![]() |
#631 | |
Rozeznanie
|
Dot.: 'Hej, za rok matura...' czyli Matura '13
Cytat:
![]()
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Wtajemniczenie
|
Prosze was nie wierzcie w stosunek przerywany bo to bzdura ! ZAWODZI ZAWODZI ZAWODZI ! mam nadzieje ze nie musze tłumaczyc dlaczego
![]() Uwaga co do tej matury z języka ! Dowiedziałam się dziś dokładnie . Od naszego rocznika obowiązuje tylko jeden poziom . Nie ma rozszerzenia i podstawy z jezyka nowożytnego i ma być sporo trudniejsza ![]() Właśnie ślęcze nad ksiązkami z biologi i fizyki . Z tej fizyki walcze o 5 na koniec ... nie wiem jak to zrobiłam ale ok ... ![]() ![]() ![]() Na dodatek ta nauka tak mnie flustruje że obrywa się TŻtowi którego z powodu nawałnicy sprawdzianów i innych pierdół u niego w technikum i u mnie w LO nie widziałam 3 dzień i usycham z tęsknoty ![]() ![]()
#635 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My dziś na lekcji robiliśmy tą z angola, całkiem spoko była. U mnie znów kupa pracy i jeszcze za tydzień mam prezentację na WOKu o malarzach młodej Polski ![]() Co tam u Was? U mnie się półmetek sypie. Na zebraniu od słowa do słowa poopowiadali sobie historie (rodzice) różne i już kilka osób przez to zrezygnowało ![]() Są tu jakieś fanki Red Hot Chilli Peppers? Podobno mają mieć koncert w Polsce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Jutro tez sie dowiem, jak to będzie wyglądało z tą matura z języków
![]() Przecież takiej matury pół podstawa/ pół rozszerzenie nikt nie zda, kto ledwo sobie z angielskim radzi ![]() Naprawdę nie wiem, co w tej oświacie sie teraz wyprawia. testy gimnazjalne to paranoja jakas ![]()
![]() |
#637 |
Wtajemniczenie
|
ale widzę tu była debata na temat antykoncepcji xd ja też uważam, że sposób zabezpieczenia się na 100% zaproponowany przez olasie jest do d...
![]() ![]() ![]() Troszkę do kitu z tymi językami kurcze... Powinien być podział na poziomy bo przecież są ludzie, którzy naprawdę ledwo z obcych "ciągnął" i to jest dla nich kolejny niepotrzebny stres. Ja tak czasami się zastanawiam, co to nasze ministerstwo sobie myśli? Ciągle jakieś zmiany, utrudnienia... Chcą na siłę udowodnić młodzieży, że są głąbami ? Przecież wiadomo, że gdy egzaminy, testy itd są trudniejsze to i wyniki słabsze. Chociażby sam przykłąd egz. gim... popatrzcie jakieś 2-3 lata temu jakie były łatwe. A teraz wymyślają rzeczy z dupki wzięte i potem gadają, że ta młodzież to się w ogóle nie uczy. Tylko komputer, seks, piwo i papierosy im w głowie... Jak to już kilka razy słyszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Misterstwo wie też co robi, bo im "ciemniejszy" lud to łatwiej nim manipulować" Ale ile w tym prawdy to trudno powiedzieć ![]()
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
tez uważam, że tamten sposób jest do dupy, ale jeżeli ktoś panicznie się boi, to zabezpieczając się AŻ TAK na pewno nie wpadnie
![]() Rozmawiałam z panią od angielskiego, takie zmiany wejdą dopiero w 2015 roku czy kiedyś tam. Słyszałyście, że mamy miec szkoły jak w ameryce ? ![]()
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
Laski, ja chce weeekeeeeend!
Jej, jak tak pomyśleć to non stop wyczekuje piątków, sobót i co za tym idzie - imprez. ![]()
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Chyba żartujesz i nie zdajesz sobie sprawy, jak takie lekcje by wyglądały.
![]() ![]()
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
nie, nie żartuję.
![]() chciałabym przekonać się na własnej skórze jakby to miało wyglądać. w tej chwili po ogólniaku i tak jest banda idiotów. ![]()
#644 |
Zakorzenienie
|
Nie mów, że jest.
Ktoś kto wybierze mlok matematyczny, będzie miał 1 historię w tygodniu w przeciągu liceum, czyli przez jeden rok. Taki nauczyciel niczego nie nauczy, pomyśli sobie okej to omawiamy wojny i przez cały rok będziecie katowac jeden temat z historii wojny napoleońskie. taka sama sytuacja miałaby miejsce, gdybyś była w bloku humanistycznym, to przez rok radośnie liczyłabyć natezenie, nic więcej ![]() ![]() wtedy by byli idioci. teraz sa ludzie ogólniewykształceni z naciskiem na przedmioty rozszerzone ![]()
![]() |
#645 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
ja mam od 4 klasy podstawowki po 2godz w tygodniu i co z tego? Nie jestem jakimś głąbem bo oceny mam całkiem dobre, a po za podstawowymi datami (chrzest Polski, I wojna, II wojna itd..) nie wiem nic po za tym. Uczymy się wszystkiego i tak naprawde niczego. Gdyby była właśnie ta 1 godz wybraliby to co NAPRAWDĘ powinnismy wiedziec i skupili sie tylko na tym. W szkole tak naprawde to się przebywa głównie z ludźmi z klasy, jak zna się kogoś z wczesniejszych klas, sksów, osiedla czy coś to czasami na przerwie z nim zagadasz czy nawet tylko powiesz przelotne cześć, a takto jest okazja dobrze poznać więcej ciekawych ludzi po za grupą 20-30 osób. To mi sie akurat bardzo podoba ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
A mnie sie wydaje, że tych ludzi tka dużo sie nie pozna
![]() Nie wiem, czy zrozumiałaś, co powiedziałam. Przez jeden rok będziesz tydzień w tydzień omawiać temat wojnen napoleońskich. Albo z biologii przez rok budowę tkanek, jeśli trafisz na blok humanistyczny. Nie wiem, czy to dobre ![]() Poza tym nie można będzie zdawać podstawy na maturze.
![]() |
#647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak poza tym, to koniec semestru się zbliża a moje oceny są coraz gorsze xD Tak mi się ostatnio nic nie chce że to jest porażka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Wtajemniczenie
|
nie z tej bajki mam ten sam problem
![]() ![]() u mnie zawsze lodowisko otwierają pierwszego, ciekawe czy już jest. W tamtym roku rozcielam sobie posladek to nie poszalałam za dlugo, ale w tym musze odrobic ![]() Moja mama była wczoraj na zebraniu dot. tej wymiany i w następną środę mamy losować kraj, do którego bd jechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeździcie na figurówkach czy plastikach? ![]() Cytat:
W ogóle jakie państwa wchodzą w grę? ;>
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark Edytowane przez Gruffi Czas edycji: 2011-12-01 o 21:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zadomowienie
|
Bambino - a gdzie chciałabyś jechac
![]() co do tej wymiany ja też bym się skusiła, nie wiem tylko czy dałabym na 100 % radę w końcu tzreba miec jakiś poziom jezyka i wgl...nie uważam ze mój poziom jest zły ale czy aż taki zeby jechac na wymiane ![]() wróciłam niedawno z jazdy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja przyjaciółka była na wymianie w Niemczech i nie miała problemów z dogadaniem się, mimo, że język zna na podstawowym poziomie tak samo jak dziewczyna u której mieszkała. (rozmawiały po angielsku) ![]() zawsze można się dogadać na migi. ![]()
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
Widzę, że tu gadacie o edukacji.
![]() ![]() ![]() ![]()
#654 |
Rozeznanie
|
hej, witam ponownie
![]() co do matur, to ja ostatnio zrobiłam 5 zadań z rozszerzenia, czyli to co akurat do tej pory przerobiłam (na inne nie patrzyłam). I jestem z siebie dumna. ![]() Sama nie wiem czy takie zmiany wyszłyby naszej polskiej młodzieży na lepsze. Już i tak dzisiejsi gimnazjaliści mają za dużo czasu na picie, palenie i ćpanie. Chociaż przyznaję, dla uczniów ambitniejszych byłoby to z pewnością na korzyść - bo jak wybijasz się z jednego przedmiotu, to z wszystkich innych też musisz być super, co by się nauczyciel na ciebie nie obraził że olewasz jego przedmiot - bo przecież masz predyspozycje. Ja ogólnie przez dzisiejszy system edukacji nie wyrabiam. Tzn może dla innych "wyrabiam" bo nie mam złych ocen, ale wiadomo że to się odbija na moim zdrowiu psychicznym i fizycznym - zarwane noce, bardzo mało czasu dla siebie (mierząc miarą telewizyjną powiedzmy 2 filmy w tygodniu i 2 odcinki seriali), stres itp. Podsumowując powyższe rozważania, myślę, że jeśli polską młodzież dałoby się namówić do podniesienia sobie poprzeczki to taki system edukacji jak w US byłby o wiele lepszy niż obecny. To tyle ode mnie w tym tygodniu, w ten weekend mam tyle pracy, że mi się aż odechciewa. Potrzebuję dnia między sobotą a niedzielą. ![]() ed: tarji gratuluję 600. posta ![]() Edytowane przez GreyLovex3 Czas edycji: 2011-12-02 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Chyba się załamię.
Jestem na hist-wos, obu tych przedmiotów uczy mnie moja wychowawczyni. Jest w ciąży, wczesnej, ale najpewniej zagrożonej, bo już poszła na zwolnienie ![]() Dostaliśmy dzisiaj nową wychowawczynię. Nauczycielke chemii, spoko, ze w trzeciej klasie chemia nam odchodzi. Moja była wycha miała hopla na punkcie frekwencji, ale poza tym była ok. Obecna ma na wszystko nasrane, w nic się nie będzie angażować ... Jak dla mnie masakra ![]()
![]() |
#656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak samo jak Ty, ciągle prawie się stresuję, bo a to matematyka, a ja nic z lekcji na lekcję nie rozumiem, dopiero łapie co nieco jak mi brat wytłumaczy, a to fizyka i dwa zadanka do domu i wielce "najważniejszy przedmiot" na czele z WF-em i tym podobne. Gdyby zmienili system edukacji, owszem, ambitnym wyszłoby to najlepiej, ale czy nie lepiej na nich stawiać? Jak tamci ćpają, to niech ćpają - ich problem. Skoro nie chcą nic osiągnąć, to czemu to im ma się dawać szans? Ewentualnym wyjściem, może być przywrócenie dawnego systemu, czyli żadnego gimnazjum, a 7-8-letnia szkoła podstawowa. I wtedy takie maluchy nie uważałaby się za wielce dorosłych, bo i ta sama klasa była i nie byłoby sensu imponować nowym. Olisia - trzymaj się. Wiem, że to teraz nie najlepszy czas na zmianę nauczyciela, ale na pocieszenie Ci powiem, że dzisiaj, mojej klasie, facet od WOSu powiedział, że nas nie lubi. Co za cham!
“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.” -Florence Griffith Joyner- Edytowane przez tarji Czas edycji: 2011-12-02 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Źle dla mnie gdybym miała jechać bo chcę jeszcze język podszkolić to raz, a dwa wolę dokładnie usłyszeć od innych ludzi , którzy pojadą właśnie w marcu jak bylo, co robili, na czym to dokładnie polega itp ![]() W wymianie biorą udział" Polska, Litwa, Czechy, Portugalia, Włochy, Turcja Cytat:
![]() Ja uważam, że takie wymiany to właśnie dobry sposób na podszkolenie języka, dlatego właśnie biorę udział. Ale też dlatego, że mogę zwiedzić kawałek świata i płacę jedynie za swoje zachcianki ![]() Nie chwal się tylko chłopakowi jakiego instruktora masz... Faceci to tacy zazdrośnicy , że.. ![]() Cytat:
A tak po za tym o rzeczach bardziej przyjemnych to muszę się pochwalić, że... ZOSTAŁAM CIOCIĄ ![]() ![]() Edytowane przez Bambino123 Czas edycji: 2011-12-03 o 01:02 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | |
Zadomowienie
|
bambino- masz rację , mój Tż już zapowiedział ze chba zacznie za mna samochodem jeździć
![]() Włochy ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję za gratulacje i za trzymanie kciuków
![]() ![]() A w jakiej miejscowości we Włoszech byłaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zadomowienie
|
kochana nie dziękuj bo się nie sprawdzi !
![]() Bibione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.