeszcze mam w jesiennym), chusta i heja. ja noszę z rozpieta moja kurtką, jak zimno to okrywam nia stopy małej. z synem, ktorego wozilam do zloba w nosidle, mialam założone nosidło na kurtke a syna w kombinezonie zimowym
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
Pytanko:
do butelki antykolkowej TT, smoczek 6+ jest, ale nie taki jak poprzednie, tylko z taką dziurką z boku (antykolkową), czy są smoczki 6+ bez tej dziurki? A może wymieniacie butelki na zwykłe, a antykolkowe wywalacie ?
#3277 | ||
Zakorzenienie
|
Telik mikołajkowy Dzony boski
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz mam Aventa i TT, ale zwykłe. W Avencie mam smoczek 3, a TT narazie nie używam bo mam tylko smoczki 2 i Sarka sie wkurza z za wolno leci. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Zakorzenienie
|
Brunetka to ja chyba nic nie wygrałam bo nie mam nic na mailu ani wiadomości na wizażu.
Why? gdzie to sprawdzałaś. Ja nie oszukiwałam ![]() Wróciłam. Zła jak osa. Jak wróci tż to zrobię z niego miazgę. ![]() Pracoholik ![]() Umawialiśmy się, że pod moją nieobecność zajmuje się dzieckiem. A on co? oddał Małą teściowej i pojechał bo ma robotę( którą mógł śmiało przełożyć na poniedziałek, ale po co , w poniedziałek zrobi co innego). Jak wróciłam dziecko wyło bo ta przeoczyła że dziecko chce spać i przez godzinę ją z rykiem uspypiałam ![]() Była tak zmęczona że nie umiała zasnąć. Całe życie tylko jedno w koło i to samo. A rodzina na dalszy plan. Wczoraj wyobraźcie sobie pojechał na 5 godzin koledze ( raczej znajomemu) z lawetą po jakieś graty, i nawet złotówki na tym nie zarobił, tylko wziął tyle co na paliwo ![]() Samarytanin ja pier.dole Mogłabym tak nieskończoność wymieniać. ![]() ![]() Idę jeść michałki. Zwariowałam. K u r w a ![]() ![]() ![]() wyje ![]() ![]()
#3279 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że sprzedawałaś bez smoczków ? A do tych z rurką dokupie smoczki bez dziurki bocznej ?
![]()
#3280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A smoczki do butelek z rurka i bez rurki sie roznia jakos? bo juz nie pamietam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny!!!!!!!!!!! gdyby nei to ze moj maz to domatr to bym jechala chyba http://www.groupon.pl/oferty/groupon...rszawa/1791008
|
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
hej
ja tylko tak na chwilę pochwalić się że mój synek kończy dziś 4 miesiące ..... ale niestety jest chory, ma zapalenie oskrzeli i zastrzyki dostał .... katar osiadł na oskrzela i niestety ..... a teraz śpi ładnie aniołek ale za chwilkę przyjdzie pielęgniarka i będzie kuć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
ups, tego ze za 5 tys to jakos nie doczytalam... mózg juz nie pracuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
Dopiero jest 18.30 a ja padam... Moje panny ostatnio są mega wymagające...
No nic później zrobię sobie relaks w wannie, a co mnie też się należy... Zrobiłam sałatkę na jutro i najchętniej bym ją zaraz całą zjadła...
#3286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/akcje/eucerin/dermo...uid=171612&k=p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |||
Zadomowienie
|
no jestem długo mnie nie było
![]() hihih wiedziałm, że poprawię Wam humorek fajna jestem nie ![]() Cytat:
![]() ![]() no muszę Ci to napisać jak się pojawiłaś to ja przeczytałam Twój nic PIWONKA dopiero dziś doczytałam poprawnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ta dziś oglądam totalną magię.... ![]()
![]() |
#3288 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny u nas MASAKRA!!! MAly budzi sie i w dzien i w nocyz takim rykiem, ze nie moge goutulic. Od czego to??
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
Asynastra ja nosze Agu w chuście. Ubieram ją w reguly w rajtki, skarpety grubsze, bodziak z długim, grubsza bluza i na to jesienny kombinezon. Motam pod kurtke, ale mam rozpiętą. Jak jedziemy gdzieś pociągiem, albo mam w planach zakupy to niezakładam kombinezuonu ale motam pod kurtke i jak wchodze gdzies to sie rozpinam.
A ja mam pierwszy zjazd na podyplomówce i jest super ![]() Moja Agata zjadła dziś chrupka kukurydzianego (no zjadła to za duże słowo, raczej wymemlała) ![]() Kajol może zęby ![]() Brunetka graaaaaaatulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zakorzenienie
|
wowwww brawo!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Rozeznanie
|
Niech ktoś zabierze tego palanta z mojego otoczenia, bo o☠☠☠☠ieje.
Ciesze sie, że zostało mi tylko 3 tygodnie mordęgi, naprawde sie ciesze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() U nas przemiły dzień, bo w całości spędzony we trójkę co zdarza sie bardzo rzadko. A przy okazji opony wymienione ![]() A Tymcio był dziś dziwny - do 17 marudził non stop i nawet jak się uśmiechał, to nie wiadomo było do koca czy to uśmiech czy grymas ![]() W samochodzie już sie do mnie szczerzył i gugał, jak nigdy wcześniej. A potem w domu był przerozkoszny. Rozmawiał, zaśmiewał się na głos ze wszystkiego prawie i pięknie bawił oballem i ptakiem lamaze ![]() ![]() ![]() Ale JAK Ci się żyje? Ciut lepiej? ![]() Cytat:
![]() AAAAAAAAAAAAAA!!!!! Piękny, boski, cudny, daj, daj, daj mi go ![]() Też chcę Tymcia wystroić w taki ciuszek na święta, ale jeszcze nie mam. Ostatnio w Tesco widziałam fajne, ale tylko 56 zostały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym chyba zabiła, jak by Tymka komukolwiek podrzucił ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tez obejrzałam. Świetne ![]() Czyżby WRESZCIE Wam przechodziło? Mam nadzieję że na dobre ![]() No to fajnie, że dobrze się"bawisz" ![]() I jak zwykle połowy mi nie zacytowało ![]() ![]()
![]() |
#3294 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A potem zobaczysz, wszystko to jeszcze Ci życie wynagrodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() E tam, wcale nie tak dobrze, bo z tego co piszesz, to w ogóle ni eopłacałi Ci się iść spać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I byłabym zapomniała o hicie poranka - Tymek po raz pierwszy zrobił kupę po tzw. pachy ![]() ![]()
![]() |
#3295 |
Zadomowienie
|
hej
a ja sie dzisiaj tylko pochwale ![]() mam oballa za friko ![]() bylam dzisiaj na Mikolaju w zlobku Klarusi-Bambalusi i tam paletal sie oball wsrod miliona zabawek - zapytalam wiec wlascicielke (moja dobra kolezanke) czy moge go sobie wypozyczyc i pozwolila, wiec wzielam ![]() Blana zachwycona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | ||
Zakorzenienie
|
Halo kochane
![]() Mój mały aniołek już śpi. Muszę się pochwalić: Domek dzisiaj załapał obracanie się z plecków na brzuszek ![]() Akurat odkurzałam, dałam Dominika na matę, zaraz patrzę a on leży na brzyszku w połowie na macie a w połowie na panelach ![]() ![]() Dzisiaj drugi dzień ziemniaka z dynią, coraz ładniej nam to idzie ![]() Jutro jadę na uczelnię od 9 45 do 16 45, Domo zostaje ze swoim tatą. Shira dobre to ![]() ![]() Patik ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Bartessa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Zadomowienie
|
mam taka cicha nadzieje....
A co do kupy witaj w klubie, teraz bedzie pewnie tak czesciej. Szymon taka dzisiaj zrobil, ze nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac, jak go rozebrac aby kudlow nie utytlac. No masakra
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Brumeczku dziś już lepiej ![]() Ważne że jesteśmy zdrowi, reszta sama się poukłada. A i chcialam się pochwalić że Lilka zaczęła pełzać do tyłu ![]() Od paru dni przemieszczała się do tyłu ale myślałam że to przypadkowe, ale dziś już ewidentnie, siłuje się na rączkach podnosi dupkę, przewraca ją na boki, próbuje się przesunąć i w końcu odpycha się na rękach do tyłu i tak się przemieszcza ![]() dziś zeszła z maty na dywan i była bardzo zdziwiona co to ![]()
#3299 |
Zakorzenienie
|
Scio
![]() ![]() Telikkkkk ten mikołajek jest cudowny, słodki i przekochany, skąd wytrzasnełaś taki świetny strój? ![]() Domek wyglądałby jak prawdziwy syn mikołaja z tym swoim brzuszkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Brawa dla Nowych umiejętności Dominika i Lilianki ( mam nadzieje,ze nie pominęłam żadnego naszego dzieciaczka)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.