"Hey baby, I think I wanna marry you!" - Zazdrośnice cz. 45 :brzydal: - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 12:44   #2611
Zuzik06
Wtajemniczenie

Dot.: "Hey baby, I think I wanna marry you!" - Zazdrośnice cz. 45 :brzydal:

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
ja zawsze ogrywam tż w monopoly mimo, ze on jest bankiem i oszukuje

a co do zareczyn wiem, że tż nigdy w zyciu nie powie mi o pierscieniu i na pewno nie kupi go ze mną, nasi znajomi kupili razem i on ciagle to krytykowal ze tak nie moze byc i ze kupili ona wie i on nic nie moze wymyslic bo jak powie np "idziemy na kolacje " to ona juz wie co sie swięci, i skomentował, że po co kupowali jak teraz lezy w szafie i sie nie oswiadcza (troche pasuej do zazdrosnic -moglby to powiedziec kilku zazdrosnicowym tż )- wiec wiem ze jak on kupi to od razu mi go da tylko kiedy
karola chłopy różne rzeczy mówią, jak Ci to doda otuchy to jasne bądź pewna, a on potem spanikuje, kupi, najdą go dziwne myśli i okaże się że też miał pierścionek pół roku w szafie. Pewne jest tylko to, co się już wydarzyło. Ja też dużo rzeczy zakładałam i się przejechałam. Co nie znaczy, że ten kto nie dał od razu kocha mniej, czy zaplanuje mniej fajne zaręczyny.
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:50   #2612
crozee
Zakorzenienie

Aleks, ja nie piłam z wiadomego powodu na weselu, ale buta sobie zalałam białym winem. takze strzez sie

Lubię świeta mam bardzo fajną rodzinę, nawet jak sie czasami kłócimy, dlatego swieta to taki magiczny czas...Zawsze wszyscy wzruszaja sie przy skladaniu zyczeń i łamaniu sie oplatkiem... I te przygotowania..... W tym roku spedzamy wigilie u mnie, I swieto u tzta, a drugie chyba znowu u mnie A jak bedzie w kolejne swieta jeszcze nie wiemy.
Frezi, jakie za☠☠☠iaszcze zdjecia sexi fauderka!
Dziekuje za smsa z nowiną

SMERF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo bardzo sie ciesze i z całego serca gratuluję!!!! Bedziesz miała co wspominać na starość! I opowiadać dzieciom super super super! Pięknie to sobie twoj Narzeczony obmyslił Pierscień też piękny

Carmi, mnie sie podoba ten welon z gumtree. bardzo łądnie komponuje sie z tą suknią I pisz o swojej gorączce przedslubnej, posłuchamy i doradzimy Ja juz widze cie oczyma wyobraźni w twoim slubnym looku, bedziesz pięknie wyglądała

Ja przeleciałam Was na szybko, nie miałam czasu ostatnio pisac. w piatek i w sobote miałam jeszcze resztki remontu w domu- wykańczanie wymienionego okna w kuchni i jakies tam pierdoły. Dodatkowo w sobote wyprawiałam imieniny- przyjechali moi rodzice z babciami, nasze rodzeństwo i tzta tata sam. Przykro mi sie zrobiło, że nie przyjechała mama tzta i jego babcia... ale babcia ma alzhaimera, wczesniej mowiła ze bedzie, ale wiadomo jak to bywa w takiej chorobie... i w sobote powiedziała, ze nigdzie nie jedzie. wiec mama P. musiała z nią zostać. Jak dzwonilismy, to sie poplakała, bo juz jest wymeczona tym psychicznie, tą opieką.... I tak mi smutno było... Bo naprawde to cudowna kobieta, tak sie cieszyła, ze gdzies z domu sie wyrwie choc na chwile, tort mi upiekła.... A oczywiscie jej rodzeństwo nie odciazy jej i nie zajmie sie mama swoją, wszystko na glowie mamy tzta...

no i ogolnie czuje sie coraz gorzej, ciezko mi juz sie robi. duzo je
dnak było roboty z tymi imieninami i sprzataniem po remoncie, wiec chociaz nic wysiłkowego nie robiłam, to wiekszosc czasu jednak stałam i nie połozyłam sie na chwile- efekt- w nocy w sobote i w wnocy w niedziele miałam takie masakryczne skurcze w łydkach ze wyłam z bolu... wczesniej miewałam skurcze, ale przy tych to nic.. i ogolnie czuje sie jak gruba kulka, wszystko mnie boli

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

w srode zaczynam 30 tydzien!
Stary 2011-12-05, 12:52   #2613
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

leżę sobie w łóżku, śpię, a tu nagle sms "Facet Smerfetki padł na kolana!". Myślę sobie WTF???? Quiz jakiś, czy co? Taka zaspana Następna myśl - jak to, jak Smerfetka tu leży.... (Czasem tak mówię o Mrówce). I dopiero 3-cia! Raaaaaany!!!!

Smerfetko, serdecznie i gratuluję i cieszę sie niezmiernie Deszczowe zaręczyny musiały być mega romantyczne A pierścień śliczny

Mam nadzieję, że Narzeczony Smerfetki zakończył zaręczynową posuchę na tym wątku i szczerze liczę na kolejnych, szczególnie na jednego
dobra jesteś bidulo musiałaś się nagłowić o co chodzi
Ale dziękuję bardzo
I też mam nadzieję, że złamałam zło passę

Crozee - dziękuję bidulo, musi być ci ciężko, odpocznij

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:53   #2614
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Następna myśl - jak to, jak Smerfetka tu leży.... (Czasem tak mówię o Mrówce)

a ja chcę zaręczyn i ślubiku przecież zasłużyłam! i kotka chcę ale to dopiero na nowe mieszkanie...

A wiecie co - właśnie czytam, że 3-osobowa rodzina, żeby dostać kredyt w wysokości ok. 300 tys. zł na dwupokojowe mieszkanie musi mieć zarobki nieprzekraczające 4 tys. zł netto to ja nie wiem, jak oni to liczą, na ile lat taki kredyt i ile trzeba mieć wkładu własnego, ale przy 4 tys. netto 3-osobowa rodzina z kredytem na 300 tys. to chybaby żyła byle do wypłaty przynajmniej ja bym tak miała.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:53   #2615
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Smerf aaa super,gratuluję!Piękny pierścień,kocham kolorowe oczka
Chociaz nie dostałam smsa;P

Carmi też w pewnym momencie odczułam,że Wam tu smędzę na temat ślubu i się przeniosłam z tym do PeeMek,bo one były w tym samym momencie zycia co i ja.Także rozumiem twe opory:P

Co do welony to chyba Cię nie zaskoczę,że podoba mi się długi i obszyty koronka,skoro MIAŁAM TAKI
Jedynie się dziwię,bo pamiętam jak kiedyś pisałaś,że Ci się takie nie podobają:P

Frezi ale ten Fauderek to śliczności
no właśnie takie mi się średnio podobaja, ale ja zupełnie inaczej wyobrażałam sobie swój ślubny look, więc wiesz Chciałam suknię z falbanami w stylu F&Ż Trzeba jednak dobrać suknię i dodatki do PMki, a nie na siłę wciskać się w coś, w czym wyglądamy fatalnie
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:57   #2616
kkasia007
Zadomowienie

frezyjkopo obejrzeniu zdjęć Twojego pieseczka rozpłynęłam się jak śnieg na wiosne...

kkasia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:57   #2617
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość

czosnkowy?

w ramach wypindrzania zrobiłam sobie loki i mam nadzieję, że tż mnie nie wystawi
pomidorowy

Nie oprze się i klęknie
Stary 2011-12-05, 13:03   #2618
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość

w środe zaczynam 30 tydzien!

Apropos, czy Ty chodziłaś/chodzisz/zamierzasz do szkoły rodzenia? Jak nie, to Ci może napiszę, co wziąć do szpitala, bo na stronach szpitalnych jak się czyta, to trzeba się spakować jak na wyjazd 3-tygodniowy na wakacje pod namiot, a 3/4 tego jest zupełnie zbędna

Carmi, zapomniałam napisać, że suknia jest piękna, nawet na tym krasnoludku 161cm wzrostu (nota bene mojego wzrostu ). A jeśli chodzi o welon, to ja bym w ogóle z niego zrezygnowała na Twoim miejscu. Jakoś długie welony mi się niekoniecznie podobają.

Wyjątek stanowił tren Deszczówki, który do tej sukni a'la Królowa Śniegu wyglądał bajecznie Ale tu charakter sukni i bolerko robiło swoje, a Ty będziesz brać ślub latem i nie wiem... jakiś taki przytłaczający ten welon mi się wydaje. Za to kwiat we włosach - bombastic

Ojj, mogłabym się hajtną jeszcze raz

Doszedł mikołajowy strój dla Mrówki

A ja się zabieram za sprzątanie

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

a ja chcę zaręczyn i ślubiku przecież zasłużyłam! i kotka chcę ale to dopiero na nowe mieszkanie...
zasłużyłaś i zgadnij na kogo własnie liczę
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:03   #2619
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
no właśnie takie mi się średnio podobaja, ale ja zupełnie inaczej wyobrażałam sobie swój ślubny look, więc wiesz Chciałam suknię z falbanami w stylu F&Ż Trzeba jednak dobrać suknię i dodatki do PMki, a nie na siłę wciskać się w coś, w czym wyglądamy fatalnie
Niby tak. Ale z drugiej strony ja pewnie wyglądałabym super w sukni ksiezniczkowatej bo zrobiłaby mi talię itd. Tylko, że zapłakałabym się chyba jakbym musiała iść do ślubu w czymś co mi się totalnie nie podoba. Za to mam ochotę na suknię w której wg. tż-ta mam duży tyłek

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:04   #2620
carmelova
Zakorzenienie

Gwizdak ale Wam zazdroszczę wyjścia do teatru A co do welonu to nie wiem sama, zawsze chciałam woalkę, ale do kościoła muszę coś mieć na ramiona, więc już lepiej welon niz bolerko. Ewentyalnie w grę wchodzi tiulowa etola. Na weselu i tak zdejmę welon (o ile będę go mieć) po pierwszym tańcu.
Stary 2011-12-05, 13:07   #2621
capriola_87
Zakorzenienie

Carmi, a ja myślę że najładniej by Ci było w woalce - podkreśli Twoją urodę
Stary 2011-12-05, 13:08   #2622
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Niby tak. Ale z drugiej strony ja pewnie wyglądałabym super w sukni ksiezniczkowatej bo zrobiłaby mi talię itd. Tylko, że zapłakałabym się chyba jakbym musiała iść do ślubu w czymś co mi się totalnie nie podoba. Za to mam ochotę na suknię w której wg. tż-ta mam duży tyłek
Aleks mi Panie w AnnieKarze wciskały, że najlepiej, najcudowniej wyglądam w takiej rybce Ty i gruby tyłek? No błagam! Przeciez jesteś taka szczuplutka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ocean.jpg (57,8 KB, 36 załadowań)
Stary 2011-12-05, 13:08   #2623
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Gwizdak ale Wam zazdroszczę wyjścia do teatru A co do welonu to nie wiem sama, zawsze chciałam woalkę, ale do kościoła muszę coś mieć na ramiona, więc już lepiej welon niz bolerko. Ewentyalnie w grę wchodzi tiulowa etola. Na weselu i tak zdejmę welon (o ile będę go mieć) po pierwszym tańcu.
dlaczego?
Stary 2011-12-05, 13:10   #2624
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
zasłużyłaś i zgadnij na kogo własnie liczę
wiem na kogo - na faceta Med - bo ile można czekać?

Właśnie Med - miałyśmy się spotkać u Ciebie w mieszkaniu

mam takie samo zdanie co do welonu jak Gwizdak. Według mnie on nie pasuje do tej sukni, jakoś by ją przytłaczał, sama nie wiem. Ale mi się welony nie podobają, moze to dlatego co do okrycia ramion - wydaje mi się, że bolerko koronkowe nie byłoby złe. ale ja to nie mam wyobraźni, muszę zobaczyć, żeby ocenić
Stary 2011-12-05, 13:13   #2625
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
dlaczego?
Z szacunku? Poza tym ta sukienka ma z tyłu dość głęboko wykrojone plecy i chciałabym to czymś przykryć.
Stary 2011-12-05, 13:14   #2626
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aleks mi Panie w AnnieKarze wciskały, że najlepiej, najcudowniej wyglądam w takiej rybce Ty i gruby tyłek? No błagam! Przeciez jesteś taka szczuplutka
Dokładnie to stwierdził, że nie mam wielkiego tyłka normalnie a w tej sukni mam więc coś jest z nią nie tak. No ale mnie się kieca podoba Jak nie znajdę innej która mnie zauroczy to będę szukać krawcowej i szyć taką.

Stary 2011-12-05, 13:14   #2627
magda2109
Zakorzenienie

Gwizdak, byliśmy w Malachicie Nie polecam

Jedyne co mogę tam polecić to jedzenie, bo było w miarę dobre i jak nie lubię zup w żadnych restauracjach to tam mi bardzo smakowały, nawet bardziej niż drugie dania
Stary 2011-12-05, 13:14   #2628
carmelova
Zakorzenienie

Gwizdak pokażesz Mrówkę w przebraniu Mikołaja?
Stary 2011-12-05, 13:15   #2629
crozee
Zakorzenienie

carmi, ta suknia ze zdjecia kojarzy mi sie z bandażem
Gwizdak, nie chodzimy do szkoły rodzenia, bo po zadna szkoła nie pasuje nam godzinowo...
ja bardzo chetnie wszelkie rady przyjmę znalazłam kilka list-wyprawek do szpitala i co kupic dziecku.. musze to wydrukowac i z mama i babcia skonsultowac, bo mam swiadomosc, ze wiekszosc rzeczy jest zbedna
Stary 2011-12-05, 13:15   #2630
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
a może szal jakiś jedwabny, albo coś?
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
wiem na kogo - na faceta Med - bo ile można czekać?
no właśnie mimo wszystko czekam bardziej na Twoje zaręczyny (Med, bez obrazy ).

Apropos spotkania:

Warszawianki, może być ta środa, skoro Mayi i tak żaden dzień nie pasuje w tym tygodniu? Bo dzisiaj dla mnie średnio - muszę chałupę posprzątać a jutro są Mikołajki, więc chcę być wieczorem z mężem i z Młodą Ale środa byłaby super
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-12-05, 13:16   #2631
kasia0912
Zakorzenienie

Dobra zbieram się do szkoły. A tak mi się nie chcę

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:18   #2632
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Gwizdak, byliśmy w Malachicie Nie polecam
Pytam, bo my byliśmy w Alpejskim w zasie podróży poślubnej i było super
Cytat:
Gwizdak pokażesz Mrówkę w przebraniu Mikołaja?
pewnie, że pokarzę - w najbliższą sobotę Kawka wraz z Narzutem będą u nas i będzie sesja foto więc nawet wysokiej jakości fotki pokażę
Cytat:
Gwizdak, nie chodzimy do szkoły rodzenia, bo po zadna szkoła nie pasuje nam godzinowo...
ja bardzo chetnie wszelkie rady przyjmę znalazłam kilka list-wyprawek do szpitala i co kupic dziecku.. musze to wydrukowac i z mama i babcia skonsultowac, bo mam swiadomosc, ze wiekszosc rzeczy jest zbedna
Trochę szkoda, bo to dużo daje jednak... Jak chcesz, mogę Ci wysła taką broszurę informayjną o porodzie i połogu, którą mam ze szkoły rodzenia. A to co mi się przydało w szpitalu i jak tam przetrwać mogę Ci napisać - może się przyda, bo wiesz wiedza babć i mam - to jednak odległa wiedza, trochę się zmieniło Tylko nie wiem - pisać tu, w klubie, czy na priv?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-12-05, 13:18   #2633
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Med się nie obrazi bo Ty lubisz sobie stawiać nierealne cele na czekanie, potem nas wszystkie zadziwiasz gdy następnego dnia się spełniają (albo w styczniu ) a potem weźmiesz się za Med

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:21   #2634
carmelova
Zakorzenienie

crozee faktycznie lepiej skonsultować, niż kupić dziesiątki niepotrzebnych rzeczy

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Pytam, bo my byliśmy w Alpejskim w zasie podróży poślubnej i było super

pewnie, że pokarzę - w najbliższą sobotę Kawka wraz z Narzutem będą u nas i będzie sesja foto więc nawet wysokiej jakości fotki pokażę

Trochę szkoda, bo to dużo daje jednak... Jak chcesz, mogę Ci wysła taką broszurę informayjną o porodzie i połogu, którą mam ze szkoły rodzenia. A to co mi się przydało w szpitalu i jak tam przetrwać mogę Ci napisać - może się przyda, bo wiesz wiedza babć i mam - to jednak odległa wiedza, trochę się zmieniło Tylko nie wiem - pisać tu, w klubie, czy na priv?
Najlepiej tu lub w klubie, pewnie wiele osób z tego skorzysta... kiedyś

A co do sesji, to super!!! Nie mogę się doczekać
Szal jedwabny nie jest do końca w moim stylu, ale zobaczymy

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2011-12-05 o 13:22
Stary 2011-12-05, 13:22   #2635
aleksandrettaa
Zakorzenienie

mnie środa pasuje

Stary 2011-12-05, 13:24   #2636
Zwies
Zakorzenienie

Gwizdak, mi środa pasuje

Crozee - mam prośbę - czy mogłabyś podać linka, gdzie się sprawdza kto wyprodukował dany produkt marki własnej?
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:24   #2637
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
a może szal jakiś jedwabny, albo coś?

Apropos spotkania:

Warszawianki, może być ta środa, skoro Mayi i tak żaden dzień nie pasuje w tym tygodniu? Bo dzisiaj dla mnie średnio - muszę chałupę posprzątać a jutro są Mikołajki, więc chcę być wieczorem z mężem i z Młodą Ale środa byłaby super
stefka napisała, że jej nie pasuje środa-piątek, bo jedzie w delegacj, a Zwies, że jej nie pasuje wtorek. więc zostaje dzisiaj

nieskromnie powiem, że czekam bardzo na zaręczyny kilku żałośnic, ale na swoje najmocniej. i co? i może czas przestać czekać?

my, jeśli P. będzie pracować tu, gdzie pracuje, na pewno nie będziemy chodzić do szkoły rodzenia chyba że ja sama, a to bez sensu
tak, wiem, o czym to ja myślę
Stary 2011-12-05, 13:29   #2638
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Z szacunku? Poza tym ta sukienka ma z tyłu dość głęboko wykrojone plecy i chciałabym to czymś przykryć.
Tak myślałam. Ale jednak nie chodzisz taka rozgołocona co niedziele, wydaje mi się że ślub to wyjątek i księża patrzą wtedy łaskawym okiem i dekolt w sukni czy gołe plecy nikogo nie urażą Ale jeśli masz się czuć niekomfortowo to może rzeczywiście jakieś delikatne, koronkowe bolerko? Jakoś nie widzę Cię w welonie Jesteś wprost stworzona do woalki
Stary 2011-12-05, 13:31   #2639
crozee
Zakorzenienie

Ja tez załuje, ze nie chodzimy do szkoły rodzenia... Głownie z powodu tzta, mysle,ze jemu by to duzo dało, no ale mnie z reszta tez Pozostają nam książki i poradniki, ktore czytamy I napisz Gwizdak tutaj, albo jakis temat moze oddzielnyw klubie, zeby nie zginęło w gąszczu info
Zwies, http://www.gepir.pl/gepirclient/strony/main.aspx

A my idziemy do opery po świetach, a przed sylwestrem
Musze ogarnąc chałupe z grubsza i wybrać zelazko wczoraj zaszalałam na allegro i kupiłam rzeczy za 700zł....

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Capri, pytanie czy z szacunku dla ksiedza czy dla Boga nasz ksiadz znajomy mowi, ze jego to denerwuje, bo własnie to jest nie brak szacunku dla niego, ale dla Boga... Chociaz mowił, ze tez go rozsprasza, jak PM ma głęboki dekolt i cyce na wierzchu
Stary 2011-12-05, 13:33   #2640
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez załuje, ze nie chodzimy do szkoły rodzenia... Głownie z powodu tzta, mysle,ze jemu by to duzo dało, no ale mnie z reszta tez Pozostają nam książki i poradniki, ktore czytamy I napisz Gwizdak tutaj, albo jakis temat moze oddzielnyw klubie, zeby nie zginęło w gąszczu info
Zwies, http://www.gepir.pl/gepirclient/strony/main.aspx

A my idziemy do opery po świetach, a przed sylwestrem
Musze ogarnąc chałupe z grubsza i wybrać zelazko wczoraj zaszalałam na allegro i kupiłam rzeczy za 700zł....

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Capri, pytanie czy z szacunku dla ksiedza czy dla Boga nasz ksiadz znajomy mowi, ze jego to denerwuje, bo własnie to jest nie brak szacunku dla niego, ale dla Boga... Chociaz mowił, ze tez go rozsprasza, jak PM ma głęboki dekolt i cyce na wierzchu

Dziękuję Tylko link nie działa :/ chyba coś jest ze stroną nie halo
Ja nie miałam niczego - bo wzięłam tylko etolę, a bolerko zostało w hotelu
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości