|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
ze zwykłej mąki ziemniaczanej
|
|
|
#3272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Agni krochmalu sie nie kupuje, krochmal sie robi z maki ziemniaczanej. I to tyle nadrabiania... leje mi sie z nosa, kicham, ogolnie czuje sie do d... |
|
|
|
|
#3273 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam,
u nas noc dzisiaj była nieciekawa, Helenka budziła się prawie co godzinę, do tego męczył ja chyba brzuszek (gazowała sporo) a nad ranem zrobiła meeeeeggggaaaaa koopsko. (ale o dobrej konsystencji i zapachu więc mama pomimo niewyspania się ucieszyła a tatuś oczywiście zmienił pieluchę). Koło południa wpadał teściowo i zabrała Helenę na spacer więc miałam dwugodzinną drzemkę! ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Karolciu mnie dzisiaj wybudzanie wyglądało prawie identycznie :11, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7:30. O 8:10 zwlokłam się z łóżka. Cytat:
![]() ![]() klask i:jaki cudny a worek z prezentami ma?
|
||
|
|
|
#3274 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za bioderka!Cytat:
Cytat:
Chwila wytchnienia wskazana![]() Cytat:
Dzisiaj od rana kiedy tylko wyłożyła się w leżaczku tak zaczęła "gadać" jak nigdy dotąd I tak cały dzień do teraz!!!Cytat:
Czy Jasiu już zajęty przez którąś forumową dziewuszkę?? ![]() My już w domku. Obiad u teściowej, szybkie zakupki krótki spacerek za nami. teraz kawka i ciachooo:d Kurcze znowu po kilku dniach dałam małej zupke jarzynowa i znowu dostała wysypki w miejscach gdzie była ubrudzoną tą zupką!! Po owocach nie ma tak!! Nie wiem czy iść z tym do lekarza czy przeczekać, jesli nie ma żadnych bóli brzuszka itp. ![]()
|
|||||||
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
w kombinezon (teraz juz zimowy nawet, chociaz jak nie wieje i nie jest mroz to ja jeszcze mam w jesiennym), chusta i heja. ja noszę z rozpieta moja kurtką, jak zimno to okrywam nia stopy małej. z synem, ktorego wozilam do zloba w nosidle, mialam założone nosidło na kurtke a syna w kombinezonie zimowym
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanko:
do butelki antykolkowej TT, smoczek 6+ jest, ale nie taki jak poprzednie, tylko z taką dziurką z boku (antykolkową), czy są smoczki 6+ bez tej dziurki? A może wymieniacie butelki na zwykłe, a antykolkowe wywalacie ?
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Telik mikołajkowy Dzony boski
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz mam Aventa i TT, ale zwykłe. W Avencie mam smoczek 3, a TT narazie nie używam bo mam tylko smoczki 2 i Sarka sie wkurza z za wolno leci. |
||
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka to ja chyba nic nie wygrałam bo nie mam nic na mailu ani wiadomości na wizażu.
Why? gdzie to sprawdzałaś. Ja nie oszukiwałam Wróciłam. Zła jak osa. Jak wróci tż to zrobię z niego miazgę. Pracoholik Umawialiśmy się, że pod moją nieobecność zajmuje się dzieckiem. A on co? oddał Małą teściowej i pojechał bo ma robotę( którą mógł śmiało przełożyć na poniedziałek, ale po co , w poniedziałek zrobi co innego). Jak wróciłam dziecko wyło bo ta przeoczyła że dziecko chce spać i przez godzinę ją z rykiem uspypiałam Była tak zmęczona że nie umiała zasnąć. Całe życie tylko jedno w koło i to samo. A rodzina na dalszy plan. Wczoraj wyobraźcie sobie pojechał na 5 godzin koledze ( raczej znajomemu) z lawetą po jakieś graty, i nawet złotówki na tym nie zarobił, tylko wziął tyle co na paliwo Samarytanin ja pier.dole Mogłabym tak nieskończoność wymieniać. Idę jeść michałki. Zwariowałam. K u r w a wyje
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że sprzedawałaś bez smoczków ? A do tych z rurką dokupie smoczki bez dziurki bocznej ?
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A smoczki do butelek z rurka i bez rurki sie roznia jakos? bo juz nie pamietam? |
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny!!!!!!!!!!! gdyby nei to ze moj maz to domatr to bym jechala chyba http://www.groupon.pl/oferty/groupon...rszawa/1791008
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tylko tak na chwilę pochwalić się że mój synek kończy dziś 4 miesiące ..... ale niestety jest chory, ma zapalenie oskrzeli i zastrzyki dostał .... katar osiadł na oskrzela i niestety ..... a teraz śpi ładnie aniołek ale za chwilkę przyjdzie pielęgniarka i będzie kuć
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
ups, tego ze za 5 tys to jakos nie doczytalam... mózg juz nie pracuje...
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero jest 18.30 a ja padam... Moje panny ostatnio są mega wymagające...
No nic później zrobię sobie relaks w wannie, a co mnie też się należy... Zrobiłam sałatkę na jutro i najchętniej bym ją zaraz całą zjadła...
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/akcje/eucerin/dermo...uid=171612&k=p |
|
|
|
|
#3287 | |||
|
Zadomowienie
|
no jestem długo mnie nie było
![]() hihih wiedziałm, że poprawię Wam humorek fajna jestem nie ![]() Cytat:
no muszę Ci to napisać jak się pojawiłaś to ja przeczytałam Twój nic PIWONKA dopiero dziś doczytałam poprawnie Cytat:
Cytat:
![]() ta dziś oglądam totalną magię....
|
|
#3288 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny u nas MASAKRA!!! MAly budzi sie i w dzien i w nocyz takim rykiem, ze nie moge goutulic. Od czego to??
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Asynastra ja nosze Agu w chuście. Ubieram ją w reguly w rajtki, skarpety grubsze, bodziak z długim, grubsza bluza i na to jesienny kombinezon. Motam pod kurtke, ale mam rozpiętą. Jak jedziemy gdzieś pociągiem, albo mam w planach zakupy to niezakładam kombinezuonu ale motam pod kurtke i jak wchodze gdzies to sie rozpinam.
A ja mam pierwszy zjazd na podyplomówce i jest super ![]() Moja Agata zjadła dziś chrupka kukurydzianego (no zjadła to za duże słowo, raczej wymemlała) Kajol może zęby ![]() Brunetka graaaaaaatulacje |
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
wowwww brawo!
|
|
|
|
#3291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tulaski za te zastrzyki, oby maly szybko wyzdrowial!
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Rozeznanie
|
Niech ktoś zabierze tego palanta z mojego otoczenia, bo o☠☠☠☠ieje.
Ciesze sie, że zostało mi tylko 3 tygodnie mordęgi, naprawde sie ciesze. |
|
|
|
#3293 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() U nas przemiły dzień, bo w całości spędzony we trójkę co zdarza sie bardzo rzadko. A przy okazji opony wymienione ![]() A Tymcio był dziś dziwny - do 17 marudził non stop i nawet jak się uśmiechał, to nie wiadomo było do koca czy to uśmiech czy grymas Za to po 17 jak się rozgadał, rozpromienił, rozanielił! W samochodzie już sie do mnie szczerzył i gugał, jak nigdy wcześniej. A potem w domu był przerozkoszny. Rozmawiał, zaśmiewał się na głos ze wszystkiego prawie i pięknie bawił oballem i ptakiem lamaze I tak do 20, a nawet dłużej, bo w wannie też był wesolutki A teraz padł jak kłoda ![]() Ale JAK Ci się żyje? Ciut lepiej? Cytat:
![]() AAAAAAAAAAAAAA!!!!! Piękny, boski, cudny, daj, daj, daj mi go Też chcę Tymcia wystroić w taki ciuszek na święta, ale jeszcze nie mam. Ostatnio w Tesco widziałam fajne, ale tylko 56 zostały A to Twoje to pajac czy spodenki i bluza osobno?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym chyba zabiła, jak by Tymka komukolwiek podrzucił Bo Tymek jeszcze nigdy z nikim poza nami nie został ![]() Cytat:
I kciuki żeby szybko przeszło ![]() Tez obejrzałam. Świetne ![]() Czyżby WRESZCIE Wam przechodziło? Mam nadzieję że na dobre ![]() No to fajnie, że dobrze się"bawisz" ![]() I jak zwykle połowy mi nie zacytowało
|
|
#3294 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem zobaczysz, wszystko to jeszcze Ci życie wynagrodzi Cytat:
Z tym właśnie kojarzą mi się niemowlaki - memłaniem chrupek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak wypadło, opowiadaj?E tam, wcale nie tak dobrze, bo z tego co piszesz, to w ogóle ni eopłacałi Ci się iść spać Tak to byś spokojnie ze mną i Koliną posiedziała, te 3 razy zajrzała do dzieci i byłoby rano A tak to przeżyłaś stres wybudzając się tyle razy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A do buzi celuje bezbłędnie i wszystko wokół niego jest w związku z tym wyślinione ![]() I byłabym zapomniała o hicie poranka - Tymek po raz pierwszy zrobił kupę po tzw. pachy I to dosłownie! Wylała sie górą. Fuj
|
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
hej
a ja sie dzisiaj tylko pochwale ![]() mam oballa za friko bylam dzisiaj na Mikolaju w zlobku Klarusi-Bambalusi i tam paletal sie oball wsrod miliona zabawek - zapytalam wiec wlascicielke (moja dobra kolezanke) czy moge go sobie wypozyczyc i pozwolila, wiec wzielam Blana zachwycona |
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Halo kochane
Mój mały aniołek już śpi. Muszę się pochwalić: Domek dzisiaj załapał obracanie się z plecków na brzuszek Akurat odkurzałam, dałam Dominika na matę, zaraz patrzę a on leży na brzyszku w połowie na macie a w połowie na panelach On się coraz bardziej przemieszcza, muszę go już bardziej pilnować gdzie go zostawiam![]() Dzisiaj drugi dzień ziemniaka z dynią, coraz ładniej nam to idzie ![]() Jutro jadę na uczelnię od 9 45 do 16 45, Domo zostaje ze swoim tatą. Shira dobre to Patik Mój mąż też żyje pracą Zdecydowanie więcej czasu spędza w pracy niż w domu, ale ja już do tego przywykłam![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 4 m-ce. biednego maluszka.---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Bartessa
|
||
|
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
mam taka cicha nadzieje....
A co do kupy witaj w klubie, teraz bedzie pewnie tak czesciej. Szymon taka dzisiaj zrobil, ze nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac, jak go rozebrac aby kudlow nie utytlac. No masakra
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Brumeczku dziś już lepiej Ważne że jesteśmy zdrowi, reszta sama się poukłada. A i chcialam się pochwalić że Lilka zaczęła pełzać do tyłu ![]() Od paru dni przemieszczała się do tyłu ale myślałam że to przypadkowe, ale dziś już ewidentnie, siłuje się na rączkach podnosi dupkę, przewraca ją na boki, próbuje się przesunąć i w końcu odpycha się na rękach do tyłu i tak się przemieszcza ![]() dziś zeszła z maty na dywan i była bardzo zdziwiona co to
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
dla Agatki za wymamlanego chrupka ![]() Telikkkkk ten mikołajek jest cudowny, słodki i przekochany, skąd wytrzasnełaś taki świetny strój? Domek wyglądałby jak prawdziwy syn mikołaja z tym swoim brzuszkiem
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla Nowych umiejętności Dominika i Lilianki ( mam nadzieje,ze nie pominęłam żadnego naszego dzieciaczka)
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

klask i: dla Karolci

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zębole

A to Twoje to pajac czy spodenki i bluza osobno?

Mój mąż też żyje pracą