Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-04, 22:08   #2581
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Martus no własnei wczoraj mały dostał 7 butli bo godziny sobi eporzestawiał, mysle ze pójde w najblizszym czasie na jaks kontrole to popytam o te jedzenie przecie dziecka głodzic nie bede

no a w ogóle mam pytanie chodzicie jakos systematycznie do pediatry na kontrole? czy jak sie cos dzieje? a jak systematycznie to co ile chodzicie?
no mi też połozna mówiła, żeby dawać tyle ile dziecko chce, że nie głodzić i nie trzymac się sztywno czasu przerwy między jednym a drugim karmieniem jeśli dziecko się domaga

ja też na kontroli byłam przed szczepieniem
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

poza tym świętujemy dzis 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kupiliśmy wczoraj Fiśkowi pluszako-grzechotkę i chyba mu się mocno spodobała. W sklepie większość czasu wpatrywał się w zadek konika a teraz szarpie go za uszy i łapie za nóżki. Fajny wydatek Załączam zdjęcia z kolegą ( o i widać brudek no coż )
jaki słodziak przecudny
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mamy jednak powtórkę z rozrywki, bo jakby wróciło rozwolnienie. Musimy jutro iść do lekarza.
co za pech, oby szybko mu przeszło i biedak nie cierpiał spokojnej nocki życzę i daj znać jutro co lekarz powiedział
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
moja podnosi główkę na sztywno jak z nią robię takie ćwiczenie jak w załączniku
Któraś z Was może ten zestaw co Tusia kiedyś wklejała?
jak ładnie ćwiczycie
Cytat:
mieliśmy gości nooo
byliśmy, bo od jutra zapowiadają deszcz i deszcz ze śniegiem wiec już w ogóle nie pójdziemy, a w tym tyg przez ten smog byliśmy aż 2razy a postawilam bude, mala opatulona kocykiem - myślę, ze jej tam nie było nic, a jak szliśmy tak, ze wiatr wiał w wózek to obróciłam i wiozłam go tyłem ja nie słyszałam żeby wiatr miał przeszkadzać w spacerach

a! i pokażę Wam mojego żółwika

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:08   #2582
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dziękujemy Wszystkim Ciociom za życzonka i komplementy dla naszej Niuni. dziś strzelała popisy u cioci na imieninach - od gugania, po nawoływanie maaaaaaaaaaaa ( bo jak napisze, że maaaamuuu woła to mi nikt nie uwierzy ) po koncertowe spanie 2 godziny i nie obudziła się nawet przy ubieraniu wkładaniu do fotelika. strasznie niegrzeczne to moje dziecko

Cytat:
witam niedzielnie

tylko na moment bo zaraz wpadają znajomi Gunia dostała na mikołaja od dziadków ręcznik z kubusiem puchatkiem i dwie duże butle dr browna
fajny prezent - bo przeciez żarłok mały juz łoi 150 ml mleczka...a mojego wczoraj zdziamała 160 ml.Nie urobie na nią

wow, moja w życiu tyle na raz nie zjadla

poza tym świętujemy dzis 2 miesiące

gratulacje dla Słoneczka

super ze wizyta udana, a Agacia faktycznie straaaasznie niegrzeczna

taaaa, niegrzecznaaaaaaa

przepiekna trzymiesięczna niunia

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Danika wspolczuje smierci babci

za skonczone msce....

Olivka grzeczna...spi juz od ponad 2 h...meczymy sie z katarem....nic nie pomaga...a ja tez jestem chora....ogolem masakra....
żeby szybko przeszło

Cytat:
Kupiliśmy wczoraj Fiśkowi pluszako-grzechotkę i chyba mu się mocno spodobała. W sklepie większość czasu wpatrywał się w zadek konika a teraz szarpie go za uszy i łapie za nóżki. Fajny wydatek Załączam zdjęcia z kolegą ( o i widać brudek no coż )
ten twój Fifi wymiata, cudny jest a brudek

Cytat:
Cotka szybko ten Twój Fifi interesuje się zabawkami!!! Nasz owszem popatrzy, ale nie ma szans by chciał dotykać, nie ciekawi go to. Jak mu włożę do rąk, to owszem, potrzyma, ale jeszcze bezwiednie.

Franio to w ogole jakoś na odwrót się rozwija, nie przewraca sie, unosi tyłek i nogi i raczkuje głową do tyłu, do tego tak gada i śpiewa i śmiesznie wymawia rrrrrr, że szok. Jak mu robię "kosi kosi łapci", to śpiewa razem ze mną, uwielbia to!

Mamy jednak powtórkę z rozrywki, bo jakby wróciło rozwolnienie. Musimy jutro iść do lekarza.
Ancia żeby to nic poważnego nie było

Cytat:
moja podnosi główkę na sztywno jak z nią robię takie ćwiczenie jak w załączniku
Któraś z Was może ten zestaw co Tusia kiedyś wklejała?

eno fajnie się interesuje
a brudek jak brudek chyba większość go ma moja na pewno

ja na mikołaja od chrzestnej zamówiłam motyla lamaze o TAKIEGO
ale fajowy wow ponoc to droga firma ta lamaze, ale cena motyla oki

Cytat:
Napisane przez Thaya Pokaż wiadomość
śliczna!!
filipek ma włoski taki jasny brąz a na niektórych zdjęciach też rude wychodzą, a na niektórych czarne hehe

i gratuluje 3 miesięcy- unas jutro 2!
no to pewnie złudzenie optyczne za 2 miesiące Filipka

Cytat:
kurcze ja sie własnie martwie ze ona za duzo je....ale po tej 150 na noc spi do rana wiec chyba nafutrowana jest jak tak czytam ile wasze wielkie chłopiska jedzą to sie zaczynam martwic nie chce zeby była grubaskiem...ale jakoś rewelacyjnie nie przybiera wiec moze poprostu tak ma....ja tez strasznie duzo jem a szczupła jestem w miare

jaki on juz duzy facet moja sie nie interesuje jeszzcze zabawkami, popatrzy, pogada do zawieszek i na tym koniec

tez mamy taki brudek jakby conajmniej ziemniaki zbierała gołymi rękami

dobre, wykopki
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
1. Czyżbyś pracowała w O. F ??
2. To kochana trzymam kciuki, żeby było do przodu!
3. Małolata, a w środku czuję się jak stara baba. Kręgosłup boli, w kościach strzela, wszystko boli. A rozciągnięta jestem mniej niż moja teściowa. Ale od wczoraj zaczęłam ćwiczyć i mam ambitne plany pracy nad swoim ciałem
4. Daj koniecznie znać co jutro powie lekarz na Franiową biegunkę. Oby szybko minęły Wam problemy!

ale ona ma długie włoski! Amelka z czarnego łepka zrobiła się mały łysolek prawie

Cotka Filipek PRZESŁODKI!!! No zakochać się można!

I pytanie do mam nie z miasta: Jak będziecie wychodzić z maluchami zimą jak zasypie?? Wózkiem??

wózkiem , temu kupiłam na dużych pompowanych kołach. a poza tym u mnie na osiedlu dbają i odsnieżają, albo ubija się sam śnieg wiec też łatwo jechać

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:37   #2583
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko: czy wasze dzieci jak się przewracają z brzuszka na plecki to płaczą Bo Szymon od wczoraj kilka razy fiknął na plecki i za każdym razem zaczął płakać - może się przestraszył
Nie zauważyłam. Czasami pokrzykuje jak się go położy na brzuchu i się podenerwuje, ale to na tyle.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Aaaa powiedźcie mi jakiej emulsji do kąpieli używacie?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:42   #2584
mooonik
Zakorzenienie

przed dzisiejszą kąpielą odłożyłam do siatki 7par pajacy w rozmiarze 3-6m, które okazały się za małe na moją pannę jak tak dalej pójdzie to nas puści z torbami to nasze dziecię

Cytat:
sesja byla dzisiaj..... za tydzien jedziemyb obejrzec zdjecia....ale wezmiemy chyba tylko to darmowe bo ceny powalaja....swoja droga mogli pokazac wczesniej cennik to bym malej nie fatygowala dzisiaj....tym bardziej ze obie jestesmy chore....
Sesja byla super....zrobili nam mase zdjec.....i nie daja zadnego CD , bo wiadomo ze moglibysmy wtedy sobie kopiowac zdjecia....
ejj to nie wiedzieliście wcześniej ile za tę sesję zapłacicie jak to???
i bardzo dziwne z tym,że nie dają na CD, przecież to Wasze zdjęcia i co ich to obchodzi czy sobie skopiujecie czy nie

Cytat:
Jutro czeka nas lekarz (obyśmy przetrwali noc). Biegunka wróciła .
jejku trzymajcie się Aniu, zaciskam kciuki i mam nadzieję, że rano wpadniesz z dobrymi wieściami

Cytat:
kurcze ja sie własnie martwie ze ona za duzo je....ale po tej 150 na noc spi do rana wiec chyba nafutrowana jest jak tak czytam ile wasze wielkie chłopiska jedzą to sie zaczynam martwic nie chce zeby była grubaskiem...ale jakoś rewelacyjnie nie przybiera wiec moze poprostu tak ma....ja tez strasznie duzo jem a szczupła jestem w miare

moja czasem i 170ml zje ale potem odsypia długo w nocy albo w dzień robi sobie większą przerwę, nie będę dziecku żałować jak głodne. A na grubaska też nie wygląda, rośnie mi na długość

siłaczka mała a motylek fajny - musze tez napomknąć chrzestnej
hihi, tzeba kogoś naciągnąć

Cytat:
ale ona ma długie włoski! Amelka z czarnego łepka zrobiła się mały łysolek prawie
I pytanie do mam nie z miasta: Jak będziecie wychodzić z maluchami zimą jak zasypie?? Wózkiem??
Aga - wybacz - ale mnie rozśmieszyło to pytanie A jak inaczej chcesz wychodzić?

moja też już gubi włoski, niedługo też łysolek się z niej zrobi

Cytat:
Idę kąpać małego terrorystę.
Dzisiaj nam koncert urządzał jak siedział w huśtawce i nikt na niego nie patrzył. Jak się patrzyły to już uśmiech i radocha
moja robi to samo, tyle, że w łóżeczku

Cytat:
Mam jeszcze pytanko: czy wasze dzieci jak się przewracają z brzuszka na plecki to płaczą Bo Szymon od wczoraj kilka razy fiknął na plecki i za każdym razem zaczął płakać\ - może się przestraszył
Natka mógł się przestraszyć, bo to jest taka szybka zmiana położenia dla niego- tak jak to co pisałam o odkładaniu do łóżeczka, żeby boczkiem do podłoża i wolno to robić. A tu fika się szybko z brzucha na plecy i może jego mały mózg jeszcze nie opanować takiej szybkiej zmiany. Jak się wprawi to na pewno będzie miał zabawę

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no mi też połozna mówiła, żeby dawać tyle ile dziecko chce, że nie głodzić i nie trzymac się sztywno czasu przerwy między jednym a drugim karmieniem jeśli dziecko się domaga
ja tak właśnie robię

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ale fajowy wow ponoc to droga firma ta lamaze, ale cena motyla ok
no myśle, że taka znośna, a jeszcze jak ciotka będzie kupować a nie ja to wiesz

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 23:02   #2585
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Moonik to byla promocja...babka nas w centrum handlowym zaczepila....i ladnie wszystko wygladalo.....Mialo byc w cenie sesji kilka zdjec a dzisiaj sie okazalo ze tylko jedno jest i to 10x15 a jesli chcemy wiecej to najtansze jest ....za 295f
Rozboj w bialy dzien.... co do CD to sie wku...... ale to jest taka agnecja ktora robi profesjonalne zdjecia i potem mozesz sobie do tego wybrac rame.....wiec nie chca zebys kopiowala i drukowala te zdjecia gdzie indziej....cwaniacy
A Olivka mialaby takie sliczne zdjecia.... zla jestem na siebie ....bo smaka sobie zrobilam.....
Stary 2011-12-04, 23:21   #2586
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moonik to byla promocja...babka nas w centrum handlowym zaczepila....i ladnie wszystko wygladalo.....Mialo byc w cenie sesji kilka zdjec a dzisiaj sie okazalo ze tylko jedno jest i to 10x15 a jesli chcemy wiecej to najtansze jest ....za 295f
Rozboj w bialy dzien.... co do CD to sie wku...... ale to jest taka agnecja ktora robi profesjonalne zdjecia i potem mozesz sobie do tego wybrac rame.....wiec nie chca zebys kopiowala i drukowala te zdjecia gdzie indziej....cwaniacy
A Olivka mialaby takie sliczne zdjecia.... zla jestem na siebie ....bo smaka sobie zrobilam.....
yyyyyyyyyyy masakra
jedno zdjęcie kosztuje 295f ?!?!?! no promocja jak się patrzy
przyjedź do mnie, zrobię Ci sesyjkę za free

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Cotka ja używałam Hippa 2w1, ale chyba Julika uczulił- właśnie jestem na etapie kąpieli w krochmalu

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 08:21   #2587
19natka88
Zakorzenienie

Hej Dziś nie było tak pięknie ale nie mogę narzekać Moje dziecko nauczyło się "mówić" neee i dii I kończymy dzisiaj 3 miesiące

Cytat:
Hm no to może faktycznie się przestraszył

Cytat:
dziękujemy Wszystkim Ciociom za życzonka i komplementy dla naszej Niuni. dziś strzelała popisy u cioci na imieninach - od gugania, po nawoływanie maaaaaaaaaaaa ( bo jak napisze, że maaaamuuu woła to mi nikt nie uwierzy ) po koncertowe spanie 2 godziny i nie obudziła się nawet przy ubieraniu wkładaniu do fotelika. strasznie niegrzeczne to moje dziecko
Bardzo niedobra dziewczynka z twojej córci

Cytat:
Nie zauważyłam. Czasami pokrzykuje jak się go położy na brzuchu i się podenerwuje, ale to na tyle.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Widocznie coś mu nie pasuje
Ja mam Nivea 2w1 Szampon i płyn do kąpieli.

Cytat:
Natka mógł się przestraszyć, bo to jest taka szybka zmiana położenia dla niego- tak jak to co pisałam o odkładaniu do łóżeczka, żeby boczkiem do podłoża i wolno to robić. A tu fika się szybko z brzucha na plecy i może jego mały mózg jeszcze nie opanować takiej szybkiej zmiany. Jak się wprawi to na pewno będzie miał zabawę
Mama mi to samo zasugerowała ale wolałam się jeszcze was dopytać

Cytat:
Zdzierstwo totalne

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 08:31   #2588
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Jeszcze dzisiaj nikogo nie było, czy mi się wizaż zawiesił?

W ogóle wczoraj dawałaście takie piękności w załącznikach, a ciocia Malgosia zapomniała posłodzić
Żółwiki, brudki, strojnisie w sukienkach, wszystkie - poprostu boskie te nasze brzdące

Nic się nie wyspalam dzisiaj...
Wczoraj pojechałam na spotkanie z koleżanką. Tż został ze Stefankiem. I jak tylko wyszłam z domu, moje kochane dziecię urzadziło tacie arię operową Podobno usnął na 15 minut i płacz i znowu 15 minut i płacz...
O 18 go nakarmił. Nawet nie budziliśmy go na kąpanie o 20. I zgadnijcie...Stefan spał do 3! Od 18! A nie wyspałam się bo się budziłam co chwilę sprawdzać, czy z nim wszystko okej

Cotka ja używam hippa 2w1 i potem do tego dolewam oliwki bambino. Woda tłusta, wanienka tłusta, ale skórę Stefek ma ładnie nawilżoną i oprócz dupska nie smaruję go już niczym.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Hej Dziś nie było tak pięknie ale nie mogę narzekać Moje dziecko nauczyło się "mówić" neee i dii I kończymy dzisiaj 3 miesiące

Dziewczyny już jest grudzień za chwilę nowy rok!
Stary 2011-12-05, 09:02   #2589
gerda
Zadomowienie

witam się

pewnie teskniłyscie

Anica moja Kaja z zabawkami ma tak samo, zdecydowanie woli swoje rączki

Danika przykro mi z powodu babci

Aa2
my chodzimy na kontrole na sczepieniu i bylismy raz u pediatry jak było podejrzenie skazy

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:06   #2590
Thaya
Raczkowanie

ja wiedziałam że tak będzie!! Synek zachorował w swoje święto-2 miesiące! mąż jest chory, do minimum ograniczyliśmy jego kontakty z Filipkiem, ale zaraził go dobrze że akurat dziś mamy tą kontrolną wizytę...

Mały kaszle, kicha, tak jakby krztusił się katarem, no masakra tak mi go szkoda już wczoraj coś podejrzewałam bo w ogóle apetytu nie miał. A dziś zamiast 120 wypił 30ml mleczka o 7 i więcej nie chce

I aż płakać mi się chce bo do tego jest taki dzielny i pogodny,leży na macie i między kaszlem a kichaniem gada do zabaweczek i się uśmiecha, mój bohater!

miłego dnia życzę i dużo zdrówka dla wszystkich dzieciaczków co są przeziębione!!
Stary 2011-12-05, 09:08   #2591
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jeszcze dzisiaj nikogo nie było, czy mi się wizaż zawiesił?

W ogóle wczoraj dawałaście takie piękności w załącznikach, a ciocia Malgosia zapomniała posłodzić
Żółwiki, brudki, strojnisie w sukienkach, wszystkie - poprostu boskie te nasze brzdące

Wczoraj pojechałam na spotkanie z koleżanką. Tż został ze Stefankiem. I jak tylko wyszłam z domu, moje kochane dziecię urzadziło tacie arię operową Podobno usnął na 15 minut i płacz i znowu 15 minut i płacz...
O 18 go nakarmił. Nawet nie budziliśmy go na kąpanie o 20. I zgadnijcie...Stefan spał do 3! Od 18! A nie wyspałam się bo się budziłam co chwilę sprawdzać, czy z nim wszystko okej

Cotka ja używam hippa 2w1 i potem do tego dolewam oliwki bambino. Woda tłusta, wanienka tłusta, ale skórę Stefek ma ładnie nawilżoną i oprócz dupska nie smaruję go już niczym.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Masakrycznie szybko zleciał ten rok a my wczoraj mieliśmy pierwszą rocznicę teoretycznego poczęcia naszej Zuzi (datę ostatniej miesiączki) no i tak jak pisałam wczoraj 3 miesiące i jednocześnie 13 tygodni Zuzi

I chyba (odpukać) skok nam się skończył w końcu bo dzisiaj Zuzia spała ładnie od ok 21.30 do 6.30 czyli tak jakby wraca do swojego rytmu. Zobaczymy jeszcze co dzień przyniesie, czy dalej taka marudna będzie czy już grzeczny aniołek się stanie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:10   #2592
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wiedziałam że tak będzie!! Synek zachorował w swoje święto-2 miesiące! mąż jest chory, do minimum ograniczyliśmy jego kontakty z Filipkiem, ale zaraził go dobrze że akurat dziś mamy tą kontrolną wizytę...
Dużo zdrówka dla zucha Filipka
Stary 2011-12-05, 09:10   #2593
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Mały kaszle, kicha, tak jakby krztusił się katarem, no masakra tak mi go szkoda już wczoraj coś podejrzewałam bo w ogóle apetytu nie miał. A dziś zamiast 120 wypił 30ml mleczka o 7 i więcej nie chce

I aż płakać mi się chce bo do tego jest taki dzielny i pogodny,leży na macie i między kaszlem a kichaniem gada do zabaweczek i się uśmiecha, mój bohater!

miłego dnia życzę i dużo zdrówka dla wszystkich dzieciaczków co są przeziębione!!
Oj oj oby lekarz pomógł i przeziębienie poszło precz i buziaki dla dzielnego chłopca

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:14   #2594
gerda
Zadomowienie

Cytat:
gartulacje

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

zg
Cytat:

zdrówka

Stary 2011-12-05, 09:41   #2595
anciaahk
kosmitka

Dziękuję wszystkim za kciuki. wczoraj Franio znów dostał smectę i zahamowało to kupale. Dzisiaj na 11.50 mamy lekarza, oby to nie było nic poważnego. Jakby było mało od rana na górze mamy remont, nie wiem, czy nie lepiej na te kilka dni przenieść się do teściów. Siedzę z małym zamknięta w pokoiku na dole, ale non stop Ci majstrzy łażą, stukają, ehhh.
Cytat:
praca jest w takich godzinach bo to firma z naleciałościami komunistycznymi, wielki zakład ale nadgodziny przy tych projektach o których pisałam zdarzają sie często i niestety nie są płatne :/
Nadgodziny i platne? Nie znam takiego pojęcia .
Cytat:
1.Małolata, a w środku czuję się jak stara baba. Kręgosłup boli, w kościach strzela, wszystko boli. A rozciągnięta jestem mniej niż moja teściowa. Ale od wczoraj zaczęłam ćwiczyć i mam ambitne plany pracy nad swoim ciałem

2.I pytanie do mam nie z miasta: Jak będziecie wychodzić z maluchami zimą jak zasypie?? Wózkiem??
1. Zobaczysz, strzelę Ci w ucho. Ostatnie zdanie o pracy podoba mi się zdecydowanie lepiej! Nastawienie jest bardzo ważne małolato . Jejku jaka ja byłam niedojrzała, jak miałam 22 lata. Nie wyobrażam sobie wtedy bycia mamą, chociaż z drugiej strony żałuję, że nią wcześniej nie zostałam, teraz miałabym już duuuże dziecko .
2. Wózkiem, a jak inaczej. Myślałam też o saneczkach, ale chyba Franuś jest za mały.
Cytat:
Po tym, że butelki są tłuste po mleku Do tego moja położna tak zasugerowała kiedy pytałam ją o częste ulewanie Szymka
O to moje butle nie są tłuste. A z czego to wynika? Dlatego pewnie Franio mniej przybiera od Waszych dzieciątek.
U nas ulewanie zaczęło się od kilku dni i to dość mocne, więc na pewno coś jednak mu dolega.
Czy ja gratulowalam Szymkowi 3 miesięcy?? Jak nie, to teraz gratuluję! Buziaki od Frania!
Cytat:
1. No to chyba dobrze dzialam z katarem
2.Och 'kochana' deweloperka... A zrobią Wam to za darmo?
3.Spóldzielnia mleczarska Ancia.
4.Hahaha Ancia mój też raczkuje na plecach
Wszystko będzie dobrze. Jutro się wyjaśni skad ta biegunka. Spokojnie
1. Wiesz, ja to robię na czuja, więc nie wiem, cy dobrze .
2. Tak, za darmo, mamy jeszcze mieszkanie na gwarancji. Muszą rozebrać 2 ściany a 2 rozkuć , a remont przecież zakończyliśmy 3 miesiące temu. Trafia mnie coś brzydkiego.
3. To raczej mała krówka niż spółdzielnia.
4. A widzisz, coś w tym jest. Wczoraj puściłam do chrzestnych nagranie jak Franek śpiewa - byli zachwyceni. Przestałam się przejmować, czemu nie chwyta, nie przewraca się - bo to mnie martwiło. Po prostu rozwija się w swoim tempie i tyle.
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Anica moja Kaja z zabawkami ma tak samo, zdecydowanie woli swoje rączki
Czyli jest nas więcej .
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Masakrycznie szybko zleciał ten rok a my wczoraj mieliśmy pierwszą rocznicę teoretycznego poczęcia naszej Zuzi (datę ostatniej miesiączki) no i tak jak pisałam wczoraj 3 miesiące i jednocześnie 13 tygodni Zuzi
Martunia bardzo szybko czas zleciał, zaraz minie rok jak już nie pracuję, jak pomyslę, że zaraz czeka mnie powrót do pracy to aż mnie trzęsie. Takiego maluszka zostawić w domku, ehhh .

W ogóle dzisiaj przez to zamknięcie w pokoiku ogarnął mnie leń.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:48   #2596
kapka
Zadomowienie

hello...ponadrabiam Was na raty

Po pierwsze dziękuje w imieniu Marcela za komplementy

Thaya-czapka mikolajowa jest duża, tylko podwinęłam ją pod główke
Martusiaa-dla Bartusia!!

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry niedzielnie
U nas dzisiaj noc niespodzianka... Nakarmiłam Kamcie jak zwykle ok. 20, usnęła i obudziła się dopiero o 0.30. Dostała cycka i kilka razy mi zasypiała, ale brzuszek zaczął ją męczyć i mi się wybudzała. Dałam kropelki, wściekła już byłam i w końcu posłuchałam męża i wzięłam ją do nas do łóżka. Znowu dałam cyca i usnęła ok.2. I spała do 7!! Ja się obudziłam pół godziny wcześniej i się zaczęłam martwić o co chodzi. Za to jak się dossała rano tak ciągnęła z obydwu cycków w sumie przez 2 godziny

superrodzice troszke sie wyspali

U nas też wczorajsza wizyta udana. Dostaliśmy matę, na początku Niunia jeszcze spała, potem trochę się poprzyglądała gościom, a w końcu zaczęła koncert. I znajomi się zmyli W ogóle to śmiesznie było patrzeć jak to on bardziej jest zainteresowany dzieckiem, zaglądał do niej, zagadywał itp a jego żona jakoś w ogóle wzruszona dzieckiem nie była. No ale u nich to tak jest, ze on by chciał mieć swoje, a ona nie...

ja też kiedyś "byle jak najdalej od dzieci"potem instynkt zadziałał i zmieniło się moje nastawienie o 360 stopni.

Widziałyście to? Aż się popłakałam... Nie wiem co bym takim bydlakom zrobiła, normalnie brak słów
Masakra, aż sie w głowie nie mieści

Indygo- dla księżniczki za 3 miesiącepiękna jest!
Ma już kawalera czy moge rezerwować na synową ??

Cytat:
A tak w ogóle to witam niedzielnie i chwalę się podwójnym świętem mojej niuni, tzn. skończyłyśmy dzisiaj 3 miesiące i jednocześnie 13 tygodni i tatuś nasz ma jeszcze dzisiaj imieniny także świętujemy całą rodzinką
Dla malutkieji dla tatusia Wszystkiego Naj!!!

Cytat:
My chodzimy co 6 tygodni przy okazji szczepionki, choć byliśmy dodatkowo 2 razy - za pierwszym razem z powodu kataru i kaszlu i potem na kontroli
My tak samo, jak nic się nie dzieje, to nie chodzimy.

Cytat:
a no bo jestem do doopy. 22 lata a czuję się jak stara baba i tyle w tym temacie.
To co ja mam powiedzieć? w sobote jeszcze ładne okragłe 25 latek, a wczoraj stukneło o jedno do przodu

Cytat:
Czy Wasze dzieciątka też tak dźwigają główki leżąc na pleckach? Bo moja Zuzinka tak się dźwiga że szok, podpiera się na łokciach i heja do przodu a do tego żeby było śmieszniej to jeszcze nóżki podnosi hehe
Tak samo.

Cytat:

Franio to w ogole jakoś na odwrót się rozwija, nie przewraca sie, unosi tyłek i nogi i raczkuje głową do tyłu, do tego tak gada i śpiewa i śmiesznie wymawia rrrrrr, że szok. Jak mu robię "kosi kosi łapci", to śpiewa razem ze mną, uwielbia to!

fajnie musi wyglądać to jego śpiewanie

A jak dzisiaj-lepiej coś??oby było to tylko chwilowe

Cotka-przekochany ten Twój Filip a z brudkiem za paznokciami to chyba każda mama walczy

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:12   #2597
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

kochana zycze zdrowka dla Filipka....
a pewnie malo je bo moze ma zatkany nosek.... my dalej meczymy sie z katarem.... mala tez kicha i kaszle jesli jej ten katar zleci do gardla.... ale tak jak Twoj synus usmiecha sie i sie bawi,,.,,,

Moonik Ty mnie tak nie kus ta sesja za free bo wpadne do Ciebie

Natka caluski dla maluszka za skonczone 3 msce...

Gerda witaj

Malgos1983 ta Nowy Rok.... za chwile bedziemy robic imprezki z okazji roczka....
Stary 2011-12-05, 10:15   #2598
kapka
Zadomowienie

Moonik -żołwik przecudowny

Cytat:

nie kąpie w emulsjach jak na razie. Używamy mydła Oliatum-tą polską wersje.

Cytat:
Dla Szymona nasze chłopaki razem dzisiaj świętują 3 miechy

A co do tego przewracania,może się przestraszył?Spróbuj go sama b. delikanie przewrócić i zobaczysz jaka będzie jego reakcja.

Monia- zdzierstwo niesamowiteszkoda było tylko Waszego czasu.

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
witam się

pewnie teskniłyscie
pewnie że tęskniłyśmy

Cytat:

Zdrówka dla synka!!wysyłamy pozytywne fluidy

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:25   #2599
gerda
Zadomowienie

Kapka sto lat

Monia
doczytałam o sesji, masakra

Stary 2011-12-05, 10:31   #2600
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

Monia- zdzierstwo niesamowiteszkoda było tylko Waszego czasu.

ej...szkoda gadac...tym bardziej ze obie z mala jestesmy chore....

Cotka co do srodkow do kapieli to my od kilku dni sie nie kapiemy ale tak na serio to my mamy Nivea 2w1

Ancia super ze Franiowi sie polepszylo....

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Kapka 100 lat i spelnienia marzen
Stary 2011-12-05, 11:12   #2601
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo i deszczowo

Cytat:
Aga - wybacz - ale mnie rozśmieszyło to pytanie A jak inaczej chcesz wychodzić?
podobno są specjalne sanki dla niemowląt, więc biorąc pod uwagę, że jest inna opcja niż wychodzenie z wózkiem pytanie raczej traci na swej zabawności Bo o ile w mieście można śmigać po odśnieżonych chodnikach to u mnie na wiosce nie zawsze jest tak wesoło

Cytat:
j
Mały kaszle, kicha, tak jakby krztusił się katarem, no masakra tak mi go szkoda już wczoraj coś podejrzewałam bo w ogóle apetytu nie miał.
Mój chłop też przeziębiony i mała też zaczyna kaszleć, choć tata unika kontaktu z małą. Też działam solą, fridą i maścią majerankową.

Cytat:
1. Zobaczysz, strzelę Ci w ucho. Ostatnie zdanie o pracy podoba mi się zdecydowanie lepiej! Nastawienie jest bardzo ważne małolato . Jejku jaka ja byłam niedojrzała, jak miałam 22 lata. Nie wyobrażam sobie wtedy bycia mamą, chociaż z drugiej strony żałuję, że nią wcześniej nie zostałam, teraz miałabym już duuuże dziecko .
2. Wózkiem, a jak inaczej. Myślałam też o saneczkach, ale chyba Franuś jest za mały.
a strzelaj! Ale strzelać do starszej pani to nie wiem czy wypada Wiesz - życie sprawiło, że musiałam szybciej dojrzeć. Bardzo chciałam maluszka i jestem teraz najszczęśliwszą mamą na świecie. Za to jak patrze na moje koleżanki - równolatki, to czuję się przy nich jak starsza siostra. Moja znajoma (w moim wieku) ostatnio była zobaczyć Amelkę, po czym ze skrzywioną miną stwierdziła, że dzieci są NAWET fajne, ale nie dla niej. To o czym ja matka wariatka miałam z nią rozmawiać

A co do wychodzenia zimą - podobno są sanki dla niemowląt

Cytat:

To co ja mam powiedzieć? w sobote jeszcze ładne okragłe 25 latek, a wczoraj stukneło o jedno do przodu

STO LAT!!

A mi nie chodzi o to, że czuje się stara, tylko że moje ciało ze mną nie współgra. Problem z kręgosłupem.

Acelinka/Caltea a stosując Azalie jak jest z okresem? Jest w takich samych odstępach jak przed ciążą? A miałyście jakieś krwawienia od tej Azalii? Bo niby może się jakieś krwawienie pojawić

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Dziewczyny - po urlopie macierzyńskim podstawowym należą mi się 2 tyg dodatkowego. Potem mogę wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy. I pytanie - czy po tym url. wypocz. mogę od razu iść na wychowawczy??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-12-05 o 10:54
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:13   #2602
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie chcialam napisac odruchowo brzuchatki..

Kapko sto lat!!!!

zaraz sprobuje ponadrabiac
Stary 2011-12-05, 11:20   #2603
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
no i po całym dniu i ja cos skrobne żebyscie o mnie ni ezapomniały

Lu żądam ciasteczek
Monik jak przeczytałam o twoich znajomych to az mi sie ocza zaszkliły , wiem nei znam ich ale strasznie sie ciesze ze sa na swiecie tacy ludzie super ze chcą stworzyc dom maluchowi-oby wiecej takich ludzi

a ja po plotach było super spotkałam sie z dziewczynami z którymi pracowałam keidys tzzn z dwoma mam stały kontakt a dwie ściągnełam i w koncu udało sie spotkac w piatke mam nadzieje z euda nam sie to teraz czesciej niz raz na prawie 3 lata

jutro wraca jua mezus strasznei sie cieszę bo widze ze mały chyba odczówa brak tatusia bo poprzestawial sobie godziny na karmienie w nocy i jakos tak źle mu sie śpi, jak tatus w domku to idzie spac po 22 i wstaje ok 3-4 na jedzenie a od wczorak drzemie juz koło 20-21 ale tak jakos mało spokojnie i wczoraj na jedzenie wstał koło 2
Przesle Ci kochana, wczoraj zrobilam nastepne

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Ale tu cisza. Jedynie Cotka po północy coś skrobnęła, a reszta widzę, że się weekenduje.
Młode w Krak. Dziecko najmłodsze spi w wozku, obiad czeka na gotowanie, ale ja mam lenia!!!
Dzisiejsza noc była jakaś niesamowita. Spałam jak kamień, nawet nie wiem kiedy i ile razy karmiłam dziecko. O odkładaniu do łóżeczka nawet nie było mowy, bo wybudzalam się tylko na kolejne karmienia. Spalam snem kamiennym, a Leoś skorzystal bo spał razem z nami. Za to mu sie lekko poprzestawialo i o 6 był już gotowy do zabawy. Troszkę koopa go wybudziła i męczył się z nią do 8:00, ale nie było tragedii.

Mam do Was pytanie. Jesteśmy na kupnie narożnika do naszego sypialnio-salonu. Malż sie uparł na skórę, a ja nie chcę. Stąd moje pytanie: czy macie może kanapy skórzane i próbowałyście na nich spać? Czy są strasznie niekomfortowe? I czy w lecie kleją się tragicznie? Prosze Was o swoje spostrzeżenia, bo jedziemy na zakupy we wtorek.
Mamy skorzana kanape i jest calkiem calkiem, w lecie sie nie klei i spi sie wygodnie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mały chwilowo kimnął- w końcu to wpadam

Dziś byliśmy na przydługim spacerze i juz myślałam,ze mamznów zastój bo kula w piersi i po pierwszym karmieniu nie zeszła. Przy następnym juz ok. Na wszelki wypadek obłożyłam ise kapusta. Nawet nie wyobrazacie sobie jakiego stersa załapałam. Az sie popłakałam, ze znow mnie walka czeka
No nic- mam nadzieje,ze sie rozeszlo na dobre.

nie wyobrazam sobie wrecz takiego poswiecenia

No wiesz- takie rzeczy na "dzień dobry"
A tak serio to witaj Fajnie,ze tak szeroko nam się przedstawiłaś. Filipek cudny!
Mój mały tez zaczyna łapki pachać do paszczy Teraz taki etap.

W Dojczlandzie siedzi jeszcze Ellabailasola ale ostatnio cos dawno jej nie było.

Mój mały tez lubi podróze autem- po sczepieniu nam się to bardzo sprawdziło- runda honorowa po obwodnicy miasta i mały ładnie się uspokoił

Ze spaniem bardzo zazdroszczę!

Ja na samym początku tez dokarmiałam małego mm- właśnie gł. na noc. Ale teraz starcza pierś- moja kulawa pierś

Jakie on ma cudowne oczy! A uśmiech! Oj kolejny łamacz serc nam rośnie- plasuję Go zaraz za Lullkowym Mikusiem z szelmowskim usmiechem

Wizyty u dent. nie zazdroszcze.

Po pierwsze bardzo współczuje...

Po drugie- ja bym nie brała. Piotrka nie braliśmy- mąż został w domu. Za to kuzyn był z córeczka i nie powiem jej płacz, tudzież zabawowy chichot lekko mnie irytował - kurde nawet brak mi słowa na opisanie co mnie denerwowało. Ale jakoś nie bardzo mi było. Nie wiem. Moza ja jestem inna.
Widziałam tylko katem oka jak kuzynka próbowała zwrócić uwagę kuzynowi by wyszedł z dzieckiem ale jakoś nie zatrybił...
Z kościoła właśnie przecież można wyjść, gorzej potem na dworze, przy pochówku.

i oby tak zostało

masakra! Ale to cos jak ja miałam isc na usg bioderek z Piotrusiem- na ten rok juz nie rejestrowali i wyszło mi ze powinnam byla sie umowic m-c przed jego narodzinami

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Ach i Caroline odpisała mi na smska :
Pisała, ze teskni za nami, że Kamilek rosnie jak na drożdzach i zaczyna pokazywac charakterek. Jakmu sie cos podoba to daje glośno znać.Pozno chodzi spac o 24-1 ale za to ładnie śpi w nocy. No i wyjezdzaja w podroz 100km do kuzyna.
Sisku ach te Twoje biedne piersiatka pozdrow Carol

Cytat:
Będzie mial chrzest bojowy Ale potem Kochana, potem będzie już z górki. Zrob mu szkolenie i da radę

Mój ojciec chorujący na rzs miał badanie przepływów w mózgu, czy coś takiego...i wykryli mu jakieś miażdzycowe tematy. Kontrola u neurologa. Termin za 10 mc-y Nie mówiąc o innych specjalistach...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Lullaaa wyszły Ci te ciastka? Ile to jest 255g mąki bo nie mam wagi? Albo Cotka może mi zważysz na tej wadze Filipkowej ile to będzie w przeliczeniu na szklanki
Wyszly 255 gram mialam odmierzone w takim specjalnym pojemniku gdzie sa zaznaczone gramy i litry ale nie sprawdzalam ile to szklanek 140 gram to napewno jedna szklanka
Stary 2011-12-05, 11:26   #2604
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

witam, w wietrzny poniedziałek, ale daje czadu pogoda. "last christmas" w radiu przy takiej pogodzie brzmi conajmniej głupio

Cytat:

o proszę, jak neeeeeeeeee już umie to ciekawie sie zapowiada

Bardzo niedobra dziewczynka z twojej córci

oj baaaardzo

Widocznie coś mu nie pasuje
Ja mam Nivea 2w1 Szampon i płyn do kąpieli.

ja też, ale jakoś zapach mi nie leży, wolałam hipp 2w1 ale nigdzie go kupić nie mogę
Cytat:
Dzień dobry
Jeszcze dzisiaj nikogo nie było, czy mi się wizaż zawiesił? W ogóle wczoraj dawałaście takie piękności w załącznikach, a ciocia Malgosia zapomniała posłodzić

dziękujemy, dziękujemy

no matka-wariatka no to tatuś zobaczył jak to jest samemu z maleństwem

no masakra jakas, zaraz rok jak w ciąże pozachodziłyśmy

Cytat:

żeby Filipek szybko wyzdrowiał

Cytat:

ohoho, a to rocznic było

I chyba (odpukać) skok nam się skończył w końcu bo dzisiaj Zuzia spała ładnie od ok 21.30 do 6.30 czyli tak jakby wraca do swojego rytmu. Zobaczymy jeszcze co dzień przyniesie, czy dalej taka marudna będzie czy już grzeczny aniołek się stanie

ale śpioch, 9 godzin ciągiem szoook

a Kapka, now sumie ostatnio Agacia leżała w jednym łóziu z Tomciem Miss.hot ....... Marczello moze walczyć

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-12-05 o 11:58
Stary 2011-12-05, 11:26   #2605
danika
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR=Black]Ponoć między 6 a 12 tyg po porodzie jest najbardziej wskazane

Mam jeszcze pytanko: czy wasze dzieci jak się przewracają z brzuszka na plecki to płaczą Bo Szymon od wczoraj kilka razy fiknął na plecki i za każdym razem zaczął płakać - może się przestraszył
to mam jeszcze czas

a szymek pewnie faktycznie sie wystraszył

Cytat:
Jak chce wcześniej (a tak się często zdarza nawet jak wypije 170!) zazwyczaj po 2h to daję mu herbaty albo wody z odrobiną glukozy i przetrzymam go do tych 3h. Boję się, żeby nie mial znowu problemów z brzuszkiem jak wszystkiego nie strawi. Acha. No i staram się zeby dziennie zjadł około 850ml.

ja czasem daje co 2,5h, ale staram sie tez przetrzymywać

Hehehe kolejny głodomorek A dr brown super! Stefkowi się bardzo dobrze z niej pije. Także myślę, że prezent super trafiony!
Pracę masz bardzo podobną do mojej starej...jak czytałam zakres obowiązków to aż się zastanowiłam, czy aby nie pracowałysmy razem
no niestety a szkoda bo byłoby fajnie

Cytat:
zdrówka

Cytat:

masakra...a dopiero co ryczałam ze kolejne święta bez maluszka teraz w koncu chce mi sie świąt

a w sylwestra obchodzimy z małżonem 10 lat bycia razem

Cytat:
STO LAT STO LAT taka młoda dziewczyna i juz dwoje dzieciaków - super...jak dobrze pojdzie to bedziesz młodą babcią

Cytat:
podobno są specjalne sanki dla niemowląt, więc biorąc pod uwagę, że jest inna opcja niż wychodzenie z wózkiem pytanie raczej traci na swej zabawności Bo o ile w mieście można śmigać po odśnieżonych chodnikach to u mnie na wiosce nie zawsze jest tak wesoło

u mnie podobnie, ale mam nadzieje ze az tak nie zasypie zeby sie wózkiem nie dało przejechać...

a strzelaj! Ale strzelać do starszej pani to nie wiem czy wypada Wiesz - życie sprawiło, że musiałam szybciej dojrzeć. Bardzo chciałam maluszka i jestem teraz najszczęśliwszą mamą na świecie. Za to jak patrze na moje koleżanki - równolatki, to czuję się przy nich jak starsza siostra. Moja znajoma (w moim wieku) ostatnio była zobaczyć Amelkę, po czym ze skrzywioną miną stwierdziła, że dzieci są NAWET fajne, ale nie dla niej. To o czym ja matka wariatka miałam z nią rozmawiać
świetnie cie rozumiem bo ja tez juz kilka lat temu marzyłam o dzieciątku...zresztą zawsze wiedziałam ze chce byc mamą a ty jestes faktycznie bardzo dojrzałą i mądrą osóbką

Dziewczyny - po urlopie macierzyńskim podstawowym należą mi się 2 tyg dodatkowego. Potem mogę wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy. I pytanie - czy po tym url. wypocz. mogę od razu iść na wychowawczy??
masz 4 tyg dodatkowego, nie 2 a po wypoczynkowym zaległym mozesz jeszcze wykorzystać część wypoczynkowego za 2012 (tyle dni ile ci przysługuje do czasu wychowawczego - czyli jak bys poszła na wych od maja to za 5 miesiecy ci przysługuje prawie 2 tyg urlopu za 2012)

informacja jest pewna bo własnie jest u mnie mama - kadrowa przez pół życia
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:36   #2606
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
o super, dzięki takiego szukam i cena oki. dziadek ma fundnąć to i za bardzo nie chce go naciągać, a i widzę że do 25 kg, a ma nam na dlugo posłużyć

aaaaaaaaaaaa zapomniałam napisać ( no jak mogłam )
moja Księżniczka kończy dziś 3 miesiące

a kumpela mi napisała, że Mała ma rude włoski..... a o tylko na zdjęciu tak wyszło. nie zebym coś miała przeciw, ale ona z taki wyrzutem mi to napisała ....

Uśmiech dla wszystkich Cioć
Mnostwo caluskow dla slicznotki

Cytat:
A tak w ogóle to witam niedzielnie i chwalę się podwójnym świętem mojej niuni, tzn. skończyłyśmy dzisiaj 3 miesiące i jednocześnie 13 tygodni i tatuś nasz ma jeszcze dzisiaj imieniny także świętujemy całą rodzinką
No gratulacje

Cytat:
no gratulacje
impreza jak sie patrzy musi byc

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Gosia ile dajesz mleka Stefciowi? i ile butli wypija? bo ja mam na Nanie napisane ze mam dawac po 120 i ze 6 butli w ciagu dnie ale ja mam wrazenei ze on chce wiecej, ile jadł Stefcio jak maił niecałe 2 miechy? pamietasz?
Kurcze ja robie Mikiemu pelna butle a to wychodzi jakies 130 ml moze i on tez jest jeszcze glodny po zjedzeniu, musze wypytac teraz pediatry czy mozemy mu dawac wiecej bo przeciez ilosc karmien w ciagu doby mu sie znacznie zmniejszyla.

Cytat:
Jest po prostu boski

Cytat:
1. Czyżbyś pracowała w O. F ??
2. To kochana trzymam kciuki, żeby było do przodu!
3. Małolata, a w środku czuję się jak stara baba. Kręgosłup boli, w kościach strzela, wszystko boli. A rozciągnięta jestem mniej niż moja teściowa. Ale od wczoraj zaczęłam ćwiczyć i mam ambitne plany pracy nad swoim ciałem
4. Daj koniecznie znać co jutro powie lekarz na Franiową biegunkę. Oby szybko minęły Wam problemy!

Cotka Filipek PRZESŁODKI!!! No zakochać się można!

Mam ten sam dylemat, co prawda te nasze peryferia maja prawa miejskie ale co roku nas tak zasypuje ze nie mozna sie nigdzie wydostac, az sie boje zimy w tym roku i nie mam pojecia co ze spacerkami.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Dziękuję wszystkim za kciuki. wczoraj Franio znów dostał smectę i zahamowało to kupale. Dzisiaj na 11.50 mamy lekarza, oby to nie było nic poważnego. Jakby było mało od rana na górze mamy remont, nie wiem, czy nie lepiej na te kilka dni przenieść się do teściów. Siedzę z małym zamknięta w pokoiku na dole, ale non stop Ci majstrzy łażą, stukają, ehhh.

Nadgodziny i platne? Nie znam takiego pojęcia .

O to moje butle nie są tłuste. A z czego to wynika? Dlatego pewnie Franio mniej przybiera od Waszych dzieciątek.
U nas ulewanie zaczęło się od kilku dni i to dość mocne, więc na pewno coś jednak mu dolega.
Czy ja gratulowalam Szymkowi 3 miesięcy?? Jak nie, to teraz gratuluję! Buziaki od Frania!

1. Wiesz, ja to robię na czuja, więc nie wiem, cy dobrze .
2. Tak, za darmo, mamy jeszcze mieszkanie na gwarancji. Muszą rozebrać 2 ściany a 2 rozkuć , a remont przecież zakończyliśmy 3 miesiące temu. Trafia mnie coś brzydkiego.
3. To raczej mała krówka niż spółdzielnia.
4. A widzisz, coś w tym jest. Wczoraj puściłam do chrzestnych nagranie jak Franek śpiewa - byli zachwyceni. Przestałam się przejmować, czemu nie chwyta, nie przewraca się - bo to mnie martwiło. Po prostu rozwija się w swoim tempie i tyle.

Czyli jest nas więcej .

Martunia bardzo szybko czas zleciał, zaraz minie rok jak już nie pracuję, jak pomyslę, że zaraz czeka mnie powrót do pracy to aż mnie trzęsie. Takiego maluszka zostawić w domku, ehhh .

W ogóle dzisiaj przez to zamknięcie w pokoiku ogarnął mnie leń.
Przesylamy z Mikim mnostwo pozytywnych fluidkow dla was
Stary 2011-12-05, 12:00   #2607
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Mamunia na wizażu a dzidziula cos podejrzanie cicho w leżaczku ja patrzę a Agacia Magdę M. na tvnie ogląda

Stary 2011-12-05, 12:04   #2608
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
I dziś waga 5880 czyli idziemy do góry
eno eno
Me bejbe usnęło- szok- bo coś ostatnio się pokłócił z panem snem.
Chociaz dzis w nocy przyszlał i musiałam go budzic bo piers zaczeła mi przeciekać
Cytat:
Dobrze, że to nie zastój Szkoda, że nie można wypróbować gdzieś laktatorów
No fajnie by było jakby tak można się gdzies pozdajać próbnie
Cytat:
Taaa śmiej się śmiej z najlepszej gospodyni domowej na górnym śląsku.I jeszcze się z dziecka mego śmieje. No kurde musiał się chłopak czymś zająć

Cytat:
Archi- Może electric mini? Całkiem niedrogi. U mnie się sprawdzał- czasami, ale lepiej niż ręczny aventu. I wygodniej.
Ale końcówkę ma standardową pewnie? Bo ja sie już zastanawiam czy nie kupic tej silikonowej medeli - ale to aż 60 zł
Cytat:
moja Księżniczka kończy dziś 3 miesiące

a kumpela mi napisała, że Mała ma rude włoski..... a o tylko na zdjęciu tak wyszło. nie zebym coś miała przeciw, ale ona z taki wyrzutem mi to napisała ....

Uśmiech dla wszystkich Cioć
Za 3 mieszki i za ten uśmiech
A w moim łóżeczku przewijak jest marny bo jakiś mega sztywny- i ma taką dziwną deske wkładaną w środek ,ze z boku ranty są. Nie umiem opisac ale my zdegustowani nim jesteśmy.
A materac dokupiłam bo u nas jest to łóżeczko codzienne, wiec chciałam lepszejszy. Tak na jakiś czas to mysle ze na tym z kompletu moze spac

i juz placze
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:10   #2609
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
a w sylwestra obchodzimy z małżonem 10 lat bycia razem

masz 4 tyg dodatkowego, nie 2 a po wypoczynkowym zaległym mozesz jeszcze wykorzystać część wypoczynkowego za 2012 (tyle dni ile ci przysługuje do czasu wychowawczego - czyli jak bys poszła na wych od maja to za 5 miesiecy ci przysługuje prawie 2 tyg urlopu za 2012)

informacja jest pewna bo własnie jest u mnie mama - kadrowa przez pół życia
łeee no to wy już naprawdę stare dobre małżeństwo szacuneczek! Nam w kwietniu stuknie 8 latek

Dziękuje za miłe słowa. Nie wiem czy jestem b. dojrzała, ale chyba nie jest najgorzej

Dzięki Czyli podstawowy mac. mam do 5 lutego + 4 tygodnie (do 4 marca) + 20 dni za 2011 urlopu ( do 2 kwietnia) + 6 dni za 2012 urlopu = 9 kwietnia

A zapytaj proszę mamy jeszcze do kiedy muszę złożyć wniosek o wychowawczy? I czy mogę od razu od 10 kwietnia iść na wychow?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-12-05 o 12:15
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:07   #2610
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
eno eno
Me bejbe usnęło- szok- bo coś ostatnio się pokłócił z panem snem.
Chociaz dzis w nocy przyszlał i musiałam go budzic bo piers zaczeła mi przeciekać

No fajnie by było jakby tak można się gdzies pozdajać próbnie

Ale końcówkę ma standardową pewnie? Bo ja sie już zastanawiam czy nie kupic tej silikonowej medeli - ale to aż 60 zł

Za 3 mieszki i za ten uśmiech
A w moim łóżeczku przewijak jest marny bo jakiś mega sztywny- i ma taką dziwną deske wkładaną w środek ,ze z boku ranty są. Nie umiem opisac ale my zdegustowani nim jesteśmy.
A materac dokupiłam bo u nas jest to łóżeczko codzienne, wiec chciałam lepszejszy. Tak na jakiś czas to mysle ze na tym z kompletu moze spac

i juz placze
dziękujemy za miłe słowa i za fachową opinię. a jakie to łóżeczko masz? bo ja mam taki przewijak z IKei http://4bobas.pl/pielegnacja-i-higie...nge-ikea-p-913 myślisz, ze można by go położyć na tym z łóżeczka?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości