|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ASP - studia. Znajdzie się ktoś ?
czemu niestety? A jeśli można spytać ile masz lat? długo już się przygotowujesz na asp?
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 19, w tym roku poszłam na studia. Studiuję filozofię."Przygotowuję się" od jakiegoś czasu. Nie stać mnie na kurs, więc robię to we własnym zakresie. Kocham to co robię, bo robię to tak na prawdę od zawsze. I tylko w tym się widzę
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Wampir a pokażesz coś swojego?
![]() i zycze powodzenia
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
kuroikaze Skaner mi nie działa, ale jak tylko go wskrzeszę - pokażę.
Mam pytanie: Znacie jakieś książki, które pomogły by mi w przygotowaniach?
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie znam
![]() Wystarczy , że będziesz dużo malować/ rysować i obserwować. Fajnie by było gdybyś różnicowała techniki nie tylko farby i ołówek, ale postać tuszem, suchą czarną farbą, kredkami itp. |
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotynato dobrze gada
ja troche korzystałam z książki "jak rysować portrety" ze względu na fajnie opisane proporcje i zależności.
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Podbijam, podbijam!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Tak odbiegnę od tematu - zaczęłam się grafiką interesować jakieś 3 lata temu, jestem amatorką (obecnie III LO), zamierzam pójść na kurs przygotowywujący żeby skompletować teczkę.
Wiem , że nie mam żadnych szans dostać się na ASP Edytowane przez Micrana Czas edycji: 2012-02-13 o 19:36 |
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli przystąpisz do egzaminu a się nie dostaniesz to po pierwsze będziesz miała satysfakcję, że próbowałaś. Po drugie zobaczysz nad czym musisz jeszcze popracować. I..próbowac jeszcze raz za rok. Co do UP to nie chcę się wypowiadać bo tam nie studiuję, studiują moi znajomi, mogę się coś ich podpytać jeśli chcesz
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
czy żeby dostać się na ASP w Łodzi, kierunek 'projektowanie mody' trzeba zdawać historię sztuki na maturze? a może sprawdzają wiedzę z historii sztuki na jakiejś rozmowie?
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Micrana Czas edycji: 2012-02-13 o 19:36 |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
maturę z historii sztuki warto jednak zdawać, ponieważ wiedza z niej przyda Ci się na pewno. Tak czy owak na rozmowie będą padać raczej pytania z zakresu wybranego przez Ciebie kierunku tj. projektowanie ubioru.
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Na łódzkiej ASP masz rozmowę, która może zawierać pytania odnośnie sztuki. Piszę to trochę z głowy, bo kiedyś się tym interesowałam :d chcesz zdawać w tym roku?
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Na wrocławskim to dodakowy atut, ale pytania są raczej ogólne typu. Czy byłaś na wystawie? Jeżeli tak to na jakiej? Jaki jest twój ulubiony artysta, styl w sztuce? Czym się zajmujesz ty, itp. Powinno być podobnie.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Raczej na każdym asp jest podobnie, ponieważ rozmowa to autoprezentacja. Ja w Gdańsku omawiałam prace które wykonałam na egzaminie ale też miałam pytania o ulubionych artystów, co mi sie podoba w sztuce a co nie itd. Ważne jest, aby podczas rozmowy z komisją mieć własne zdanie i umieć je obronić.
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pytam o tę historię sztuki, bo gdzieś przeczytałam, że jest potrzebna i się przestraszyłam (bo zdawać nie zamierzam)
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Teraz sobie przypomniałam, że koleżanka wspominała, że pytali ją o projektantów, m. in. którzy skończyli tą uczelnię i ogólne motywacje czemu chce studiować akurat tu.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
sama myśl o egzaminach mnie przeraża, wysypią stertę gruzu i weź to narysuj
ale trochę mnie uspokoiłaś, dzięki
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie na uczelni historia sztuki na maturze dostawała więcej punktów przy procesie rekrutacji.
coffe narysowanie sterty gruzów to jeszcze nic
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zdawałam na architekturę wnętrz to pytali tylko z jakiej szkoły jestem ... ale tak u większości, ponieważ była masa osób do "przerobienia". |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie:
jakie prace powinna zawierać teczka (na wydział projektowania mody)? jakieś postacie, stroje, projekty czy raczej zwykła martwa natura albo może abstrakcje...? jakie to mają być prace? pytanie może jest głupie ale nie wiem jak to już jest, bo jakiś czas temu ktoś powiedział mi, że 'broń boże projekty' a niedawno usłyszałam, że to właśnie mają być ubrania i postacie.na stronie jest tak napisane: Teczka musi zawierać: 1. minimum 10 prac rysunkowych (w technice dowolnej), w tym obowiązkowe studium postaci 100 x 70 cm; 2. minimum 5 prac malarskich (w technice dowolnej) Kandydat nie może przedstawić żadnych innych prac, również prac wykonanych w innych technikach plastycznych. |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
nie ma podanej tematyki, poza tym jednym obowiązkowym studium postaci
![]() wiadomo że można mieć w tej teczce wszystko , chciałam się tylko dowiedzieć co najlepiej przynieśćGdzieś czytałam że kogoś za projekty zwyzywali, więc wolałam dopytać
|
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem w 2. klasie lo i jestem ciekawa kilku zagadnień związanych z studiami artystycznymi:
Zastanawiam się nad maturą z historii sztuki, ale mam wątpliwości, bo jestem na profilu humanistycznym- tak, bardzo ambitnie... next kłeszczyns: Jakie kierunki studiów polcasz? Żałujesz wyboru swojego kierunku, czy wręcz przeciwnie? Jakie uczelnie są dobre w Polsce? Czy jest tutaj jakaś osoba świeżo po egzaminach wstępnych?(Czyli po czymś, czego hipotetycznie najbardziej się boję )Gdzie ludzie po asp znajdują robotę i po jakich są kierunkach najczęściej?
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Artmei ja zdawałam historię i historię sztuki a byłam na biol-chem
![]() Chociaż mój rocznik miał trudną maturę z hsz, zdała 1/3. Jeśli wiesz, że chcesz iść na artystyczny to proponuję hsz na maturze, u mnie na uczelni był najwyżej punktowany. Kierunki studiów. to raczej zależy od zaintresowań tego co lubisz robić. Ja swojego nie żałuję (edukacja art) ale na mgr pójdę chyba na grafikę. Pytanie o dobre uczelnie, pewnie każdy odpowie Ci inaczej. Ja jestem na uniwersytecie, ale mam porównanie z łódzką ASP, wszyskto zależy na jakich wykładowców trafisz. moim zdaniem mój uni ma lepiej rozwinięta katedrę grafiki niż ASP w łodzi. (chociaż tam też jest miło i wesoło )Ja jestem 4 lata po wstępnych, nie ma się czego bać, oczywiście było sztywno wśród innych przyszłych studentów, ale szybko minęło a z robotą... papier artystycznego kierunku Ci go nie zapewni, to zależy tylko i wyłącznie od Ciebie i Twoich umiejętności (nie tylko art, ale też tego czy umiesz sie sprzedać)
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2012-01-11 o 22:17 |
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Kuroikaze, jak przygotowywałaś się do matury z hsz?
Sama zabrałaś się za naukę z mądrych ksiąg, czy ktoś Cię przygotowywał? Chodziłaś wcześniej na jakiś kurs? |
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Sama
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiesz może jak wygląda rekrutacja na studia? Można brać udział w kilku egzaminach wstępnych?
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Jak wygląda rekrutacja na studia? Można uczestniczyć w kilku egzaminach wstępnych w kilku uczelniach?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

długo już się przygotowujesz na asp?

)