![]() |
#931 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
mam tak samo i oczywiście też mnie to martwi zamiast cieszyć, w którym jesteś tygodniu? może to normalne, ja kończę 9 miałyście może badania na cytomegalię? ja za to o tym się naczytałam, zamierzam sobie zbadać w przyszłym tygodniu, nawet człowiek nie wie jakie świństwa są, załuje że przed ciażą tego nie zbadałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam już kartę ciąży ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj szczęśliwie mogę się byczyć ![]() Ja biorę duphaston Cytat:
![]() A czy wszystkie objawy Ci tak przeszły czy tylko mdłości? A tak poza tym, to chyba trochę racji miał gin mojej koleżanki, który jej strzelił tekstem, że kobieta w ciąży może siedzieć przy kompie, ale powinna mieć ograniczony dostęp do neta ![]() ![]() Ja miałam na cytomegalię, a oprócz tego toksoplasmozę i różyczkę. Robiłam je po poronieniu biochemicznym.
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
Asia665 ja się gdzieś tydzień temu wystraszyłam bo mdłości mi przeszły na chwilkę i cudownie się czułam, ale zaraz oczywiście zaczełam się martwić no i wróciły jakoś same. Oprócz mdłości masz jeszcze jakieś objawy??
Ja wczoraj do pracy nie poszłam, jestem na zwolnieniu do poniedziałku, we wtorek chyba wracam do pracy.
#934 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#935 |
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie
![]() nicki nareszcie,dobrze że u Ciebie wszystko w miare wporządku bo najlepiej jakbyś nie musiała brać tych wszystkich lekarstw,ale jak trzeba to trzeba,pod opieką lekarską wszystko będzie dobrze! ![]() ![]() ![]() luby trzymam kciuki żebyś wytrzymała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce Cie straszyc. Ale szczerze pisze bys zwrociła na to uwage./ Chyba ze jestes juz w II trymestrze albo blisko. Wtedy tez moze byc dlatego bo w II chyba ustępują np mdlosc. ![]() Mnie dzis strasznie mdli. Ale i tez jakos neiprzyjmnie brzuch bolał. Wzielam nospe i bede lezała z 2 godz chociaz.
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za zainteresowanie. Mdłości mi przeszły,ale piersi bolą nadal i chyba mam zgagę-takie uczucie pieczenia w gardle. Prince_polo - no ja zaczęłam dzisiaj 10 tydzień. Ogólnie mdłości miałam może troszkę ponad tydzień czasu. W poniedziałek zajde do mojego ginekologa i zapytam się położnej czy powinnam się szybciej zapisać na wizytę czy czekać cierpliwie do 21.12
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw się na zapas, może sytuacja finansowa jakoś się polepszy u Was, TZ znajdzie lepiej płatną pracę lub cos się wykombinuje. Narazie myśl o tym maleństwie rozwijającym się ![]() Dowiadywałaś się czy Twoj zabieg może być wykonany jak jestes w ciąży czy przesuną go na później?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od znajomej ostatnio też dostałam całkiem za darmo adaptery do pasów dla ciężarnych ![]() Będzie dobrze! Cytat:
Mnie wczoraj gin spytał jak się czuję, i w sumie to powiedziałam, że jak na pierwszy trymestr to zadziwiająco dobrze i tylko mnie męczy jadłowstręt i od czasu do czasu jakieś lekkie mdłości. Uśmiechnął się na to tylko, nie powiedział, że to źle czy trzeba się martwić. Ehh no mówię, wam, strasznie sympatyczny ten mój gin, aż widać jak się razem z innymi czymś cieszy. Co prawda mam wrażenie, że czasem bywa lekko roztrzepany, ale też robi te badania co trzeba i nie przesadza w drugą stronę męcząc wielką ilością czasem niepotrzebnych badań. A na wszelkie pytania odpowiada bez problemu i wyczerpująco. Wczoraj mu powiedziałam o tym, że w rodzinie męża był przypadek ciężkich wad wrodzonych, brat męża urodził się z zajęczą wargą, wrodzoną wadą serca i problemami z krążeniem, w wyniku czego zmarł jeszcze w dniu porodu (nie wyobrażam sobie takiej traumy). Stwierdził, że jest w Krk dobra poradnia genetyczna, ale póki co chyba nie będzie mnie narażał na stanie tam 12h w kolejce na NFZ, tym bardziej, że często i tak odchodzi się z kwitkiem. Plan jest taki, że robimy w 12 tyg USG genetyczne i dopiero wtedy jak na nim wyjdzie coś nie tak będziemy się zastanawiać co dalej, a teraz mam się nie martwić na zapas.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-12-03 o 14:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Na 99% jestem w ciazy ale musze to potwierdzic jeszcze jednym testem wtedy do Was dolacze ![]() Ostatnia miesiaczke mialam 1.11, dotychczas jak w zegarku co 28dni a tym razem zamiast bolesnej i obfitej miesiaczki drobne plamienie... Temp caly czas utrzymuje mi sie powyzej 37*C przy czym moja normlana to 35,3. Tona bialego sluzu, rozpulchniona szyjka, nos jak u psa itd... boli mnie podbrzusze... ogolnie czuje sie fatalnie. To bedzie juz 3ci bobasek troche Nam wprowadzi zamieszania bo byl planowany na za 2 lata ale jakos damy rade ![]() Wg internetowych kalendarzy PTP bedzie 8.08.2012 Pozdrawiam i zycze udanego weekendu
![]() |
#943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
|
Ogłaszam z radością ,że mdłości wróciły
![]() ![]() Lecę spać,bo zmęczona jestem po dzisiejszym dniu. Jutro nadrobie ,buuziaczki ![]() ![]()
#945 |
Raczkowanie
|
Tak ja przyjmuje luteine dopochwowo, chcoaiż tak mi wode zatrzymuje ze jak ja wezme i położe rękę na brzuchu to czuje jak mi się az rusza tam i to tak wyraźnie że jakby dzidziuś sie ruszał
![]() wiem że to jeszcze niemożliwe żeby wyczuć ruchy płodu pod koniec 9 tyg ale tak włsaśnie czuje jakoś na szczęście obyło się bez ![]() ale stwierdziałam że jutro nie ide bo mam te same wyklady co dziś tylko póde po południu na ćw bo ich nie moge opuścić ![]() no a zaraz uciekam myć siębie i Mała i ide spać bo padam z nóg do jutra ![]()
#946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Napiszę wam w ogóle, co jest u mnie napisane w karcie ciąży dotyczące tego, kiedy należy się natychmiast zgłosić do szpitala a kiedy do lekarza prowadzącego, może się przydać
Do szpitala (bez wcześniejszego zgłaszania się do lekarza prowadzącego) jeśli wystąpią: - obfite krwawienie z dróg rodnych - skurcze macicy (co 10-15 minut), szczególnie jeżeli wystąpią wcześniej niż trzy tygodnie przed terminem porodu - bardzo silne bóle okolicy lędźwiowo-krzyżowej kręgosłupa - brak odczuwania ruchów płodu - odczuwanie ruchów płodu: słabe lub szczególnie gwałtowne - odpływanie płynu owodniowego lub podejrzenie jego odpływania - silny ból brzucha - urazy, upadki - zasłabnięcia, omdlenia - utrzymujące się wymioty (ponad trzy razy na dobę) i biegunka (jeśli nie mija w przeciągu 24 godzin) Do lekarza prowadzącego natychmiast jeśli wystąpią: - krwawienie z dróg rodnych niewielkiego stopnia (plamienia) - obrzęki twarzy, dłoni, kończyn dolnych (szczególnie jeśli nie zmniejszają się po nocnym odpoczynku) - bezsenność, uporczywe bóle głowy z mroczkami przed oczami - bóle w podbrzuszu, bóle okolicy lędźwiowo-krzyżowej kręgosłupa - podwyższona ciepłota ciała, dreszcze - uporczywy świąd skóry - obfita wydzielina z pochwy (tu od siebie dodam, że jeśli jest ona inna niż zazwyczaj, bo wiadomo, że w ciąży zwiększa się ilość wydzielanego śluzu) - lęk, depresja, obawa, że coś jest nie w porządku I Nicki mam prośbę, żeby może to dopisać do pierwszego posta, żeby łatwo było to znaleźć w razie czego, bo moim zdaniem to są bardzo istotne informacje. Tak samo jak i linki przez nas podawane można też tam zamieścić, żeby w każdej chwili łatwo było je odnaleźć
#948 | |||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
ja dzis mialam wene i wysprzatalam cala kuchnie ![]() ![]() ![]() dzis proboje mniej jesc ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |||
Zakorzenienie
|
przyszłe mamusie , podczytuję Wasz wątek z czystego sentymentu (oczywiscie tylko wtedy jak pozwala mi na to bardzo absorbujący synek
![]() ![]() Teraz już nasza jest odchowalnia ale sentyment zostaje ![]() Pozdrawiam ![]() postanowiłam się odezwać, może ktoś skorzysta ![]() Cytat:
LACTULOSUM -1 łyżeczka przed każdym posiłkiem -działa cuda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wskazówki bardzo ważna rzecz dołączam się do apelu żeby nicki wkleiła wszystkie cenne informacje i linki na pierwszą stronę ![]() sas u mnie podobnie z apetytem,dzidzia się domaga to przecież nie odmówimy ![]() ![]() dziubek witaj dzięki za rady!mam ten syrop ale miałam problem z dawkowaniem teraz już będe wiedziała ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110430040119.html http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv3e5elv15wq8s.png Edytowane przez muminek82 Czas edycji: 2011-12-03 o 20:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Rozeznanie
|
Gratuluję "świeżym" mamusiom
![]() Więcej wiary w siebie, a wszystko się ułoży. Ja też nie jestem w najlepszej sytuacji finansowej, ale wiem, że dam radę, bo mam dla kogo. Odnośnie tej luteiny pytałam was dziewczyny, bo ja też dostałam i też dopochowo. Aplikuję sobie ją wieczorem, bo tak mi jest najłatwiej. I teraz pytanie głupie - nie spytałam lekarza po co mi ją przepisał. Czemu wy ją stosujecie? Czy to może być wynik tego, że przez ostatnie trzy dni miałam kilka kropel w kolorze brązu na bieliźnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a propo jedzenia jutr wyciagma tza do kfc tak mi sie chce ze szok ![]() a co do porządkow mam tak jak Ty ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wam dziewczyny za miłe przyjęcie i ciepłe słowa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na resztę, typu łóżeczko, wózek, butelki, laktator, pieluchy, kosmetyki, ubranka i inne potrzebności odkładam pieniądze. I też wiele będę miała rzeczy używanych.
|||
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Nie ciesze sie... moj maz chodzi wciekly na mnie. Mysle ze z czasem mu przejdzie. Caly czas boli mnie podbrzusze, ucisk na pecherz ale jak juz chce isc siku to leca dwie kropelki... Acha zapomnialam sie przedstawic mam na imie Iwona, mam 28lat mieszkam w Niemczech. Mam dwoje dzieci, chlopcy 5lat i 2,5 roku straszne rozrabiaki ![]() Mam nadzieje ze moge sie do Was przylaczyc i czasem popisac ![]() Milego dnia
![]() |
#957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wyprawki jeszcze nie kompletuje, zacznę powoli koło 5 miesiąca. Nie ma co się z tym spieszyć za bardzo. A w sumie teraz to odkładamy pieniądze na zmianę samochodu (w naszym starym, wysłużonym oplu duży pies i dziecko już się nie pomieszczą ![]() Proszę bardzo ![]() Cytat:
![]() A mąż czemu wściekły chodzi na Ciebie? Wiatropylna przecież nie jesteś i sama w ciążę nie zaszłaś. Normalnie chłopów to czasami nic tylko ![]()
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
agunia82 ach to skomplikowane dla Niego. 3 dni po okresie mielismy stosunek przerywany, cala reszta dla bezpieczenstwa tylko w gumce no i na 5 dni przed okresem rowniez przerywany. Jemu w glowie sie nie miesci jak w tej sytuacji mozna zajsc w ciaze tym bardziej ze lekarz w Polsce po urodzeniu drugiedo dziecka powiedzial mi ze 'mam wade macicy, kolejna ciaza bylaby cudem a jeszcze wiekszym gdybym ja do konca donosila'.
Mysle ze wszystko sie ulozy, poki co musze po niedzieli poszukac sobie jakiegos dobrego ginekologa i jechac z mezem na wizyte. Nie bedzie latwo ale damy rade. Czuje w sobie ogromna sile, energie taka ze moglabym gory przenosic ![]()
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że szybko oswoi się z sytuacją i zacznie Ciebie wspierać. Dobrze, że Ty masz takie fajne nastawienie, na pewno dacie radę ![]()
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
Dziekuje agunia
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.