Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-04, 17:08   #2551
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Cześć Aaaa Szymon śpi od 24.00 do teraz z przerwą na jedzonko o 7.00 oby mu tak zostało

za ladne spanie....

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

[/COLOR]Widziałyście to? Aż się popłakałam... Nie wiem co bym takim bydlakom zrobiła, normalnie brak słów

zabic, udusic, powiesic,......co za bydle....

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

aaaaaaaaaaaa zapomniałam napisać ( no jak mogłam )
moja Księżniczka kończy dziś 3 miesiące

Uśmiech dla wszystkich Cioć

caluski dla solenizantki...

przesliczna panna

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witam niedzielnie i chwalę się podwójnym świętem mojej niuni, tzn. skończyłyśmy dzisiaj 3 miesiące i jednocześnie 13 tygodni i tatuś nasz ma jeszcze dzisiaj imieniny także świętujemy całą rodzinką
stawiamy z Olivka mleczko dla Twojej niuni,,,,

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-12-04 o 17:10
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 17:24   #2552
danika
Zakorzenienie

witam niedzielnie

tylko na moment bo zaraz wpadają znajomi Gunia dostała na mikołaja od dziadków ręcznik z kubusiem puchatkiem i dwie duże butle dr browna
fajny prezent - bo przeciez żarłok mały juz łoi 150 ml mleczka...a mojego wczoraj zdziamała 160 ml.Nie urobie na nią

poza tym świętujemy dzis 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
przykro mi z powodu śmierci babci
W środę też mieliśmy pogrzeb dziadka męża i najpierw miałam nie iść wcale, ale ostatecznie siostra zabrała Amelkę na spacer. Na stypie rzecz jasna nie byłam. Wg mnie pogrzeb to nie miejsce dla małego dziecka. Jeśli nie masz z kim zostawić Guni, ja bym odpuściła.

2 h z dzieckiem w przychodni - może być ciężko. Na szczęście mąż pracując w swojej firmie może sobie wziąć wolne w razie W bez problemu. A może Twój tata mógłby zostać?
juz zadecydowałam ze jak mama po lekarzu nie zdąży to nie pójde na pogrzeb. chyba ze bedzie ładnie to tylko do koscioła i najwyzej bede z małą na zewnątrz

a co do glukozy to chyba zaczekam az mąż bedzie mógł wziąć wolny dzien i juz. Nie pali sie przeciez to chyba nie istotne kiedy zrobie to badanie...

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Będzie mial chrzest bojowy Ale potem Kochana, potem będzie już z górki. Zrob mu szkolenie i da radę

szkolenie juz było, ale nie było ćwiczeń praktycznych

Mój ojciec chorujący na rzs miał badanie przepływów w mózgu, czy coś takiego...i wykryli mu jakieś miażdzycowe tematy. Kontrola u neurologa. Termin za 10 mc-y Nie mówiąc o innych specjalistach...
no dokładnie u nas to samo...jak nie masz kasy to sorry winetu

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Jejku jak ja Was nadrobię po 2 dniach.
W piątek wyszedł nam katarek u Frania, do tego ziekone kupki, wieczorem biegunka i lekka temperatura, byłam mocno spanikowana, ale na szczęście wszystko przeszło. Tzn katarek jeszcze ma lekki, ale jest o niebo lepiej. Wszystko przez to, że w naszej sypialni hulają wiatry, juz zgłosiliśmy reklamację do dewelopera, mam nadzieję że wszystko poprawią migiem bo ich powystrzelam. Dzisiaj na noc musimy się gdzieś wynieść, nie mam zbyt pomysłu dokąd, bo tu już jednak Franek się zaklimatyzował, wie, że tu jest noc, zasypia się, a teraz pewnie będzie kongo.
Do tego wczoraj byłam w szkole i po ok 8-9 h ściągnęłam 250mlo , a cycki myślałam, że mi eksplodują. Biorąc jednak pod uwagę czas, to wcale tak dużo tego ściągania nie było, ale zawsze zostanie na kolejny raz.

Dobra, tyle u mnie, teraz spróbuję was nadrobić.
zdrówka dla Frania! a "udój" miałaś niezły faktycznie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Popatrz jeszcze kolejne 8h i mogłabyś zapakować mleko w kartonik pół litrowy
Małgosia ja normalnie kocham twoje teksty

Cytat:
witam niedzielnie u nas wczoraj po wizycie goście - były ciocie tzn siostry mojej mamy. mała pięknie gadała, śmiała się, po czym zasnęła żeby rodzice mogli się pogościć, zjadła przez sen, pospała u cioć na rekach wizyta udana.

danika - ja bym nie brała dziecka na pogrzeb nawet tak małego, a może tym bardziej tak małego argumenty już dziewczynki napisały, a ja ci dopowiem jedną rzecz. dawniej dzieci brało się na pogrzeby, ciągnęło i jeszcze wszędzie były te otwarte trumny
super ze wizyta udana, a Agacia faktycznie straaaasznie niegrzeczna

juz pisałam wyzej ze odpuszczam...ale na szczescie u nas nie ma otwartyh trumien...a zwłoki leżą w zakładzie nie w domu. Matko, nie wyobrażam sobie tego.Nie dziwie sie ze masz traume

Cytat:
aaaaaaaaaaaa zapomniałam napisać ( no jak mogłam

przepiekna trzymiesięczna niunia

Cytat:
A tak w ogóle to witam niedzielnie i chwalę się podwójnym świętem mojej niuni, tzn. skończyłyśmy dzisiaj 3 miesiące i jednocześnie 13 tygodni i tatuś nasz ma jeszcze dzisiaj imieniny także świętujemy całą rodzinką
dla Zuzi i taty

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no a w ogóle mam pytanie chodzicie jakos systematycznie do pediatry na kontrole? czy jak sie cos dzieje? a jak systematycznie to co ile chodzicie?
tylko na szczepienia

Cytat:
Aż tak nieciekawą masz pracę? widzisz u mnie pisałaś, że ciężko sobie wyobrazić powrót do domu o 19, ale chyba lepiej wracać o 19 wyluzowanym te 4 razy w tygodniu niż spietym. Poza tym nie będę miała raczej wyjścia, ze względów finansowych.
No i w ogóle myślę o wcześniejszym powrocie do pracy niestety.

Miałam koła, mam nadzieję, że do przodu, dzięki że pytasz .
A ja wpadam do Ciebie zaraz na te mufiny, upieczone?

prace mam fajną, przynajmniej część tylko mam strsznie stresogenne kierownictwo i cały czas pracujemy "na wczoraj", wymagają od nas zdobywania informacji któych zdobycie nie jest mozliwe "za darmo" itd...

przygotowuje kontrakty na realizację różnych projektów które firma zleca na zewnątrz za granicę (po ang) , troche sama robie, troche koordynuje prace innych, troche tłumacze, biore udział w negocjacjach z zagrancznymi kontrahentami, obsługuje korespondencje projektu, telefony, faxy itd. To bardzo lubie chociaz tez bywa nerwowo niekiedy
poza tym robie inne rzeczy, których nie lubie ale to chyba norma ze nie da sie lubic wszystkiego
za koła

Cytat:
Czy Wasze dzieciątka też tak dźwigają główki leżąc na pleckach? Bo moja Zuzinka tak się dźwiga że szok, podpiera się na łokciach i heja do przodu a do tego żeby było śmieszniej to jeszcze nóżki podnosi hehe
moja tez do siadania juz chetna a dopiero 2 miesiace...

Anciu zapomniałam - za wyniki kolosów

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Monia co u was? jak Olivka? daje popalić czy grzeczniutka sie zrobiła ?

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-12-04 o 17:21
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 17:35   #2553
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Danika wspolczuje smierci babci

za skonczone msce....

Olivka grzeczna...spi juz od ponad 2 h...meczymy sie z katarem....nic nie pomaga...a ja tez jestem chora....ogolem masakra....
Stary 2011-12-04, 17:47   #2554
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Danika wspolczuje smierci babci

za skonczone msce....

Olivka grzeczna...spi juz od ponad 2 h...meczymy sie z katarem....nic nie pomaga...a ja tez jestem chora....ogolem masakra....
dzieki a dla was zdrówka - bo juz niedługo przeciez przyjeżdżacie do Pl no nie?
Stary 2011-12-04, 17:50   #2555
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzieki a dla was zdrówka - bo juz niedługo przeciez przyjeżdżacie do Pl no nie?

dziekujemy....
17 gr wyjezdzamy .... zaczynamy sie przygotowywac do wyjazdu.... oczywiscie mam mase rzeczy do zabrania....
Stary 2011-12-04, 17:57   #2556
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ancia, ja kupowałam po 130 używany. Nowy jest po ok 200-270. Więc i tak ok jak na elektryczne odciągary
Właśnie się nad nim zastanawiam, bo odciągam w sumie codziennie i mrożę, to może to byłoby wygodniejsze, szybsze, bardziej efektywne. A potem wymieniałaś sobie lejek czy jechałaś na tym używanym?
Cytat:
fajny prezent - bo przeciez żarłok mały juz łoi 150 ml mleczka...a mojego wczoraj zdziamała 160 ml.Nie urobie na nią
To nieźle wcina , Franek je tak po 100-120. Raz w sobotę zjadł 170ml, to 3,5h nie chciał potem jeść .
Brawa za 2 miesiąceklaski :, a jeszcze niedawno byłyśmy brzuchatkami, jak ten czas leci.
Cytat:
prace mam fajną, przynajmniej część tylko mam strsznie stresogenne kierownictwo i cały czas pracujemy "na wczoraj", wymagają od nas zdobywania informacji któych zdobycie nie jest mozliwe "za darmo" itd...

przygotowuje kontrakty na realizację różnych projektów które firma zleca na zewnątrz za granicę (po ang) , troche sama robie, troche koordynuje prace innych, troche tłumacze, biore udział w negocjacjach z zagrancznymi kontrahentami, obsługuje korespondencje projektu, telefony, faxy itd. To bardzo lubie chociaz tez bywa nerwowo niekiedy
poza tym robie inne rzeczy, których nie lubie ale to chyba norma ze nie da sie lubic wszystkiego
Nie sądziłam, że taka praca może być w takich godzinach. A szefostwo faktycznie potrafi zepsuć najfajniejszą pracę. Z tego wszystkiego najbardziej zazdroszczę znajomości języka, po szkole nie miałam z tym kontaktu i teraz już jestem tępa strzała .
Cytat:
za koła
Anciu zapomniałam - za wyniki kolosów
Noo kciuki były podwójne, to musi się udać . A nauka przy Franku to nie lada wyzwanie.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Cześć Aaaa Szymon śpi od 24.00 do teraz z przerwą na jedzonko o 7.00 oby mu tak zostało
Wooooooow zazdroszczę , u nas się to nigdy nie zdarzyło. Aż się boję dzisiejszej nocy w nowym pokoju. Dzisiaj były pobudki prawie co 1h. Jedyne co dał się wyspać jak jechałam do szkoły, chyba pokapował, że muszę wstać o 3.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 17:58   #2557
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

?
Danika fajna masz prace....az zazdroszcze....
Stary 2011-12-04, 18:04   #2558
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Kupiliśmy wczoraj Fiśkowi pluszako-grzechotkę i chyba mu się mocno spodobała. W sklepie większość czasu wpatrywał się w zadek konika a teraz szarpie go za uszy i łapie za nóżki. Fajny wydatek Załączam zdjęcia z kolegą ( o i widać brudek no coż )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fiś z konikiem.jpg (72,0 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fisiek z kolegą2.jpg (72,7 KB, 52 załadowań)

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-12-04 o 18:08
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:07   #2559
cotynato
Zakorzenienie

Ancia Kupiłam nowy, ale jak się zepsuł to wróciłam do używanego. Dobrze wymyłam i wyparzyłam. Tam się da dotrzeć do każdej szczeliny więc myślę , że po wygotowaniu było cacy.

Wymianka.
Stary 2011-12-04, 18:20   #2560
anciaahk
kosmitka

Cotka szybko ten Twój Fifi interesuje się zabawkami!!! Nasz owszem popatrzy, ale nie ma szans by chciał dotykać, nie ciekawi go to. Jak mu włożę do rąk, to owszem, potrzyma, ale jeszcze bezwiednie.

Franio to w ogole jakoś na odwrót się rozwija, nie przewraca sie, unosi tyłek i nogi i raczkuje głową do tyłu, do tego tak gada i śpiewa i śmiesznie wymawia rrrrrr, że szok. Jak mu robię "kosi kosi łapci", to śpiewa razem ze mną, uwielbia to!

Mamy jednak powtórkę z rozrywki, bo jakby wróciło rozwolnienie. Musimy jutro iść do lekarza.

Stary 2011-12-04, 18:23   #2561
mooonik
Zakorzenienie

ja pierdziu ale wieje, zaraz mi okna wylecą z futryn

Cytat:
Aaaa Szymon śpi od 24.00 do teraz z przerwą na jedzonko o 7.00
nie chwalę ale trzymam kciuki, żeby mu tak zostało

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Widziałyście to? Aż się popłakałam... Nie wiem co bym takim bydlakom zrobiła, normalnie brak słów
rano czytałam, masakra. Zabić to mało

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Witajcie!
Melduję,że po wczorajszej schizie zastój sie nie zrobił. Ale całą noc byłam niespokojna
Zastanawiam się nad jakims laktatorem Mam Medela Harmony, ale zupełnie nie współgra z moimi piersiami. Nie wiem czy topić kasę w następny Co byście poleciły? Ten poprzedni moze uda się opchnąć na all za jakąś śmieszną cene

czyli będą znów spacery
no! wiedziałam, że jakiś cytat mi uciekł poprzednio miałam pytać jak tam po tym spacerze, ale widzę, że całkiem nieźle- może w końcu się unormowało i już bedzie dobrze I jak Ancia podziwiam za determinację i siłę do walki o karmienie. Serio, jesteś wielka!

a spacery taaaak- dziś myślałam, że mi wózek porwie tak wieje

Cytat:
super! a kiecunię ma boską!

Martunia i dla Waszej ksieżniczki za 3m i Danika dla Twojej za 2m

Cytat:
Wysypka na buźce, teraz zniknęła. Zaczynam podejrzewać krem Hippa na wiatr.
oo czyli wychodzi na to, że hipp wcale nie taki fajny ja zaczęłam podejrzewać ten do mycia 2w1 o uczulenie i chyba się sprawdza, bo od 3dni myjemy małą w krochmalu i wysypka schodzi, a było b.dużo krosteczek

Cytat:
Śpi z nami w sypialni. Jest zgaszone światło. Nie wiem, co go rozprasza, chyba nasze śpiące oddechy. .
kto wie, kto wie może te oddechy czasem przyspieszone, głośniejsze

Cytat:
no a w ogóle mam pytanie chodzicie jakos systematycznie do pediatry na kontrole? czy jak sie cos dzieje? a jak systematycznie to co ile chodzicie?
Ja byłam raz. A nast będzie na szczepienie i nie mam zamiaru bez potrzeby chodzić. Zresztą ja sama po lekarzach nie chodzę, w zeszłym miesiącu byłam 1szy raz w życiu, bo coś mi dolegało

Cytat:
A ja wpadam do Ciebie zaraz na te mufiny, upieczone?
to oby do przodu
a muffin już nie ma ale dla Ciebie mogę specjalną partię zrobić
co do przewijaka to chyba dopóki się da i jest wygodnie dla dziecka- czyli nie jest za duże, koleżnaki córcia ma roczek i dalej używają przewijaka położonego na łóżeczku

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:30   #2562
anciaahk
kosmitka

Moonik jak to już nie ma, zjadłaś wszystkie . To nie jest sprawiedliwe.
Proszę tu mi oddechów nie kontrolować, noooo.
A tak serio - byłaś w ten wiatr na spacerze? Ja się strasznie boję wiatrów, wszyscy mnie straszą, że jak wiatr to nie wolno z dzieckiem łazić. I ogólnie, że wiatr dla malucha niebezpieczny. I nie wiem, czy to jakiś przesąd czy co.

Stary 2011-12-04, 18:39   #2563
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieciątka też tak dźwigają główki leżąc na pleckach? Bo moja Zuzinka tak się dźwiga że szok, podpiera się na łokciach i heja do przodu a do tego żeby było śmieszniej to jeszcze nóżki podnosi hehe
moja podnosi główkę na sztywno jak z nią robię takie ćwiczenie jak w załączniku
Któraś z Was może ten zestaw co Tusia kiedyś wklejała?

Cytat:
Kupiliśmy wczoraj Fiśkowi pluszako-grzechotkę i chyba mu się mocno spodobała. W sklepie większość czasu wpatrywał się w zadek konika a teraz szarpie go za uszy i łapie za nóżki. Fajny wydatek Załączam zdjęcia z kolegą ( o i widać brudek no coż )
eno fajnie się interesuje
a brudek jak brudek chyba większość go ma moja na pewno

ja na mikołaja od chrzestnej zamówiłam motyla lamaze o TAKIEGO
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg RTEmagicC_4_01.jpg.jpg (13,5 KB, 53 załadowań)

Julitka

Stary 2011-12-04, 18:47   #2564
aa2
Zakorzenienie

Ancia Marcello bedzie gdzies niecałe 6 kg wazył kawał z niego chłopa, a najlepsze jest to ze nie jest gruby tylko długi strasznie hehe no i ma pucki taki esłodkie ze tylko bym całowała

co do przewijaka ja nie uzyłam ani razu hehe a przepraszam raz skorzystałam z przewijaka jak bylismy gościnnie u Stefka i Małgosi pozwolili skorzystac ze swojego hehe a tak jakos mi wygodniej na łozku mu zmienic pieluche
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:48   #2565
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moonik jak to już nie ma, zjadłaś wszystkie . To nie jest sprawiedliwe.
Proszę tu mi oddechów nie kontrolować, noooo.
A tak serio - byłaś w ten wiatr na spacerze? Ja się strasznie boję wiatrów, wszyscy mnie straszą, że jak wiatr to nie wolno z dzieckiem łazić. I ogólnie, że wiatr dla malucha niebezpieczny. I nie wiem, czy to jakiś przesąd czy co.
mieliśmy gości nooo
byliśmy, bo od jutra zapowiadają deszcz i deszcz ze śniegiem wiec już w ogóle nie pójdziemy, a w tym tyg przez ten smog byliśmy aż 2razy a postawilam bude, mala opatulona kocykiem - myślę, ze jej tam nie było nic, a jak szliśmy tak, ze wiatr wiał w wózek to obróciłam i wiozłam go tyłem ja nie słyszałam żeby wiatr miał przeszkadzać w spacerach

a! i pokażę Wam mojego żółwika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (55,5 KB, 40 załadowań)

Julitka

Stary 2011-12-04, 19:07   #2566
mooonik
Zakorzenienie

Monia mieliście ta sesje w sobotę ??

Julitka

Stary 2011-12-04, 19:13   #2567
Thaya
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie!
Melduję,że po wczorajszej schizie zastój sie nie zrobił. Ale całą noc byłam niespokojna
Zastanawiam się nad jakims laktatorem Mam Medela Harmony, ale zupełnie nie współgra z moimi piersiami. Nie wiem czy topić kasę w następny Co byście poleciły? Ten poprzedni moze uda się opchnąć na all za jakąś śmieszną cene

wow
Marzę by mój synek zasnął sam- znaczy sie ze smokiem, pielszuka czy innym wspomagaczem, ale bez rączek czy piersi

ja mam laktator tommee tippee i sprawdzał się tylko na początku jak miałam mega dużo pokarmu i czułam że piersi są przepełnione i mleko zaraz samo z nich tryśnie (ach te czasy :P). Teraz kiedy produkcja ustabilizowała się to kiedy próbuje nim odciągnąć to odciągnę jakieś 30ml łącznie z oby dwu i koniec. A jak odciągam ręką to ładnie mam akurat 90-120 czyli tyle ile zjada Filipek. Moja mama też mówiła, że miała tak, że laktatorem nie szło w ogóle, a ręką potrafiła po 250ml odciągać, a próbowała różnych laktatorów. Więc może niektórych piersi laktator aż tak nie pobudza tylko ręczne uciskanie,może też tak jest u ciebie i szkoda wydawać kasy na nowy tylko innej formy.. hmm

a co do zasypiania, to mój dziś to zrobił pierwszy raz i myślę, że na tym razie się skończy, nie ma tak pięknie!
Stary 2011-12-04, 19:42   #2568
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

slodki ten Twoj zolwik

sesja byla dzisiaj..... za tydzien jedziemyb obejrzec zdjecia....ale wezmiemy chyba tylko to darmowe bo ceny powalaja....swoja droga mogli pokazac wczesniej cennik to bym malej nie fatygowala dzisiaj....tym bardziej ze obie jestesmy chore....
Sesja byla super....zrobili nam mase zdjec.....i nie daja zadnego CD , bo wiadomo ze moglibysmy wtedy sobie kopiowac zdjecia....
Stary 2011-12-04, 19:53   #2569
anciaahk
kosmitka

Jutro czeka nas lekarz (obyśmy przetrwali noc). Biegunka wróciła .

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Moonik kapitalnie Twoja trzyma główkę, mój na tym ćwiczeniu jeszcze opuszcza.

Stary 2011-12-04, 19:54   #2570
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Moonik kapitalnie Twoja trzyma główkę, mój na tym ćwiczeniu jeszcze opuszcza.

Ancia Twoj Franio ma biegunke?? Wspolczuje...a wiadomo po czym ??
Stary 2011-12-04, 19:56   #2571
Thaya
Raczkowanie

Cytat:
o super, dzięki takiego szukam i cena oki. dziadek ma fundnąć to i za bardzo nie chce go naciągać, a i widzę że do 25 kg, a ma nam na dlugo posłużyć

aaaaaaaaaaaa zapomniałam napisać ( no jak mogłam )

a kumpela mi napisała, że Mała ma rude włoski..... a o tylko na zdjęciu tak wyszło. nie zebym coś miała przeciw, ale ona z taki wyrzutem mi to napisała ....

śliczna!!
filipek ma włoski taki jasny brąz a na niektórych zdjęciach też rude wychodzą, a na niektórych czarne hehe

i gratuluje 3 miesięcy- unas jutro 2!
Stary 2011-12-04, 20:05   #2572
danika
Zakorzenienie

Cytat:

To nieźle wcina , Franek je tak po 100-120. Raz w sobotę zjadł 170ml, to 3,5h nie chciał potem jeść .
Brawa za 2 miesiąceklaski :, a jeszcze niedawno byłyśmy brzuchatkami, jak ten czas leci.

Nie sądziłam, że taka praca może być w takich godzinach. A szefostwo faktycznie potrafi zepsuć najfajniejszą pracę. Z tego wszystkiego najbardziej zazdroszczę znajomości języka, po szkole nie miałam z tym kontaktu i teraz już jestem tępa strzała .
kurcze ja sie własnie martwie ze ona za duzo je....ale po tej 150 na noc spi do rana wiec chyba nafutrowana jest jak tak czytam ile wasze wielkie chłopiska jedzą to sie zaczynam martwic nie chce zeby była grubaskiem...ale jakoś rewelacyjnie nie przybiera wiec moze poprostu tak ma....ja tez strasznie duzo jem a szczupła jestem w miare

praca jest w takich godzinach bo to firma z naleciałościami komunistycznymi, wielki zakład ale nadgodziny przy tych projektach o których pisałam zdarzają sie często i niestety nie są płatne :/

Cytat:
Danika fajna masz prace....az zazdroszcze....
opisałam tylko tą fajną część....reszta to nuuuuudddaaaa i przegrzebywanie sie przez czasopisma fachowe, książki i internet.

Cytat:
jaki on juz duzy facet moja sie nie interesuje jeszzcze zabawkami, popatrzy, pogada do zawieszek i na tym koniec

tez mamy taki brudek jakby conajmniej ziemniaki zbierała gołymi rękami

Cytat:
moja podnosi główkę na sztywno jak z nią robię takie ćwiczenie jak w załączniku

ja na mikołaja od chrzestnej zamówiłam motyla lamaze o TAKIEGO
siłaczka mała a motylek fajny - musze tez napomknąć chrzestnej

Cytat:
Jutro czeka nas lekarz (obyśmy przetrwali noc). Biegunka wróciła
oby to nie było nic poważnego
Stary 2011-12-04, 20:12   #2573
Thaya
Raczkowanie

Cytat:

Gosia ile dajesz mleka Stefciowi? i ile butli wypija? bo ja mam na Nanie napisane ze mam dawac po 120 i ze 6 butli w ciagu dnie ale ja mam wrazenei ze on chce wiecej, ile jadł Stefcio jak maił niecałe 2 miechy? pamietasz?
dodam coś od siebie ja karmię bebiko i tam też jest 120ml po 6 razy to gdybym tego przestrzegała i nie dawała cyca to by chyba z głodu padł:P na początku starałam się tego przestrzegać, ale to nie ma sensu, czasem on jest głodny po 3,5 godz a czasem po 1,5. W nocy nieraz obudzi się nie raz a dwa razy i wtedy też muszę dać kolejną porcję mm jak wcześniej wyjadł z cycków ja bym się tylko sugerowała tym co na opakowaniu bo każda dzidzia inna, a poza tym ja zawsze robię troszkę więcej bo jak wyje mi butle do ostatniej kropli to nie jestem pewna czy nie zjadłby więcej, a jak coś zostanie to wiem, że najadł się na maksa co prawda jest trochę grubaskiem no ale cóż..

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
kiedy Twój Filipek zaczął chwytać coś rączkami ?? Bo mój Fifi 2 tygodnie młodszy jak na razie jedynie chwyta coś przypadkiem ;P

A co do brudku to ja czasem jestem zdumiona skąd to się u niego bierze ciągle, jeszcze w piaskownicy przecież nie grzebie hehe
Stary 2011-12-04, 20:12   #2574
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej wracać o 19 wyluzowanym te 4 razy w tygodniu niż spietym. Poza tym nie będę miała raczej wyjścia, ze względów finansowych.
No i w ogóle myślę o wcześniejszym powrocie do pracy niestety.

Cytat:

Weźźź małolato, walnę Cie, to ja prawie 10 lat starsza i tak nie stękam, no już mi tu się w garść wziąć.
Franio dziękuję, lepiej . A Amelka daje odpocząć starej i schorowanej mamusi>?
1. Czyżbyś pracowała w O. F ??
2. To kochana trzymam kciuki, żeby było do przodu!
3. Małolata, a w środku czuję się jak stara baba. Kręgosłup boli, w kościach strzela, wszystko boli. A rozciągnięta jestem mniej niż moja teściowa. Ale od wczoraj zaczęłam ćwiczyć i mam ambitne plany pracy nad swoim ciałem
4. Daj koniecznie znać co jutro powie lekarz na Franiową biegunkę. Oby szybko minęły Wam problemy!

Cytat:
Czy Wasze dzieciątka też tak dźwigają główki leżąc na pleckach?

Cytat:
ale ona ma długie włoski! Amelka z czarnego łepka zrobiła się mały łysolek prawie

Cotka Filipek PRZESŁODKI!!! No zakochać się można!

I pytanie do mam nie z miasta: Jak będziecie wychodzić z maluchami zimą jak zasypie?? Wózkiem??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-12-04 o 20:24
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:12   #2575
Ellabailasola
Raczkowanie

Cytat:

W Dojczlandzie siedzi jeszcze [COLOR=#ff00ff][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=black][COLOR=#00bfff][COLOR=black]Ellabailasola ale ostatnio cos dawno jej nie było.[/
.
Witojcie

Jestem, jestem... Codziennie w godzinach miedzy 19sta a 21sza. Wieczorne usypianie Majki przy cycku w lozku na lezaco...
Palcem jeden reki przesuwam Po ekranie a druga reka podtrzymuje sobie glowe jakos tak niewygodnie pisac, wiec podczytuje z ukrycia Co tam u was moja codzienna lektura. Fajnie, ze jestescie
Jak widze wszedzie podobne "perypetie" z maluszkami...
U Nas w sumie ok, gdyby nie Te wzdecia po nocach.biedactwo sie meczy...a ja razem z nia mam nadzieje, ze minie Jak to mowia z koncem 3ego miesiaca.
Acha, i martwi mnie , ze mala poki co tylko przy cycu usypia wieczorem...postanowilam dac jej jeszcze z miesiac i sprobujemy inaczej...
Bo tak to czlowiek" uwiazany", Ani z Tz zostawic, Ani nic...

Chcialam krotko a wyszedl Elaborat prawie
I sorry, ze tak tylko o nas..
...a sie przy tym nagimnastykowalam, reka mi odpadnie zaraz

Maminki wszystkie, pozdrawiam was mocno!

Thaya a Ty gdzie w tym dojczlandzie mieszkasz?
Stary 2011-12-04, 21:00   #2576
Thaya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Witojcie

Thaya a Ty gdzie w tym dojczlandzie mieszkasz?

w gifhornie, takie miasteczko 20km od wolfsburga tż pracuje w wolfsburgu a tu mieszkają jego dziadkowie więc tu zostaliśmy, chociaż wolałabym ten wolfsburg

a Ty?
Stary 2011-12-04, 21:21   #2577
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
mieliśmy gości nooo
byliśmy, bo od jutra zapowiadają deszcz i deszcz ze śniegiem wiec już w ogóle nie pójdziemy, a w tym tyg przez ten smog byliśmy aż 2razy a postawilam bude, mala opatulona kocykiem - myślę, ze jej tam nie było nic, a jak szliśmy tak, ze wiatr wiał w wózek to obróciłam i wiozłam go tyłem ja nie słyszałam żeby wiatr miał przeszkadzać w spacerach

Super

Cytat:
Napisane przez Thaya Pokaż wiadomość
ja mam laktator tommee tippee i sprawdzał się tylko na początku jak miałam mega dużo pokarmu i czułam że piersi są przepełnione i mleko zaraz samo z nich tryśnie (ach te czasy :P). Teraz kiedy produkcja ustabilizowała się to kiedy próbuje nim odciągnąć to odciągnę jakieś 30ml łącznie z oby dwu i koniec. A jak odciągam ręką to ładnie mam akurat 90-120 czyli tyle ile zjada Filipek. Moja mama też mówiła, że miała tak, że laktatorem nie szło w ogóle, a ręką potrafiła po 250ml odciągać, a próbowała różnych laktatorów. Więc może niektórych piersi laktator aż tak nie pobudza tylko ręczne uciskanie,może też tak jest u ciebie i szkoda wydawać kasy na nowy tylko innej formy.. hmm

a co do zasypiania, to mój dziś to zrobił pierwszy raz i myślę, że na tym razie się skończy, nie ma tak pięknie!
O tak, ręcznie chyba najwięcej można odciągnąć. Ja sama ostatnio też odciągam ręcznie. Ponieważ jak szybko trzeba gdzies wyjść to w kilka minut mam już 40ml a laktator przerzucać z piersi na pierś to jak dla mnie dłuższa zabawa.

Cytat:
Napisane przez Thaya Pokaż wiadomość
dodam coś od siebie ja karmię bebiko i tam też jest 120ml po 6 razy to gdybym tego przestrzegała i nie dawała cyca to by chyba z głodu padł:P na początku starałam się tego przestrzegać, ale to nie ma sensu, czasem on jest głodny po 3,5 godz a czasem po 1,5. W nocy nieraz obudzi się nie raz a dwa razy i wtedy też muszę dać kolejną porcję mm jak wcześniej wyjadł z cycków ja bym się tylko sugerowała tym co na opakowaniu bo każda dzidzia inna, a poza tym ja zawsze robię troszkę więcej bo jak wyje mi butle do ostatniej kropli to nie jestem pewna czy nie zjadłby więcej, a jak coś zostanie to wiem, że najadł się na maksa co prawda jest trochę grubaskiem no ale cóż..

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

kiedy Twój Filipek zaczął chwytać coś rączkami ?? Bo mój Fifi 2 tygodnie młodszy jak na razie jedynie chwyta coś przypadkiem ;P

A co do brudku to ja czasem jestem zdumiona skąd to się u niego bierze ciągle, jeszcze w piaskownicy przecież nie grzebie hehe
Mój od kilku dni. Wcześniej mu wkładaliśmy. Teraz sam sobie chwyta jak coś jest blisko i łatwo Chociaż przy uszkach sama się zdziwiłam, że chciało mu się takie małe dzyndzelki łapać.

Dziękujemy za miłe słowa.
Idę kąpać małego terrorystę.
Dzisiaj nam koncert urządzał jak siedział w huśtawce i nikt na niego nie patrzył. Jak się patrzyły to już uśmiech i radocha

o, teraz jak czas myć, to ten sobie przysnął

Wymianka.
Stary 2011-12-04, 21:53   #2578
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
A po czym poznaje się tłuste mleko?:

Po tym, że butelki są tłuste po mleku Do tego moja położna tak zasugerowała kiedy pytałam ją o częste ulewanie Szymka

U nas też pluł mm, pomogło dopiero hippa, wiele dziewczyn karmiących piersią je tu podawało. Nasz pluł nanem.
My też podajemy hipp (w sytuacjach awaryjnych) i Szymkowi bardzo podchodzi Bebilonu nie chciał.

Cytat:
Ale żeby cały dzień nadrabiać, to masakra jakaś. Franek disiaj nie był na spacerze, cały dzień nie śpi, może z 3 razy po 15 minut, zaraz mnie coś trafi. Wczoraj dla mamy spał chyba do 16.

Może się źle czuł z powodu tej biegunki bidulek.

W ogóle do kiedy korzysta się z przewijaka?
Tak myślę,że do momentu aż dziecko przestanie się mieścić na nim

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Podczytuje was kochane...ale orange ma taki kiepski net,ze ciezko na tym tel.nawet strone otworzyc.
sciskamy i buziaki slemy dla wszystkich.

Indygo. polecam baaardzo lozeczko BABY DESIGN model dream.jest nbardzo solidne,poziom dla niemowlaka jest zapinany na zamek wiec nie lata jak hamak.no i przewijak super. Sarze tu kupilam i sie.sprawdza
A jak tam Twoja Sarunia się czuje?

Cytat:
za ladne spanie....
Nie dziękuję

Cytat:

poza tym świętujemy dzis 2 miesiące

najlepszego

a co do glukozy to chyba zaczekam az mąż bedzie mógł wziąć wolny dzien i juz. Nie pali sie przeciez to chyba nie istotne kiedy zrobie to badanie...
Ponoć między 6 a 12 tyg po porodzie jest najbardziej wskazane

Cytat:

Wooooooow zazdroszczę , u nas się to nigdy nie zdarzyło. Aż się boję dzisiejszej nocy w nowym pokoju. Dzisiaj były pobudki prawie co 1h. Jedyne co dał się wyspać jak jechałam do szkoły, chyba pokapował, że muszę wstać o 3.
za nockę

Cytat:
Słodziak

Cytat:
Mamy jednak powtórkę z rozrywki, bo jakby wróciło rozwolnienie. Musimy jutro iść do lekarza.
Biedactwo

Cytat:
nie chwalę ale trzymam kciuki, żeby mu tak zostało
Nie dziękuję żółwik słodki

a poza tym to gratulacje dla dzieciątek kończących 3 miesiące

Mam jeszcze pytanko: czy wasze dzieci jak się przewracają z brzuszka na plecki to płaczą Bo Szymon od wczoraj kilka razy fiknął na plecki i za każdym razem zaczął płakać - może się przestraszył

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:02   #2579
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze pytanko: czy wasze dzieci jak się przewracają z brzuszka na plecki to płaczą

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:07   #2580
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Gosia ile dajesz mleka Stefciowi? i ile butli wypija? bo ja mam na Nanie napisane ze mam dawac po 120 i ze 6 butli w ciagu dnie ale ja mam wrazenei ze on chce wiecej, ile jadł Stefcio jak maił niecałe 2 miechy? pamietasz?
Do niedawna 120ml (czyli 135 mleka) co 3h. Teraz 150ml (170 mleka) co 3,5-4h i nie zawsze wypije wszystko.
Ale powiem Ci, że te 135 mleczka to mu było mało i szybciej był głodny. Widziałam jak to pochłaniał. Pediatra mnie przestraszyła i sztywno trzymałam się tabelki. Teraz staram się tyko aby przerwy były minimum co 3h. Jak chce wcześniej (a tak się często zdarza nawet jak wypije 170!) zazwyczaj po 2h to daję mu herbaty albo wody z odrobiną glukozy i przetrzymam go do tych 3h. Boję się, żeby nie mial znowu problemów z brzuszkiem jak wszystkiego nie strawi. Acha. No i staram się zeby dziennie zjadł około 850ml.

Cytat:
Katarek odciągałam, pryskałam solą fizjologiczną i smaruję maścią majerankową.
Okna są nieszczelne i do tego coś jest nie tak na łączniu ściany z podłogą i mają to rozbierać . Wkurza mnie, że musimy się z całym majdanem przenieść.
Mleka ściągnęłabym więcej, ale chciałam jak najszybciej do domu wracać.
No to chyba dobrze dzialam z katarem
Och 'kochana' deweloperka... A zrobią Wam to za darmo?
Spóldzielnia mleczarska Ancia.

Cytat:
witam niedzielnie

tylko na moment bo zaraz wpadają znajomi Gunia dostała na mikołaja od dziadków ręcznik z kubusiem puchatkiem i dwie duże butle dr browna

za koła
Hehehe kolejny głodomorek A dr brown super! Stefkowi się bardzo dobrze z niej pije. Także myślę, że prezent super trafiony!
Pracę masz bardzo podobną do mojej starej...jak czytałam zakres obowiązków to aż się zastanowiłam, czy aby nie pracowałysmy razem

Cytat:
Oj. To kuruj się kuruj

Cytat:
Franio to w ogole jakoś na odwrót się rozwija, nie przewraca sie, unosi tyłek i nogi i raczkuje głową do tyłu, do tego tak gada i śpiewa i śmiesznie wymawia rrrrrr, że szok. Jak mu robię "kosi kosi łapci", to śpiewa razem ze mną, uwielbia to!
Cytat:
Hahaha Ancia mój też raczkuje na plecach
Wszystko będzie dobrze. Jutro się wyjaśni skad ta biegunka. Spokojnie

Uciekam nyny Dobrej nocy i do jutra

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości