'Hej, za rok matura...' czyli Matura '13 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 18:59   #631
Gruffi
Rozeznanie

Dot.: 'Hej, za rok matura...' czyli Matura '13

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak można mieć takiego pecha, by wpaść zabezpieczając się w ten sposób
Oj, są na świecie ludzie, którzy mają w życiu takie "szczęście"
Just believe in yourself
Hear this voice from deep inside
It's the call of your heart
Close your eyes and your will find
The way out of the dark
Gruffi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 22:24   #632
solaris1990
Rozeznanie

Cytat:
Bez przesady tabletki antykoncepcyjne dają 99% pewności, jak ktoś się boi tego jednego procenta, niech stosuje stosunek () przerywany.
A jak nie chce tabletek to prezerwatywa + globulki dają spore szanse, do tego dni niepłodne i jak ktoś się bardzo boi to stosunek przerywany.
Nie wiem, jak można mieć takiego pecha, by wpaść zabezpieczając się w ten sposób
skoro ta osoba tak bardzo się boi że musi stosować aż 4 metody naraz, to jaki sens? taki strach to zero przyjemności, bo ta osoba musi wtedy myśleć tylko o tym żeby nie wpaść, już bez przesady.
Stary 2011-11-28, 22:27   #633
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez solaris1990 Pokaż wiadomość
skoro ta osoba tak bardzo się boi że musi stosować aż 4 metody naraz, to jaki sens? taki strach to zero przyjemności, bo ta osoba musi wtedy myśleć tylko o tym żeby nie wpaść, już bez przesady.
Wiem, wiem, mówiłam tylko, że są 100% metody, bo wg mnie te będą 100%. Naprawdę nie mam pojęcia, jak wtedy wpaść :P Pomieszanie cykli, pęknięta prezerwatywa i akurat odsłonięty fragment niepokryty pianą z globulki... to się nie zdarza
Stary 2011-11-29, 19:17   #634
Infernallullaby
Wtajemniczenie

GG do Infernallullaby

Prosze was nie wierzcie w stosunek przerywany bo to bzdura ! ZAWODZI ZAWODZI ZAWODZI ! mam nadzieje ze nie musze tłumaczyc dlaczego

Uwaga co do tej matury z języka !
Dowiedziałam się dziś dokładnie . Od naszego rocznika obowiązuje tylko jeden poziom . Nie ma rozszerzenia i podstawy z jezyka nowożytnego i ma być sporo trudniejsza Na dodatek ustna owszem z jednego ale za każdą podpowiedź / naprowadzenie egzaminatora odejmuje się punkty ...

Właśnie ślęcze nad ksiązkami z biologi i fizyki . Z tej fizyki walcze o 5 na koniec ... nie wiem jak to zrobiłam ale ok ... a z biologi poprawiam jedyneczke czyli jedyna ocene jaka obecnie mam ale napisałam tez referacik z biolożki więc pewnie ładna ocenka wleci
Na dodatek ta nauka tak mnie flustruje że obrywa się TŻtowi którego z powodu nawałnicy sprawdzianów i innych pierdół u niego w technikum i u mnie w LO nie widziałam 3 dzień i usycham z tęsknoty

77 kg->70 kg->59 kg

Dziewucha Policjanta
Infernallullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:31   #635
Cytrynowa_trawa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Infernallullaby Pokaż wiadomość
Prosze was nie wierzcie w stosunek przerywany bo to bzdura ! ZAWODZI ZAWODZI ZAWODZI ! mam nadzieje ze nie musze tłumaczyc dlaczego

Uwaga co do tej matury z języka !
Dowiedziałam się dziś dokładnie . Od naszego rocznika obowiązuje tylko jeden poziom . Nie ma rozszerzenia i podstawy z jezyka nowożytnego i ma być sporo trudniejsza Na dodatek ustna owszem z jednego ale za każdą podpowiedź / naprowadzenie egzaminatora odejmuje się punkty ...

Właśnie ślęcze nad ksiązkami z biologi i fizyki . Z tej fizyki walcze o 5 na koniec ... nie wiem jak to zrobiłam ale ok ... a z biologi poprawiam jedyneczke czyli jedyna ocene jaka obecnie mam ale napisałam tez referacik z biolożki więc pewnie ładna ocenka wleci
Na dodatek ta nauka tak mnie flustruje że obrywa się TŻtowi którego z powodu nawałnicy sprawdzianów i innych pierdół u niego w technikum i u mnie w LO nie widziałam 3 dzień i usycham z tęsknoty
Dzięki za informację

My dziś na lekcji robiliśmy tą z angola, całkiem spoko była.

U mnie znów kupa pracy i jeszcze za tydzień mam prezentację na WOKu o malarzach młodej Polski
Co tam u Was? U mnie się półmetek sypie. Na zebraniu od słowa do słowa poopowiadali sobie historie (rodzice) różne i już kilka osób przez to zrezygnowało Ale na szczęscie ja mogę iść i mam zamiar się dobrze bawić

Są tu jakieś fanki Red Hot Chilli Peppers? Podobno mają mieć koncert w Polsce szkoda, że bilety takie drogie i jeszcze nie mieszkam w okolicy Warszawy

WYMIANA
Kosmetyki
Cytrynowa_trawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:34   #636
olasia99
Zakorzenienie

Jutro tez sie dowiem, jak to będzie wyglądało z tą matura z języków
Przecież takiej matury pół podstawa/ pół rozszerzenie nikt nie zda, kto ledwo sobie z angielskim radzi
Naprawdę nie wiem, co w tej oświacie sie teraz wyprawia. testy gimnazjalne to paranoja jakas
Stary 2011-11-30, 16:14   #637
Bambino123
Wtajemniczenie

ale widzę tu była debata na temat antykoncepcji xd ja też uważam, że sposób zabezpieczenia się na 100% zaproponowany przez olasie jest do d... myśli się wtedy "o boże żebym tylko nie doszedł" itp , już lepiej w ogóle seksu nie uprawiać a rozsądne kobiety, które zaczynają współżycie , wiedzą z jakim człowiekiem to robią i "w razie co" będą gotowe wychowywać z nim dziecko - przynajmniej ja mam takie do tego podejście

Troszkę do kitu z tymi językami kurcze... Powinien być podział na poziomy bo przecież są ludzie, którzy naprawdę ledwo z obcych "ciągnął" i to jest dla nich kolejny niepotrzebny stres.
Ja tak czasami się zastanawiam, co to nasze ministerstwo sobie myśli? Ciągle jakieś zmiany, utrudnienia... Chcą na siłę udowodnić młodzieży, że są głąbami ? Przecież wiadomo, że gdy egzaminy, testy itd są trudniejsze to i wyniki słabsze. Chociażby sam przykłąd egz. gim... popatrzcie jakieś 2-3 lata temu jakie były łatwe. A teraz wymyślają rzeczy z dupki wzięte i potem gadają, że ta młodzież to się w ogóle nie uczy. Tylko komputer, seks, piwo i papierosy im w głowie... Jak to już kilka razy słyszałam
Bambino123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 16:35   #638
Gruffi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bambino123 Pokaż wiadomość
Ja tak czasami się zastanawiam, co to nasze ministerstwo sobie myśli? Ciągle jakieś zmiany, utrudnienia... Chcą na siłę udowodnić młodzieży, że są głąbami ? Przecież wiadomo, że gdy egzaminy, testy itd są trudniejsze to i wyniki słabsze.
Jak to mój nauczyciel od inglisza powiedział "Co raz to bardziej utrudniają maturę, bo obecnie jest za dużo ludzi z wyższym wykształceniem, a to zagażałoby temu, że brakowałoby osób do "robót fizycznych" za niską płacę, bo często ludzie z wykształceniem wyższym mają za wysokie kwalifikacje do wykonywania danej pracy i komu byłoby tu odwalać "brudną" robotę?
Misterstwo wie też co robi, bo im "ciemniejszy" lud to łatwiej nim manipulować"

Ale ile w tym prawdy to trudno powiedzieć
Just believe in yourself
The way out of the dark
Stary 2011-11-30, 19:41   #639
olasia99
Zakorzenienie

tez uważam, że tamten sposób jest do dupy, ale jeżeli ktoś panicznie się boi, to zabezpieczając się AŻ TAK na pewno nie wpadnie

Rozmawiałam z panią od angielskiego, takie zmiany wejdą dopiero w 2015 roku czy kiedyś tam. Słyszałyście, że mamy miec szkoły jak w ameryce ? Właśnie wtedy tak będzie mogło dopeiro być, bo teraz przez 2 lata realizowaliśmy tematy z podstawy, rozszerzenie z rozszerzania i nagle ma sie to wszystko zmieniać? Nie jesteśmy do tego przygotowani, przecież są podziały w szkołach. I to nie może teraz wejść.
Stary 2011-11-30, 20:16   #640
Inka_
Zadomowienie

Laski, ja chce weeekeeeeend!
Jej, jak tak pomyśleć to non stop wyczekuje piątków, sobót i co za tym idzie - imprez.
Stary 2011-11-30, 20:23   #641
Amy4594
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałam z panią od angielskiego, takie zmiany wejdą dopiero w 2015 roku czy kiedyś tam. Słyszałyście, że mamy miec szkoły jak w ameryce ? Właśnie wtedy tak będzie mogło dopeiro być, bo teraz przez 2 lata realizowaliśmy tematy z podstawy, rozszerzenie z rozszerzania i nagle ma sie to wszystko zmieniać? Nie jesteśmy do tego przygotowani, przecież są podziały w szkołach. I to nie może teraz wejść.
szkoda, że dopiero jak my skończymy szkoły.
Stary 2011-11-30, 20:33   #642
olasia99
Zakorzenienie

Chyba żartujesz i nie zdajesz sobie sprawy, jak takie lekcje by wyglądały. Po ogólniaku byłaby banda idiotów. jeżeli ktoś nie ma planów na przyszłosć, to ma problem. Do tego nie będzie matur podstawowych, albo poziom R, albo wcale.
Stary 2011-11-30, 20:46   #643
Amy4594
Zakorzenienie

nie, nie żartuję.
chciałabym przekonać się na własnej skórze jakby to miało wyglądać.
w tej chwili po ogólniaku i tak jest banda idiotów.
Stary 2011-11-30, 20:56   #644
olasia99
Zakorzenienie

Nie mów, że jest.
Ktoś kto wybierze mlok matematyczny, będzie miał 1 historię w tygodniu w przeciągu liceum, czyli przez jeden rok. Taki nauczyciel niczego nie nauczy, pomyśli sobie okej to omawiamy wojny i przez cały rok będziecie katowac jeden temat z historii wojny napoleońskie. taka sama sytuacja miałaby miejsce, gdybyś była w bloku humanistycznym, to przez rok radośnie liczyłabyć natezenie, nic więcej Nie byłoby matur podstawowych, trzeba by było kuć do rozszerzenia, chociaż obecnie nie każdy wymaga poziom R. Zanikłyby znajomości w liceum, byłoby to na zasadzie ciebie znam z wosu, a ciebie z fizyki, z toba kiedys siedziałam na matmie. Ani cześć w szkole, ani nic. Nie byłoby klas

wtedy by byli idioci. teraz sa ludzie ogólniewykształceni z naciskiem na przedmioty rozszerzone
Stary 2011-12-01, 14:53   #645
Bambino123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amy4594 Pokaż wiadomość
nie, nie żartuję.
chciałabym przekonać się na własnej skórze jakby to miało wyglądać.
w tej chwili po ogólniaku i tak jest banda idiotów.
To jest niestety bolesna prawda!

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Nie mów, że jest.
Ktoś kto wybierze mlok matematyczny, będzie miał 1 historię w tygodniu w przeciągu liceum, czyli przez jeden rok. Taki nauczyciel niczego nie nauczy, pomyśli sobie okej to omawiamy wojny i przez cały rok będziecie katowac jeden temat z historii wojny napoleońskie. taka sama sytuacja miałaby miejsce, gdybyś była w bloku humanistycznym, to przez rok radośnie liczyłabyć natezenie, nic więcej Nie byłoby matur podstawowych, trzeba by było kuć do rozszerzenia, chociaż obecnie nie każdy wymaga poziom R. Zanikłyby znajomości w liceum, byłoby to na zasadzie ciebie znam z wosu, a ciebie z fizyki, z toba kiedys siedziałam na matmie. Ani cześć w szkole, ani nic. Nie byłoby klas

wtedy by byli idioci. teraz sa ludzie ogólniewykształceni z naciskiem na przedmioty rozszerzone

ja mam od 4 klasy podstawowki po 2godz w tygodniu i co z tego? Nie jestem jakimś głąbem bo oceny mam całkiem dobre, a po za podstawowymi datami (chrzest Polski, I wojna, II wojna itd..) nie wiem nic po za tym. Uczymy się wszystkiego i tak naprawde niczego. Gdyby była właśnie ta 1 godz wybraliby to co NAPRAWDĘ powinnismy wiedziec i skupili sie tylko na tym.

W szkole tak naprawde to się przebywa głównie z ludźmi z klasy, jak zna się kogoś z wczesniejszych klas, sksów, osiedla czy coś to czasami na przerwie z nim zagadasz czy nawet tylko powiesz przelotne cześć, a takto jest okazja dobrze poznać więcej ciekawych ludzi po za grupą 20-30 osób. To mi sie akurat bardzo podoba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-01, 16:34   #646
olasia99
Zakorzenienie

A mnie sie wydaje, że tych ludzi tka dużo sie nie pozna

Nie wiem, czy zrozumiałaś, co powiedziałam. Przez jeden rok będziesz tydzień w tydzień omawiać temat wojnen napoleońskich. Albo z biologii przez rok budowę tkanek, jeśli trafisz na blok humanistyczny. Nie wiem, czy to dobre
Poza tym nie można będzie zdawać podstawy na maturze.
Stary 2011-12-01, 18:39   #647
nie z tej bajki
Zadomowienie

Cytat:
tez uważam, że tamten sposób jest do dupy, ale jeżeli ktoś panicznie się boi, to zabezpieczając się AŻ TAK na pewno nie wpadnie

hm, ciekawie, na filmach mi się zawsze podobała ta ich szkoła ;D. Ale chyba macie racje, moja koleżanka chodzi do szkoły w Anglii i tak jest podobnie, ma przedmioty na które sie zapisała, reszta ją nie interesuje, nie musi się uczyć itp. Dlatego też ma bardzo ograniczoną wiedze. To jest bardzo dobre dla ludzi którzy doskonale wiedzą co chcą robić w życiu i skupiają się tylko na tym. Ale dla tych, którzy poszli do liceum tylko bo np koledzy szli to porażka.

a tak poza tym, to koniec semestru się zbliża a moje oceny są coraz gorsze xD Tak mi się ostatnio nic nie chce że to jest porażka Dobrze że chociaż lodowisko otwierają niedługo to przynajmniej się poruszam troche
nie z tej bajki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 21:32   #648
Bambino123
Wtajemniczenie

nie z tej bajki mam ten sam problem ale to tam dopiero pierwszy semestr

u mnie zawsze lodowisko otwierają pierwszego, ciekawe czy już jest. W tamtym roku rozcielam sobie posladek to nie poszalałam za dlugo, ale w tym musze odrobic

Moja mama była wczoraj na zebraniu dot. tej wymiany i w następną środę mamy losować kraj, do którego bd jechać boję się troszkę co mi trafi, ale nie chcałabym tylko wylosować Litwy bo tam jest pierwsza wymiana już w marcu
Stary 2011-12-01, 21:50   #649
Gruffi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nie z tej bajki Pokaż wiadomość
Dobrze że chociaż lodowisko otwierają niedługo to przynajmniej się poruszam troche
u mnie już tydzień otwarte, ale jeszcze nie byłam ;P Dopiero jutro się wybieram, a łyżwy jeszcze nie naostrzone

Jeździcie na figurówkach czy plastikach?

Cytat:
Moja mama była wczoraj na zebraniu dot. tej wymiany i w następną środę mamy losować kraj, do którego bd jechać boję się troszkę co mi trafi, ale nie chcałabym tylko wylosować Litwy bo tam jest pierwsza wymiana już w marcu
a to źle, że pierwsza już w marcu?
W ogóle jakie państwa wchodzą w grę? ;>
Just believe in yourself
The way out of the dark

Edytowane przez Gruffi
Czas edycji: 2011-12-01 o 21:53
Stary 2011-12-01, 22:13   #650
olasia99
Zakorzenienie

Chciałabym pojeciac na wymiane uczniowską, ale u mnie w szkole takie rzeczy sie nie dzieją
Może na studiach.
Stary 2011-12-02, 15:37   #651
kiss12550
Zadomowienie

Bambino - a gdzie chciałabyś jechac ?

co do tej wymiany ja też bym się skusiła, nie wiem tylko czy dałabym na 100 % radę w końcu tzreba miec jakiś poziom jezyka i wgl...nie uważam ze mój poziom jest zły ale czy aż taki zeby jechac na wymiane
wróciłam niedawno z jazdy mam takiego super instruktora ze nawet nie wiem kiedy mi czas z nim leci bałam sie 1 jazdy jak cholera a naprawde jest super
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:53   #652
Amy4594
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
co do tej wymiany ja też bym się skusiła, nie wiem tylko czy dałabym na 100 % radę w końcu tzreba miec jakiś poziom jezyka i wgl...nie uważam ze mój poziom jest zły ale czy aż taki zeby jechac na wymiane
wróciłam niedawno z jazdy mam takiego super instruktora ze nawet nie wiem kiedy mi czas z nim leci bałam sie 1 jazdy jak cholera a naprawde jest super
powiem Ci, że wcale nie trzeba znać dobrze języka.
moja przyjaciółka była na wymianie w Niemczech i nie miała problemów z dogadaniem się, mimo, że język zna na podstawowym poziomie tak samo jak dziewczyna u której mieszkała. (rozmawiały po angielsku)
zawsze można się dogadać na migi.
Stary 2011-12-02, 16:30   #653
tarji
Zadomowienie

Widzę, że tu gadacie o edukacji. Ja to bym chciała tak jak w USA: mało przedmiotów, luz, można spotykać się po zajęciach i prace dodatkowe robić, nie martwiąc się tak jak tutaj, że 'kiedy się spotkamy?! sprawdzian z matmy jest we wtorek' i tym podobne, a brak klas działa tylko na korzyść. W mojej klasie jestem przywiązana do jakichś 5-ciu osób, reszta mnie nie interesuję i nie integruję się z nimi, bo są same paniusie albo cymbałki. A mając zajęcia z innymi grupami ludźmi, można poszerzyć towarzyskie horyzonty.

“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.”
-Florence Griffith Joyner-
tarji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:09   #654
GreyLovex3
Rozeznanie

hej, witam ponownie
co do matur, to ja ostatnio zrobiłam 5 zadań z rozszerzenia, czyli to co akurat do tej pory przerobiłam (na inne nie patrzyłam). I jestem z siebie dumna.

Sama nie wiem czy takie zmiany wyszłyby naszej polskiej młodzieży na lepsze. Już i tak dzisiejsi gimnazjaliści mają za dużo czasu na picie, palenie i ćpanie. Chociaż przyznaję, dla uczniów ambitniejszych byłoby to z pewnością na korzyść - bo jak wybijasz się z jednego przedmiotu, to z wszystkich innych też musisz być super, co by się nauczyciel na ciebie nie obraził że olewasz jego przedmiot - bo przecież masz predyspozycje.
Ja ogólnie przez dzisiejszy system edukacji nie wyrabiam. Tzn może dla innych "wyrabiam" bo nie mam złych ocen, ale wiadomo że to się odbija na moim zdrowiu psychicznym i fizycznym - zarwane noce, bardzo mało czasu dla siebie (mierząc miarą telewizyjną powiedzmy 2 filmy w tygodniu i 2 odcinki seriali), stres itp.
Podsumowując powyższe rozważania, myślę, że jeśli polską młodzież dałoby się namówić do podniesienia sobie poprzeczki to taki system edukacji jak w US byłby o wiele lepszy niż obecny.

To tyle ode mnie w tym tygodniu, w ten weekend mam tyle pracy, że mi się aż odechciewa. Potrzebuję dnia między sobotą a niedzielą.

ed: tarji gratuluję 600. posta

Edytowane przez GreyLovex3
Czas edycji: 2011-12-02 o 19:12
GreyLovex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:22   #655
olasia99
Zakorzenienie

Chyba się załamię.
Jestem na hist-wos, obu tych przedmiotów uczy mnie moja wychowawczyni. Jest w ciąży, wczesnej, ale najpewniej zagrożonej, bo już poszła na zwolnienie Najgorsze jest to, że miała wizytę jednego dnia, miała następnego nam powiedzieć, czy jest w porządku i być z nami do końca semestru. A co do czegu już następnego dnia po wizycie jej nie ma ...
Dostaliśmy dzisiaj nową wychowawczynię. Nauczycielke chemii, spoko, ze w trzeciej klasie chemia nam odchodzi.
Moja była wycha miała hopla na punkcie frekwencji, ale poza tym była ok. Obecna ma na wszystko nasrane, w nic się nie będzie angażować ... Jak dla mnie masakra Do tego nie mamy nauczyciela wosu, bo w szkole miałam tylko dwóch. No ale wycha odeszła. Nie wiadomo, czy ta druga nas weźmie - i tak ma dużo klas. Z historii podobnie. Ale mamy nauczycielkę wos/historii na pół etatu. Możliwe, że zatrudnią ją na stałe. Wtedy to będzie masakra... mieliśmy raz z nią zastępstwo i notatki dyktowała nam z wikipedii.
Stary 2011-12-02, 19:29   #656
tarji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GreyLovex3 Pokaż wiadomość
hej, witam ponownie
co do matur, to ja ostatnio zrobiłam 5 zadań z rozszerzenia, czyli to co akurat do tej pory przerobiłam (na inne nie patrzyłam). I jestem z siebie dumna.

Sama nie wiem czy takie zmiany wyszłyby naszej polskiej młodzieży na lepsze. Już i tak dzisiejsi gimnazjaliści mają za dużo czasu na picie, palenie i ćpanie. Chociaż przyznaję, dla uczniów ambitniejszych byłoby to z pewnością na korzyść - bo jak wybijasz się z jednego przedmiotu, to z wszystkich innych też musisz być super, co by się nauczyciel na ciebie nie obraził że olewasz jego przedmiot - bo przecież masz predyspozycje.
Ja ogólnie przez dzisiejszy system edukacji nie wyrabiam. Tzn może dla innych "wyrabiam" bo nie mam złych ocen, ale wiadomo że to się odbija na moim zdrowiu psychicznym i fizycznym - zarwane noce, bardzo mało czasu dla siebie (mierząc miarą telewizyjną powiedzmy 2 filmy w tygodniu i 2 odcinki seriali), stres itp.
Podsumowując powyższe rozważania, myślę, że jeśli polską młodzież dałoby się namówić do podniesienia sobie poprzeczki to taki system edukacji jak w US byłby o wiele lepszy niż obecny.

To tyle ode mnie w tym tygodniu, w ten weekend mam tyle pracy, że mi się aż odechciewa. Potrzebuję dnia między sobotą a niedzielą.

ed: tarji gratuluję 600. posta
- nawet nie zauważyłam. Dziękuję. A co do całego posta, zgadzam się. Kompletnie. Ja jakoś zdaję z roku na roku, ale przez te "czasowe napchaczki" typu PP, PO, WOK - same wkuwanki - nie mam czasu na to, na czym mi naprawdę zależy: na językach.
Tak samo jak Ty, ciągle prawie się stresuję, bo a to matematyka, a ja nic z lekcji na lekcję nie rozumiem, dopiero łapie co nieco jak mi brat wytłumaczy, a to fizyka i dwa zadanka do domu i wielce "najważniejszy przedmiot" na czele z WF-em i tym podobne. Gdyby zmienili system edukacji, owszem, ambitnym wyszłoby to najlepiej, ale czy nie lepiej na nich stawiać? Jak tamci ćpają, to niech ćpają - ich problem. Skoro nie chcą nic osiągnąć, to czemu to im ma się dawać szans? Ewentualnym wyjściem, może być przywrócenie dawnego systemu, czyli żadnego gimnazjum, a 7-8-letnia szkoła podstawowa. I wtedy takie maluchy nie uważałaby się za wielce dorosłych, bo i ta sama klasa była i nie byłoby sensu imponować nowym.

Olisia - trzymaj się. Wiem, że to teraz nie najlepszy czas na zmianę nauczyciela, ale na pocieszenie Ci powiem, że dzisiaj, mojej klasie, facet od WOSu powiedział, że nas nie lubi. Co za cham!

“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.”
-Florence Griffith Joyner-

Edytowane przez tarji
Czas edycji: 2011-12-02 o 19:30
tarji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 01:00   #657
Bambino123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gruffi Pokaż wiadomość
u mnie już tydzień otwarte, ale jeszcze nie byłam ;P Dopiero jutro się wybieram, a łyżwy jeszcze nie naostrzone

Jeździcie na figurówkach czy plastikach?

a to źle, że pierwsza już w marcu?
W ogóle jakie państwa wchodzą w grę? ;>
Ja mam plastki a Wy?
Źle dla mnie gdybym miała jechać bo chcę jeszcze język podszkolić to raz, a dwa wolę dokładnie usłyszeć od innych ludzi , którzy pojadą właśnie w marcu jak bylo, co robili, na czym to dokładnie polega itp
W wymianie biorą udział" Polska, Litwa, Czechy, Portugalia, Włochy, Turcja

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Bambino - a gdzie chciałabyś jechac ?

Najbardziej chciałbym do Portugali bo zawsze "kręciły" mnie te rejony (Hiszpania itd), potem do Włoch - mimo, że już tam byłam, ale bardzo mi się podobało, potem do Czech, do Turcji bym chciała, ale trochę się boję u tych Arabów spać-chyba za dużo telewizji A najmniej właśnie do Litwy bo tak jak mówiłam, tam jest pierwsza wymiana już w marcu
Ja uważam, że takie wymiany to właśnie dobry sposób na podszkolenie języka, dlatego właśnie biorę udział. Ale też dlatego, że mogę zwiedzić kawałek świata i płacę jedynie za swoje zachcianki

Nie chwal się tylko chłopakowi jakiego instruktora masz... Faceci to tacy zazdrośnicy , że..

Cytat:
Do tego nie mamy nauczyciela wosu, bo w szkole miałam tylko dwóch. No ale wycha odeszła. Nie wiadomo, czy ta druga nas weźmie - i tak ma dużo klas. Z historii podobnie. Ale mamy nauczycielkę wos/historii na pół etatu. Możliwe, że zatrudnią ją na stałe. Wtedy to będzie masakra... mieliśmy raz z nią zastępstwo i notatki dyktowała nam z wikipedii.
Możliwe, że zatrudnią kogoś nowego i przejmie wszystkie jej godziny.

A tak po za tym o rzeczach bardziej przyjemnych to muszę się pochwalić, że... ZOSTAŁAM CIOCIĄ moja siostra urodziła dziś (wprawdzie wczoraj xd) synka.. ! Mam taki zaciesz cały dzień, że ojej

Edytowane przez Bambino123
Czas edycji: 2011-12-03 o 01:02

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 14:50   #658
kiss12550
Zadomowienie

bambino- masz rację , mój Tż już zapowiedział ze chba zacznie za mna samochodem jeździć

Włochy byłam w te wakacje i zakochałąm sie na zabój a Portugalia...mysle ze też mogłoby byc ciekawie 3mam kciuki żebys trafiła tam gdzie chcesz

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
A tak po za tym o rzeczach bardziej przyjemnych to muszę się pochwalić, że... ZOSTAŁAM CIOCIĄ moja siostra urodziła dziś (wprawdzie wczoraj xd) synka.. ! Mam taki zaciesz cały dzień, że ojej
gratuluje
Stary 2011-12-03, 15:07   #659
Bambino123
Wtajemniczenie

dziękuję za gratulacje i za trzymanie kciuków
A w jakiej miejscowości we Włoszech byłaś?
Stary 2011-12-04, 10:39   #660
kiss12550
Zadomowienie

kochana nie dziękuj bo się nie sprawdzi !

Bibione
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości