Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 10:20   #1471
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

dziewczyny, podpowiedzcie mi o co mam pytac na wizycie u doktora? Bo ja z reguły nie mam do niego jakis pytan, i nieraz jak sam ma małomówny dzien wychodze jakaś hmm niedoinformowana:confused :

o stan szyjki?
o wielkośc malucha?
co jeszcze ?!
No to co napisałaś, no i jeśli jest coś co cię jeszcze martwi - jakieś skurcze, bóle, śluzy itd... najlepiej zastanów się co być chciała się go zapytać i dowiedzieć i zapisz sobie
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:23   #1472
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
No to co napisałaś, no i jeśli jest coś co cię jeszcze martwi - jakieś skurcze, bóle, śluzy itd... najlepiej zastanów się co być chciała się go zapytać i dowiedzieć i zapisz sobie
no wlasnie probuje taka liste stworzyc, zawsze mam na karteczce, ale wydaje mi sie ze jakoś mało i niedosyt mam chociaz najwazniejsze ze mala rosnie i ma sie dobrze
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:26   #1473
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
że cooooo???? 7 miesięcy bez seksiku?? Szacun

tylko patrzeć jak się po połogu rzucą na siebie... oj będzie się działo... oj będzie!!!

My to w po pierwszej ciąży też mieliśmy dużą przerwę, ale nie ze względu na zakaz ale z problemów natury logistycznej bo TŻ wtedy wyjeżdżał do pracy..więc... wytrzymaliśmy chyba tylko jakieś nie całe 4 tygodnie zamiast 6 w połogu , ale na szczęście ja już zdążyłam wtedy się "wyczyścić" i nic nie leciało ze mnie :P .... choć to podobno też nic w porównaniu z tym co mi gin mówił, że u niego w szpitalu położna przyłapała kobietę jakoś na 2-3 dzień po porodzie z mężem w WC :P to dopiero musieli być spragnieni
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-12-05, 10:26   #1474
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja mojej lekarki też pytałam o dużo rzeczy, ale odpowiadała zdawkowo i zdziwiona była, że ja czegoś tam nie wiem.. W ogóle wredna taka, żałuje, że ona prowadzi moją ciąże , ale nie chce już zmieniać na ostatnie dwa miesiące.

Zrobiłam drobne zakupy i już dwie stówy poszły :/ Ehh
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:30   #1475
*Agatek*
Zakorzenienie

Kto jeszcze chce katalog ma mejla??? Szybciutko szybciutko, bo taryfa ulgowa dobiega końca

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
tylko patrzeć jak się po połogu rzucą na siebie... oj będzie się działo... oj będzie!!!

My to w po pierwszej ciąży też mieliśmy dużą przerwę, ale nie ze względu na zakaz ale z problemów natury logistycznej bo TŻ wtedy wyjeżdżał do pracy..więc... wytrzymaliśmy chyba tylko jakieś nie całe 4 tygodnie zamiast 6 w połogu , ale na szczęście ja już zdążyłam wtedy się "wyczyścić" i nic nie leciało ze mnie :P .... choć to podobno też nic w porównaniu z tym co mi gin mówił, że u niego w szpitalu położna przyłapała kobietę jakoś na 2-3 dzień po porodzie z mężem w WC :P to dopiero musieli być spragnieni
jeju, ja rozumiem, żeby poczekać trochę, co by już nic nie leciało ale tak krótko i już seks?? mnie to by odrzucało... jeszcze taka świeża, pozszywana... o nie nie nie

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-05 o 10:35
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:31   #1476
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki !!
Mam pytanko do wszystkich tych mamus, które kupiły używane wózki, w jaki sposób je pierzecie, odswiezacie??
Zuzia kupiłam x landera xa w zestawie z fotelikiem maxi cosi cabrio

ale jestem dzis senna, nic mi się nie chce, a musze wziać się za ten wózek
Cytat:
tez kupiłam ten wozek używany i całe wnętrze gondolki to wyciągane wyprałam w pralce na 40stopni, razem ze śpiworkiem od spacerówki, materacyk wyprałam ręcznie szczoteczką bo bałam sie ze sie zdeformuje, a całą gondole z zewnątrz szmatką- ale to raczej dla odświeżenia bo on ogolnie jest w bardzo dobrym stanie
dziewczyny, podpowiedzcie mi o co mam pytac na wizycie u doktora? Bo ja z reguły nie mam do niego jakis pytan, i nieraz jak sam ma małomówny dzien wychodze jakaś hmm niedoinformowana:confused :

o stan szyjki?
o wielkośc malucha?
co jeszcze ?!
Może o ułożenie dzidziusia, czy się cosik termin przesunie, potwierdzić płeć może... Nie wiem co jeszcze

I jak te wózki? Bo mnie też zastanawiał x lander, ale ceny wysokie jak za nowe, więc myślę również o używanym. Zadowolone jesteście póki co?

Cytat:
3??

że cooooo???? 7 miesięcy bez seksiku?? Szacun
NADROBIMY!!!

Kiedyś - mam nadzieję

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--

Edytowane przez boroo50
Czas edycji: 2011-12-05 o 10:34
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:33   #1477
*Agatek*
Zakorzenienie

Haniula ja się pytam zawsze: czy szyjka jest zamknięta, ile maluch waży, jak jest dziecko ułożone, czy jeszcze może się przestawić, jak wyniki? czy dobre są... hmmm co tam jeszcze... czy można się seksić

Stary 2011-12-05, 10:36   #1478
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Kto jeszcze chce katalog ma mejla??? Szybciutko szybciutko, bo taryfa ulgowa dobiega końca

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

jeju, ja rozumiem, żeby poczekać trochę, co by już nic nie leciało ale tak krótko i już seks?? mnie to by odrzucało... jeszcze taka świeża, pozszywana... o nie nie nie
nooo mnie na 2-3 dzień na pewno by się nie chciało - tu leci, tam szew, tu boli, tam szczyka...... a na bank nie w szpitalnym WC :P
Martynka- 23.02.2012

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-12-05 o 10:37
Stary 2011-12-05, 10:38   #1479
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
nooo mnie na 2-3 dzień na pewno by się nie chciało - tu leci, tam szew, tu boli, tam szczyka...... a na bank nie w szpitalnym WC :P
ciekawa jestem miny położnej..... czy ichy rozdzieliła, czy dała im dokończyć??

Stary 2011-12-05, 10:41   #1480
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
tez kupiłam ten wozek używany i całe wnętrze gondolki to wyciągane wyprałam w pralce na 40stopni, razem ze śpiworkiem od spacerówki, materacyk wyprałam ręcznie szczoteczką bo bałam sie ze sie zdeformuje, a całą gondole z zewnątrz szmatką- ale to raczej dla odświeżenia bo on ogolnie jest w bardzo dobrym stanie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

o stan szyjki?
o wielkośc malucha?
co jeszcze ?!
u mnie lakarz zawsze! ma zastrzeżenia do twardości brzucha, więc najczęsciej ten temat jest poruszany, i wszystko co z nim związane. Zawsze pytam o szyjkę, no i takie doraźne tematy, jak miałam zgagę, to co na zgagę, jak zaparcia to jak sobie z nimi radzić.

u mnie męzuś wypruł tą gąbkę z materacyka i to ręcznie przeprał9 bo mu dziwnie pachniała a reszte własnie chciałam w pralce. Dzięki za odpowiedź, bo zamierzałam zrobić tak samo, ale chciałam się upewnić

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-12-05 o 10:42
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:42   #1481
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
ciekawa jestem miny położnej..... czy ichy rozdzieliła, czy dała im dokończyć??
nie wiem, ale na miejscu tej kobiety bym chyba wyszła na własne żądanie... cały personel o tym gadał... jak tu w takim szpitalu leżeć :P
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-12-05, 10:46   #1482
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Hej
ktos pytal o czysazczenie wozka,
otoz co da sie zdjac i odkrecic to zdejme i do pralki
jesli masz jakies "koty" takie zmechacenie,zamow u TZ zuzyta maszynke do golenia (zeby nie pociac materialu) i po prostu kulki zgol,
ja tak odnowilam lezaczek w traginczym stanie,kupilam za bezcen w targicznym stanie (kupowalam w ciemno za grosze) i sie zalamalam ale dalo rade i jest czysciutki jak noweczka
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:47   #1483
MartuNiunia87
Rozeznanie

widziałyście????? http://allegro.pl/ok-baby-no-shock-k...953527756.html
- niedługo dzieci będziemy owijać poduszkami zanim nauczą się chodzić
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-12-05, 10:48   #1484
Haniula
Zakorzenienie

boroo nasz narazie stoi w piwnicy wiec nie wiele moge powiedziec o tym wózku
Ja od poczatku chcialam ten model bo wydaje mi sie solidny duzy i jednocześnie zgrabny. Nie jest taki niski jak teraz czesto widac na ulicach, no i opinie ma dobre.
Jedyny minus to waga, ale w moim przypadku to akurat nie ma znaczenia bo nie bede musiala nigdzie go znosić

Wlasnie maz odebral moje wyniki badan i jestem załamana pomimo ze biore żelazo + witaminy + dieta i jeszcze te tabletki z buraka to moja morfologia ciagle spada

i bakterie w moczu tez ciągle mam ( chociaz to troche moja wina bo nieregularnie brałam żuravit)
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:49   #1485
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Jeeeeju co to się dzieje...ledwo do domu doszłam!! Oberwanie chmury - deszcz, trochę gradu i wichura taka, że mój parasol nie wytrzymał i się zgiął ... nie wspominając, że musiałam go gonić super to musiało wyglądać - jak "rusałka biegająca w porannej rosie" (czyt. zmokły hipopotam goniący swój parasol w jakiejś porannej apokalipsie deszczowej), wszystko mokre - właśnie suszę...
nie obraź się, ale wyobraziłam to sobie... i ten Twój opis całego zdarzenia.... no usmiałam się

Agatek jaki katalog?? bo jeszcze nie doczytałam...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:56   #1486
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Może o ułożenie dzidziusia, czy się cosik termin przesunie, potwierdzić płeć może... Nie wiem co jeszcze

I jak te wózki? Bo mnie też zastanawiał x lander, ale ceny wysokie jak za nowe, więc myślę również o używanym. Zadowolone jesteście póki co?

NADROBIMY!!!

Kiedyś - mam nadzieję
Boroo ja nie wiem czy dobrze zapamiętałam że bedziesz wnosić wózek na 2 piętro - ja też mieszkam na 2 - ale zamierzam wózek zostawiać w piwnicy/komórce. X landera wybralismy z tego wzgledu ze mieszkam na osiedlu gdzie; wysokie krawężniki, nierówne chodniki, ale dość duże pole do manewru, bo niedaleko stawy i tam dużo Mamuś chodzi na spacery Pozatym nasi rodzice mieszkają w domach jednorodzinnych w bardziej "dzikich" warunkach, bez asfaltowych ulic, więc pompowane koła są wg nas niezbędne
No i ważnym dla nas argumentem jest wielkość spacerówki- wiele innych które oglądaliśmy wydawała nam się niewygodna i wąska a tutaj jest sporo miejsca, i jak nawet masz sporego rocznego bobasa( już wybiegam myslami na przyszły rok) to w zimie bez problemu zmesci się razem z dodatkowymi okryciami, kombinezonami Takie były nasze argumenty za
No ale jak bedzie to się dopiero okaże jak bedziemy korzystać

Stary 2011-12-05, 11:02   #1487
NataliaM1103
Rozeznanie

witam Mamuśki,u mnie też ponura pogoda.

Dzisiaj zaczynamy z Bartusiem 35 tydzień

Od rana byłam zaniesc mocz do badania i na morfologi,popołudniu wyniki do odbioru. Dzisiaj też jeżeli mi się uda to będe miała wyniki GBS,jakoś tak się obawiam tego paciorkowca,bo lekarz powieział ,że 30% kobiet to ma.

wiecie co jakoś tak czuję ,że Maluszek już prawie gotowy do wyjścia,że jak 16 odłożę fenoterol to urodzę po paru dniach,bo tak czuję jakby glowkę bardzo nisko bo cosik mnie ciągle dusi nadole tzn jak chodzę jak leżę to jest oki.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:04   #1488
uska000
Zadomowienie

hej laskki

z rana troche lepiej, ale dalej nie chce mi sie z lozka wyjsc;(
mam problem co kupic do malej lazienki na kosmetyki malego i inne ☠☠☠☠☠☠☠y;/

wy mowicie o 1 mc czy 7 a moj tzt od kiedy jesrtem w ciazy raz sie skusil.. ale sie boi i nie chce wiecej.. ale mowi ze jak sie sklonczy polog to beda wiory lecuec

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:04   #1489
MartuNiunia87
Rozeznanie

boroo50
co do wózka X-lander to koleżanka go miała i bardzo chwaliła! podobnie jak pozycja77 jeśli chodzi o argumenty, ale było ich w sumie więcej jeszcze i właściwie same na plus a co do wielkości spacerówki to jest naprawdę duża, bo koleżanka córeczkę woziła jeszcze niedawno a mała teraz w październiku skończyła 3 lata, nie jeździ już w wózku, po za tym mają dla niej spacerówkę typu laski, ale na dalsze wojaże po mieście (krawężniki, nie równe chodniki) czy w zimę (śnieg i bryły lodu przy krawężnikach) zawsze wyciągała X landera

teraz go zresztą sprzedaje, nie wiem jaki to model ale wygląda tak (bo to jej oferta zresztą):
http://tablica.pl/oferta/x-lander-sp...ka-IDhE79.html

mi się podoba, ale dla dziewczynki chciałam bardziej dziewczęcy kolor, po za tym ten X-lander ma jedną wadę (podobno już jakiś nowy model ma tą możliwość) - spacerówki nie można montować przód/tył do kierunku jazdy
Martynka- 23.02.2012

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-12-05 o 11:13
Stary 2011-12-05, 11:05   #1490
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

Agatek jaki katalog?? bo jeszcze nie doczytałam...
tak mnie czytacie no

O dzieciach katalog, jak o nie dbać po porodzie, jakie badania przed porodem itp itd... ciekawe

Stary 2011-12-05, 11:09   #1491
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
za wizytę, mnie golenie czeka ale to już tz musi przystąpić do akcji bo już mogę nie dać rady swoją drogą jakies podrażnienia mi się porobiły na lini bikini i nie wiem od czego
Czytałam na KWC ,że na takie podrażnienia po goleniu super jest sudocrem i na pryszcze też,ja kupję ze względu na małą ,żeby miec w razie czego i przy okazji ja skorzystam

Cytat:
1. 7 miesięcy
Witaj w klubie ja też 7 miechów już nic,no może były jakieś tam podchody,ale bolało mnie i zrezygnowaliśmy.Podobno organ nie używany zanika ,już się tego boję

Cytat:
Hej Dziewczynki !!
Mam pytanko do wszystkich tych mamus, które kupiły używane wózki, w jaki sposób je pierzecie, odswiezacie??

Akurat mój wózek babeczka wyprała sama i wszystko tak pięknie pachnie,aż się jej pytałam w czym płukała więc już nie ma potrzeby znowu prać.
Mamuśki macie do nosidełek wkładki dla noworodków,bo my mamy fotelik maxi cosi i zastanawiam się czy trzeba dokupić czy wystarczy coś podłożyć pod dziecko
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:10   #1492
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Hej
ktos pytal o czysazczenie wozka,
otoz co da sie zdjac i odkrecic to zdejme i do pralki
jesli masz jakies "koty" takie zmechacenie,zamow u TZ zuzyta maszynke do golenia (zeby nie pociac materialu) i po prostu kulki zgol,
ja tak odnowilam lezaczek w traginczym stanie,kupilam za bezcen w targicznym stanie (kupowalam w ciemno za grosze) i sie zalamalam ale dalo rade i jest czysciutki jak noweczka
hej, ja pytalam, dzieki za odpowiedź. Na szczęscie moj wózek nie jest zmechacony, ale ten patent zapamiętam

Stary 2011-12-05, 11:16   #1493
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

wiecie co jakoś tak czuję ,że Maluszek już prawie gotowy do wyjścia,że jak 16 odłożę fenoterol to urodzę po paru dniach,bo tak czuję jakby glowkę bardzo nisko bo cosik mnie ciągle dusi nadole tzn jak chodzę jak leżę to jest oki.
Ja też czuje mała bardzo nisko nieraz to aż mi rozciąga się na łonie ,czuje jej rączki tak przy pachwinach.Zresztą lekarz jak zakladał mi pessar mówił ,że małą po główce dotyka więc jest nisko dlatego ciągle leżę bo termin dopiero mam na koniec stycznia
Monia a ty jeszcze nie w szpitalu?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-12-05 o 11:17
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:25   #1494
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Czytałam na KWC ,że na takie podrażnienia po goleniu super jest sudocrem i na pryszcze też,ja kupję ze względu na małą ,żeby miec w razie czego i przy okazji ja skorzystam

Witaj w klubie ja też 7 miechów już nic,no może były jakieś tam podchody,ale bolało mnie i zrezygnowaliśmy.Podobno organ nie używany zanika ,już się tego boję

Akurat mój wózek babeczka wyprała sama i wszystko tak pięknie pachnie,aż się jej pytałam w czym płukała więc już nie ma potrzeby znowu prać.
Mamuśki macie do nosidełek wkładki dla noworodków,bo my mamy fotelik maxi cosi i zastanawiam się czy trzeba dokupić czy wystarczy coś podłożyć pod dziecko
U mnie jest wkładka akurat, ale pewnie z jakimś kocykiem też da radę.

Stary 2011-12-05, 11:30   #1495
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry.
Milenka dzis bez gorączki ale katar ma okropny. Wlasnie zjedlismy sniadanko, tz robil jajecznice, a teraz kawka i bedziemy oglądać Smurfy
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ehhh a ja czytam was dziś ostatni dzień teraz znowu was pewnie za jakiś tydzień lub 2 poczytam jedynie kontakt tel będe z wami mieć więc napewno będe pisać co u mnie i pytać się co u was.
trzymajcie mi się wszystkie grzecznie w dwu paku jak najdłużej

Cytat:
taak ostatnio się z mężem widziałam 8.11, a seksiłam miesiąc temu ja już zapomniałam co to jest

Ale coś tak czuję (chyba), że chcą niespodziankę zrobić i przyjechać przed świętami/w święta... mówi, że dostanę tofifi w tym roku, ale nie chce powiedzieć kiedy będzie, mówi: 'zobaczysz'
No to ciekawe kiedy przyjedzie
Cytat:
KOLEJNA POŚCIEL

Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale już kupiłam. Jest tam jakaś plama na poszewce, ale jakoś tak mam cichą nadzieję, że uda mi się ją usunąć czymś.
Chciałabym już dziś skończyć kompletować rzeczy dla dzidzi od rp77, co by jeszcze w tym tygodniu paczkę dostać
super posciel
Cytat:
Jeeeeju co to się dzieje...ledwo do domu doszłam!! Oberwanie chmury - deszcz, trochę gradu i wichura taka, że mój parasol nie wytrzymał i się zgiął ... nie wspominając, że musiałam go gonić super to musiało wyglądać - jak "rusałka biegająca w porannej rosie" (czyt. zmokły hipopotam goniący swój parasol w jakiejś porannej apokalipsie deszczowej), wszystko mokre - właśnie suszę...
sorki
Cytat:
Hej Dziewczynki !!

Moj jest w dobrym stanie, materacyk wypiore recznie a reszte szmatką i plynem do mycia naczyn.
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
zycze wszystkim takiego tancerzyka
http://www.youtube.com/watch?v=_CjPT...eature=related
juz wiem,kto wygra you can dance za kilkanasie lat

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam Mamuśki,u mnie też ponura pogoda.

Dzisiaj zaczynamy z Bartusiem 35 tydzień

Cytat:

Ja bym chętnie kupiła ale nie mam gdzie, nigdzie nie ma takich wkładek, są tylko w zestawach z fotelikami, a fotelik mam używany.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:32   #1496
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Boroo ja nie wiem czy dobrze zapamiętałam że bedziesz wnosić wózek na 2 piętro - ja też mieszkam na 2 - ale zamierzam wózek zostawiać w piwnicy/komórce. X landera wybralismy z tego wzgledu ze mieszkam na osiedlu gdzie; wysokie krawężniki, nierówne chodniki, ale dość duże pole do manewru, bo niedaleko stawy i tam dużo Mamuś chodzi na spacery Pozatym nasi rodzice mieszkają w domach jednorodzinnych w bardziej "dzikich" warunkach, bez asfaltowych ulic, więc pompowane koła są wg nas niezbędne
No i ważnym dla nas argumentem jest wielkość spacerówki- wiele innych które oglądaliśmy wydawała nam się niewygodna i wąska a tutaj jest sporo miejsca, i jak nawet masz sporego rocznego bobasa( już wybiegam myslami na przyszły rok) to w zimie bez problemu zmesci się razem z dodatkowymi okryciami, kombinezonami Takie były nasze argumenty za
No ale jak bedzie to się dopiero okaże jak bedziemy korzystać
Tak, 2gie piętro,
Tak, rodzice w domach jednorodzinnych,
Polskie chodniki są takie same jak drogi, więc gdzie by z dzieckiem nie łazić to i tak użyć można jednej lokalizacji: "dzikie rejony" hihi

Poza tym fajny wózek i aż teraz ich poszukam. Dziękuję

Cytat:
Nic się martw - nie zanika. Sprawdzam codziennie czy na mnie czeka

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:42   #1497
uska000
Zadomowienie

nie wiem co mi sie dzieje...

wszystko mnie wkurza za malo miejsca, nie ma gdzie co wlozyc, okna brudne, pranie na suszarce nie pozbiuerane.... wiec ok moze sie wezme za to i to zrobie.. nie bo mnie to denerwuje

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:48   #1498
AgaMili
BAN stały

Uska znam to uczucie.

Ide prasowac i na film do tz i młodej.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:01   #1499
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Właśnie poczytałam całą resztę, co wczoraj nie zdążyłam
Ale nic nie pocytowałam, więc nie poodpowiadam

W sobotę mieliśmy gościa na kolacji i %, w niedzielę kolejnego robiłam wczoraj pierwszy raz szarlotkę i zjedliśmy połowę blaszki z lodami i bitą śmietaną jeszcze zostało na dzisiaj i jutro po porcji

Ciuszki małego zamierzam w końcu poprasować dzisiaj, akurat jest wieczorem co obejrzeć w tv (NW i MjM), to przy okazji może zdążę

A poza tym, to zamówiłam w czwartek rano łóżeczko i przewijak, zapłaciłam od razu, dostałam info, że wpłata przyjęta i cisza....
A paka przyjdzie do moich rodziców, więc woleliby wiedzieć, kiedy będzie kurier
Jak przyjdzie, to tylko pomalować zostanie

No i od wczoraj 32 tc

Chociaż wczoraj wieczorem zaczęłam mieć czarne myśli, jak ogarnę dzidziola, mieszkanie, siebie, męża
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:02   #1500
MissZuzia
Zadomowienie

kurd.ę wstałam dziś wściekła długo nie mogłam zasnąć i tarzałam się po łóżku, 3 x kibelek, potem tż z rańca się szykował i oczywiście już lekko byłam przebudzona ale poszedł do pracy i szybko wpadłam w objęcia błogiego snu... na kwadrans dosłownie bo o 7.44 obudził mnie KURIER.... MASAKRA a mogłam jeszcze spać godzinę bo do lekarza i na badanka na 10tą miałam wrrrrr
no i dziś miła pani dr pobrała mi tego GBSa, utoczyli mi kilka próbówek krwi i wróciłam głodna, że pochłonęłam 3 kanapki i deser

Cytat:

a propos dostawania ciuszków w prezencie
dostałam sporą pakę od teściowej dla małej i wszystko fajnie, nawet nie przeszkadza mi to, że rzeczy są używane - ale: niektóre są dość mocno zużyte i nie chcę ich dziecku zakładać a część mi się kompletnie nie podoba...
z wielkiej siatki widzę, że przydadzą mi się 2 czapeczki, 1 śpiochy, 1 koszulka, ze 3 bodziaki i bluza cieplejsza a reszta..
ja wiem, że to prezent i że darowanemu.... no ale mogła kupić 1 pajaca ładnego niż całą masę po prostu brzydkich i zużytych rzeczy...

wybaczam jej to za tort czekoladowy i zraziki dobrze, że sama kupiłam ciuszki
to rzeczywiście słabo, ja bym tam wstydziła się dać komuś tak sprane i zużyte ubranka jak to mówi przysłowie: "..., licz na siebie"

Cytat:

Jutro wizyta u doktora i podglądanie naszego wierciucha ciekawe ile urosła pinda moja
na tą łokolicznosc sie wydepilowałam tu i ówdzie i pozacinałam
daj znac jak było na wizycie
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

o jacie ja to mam syfów w ciąży na potęgę aż wstyd dekolt, ramiona szyja twarz wyglądam jak jakaś ..... a nigdy nie miałam z tym jakiegoś problemu
mi się zrobiły w 1 trym, podejrzewam że to przez rzyganko i że byłam taka niedożywiona normalnie bo potem już od lipca było spoko i tak jest do tej pory aż wszyscy cery mi zazdroszczą

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja też ja też mam!!! spakowaną już od jakiegos tygodnia
kolejna
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ehhh a ja czytam was dziś ostatni dzień teraz znowu was pewnie za jakiś tydzień lub 2 poczytam jedynie kontakt tel będe z wami mieć więc napewno będe pisać co u mnie i pytać się co u was.
trzymajcie mi się wszystkie grzecznie w dwu paku jak najdłużej
Monia powodzenia, trzymaj się dzielnie, szybko do nas wracaj i daj znać jak już będziesz PO - czekamy na dobre wiesci

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja muszę iść się zrobić na bóstwo bo jadę zaraz do lekarza na wymaz, może zajrzy głębiej jak tam się sprawy mają
ja już po

Cytat:

a ja miałam koszmarną noc, wstawałam co chwilę, jak nie na siku to zgaga.. i jak usnęłam o 23 tak od 2 co chwila coś i się przemęczyłam do 6 i potem się już tz do pracy szykował...
eh zaraz może jeszcze usnę na chwilę bo nieprzytomna jestem
ja tez chyba się położe niedługo choć będzie cud jeśli zasnę

Cytat:
dobry zakup

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości