|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Szaja ja normalnie w nocy położę obok łóżeczka. Takie male dzieci i tak chyba jeszcze nie wiedzą o co chodzi
![]() ![]() Margo zdrówka ![]() Dziewczyny szukam telefonu (za max 400zl), nie mam większych wymagań, ale chcę by mial dobry wyświetlacz i dobry aparat. Możecie coś polecić?
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-12-04 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Popatrzcie na to:
www.misiomat.pl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30876282] Jak organizujecie Mikołaja? Tzn. jak podkładacie prezenty? ![]() u nas zawsze na mikołaja prezenty wkłada się butów, już w zeszłym roku tak zrobiłam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30877153]Popatrzcie na to: www.misiomat.pl ![]() Wiktor tak się dziś ważył, że stłukł wagę w drobny mak ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#604 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() wkażdym razie gratuluje zebów Agacie ![]() zdrowia dla margowej rodzinki ![]() i Blanka jak zwykle fajna ![]() reszty nie pamietam .. własnie widziałam mikołaja przez okno ![]() ![]() rozdawał cukiery pod remizą ![]() dziecko mi sie dzis o 7.30 obudziło ![]() ![]() ja moj prezent na mikołaja położe na poduszcze a reszte od rodzinki bede dawac stopniowo ![]() ![]() tak wogóle to zrobiłam wywiad i wiem co Gabi dostanie i powiem wam , że jestem troche nie teges bo moje prezenty dla dzieci szwagierek troche skromne w stosunku do ich ![]() ale czy kto im kazał sie wykosztowywac ![]() ![]() ![]() nie wiem - ja nie czułam sie w obowiązku wykosztowywac , niech sobie myslą co chcą ![]()
![]() |
#605 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
Margo zdrówka Dla starszej zostawie prezent pod drzwiami pokoju. Dla Oli nie wiem dokładnie bo nie wiem gdzie wyladuje nad ranem.Pewnie prezent bedzie czekała w dużym pokoju koło jej zabawek. Cytat:
Zreszta ja daleko wiec prezenty dla rodzinki odpadaja. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-12-04 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
dzięki,tylko jak tu odpocząć mając teściową karku...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
ja do butów włożę
![]() Margo-a co Was wszystkich dopadło? zdrówka! ![]() szef ekipy się pojawił? ![]() a teściówka z jaką misją? Silpe-ja uważam,że liczy się pomysł a nie koszt ![]() ![]() Kropko-już zaczęliście odrobaczanie? czym? pisz jak postępuje akcja Ona-ja jestem b.zadowolona ze swojej Nokii N8 ![]() ![]() Szaja-no proszę jak Agacia leci z tymi zębolami ![]() ![]() ![]() Kardashi-Blaneczka jest cudna ![]() ![]() Panna-wyobrażaj sobie,że chudniesz ![]() ![]() ale ale .... z czego Ty się odchudzasz? ![]() znalazłam na innym wątku-zobaczcie jak wymiatają! ![]() http://www.youtube.com/watch?v=pCTOI...eature=related Edytowane przez annLee Czas edycji: 2011-12-04 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Konto usunięte
|
Fajnie, tylko po kij tej małej taki makijaż? Masakra
![]() mnie dziecko tak wyprowadziło z nerw, że myślałam, że wyjdę z siebie. Ma etap zrzucania wszystkiego. Wyciaga zabawkę tylko po to, by roz.... ją po całym pokoju i idzie dalej. Szlag mnie trafił, układam rzeczy i nic do ręki wziąć nie mogę bo jej to natychmiast potrzebne. Opierdzieliłam z góry na dół, bo już nie mogłam. A jak czegoś nie dam to ryk. Dam - rozwalone natychmiast, czyli dam tylko po to, by w ciągu 4 sekund zrobiła bajzel nie z tej ziemi. Noż....... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
tia znam to
![]() a jak mnie opierdziela po chińsku jak coś posprzątam ![]() jak wyzywam to obraża się,obraca na pięcie i idzie w długą ![]() do tego jeszcze lubi sobie czasem rzucić czymś pół biedy jak jest to zabawka nietłukąca,ale poszła już skarbonka i kilka słoików-zdjęte z jakiegoś miejsca w tym właśnie celu ![]() ja nie rzucam talerzami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale młodzi wymiataja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
no to zależy od abonamentu
![]() ale fakt,nie doczytałam,że to kupno samego aparatu ma być osobiście z każdej Nokii byłam zadowolona i jestem jej wierna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie pochwale mojej Oli pierwsza birzuterią. I zaraz ide wcinac Owoce zapiekane w koglumoglu http://lepszysmak.wordpress.com/2010...koglem-moglem/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30882033]mnie dziecko tak wyprowadziło z nerw, że myślałam, że wyjdę z siebie. Ma etap zrzucania wszystkiego. Wyciaga zabawkę tylko po to, by roz.... ją po całym pokoju i idzie dalej. Szlag mnie trafił, układam rzeczy i nic do ręki wziąć nie mogę bo jej to natychmiast potrzebne. Opierdzieliłam z góry na dół, bo już nie mogłam. A jak czegoś nie dam to ryk. Dam - rozwalone natychmiast, czyli dam tylko po to, by w ciągu 4 sekund zrobiła bajzel nie z tej ziemi. Noż.......
![]() U nas dokładnie to samo !!! No i dodatkowo on chce koniecznie wszystko to co ma brat i wtedy sa niezłe nerwy, jeden i drugi się drze. annLee fajna ta nokia, ale niestety mąż mi takiej drogiej nie kupi. Nie wiem czy coś do 500 znajdę. Ja jakiegoś wypasa nie potrzebuję, ale dobry aparat fajnie mieć, często foty telefonem robię, no i dobry wyświetlacz. Na abonament odpada, wygodnie mi teraz bez abonamentu, doladowuję kiedy chcę i o nic się nie martwię.
![]() |
#614 |
Konto usunięte
|
Ona, jak do 500zł to bierz lg swift gt 540
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
szaja dzieki. Zaraz sobie oblukam na ceneo. No i musze się zastanowić nad tym dotykowym czy szału nie dostanę.
Musze coś znalezc bo coś mi się z telefonem dzieje, najpierw mikrofon, teraz coś z wyświetlaczem. Pewnie na dniach padnie, a juz minęla gwarancja i nie opłaca się naprawiać.
![]() |
#616 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30882033]Fajnie, tylko po kij tej małej taki makijaż? Masakra
![]() mnie dziecko tak wyprowadziło z nerw, że myślałam, że wyjdę z siebie. Ma etap zrzucania wszystkiego. Wyciaga zabawkę tylko po to, by roz.... ją po całym pokoju i idzie dalej. Szlag mnie trafił, układam rzeczy i nic do ręki wziąć nie mogę bo jej to natychmiast potrzebne. Opierdzieliłam z góry na dół, bo już nie mogłam. A jak czegoś nie dam to ryk. Dam - rozwalone natychmiast, czyli dam tylko po to, by w ciągu 4 sekund zrobiła bajzel nie z tej ziemi. Noż....... ![]() witaj w klubie-mnie ten bajzel doprowadza do obl;edu ale coz nic tylko przeczekac ....mam nadzieje ze minie niebawem.zawsze chce to co ja akurat potrzebuje,nie da sie uczesac itd itp..masakra .. Cytat:
![]() adrianek 6 grudnia dostanie kostke rubika ![]() ![]() ![]() Samam siedze (nie liczac tesciowej ![]() ![]() a wieczory mam dla siebie'' ...kocham ten stan samotne sam na sam cisza ja i czas''
![]() |
![]() |
#617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam tańczyć, ale nigdy nie miałam szansy chodzic na jakieś kursy. Na Mikołajki, to pewnie w buty powsadzamy prezenty ( raczej koło butów, bo duże opakowania są ) ![]() Zrobiłam jednak wczoraj pierniki ![]()
![]() |
![]() |
#618 |
Raczkowanie
|
cześć
gratuluję zębów Agacie i Danielowi kropka to teraz nie będzie wiadomo czy od zębów te akcje czy robale jednak...jeśli chodzi o przesikiwanie pieluchy, to może rzeczywiście założenie majtek na pieluchę w celu ujarzmienia ptaka byłoby sensowne ![]() panna mi bateria w wadze padła i kupuję już 5. miesiąc, ale przynajmniej mam głowę spokojną, nie dobija mnie ilość pozostałych kg po ciąży ![]() koleżanka zamówiła mi" język dwulatka", bo moje dziecko ma coraz bardziej aktywną rączkę, a jak rączką nie sięga to nóżką próbuje ![]() mąż postawił na meblach choinkę taką małą, ok 50 cm. kilka bombek i światełka. Tymon cały czas chce jej dotykać.najpierw łapał całą rączką, ale mąż pokazał mu że tylko palcem można i ten trąca paluchem te bombki ![]() Tymon zaczął grozić palcem jak robi coś czego nie wolno, najpierw zrobi a potem kiwa palcem dzisiaj stwierdziłam że włączę Tymonowi radio dla dzieci, zainteresowanie średnie. myślę , zapodam muzę poważną bo zauważyłam, że jak gdzieś leci to słucha. na bacha nie reagował, na beethovena po każdym skończonym utworze biegł do laptopa i chciał żeby mu następny włączyć. jak zapodałam to dalej szedł się bawić podrygując od czasu do czasu.jutro sprawdzę czy to przypadek czy rzeczywiście mu się to podoba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt z nas nie ma gorączki. małż kaszle paskudnie, kataru nie ma. już tak 2 tydzień. ja jestem pozatykana i czasem kaszlę, ale nie boli mnie gardło, jedynie chrypę mam, też już z tydzień czasu. Ewcia miała te same objawy co ostatnio, ale tym razem kaszel wydał nam się silniejszy i taki "gorszy". pediatra stwierdziła, że to raczej coś wirusowego i że u Ewci musi być antybiotyk, bo już to jest mocno posunięte. postraszyła nas, że jak się nie zdecydujemy teraz, to za parę dni tylko zastrzyki będą wchodziły w grę. więc mamy antybiol 1 raz dziennie przez 5 dni. do tego 2 razy dziennie osłona. 3 razy dziennie do nosa Muco -coś tam (wszyscy mamy sobie tym psikać - paskudztwo!), odciąganie Fridą i potem jeszcze raz psikanie jakimś żelem do nosa. do tego Flegamina 3 razy dziennie, oklepywanie, Pulmex i jakiśsyrop rano i wieczorem. wczoraj nikt się do roboty nie zjawił. tesiowa przyjechała z resztą rzeczy, które kupiła w Stanach, a które dopiero do niej dotarły w paczce (nadała tam przed wylotem paczkę drogą morską). poza tym postanowiła nam nagotować i wysprzątać oraz pomóc pogonić tą ekipę. zna się trochę na prawie, pomoże nam napisać odpowiednie pisma itp. najgorsze jest to, że jej obecność i wszędobylstwo strasznie mnie stresują, a w piątek mam ten ważny dzień - komisja na nauczyciela dyplomowanego. kompletnie nie umiem w tej chwili o tym myśleć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Margo - zdrówka dla Was!!!
![]() A teściową olej, niech gotuje i sprząta. Udawaj, że jej nie ma. ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Pięknie pieczecie. ![]() Zazdraszczam. Też bym sobie upiekła, ale za mało mam blatu na współpracę z synem. ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30882033]Fajnie, tylko po kij tej małej taki makijaż? Masakra ![]() mnie dziecko tak wyprowadziło z nerw, że myślałam, że wyjdę z siebie. Ma etap zrzucania wszystkiego. Wyciaga zabawkę tylko po to, by roz.... ją po całym pokoju i idzie dalej. Szlag mnie trafił, układam rzeczy i nic do ręki wziąć nie mogę bo jej to natychmiast potrzebne. Opierdzieliłam z góry na dół, bo już nie mogłam. A jak czegoś nie dam to ryk. Dam - rozwalone natychmiast, czyli dam tylko po to, by w ciągu 4 sekund zrobiła bajzel nie z tej ziemi. Noż....... ![]() Teraz na Was przeszło? ![]() My ten weekend cudem jakimś mieliśmy wolny od takich akcji. ![]() A tak poza nim to trwa jakieś 2-3 tyg. Chce, dam, rozwala. Próbuję zająć, biorę zabawki, zabiera mi i rozwala. Coś buduję, zachęcam, podchodzi i rozwala. ![]() To się teraz Agu zaraziła? ![]() ______________ Nasza sobota i niedziela ![]() Nie powiem, że dziecko grzeczne, bo to nie ten typ. ![]() Oczywiście były bunty, tupanie itp. akcje, ale bez dzikiego ryku trwającego kwadrans z rzucaniem na podłogę. Nic nie ucierpiało. ![]() Noce dziwne. Z pt. na sob. w porządku. Jadł jak szalony, ale bez ryku, bez rzucania. Trochę się wiercił, ale bez zrywów. Z jedzeniem odrabiał dzień ewidentnie, bo w dzień nie jadł prawie nic. Z sob. na nd. meksyk - wiercenie całą noc, buczenie, jedzenie, picie, zmęczona byłam okrutnie. A z nd. na pon. super. Padł 20:30, jadł o 1 i to tylko dlatego, że zaczęłam go przewijać, zaczął stękać przy tym i mu się przypomniało o mleku. A drugi raz nad ranem już, po 5. Poza tym SPAŁ. I ja też... Pierwsza noc od nie wiem kiedy przespana, od 22 do tej 5, z jedną przerwą trwającą kwadrans. ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- W tym wieku to małe pole do popisu. W piątek, sobotę i wczoraj - po dawce Pyrantelum zapodaliśmy. Nie było problemów z podaniem. Kupy po tym szły, że ho ho. W sobotę to aż trzy były. Znalazłam coś, co może być włóknem pokarmowym, ale może być też owsikiem - niestety bez mikroskopu nie ocenię. A wcześniej w kupie nie grzebałam, to nie wiem co jest normalne w tym wieku, bo się nie trawi. ![]() Wiem, że nie trawi cebuli np. ale to nie jest włókniste. ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Przerabiałam już różne aparaty, nigdy nie piałam z zachwytu. No może poza jedną Nokią, ale to była jakaś wersja biznesowa - w porównaniu do zwykłych: niebo, a ziemia. Niestety Daniel ją zapluł. ![]() Potem przerobiłam trzy różne Nokie i wszystkie po kolei sprzedałam. W końcu pomacałam Sony E od koleżanki i mnie przekonał... Jedyny porządny tel. od czasu tamtej Nokii. Sony Ericsson Xperia Mini Pro 10. Dwa dobre tel. przez 15 lat spotkałam - słabo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() margo, tak jak pisała kropka, olej teściową i rób swoje ![]() zdrówka dla Was ![]()
![]() |
![]() |
#622 |
Zadomowienie
|
A ja sie pytam coście mi z dzieckiem zrobiły
![]() ![]() w zeszłym tygodniu 3 razy łóżko lub poduszka zalana , dzis juz susze poduszke ![]() wierci sie pielucha sie chyba przesuwa i wszystko mokre ![]() może na noc co innego jej zakładac pampki ![]()
![]() |
#623 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje wpadały do kibli, latały po centrach handlowych i działają ![]() polecam ze zwykłych C901 lub C902 a z rozsuwanych HAZEL ![]() Cytat:
![]() Super tańczą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja dałam wczoraj Blance kuchnie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Zadomowienie
|
śliczna jest ta kuchenka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() super tańczą ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30882033]Fajnie, tylko po kij tej małej taki makijaż? Masakra ![]() mnie dziecko tak wyprowadziło z nerw, że myślałam, że wyjdę z siebie. Ma etap zrzucania wszystkiego. Wyciaga zabawkę tylko po to, by roz.... ją po całym pokoju i idzie dalej. Szlag mnie trafił, układam rzeczy i nic do ręki wziąć nie mogę bo jej to natychmiast potrzebne. Opierdzieliłam z góry na dół, bo już nie mogłam. A jak czegoś nie dam to ryk. Dam - rozwalone natychmiast, czyli dam tylko po to, by w ciągu 4 sekund zrobiła bajzel nie z tej ziemi. Noż....... ![]() ![]() Cytat:
![]() no z taką pomocnicą to pewnie szybciutko poszło ![]() Cytat:
![]() śliczna ![]() kropka ![]() to ja dalej po cichu ale chwalę się, że trzeci z kolei dzień Wiktor zasypia sam ![]() wczoraj byliśmy u moich rodziców i młody dostał juz od nich prezent na Mikołaja, m.in. książkę z olesiejuka "zwierzęta, które warto znać" i naprawdę polecam ![]() a co tak dużo dziewczyn się nie odzywa? sprzątacie? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za zasypianie ![]() My mamy 'świat w obrazkach - zwierzęta' i te fajna ![]() ![]() Ja posprzątałam, bo składaliśmy szafę, więc musiałam sprzątnąć. Układanie ciuchów, drobiazgów. Ale przed świętami i tak nie raz będę musiała jeszcze posprzątać bo np jutro będą wiercić w scianach ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Chyba znalazłam lalkę dla Blanki.. http://allegro.pl/lalka-natalka-mimi...959066175.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
Świetna jest ta kuchenka
![]() panna, to ![]() Chciałam dzisiaj pomyć okna ( zostały mi 2 ), ale tak wieje, że nie chce mi sie ich otwierać na dłużej ![]() Przystroiłam już świątecznie pokoje dzieci, bo u nich okna są umyte. Znajoma też miała problem z przesikiwaniem pieluch przez swojego synka, ale odkąd zakłada mu Bellę, to ma spokój.
![]() |
#628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I... gorszych pieluch nie miałam chyba. ![]() ![]() Najpierw nie wiedziałam o co chodzi, ale przyjrzałam się przedwczoraj i już wiem. Gdy pielucha opada pod wpływem ciężaru (a przesikana opada szybko i robi bycze jajo) ten pasek, na który zapina się rzepy, odkleja się, a potem wywija do góry kołami, tak że zapięcie jest od sporu, a spód tego paska na wierzchu. Taką śrubkę robi. ![]() Czy chłonność taka super, to nie wiem, bo z racji tego byczego jaja nie zakładam na wyjścia. ![]() Do Belli trzeba majtki, albo rajtki, albo przylegające spodnie. Bo do biegania w samym body to one się nie nadają. ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Piękna kuchareczka. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Otwiera, zamyka, miesza.. tylko chce żeby ktoś z nią siedział i się bawił.. ![]() U mnie leje cały dzień. Cytat:
![]() U nas bella, sie nie sprawdziła. Ani ta stara (sztywne jak nie wiem co) ani te nowe, fioletowe ![]() Jedyne co w nich fajne to obrazki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kardashi dzięki. Nad tym Hazel się też zastanawiam. lea a kiedy kończy ci się umowa? ![]() ![]() Lg szai też fajny, ale znowu tu wada, że dotykowy a ja bym chciała klawiaturę chyba, dużo smsów pisze. No nie wiem, może bym się przyzwyczaiła. Nokia 6700 slide też by mi odpowiadała, tylko znowu trochę więcej kosztuje. Panna migotka ![]() ![]() Blanka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.