|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
) i wieczorem odciągam zawsze ok 100 -120 z obu piersi. Wiec w sumie młoda dostaje 3 razy moje mleko (czasem 4) a 4 razy butle. Jestem z tego systemu zadowolona póki co. Jak mi zacznie pokarm zanikac to przejdziemy calkiem na mm, Ten Hipp Combiotik nam bardzo przypasował miłego posiedzonka ze znajomymi
|
|
|
|
|
#2492 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a od tej 18 do 4 w nocy nie ruszam ich i na nocne karmienie są tak na maksa pełne i wtedy mój leniuch dopiero ciumka ze smakiem jak mu prawie samo leci :P ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Thaya ja od 3 dni własnei widze ze mały cały czas ciumka reke i myslałam ze on głodny a to chyba taki etap
własnei leży w łożeczku i az w duzyym pokoju słyszymy jak on ciumka paluchy i piastke, maz mówi ze pół reki zaraz d buzi wsadziDanika strasznei mi przykro z powodu smierci babci, a co do zabierania dzieck ana pogrzeb to ja jeśli miałabym mozliwosc zostawienia gdzies dziecka to bym go nie brała, w takim okresie równiez ze wzgledu na niepewna pogode, no ale jakbym nie miała go gdzie zostawic a chciałabym brac udział to zabrałabym ze soba |
|
|
|
#2494 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marczelllo oooo Marczeloooo. Podtrzymuje swoje zdanie! Oczęta, to on ma przecudne Cytat:
Czekamy czekamy ![]() Cytat:
U nas na chrzcie było zimniej w kościele niż na zewnątrz ![]() Nie masz możliwości organizacji jakoś...Kurcze zdrowie jest bardzo ważne. Cytat:
Cytat:
Tylko jak go noszę pionowo i mu akurat położy się rączka obok buźki
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Thaya, Kapka śliczne dzieciaczki , Kapka a Marceli przystojniacha
no i nareszcie zobaczyłam i poznałam małego w koncu imiona dla synów mamy te same wiec oba słodziaki co nie )
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniało mi sie a'propos służby zdrowia. Mama sie rejestrowała ostatnio do reumatologa i do neurologa...wiecie na kiedy
![]() do jednego na październik a do drugiego na listopad - niezle, co? a do kardiologa juz nie ma terminów na 2012....tylko w łeb sobie palnąc.
|
|
|
|
#2499 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mały chwilowo kimnął- w końcu to wpadam
![]() Dziś byliśmy na przydługim spacerze i juz myślałam,ze mamznów zastój bo kula w piersi i po pierwszym karmieniu nie zeszła. Przy następnym juz ok. Na wszelki wypadek obłożyłam ise kapusta. Nawet nie wyobrazacie sobie jakiego stersa załapałam. Az sie popłakałam, ze znow mnie walka czeka No nic- mam nadzieje,ze sie rozeszlo na dobre. Cytat:
nie wyobrazam sobie wrecz takiego poswieceniaCytat:
![]() A tak serio to witaj Mój mały tez zaczyna łapki pachać do paszczy W Dojczlandzie siedzi jeszcze Ellabailasola ale ostatnio cos dawno jej nie było. Mój mały tez lubi podróze autem- po sczepieniu nam się to bardzo sprawdziło- runda honorowa po obwodnicy miasta i mały ładnie się uspokoił ![]() Ze spaniem bardzo zazdroszczę! Ja na samym początku tez dokarmiałam małego mm- właśnie gł. na noc. Ale teraz starcza pierś- moja kulawa pierś ![]() Jakie on ma cudowne oczy! A uśmiech! Oj kolejny łamacz serc nam rośnie- plasuję Go zaraz za Lullkowym Mikusiem z szelmowskim usmiechem ![]() Wizyty u dent. nie zazdroszcze. Cytat:
Po drugie- ja bym nie brała. Piotrka nie braliśmy- mąż został w domu. Za to kuzyn był z córeczka i nie powiem jej płacz, tudzież zabawowy chichot lekko mnie irytował - kurde nawet brak mi słowa na opisanie co mnie denerwowało. Ale jakoś nie bardzo mi było. Nie wiem. Moza ja jestem inna. Widziałam tylko katem oka jak kuzynka próbowała zwrócić uwagę kuzynowi by wyszedł z dzieckiem ale jakoś nie zatrybił... Z kościoła właśnie przecież można wyjść, gorzej potem na dworze, przy pochówku. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Ach i Caroline odpisała mi na smska : Pisała, ze teskni za nami, że Kamilek rosnie jak na drożdzach i zaczyna pokazywac charakterek. Jakmu sie cos podoba to daje glośno znać.Pozno chodzi spac o 24-1 ale za to ładnie śpi w nocy. No i wyjezdzaja w podroz 100km do kuzyna. |
|||||
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
normalni epadłam teraz ) mały nam marudził to dalismy go do łożeczka pod karuzelke która uwielbia i on sobie tam pod nia lezy i gada po swojemu i w pewnym momencie siedzimy i maz mówi ide zobaczyc bo cos cicho no i poszedł, wraca i pytam jak tam a on: dobrze ,no to dopytuje, mały spi? a on do mnie: w sumei chyba nie ale oczy ma przymulone
![]() kurde jak ja jestem to zawsze wszystkie znikaja hehe i nei mam se z kim popisac ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- oooo jest Archi kochana pozdrów od nas Caroline
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu mogę pisać normalnie. Kupiłam klawiature ma usb ponieważ moja zepsuła się kompletmnie- trochę jej pomogłam pod koniec, ale trudno, na dniach wymienimy a póki co czas przypomnieć sobie jak to się kiedyś pisało przy stacjonarnym.
Filip padł na zakupach, po wielkiej aferze z płaczem- ciekawe ile pośpi. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- O, caroline do mnie tez pisala- szkoda , że mały n ie da jej do nas wpaść
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Thaya
witaj a może daj małemu smoka na to ssanie? Moja Amelia nie lubiła na początku, a teraz ciągnie aż jej się uszy trzęsą ![]() Cytat:
W środę też mieliśmy pogrzeb dziadka męża i najpierw miałam nie iść wcale, ale ostatecznie siostra zabrała Amelkę na spacer. Na stypie rzecz jasna nie byłam. Wg mnie pogrzeb to nie miejsce dla małego dziecka. Jeśli nie masz z kim zostawić Guni, ja bym odpuściła. 2 h z dzieckiem w przychodni - może być ciężko. Na szczęście mąż pracując w swojej firmie może sobie wziąć wolne w razie W bez problemu. A może Twój tata mógłby zostać? |
|
|
|
|
#2503 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale potem Kochana, potem będzie już z górki. Zrob mu szkolenie i da radę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Lullaaa wyszły Ci te ciastka? Ile to jest 255g mąki bo nie mam wagi? Albo Cotka może mi zważysz na tej wadze Filipkowej ile to będzie w przeliczeniu na szklanki
|
|
#2504 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka melduję się że żyję, jakoś dziś czasu brak, czytałam Was w telefonie ale nie dam rady zacytować, Maly w dzień nie bardzo cchiał spać, dał tylko chwilkę na posprzątanie mieszkanka i na spacerku spał. Bylismy dziś u moich rodzicow w odwiedzinach i dzionek zleciał
a teraz delektuje się martini ze spraytem![]() Witam nową mamuśkę ![]() A Małgosiu szklanka ma przeważnie ok 125g wiec to będą 2 szklanki
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-12-03 o 22:30 |
|
|
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() no właśnie też zauważyłam że już chętniej smoka bierze chociaż i tak woli piąstki. Ale dziś jak tak ssał je w leżaczku to dałam smoczka i zajęłam się czymś wracam, a on śpi pierwszy raz go uśpił smoczek a wcześniej jak próbowaliśmy mu go dawać to albo wypluwał po chwili albo w ogóle nie dawał sobie włożyć i zaczynał płakać jakby ten smok go parzył :Pale będę musiała go przekonywać do niego bo od tego ssania tych piąstek to mu się aż skórka rozmacza na paluszkach i lekko schodzi tak jakby.. ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Dobranoc wszystkim-trzeba iść spać żeby mieć energię na zabawy od 7 rano ![]() Że też dzieciaczki nie mogły by tak do 10 spać hihi ;p Dziękuję Wam za miłe powitanie a Filipek śle buziaczki za komplementy hehe
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak Irmith? Miała mieć te badania odnośnie zachodzącego słońca
Aiszka- jak " współlokatorzy". Udało się przepędzić? |
|
|
|
#2508 |
|
kosmitka
|
Jejku jak ja Was nadrobię po 2 dniach.
W piątek wyszedł nam katarek u Frania, do tego ziekone kupki, wieczorem biegunka i lekka temperatura, byłam mocno spanikowana, ale na szczęście wszystko przeszło. Tzn katarek jeszcze ma lekki, ale jest o niebo lepiej. Wszystko przez to, że w naszej sypialni hulają wiatry, juz zgłosiliśmy reklamację do dewelopera, mam nadzieję że wszystko poprawią migiem bo ich powystrzelam. Dzisiaj na noc musimy się gdzieś wynieść, nie mam zbyt pomysłu dokąd, bo tu już jednak Franek się zaklimatyzował, wie, że tu jest noc, zasypia się, a teraz pewnie będzie kongo. Do tego wczoraj byłam w szkole i po ok 8-9 h ściągnęłam 250mlo , a cycki myślałam, że mi eksplodują. Biorąc jednak pod uwagę czas, to wcale tak dużo tego ściągania nie było, ale zawsze zostanie na kolejny raz.Dobra, tyle u mnie, teraz spróbuję was nadrobić.
|
|
#2509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
helloł niedzielnie
![]() Cytat:
zapraszamy jak najczesciej i na pewno wkrecisz sie do nas![]() Cytat:
i oby szybko cos Wam zrobili z tymi wiatrami A ja tez musze sie pochwalic ze nasz synek sie rozwija od kilku dni zaczyna ssac piąsteczki i wydawac dzwieki aaa, eee, guuu
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-12-04 o 09:13 |
||
|
|
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Tż na rowerze, Stefek w leżaczku odpływa przy suszarce z yt, no to ja kawka i wizaż Mój Stefcio nie ssie piąstek...dzisiaj zauważyłam jak robił kupę to w skupieniu włożył sobie palec wskazujący do buzi Cytat:
Co to znaczy, że hulają wiatry? ![]() Że okna nie są szczelne? Popatrz jeszcze kolejne 8h i mogłabyś zapakować mleko w kartonik pół litrowy
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
witam niedzielnie
Cytat:
danika - ja bym nie brała dziecka na pogrzeb nawet tak małego, a może tym bardziej tak małego argumenty już dziewczynki napisały, a ja ci dopowiem jedną rzecz. dawniej dzieci brało się na pogrzeby, ciągnęło i jeszcze wszędzie były te otwarte trumny.![]() dziewczynki, ma któraś łóżeczko turystyczne MOOLINO? ja kie w ogóle polecacie, do taty musze zakupić na święta.
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-12-04 o 10:18 |
|
|
|
|
#2512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jeszcze chwilka i się rozgada ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() Nooo trauma z dzieciństwa. Ja również do dziś pamiętam otwarte trumny...Na wsi to spaliśmy w pokoju obok gdzie leżal najpierw dziadek a potem babcia... I te modlące się i śpiewające babcie...brrr
|
|
#2513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przeczytałam Twój post, od razu też włączyłam tą suszarkę z yt (kompletnie o tym sposobie zapomniałam![]() ![]() SUPER!!
|
|
#2514 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Ależ u nas halny wiejeeeeee.... aż temp wskoczyła na 9st ![]() Pospaliśmy dziś do 8 - aż byłam w szoku jak popatrzyłam na zegarek. Teraz niunia rozmawia do karuzeli i miśka tatuś w kościele a ja za chwilę biorę się za muffiny Cytat:
![]() Cytat:
w takim razie cieszę się, że pospałaś ![]() co do skórzanych sof- ja mogę tylko powiedzieć z obserwacji u znajomych - mnie się b.niewygodnie na takich sofach siedzi, w lecie kleiło mi się pupsko a w zimie było chłodno(ale to moje odczucia), spać nie spałam na takiej więc nie wiem. Generalnie sama bym się nie zdecydowała mieć takie w domu, bo poza wyglądem to reszta mi nie pasuje ![]() Cytat:
ze wstawaniem Cię rozumiem- sama tak się budziłam i sprawdzałam czy śpi, czy oddycha ![]() przykro mi z powodu babci co do pogrzebu- jak masz z kim Olgę zostawić to nie bierz jej ze sobą.... moim zdaniem to nieodpowiednie miejsce i czas- niech(odpukać) się rozryczy i nie będziesz umiała jej uspokoić, a ceremonia pogrzebowa mimo wszystko wymaga pewnego spokoju i skupienia. moja też zjada pieluchę albo kocyk a wczoraj załadowała sobie po głowie hipciem coraz więcej łapie w ręce ale ma te ruchy tak nieskoordynowane, że wyrodna ![]() Cytat:
co do piąstek to moja też nagle odkryła, że da się je wpakować do buzi i ssać i też robi to głośno normalny, kolejny etap w rozwoju ![]() jaki słodziachny Mikołajek Cytat:
![]() Cytat:
No i brawo za te 250ml- to chyba całkiem nieźle ![]() Martusia brawo dla synka- to teraz się zacznie "gadanie"
|
|
#2515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
z przerwą na jedzonko o 7.00 oby mu tak zostało![]() Nie wiem od kiedy, używam narazie kołdry Witaj Cytat:
Cytat:
Cytat:
współczuję walki z katarem, a ilość mleka ładna
|
|||
|
|
|
#2516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, że z synkiem lepiej a mam takie głupie pytanie.. Jak rozpoznajecie katarek?? Bo mój od paru dni tak chrapie w nocy, sapie itd i nie wiem czy to katar czy ta słynna sapka niemowlęca?? Jak oczyszczam nosek to wysysa trochę takiego przezroczystego chyba kataru, ale te sapanie i rzęrzenie tylko w nocy jest a w dzień znika, więc ja już nie wiem co o tym myśleć ![]() :conf used:
|
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Indygo chwalić Agatkę czy nie chwalić - o to jest pytanie ? też potrzebuję jakiegoś turystycznego łóżeczka
|
|
#2518 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) z różnymi magicznymi dzwiękami ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
#2519 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry niedzielnie
![]() U nas dzisiaj noc niespodzianka... Nakarmiłam Kamcie jak zwykle ok. 20, usnęła i obudziła się dopiero o 0.30. Dostała cycka i kilka razy mi zasypiała, ale brzuszek zaczął ją męczyć i mi się wybudzała. Dałam kropelki, wściekła już byłam i w końcu posłuchałam męża i wzięłam ją do nas do łóżka. Znowu dałam cyca i usnęła ok.2. I spała do 7!! Ja się obudziłam pół godziny wcześniej i się zaczęłam martwić o co chodzi. Za to jak się dossała rano tak ciągnęła z obydwu cycków w sumie przez 2 godziny ![]() Cytat:
Nic, tylko leczyć się w państwowej służbie zdrowia...Cytat:
![]() O co chodzi z tą sypialnią? Okna macie nieszczelne, czy jak? Trzymam kciuki, żeby Franio wyzdrowiał. Cytat:
Cytat:
![]() U nas też wczorajsza wizyta udana. Dostaliśmy matę, na początku Niunia jeszcze spała, potem trochę się poprzyglądała gościom, a w końcu zaczęła koncert. I znajomi się zmyli W ogóle to śmiesznie było patrzeć jak to on bardziej jest zainteresowany dzieckiem, zaglądał do niej, zagadywał itp a jego żona jakoś w ogóle wzruszona dzieckiem nie była. No ale u nich to tak jest, ze on by chciał mieć swoje, a ona nie...---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Widziałyście to? Aż się popłakałam... Nie wiem co bym takim bydlakom zrobiła, normalnie brak słów |
||||
|
|
|
#2520 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Melduję,że po wczorajszej schizie zastój sie nie zrobił. Ale całą noc byłam niespokojna Zastanawiam się nad jakims laktatorem Mam Medela Harmony, ale zupełnie nie współgra z moimi piersiami. Nie wiem czy topić kasę w następny Co byście poleciły? Ten poprzedni moze uda się opchnąć na all za jakąś śmieszną cene ![]() Cytat:
sorry ![]() oooooooooooooo Tyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]() Cytat:
![]() Marzę by mój synek zasnął sam- znaczy sie ze smokiem, pielszuka czy innym wspomagaczem, ale bez rączek czy piersi ![]() Cytat:
Dobrze,ze juz lepiej A ten probiotyk co masz zapisany od lek. pomogl na kolor kup?? 250ml- no niezła masz wydajnosc ![]() Cytat:
![]() U nas z łapkami podobnie- z guganiem jeszcze dosyć słabo ale cos tam troszke gada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i materac mam dokupiony normalny- za rada lau Cytat:
![]() Zazdroszcze spania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do artykuły- za☠☠☠ałabym takiego gnoja |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

) i wieczorem odciągam zawsze ok 100 -120 z obu piersi. Wiec w sumie młoda dostaje 3 razy moje mleko (czasem 4) a 4 razy butle.

bo bardzo mądrze prawisz 

bo kula w piersi i po pierwszym karmieniu nie zeszła. Przy następnym juz ok. Na wszelki wypadek obłożyłam ise kapusta. Nawet nie wyobrazacie sobie jakiego stersa załapałam. Az sie popłakałam, ze znow mnie walka czeka
nie wyobrazam sobie wrecz takiego poswiecenia

argumenty już dziewczynki napisały, a ja ci dopowiem jedną rzecz. dawniej dzieci brało się na pogrzeby, ciągnęło i jeszcze wszędzie były te otwarte trumny.
co do pogrzebu- jak masz z kim Olgę zostawić to nie bierz jej ze sobą.... moim zdaniem to nieodpowiednie miejsce i czas- niech(odpukać) się rozryczy i nie będziesz umiała jej uspokoić, a ceremonia pogrzebowa mimo wszystko wymaga pewnego spokoju i skupienia.
Ja się obudziłam pół godziny wcześniej i się zaczęłam martwić o co chodzi. Za to jak się dossała rano tak ciągnęła z obydwu cycków w sumie przez 2 godziny