|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Darusia gratulacje!!
ja tez butelki rulez :P ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przestancie juz o tych porodach, bo ja sie staram zapomniec, ale chyba mi sie do konca zycia nie uda, tych 18 godzin meki... a kysz
|
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ania bo ja tu napędziłam z tymi porodówkami ![]() darusia a ty jak się masz?? jak mała??
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jest szpital po remoncie, 5 miesięcy przed moim porodem porodówka została oddana. Wszystko odnowione, czyściutko i w ogóle bardzo ładnie.
Ja na porodówce miałam sale jednoosobową, tz był cały czas ze mną. Z sali miałam przejście do pokoju w którym była wanna z hydro. Ja miałam 16 godzin skurcze co 2-3 minuty, ale modliłam się aby tylko nie cesarka, tak strasznie się jej bałam. Przy cc mój tż stał za mną i on pierwszy zobaczył Zosie ![]() Na noworodkach miałam sale dwuosobową, obok była łazienka. U nas się nie płaci za nic. Jedyny minus to to że położne nie zabierają dzieci i nie pomagają za bardzo. Evitka ja też nie mogłam wytrzymać już w szpitalu, tak ryczałam w ostatni dzień bo Zosia miała podwyższone crp i nie chciało spaść, a mi jedna baba chciała skrobane robić;/
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Minka a gadajcie sobie mnie to już nie rusza nie wybieram się
![]() do tego ja nie wiem co to jest mieć skurcz , więc mnie takie rozmowy nie ruszają he he
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co ci chciała robić?? i czemu??
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() choć mnie rano jak zajechałam ze skurczami a bez rozwarcia położyli na normalnej patologii ciąży i też pokrzykiwałam przez kilka godzin a babki obok musiały tego wysłuchiwać
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propos pomocy położnych, u nas w miarę, bez przesady w żadną stronę, ale nie zapomnę pierwszej nocy na normalnej sali (nie pooperacyjnej), młoda spała na parkingu strzeżonym u pielęgniarek, ja ruszyć się nie mogłam, tak bolało, bez gaci, i 4-5 rano wjeżdża położna z impetem i młodą i się drze "dziecko nakarmić!" i sama się momentalnie z sali zwinęła. No na wspominki nas wzięło ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- -Lenusiu, proszę zjeść ładnie gruszeczkę. Jak nie zjesz, nie pójdziesz z mamą do sklepu -<ze 100% pewnością w głosie> pójdziem, pójdziem
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
moje wspominki 2 dniowe.
Minka mozesz sobie oplacic, dla mnie strata kasy, mniej ciebolec nie bedzie jak ja wykupisz
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc może mi nie pomoże, ale przynajmniej nie uprzykrzy
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
tym razem akurat nie mialam takiej sytuacji, laski byly przekochane!
rozmowa np przyprzyjeciu, wywiad: Polozna nr 1-1dziecko Pani karmila piersia? Ja:Nie Polozna nr1: dlaczego? Polozna nr 2: a gowno cie to obchodzi, nie to nie i juz, ja tez nie karmilam Polozna nr1:ja tez nie Tz:dlaczego? wszyscy w smiech:P
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyżby jednak szybciej rodzinka się miała powiększać??? My wczoraj (pod wpływem darusi i agi) rozmawialiśmy dłuugo (3 godziny, bo tyle kubuś spał ) na temat drugiego dziecka...teściów nie było, więc spokojnie normalnie po ludzku można było pogadać, wszystkie za i przeciw, wszystkie nasze obawy, plusy, minusy (dawno tak z własnym tż nie rozmawiałam ), no i po przeanalizowaniu ostatecznie, definitywnie i niezmiennie zdecydowaliśmy, że zaczynamy po nowym roku!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Bao to zaczynajcie teraz , bo znowu pozniej ktos ci na odcisk nadepnie czy cos i wiesz....
a uwierz ze WARTO!!!OJ WARTO!!!Kazdy bol do zniesienia dla tej kruszyneczki.!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Do nowego roku juz nie daleko:P a moze i za 1 razem sie nie udac;/ Chyba jeszcze zostaniemy bo mam malego zoltka, nie jakos tragicznie ale jest troche zolta, zobaczymy po obchodzie co tam wymysla.
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten cudowny poniedziałkowy poranek
![]() A ja znowu w pracy - jak miło po ciężkim weekendzie. ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Jej - Wy tu dzieci planujecie... a ja jestem coraz bliższa decyzji, że na Igorze koniec. Jak to ludziom się zmienia.
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Jak was czytam to az mnie brzuch boli
![]() Ja myslalam ze wszedzie podobne warunki i zasady.a co pisza niektore to normalnie jak za czasow mojej mamy ![]() W moim szpitalu sa 4sale i niewazne czy rodzinny czy samotny to i tak sie sale dostaje.sale z prysznicami.choc tylko jedna kibelek miala.wszedzie klima.nowe lozka.jak juz koncowka to przychodzi polozna.jak jakies komplikacje to i lekarz.wszystko darmowe. Sale po porodzie max 3os.najczesciej tylko dwu. Dziecko mozna miec przy sobie lub oddac do pilegniarek. Jak kto woli. Drcron chyba przesadzasz.ktos ci krzyknie na dziecko i chcesz z tym isc na policje?!po prostu omijaj ta osobe i tyle. Nasze dzieci teraz sa w ciezkim wieku i jak ktos nie jest z takim buntownikiem zwiazany emocjonalnie moze sie na nie wkurzac.jakby ktos mi sie na dziecko wydarl to bym nie leciala skarzyc.tylko jestes dorosla.sama mozesz opueprzyc i z dzieckiem tej osoby unikac
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2011-12-05 o 08:13 |
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam się bólu nie boję...mnie jedynie paraliżuje strach, że znowu będzie coś nie tak z moją szyjką...boję się pobytów w szpitalu, zostawienia kubusia na ten czas...no ale może dostanę od razu leki jakieś na podtrzymanie i będzie ok a, że za pierwszym razem może się nie udać, to też biorę to pod uwagę, no ale wtedy nie ma tego złego - dłuższe staranka - seksik full mmmm
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
hahahahahaha bao nie ma tego zlego-fakt;P
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- drcron napisz wiecej bo ciekawa jestem co ty znowu wycudowalas ze skarzyc kogos chcesz
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano znowu się zmieniły ale też były bardzo fajne. Powiem Ci, że przez te 18 godzin przychodziły też inny położne do mnie, i wszystkie były bardzo fajne. Jedyny minus to położne na noworodkach, wstrętne baby, dwie takie wredne były, aż przyszła moja ciocia - pielęgniarka na OIOMIE, tak jedną pojechała, że później chodziły jak w zegarku Cytat:
Leni teksty są świetne
|
|
|
#3200 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Ja oczywiście wyspana i już po śniadaniu. Oliwką zajmuje się babcia więc ja mam luzik. Muszę tylko leżeć i wypoczywać . A wszyscy w koło mnie skaczą.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale Ty jesteś zapobiegawcza. Jeszcze w planach nie masz drugiego dziecka a już wszystko tak dokładnie sprawdzasz. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ty to problemów w ciąży nie miałaś. A z szyjką wiem co mówię bo ja nie miałam krążka jak Ty ja miałam ją szytą pod narkozą < a po tygodniu mnie rozcięli> A i tak to szycie to był pikuś przy innych problemach. Yoonka - to jak juz oddasz małą to zdaj relację . Ja też się zastanawiam nad jakimś prywatnym przedszkolem bo chciałbym aby mała miała kontakt z innymi dziećmi większy.
|
|
#3201 |
|
Rozeznanie
|
AniaP, PlMadzia nie przesadzam, wczoraj się dowiedziałam, ze to się zdarza notorycznie jak mnie nie ma w domu.
osoby tej się nie da unikać, no chyba, że zamknę tą babe w komórce, albo w piwnicy. Sprawa sie tyczy konkubiny mojego teścia, ale juz zadzwoniłam dzisiaj na niebieską linie i załozyli nam kartę przemocy w rodzinie ma do nas tez w tygodniu podjechać dzielnicowy i wyjaśnić ta sprawę. Nie lubię baby i zanim się wyprowadzimy uprzykrzę jej na maxa życie. Nie pozwolę, by ktoś się wydzierał na moje dziecko i je wyzywał. Ta kobieta miała w sobotę szczęście, że trzymałam Julie na rękach i ona była na dole, a całą niedzielę mnie unikała, bo miałam ochotę jej napluć w twarz, bo uderzyć jej nie mogę, ale co sie odwlecze to nie uciecze.a dopiero Tż wczoraj mi powiedział, że ona nie pierwszy raz krzykneła na Julię, ostatnio jak ona biegała po korytarzu, dodam, że Julka w porównaniu do tamtej kobiety jest u siebie w domu, jest tam zameldowana, a ta baba tylko żyje z teżeta ojcem na kocią łapę, to ona tez na nia krzyjkneła żeby tak nie biegała, a dzisiaj ściągnęłam sobie płacz dziecka z internetu i od jutra rana jak wstaje o 6.00 to codziennie będę im ten płacz puszczała ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Pop skąd wiedziałaś ![]() co do porodu, to ja miałam super położne ![]() ja się wydzierałam, a one cierpliwie mnie uspokajały, skakały dokoła mnie jak bym jakąś księżniczką była, no ale to prawie same znajome były bo część była ze szkoły rodzenia, koleżanki mama i jeszcze jakieś znajome mojej mamy. Tylko wrednego lekarza miałam, ale oberwał za swoje w trakcie partych skopałam go , po intymnej cześci, bo nie chciał mnie sluchać i mi sie noga ześlizgnęła, a on stał zbyt blisko.na nowoprodkach było tak samo, oba oddziały znajdują sie na tym samym piętrze, jest tam patologia ciąży, noworodki, patologia noworodków i położnictwo, no i siostry z jnoworodków były rewelacyjne jak Julia tak strasznie płakała, to przynosiły mi mleko w butelce i dawały ze smoczkiem, ordynator zabraniała karmić smoczkiem tylko szczykawką można było, a one jak jej nie było to pozwalały na wszystko. miło wspominam pobyt wszpitalu, mimo że spędziłyśmy tam chyba najdłuższy okres, bo 16 dni leżałam na sali 2 osobowej tuz obok łazienki i kibelka, z czego bardzo sie cieszyłam, że jest nas dwie, bo jak jedna wychodziła do ubikacji, to druga mogła pilnować dziecko, albo jak leżały w inkubatorach, to jedna mogła spać a druga jej dziecka pilnowała ![]() chętnie bym tam poszła jeszcze raz rodzić oby jak najszybciej hehe
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
P0P - tż stwierdził, że nie to, że mają Igora w dupie, ale ja nie rozumiem pewnych delikatnych niuansów.... tak....
Jeszcze mnie złość trzyma za wiele rzeczy na tż i jego rodzinę.
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia pokaż jakie lego kupiłaś dla Eryka?
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- w przyszłym tyg w lidlu klocki lego będą po 39.99, nie wiem czy tanio czy nie, bo ja nie kupowałam nigdy lego ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- drcron powiedz mi ile idzie list ekonomiczny? zamówiłam puzzle 25 list koleś wysłał i jeszcze nie doszło.Możliwe że tak długo idzie, czy zaginęła przesyłka? zawsze 2-3 i dochodziło a teraz tak długo. Może przez to że mikołajki i tak długo?
|
|
#3204 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż jak mi igłe w kręgosłup wbijali to bałam się bardzo,ale miałam w głowie ostatnie słowa tż"nie ruszaj się,nie ruszaj,ani drgnij"I też się bałam,że podczas wkucia akurat skurcz mnie złapie,ale na szczęście nie![]() Mi to w ogóle dziecka nie pokazali,tylko dzikim biegiem z nią wylecieli.Też tż ją pierwszy widział,był przy czyszczeniu,mierzeniu i to on pierwszy trzymał nasze dziecko w ramionach. Cytat:
![]() O mamo.Wez przy takim dziecku to brzuch jak kaloryfer od śmiechu muszi wyglądać. Pop kurcze to fajny ten Igor.Taki od początku ułożony widzę Moja oprócz drapania i gubienia(czasami)bobków też ma same zalety![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
drcron dla mnie to gruba przesada szczerze mowiac, masz buzie, dorosla jestes, myslisz ze jak pojdzie do szkoly, czy nawet przedszkola to tam nikt nigdy glosu nie podniesie?
poza tym przeciezJula jest u twojej mamy jak ciebie nie ma... jak dla mnie sama szukasz konfliktu i tyle...
|
|
#3206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po ostatniej akcji z puzzlami i futerkiem, za które babka nie chce mi oddać kasy nauczyłam się, że wysyłam więcej kasy o 2-3 złote za przesyłkę, a w wiadomości przelewu wpisuję, że żądam nadania paczką lub zamawiam sama kuriera, bo jest jeszcze taniej niż listem ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Darusia może i szukam, ale musiałabyś byc tu na miejscu, pozyć z tą kobietą choć 2-3 dni i ciekawe co ty byś zrobiła. Podnoszenie głosu to jedno a wydzieranie sie i wyzywanie od bachorów to drugie, zresztą nie pisałam tu abyś doradzała czy negowała to co piszę, tylko zadałam pytanie, gdzie z tym mam sie udać, a to różnica prawda.!
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Pop Oli jeszcze nie rozumie,ze bedzie miala siostre i ze mnie nie ma bo jestem w szpitalu z malym dzidziusiem, takze bawi sie normalnie, teskni bo podobno wola mnie zawsze rano i takdalej, ja tez cholernie tesknie za nia no ale nic sie nie poradzi, tak teraz bedzie czesciej,niestety.
Juz moj czas i tezeta dzieli sie na dwie laseczki nie jedna. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- drcron TAK JAK NAJBARDZIEJ ROZNICA. Przepraszam bardzo!
|
|
#3209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do drugiego dziecka to mam mieszane uczucia... raz chcę już, raz nie chcę sama nie wiem co będzie za miesiąc, więc pytam przyszłościowo
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
minka czy ty sie zastanowilas nad tym zlobkiem?
bo ja bym mloda wyslala moglyby isc razemOliwia po kontroli u lekarza, do piatku ma antybiotyk jeszcze brac, nie wychodzic poki co. W piatek kontrolna wizyta.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

butelki rulez :P 
no idzie się załamać.

z lazienka, prysznic itd.

a, że za pierwszym razem może się nie udać, to też biorę to pod uwagę, no ale wtedy nie ma tego złego - dłuższe staranka - seksik full mmmm