|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
ale 1 od syna z ich nazwiskiem i co olewka... ktos zazartowal ze jak chlopak to rodzice mlodego wozek kupuja ehh.. zero reakcji.. a wlasnie dzwonil tato ze mama go wyslala do tesco po cos tam a on zobaczyl koszule i sztruksy i kupil na 68 czy za male nie bedzie;p;p kochany tatus
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Na pewno oszaleje na punkcie wnuczki jak ją zobaczy
|
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah jeszcze muszę wytrzymać z nimi pod jednym dachem jakieś 1.5 miesiaca ,może krócej i potem już tylko ciao bambino! Już przestałam na mamę liczyć, bo to i nie ma na co liczyć..
Agawoo no może i tak będzie, ale nie przesadzajmy przecież te 10 zł na jakiś drobiazg to są śmieszne pieniądze, tym bardziej, że moja mama oszczędna nie jest i wywala kasę na pierdoły. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-12-04 o 13:18 |
|
|
|
#1324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fakt kupilaby glupie spioche czy body za 5-10zl... a moze boi suie kupowac przed porodem?? mojej przyjaviolki mama odklada sobie kase ale nic kupuje bo sie boi i kupi jak juz mala bedzie
|
|
#1325 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie polecam sprzedawcy fado_baby, czekam na wanienkę od 17 listopada, dopiero po wysłaniu maila odpowiedzieli na następny dzień,ze zamówili od producenta i czekaja. Jak nie dostanę paczki w tym tygodniu to bedę zgłaszać sprawę do allegro ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1326 |
|
Wtajemniczenie
|
Uska , ale taka prawda, wiem, ze brzydko mówię, że nie powinnam w ten sposób, ale ja inaczej tego nie widzę.
Zmykam z tego kompa na dziś, bo TŻ znowu dziś wyjeżdża za 2h, więc do miłego
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1328 |
|
BAN stały
|
Ehh nie mogę oddychać
. Chyba dziś nie będę prasować, nie mam na nic siły.Zoska moim zdaniem przesadzasz. U mnie ani mama ani teściowa nic nie kupują Marcelkowi. Kazdy ma swoje wydatki i problemy a skoro my się zdecydowaliśmy na dziecko to musimy je sami utrzymać. Ustaliłaś z mamą że planujesz dziecko i czy Ci pomoże skompletować wyprawkę? Nie. A Twoja mama z tego co wiem to Cie utrzymuje więc jakieś koszty na Ciebie ponosi. Mnie by było wstyd na Twoim miejscu tak pisać. Nie rozumiem ludzi ktorzy liczą na innych żeby im pomagali. Nawet jak mama kasę by wydawała na swoje przyjemności a nie Twoje dziecko to jest JEJ kasa i nie powinnaś ją z niej rozliczać. Twoja mama i tak Ci dużo pomaga, a że nie skacze z radości nad USG? Może nie jest do końca zachwycona Twoją nieplanowaną ciążą i tyle, ma do tego prawo. Przecież Cie nie wyzywa że jak sobie zrobiłaś dziecko to radź sobie sama. Na pewno pokocha wnuczkę jak się urodzi ale teraz to Ty jesteś w ciąży i masz kontakt z tym maluchem a nie ona więc nie oczekuj od niej skoków z radości na widok badań. Ona już Cie odchowała a teraz przyszedł czas żebyś Ty dorosła i wzieła się na życie bo ona na pewno inaczej sobie wyobrażała poczęcie czy narodziny wnuka. Pewnie marzyła o Twoim ślubie, dobrej pracy i wtedy dziecku a nie takiej sytuacji z którą i tak dobrze sobie radzi. Mam nadzieję ze nad tym pomyślisz i docenisz ile Twoja mama dla CIebie zrobiła. |
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie teściowa i mama nic nie kupiły ale ja tego od nich nie wymagam. Pewnie kupią jakiś drobiazg po narodzinach. Mama ciągle szyje mi jakies ciuchy bo ciążowe rzeczy są strasznie drogie. Zresztą głupio mi by było gdyby coś kupowała bo wiem że u nich z kasą cieżko. Szczególnie zimą. |
|
|
|
|
#1330 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
Musialam odespac nieprzespana noc. AgaMili, lacze sie w bolu z dusznosciami. Masakra
Uska, Tato kochany Nikotynko, ale jestes, ze opisujesz te wszystkie smakolyki, kiedy ja glodna i nie mam na razie co na obiad zjesc :/ Zoska, nie chce pisac czarnych scenriuszy, ale po tym, co opowiadalas o swoim tzcie, jeszcze nie raz zatesknisz za mamusia, jak juz z nim zamieszkasz... Chociaz oczywiscie zycze Ci, abym sie mylila. Zgadzam sie z AgaMili, ze to Ty zdecydowalas sie na dziecko ( chcialas, nie chcialas, zawsze jakas szansa jest, nawet z antykoncpecja i trzeba sobie zdawac sprawe z ewentualnych konsekwensji), nie Twoja mama i powinnas wymagac przede wszystkim ruchow od siebie i tzta. To ze tesciowa jest inna - chwala jej za to, dobrze dla Was, ale byc moze inaczej jej sie w zyciu poukladalo, ma lepsza sytuacje finansowa i moze sobie po prostu pozwolic na takie prezenty. Twoja mama Ciebie utrzymuje,a utrzymanie kobiety w ciazy wiaze sie z dodatkowymi kosztami (wizyty, badania, leki, dieta), wiec i tak to juz wiele z jej strony... Kazdy daje tyle, na ile moze sobie pozwolic.
|
#1332 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no porażka Cytat:
Aga dobrze prawisz. Wogóle jak tak Was czytam jak piszecie że się wkurzacie że mama czy teściowa nic nie kupiły to się Wam dziwię. Ja wiem że fajnie dostać jakiś prezent ale bez przesady no chyba że ma się rodziców którzy śpią na kasie Ja jeszcze nic nie dostałam od rodziców dla dziecka i nawet przez myśl mi nie przyszło żeby czegoś od nich wymagać bo przecież im się nie przelewa a pomagają nam jak tylko mogą na co dzień. Nie raz mama mi coś do jedzenia kupi albo przyniesie już zrobione. A teście mieszkamy już z nimi 7 lat i nigdy od nas nie wymagali np kasy za opłaty więc to też jest ogromna pomoc. A założę się że jak już dzidzie pojawią się na świecie to wtedy babcie zaczną szaleć z prezentami tak że np ja na moją krzyczałam że rozpieszcza wnuczkę bo non stop jej coś kupuje
|
|
#1333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja teściowa już od początku kupuje masę fajnych ciuszków, tak ze mam ich tyle że pewnie nie będę musiała prać (47 bodziaków z krótkim, 45 z długim, i ok 60 pajacy !!!!). Ale zawsze powtarza mi przy tym, że kupuje "bo przecież są takie śliczne i prawie za darmo". Z kolei moja mam nic nie kupuje. I też uważam że dobrze. Moja mama jest trochę ze starszego pokolenia, i uważa że jeszcze za wcześnie na takie zakupy . Może tak jest u Ciebie??Poza tym zdecydowanie wolę kupować sama - bo wiem co chcę, moja mama ma trochę inny gust i mogłoby mi się nie podobać. No i najważniejsze - nie chcę jej obciążać kosztami, bo sama sobie świetnie poradzę, a rodzice są na emeryturach. Oczywiście wspomniała, że chciałaby coś kupić dla wnuka - może wózek, ale przekonałam że wózek będzie kupował TŻ, a ona w takim razie niech kupi łóżeczko i akcesoria (bo tańsze) - tzn ja wybiorę i kupię, a ona mi zwróci potem. Dziewczyny czy też macie bóle głowy?? Ja już po prostu mam dość. Do ponownych wymiotów jakie mam od miesiąca i mega zgagi od której pewnie mam te wymioty, dołączyła się migrena PS: Trzymajcie kciuki - robię ŻUREK pierwszy raz!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2011-12-04 o 14:28 |
|
|
|
|
#1334 | |
|
BAN stały
|
Co do rozpieszczania to mój tato jest w tym mistrzem. Jak tylko wybiera się na zakupy a Mili u nich jest to pierwsza żeby z dziadziem pojechać
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
arsenał jak na trojaczki Co do migren to normalne w ciąży, wg mojej położnej. |
|
|
|
|
#1335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się po niej wydzieram że po co kupuje a ona do mnie że jak będę mieć własne wnuki to też będę rozpieszczać i wtedy pogadamy i koło się zamyka. Jak moja Dominika była młodsza to doszło nawet do tego że jak przychodziła babcia to pierwsze co to było hasło z ust małej babcia co mi kupiłaś, strasznie mnie to wkurzało no ale to była ewidentna wina mojej mamy bo tak ją nauczyła. Ale jak sobie tak pomyślę to moja babcia pomimo że mieszka od nas 160 km to też nam zawsze coś kupowała. Wiadomo że w tamtych czasach to był jakiś cukierek czy coś ale zawsze dla nas coś miała nawet teraz niekiedy mi jeszcze da kasę a mi strasznie głupio a ona się obraża jak nie biorę a wiem że ma mniejsze dochody niż my. Chyba faktycznie takie już są uroki babć - rozpieszczanie wnuków
|
|
#1336 |
|
BAN stały
|
Jak robicie surówkę z kapusty pekińskiej? Z jabkiem, merchewką, cebulą, korniszonem czy kukurydzą i majonezem? Z których składników?
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Dph, śmiać mi się chciało z mojej koleżanki, która jest samozwańczą przepowiadaczką płci
![]() Jeszcze zanim zaszłam w ciążę wywróżyła mi chłopaka, a mojej drugiej koleżance (która zaszła w ciążę tydzień po mnie) dziewczynkę. Z jaką przyjemnością poinformowałam ją o konieczności przebranżowienia się, bo z wróżbiarstwa to ona nie wyżyje
|
|
|
|
#1338 | |||||
|
Zadomowienie
|
uska ja też robię rosołek, pozazdrościłam ci
blee i ten rosół już widzę, że będzie zaje.biście mętny no ale nic to... czekam na tż bo pojechał kupić płytę - nie wyobrażam sobie oddawać jej do naprawy i nie mieć na czym gotować przez kilka tygodni, więc musimy kupić nową jak macie jakiś sposób na mętny rosół to proszę o wsparcie - czy przecedzenie go przez bawełnianą szmatkę może pomóc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja dziś ją dopiero nabyłam ![]() Cytat:
a czekoladki prędzej kochana zeżarł niż wyrzucił pewnie ![]() Cytat:
a co to za problem założyć konto na allu??? ![]() zawsze się przyda a nie będziesz mieć problemu z zamówieniem Cytat:
mnie nie boli głowa a w naszej sytuacji niestety tylko apap można a helicidu nie radzę brać bo to omeprazol (jeszcze niedawno był jako lek na receptę sprzedawany) kciuki za żurek
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama dużo nam pomaga (mieszkamy u niej), teściom też się nie przelewa. Teściowa na pewno mi coś uszyje (czy to pościel, czy co tam będę chciała), i też na pewno coś kupi, a mama na pewno się nie będzie mogła opanować i oszaleje z zakupami, ale teraz się jeszcze boi chyba. Chodzi ze mną na zakupy dzieciowe, czasem za coś też zapłaci, ale ja tego od niej nie wymagam Dzisiaj na przykład wyprasowała mi wszystkie pieluchy tetrowe i flanelowe, bo widziała, że nie mogę się za to zabrać Także pomoc ze strony rodziców nie musi być tylko finansowa Ech, zaraz goście przychodzą (jeszcze na imieniny TZta), więc pewnie do wieczora mnie nie będzie ![]() Nie piszcie za dużo ... Aha, zapomniałam się pożalić - ktoś nam w nocy urwał lusterko w samochodzie I to jeszcze nie do końca jest nasz samochód, tylko mojego dziadka (pożyczył nam, bo nie był mu chwilowo potrzebny) Jesteśmy wściekli, nie wiemy, czy ktoś się uwziął konkretnie na nas, czy po prostu przypadkiem w obu naszych autach poodginał lusterka
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-04 o 14:52 |
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1341 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
o kurcze ile ciuszków !! współczuję prasowania ![]() a my możemy w ogóle ranigast? i kciukasy za żurek ![]() chodzi za mną od jakiegoś czasu i pewnie zrobię w tym tygodniu Cytat:
ide jesc bo cos głodna jestem a zanim małżonek przyjedzie to ze 3 godziny miną
|
|||
|
|
|
#1342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jezeli chodzi o bol glowy to teraz juz na szczescie nie, ale na poczatku II-go trymestru mialam masakre pod tym wzgledem, a wczesniej, przed ciaza, nigdy nie wiedzialam, co to znaczy bol glowy.
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam czasem taki straszny ból że musze sie położyć i przespać. Np. wczoraj tak miałam przed południem. To chyba kwestia ciśnienia. Ja robię na dwa sposoby. Albo z jakimś sosem, ogórkiem i pomidorem. Albo majonez ogórek, pomidor i kukurydza. |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nie "zajeliscie" niby komus miejsca? czasem ludzie sa takimi prymitywami, ze lubia sie wlasnie w taki sposob mscic, jak uwazaja, ze ktos im miejsce "zabiera"
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
![]() Pierzecie już ciuchy dla maluchów? ja jeszcze nie zaczęłam Torba tak samo stoi w najdalszym kącie szafy ![]() Mamy 33 tydzień ![]()
|
#1346 | ||
|
BAN stały
|
Pearl mnie tez na początku II trymestru głowa bolała strasznie, czasem po 3 dni bez przerwy. Teraz (opukać) jest ok.
Cytat:
Cytat:
![]() My juz po rosołku, wyszedl pycha. A na mętny nie znam sposobu ![]() Ide robic pulpeciki (z udek i grzybow)
|
||
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1348 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
), łącznie z rożkiem i kocykami. Do prania została tylko pościel(poszewki) i ręczniki. Wszystko bedzie czekalo w komodzie Marcelka, a wieksze rozm. poprane i poprasowane lezą w reklamówce zeby nie zajmowac miejsca w komodzie.
|
||
|
|
|
#1349 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do Helicidu to wiem że to nie bardzo - ale to była siła wyższa. Zgaga budziła mnie co 2 godziny - musiałam zwymiotować i mogłam spać dalej następne 2 godziny na siedząco. Żadne leki nie pomagały wcale. W ostatnim miesiącu schudłam 1,5 kg. I zaczęłam prawdopodobnie wymiotować z lekką domieszką krwi z "przeżartego" zgagą przełyku. Więc to była konieczność konsultowana z kilkoma ginekologami i astrologiem. A Helicid jako jedyny omeprazol był badany na kobietach w ciąży i na ulotce piszą że: "Może być stosowany u kobiet w ciąży". Oczywiście Pani w aptece poczuła się w obowiązku poinformować mnie że nie powinnam (miło że się przejmuje) - ale dopiero teraz jako tako mogę coś zjeść. Wcześniej o żurku to mogłam tylko pomarzyć.. Cytat:
I co?? Ja niedobra mam mu powiedzieć że źle robi?? ![]() A ranigast można absolutnie bez problemów, bez recepty - jest bezpieczny i bardziej skuteczny od renni - połykasz go w całości i działa ok 10-12 godzin. Cytat:
Zwykle też tak robię, ale nie zawsze działa niestety. Na migrenę to w sumie nic nie działa szczególnie.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2011-12-04 o 15:23 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

. Chyba dziś nie będę prasować, nie mam na nic siły.

juz na to nie zwracam uwagi, wcześniej to bardzo przeżywałam i nie wiedziałam co się dzieje, ale jak wychodzę z mężem to on się sam dziwi czy ludzie kobiet w ciązy nie widzieli czy o co chodzi bo naprawdę... niektórzy to tak ostentacyjnie że
wrrrrrrrrrr
Aga dobrze prawisz. Wogóle jak tak Was czytam jak piszecie że się wkurzacie że mama czy teściowa nic nie kupiły to się Wam dziwię. Ja wiem że fajnie dostać jakiś prezent ale bez przesady no chyba że ma się rodziców którzy śpią na kasie