|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
ja też na kontroli byłam przed szczepieniem ![]() Cytat:
Cytat:
spokojnej nocki życzę i daj znać jutro co lekarz powiedziałCytat:
jak ładnie ćwiczycieCytat:
|
|
|
#2582 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby to nic poważnego nie byłoCytat:
Cytat:
za 2 miesiące Filipka Cytat:
Cytat:
wózkiem
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Aaaa powiedźcie mi jakiej emulsji do kąpieli używacie? |
|
|
|
|
#2584 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
przed dzisiejszą kąpielą odłożyłam do siatki 7par pajacy w rozmiarze 3-6m, które okazały się za małe na moją pannę
jak tak dalej pójdzie to nas puści z torbami to nasze dziecię ![]() Cytat:
jak to???i bardzo dziwne z tym,że nie dają na CD, przecież to Wasze zdjęcia i co ich to obchodzi czy sobie skopiujecie czy nie ![]() jejku trzymajcie się Aniu, zaciskam kciuki i mam nadzieję, że rano wpadniesz z dobrymi wieściami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja też już gubi włoski, niedługo też łysolek się z niej zrobi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no myśle, że taka znośna, a jeszcze jak ciotka będzie kupować a nie ja to wiesz ![]()
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
Moonik to byla promocja...babka nas w centrum handlowym zaczepila....i ladnie wszystko wygladalo.....Mialo byc w cenie sesji kilka zdjec a dzisiaj sie okazalo ze tylko jedno jest
Rozboj w bialy dzien.... co do CD to sie wku...... ale to jest taka agnecja ktora robi profesjonalne zdjecia i potem mozesz sobie do tego wybrac rame.....wiec nie chca zebys kopiowala i drukowala te zdjecia gdzie indziej....cwaniacy A Olivka mialaby takie sliczne zdjecia.... zla jestem na siebie ....bo smaka sobie zrobilam.....
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra jedno zdjęcie kosztuje 295f ?!?!?! ![]() przyjedź do mnie, zrobię Ci sesyjkę za free ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cotka ja używałam Hippa 2w1, ale chyba Julika uczulił- właśnie jestem na etapie kąpieli w krochmalu
|
|
#2587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Moje dziecko nauczyło się "mówić" neee i dii I kończymy dzisiaj 3 miesiąceHm no to może faktycznie się przestraszył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam Nivea 2w1 Szampon i płyn do kąpieli. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Jeszcze dzisiaj nikogo nie było, czy mi się wizaż zawiesił? ![]() W ogóle wczoraj dawałaście takie piękności w załącznikach, a ciocia Malgosia zapomniała posłodzić ![]() Żółwiki, brudki, strojnisie w sukienkach, wszystkie - poprostu boskie te nasze brzdące Nic się nie wyspalam dzisiaj... Wczoraj pojechałam na spotkanie z koleżanką. Tż został ze Stefankiem. I jak tylko wyszłam z domu, moje kochane dziecię urzadziło tacie arię operową Podobno usnął na 15 minut i płacz i znowu 15 minut i płacz...O 18 go nakarmił. Nawet nie budziliśmy go na kąpanie o 20. I zgadnijcie...Stefan spał do 3! Od 18! A nie wyspałam się bo się budziłam co chwilę sprawdzać, czy z nim wszystko okej Cotka ja używam hippa 2w1 i potem do tego dolewam oliwki bambino. Woda tłusta, wanienka tłusta, ale skórę Stefek ma ładnie nawilżoną i oprócz dupska nie smaruję go już niczym. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny już jest grudzień za chwilę nowy rok!
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
witam się
pewnie teskniłyscie ![]() Anica moja Kaja z zabawkami ma tak samo, zdecydowanie woli swoje rączki ![]() Danika przykro mi z powodu babci Aa2 my chodzimy na kontrole na sczepieniu i bylismy raz u pediatry jak było podejrzenie skazy |
|
|
|
#2590 |
|
Raczkowanie
|
ja wiedziałam że tak będzie!!
![]() Synek zachorował w swoje święto-2 miesiące! mąż jest chory, do minimum ograniczyliśmy jego kontakty z Filipkiem, ale zaraził go dobrze że akurat dziś mamy tą kontrolną wizytę...Mały kaszle, kicha, tak jakby krztusił się katarem, no masakra tak mi go szkoda już wczoraj coś podejrzewałam bo w ogóle apetytu nie miał. A dziś zamiast 120 wypił 30ml mleczka o 7 i więcej nie chceI aż płakać mi się chce bo do tego jest taki dzielny i pogodny,leży na macie i między kaszlem a kichaniem gada do zabaweczek i się uśmiecha, mój bohater! ![]() miłego dnia życzę i dużo zdrówka dla wszystkich dzieciaczków co są przeziębione!!
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my wczoraj mieliśmy pierwszą rocznicę teoretycznego poczęcia naszej Zuzi (datę ostatniej miesiączki ) no i tak jak pisałam wczoraj 3 miesiące i jednocześnie 13 tygodni ZuziI chyba (odpukać) skok nam się skończył w końcu bo dzisiaj Zuzia spała ładnie od ok 21.30 do 6.30 czyli tak jakby wraca do swojego rytmu. Zobaczymy jeszcze co dzień przyniesie, czy dalej taka marudna będzie czy już grzeczny aniołek się stanie ![]()
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2594 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- zg Cytat:
|
||
|
|
|
#2595 | |||||
|
kosmitka
|
Dziękuję wszystkim za kciuki. wczoraj Franio znów dostał smectę i zahamowało to kupale. Dzisiaj na 11.50 mamy lekarza, oby to nie było nic poważnego. Jakby było mało od rana na górze mamy remont, nie wiem, czy nie lepiej na te kilka dni przenieść się do teściów.
Siedzę z małym zamknięta w pokoiku na dole, ale non stop Ci majstrzy łażą, stukają, ehhh.Cytat:
.Cytat:
.2. Wózkiem, a jak inaczej. Myślałam też o saneczkach, ale chyba Franuś jest za mały. Cytat:
U nas ulewanie zaczęło się od kilku dni i to dość mocne, więc na pewno coś jednak mu dolega. Czy ja gratulowalam Szymkowi 3 miesięcy?? Jak nie, to teraz gratuluję! Buziaki od Frania! Cytat:
.2. Tak, za darmo, mamy jeszcze mieszkanie na gwarancji. Muszą rozebrać 2 ściany a 2 rozkuć , a remont przecież zakończyliśmy 3 miesiące temu. Trafia mnie coś brzydkiego.3. To raczej mała krówka niż spółdzielnia .4. A widzisz, coś w tym jest. Wczoraj puściłam do chrzestnych nagranie jak Franek śpiewa - byli zachwyceni . Przestałam się przejmować, czemu nie chwyta, nie przewraca się - bo to mnie martwiło. Po prostu rozwija się w swoim tempie i tyle.Czyli jest nas więcej .Cytat:
W ogóle dzisiaj przez to zamknięcie w pokoiku ogarnął mnie leń.
|
|
|
#2596 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hello...ponadrabiam Was na raty
![]() Po pierwsze dziękuje w imieniu Marcela za komplementy ![]() Thaya-czapka mikolajowa jest duża, tylko podwinęłam ją pod główke ![]() Martusiaa- dla Bartusia!!Cytat:
Indygo- dla księżniczki za 3 miesiące piękna jest!Ma już kawalera czy moge rezerwować na synową ??Cytat:
i dla tatusia Wszystkiego Naj!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby było to tylko chwiloweCotka-przekochany ten Twój Filip
|
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana zycze zdrowka dla Filipka.... a pewnie malo je bo moze ma zatkany nosek.... my dalej meczymy sie z katarem.... mala tez kicha i kaszle jesli jej ten katar zleci do gardla.... ale tak jak Twoj synus usmiecha sie i sie bawi,,.,,, Moonik Ty mnie tak nie kus ta sesja za free bo wpadne do Ciebie ![]() Natka caluski dla maluszka za skonczone 3 msce... Gerda witaj Malgos1983 ta Nowy Rok.... za chwile bedziemy robic imprezki z okazji roczka....
|
|
#2598 | ||
|
Zadomowienie
|
Moonik -żołwik przecudowny
nie kąpie w emulsjach jak na razie. Używamy mydła Oliatum-tą polską wersje. Cytat:
nasze chłopaki razem dzisiaj świętują 3 miechy![]() A co do tego przewracania,może się przestraszył?Spróbuj go sama b. delikanie przewrócić i zobaczysz jaka będzie jego reakcja. Monia- zdzierstwo niesamowite szkoda było tylko Waszego czasu.pewnie że tęskniłyśmy Cytat:
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
Kapka sto lat
![]() Monia doczytałam o sesji, masakra
|
|
|
|
#2600 |
|
Wtajemniczenie
|
ej...szkoda gadac...tym bardziej ze obie z mala jestesmy chore.... Cotka co do srodkow do kapieli to my od kilku dni sie nie kapiemy ale tak na serio to my mamy Nivea 2w1 Ancia super ze Franiowi sie polepszylo.... ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Kapka 100 lat i spelnienia marzen
|
#2601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo o ile w mieście można śmigać po odśnieżonych chodnikach to u mnie na wiosce nie zawsze jest tak wesoło Cytat:
Cytat:
Wiesz - życie sprawiło, że musiałam szybciej dojrzeć. Bardzo chciałam maluszka i jestem teraz najszczęśliwszą mamą na świecie. Za to jak patrze na moje koleżanki - równolatki, to czuję się przy nich jak starsza siostra. Moja znajoma (w moim wieku) ostatnio była zobaczyć Amelkę, po czym ze skrzywioną miną stwierdziła, że dzieci są NAWET fajne, ale nie dla niej. To o czym ja matka wariatka miałam z nią rozmawiać ![]() A co do wychodzenia zimą - podobno są sanki dla niemowląt Cytat:
STO LAT!! A mi nie chodzi o to, że czuje się stara, tylko że moje ciało ze mną nie współgra. Problem z kręgosłupem. Acelinka/Caltea a stosując Azalie jak jest z okresem? Jest w takich samych odstępach jak przed ciążą? A miałyście jakieś krwawienia od tej Azalii? Bo niby może się jakieś krwawienie pojawić ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Dziewczyny - po urlopie macierzyńskim podstawowym należą mi się 2 tyg dodatkowego. Potem mogę wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy. I pytanie - czy po tym url. wypocz. mogę od razu iść na wychowawczy?? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-05 o 10:54 |
||||
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() Kapko sto lat!!!! zaraz sprobuje ponadrabiac
|
|
#2603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
140 gram to napewno jedna szklanka
|
|
|
#2604 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam, w wietrzny poniedziałek, ale daje czadu pogoda. "last christmas" w radiu przy takiej pogodzie brzmi conajmniej głupio
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby Filipek szybko wyzdrowiał Cytat:
ale śpioch, 9 godzin ciągiem szoook ![]() a Kapka, now sumie ostatnio Agacia leżała w jednym łóziu z Tomciem Miss.hot ....... Marczello moze walczyć
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-12-05 o 11:58 |
||||
|
|
|
#2605 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szymek pewnie faktycznie sie wystraszył Cytat:
a szkoda bo byłoby fajnie ![]() Cytat:
masakra...a dopiero co ryczałam ze kolejne święta bez maluszka teraz w koncu chce mi sie świąt ![]() a w sylwestra obchodzimy z małżonem 10 lat bycia razem ![]() Cytat:
Cytat:
a po wypoczynkowym zaległym mozesz jeszcze wykorzystać część wypoczynkowego za 2012 (tyle dni ile ci przysługuje do czasu wychowawczego - czyli jak bys poszła na wych od maja to za 5 miesiecy ci przysługuje prawie 2 tyg urlopu za 2012)informacja jest pewna bo własnie jest u mnie mama - kadrowa przez pół życia
|
|||||
|
|
|
#2606 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
Mamunia na wizażu a dzidziula cos podejrzanie cicho w leżaczku
ja patrzę a Agacia Magdę M. na tvnie ogląda
|
#2608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
eno eno
![]() Me bejbe usnęło- szok- bo coś ostatnio się pokłócił z panem snem. Chociaz dzis w nocy przyszlał i musiałam go budzic bo piers zaczeła mi przeciekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i za ten uśmiech A w moim łóżeczku przewijak jest marny bo jakiś mega sztywny- i ma taką dziwną deske wkładaną w środek ,ze z boku ranty są. Nie umiem opisac ale my zdegustowani nim jesteśmy. A materac dokupiłam bo u nas jest to łóżeczko codzienne, wiec chciałam lepszejszy. Tak na jakiś czas to mysle ze na tym z kompletu moze spac i juz placze
|
||||
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szacuneczek! Nam w kwietniu stuknie 8 latek Dziękuje za miłe słowa. Nie wiem czy jestem b. dojrzała, ale chyba nie jest najgorzej ![]() Dzięki A zapytaj proszę mamy jeszcze do kiedy muszę złożyć wniosek o wychowawczy? I czy mogę od razu od 10 kwietnia iść na wychow?
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-05 o 12:15 |
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

Załączam zdjęcia z kolegą
)
spokojnej nocki życzę i daj znać jutro co lekarz powiedział

żeby to nic poważnego nie było
Bo Szymon od wczoraj kilka razy fiknął na plecki i za każdym razem zaczął płakać
jak tak dalej pójdzie to nas puści z torbami to nasze dziecię
jak to???
.
....bo smaka sobie zrobilam.....

W ogóle to śmiesznie było patrzeć jak to on bardziej jest zainteresowany dzieckiem, zaglądał do niej, zagadywał itp a jego żona jakoś w ogóle wzruszona dzieckiem nie była. No ale u nich to tak jest, ze on by chciał mieć swoje, a ona nie...
bo kula w piersi i po pierwszym karmieniu nie zeszła. Przy następnym juz ok. Na wszelki wypadek obłożyłam ise kapusta. Nawet nie wyobrazacie sobie jakiego stersa załapałam. Az sie popłakałam, ze znow mnie walka czeka