|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
To moge Ci polecić tego Hazela Wygodna klawiaturka do pisania, duży ekran i dobry aparat Do samsunga mam uraz ;p |
|
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Bella ta nowa ( jej synek jest starszy od Lusi 3 miesiące ). Ja tych pieluch nie miałam więc nie wiem jak z ich chłonnością i wyglądem.
Ale pamiętam, że Łukasz też mi przesikiwał pieluchy. Taki urok chłopaków ![]()
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ta kuchenka malutka.
U nas tez pojawia sie rowerki biegowe w Lidlu.Obacze jak one wygladaja. |
|
|
|
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
A ja własnie skreciłam prezent od babci i szwagierki - kuchnia Hallo Kitty
nie po wiem fajna - ale mysle że troche na wyrost zobaczymy jak sie młoda obudzi . myslałm o takowej na 2 lata ..do tego czeka jakas gadająca lala od chrzestnej - ksiązka juz obejrzana - mocno na wyrost niestety ![]() jutro dam rano , moją lale dzidziusia , cymbałki od mojej mamy , od tescia juz paka była - kasa i słodycze ![]() no i mój brat przyjeżdza z laptopem dla Gabi ![]() a ha miałam na południe trąbe powietrzną ![]() poważnie , dzwonie do meża bo widze przez okno że szklarnia mi sie na stawie osuwa taka nawałnica sie zrobiła - to miało byc zabezpieczenie przed mrozami dla ryb i nagle mówie mu juz nie mamy szklarni ..... jeszcze jestem w szoku , ale autentycznie patrzyłam jak leci w powietrze ,, wylądowała pod domem pare metrów dalej - zatrzymała sie na ogrodzeniu na szczescie ale doszczetnie zniszczona mysmy ją z meżem ledwo dali rade na wózku przewiezc i ustawic na oczku a wiatr ją sobie w powietrzu miotał....... jedynie dobrze na na domu nie wylądowała . przyjechała szwagierka z tesciową i juz posprzątałam ten bajzel .
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
WOW Slipe ale masakra.Dobrze,że w dom nie uderzyła.
Olcia śpi a ja popakowałam prezenty mikołajowe.Olcia dostanie lalke gdyż stwierdziąłm,ze 2 duze prezenty pod choinka to za dużo. |
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Ja pod choinke mam tylko zestaw do kąpieli - fajny i mysle że sie spodoba bo młoda uwielbia sie bawic w wanience .
wystarczy tego i tak ona sie nie nabawi tym wszystkim , ostatnio stwierdziłam że jej tylko ja jestem potrzebna do szczescia potrafimy sie bez zabawek zabawic bo i tak nic ją nie interesuje .kardashi ta wasza kuchenka słodko wygląda ![]() nasza z HK jest ok - ciekawe czy zainteresuje Gabi - bede jej musiała pokazyc no i bawic sie z nią ![]() książka od chrzestnej jak pisałam mocno na wyrost bo to bajka o Pieknej i bestii taka dla duzego dziecia ..Lalka może jej sie spodobac - nie wiem jeszcze jak wygląda - wypakujemy wieczorem. moja lalka tez pewnie sie spodoba , a raczej wiem bo jeszcze w niemczech jej pokazywalam ![]() umówiłysmy sie z chrzestną że nastepnym razem musimy wczesniej pogadac co by nie było podobnych prezentów . cymbałki ja wymysliłam jako prezent od mojej mamy - zobaczymy ![]() natomiast laptop hmm ponoc wypasiony drogi sprzet .. może młoda odpusci wreszcze mojemu lapkowi i da mi troche spokoju - jesli tak bede brata po stopach całowac
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyobraźcie sobie, co się stało..........otóż Luiza wstała z drzemki cała przesikana
kocyk, kołderka mokre do tego jeszcze w pieluszce była spora kupa Zaraz ja do wanny wsadziłam.Cytat:
Luiza wczoraj dostała jeszcze od teściów książeczkę o pieskach, która szczeka Ma już z takiej serii słonia i małpy. Wcześniej dostała pingwinka do kąpieli. A Łuki dostał książkę http://alejka.pl/ksiega-wszystkich-d...holmesa-3.html
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy pewnie od dziecka, Szymon mi nie przesikuje, no chyba, że faktycznie ma bąbę. Uzywam tylko Dadę na zmianę z pampkami. Michał faktycznie częsciej miał zlane boczki bo źle sypiał i się wiercił, ale i tak chyba nie bylo tak strasznie jak u Kropki. Dziewczyny z tymi rowerami biegowymi to patrzcie na wysokość siodełka, to bardzo ważne. Dużo rowerków tego typu jest dla starszych dzieci od 2,5 lat albo nawet +3.
|
|
|
#640 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Wpadam pochwalić się nowiną ![]() Na 80% będzie dziewczynka
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Super!!! Gratuluję!!!
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci dostały juz Mikołaja
Mąż chciał być przy reakcji Lusi. Łuki wiedział co dostanie, bo sam sobie wybrał. Mąż zadzwonił dzwoneczkiem i Lusia poszła zobaczyć co to. I zobaczyła w swoim łóżeczku lalę.......ale się ucieszyła ona wszystkie lalki ma gołe
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie bedziesz miala parkę. |
|
|
|
|
|
#644 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pasują do siebie, że tak rzeknę ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie straszono dotykową a lubię. Aha, klawiatura zwykła i querty jest, jak telefon przekręcisz na bok - automatycznie się przestawi ![]() Cytat:
Cytat:
A tak myślałam, że baba będzie ![]() Mąż dzisiaj dał prezent mikołajkowy siostrzenicy, widział się z teściami, 2 szwagierkami i cisza. Pewnie znów nic nie dostanie, tak jak rok temu :/ Tym sposobem zrobiło mi się żal własnej córy i coś jej jeszcze dokupię pod choinkę. Co prawda szwagierki dzisiaj pytały ponoć, co chcemy dla małej na gwiazdkę, ale teraz to nie wiem czy w ogóle się odzywać a z drugiej strony - jak mała ma dostać coś nieprzydatnego?
|
||||||
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
wiedziałam
Ewunia do kompletua tak serio- jakie imiona rozważacie? Cytat:
Silpe - szkoda szklarni, ale dobrze, że innych szkód nie ma. te leki, które Ewcia bierze,chyba jakieś mega pobudzające są. wczoraj zasypianie na noc - 50minut. oczywiście nie mogłam wyjść z pokoju, więc prawie tam zwiędłam przy łóżeczku. dzisiejsza dzienna drzemka: było jak zawsze - obiad, nocnik i do wyrka. tylko tatusia nie było, a on ją bierze na ręce, robi 2 rundy wokół stołu i dziecko śpi. ja oczywiście nie pochwalam tej metody, więc kładłam ją tradycyjnie, przy Marleyu, bez brania na ręce. i wiecie co? szalała, brykała, gadała, mówiła, że nie chce spać. trwało to GODZINĘ i skapitulowałam. nie, nie wzięłam jej na ręce. postanowiłam, że spania nie będzie. i dotrwała do wieczora w świetnym humorze, ani razu nie ziewnęła. a na nockę zasnęła w 5minut. cyborg. pytałyście o rezygnację z dziennych drzemek- nie chcę jak najdłużej ![]() trzymajcie kciuki, żeby Mikołaj zdążył ze swoim dużym prezentem dla Ewci i dostarczył go jutro. będzie mogła robić swoje "ziuuuu". ![]() na moje hasło, że jutro popołudniu przyjdą moi rodzice,bo jest 6 grudnia,teściowa ze smutkiem "ale ja już wszystko dałam...".a kto jej kazał wyciągać wszystko naraz? już jej kiedyś mówiłam, że ma tak nie robić, ale jest niereformowalna.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-12-05 o 19:55 |
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olka zaczeła sie rozpinać z pajaca i dobrze ,ze ma bodziaka bo by tak laziła goła po kąpieli. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30903317] Jaką lalę, jaką? Tym sposobem zrobiło mi się żal własnej córy i coś jej jeszcze dokupię pod choinkę. Co prawda szwagierki dzisiaj pytały ponoć, co chcemy dla małej na gwiazdkę, ale teraz to nie wiem czy w ogóle się odzywać a z drugiej strony - jak mała ma dostać coś nieprzydatnego?[/QUOTE]Baby Annabell taka zwykła co oczka zamyka. A gadaj co ci szkodzi. Moja Olka na roczek od chrzesnych nie dostaal nic i tez mi przykro bylo.Fakt, że 21.06 nie byliśmy w pl ale jak przyjechaliśmy w lipcu to chrzesny olal sprawe i nawet nie mial czasu sie z nami spotkać a chrzesna, nie wiem zapomniała Miesz kaliśmy u niej 2 tyg przecież i na torta była zaproszona.Olka zaczęla lizać podłogę,dywany.Ogólnie siada na podłodze,schyla sie i ja liże.Tak samo robi z woda w wannie-zaczeła ja pić.I też myśle o robakach. Oto jak moje dziecko schodzi ze schodów.http://www.youtube.com/watch?v=MPrtG7YdiY8 http://www.youtube.com/watch?v=XFF8CrApiJc tylko mądra matka przekręcił aparat i jest w poprzek.
|
|
|
|
|
|
#647 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
facet z ekipy nie kontaktował się? Cytat:
![]() kumkura wielkie gratulacje silpe dobrze że nikogo na podwórku nie było i nic się nikomu nie stało. bydgoś dobrze że chętna osoba do pomocy jest, podziel się piernikami . Luiza też się zaraziła przesikiwaniem przez wizaż chyba![]() dzisiaj sprawdziłam , beethoven rządzi edzia jakie wy macie te kredki z tymi naturalnymi barwnikami, bo zakupic chce curly ciekawe gdzie sie podziewa, ktos cos wie? panna ciche gratulacje za spanie,trzymam kciuki żeby Wiktorowi nie minęło Edytowane przez Papierowka1 Czas edycji: 2011-12-05 o 21:01 |
||
|
|
|
|
#648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co prawda z zeszłego roku , ale w tym wyglądały podobnie.Super ![]() Luizka jak słyszy poważna muzykę albo śpiew operowy, to ciągnie takie aaaaaaa
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś zapomniałam schować prezent pod choinkę dla meża.Zostawiąłm w kuchni na wierzchu.Maz przychodzi z pracy i mowi "chyba zapomniałaś czegoś schować" no i mnie oświeciło.
No ale to był tylko dodatek, główny prezent jest schowany. |
|
|
|
|
#650 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pisz co chcesz, a jutro pojadę. ![]() gratuluję!Jakie imię? Ewcia?u mnie ostro przygotowania do przedszkolnego Mikolaja. Jutro wszystkie moje dzieicaki przychodza do przedszkola tylko na 4 godzin, 12-16. więc prawie jak wolne. ![]() Prezenty już spakowane, sala postrojona, okna ozdobione, full wypas. Oby tylko dzieciaki się Mikołaja nie wystraszyły. Poza tym czasu brak na cokolwiek, codziennie po pracy chodzę z Makiem na roraty, 1xtydzień wieczorem aerobik, 1x tydzien wieczorem angielski, a teraz jeszcze cały tydzień będę sama z dzieciakami wieczorami, bo TŻ wreszcie zaczął się kurs na prawko, codziennie na 16;00 do Msylowic musi jechać ... chałupa czeka na przedświąteczne porządki- ale chyba się nie doczeka w tym roku.
|
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My od wielu miesięcy jedziemy na Dada i jest ok.Chyba, że zaraz rano, jak sie obudzi nie przebiorę. To wtedy bomba już nie chłonie. ![]() Ogromne gratulacje!!! ![]() Wiesz, tak skromnie poproszę o jakieś fluidy dziewuchowe. Z racji takiej, że będziemy się starać niedługo. ![]() U nas bunt dwulatkowy się rozkręca. Każde wracanie do domu kończy się histerią i rozbieraniem gada na leżąco w przedpokoju. No i bicie...do każdego wyciąga łapki, jak jest coś nie teges. ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=e5dWnsTTyII Kto pamięta?? Dla mnie WTEDY jeden z hiciorów.
|
|
|
|
|
|
#652 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30903317]
Ty podła, na nas przerzuciliście ![]() Mąż dzisiaj dał prezent mikołajkowy siostrzenicy, widział się z teściami, 2 szwagierkami i cisza. Pewnie znów nic nie dostanie, tak jak rok temu :/ Tym sposobem zrobiło mi się żal własnej córy i coś jej jeszcze dokupię pod choinkę. Co prawda szwagierki dzisiaj pytały ponoć, co chcemy dla małej na gwiazdkę, ale teraz to nie wiem czy w ogóle się odzywać a z drugiej strony - jak mała ma dostać coś nieprzydatnego?[/QUOTE]Może się spakowało do paczki? ![]() Ja na razie nie robię problemów z prezentów. Mały jest, nie rozumie. Będą to będą, nie to nie. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Dziewuszki pogratuluję, gdy będzie nią w 100%-ach. _____________ Nasza noc słaba. Stękanie, siadanie, popłakiwanie. Jadł w nocy raz i raz nad ranem. Ale ogólnie było męcząco, dużo zmian pozycji, dużo marudzenia. Ech... |
||
|
|
|
|
#653 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba właśnie taki urok ,ja juz przerobiłam,babydream,dad e i pampers wszystkie zostały przesikane na wskroś moze gdyby się nie przesikiwal to spał by juz całą noc super Lusia w kuchni pomagaCytat:
co sie dzieje z tą pogodą....dobrze,że nic sie nie stało![]() Cytat:
![]() co do laptopa to mamy juz taki niby edukacyjny,z muzyką liczeniem i td(pierwszy był taki z pojedynczymi klawiszami kwiatkiem,itp) ale Adrian wcale sie nim nie interesuje...nadal moj komputer jest okupowany ![]() co do prezentow to zawiele tego nie bedzie mlody wczoraj dostał kostkę...poprzekrecał troszkę znalazlam super stoisko z grami i chce kupic dla bliźniaczek tę grę http://merlin.pl/Skubane-Kurczaki-gr...FcSFDgodmGNJJwmam nadzieję że będa się bawiły...
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Wirus przesikiwania przenosi się przez net Tyle dobrze, że tylko ciuchy miała mokre.Jak reakcje dzieci na prezenty? ![]() Luiza spała z nową lalą Nie wyjęłam baterii i się włączyła w nocy, Luiza sie obudziła, ale wzięłam lalke i spała dalej.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-12-06 o 07:53 |
|
|
|
|
#655 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
SIło nieczysta :dWiesz, nie robiłabym problemu, gdyby po prostu tam nie było tradycji mikołajkowej. Ale jest mi najnormalniej przykro, że jedna wnuczka dostaje a moja córka nie. U nas do 5 rano mniej więcej spanie, a od 5 stękanie i wiercenie się. Cytat:
![]() Młoda jeszcze nic nie dostała. Mąż rano nie miał czasu na zabawę, odtransportował do mojej mamy dziewczę i tyle. A ja wychodziłam jak oni spali jeszcze Wrócę, to będziemy prezentować.Za to w klasie Mikołajki ok, prezent ode mnie się spodobał, a ja też fajny dostałam - jakiś dezodorant i czekoladowy płyn pod prysznic Ziaji Pachnie bosko |
||
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
My damy Oli prezeny jak maz wroci z pracy. Natalka sie cieszyła chociaż 2 razy przeszła koło prezentu i go nie zauważyła ![]() U nas mróz pokrył wszystko. |
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
lea
Cytat:
albo piosenka jak ona na balkonie stała , tylko coś znalezc nie mogę. O jest: http://www.youtube.com/watch?v=zk7zP...feature=fvwrel lea ok zaraz przejrzę ofertę play. Fajnie, że już możesz bo mój zupelnie padł, teraz mam starą nokię ojca. Ja wczoraj byłam najlepsza, mąż odebrał paczkę dla Michała (bluzkę i spodnie z Georgem z Peppy- Michal to sobie zazyczył) i schowalam ją w domu by nie zobaczył. Wieczorem chcialam pakować i nie mogłam sobie przypomnieć gdzie schowałam. Do 24 dom przetrzepywałam. Taką skleroze to się chyba już leczy ![]() A Szymon dostał namiot samochód- taki domowy, samorozkładający. Rano w przedzkolu był mikołaj, Michał zachwycony. Jakiś worek miał, ale co w nim to nie wiem, składki nie bylo na prezenty...
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30908686]Ty czarownico jedna, ty SIło nieczysta :dWiesz, nie robiłabym problemu, gdyby po prostu tam nie było tradycji mikołajkowej. Ale jest mi najnormalniej przykro, że jedna wnuczka dostaje a moja córka nie. U nas do 5 rano mniej więcej spanie, a od 5 stękanie i wiercenie się. [/QUOTE] ![]() Coś w tym jest. Ostatnio mi się śnił kolega z pracy. Byliśmy gdzieś na jakimś szkoleniu i on dostał wiadomość, że żona jego urodziła syna. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że oni po 10 latach starań, po leczeniu, inseminacjach niezliczonych itp. czekają na adopcję. P mi nawet zakazał mu mówić o tym śnie moim. I nagle wczoraj do mnie facet przychodzi i mówi, że mój sen się spełnił... żona w ciąży. ![]() Tak się ucieszyłam, że aż mi się w oczach zakręciło... ![]() A ja to olałam. Mój syn nie dostaje prezentów od drugich dziadków, ani pradziadków, od strony męża. A drugi wnuk owszem. W ch... to mam.
|
|
|
|
|
|
#659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BLanka bardzo lubi Piękną i Bestię ![]() ![]() Cytat:
A Blanka też ma wszystkie rozebrane lalki Ja też miałam ![]() Cytat:
hahaha ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
|
#660 |
|
Rozeznanie
|
witam mikołajowo
Wiktor od nas dostał zabawki do kąpieli więc testowanie wieczorem, od teściów dostanie jutro my używamy pieluch dada i Wiktor też nie przesikuje ale teraz poważnie się obawiam, że wirus dopadnie i jego a od wczoraj w lidlu są klocki drewniane po 50 zł i 1 rodzaj to klocki konstrukcyjne - z otworkami i dziurkami - ja zamówiłam dla małego pod choinkę od chrzestnego bo moim zdaniem dużo lepsze od tych zestawów majsterkowicza, które miałam okazję obmacać na żywo kumkura silpe całe szczęście, że wam się nic nie stało szaja no nie fajnie, że teściowie tak nierówno traktują dzieci, co od córki lepsze niż od syna? ona ja mam taką samą sklerozę kaszpirek u nas największy bunt jest, że trzeba kończyć zabawę i iść się kąpąć, mija w trakcie napuszczania wody
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

Fajne fotki z pieczenia pierników. Z Lusi super pomocnica
Wczoraj z mężem nie rozmawiałam bo mały zaczął marudzić, potem się rozwrzeszczał nie wiem czemu, aż musiałam nurofen dać. Tylko ja nie wiem czy chcę samsunga po raz kolejny, ten co teraz miałam strasznie mulił się, nawet przy robieniu fotek były problemy bo potrafił minutę ostrość łapać a przy dzieciach to nie da rady. O tym wawe czytałam, że tez troche się muli. Więc sama nie wiem
dla Wiktorka za samodzielne zasypianie 

zobaczymy jak sie młoda obudzi . myslałm o takowej na 2 lata ..
, cymbałki od mojej mamy , od tescia juz paka była - kasa i słodycze 

a z drugiej strony - jak mała ma dostać coś nieprzydatnego?
Miesz kaliśmy u niej 2 tyg przecież i na torta była zaproszona.