|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
za ladne spanie....Cytat:
zabic, udusic, powiesic,......co za bydle.... Cytat:
caluski dla solenizantki... przesliczna panna Cytat:
stawiamy z Olivka mleczko dla Twojej niuni,,,,
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-12-04 o 17:10 |
||||
|
|
|
#2552 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
![]() tylko na moment bo zaraz wpadają znajomi Gunia dostała na mikołaja od dziadków ręcznik z kubusiem puchatkiem i dwie duże butle dr browna fajny prezent - bo przeciez żarłok mały juz łoi 150 ml mleczka...a mojego wczoraj zdziamała 160 ml.Nie urobie na nią ![]() poza tym świętujemy dzis 2 miesiące ![]() Cytat:
![]() a co do glukozy to chyba zaczekam az mąż bedzie mógł wziąć wolny dzien i juz. Nie pali sie przeciez to chyba nie istotne kiedy zrobie to badanie...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() juz pisałam wyzej ze odpuszczam...ale na szczescie u nas nie ma otwartyh trumien...a zwłoki leżą w zakładzie nie w domu. Matko, nie wyobrażam sobie tego.Nie dziwie sie ze masz traume Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
prace mam fajną, przynajmniej część tylko mam strsznie stresogenne kierownictwo i cały czas pracujemy "na wczoraj", wymagają od nas zdobywania informacji któych zdobycie nie jest mozliwe "za darmo" itd...przygotowuje kontrakty na realizację różnych projektów które firma zleca na zewnątrz za granicę (po ang) , troche sama robie, troche koordynuje prace innych, troche tłumacze, biore udział w negocjacjach z zagrancznymi kontrahentami, obsługuje korespondencje projektu, telefony, faxy itd. To bardzo lubie chociaz tez bywa nerwowo niekiedy poza tym robie inne rzeczy, których nie lubie ale to chyba norma ze nie da sie lubic wszystkiego za kołaCytat:
Anciu zapomniałam - za wyniki kolosów---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Monia co u was? jak Olivka? daje popalić czy grzeczniutka sie zrobiła ?
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-12-04 o 17:21 |
||||||||||
|
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
Danika wspolczuje smierci babci
za skonczone msce....Olivka grzeczna...spi juz od ponad 2 h...meczymy sie z katarem....nic nie pomaga...a ja tez jestem chora....ogolem masakra....
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla was zdrówka |
|
|
|
|
#2555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekujemy.... 17 gr wyjezdzamy .... zaczynamy sie przygotowywac do wyjazdu.... oczywiscie mam mase rzeczy do zabrania....
|
|
#2556 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
, Franek je tak po 100-120. Raz w sobotę zjadł 170ml, to 3,5h nie chciał potem jeść .Brawa za 2 miesiące ![]() klaski :, a jeszcze niedawno byłyśmy brzuchatkami, jak ten czas leci.Cytat:
Noo kciuki były podwójne, to musi się udać . A nauka przy Franku to nie lada wyzwanie.---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
, u nas się to nigdy nie zdarzyło. Aż się boję dzisiejszej nocy w nowym pokoju. Dzisiaj były pobudki prawie co 1h. Jedyne co dał się wyspać jak jechałam do szkoły, chyba pokapował, że muszę wstać o 3 .
|
|
|
#2557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy wczoraj Fiśkowi pluszako-grzechotkę i chyba mu się mocno spodobała. W sklepie większość czasu wpatrywał się w zadek konika a teraz szarpie go za uszy i łapie za nóżki. Fajny wydatek
Załączam zdjęcia z kolegą ( o i widać brudek no coż )
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-04 o 18:08 |
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia Kupiłam nowy, ale jak się zepsuł to wróciłam do używanego. Dobrze wymyłam i wyparzyłam. Tam się da dotrzeć do każdej szczeliny więc myślę , że po wygotowaniu było cacy.
|
|
|
|
#2560 |
|
kosmitka
|
Cotka szybko ten Twój Fifi interesuje się zabawkami!!! Nasz owszem popatrzy, ale nie ma szans by chciał dotykać, nie ciekawi go to. Jak mu włożę do rąk, to owszem, potrzyma, ale jeszcze bezwiednie.
Franio to w ogole jakoś na odwrót się rozwija, nie przewraca sie, unosi tyłek i nogi i raczkuje głową do tyłu, do tego tak gada i śpiewa i śmiesznie wymawia rrrrrr, że szok. Jak mu robię "kosi kosi łapci", to śpiewa razem ze mną, uwielbia to! Mamy jednak powtórkę z rozrywki, bo jakby wróciło rozwolnienie. Musimy jutro iść do lekarza.
|
|
#2561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja pierdziu ale wieje, zaraz mi okna wylecą z futryn
nie chwalę ale trzymam kciuki, żeby mu tak zostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
miałam pytać jak tam po tym spacerze, ale widzę, że całkiem nieźle- może w końcu się unormowało i już bedzie dobrzea spacery taaaak- dziś myślałam, że mi wózek porwie tak wieje super! a kiecunię ma boską! ![]() Martunia i dla Waszej ksieżniczki za 3m i Danika dla Twojej za 2m ![]() Cytat:
ja zaczęłam podejrzewać ten do mycia 2w1 o uczulenie i chyba się sprawdza, bo od 3dni myjemy małą w krochmalu i wysypka schodzi, a było b.dużo krosteczek ![]() Cytat:
może te oddechy czasem przyspieszone, głośniejsze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a muffin już nie ma ale dla Ciebie mogę specjalną partię zrobić co do przewijaka to chyba dopóki się da i jest wygodnie dla dziecka- czyli nie jest za duże, koleżnaki córcia ma roczek i dalej używają przewijaka położonego na łóżeczku
|
|
#2562 |
|
kosmitka
|
Moonik jak to już nie ma, zjadłaś wszystkie
. To nie jest sprawiedliwe. Proszę tu mi oddechów nie kontrolować, noooo. A tak serio - byłaś w ten wiatr na spacerze? Ja się strasznie boję wiatrów, wszyscy mnie straszą, że jak wiatr to nie wolno z dzieckiem łazić. I ogólnie, że wiatr dla malucha niebezpieczny. I nie wiem, czy to jakiś przesąd czy co.
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Któraś z Was może ten zestaw co Tusia kiedyś wklejała? Cytat:
![]() a brudek jak brudek chyba większość go ma moja na pewno ![]() ja na mikołaja od chrzestnej zamówiłam motyla lamaze o TAKIEGO
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia Marcello bedzie gdzies niecałe 6 kg wazył
kawał z niego chłopa, a najlepsze jest to ze nie jest gruby tylko długi strasznie hehe no i ma pucki taki esłodkie ze tylko bym całowałaco do przewijaka ja nie uzyłam ani razu hehe a przepraszam raz skorzystałam z przewijaka jak bylismy gościnnie u Stefka i Małgosi pozwolili skorzystac ze swojego hehe a tak jakos mi wygodniej na łozku mu zmienic pieluche
|
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byliśmy, bo od jutra zapowiadają deszcz i deszcz ze śniegiem wiec już w ogóle nie pójdziemy, a w tym tyg przez ten smog byliśmy aż 2razy a postawilam bude, mala opatulona kocykiem - myślę, ze jej tam nie było nic, a jak szliśmy tak, ze wiatr wiał w wózek to obróciłam i wiozłam go tyłem a! i pokażę Wam mojego żółwika
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Monia mieliście ta sesje w sobotę
??
|
#2567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam laktator tommee tippee i sprawdzał się tylko na początku jak miałam mega dużo pokarmu i czułam że piersi są przepełnione i mleko zaraz samo z nich tryśnie (ach te czasy :P). Teraz kiedy produkcja ustabilizowała się to kiedy próbuje nim odciągnąć to odciągnę jakieś 30ml łącznie z oby dwu i koniec. A jak odciągam ręką to ładnie mam akurat 90-120 czyli tyle ile zjada Filipek. Moja mama też mówiła, że miała tak, że laktatorem nie szło w ogóle, a ręką potrafiła po 250ml odciągać, a próbowała różnych laktatorów. Więc może niektórych piersi laktator aż tak nie pobudza tylko ręczne uciskanie,może też tak jest u ciebie i szkoda wydawać kasy na nowy tylko innej formy.. hmm ![]() a co do zasypiania, to mój dziś to zrobił pierwszy raz i myślę, że na tym razie się skończy, nie ma tak pięknie!
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
slodki ten Twoj zolwik sesja byla dzisiaj..... za tydzien jedziemyb obejrzec zdjecia....ale wezmiemy chyba tylko to darmowe bo ceny powalaja....swoja droga mogli pokazac wczesniej cennik to bym malej nie fatygowala dzisiaj....tym bardziej ze obie jestesmy chore.... Sesja byla super....zrobili nam mase zdjec.....i nie daja zadnego CD , bo wiadomo ze moglibysmy wtedy sobie kopiowac zdjecia....
|
#2569 |
|
kosmitka
|
Jutro czeka nas lekarz (obyśmy przetrwali noc). Biegunka wróciła
.---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Moonik kapitalnie Twoja trzyma główkę, mój na tym ćwiczeniu jeszcze opuszcza.
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ancia Twoj Franio ma biegunke?? Wspolczuje...a wiadomo po czym ??
|
|
#2571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śliczna!! filipek ma włoski taki jasny brąz a na niektórych zdjęciach też rude wychodzą, a na niektórych czarne hehe i gratuluje 3 miesięcy- unas jutro 2!
|
|
#2572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak czytam ile wasze wielkie chłopiska jedzą to sie zaczynam martwic nie chce zeby była grubaskiem...ale jakoś rewelacyjnie nie przybiera wiec moze poprostu tak ma....ja tez strasznie duzo jem a szczupła jestem w miare ![]() praca jest w takich godzinach bo to firma z naleciałościami komunistycznymi, wielki zakład ale nadgodziny przy tych projektach o których pisałam zdarzają sie często i niestety nie są płatne :/opisałam tylko tą fajną część....reszta to nuuuuudddaaaa i przegrzebywanie sie przez czasopisma fachowe, książki i internet. Cytat:
moja sie nie interesuje jeszzcze zabawkami, popatrzy, pogada do zawieszek i na tym koniectez mamy taki brudek jakby conajmniej ziemniaki zbierała gołymi rękami ![]() Cytat:
a motylek fajny - musze tez napomknąć chrzestnej ![]() oby to nie było nic poważnego
|
|||
|
|
|
#2573 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja karmię bebiko i tam też jest 120ml po 6 razy to gdybym tego przestrzegała i nie dawała cyca to by chyba z głodu padł:P na początku starałam się tego przestrzegać, ale to nie ma sensu, czasem on jest głodny po 3,5 godz a czasem po 1,5. W nocy nieraz obudzi się nie raz a dwa razy i wtedy też muszę dać kolejną porcję mm jak wcześniej wyjadł z cycków ja bym się tylko sugerowała tym co na opakowaniu bo każda dzidzia inna, a poza tym ja zawsze robię troszkę więcej bo jak wyje mi butle do ostatniej kropli to nie jestem pewna czy nie zjadłby więcej, a jak coś zostanie to wiem, że najadł się na maksa co prawda jest trochę grubaskiem no ale cóż..![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
A co do brudku to ja czasem jestem zdumiona skąd to się u niego bierze ciągle, jeszcze w piaskownicy przecież nie grzebie hehe
|
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. To kochana trzymam kciuki, żeby było do przodu! 3. Małolata, a w środku czuję się jak stara baba. Kręgosłup boli, w kościach strzela, wszystko boli. A rozciągnięta jestem mniej niż moja teściowa. Ale od wczoraj zaczęłam ćwiczyć i mam ambitne plany pracy nad swoim ciałem ![]() 4. Daj koniecznie znać co jutro powie lekarz na Franiową biegunkę. Oby szybko minęły Wam problemy! ale ona ma długie włoski! Amelka z czarnego łepka zrobiła się mały łysolek prawie ![]() Cotka Filipek PRZESŁODKI!!! I pytanie do mam nie z miasta: Jak będziecie wychodzić z maluchami zimą jak zasypie?? Wózkiem?? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-04 o 20:24 |
||
|
|
|
#2575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jestem, jestem... Codziennie w godzinach miedzy 19sta a 21sza. Wieczorne usypianie Majki przy cycku w lozku na lezaco... Palcem jeden reki przesuwam Po ekranie a druga reka podtrzymuje sobie glowe jakos tak niewygodnie pisac, wiec podczytuje z ukrycia Co tam u wasJak widze wszedzie podobne "perypetie" z maluszkami... U Nas w sumie ok, gdyby nie Te wzdecia po nocach.biedactwo sie meczy...a ja razem z nia mam nadzieje, ze minie Jak to mowia z koncem 3ego miesiaca.Acha, i martwi mnie , ze mala poki co tylko przy cycu usypia wieczorem...postanowilam dac jej jeszcze z miesiac i sprobujemy inaczej... Bo tak to czlowiek" uwiazany", Ani z Tz zostawic, Ani nic... Chcialam krotko a wyszedl Elaborat prawie ![]() I sorry, ze tak tylko o nas.. ...a sie przy tym nagimnastykowalam, reka mi odpadnie zaraz ![]() Maminki wszystkie, pozdrawiam was mocno! Thaya a Ty gdzie w tym dojczlandzie mieszkasz?
|
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
w gifhornie, takie miasteczko 20km od wolfsburga tż pracuje w wolfsburgu a tu mieszkają jego dziadkowie więc tu zostaliśmy, chociaż wolałabym ten wolfsburga Ty?
|
#2577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż przy uszkach sama się zdziwiłam, że chciało mu się takie małe dzyndzelki łapać.Dziękujemy za miłe słowa. Idę kąpać małego terrorystę. Dzisiaj nam koncert urządzał jak siedział w huśtawce i nikt na niego nie patrzył. Jak się patrzyły to już uśmiech i radocha o, teraz jak czas myć, to ten sobie przysnął
|
|||
|
|
|
#2578 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
za nockęCytat:
Cytat:
Nie dziękuję żółwik słodkia poza tym to gratulacje dla dzieciątek kończących 3 miesiące ![]() Mam jeszcze pytanko: czy wasze dzieci jak się przewracają z brzuszka na plecki to płaczą Bo Szymon od wczoraj kilka razy fiknął na plecki i za każdym razem zaczął płakać - może się przestraszył
|
|||||||
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale powiem Ci, że te 135 mleczka to mu było mało i szybciej był głodny. Widziałam jak to pochłaniał. Pediatra mnie przestraszyła i sztywno trzymałam się tabelki. Teraz staram się tyko aby przerwy były minimum co 3h. Jak chce wcześniej (a tak się często zdarza nawet jak wypije 170!) zazwyczaj po 2h to daję mu herbaty albo wody z odrobiną glukozy i przetrzymam go do tych 3h. Boję się, żeby nie mial znowu problemów z brzuszkiem jak wszystkiego nie strawi. Acha. No i staram się zeby dziennie zjadł około 850ml. Cytat:
![]() Och 'kochana' deweloperka... A zrobią Wam to za darmo? Spóldzielnia mleczarska Ancia. ![]() Cytat:
A dr brown super! Stefkowi się bardzo dobrze z niej pije. Także myślę, że prezent super trafiony! Pracę masz bardzo podobną do mojej starej...jak czytałam zakres obowiązków to aż się zastanowiłam, czy aby nie pracowałysmy razem ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko będzie dobrze. Jutro się wyjaśni skad ta biegunka. Spokojnie ![]() Uciekam nyny Dobrej nocy i do jutra
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

z przerwą na jedzonko o 7.00
za ladne spanie....
caluski dla solenizantki... 

za koła
a do tego żeby było śmieszniej to jeszcze nóżki podnosi hehe
a dla was zdrówka
, Franek je tak po 100-120. Raz w sobotę zjadł 170ml, to 3,5h nie chciał potem jeść
klaski :, a jeszcze niedawno byłyśmy brzuchatkami, jak ten czas leci.

miałam pytać jak tam po tym spacerze, ale widzę, że całkiem nieźle- może w końcu się unormowało i już bedzie dobrze
ja zaczęłam podejrzewać ten do mycia 2w1 o uczulenie i chyba się sprawdza, bo od 3dni myjemy małą w krochmalu i wysypka schodzi, a było b.dużo krosteczek 

.
Wszystko będzie dobrze. Jutro się wyjaśni skad ta biegunka. Spokojnie