|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Milusia niedziela. Sauna to kolejna przyjemność której w ciąży nie mogę. Tak samo jak gorącej kąpieli- na którą jak na złość jak nigdy mam często ochotę Cytat:
To dobrze że łyżwy nie wypaliły- zamiast tego na czucie jak z d...wypij grzane winko z pomarańczą i goździkiem ![]() ---------------------- Moje dziecko ukochało sobie dziś prawą część mojego brzucha...właśnie stwierdziłam ze wyglądam jakbym sobie włożyła pod bluzkę po prawej stronie kg cukru Totalna asymetria![]() -------------------- Ja chciałam mieć synka zawsze...później było mi wszystko jedno, a teraz sobie nie wyobrażam nie mieć Mani ![]() W ogóle tęsknię już za nią.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-12-04 o 19:53 |
||
|
|
|
#1233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a zmieniając temat co miałyście na pierwszy taniec?
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, jak możesz tęsknić za kimś, kogo nosisz cały czas ze sobą?
heheByłam dziś w centrum handlowym po prezenty mikołajkowe... matko, co za horror....chyba zamówię wszystkie prezenty przez neta, bo Ci wszyscy przechadzający się ludzie, to nie na moje nerwy... 3 tygodnie do świąt, a ludzie w sklepach już się rozmnożyli przez pączkowanie...
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Haniu, nie wiem, jaką opinię ma Twój lekarz, ale moja poprzednia pani ginekolog i aktualny także zawsze podkreślali, że wszystko jest dla ludzi i zjedzenie czegoś w niezbyt dużych ilościach na pewno dziecku nie zaszkodzi. Xzora, ja chyba mam w domu bieliznę termoaktywną ale inaczej wygląda, niż ta z linka; mam legginsy i bluzę. Na taką bluzkę, jak w linku, zakładasz jeszcze następne bluzki, tak (tak rozumiem z Twojej ostatniej wyliczanki ciuchów). Byłam wczoraj u szwagierki "na wyprzedaży" Ma mnóstwo ciuchów, niektóre z metkami. Wyhaczyłam parę rzeczy w sumie za 80 zł - dziś mam na sobie bardzo mało używaną marynarkę w pepitkę z Benettona, za 30 zł
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Po weekendzie czuję się całkiem ok. Tydzień się skończył i to, co mnie czeka w najbliższym czasie jest całkiem znośne ![]() Jutro mogę mieć wolne, ale jeszcze się nie zdecydowałam... Chcę się spotkać z przyjaciółką i rozejrzeć po sklepach. Cytat:
![]() Biegałam ostatnio w połowie listopada, teraz wracam po wykurowaniu się. Wtedy biegałam w legginsach termoaktywnych, ale nie do biegania w niskich temperaturach, więc trochę mi pupa marzła - moim sposobem było zakładanie pod spód spodenek kąpielowych męża idealnie się sprawdzają. Do tego termoaktywna koszulka z krótkim rękawem, cienka z długim rękawem i kurtka do biegania, tego typu, co Xzora wkleiła. Plus opaska.Mi taki strój wystarczył. Nie było mi ani za gorąco, ani za zimno. Nie wiem, jak będzie teraz... mam jeszcze polar w razie czego. |
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
my "tańczyliśmy" walca angielskiego do tego utworu: http://www.youtube.com/watch?v=pReiO628E1I Jest to utwór z filmu Uwierz w Ducha, melodia jest przerobiona na walc angielski. To był najprostszy i najkrótszy utwór jaki znalazłam
![]() Cytat:
uwielbiam pepitkę |
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
"Kolor nieba z moich stron"
http://www.youtube.com/watch?v=OEcfRaTXiX8 Tańczyliśmy walca wiedeńskiego. |
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Moje biurowe małżeństwo jest dziwne. Koleżanka nie pracuje od miesiąca - ma przymusowy urlop, ale przy okazji miała czas na nauczenie się do egzaminu na uprawnienia, zdawała go w piątek. Test pisemny zdała, dzwoniła do swojego męża, jak jeszcze był w biurze. Potem on się zmył.
Wieczorem napisałam do niego, żeby dał znać, co i jak. Cisza. W sobotę napisałam do koleżanki, jak jej poszło. Zero odpowiedzi. Dziś w pracy jest kolega, nawet go już nie pytam o wynik jego żony, on sam nic nie gada. Zapytałam tylko, kiedy A. wraca do pracy. Odpowiedź: "na razie nie". Wymiękam. Zawsze głównie zwracali uwagę na siebie nawzajem, a nie na innych, ale chyba trochę przeginają pałę |
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
|
|
|
|
#1241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym ..teraz chciałabym ją już przytulić a za 3 miesiące pewnie wolałabym spowrotem wsadzić do brzucha - dla świętego spokoju. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----- My oczywiście nie mieliśmy standardowego pierwszego tańca. Dla mnie to sztuczne bardzo i w życiu bym się nie zdecydowała na taką szopkę.. No ale z drugiej strony- jestem w stanie zrozumieć że dla wielu par to duże wydarzenie ![]() My mieliśmy "nasz" pierwszy taniec sami, bez publiczności- jak wszyscy dojadali kotleta ![]() I zabijcie mnie ale nie pamiętam do której z "naszych" piosenek- bo mamy ich bardzo duzo. A drugi pierwszy taniec - jak to nazwał nasz świadek, był tak w połowie przyjęcia jak wszyscy już byli na dużej bani Któryś Mieczysław Fogg ale który też nie wiem
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
A propos pierwszego tańca, to my nie tańczyliśmy żadnego walca czy traktora, tylko tak po prostu sobie tańczyliśmy
Nie chciało nam się uczyć jakichś kroków a do piosenki tej:http://www.youtube.com/watch?v=jIAmcJHu1Z0 |
|
|
|
#1243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć, jak po weekendzie? Zwyciężył błogi odpoczynek, czy towarzystwo?
Cytat:
Ad. pierwszego tańca - mile wspominam, "układ" sami sobie wymyśliliśmy w zaciszu domowym, a na weselu pod koniec nam się coś pomyliło, więc dokończyliśmy bujaniem się i też było fajnie ![]() Im jestem starsza, tym bardziej jestem za wszelkim "niezadęciem" i pomysłami odbiegającymi od standardowych weselnych pomysłów, o ile ktoś ma na to ochotę (na odstępstwa). Choć ze wszystkiego, na co się zdecydowaliśmy na naszym weselu jestem zadowolona. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Fajna jest
|
||
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emilko, zwyciężyło wyjście i towarzystwo...czego szczerze żałuję |
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja im jestem starsza tym bardziej sie cieszę że wygrałam i miałam takie przyjecie jakie miałam - czyli bez żadnego zadęcia. Nawet samochód nie był "ustrojony"
![]() ---------------- Nie mam pieczywa, na dworze ciemno i mokro- ale za to miałam ciasto francuskie. Tym sposobem już od rana opycham się tłuszczem i cukrem ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Czemu???
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Długa i zawiła historia... opiszę w klubie w wolnej chwili...
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znam filmu, muszę się zainteresować ![]() Cytat:
Ciasto francuskie... hm... ostatnio chodzi mi po głowie pierś z kurczaka w cieście francuskim, muszę się przymierzyć do niej. Wczoraj dostałam od mamy cepeliny - mniam, taką miałam ochotę już od dawna na mącznoziemniaczanomięsne coś ![]() A dziś kończę o 20 i chyba pojedziemy coś zjeść do trattorii niedaleko nas. To prawie już tradycyjny poniedziałkowy wieczór. Niestety nieco ciężki, bo zazwyczaj kończy się na pizzy, ale mają pyszną. |
||
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
To czekam na opowieść.
Cytat:
Ja upiekłam rogaliki sote...do tego wciągnęłam serek wiejski z miodem gryczanym Mączno- ziemniaczane coś to jest to. Ja teraz często robię kluski śląskie czy kopytka - bo mam czas na takie obiadki. Miłą macie tradycję ![]() A pizza za mną chodzi od jakiś 2 miesięcy ![]() ------------- Przyszedł mi nowy biustonosz w rozmiarze 75 F- uff w końcu mogę oddychać ![]() Sprzedający, jakość biustonoszy i trzymanie cycorów ok więc muszę od razu zamówić drugi.
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś nie umiem się zebrać do kopytek sama... wolę placki ziemniaczane robić, ale jednak są mniej zdrowe, szczególnie smażone, a jednak takie dominują u mnie. Może przerzucę się na pieczone jak sobie kupię taką blaszkę do pieczenia z wgłębieniami o większej średnicy niż muffinkowe. Fajnie, że zakup udany!
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..a raczej słojor Ostatnio dostałam dwa 1,5 litrowe![]() Kopytka robi się szybciej jak placki..no i nie śmierdzą ![]() Do pieczonych placków nie potzreban żadna forma Papier do pieczenia tylko i oliwa do posmarowania tegoż papieru.
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy plackach z piekarnika nawet nie smarowałam papieru, nie było potrzeby
![]() Mmm...ale mnie naszła ochota na placki...mniam...a na dziś w planie mam tylko zwykłą zupę jarzynową...
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Asiuk zgadzam się. Ja ostatnio troszkę chipsów zjadłam od męża. Butter ja proponuję przez net zamawiać. Mi już wszystkie doszły. biia ja miałam piosenkę ze skrzypka na dachu http://ggaba.wrzuta.pl/audio/2xINvbt...walc_angielski |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam!!! Aaaaaaa...
napisałam w klubie wszytsko....pisałam to 1,5 godziny....i kurna....wszystkooooooo i zeżarło. Nie ma bata, nie piszę drugi raz |
|
|
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ja znowu bez apetytu dzisiaj, ale za to w weekend mieliśmy gości i najadłam się przepysznej sałatki. Składniki to winogron, żółty ser, kukurydza i sos majonezowo-jogurtowy z odrobiną czosnku. Pyyycha ![]() A dzisiaj po raz pierwszy w życiu robiłam sama pierogi
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jarzynowa to jest moja ukochana zupa akurat- tylko mąż nie przepada Zje pod warunkiem że jest z przewagą brukselki W ogóle dziwny chłop że brukselkę lubi. Cytat:
. Ja mam swoje jazdy i bziki odnośnie jedzenia. Czasem przesadzone i irracjonalne- wiem o tym No ale cóż zrobić jak sobie coś wkręcę to koniec. Wiecie to na zasadzie - nie zjem czekolady nadziewanej- ale za to snickersa już tak. Albo nie tknę jogurtu owocowego czy soku słodzonego. I można by tak wymieniać godzinami. Przeczytałam ze owoców morza, surowego i pleśniowego nie mogę to nie mogę. Za to jestem patologiczną matką ( )i wina czerwonego czasem się napiję. Dla mnie ta odrobina alkoholu to nic w porównaniu do chemii którą faszerują się inne matki![]() Cytat:
![]() Pewnie smaczne- no ale tu znowu włączyłaby się moja schiza. Co to za sałatka - z winogronami które są samym cukrem, serem który jest samym tłuszczem i zapuszkowaną pozbawioną witamin kukurydzą. Nie zjadłabym ![]() I co smaczne pierogi?? BTW- wszystko bym dała za mały apetyt
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Hania jak miło wiedziec,ze nie tylko ja jestem jedzeiowo skrzywiona
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło mi że Ci miło ![]() Mąż to czasami wychodzi z siebie i staje obok jak skomentuje jakiś przepis czy fuknę na pomysł ugotowania rosołu ![]() No ale ogólnie to częściej mnie podziwia i dziękuje za to że nie je już fast foodów i zupek chińskich. Tylko czuję że będzie saigon z dzieckiem- bo nie zamierzam dawać do jedzenia danonków, kinderków i innych chemicznych specjałów dla dzieci. Najpierw będzie walka z teściową..a później z samą Manią która na pewno będzie podatna na reklamy itd ![]() ---------------- W ogóle to jestm dziś bardzo zadowolona bo udało mi się kupić kurkę taką jak chciałam. W H&M wszystkie kurtki i płaszcze są za 50% to raz. Dwa znalazłam kurko-płaszczyk a'la parka - tyle że czarny. Ma kapturek z futerkiem , zakrywa pupę i uda , jest odcinany pod biustem i jest na mnie dobry- UWAGA- rozmiar S
|
|
#1258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak to dobrze ze nie jestem sama w swym szalenstwie ![]() Cytat:
![]() Maja dostala dzis paczke u Tzta w pracy matko i corko jaka fajowa paczka |
|||
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Hania to na pierwszy ogień zapoznaj sie ze składem kaszek błyskawicznych
i uwazaj na niektorych pediatrów,sporo takich,ktorzy zalecaja rozpoczac wprowadzanie nabiału od danonków
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-12-05 o 18:33 |
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Kotku taki
http://allegro.pl/alles-mama-fancy-b...953415035.html Plaszczyka nie ma na necie więc się nie pochwalę ![]() Co dostała?? Cytat:
![]() Pediatrę mamy można powiedzieć rodzinnego....od lat lekarz roku- zajmuje się wszystkimi dziećmi przyjaciół. Oczywiście naszym lekarzem też ma być, ale jakie ma poglądy na te sprawy nie wiem. Jak poleci mi danonki to wyłamię się i znajdę innego
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

teraz godziny otwarcia sa tylko dwie od 11-12 i od 12-13 a my na 11 pojechalismy na mikolaja do kuzynki i od razu na obiad do tesciowej, wiec sila rzeczy lyzwy przepadly a tak sie pojaralam 
hehe

Zje pod warunkiem że jest z przewagą brukselki

zreszta ja to juz wogole be jestem bo tez pilam winko, od czasu do czasu ale zawsze cos