Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-04, 23:36   #1621
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Niutek - dlugie

płacze sobie i juz tesknie za moim TZ wlasnie Go odwiozlam i calą drogę przeryczalam bylo to dosc niebezpieczne bo musialam sie wprawdzie skupic na jezdzie - bo u nas mnostwo sniegu, pada, wieje, ciemno, duzo samochodow i nieznana trasa i juz rycze jak bóbr

zjadlam z tego wszystkiego teraz 2 muffiny

ide sie umyc i pod koldre

dobranoc
ej kochana, nie smutaj się
Stary 2011-12-04, 23:47   #1622
Dancing_Lady
Raczkowanie

niuto, wg mnie łaniej będą wyglądały wiszące.

Zdaje się nena pisała o kuponie do H&M z avanti. On jest w grudniowym numerze ? Chciałam dziś kupić, ale magazyn jest zafoliowany i nie wiem czy w tym numerze jest

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 00:11   #1623
marylka80
Zadomowienie

Dobry wieczorek

U nas tez sie ochlodzilo, i deszcz dzis padal, i tez szaro, buro i ponuro i z domu sie nie chcialo wychodzic. Ale musielismy, bo znajomi zaprosili nas na obiad, przy okazji moj TZ zrobil im fajny projekt kartki z okazji narodzin dziecka, bo za miesiac przydzie na swiat, a tutaj wszyscy maja hopla na wysylanie kartek z informacja o nowym czlonku rodziny Przy okazji nasnisnelam TZ ze najwyzszy czas zeby zaczal pracowac nad naszym zaproszeniem, mam nadzieje ze w grudniu uda mi sie go zaprojektowac.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
witam niedzielnie
na razie dam jeszcze Tżtowi czas, zrozumiałam, że chyba siadłam mu trochę na dumie, wybierając za niego samochód. W końcu to facet teoretycznie zna się na tym najlepiej.

tak trochę oszukańczo - bo ściągnęłam zdjęcia z netu (wiem leń jestem). Ogólnie rzeczy z housa, jeszcze do dzisiaj z fejsbukowym bonem jest zniżka na 40%. Za ten sweterek i koszulę zapłaciłam łącznie 59 zł, więc nie jest źle
No tak, w sumie masz racje, samochod to cos na co facet powinien miec wplyw. U nas na szczescie bylismy zgodni co do wyboru. A jaki podoba sie twojemu TZowi?

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Przyszły nam próbki zaproszeń Celina wiec wrzucam fotki. Powiem od razu tak że chcieliśmy jedno zaproszenie w innym kolorze i koleś albo się pomylił albo nie miał i nawet nie poinformował nas mialem ze przyśle inny kolor. Wszystkie zaproszenia były przełożone jednym bez wstążki którego nie ma na zdjęciach żeby kokardki sie nie pokrzywiły ale jedno z nich i tak jest krzywe, w drugim kokardka jest nieco postrzępiona. Niestety ale mam te same odczucia co Gosza jak sie nie mylę. Zaproszenia sa ok ale nie prezentuja sie tak pięknie jak na stronie. Te wzorki są takie trochę jakby sztuczne, wcale nie maja takiego wyrazistego koloru jak wstążka. Srodek tez mi zbytnio nie odpowiada bo jest tyle naciapane gdzie nie gdzie ze nie wiadomo gdzie patrzeć, czytasz i czytasz i dojść nie mozesz gdzie ten ślub i wesele. To można sobie zmienić ale i tak jakoś nie przemawiają do mnie tak jak na zdjęciu. Zdjecia były robione dziś w dziennym świetle.
No nie powalaja faktycznie...a srodek to jedna wielka masakra, jedno na drugim nabazgrane...

Cytat:
eee z zewnątrz nie takie zle, ale w środku - rzeczywiście wszystko się zlewa
masz boskie pazurki
O tym samym pomyslalam

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
I ja Was witam w niedzielę!

Marylko, w nowym domku mieszka się fajnie, ale wcale się jeszcze nie przyzwyczaiłam. Jak jeżdżę do domu rodzinnego, to tam każdy kąt jest taki swój, znajomy... A tu na razie czuję się jakbym wyjechała na jakieś wakacje :P Że to tylko tak na tymczasem, jak w hotelu. Nawet wszystkich pudeł jeszcze nie rozpakowałam, ale pewnie z czasem przyzwyczaję się do nowego otoczenia.
Największe kłótnie z TŻ pod wspólnym dachem też już (mam nadzieję) za nami, hehe. Mam nadzieję, że teraz tzw. docieranie będzie przebiegać już tylko w łagodny sposób
Jak juz poukladasz wszystko na swoje miesca to bedzie z gorki Ja jak przyjechalam to TZ to tez czulam sie jak w hotelu, ale to glownie dla tego ze ten dom nie mial kompletnie duszy. Biale sciany, w sypialni szafa i lozko, a w salonie kanapa i telewizor Facetom nie wiele do szczescia potrzeba. Pierwsze co zrobilam to wszystko przemalowalam, poprzestawialam, dokupilam pare niezbednych rzeczy i teraz czuje ze to tez moj dom

Cytat:
witaj
a Skawiny nie lubię za wieczne korki żart
To samo pomyslalam Przezd 10 lat jedzilam z Krk do rodzicow przez Skawine i niemal zawsze stalam w korku

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Laski co sądzicie o takowych zaproszonkach: http://allegro.pl/vision-art-eleganc...960796073.html

Już po prostu od oglądania tego wszystkiego. Jak na dniach nie zamówimy zaproszeń to normalnie zamknę kompa do szafy
Nie sa zle...

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczynki
witam nowe PM-ki
dobrze, że ten weekend się kończy, jakiś paskudniasty dla mnie był (chyba PMS)

chyba zmienią się nam plany dot. podróży poślubnej ( ale )
wynalazłam, że zaraz w niedzielę po naszym ślubie jest wyjazd do Paryża, na 8 dni, w przyzwoitych pieniądzach ( koocurku poproszę Cię o małe śledztwo w tej sprawie )
tyle, że wyjazd jest o 5 rano, więc noc poślubna odpada, tzn. byłaby dopiero w Paryżu
my i tak nie mamy wesela, a nawet jak będzie w lokalu jakaś potańcówka, to myślę, że dłużej jak do północy nie damy rady, a jak coś, to wyjedziemy prosto z tańców
planowaliśmy Zakopane, tam też można wydać każde pieniądze
co myślicie o tym ?
Bardzo dobry pomysl My gdybysmy planowali podroz po slubie to tylko wlasnie tak zeby wyjazd byl zaraz po imprezie...wtedy jeszcze jest sie w tych calych emocjach i w ogole. W Holandii np, nie ma zwyczaju wesel do rana, tylko tak gdzies do 23-24...i najczesciej para mloda odjezdza samochodem w podroz poslubna, a wszyscy goscie machaja itd...tak troche po amerykansku....

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Nena, jak już wygrasz ten wyjazd do NY to nie zapomnij dla mnie napaść na ten sklep i złapać którąkolwiek http://christosbridal.com/collection/gallery1.php
To jak juz bedziesz napadac to ja tez poprosze jedna

Cytat:
wiesz co, mamy wesele jednodniowe na ok 100 osób (zapraszamy 140, ale pewnie 40 nie przyjdzie, tak wstepnie licząc), mysleliśmy nad 100-120 butelek. Czyli 0,5 na głowę. Jak myślisz wystarczy?? U nas nie ma zwyczaju rozdawania flaszek na pożegnanie, Tż myśli że spokojnie wystarczy ale już sama nie wiem

Kooooocur - od kilku dni intensywnie przeglądam oferty polskich i - za pośrednictwem Twojej strony - niemieckich biur podróży no i jestem w mega kropce. Na sierpień (a tylko wtedy mam wolne) chyba nie ma co wybierać się do Tajlandii, Kenii, Dominikany?? Cholera marzą mi się takie egzotyki, ale jak połowę pobytu ma padać, to szkoda mi kasy i urlopu. Gdzie można pojechać w sierpniu, żeby było ciepło, w miarę sucho, piękne plaże i dodatkowo coś do zwiedzenia (no i kosztowało mniej niż samochód osobowy)??
Wystraczy na pewno. My tez planujemy zaprosic ok 130 os, i tez licze ze przyjdzie ok 90-100. I kupujemy 80 butelek. Tylko ze u nas na pewno pojdzie duzo piwa i wina, bo holendrzy za wodka nie przepadaja, wiec mysle ze te 100 butelek wystarczy jak nic, a moge sie zalozyc ze z 20 ci jeszcze zostanie.

A co do podrozy poslubnej w sierpniu to faktycznie wybor jest dosc mocno okrojony niestety przynjamniej jesli chodzi o egzotyke. Dlatego my jedziemy w podroz "przedslubna" w lutym
Ale tak jak pisze Koooocurek, to ze jest w jakims miejscu pora deszczowa to wcale nie znaczy ze pada caly dzien. Najczesciej pada w nocy lub rano pol godzinki a pozniej wychodzi slonko, w kolejne pol godzinki jest sucho i cieszycie sie reszta dnia. Ale calkowicie cie rozumiem, ze jak sie wydaje kilka tysiecy na podroz to chce sie miec slonce i juz, w koncu po to lecimy tyle kilometrow.
Osobiscie polecam poczytac troche na temat Sri Lanki - sierpien jest tam w porownianiu z innymi miesiacami stosunkowo suchy, zaraz po styczniu i tutym...
http://sri.lanka.geozeta.pl/pogoda
Dominikane, Kube i cale Karaiby zdecydowanie odradzam, tam prawdopodobienstwo deszczu duuuzo wieksze.
W tym czaie rozwazylabym tez Bali.Wyspa ta leżąca w Indonezji ma doskonały klimat cały rok, dlatego jest kierunkiem całorocznym. Najcieplej jest w porze suchej od kwietnia do października, wtedy słońce świeci bez chmur prawie cały dzień.
No i oczywiscie Mauritius, Seszele, Malediwy, Bora Bora to gwarancja pogody z tym ze cena jest tez dosc zaporowa.

No i w tym mczasie mozesz spokojnie na Teneryfe lub inna wyspe Kanaryjska wyskoczyc, do jakiegos wypasionego hotelu, tak zeby po prostu sie odstresowac po calym weselnym zamieszaniu, tam tez jest gwarancja pogody, tez piekne plaze, piasek i palmy za zdecydowanie mniejsza kase a na egzotyke wybierzcie sie w zimie kiedy wszyscy beda chodzic w czapkach i szalikach

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
HELP

Jak myślicie, które kolczyki pasowałyby lepiej- wiszące czy krótkie?
Fryzura to będzie jakiś gładki koczek, dokładnie nie wybrałam, no i przypominam zdjęcia sukienki. Do tego chciałabym jakąś bransoletkę
Mi sie bardzo podobaja te pierwsze. Sliczne sa I na pewno nie bedzie za duzo. Po pierwsze bedziesz miec gladkiego koka, po drugie sukienka nie jest jakos bogato zdobiona a po trzecie nie sadze zebys planowala cokolwiek na szyji ze wzgledu na to ramiaczko, wiec jak najbardziej te pierwsze. To bedzie wisienka na torcie
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 00:35   #1624
evoonia86
Zakorzenienie

nawet nie zauważyłam, ze już środek nocy kolorowych snów
Stary 2011-12-05, 08:04   #1625
marylka80
Zadomowienie

Jak ja nie cierpie poniedzialkow....nie moglam dzis za nic w swiecie z lozka wyjsc..., masakra, tez tak macie ?

A tak w ogole to dzien dobry w poniedzialek
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 08:11   #1626
Magdzia0108
Zadomowienie

Oglądaliśmy wczoraj obrączki w znanych sklepach jubilerskich. W a..ie trafiliśmy na niemiła obsługę. Tzn zanim podeszła do nas ekspedientka to sobie pogaduszki robiła z innymi pracownikami. Świetnie się bawili, bo tylko były śmiechy i chichy. Jak już nas obsługiwała, to robiła to tak na odczep się. Nie lubię takich ludzi. Może byłam przeczulona, ale miałam wrażenie, że nie chce jej się nas obsłużyć, bo była tej myśli, że na pewno nic nie kupimy. Podczas rozmowy z nami, przy okazji chichrała się do kolegów z pracy. Wiecie, jakie człowiek wtedy ma wrażenie. Odechciało mi się wtedy wszystkiego i wyszliśmy.
W yesie nic nam się nie podobało.
W w.kruku były obrączki w sumie najlepsze. Obstawiamy klasyczne, TŻ szerszą o rozmiar niż ja. Ja będę miała z kamieniem. Wyszły by nas za niecałe 1800 zł, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Ogółem czułam się dziwnie z tą obrączką na palcu. Jakoś mi żadne nie pasowały, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. TŻ powiedział, że za bardzo się świeciła ta obrączka. Nie wiem.... a potem po sielance wieczorem się ze sobą pokłóciliśmy. Ja się poryczałam i odechciało mi się wszystkiego. Dawno tak nie miałam.

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 08:30   #1627
kindziulindzia
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczyny

jutro mój TŻ leci do Londynu na mecz Chelsea a ja jestem wściekła jak osa chociaż z drugiej strony cieszę się że taki wyjazd mu się udał a w dodatku jutro jeszcze Mikołajki
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 08:35   #1628
_kamea_
Zakorzenienie

Dzień dobry siedzę w pracy i przysypiam
Stary 2011-12-05, 08:45   #1629
maruda80
Zakorzenienie

marylka80
Jak ja nie cierpie poniedzialkow....nie moglam dzis za nic w swiecie z lozka wyjsc..., masakra, tez tak macie ?

Dokładnie też tak dzisiaj miałam

W sobotę zamówiliśmy zaproszenia ślubne, wybraliśmy te:

http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...936857064.html

Dwie godz. spędziliśmy z TŻ na projektowaniu- teraz czekam na wzór, potem tylko potwierdzenie i pójdą do druku

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2011-12-05 o 08:50
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 08:47   #1630
__Paulinka__
Zakorzenienie

Czesc Kobitki! pierwsza samotna noc za mną.. TZcik dwonil jeszcze przed snem i sobie pogadalismy dzisiaj juz odsniezylam.. zjadlam sniadanie i musze spadac do pracy.. niestety teraz trzeba bedzie wstawac przynajmniej pol godziny wczesniej

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
ej kochana, nie smutaj się

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny

jutro mój TŻ leci do Londynu na mecz Chelsea a ja jestem wściekła jak osa chociaż z drugiej strony cieszę się że taki wyjazd mu się udał a w dodatku jutro jeszcze Mikołajki
lec z Nim zaszalej a jak nie to bedziemy we dwie samotnie mikołajkowac:P

MIlego dzionka
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 08:55   #1631
_kamea_
Zakorzenienie

Mój T w czwartek wyjeżdża na imprezę barburkową z firmy wraca w sobotę lub niedzielę
Stary 2011-12-05, 08:57   #1632
nena1984
Zakorzenienie

poniedziałek

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Mi się marzy w sierpniu Santorini <3 Ale dopytaj Kocurka
nie byłam na greckich wyspach, z internetu trochę coś tam poczytałam, że najpiekniej jest na Zakynthos, ale w sierpniu 38 stopni

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No no Nenka nieuważnie czytałaś moje wypiciny kilka naście stron wcześniej....

"Lipiec jest dość drogim miesiącem i cięzko kupic coś w dobrej cenie, tym bardziej na lasta..

Prosze sie nie sugerować książkową"porą huraganową" bo często w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej.
Ja na podróż poślubna polecam; Dominikana bo jest przeważnie najtańsza z dalekich kierunków. Oczywiście najlepiej wybrać część Punta Cana gdyż jest to miejsce gdzie woda bo kolor lazuru a piasek jest biały jak mąka a palmy..palmy sa zieleńsze niż wszędzie indziej...

Kuba czy Meksyk także polecam, ale cena juz wyższa, chociaż jest to alternatywa dla tych co lubia luksus, tropiki, i trochę pozwiedzać. UWAGA: radzę bardzo uważać przy wyborze hoteliku na Kubie gdyż wiele z nich woła o pomstę do nieba...

p.s nie znaczy to, że czegoś ciekawego nie da sie znaleźć..kwestia umiejetności i szczypta szczęścia..

Dobrym miejscem są też Malediwy! O dziwo 99% ludzi wcale się tam nie nudzi..i do tego można snukrować..wrażenia boskie! Do tego na pewno jest to miejsce dla nowożeńców..cisza spokoj i domek na plaży

Polecam także Bali - chociaż dużo osób uznaje je za duzo mniej egzotyczne..ale wiele zależy od upodobań.

no i moje wymarzone Seszele....booskie plażę, podobno idealne dla nowożeńców bo można swobodnie uprawiać dunga- dunga
Niestety jest to dość drogi kierunek i nalepiej polowac na loty a później dokupić hotel i promy na wyspę (najlepiej La Digue ewentualnie Praslin ). "
Cytat:
HELP

Fryzura to będzie jakiś gładki koczek, dokładnie nie wybrałam, no i przypominam zdjęcia sukienki. Do tego chciałabym jakąś bransoletkę
dzięki i przepraszam, ale rzeczywiście przeoczyłam ten post
to mówisz, że w sierpniu najlepiej na Dominikanę? Pozostałe kierunki, muszę przyznać z żalem, nie na naszą kieszeń (mi niestety płaci budżetówka - czyli Wy ).
Co do kolczyków, ja bym brała krótkie, ale wiszące czyli np. do 3 cm - takie kolczyki przy upiętych włosach podkreślą i wyciągną szyję

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Zdaje się nena pisała o kuponie do H&M z avanti. On jest w grudniowym numerze ? Chciałam dziś kupić, ale magazyn jest zafoliowany i nie wiem czy w tym numerze jest
kochana, musisz kupić avanti za 5,50 (nie za 4,50) - i tylko w takim jest kupon. Niestety w zasadzie już tej gazety nie dostaniesz. U mnie w mieście graniczy to z cudem

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
A co do podrozy poslubnej w sierpniu to faktycznie wybor jest dosc mocno okrojony niestety przynjamniej jesli chodzi o egzotyke. Dlatego my jedziemy w podroz "przedslubna" w lutym
Ale tak jak pisze Koooocurek, to ze jest w jakims miejscu pora deszczowa to wcale nie znaczy ze pada caly dzien. Najczesciej pada w nocy lub rano pol godzinki a pozniej wychodzi slonko, w kolejne pol godzinki jest sucho i cieszycie sie reszta dnia. Ale calkowicie cie rozumiem, ze jak sie wydaje kilka tysiecy na podroz to chce sie miec slonce i juz, w koncu po to lecimy tyle kilometrow.
Osobiscie polecam poczytac troche na temat Sri Lanki - sierpien jest tam w porownianiu z innymi miesiacami stosunkowo suchy, zaraz po styczniu i tutym...
http://sri.lanka.geozeta.pl/pogoda
Dominikane, Kube i cale Karaiby zdecydowanie odradzam, tam prawdopodobienstwo deszczu duuuzo wieksze.
W tym czaie rozwazylabym tez Bali.Wyspa ta leżąca w Indonezji ma doskonały klimat cały rok, dlatego jest kierunkiem całorocznym. Najcieplej jest w porze suchej od kwietnia do października, wtedy słońce świeci bez chmur prawie cały dzień.
No i oczywiscie Mauritius, Seszele, Malediwy, Bora Bora to gwarancja pogody z tym ze cena jest tez dosc zaporowa.

No i w tym mczasie mozesz spokojnie na Teneryfe lub inna wyspe Kanaryjska wyskoczyc, do jakiegos wypasionego hotelu, tak zeby po prostu sie odstresowac po calym weselnym zamieszaniu, tam tez jest gwarancja pogody, tez piekne plaze, piasek i palmy za zdecydowanie mniejsza kase a na egzotyke wybierzcie sie w zimie kiedy wszyscy beda chodzic w czapkach i szalikach
też wolelibyśmy jechać w zimie albo wczesną wiosną, ale neistety urlop mam w sierpniu i nic z tym nie mogę zrobić
Podałaś super kierunki, ale trochę dla nas za drogie. Sri Lankę rozważę, bo nigdy nic o niej nie czytałam. Kanary odpadają, bo już byliśmy (akurat na Fuertaventurze) i podejrzewam, że inne wyspy znacząco się nie różnią.
Kicha jednym słowem, bo albo za drogo albo leje

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość

śliczne, bardzo eleganckie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:36   #1633
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
poniedziałek

nie byłam na greckich wyspach, z internetu trochę coś tam poczytałam, że najpiekniej jest na Zakynthos, ale w sierpniu 38 stopni

dzięki i przepraszam, ale rzeczywiście przeoczyłam ten post
to mówisz, że w sierpniu najlepiej na Dominikanę? Pozostałe kierunki, muszę przyznać z żalem, nie na naszą kieszeń (mi niestety płaci budżetówka - czyli Wy ).
Co do kolczyków, ja bym brała krótkie, ale wiszące czyli np. do 3 cm - takie kolczyki przy upiętych włosach podkreślą i wyciągną szyję

kochana, musisz kupić avanti za 5,50 (nie za 4,50) - i tylko w takim jest kupon. Niestety w zasadzie już tej gazety nie dostaniesz. U mnie w mieście graniczy to z cudem

też wolelibyśmy jechać w zimie albo wczesną wiosną, ale neistety urlop mam w sierpniu i nic z tym nie mogę zrobić
Podałaś super kierunki, ale trochę dla nas za drogie. Sri Lankę rozważę, bo nigdy nic o niej nie czytałam. Kanary odpadają, bo już byliśmy (akurat na Fuertaventurze) i podejrzewam, że inne wyspy znacząco się nie różnią.
Kicha jednym słowem, bo albo za drogo albo leje

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

śliczne, bardzo eleganckie
Kochana huragany na Dominikanie zaczynaja sie we wrześniu..i to przechodza bardziej obok Meksyku ewentualnie Kuby niż Dominikany.

Znam sie na tym bo Karaiby to moja specjalność i do tego siedze w tym ponad 6 lat....Wysłalam tam taka ilość osób, że nawet do tylu policzyć nie umiem!

Nie wiem czemu Marylka tak sie upiera, żeby odradzić Karaiby... deszcz trwa na Dominikanie ok 15 minut i jest tak goraco, że wszyscy co siedza na plażach i restauracjach wstaja i tańcza w takt karaibskich rytmów!
Taka tradycja...

Ja też lece ok 19 czerwaca no chyba, że nie trafie fajnej ceny to wybiore wrzesień (najbardziej huraganowy miesiać)

Najbardziej prawdopodobne kierunki jakie biore pod uwage to Malediwy, Seszele i Dominikane...z tym, że Dominikana będzie najtańsza

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:48   #1634
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Witajcie w ten okropny poniedziałek rozpoczynający kolejny okropny pracujący tydzień ja z samego rana stałam w pół godzinnym korku także nie wróży to dobrze na ten tydzień, na szczęście niedługo Święta

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Oglądaliśmy wczoraj obrączki w znanych sklepach jubilerskich. W a..ie trafiliśmy na niemiła obsługę. Tzn zanim podeszła do nas ekspedientka to sobie pogaduszki robiła z innymi pracownikami. Świetnie się bawili, bo tylko były śmiechy i chichy. Jak już nas obsługiwała, to robiła to tak na odczep się. Nie lubię takich ludzi. Może byłam przeczulona, ale miałam wrażenie, że nie chce jej się nas obsłużyć, bo była tej myśli, że na pewno nic nie kupimy. Podczas rozmowy z nami, przy okazji chichrała się do kolegów z pracy. Wiecie, jakie człowiek wtedy ma wrażenie. Odechciało mi się wtedy wszystkiego i wyszliśmy.
W w.kruku były obrączki w sumie najlepsze. Obstawiamy klasyczne, TŻ szerszą o rozmiar niż ja. Ja będę miała z kamieniem. Wyszły by nas za niecałe 1800 zł, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Ogółem czułam się dziwnie z tą obrączką na palcu. Jakoś mi żadne nie pasowały, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. TŻ powiedział, że za bardzo się świeciła ta obrączka. Nie wiem.... a potem po sielance wieczorem się ze sobą pokłóciliśmy. Ja się poryczałam i odechciało mi się wszystkiego. Dawno tak nie miałam.
Kochana jeśli chodzi o doświadczenie z oglądania obrączek w znanych sklepach to mam podobne doświadczenia, a może gorsze, w aparcie nikt do nas nie podszedł dopiero jak stałam i patrzyłam wymownie na Pana to zapytał czy w czymś pomóc, podobnie u KRUKa i YES. A jak oglądaliśmy obrączki w normalnych sklepach jubilerskich takich miejscowych, podchodziliśmy do gabloty i od razu jakaś ekspedientka pytała w czym pomóc.
Cóż może nie wyglądamy na grupę docelową ich klientów.
Stary 2011-12-05, 09:53   #1635
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziś druga zmiana, więc po spałam sobie znacznie dłużej i chyba wreszcie czuję się wypoczęta. W weekend w ogóle nie odpoczęłam.

Cytat:
Dzień doberek
Witam się ciepło. Nie wyspana jestem. Wstałam specjalnie na siatkowkę rano i się wkurzyłam Jak można roztrwonić taką przewagę się pytam, no jak ???
Oj, ja tez byłam zła na tę sytuacje i po meczu z Rosją także. Wygrywaliśmy w piątym secie i przy tak dużej przewadze przegraliśmy mecz, ale srebrny medal także cieszy i oczywiście Igrzyska Olimpijskie

Cytat:
Napisane przez [B
Jamee[/B];30868150]Witajcie

Wiadomość dla Goszy i Anulki_p: Yasumi
Z henny i regulacji jestem zadowolona. Pani cały czas dopytywała jak się czuję, czy nie piecze itp.
Jeżeli chodzi o makijaż ślubny to tak:
próba 30 zł
w dniu ślubu 60 zł
ale na makijaż trzeba przyjść do salonu co dla mnie jest już nie do przejścia

7 godzin pieczenia i w załączniku efekty

I męczę się z referatem ale jakoś nie bardzo idzie
Dziękuję. Ja mieszkam 4 minutki pieszo od E.Leclerck, więc nie wykluczam tego salonu, a cena jest baaaaaardzo kusząca.

Cytat:
Hellol, hellol

Sobota i po sobocie...hehhh....czemu te wolne dni tak szybko mijaja....
Ja dzis caly dzien na zakupach spedzilam. Stwierdzilam ze pora najwyzsza o dekoracji swiatecznej pomyslec, no i mimo ze juz cos tam pokupowalam to dzis kilka godzin spedzilam w samych sklepach z wyposazeniem i dodatkami. A jakie tutaj piekne rzeczy maja, matko...normalnie lazilam z otwarta buzia...i pewno gdyby wszystko nie takie sakramecko drogie bylo to bym sie do mojego samochodziku nie zmiescila Juz sie nie moge doczekac zeby domek nabral switecznego nastroju. W farworze zakupow jak przyszlam do domu to juz powoli zabieralam sie za ukladanie wszystkiego ale TZ mnie troche przstopowal zebym chociaz jeszcze z tydzien poczekala...hmmm...nie wiem jak to wytrzymam, no ale dobra, postaram sie
Ja już też nie mogę się doczekać kiedy ubiorę choinkę i wystroję mieszkanie. Mój TŻ mnie powstrzymuje. Gdyby nie on, to od tygodnia wszystko by już u mnie świeciło, pachniało jodłą i całowało się pod jemiołą

Cytat:
Napisane przez K_k_K Pokaż wiadomość
Hej, też jestem PM 2012 i właśnie niedawno zapisałam się na to forum(ja widać^^)
Mam nadzieje że choć trochę będę pomocna i wy też mi trochę pomożecie
Witaj

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Jesteśmy razem 4,5 roku, oboje pracujemy i razem mieszkamy zaręczyliśmy się w sierpniu.

Decyzja o ślubie w przyszłym roku podjęta w sumie bardzo niedawno dlatego mamy na razie zarezerwowaną tylko salę. Mam pewne obawy, ze nie ogarniemy wszystkiego przez 10 miesięcy
Witaj. Dacie radę

Cytat:
Laski co sądzicie o takowych zaproszonkach: http://allegro.pl/vision-art-eleganc...960796073.html

Już po prostu od oglądania tego wszystkiego. Jak na dniach nie zamówimy zaproszeń to normalnie zamknę kompa do szafy
Mnie się podobają

Cytat:
HELP

Myślę, że to tego typu sukni lepsze będą długie, bo chyba nie założysz nic na szyję. Czy planujesz? Do koka jednak lepsze wydaja się z kolei krótkie. W takiej sytuacji powiem jakie po prostu bardziej mi się podobają i stawiam na krótkie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:53   #1636
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Oj, my też oglądaliśmy obrączki w sieciówkach i ignorancja obsługi była na wysokim poziome. W jednym sklepie Pani podeszła do nas i zaczęła obsługiwać. Zaczełam się wypytywać o rózne tam rzeczy (ile czeka sie na zamówienie, czy jet możliwośc zmiany szerokości czy dodania kamienia do wybranego wzoru itp.) i nagle Pani od nas odeszła i zaczęła rozmawiać z drugą osobą z obsługi. Jak chciałam się zapytać, to moje pytanie rozpłynęlo się w powietrzu i nie uzyskałam odp. Wyszliśmy od razu ze sklepu i nawet do widzenia nie powiedzieliśmy.
W innym sklepie kobieta chciała nam wmówić, że nikt nie robi obrączek w rozmiarze np. 10,5 i tylko są rozmiary co jeden czyli jest 10 potem 11 a na 100% nie ma 10,5. W ogóle stwierdziła, że my nie wiemy co chcemy do końca i każdą odpowiedź traktowała w kategorii, że przecież to jest tak oczywiste.... wyszliśmy stamtąd i powiedziałam, że niech się wali i pali, ale tam nie kupimy obrączek.
W końcu wybraliśmy się do jubilera-złotnika i tam załatwiliśmy wszystko: ja mam rozmiar 15,5 (15 była już za wąska a 16 spadała mi z palca), mam robioną obrączkę wg jednego wzoru a kamień będzie osadzany wg wzoru jaki znajduje się na innej obrączce. Zdecydowaliśmy się na matowe nierodowane białe złoto i co? Mówisz masz Poza tym przez osadzeniem kamienia miałam przymiarke rozmiaru. Pani powiedziała, ze potem zmiana rozmiaru może być utrudniona i żeby nie było problemu, że obrączka jest za mała albo za duża, to jeszcze przez osadzeniem kamienia robią miarę by w razie potrzeby skorygować rozmiar obrączki.
Takim oto sposobem mamy obrączki za niecałe 1,8 tys. wg własnego widzimisię i jeszcze z bardzo miłą obsługą w pakiecie

A ja Wam napiszę, że bardzo się cieszę z deszczu w Krk - nareszcie oczyściło się powietrze i nie wdycham samych pyłów i spalin... (zawsze trzeba pozytywów szukać )
Stary 2011-12-05, 09:58   #1637
Seagirl
Zadomowienie

Hej dziewuszki

Wpadłam bo ostatnio nie miałam na nic czasu, ale pamietam o was;-)
Teraz mam chwilkę ale nie wiem czy dam radę nadrobić zaległe wiadomosci.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:59   #1638
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
HELP

Te wiszące są boskie, ale mi bardziej do Twojej sukni i fryzurki krótkie pasują

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:06   #1639
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas leje ale cieszę się z tego powodu, bo w końcu to jakaś odmiana

Niuto mnie się bardzo podobają te krótkie kolczyki

I domyśliłam się co dostanę pod choinkę od TŻcika Albo Dolce Gusto albo Tassimo

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:06   #1640
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

opowiadaj jak przygotowania dokumenty już załatwione??
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:11   #1641
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewuszki

Co u Ciebie?
Jak przygotowania?

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:14   #1642
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewuszki

Też się zastanawiałam jak tam u Ciebie - przygotowania idą pełną parą pewnie..

pozdrawiam dobrego dnia dla wszystkich!

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:22   #1643
Seagirl
Zadomowienie

Jestem w trakcie załatwiania papierkowych rzeczy, z racji tego że urodziłam sie w innym województwie niż mieszkam , chrzczona byłam tez jakieś 70 km od domu to trochę to wszystko trwa.
Po akt chrztu musze jechać osobiście, akt urodzenia już mi przesłali do mojego USC. Jeszcze papiery tż-ta musimy zalatwić i do księdza na spisanie protokołu ruszymy.

Zakupiłam już trochę ozdob na sale, mianowicie wiszące śniezynki, kryształki, gwiazdki, takie lodowe gałązki i gałązki choinki ośnieżone . Ja mam niedaleko taką giełdę kwiatową i dekoracyjną i sa tam przepiękne rzeczy;-)

Moje winietki już się robią (zamówiłam na all) ale w ostatniej chwili musiałam zmienić koncepcję, bo zapomniałam że moja sala ma czerwoną wykładzinę i stwierdziłam że moje niebieskie winietki nie będą pasować;-( Pani stworzyła mi wiec zimową winietkę w kolorze czerwonym, załaczam zdjecie, do niej będzie przymocowana karteczka z nazwiskiem gościa a w środku będzie rafaello;-)

Dodaję zdjecia naszej sali:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3624.jpg (68,3 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-12-05 o 11:11
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:24   #1644
tenebrosa
Wtajemniczenie

Ja też się witam w poniedziałek!

Mi się stosunkowo dobrze wstawało, ale to dlatego, że spałam prawie 10 godzin

Lilith890502, możesz mi przesłać na priv linka do tej ankiety.

Cytat:
wiesz co, mamy wesele jednodniowe na ok 100 osób (zapraszamy 140, ale pewnie 40 nie przyjdzie, tak wstepnie licząc), mysleliśmy nad 100-120 butelek. Czyli 0,5 na głowę. Jak myślisz wystarczy?? U nas nie ma zwyczaju rozdawania flaszek na pożegnanie, Tż myśli że spokojnie wystarczy ale już sama nie wiem
Myślę, że spokojnie wystarczy, my planujemy zakupić 100 butelek na 150 osób (na liście jest 180, ale pewnie trochę odpadnie) przy dwudniowym weselu Już sama nie wiem czy to nie za mało, ale będą jeszcze kolorowe drinki, sporo wina i dobry DJ Liczyliśmy 1 litr na trzy osoby. Na odchodne też nie dajemy wódki. W razie czego obok lokalu jest stacja benzynowa, to zawsze będzie można dokupić jak zabraknie

niut0
, dla mnie te wiszące bardziej pasują, jeśli chcesz mieć jeszcze bransoletkę.

Cytat:
Jak juz poukladasz wszystko na swoje miesca to bedzie z gorki Ja jak przyjechalam to TZ to tez czulam sie jak w hotelu, ale to glownie dla tego ze ten dom nie mial kompletnie duszy. Biale sciany, w sypialni szafa i lozko, a w salonie kanapa i telewizor Facetom nie wiele do szczescia potrzeba. Pierwsze co zrobilam to wszystko przemalowalam, poprzestawialam, dokupilam pare niezbednych rzeczy i teraz czuje ze to tez moj dom
U nas też nie wszystko jeszcze jest urządzone, tak na 100% to sypialnia, kuchnia i łazienka. W moim pokoju stoi tylko biurko z kompem i pudła, u TŻta tak samo. W salonie jest tylko kilka starych krzeseł, stolik turystyczny i kominek. Ale powoli będziemy urządzać i te pozostałe pomieszczenia, póki co mamy wszystko, co nam potrzeba Na pewno z czasem się tu zadomowię To chyba kwestia tego, że jeszcze się nie obeznałam ze wszystkimi naszymi sprzętami AGD i prawie do każdej czynności podchodzę z wielkim namaszczeniem, zamiast szybko coś uprasować, upiec itp. No ale właśnie zaraz idę uruchomić brand new żelazko, a potem chyba zrobię pierniczki świąteczne, więc pierwsze lody zostaną przełamane

Magdzia0108, mam nadzieję, że się szybko z TŻ pogodzicie i znów będzie dobrze. Każdemu czasami zdarzają się gorsze dni i wtedy o kłótnię nie trudno. A co do obrączek, to my nawet nie mierzyliśmy nic w sieciówkach, w aparcie nic nam się nie podobało, a jak już to było bardzo drogie, w Śliwińskim też nic ciekawego nie było. Póki co tylko na targach coś zmierzyliśmy, więc i obsługa była OK.

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość

Dwie godz. spędziliśmy z TŻ na projektowaniu- teraz czekam na wzór, potem tylko potwierdzenie i pójdą do druku

Fajne, klasyczne i eleganckie. Sami będziemy mieć coś podobnego
Stary 2011-12-05, 10:28   #1645
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
HELP

Ja jestem za pierwszymi bo chyba nie planujesz nic na szyje? Jesli nie to pasowałby miec coś bardziej wyrazistego na uszach.. tak sądzę..
Stary 2011-12-05, 10:33   #1646
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochana huragany na Dominikanie zaczynaja sie we wrześniu..i to przechodza bardziej obok Meksyku ewentualnie Kuby niż Dominikany.

Znam sie na tym bo Karaiby to moja specjalność i do tego siedze w tym ponad 6 lat....Wysłalam tam taka ilość osób, że nawet do tylu policzyć nie umiem!

Nie wiem czemu Marylka tak sie upiera, żeby odradzić Karaiby... deszcz trwa na Dominikanie ok 15 minut i jest tak goraco, że wszyscy co siedza na plażach i restauracjach wstaja i tańcza w takt karaibskich rytmów!
Taka tradycja...

Ja też lece ok 19 czerwaca no chyba, że nie trafie fajnej ceny to wybiore wrzesień (najbardziej huraganowy miesiać)

Najbardziej prawdopodobne kierunki jakie biore pod uwage to Malediwy, Seszele i Dominikane...z tym, że Dominikana będzie najtańsza
no to trochę mnie uspokoiłaś. Chyba zrobię tak, że do połowy lipca poczekam na lasty na Dominikanę, a jak się nie uda to pójdziemy do biura i zakupimy normalnie grecję albo coś

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
oo wow, też bym chciała

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:41   #1647
(kicia)
Zakorzenienie

Witajcie w ten paskudny deszczowy poranek

niuto mi się podobają te wiszące

Paulinko trzmaj się

Ja też mam złe wspomnienia z sieciowymi jubilerami. W aparcie w ogóle obsługa do nas nie podeszła w yes też tak z wyższością babka do nas podeszła. Ja wiem że wyglądamy bardzo młodo ale to jest nie ważne. Jestem potencjalną klientka więc wymagam kultury. Potem już chodziliśmy tylko do mniejszych sklepów i wszędzie obsługa była przemiła i pomocna
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:43   #1648
maly_czlowieczek
Zadomowienie

wpadłam tylko Was pozdrowić i uściskać i życzyć dobrego dnia, mimo pogody. U mnie deszcz, ciemno, buro, brrrr.....

przyszły TŻetowe spinki zacieszałam wczoraj jak głupia, mimo, że wróciłam po weekendzie na studiach wykamana.....ale tym razem nie było mojej gospodyni i było mi smutno, więc TŻet przyjechał do mnie na noc, bo nawet nie miałam się czego uczyć.... no i powiem tylko tyle, że to była dla nas szczególna noc

zaproszenia prrrawie zamówione, jeszcze dogaduję szczegóły, bo będziemy mieli wkładki do zaproszeń i ciężko zmieścić tekst na małym bileciku na którym jest jeszcze grafika.

Do ślubu 222 dni

a, uciekam bo spóźnię się do pracy...

ps. Niuto, myślę, że te długie lepsze ale krótkie też śliczne, one nie są jakoś bardzo wiszące, więc będą pasować moim zdaniem
Stary 2011-12-05, 10:43   #1649
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

U nas leje ale cieszę się z tego powodu, bo w końcu to jakaś odmiana

Niuto mnie się bardzo podobają te krótkie kolczyki

U super mi się marzy Dolce Gusto
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:46   #1650
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
ja zakochana jestem w senseo, wiem, że nie daje takich możliwości jak te wymienione przez Ciebie, ale jako, że ja piję mało kawy, a TŻet wcale to podoba mi się takie rozwiązanie, a moja babcia ma wejście na tanie saszetki pojedynczo pakowane, bardzo dobrej kawy także jeśli nie dostaniemy na prezent to pewnie sami kupimy po ślubie do domu taki ekspresik tylko o większej pojemności niż standardowy

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości