|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
dalej idąc, sądzę że faceci potrzebują w związku tego samego co kobiety: szacunku, zaufania, wierności, wsparcia, stabilizacji, bo po to raczej zakładamy związki, żeby bardzo ogólnie mówiąc wspólnie ułatwiać i uprzyjemniać sobie życie. a cała reszta, typu potrzeby seksualne, podział obowiązków domowych, zarabiania na życie to są sprawy indywidualne i moim zdaniem nie ma sensu tego rozpatrywać w odniesieniu do *ogółu*. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
nie wiem, tu chyba musi wyłazić frustracja życiowa, dużo panów wchodzi na fora dla kobiet, chyba tylko po to, by im poubliżać, plują jadem, że kobiety takie i takie.. kompletny brak kultury.. a przecież to są generalnie damskie fora i panowie są tylko goścmi więc tym bardziej powinni dbać o kulturę, a nie siać ferment na forum. Wedlug niego na pewno jesteśmy jakimiś bezmózgimi stworzeniami .i jeszcze ten nakaz, byśmy nie komentowały swoich wypowiedzi. A co to ma być??? |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie doszukiwałabym się, jego błędnego budowania zdań, bądź dobierania niefortunnych słów.Według samego Autora mężczyźni nie ukrywają drugiego dna nigdzie, są prostolinijni, prości... Nie próbujmy teraz dorabiać ideologii, że wątek mógł być fajny - on miał tak brzmieć, jak brzmi, toż to mężczyzna go założył.
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te przeciwstawienie czystych intencji "hcę-tylko-seksó-kohanie" kontra bezlitosne "to-dawaj-wypłate-marynażu" jest tą prawdą objawioną? Acha. A to ci masz autorze odpowiedź na pytanie mądrą, uczoną! Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-02 o 09:27 |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cytat:
podpisuję się
|
||
|
|
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko czy ten chłodny racjonalny materializm kobiet przedstawiony przez autora ksiązki nie stoi w sprzeczności z jego przekonaniem, że kobiety to takie emocjonalne stworzenia, które pragną jedynie miłości? ![]() :brzyd al:
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe zadanie
![]() Moim zdaniem mój partner potrzebuje (kolejność przypadkowa): - abym była dla niego wsparciem i osobą, przy której psychicznie wypoczywa - abym miała swoje zdanie i zainteresowania, ale i podzielała jego - abym była niezależna, ale jednoczesnie pozwalała mu się czuć potrzebnym - abym pozwalała mu być samcem alfa - abym go adorowała ;-) i doceniała - aby motywy mojego działania i myślenia były logiczne ![]() - abym realizowała się zawodowo, mierzi go myśl o kobiecie nieaktywnej - abym była atrakcyjna fizycznie, jestem przekonana, że kręci go, gdy inni mężczyźni zwracają na mnie uwagę - abym uwiła mu ciepłe gniazko, dom w którym widać kobiecą rękę, czuć zapach pieczonego ciasta, czy schabu ze śliwką - abym nie zawracała mu głowy zbędnymi jego zdaniem drobiazgami
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
No tak, mogłem się tego spodziewać, ale skoro sam tego chciałem, to ...
Dzięki za merytoryczne odpowiedzi. Dzięki również za te niemerytoryczne, bo one wiele mi mówią. Odniosę się do nich w swoim czasie. Opisałyście swoje wyobrażenie męskich potrzeb. Jedne zrobiły to wyjątkowo trafnie, inne mniej, jeszcze inne nie potrafiły się powstrzymać od złośliwych komentarzy nie wnosząc nic istotnego do dyskusji. Nie ważne. Wszystkim dziękuję za wypowiedzi, nawet normalnemuFacetowi, który był się pospieszył. NormalnyFacecie i pozostali Panowie nadszedł nasz czas, abyśmy, jako główni zainteresowani, opisali swoje potrzeby tak, jak my je widzimy. Tych, którzy zechcą się poddać tej wyjątkowo dla nas niekomfortowej wiwisekcji proszę o jedno - PROSZĘ O SZCZEROŚĆ. Inaczej cały wątek nie ma sensu. Tych, którzy nie zechcą - rozumiem. Proszę Was Panowie o SZCZERE przedstawienie NAJWAŻNIEJSZYCH POTRZEB, które Wasza kobieta musi spełniać, aby pozostała Waszą kobietą na zawsze. Daję nam na to kolejne cztery dni do piątkowego poranka. Nie komentujcie jeszcze wpisów Wizażanek, a i Wizażanki PROSZĘ O POWSTRZYMANIE SIĘ OD KOMENTARZY. Na to przyjdzie czas póżniej. Wtedy mieszajcie mnie z błotem do woli, ale jeszcze raz proszę - nie gmatwajcie teraz wątku, bo trudno ogarnąć wypowiedzi na temat. Wizażanki, które miały coś merytorycznego do powiedzenia zapraszam do skonfrontowania swojej wiedzy u źródła, a więc u bliskich im mężczyzn (braci, dobrych kumpli, przyjaciół, ojców, TŻ-ów) i opisania ich refleksji na ten temat. Ale muszą to być mężczyźni, co do których szczerości i otwartości jesteście pewne. Tylko ich szczerość da Wam prawdziwą odpowiedź czy Wasze wyobrażenia są słuszne. Pewien problem może tu być z TŻ-ami. To mogą dla nich być zbyt intymne i drażliwe sprawy, aby chcieli szczerze i otwarcie o tym rozmawiać. Zwyczajnie mogą się Was wstydzić!!! Dlatego polecam dobrych, sprawdzonych kumpli. Polecam również, aby nie pytać o konkretnie ICH potrzeby, a o potrzeby facetów w ogólności wtedy będzie im łatwiej się wybebeszyć przed Wami. Ponieważ po przeczytaniu Waszych wypowiedzi refleksji mam bez liku, to już teraz odniosę się do paru spraw luźno związanych z tematem. Padły zarzuty, że wątek jest nie taki, że nie taki jest tytuł, że temat tendencyjny, że nie bierze pod uwagę potrzeb kobiet, że nie wolno rozpatrywać potrzeb partnerów osobno, że autor do d..y, itd. Powiem krótko. Wątek jest taki jaki miał być, a jak komuś nie pasuje to najprościej jest się w takim wątku nie wypowiadać. Miałem zamysł utworzenia później drugiego, podobnie skonstruowanego wątku o potrzebach kobiet, ale uprzedziła mnie Asia więc go już nie założę. Padły zarzuty o NAKAZ nie komentowania swoich wypowiedzi. To nie był Candy_lips nakaz, tylko grzeczna prośba, która jak widać część z Was przerosła choć wydawała się z pozoru łatwa do spełnienia. Ciekawe jak będzie tym razem? |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
eos, naprawdę, gdyby tytuł wątku brzmiał
"Jakie potrzeby kobiety powinien zaspokajać mężczyzna" to brzmiałby on tak samo nieprawidłowo Cytat:
I tak masz tutaj fajnie, gdybyś odwrotny temat założył na męskim forum, to by cię czekała śmierć cywilna na nim
Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-05 o 09:49 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
odpowiedz tż :"zeby zwiazek byl szczesliwy kobieta powinna okazywac milosc, wiernosc i zaufanie to takie najwazniejsze, a cala reszta zawsze moze byc plastyczna i sami mozemy ja kształtowac co do wlasnych potrzeb"
( szczerze powiedziawszy troche zaskoczyl mnie tą swoją odpowiedzią, krótko i zwieźle, wydaje mi sie ze jakos my kobiety mamy tendencje do myslenia o wiele wiele za duzo, a tu tak malo potrzeba do szczescia )
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- bliskość - nagość - całowanie - zaufanie Bez zbędnych ceregieli i zagłębiania się w szczegóły
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem, że szefo zabronił wypowiadania się teraz babom, ale muszę:
co mi po tym, że mi jakiś obcy facet przedstawi swoje potrzeby, które powinna spełniać jego kobieta, skoro dla mnie ta wiedza jest zwyczajnie nieprzydatna? bo to nadal będą potrzeby tego faceta. możemy sobie gdybać, generalizować i uogólniać ile chcemy, faceci z tego wątku też mogą to robić, ale co z tego, skoro to nadal będą potrzeby poszczególnych jednostek. żaden wątek na wizażu nie pomoże mi w zrozumieniu mojego własnego osobistego faceta, no ludzie kochani! o takich rzeczach należy się dowiadywać u źródła, a nie od obcych! co za czasy, że tak sobie ponarzekam. czujesz się chory - dr Google Cię zdiagnozuje, chcesz zrozumieć faceta - wejdź na forum. gdyby rozmnażanie się było możliwe przez neta, to podejrzewam, że ludzie też zaczęliby przechodzić na tę formę spółkowania, bo przecież łatwiej. co za czasy, co za czasy... |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a niby nie mówią o swoich potrzebach![]() Tyle,ze ja sie dobieram z człowiekiem, z którym nasze wzajemne potrzeby się nie wykluczają. Np on by chciał,żebym robiła za gospochę (prała, sprzatała, gotowała) to sorry, ale się rozmijamy bo dla mnie to koszmar i nie mam zamiaru się męczyć.Zresztą nie widze powodu,żeby być służącą. Inne potrzeby i marzenia mogę spełniać (bo czemu nie, skoro żuczuch kochany jest dla mnie dobry )
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Ilu mężczyzn tyle potrzeb. Jeśli jego potrzeby będą pokrywać się z moimi - bajka.
Jeśli nie, trudno. I nie będę wymieniać w ciemno potrzeb, bo Kowalski ma takie, Iksiński ma inne, i co? Mały konflikt interesów. Nie będę generalizować. Znam potrzeby mojego faceta i to jest najważniejsze. Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2011-12-05 o 13:53 |
|
|
|
|
#78 |
|
jestę wieszczę
|
Yes, najważniejsze to się dobrać ze swoimi potrzebami i tyle. Nie byłabym z chłopem, dla którego fundamentalnymi kwestiami są : seks, piwko, telewizor. Mnie nie chciałby miłośnik tradycyjnego podziału obowiązków. Nie dogadałabym się z facetem, który weekend bez zakrapianej imprezy, albo obitej paszczy uważa za stracony. Inne bajki i tyle.
Czego szukam, to znajdę i to bez traktowania ludzi od linijki. Każdy jest inny, każdy ma inne potrzeby, czy się to komuś podoba, czy nie. Zapytałam o zdanie dwóch facetów (25 i 22 lata). Potwierdzają to, co napisałam w pierwszym poście w tym wątku. Albo według jakiegoś ekstra maczo nie są mężczyznami, albo sprawdza się to, co pisałam. Dobieramy sobie do związku/przyjaźni osoby, których zachowania/potrzeby nam pasują.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie tak.
Partnera dobiera się pod siebie, a nie na podstawie kwestionariusza pt: "Jakie masz potrzeby". Jeśli potrzeby partnerów będą się zgadzały to tym lepiej. Wiele wątków powstało o tym, jak dziewczyna wiedziała o pasjach faceta ale co do czego płacz i lament, bo ją zostawia w domu a sam oddaje się hobby, bo zwyczajnie taką ma potrzebę i tyle. Kwestia otwartych oczu i rozmowy, a potrzeby się wyklarują i wiadomo, czy warto się wiązać. Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2011-12-05 o 20:29 |
|
|
|
|
#80 | |
|
BAN stały
|
OK. Tak, jak się spodziewałem mało wypowiedzi facetów, ale trudno. Dlatego jako wypowiedź potraktuję również fragment cytowany przez Asię:
Cytat:
1. seksu, 2. lojalności, 3. wsparcia. Aby znowu nie dostać po łbie za narzucanie Wam swoich poglądów wstrzymam się z opisywaniem swoich wniosków, a za to Was zapraszam do zaprezentowania swoich. |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mężczyzna jest jakiś dziwny, bo jak go zapytałam to o seksie nic nie mówił
![]() Ja się dowiedziałam, że kobiecie powinno zależeć na związku, powinna dawać temu wyraz swoim postępowaniem i robić to, co na początku sprawiło, że zaiskrzyło między tymi osobami I mówić gdy coś jest wg niej nie tak ![]() Kurcze - nic o jedzeniu, seksie i relaksie, może powinnam tż-ta wysłać do lekarza?
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, ze tylko głupcy generalizują i cóż poradzisz
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chętnie we 2 zamiast we 3 z małymi nóżkami walącymi nas np. po twarzy ![]() Ja w ogóle myślę, że perspektywa udanego związku zmienia się w zależności od sytuacji. Bo 5 lat temu na pewno coś innego wymienialibyśmy jako potrzeby w związku niż dzisiaj Widzę wyraźnie po sobie, że wiele się zmieniło i dzisiaj bardzo doceniam rzeczy, na której jeszcze jakiś czas temu w ogóle nie zwracałam uwagi, albo nie miały dla mnie większego znaczenia.
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seks zawsze będzie najważniejszy bo tylko dzięki niemu mój tż różni się od mojej przyjaciółki. Gdybym liczyła tylko na konkretne cechy charakteru to może bym się z kobietą związała |
|
|
|
|
|
#87 |
|
BAN stały
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lojalność- to też wierność , normalne oczekiwanie wsparcie - bez niego się nie da. Np gdyby mi facet powiedział,ze nie interesuje go jakie studia skończyłam tzn,że mnie nie wspiera a upokarza
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-12-09 o 16:11 |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie bez względu na płeć mają potrzeby podobne.
Różnica polega na tym, że sposoby realizacji są różne. Ale też nie jestem przekonana, że to płeć gra tutaj kluczową rolę, raczej charakter, predyspozycje, wychowanie, sposób życia itd.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

.

Jeszcze biustonosz można dorzucić, tusz do rzęs itp
podpisuję się 

:brzyd al: