"Hey baby, I think I wanna marry you!" - Zazdrośnice cz. 45 :brzydal: - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 13:37   #2641
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: "Hey baby, I think I wanna marry you!" - Zazdrośnice cz. 45 :brzydal:

Smerf Gratuluję, pierscień bardzo ładny, uwielbiam tanzanity.
Stary 2011-12-05, 13:37   #2642
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Gwizdak ale Wam zazdroszczę wyjścia do teatru A co do welonu to nie wiem sama, zawsze chciałam woalkę, ale do kościoła muszę coś mieć na ramiona, więc już lepiej welon niz bolerko. Ewentyalnie w grę wchodzi tiulowa etola. Na weselu i tak zdejmę welon (o ile będę go mieć) po pierwszym tańcu.
Woalka ślicznie by Ci pasowała,ale wtedy niestety coś do zarzucenia na ramiona.Ja jestem uczulona na bolerka i szale,więc nie miałam zbyt wielkiego wyboru

Ja zawsze chciałam welon,ale z uwagi na fakt,że nie podobają mi się krótkie to jak zawsze-nie miałam dużego wyboru
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:38   #2643
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
wczoraj zaszalałam na allegro i kupiłam rzeczy za 700zł....
ło boże
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:39   #2644
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Smerf Gratuluję, pierscień bardzo ładny, uwielbiam tanzanity.
dziękuję

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:40   #2645
SimplyDivine
Zakorzenienie

Smerfetko gratuluje Piekny pierscionek i cudowne zareczyny
Stary 2011-12-05, 13:42   #2646
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepiej tu lub w klubie, pewnie wiele osób z tego skorzysta... kiedyś
no to piszę

Przed porodem - w okolicach terminu dobrze jest kupić w aptee podkłady higieniczne SENI, jak największe (wystarczy 1 paczka, one są po 5 sztuk). Położyć sobie jeden pod prześcieradłem (poród zazyna się albo skórczem, albo odejściem wód płodowych, a niestety nie wiadomo tego wcześniej ). Jak sobie położysz takie pod prześcieradłem - nie zniszczysz wersalki/materaca, jeśli odejdą wody. A to podobno trudno doprać Podkłady przydadzą się też później w razie jakbyś miała dzieko przewinąć np. na kanapie u rodziców

Do szpitala dla siebie:
1.podpaski dla mam, najlepiej bella mamma -tylko te są na rynku tak naprawdę i tylko te się nadają. Mi wustarczyła jedna paczka z palcem w nosie, ale dla pewności możesz wziąć dwie (aha! i nie przestrasz się po porodzie krwotoku, bo jest naprawdę duży. Ja wiedziałam, że ma być duży a i tak się wystraszyłam i poleciałam do pielęgniarek Więc lepiej wiedzieć. Te podpaski przydadzą się też przez dzień albo dwa potem w domu.

2. wkładki laktacyjne - przetestowałam różne i najbardziej polecam wkładki baby-ono . Nie ciekną, są chłonne i wygodne. Te belli są tańsze, ale o kant stołu potłuc - ciekną niemiłosiernie.
Ewentulanie, jeśli Twój osesek nie będzie zbyt łagodny dla Twoich piersi, przyda się maść z lanoliną (Ziaja np.. Łagodzi podrażnienia). Dobre są też takie nakładki laktacyjne wielorazowe (Avent i Medela takie robią) - to takie nakładki, plastikowe, które powodują, że materiał nie dotyka piersi - whłania się krem, a piersi nie bolą Mi to tż dokupywał i donosił, bo mnie nawet dotyk powieteza na piersiach bolał. Mogę i takie pożyczyć, bo mam, a już nie używam, a one są doś drogie (ok. 50 zł).Ja przez pierwszy miesiąc nic innego nie mogłam używać

3. Staniki do karmienia sztuk 2.W domu dobrze mieć trzeci, bo szzególnie na początku iągle są w mleku i trzeba je na okrągło prać Dobrze, żeby miseczka była jak najcieńsza i przepuszczała powietrze (brodawki się szybciej goją) i żeby sam stanik był miękki nigdzie nie uwierał (przy nawale pokarmu to ważne).

4. Koszula do porodu - najlepiej dłuższa, może być jakiś t-shirt stary ( i tak będzie do wywalenia). Tylko długa, żebyć gołym tyłkiem nie świeiła, bo to mało komfortowe

5. koszula po porodzie. najlepiej z przodu rozpinana, żeby łatwo można było dziecko nakarmić. Możesz wziąć dwie w razie czego, ale mi tam jedna wystarczyła.

6. Kosmetyczka - zwyczajowo + płyn do higieny intymnej - ten, który stosujesz teraz. Nie zmieniaj, bo po porodzie często podobno nowe płyny powodują podrażnienia, a to nie najlepszy czas na walkę z podrażnieniem wywołanym nowym kosmetykiem

7. Poduszka do siedzenia.... oponka najlepiej Bo będzie ciężko usiąść w pierwszych dniach po porodzie....

8. Kapcie i pewnie szlafrok, bo rodzisz zimą i będzie zimno

9. i najważniejsze Ubranie na wyjście do domu I tu sugerowałabym coć maksymalnie wygodnego. Najlepiej spódnicę, albo spodnie od dresu. A najlepiej jakąś sukienkę, taką dzianinową. Bo nigdy nie wiadomo jak się skończy. Jeśli się skończy cc, to ucisk paska od spodni na wysokości blizny nie będzie marzeniem A jeśli norlanie się skończy - wielka podpaska będzie dziwnie w spodniach wyglądać A w spódnicy będzie wygodniej

Dla dziecka:
1. pieluchy, krem do pupy (linomag, w razie czego sudokrem), chusteczki do pupy
2. 2 pieluchy tetrowe, 1 flanelowa
3. kocyk (najlepiej jak najmiękkszy. Polecam baby ono z mikrofibry) i rożek
4. śpioszki - ze 3 sztuki wystarczą. I tak nie będziesz go bardzo przebierać Weź jedne mniejsze i z jedne większe - nie wiadomo jakie dziecko się urodzi I najlepiej jednoczęściowe, tzw. pajace, bo bluzeczki przez głowę będzie Ci ciężko na początku założyć.
5. Ze dwie czapeczki bawełniane
6. Coś ciepłego an wyjście do domu - kombinezon? i ciepłą czapę
7. Smoczek! Może to niepoprawne politycznie, ale np. moja córka urodziła się z takim odruchem ssania, że musiała ssać cały czas. A mnie bolało. Smoczek mi życie uratował A ona nie była głodna, tylko jeść chciała

I mąż niech sobie weźmie dresik do porodu przyda się
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:42   #2647
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Capri, pytanie czy z szacunku dla ksiedza czy dla Boga nasz ksiadz znajomy mowi, ze jego to denerwuje, bo własnie to jest nie brak szacunku dla niego, ale dla Boga... Chociaz mowił, ze tez go rozsprasza, jak PM ma głęboki dekolt i cyce na wierzchu
Może i tak...moim zdaniem ewentualny brak szacunku to jak ktoś chodzi w głebokich dekoltach albo gołych plecach co niedzielę do kościoła Ślub to ślub, suknie w dzisiejszych czasach wyglądają jak wyglądają i myślę że ten jeden jedyny raz ubrać się tak do kościoła nie jest brakiem szacunku
Stary 2011-12-05, 13:46   #2648
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Smerfetko gratuluje Piekny pierscionek i cudowne zareczyny
dziękuję bardzo

Lecę na zajęcia, do później

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:59   #2649
Zuzik06
Wtajemniczenie

Przerażają mnie te opowieści o porodzie. Coś nieprędko mi się dzidziusiowe chcenie włączy, oj nie.
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:01   #2650
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Buuu nie przeszło mi, dalej mam ślubną gorączkę Idę się wyżyć na bardziej odpowiedni wątek. Bo już pewnie macie mnie dość.
Nie mamy Cię dość, głuptasie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
dostałam zdjęcia z andrzejek - mój kolor włosów jest obrzydliwy (a nikt nie zauważył... matko, to jak ja wyglądałam przed farbowaniem? ), a ja wyglądam jak wielkie tłuste monstrum
Co Ty pitolisz, piękne dziewczę?

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Jadę na uczelnię załatwić z obroną, trzymajcie kciuki
Kciuki

Cytat:
w srode zaczynam 30 tydzien!
Ale ten czas ucieka

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Carmi, zapomniałam napisać, że suknia jest piękna, nawet na tym krasnoludku 161cm wzrostu (nota bene mojego wzrostu ). A jeśli chodzi o welon, to ja bym w ogóle z niego zrezygnowała na Twoim miejscu. Jakoś długie welony mi się niekoniecznie podobają.

Wyjątek stanowił tren Deszczówki, który do tej sukni a'la Królowa Śniegu wyglądał bajecznie Ale tu charakter sukni i bolerko robiło swoje, a Ty będziesz brać ślub latem i nie wiem... jakiś taki przytłaczający ten welon mi się wydaje. Za to kwiat we włosach - bombastic
Cytat:
mam takie samo zdanie co do welonu jak Gwizdak. Według mnie on nie pasuje do tej sukni, jakoś by ją przytłaczał, sama nie wiem. Ale mi się welony nie podobają, moze to dlatego co do okrycia ramion - wydaje mi się, że bolerko koronkowe nie byłoby złe. ale ja to nie mam wyobraźni, muszę zobaczyć, żeby ocenić
Moje zdanie - dokładnie jak u dziewczyn

Cytat:
Warszawianki, może być ta środa, skoro Mayi i tak żaden dzień nie pasuje w tym tygodniu? Bo dzisiaj dla mnie średnio - muszę chałupę posprzątać a jutro są Mikołajki, więc chcę być wieczorem z mężem i z Młodą Ale środa byłaby super
Dziś się dowiedziałam, że dopiero jutro mi potwierdzą delegację Więc umówcie się, a ja jeśli nie wywiozę się na Mazury, to oczywiście będę

Cytat:
stefka napisała, że jej nie pasuje środa-piątek, bo jedzie w delegacj, a Zwies, że jej nie pasuje wtorek. więc zostaje dzisiaj

nieskromnie powiem, że czekam bardzo na zaręczyny kilku żałośnic, ale na swoje najmocniej. i co? i może czas przestać czekać?

my, jeśli P. będzie pracować tu, gdzie pracuje, na pewno nie będziemy chodzić do szkoły rodzenia chyba że ja sama, a to bez sensu
tak, wiem, o czym to ja myślę
Jesteś niesamowita, że wszystko pamiętasz

Ja też czekam intensywnie. Chyba nawet na Twoje bardziej niż na swoje. Tylko nie mów mi o tym w pracy, bo się poryczę przed kompem w pracy i będzie kicha

Wymyślicie coś, jak już zajdziecie
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:02   #2651
Antii89
Zakorzenienie

Justyna Masz piękne włosy, zazdroszczę Ci! To sa naturalne czy farbowałaś?
Ja czekam aż mi urosną, żeby nadać im jakiś kształt..
Stary 2011-12-05, 14:05   #2652
Gwizdak
Zakorzenienie

To co dziewczyny?

Środa, godz. 19??? Tylko where???? Ja mogę się na Ursynów przetransportować, to Wam będzie wygodniej
taka fajna jest knajpka góralska Karpielówka, nie wiem czy kojarzycie

http://www.karpielowka.com.pl/
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-12-05, 14:09   #2653
justyna_dt
Zakorzenienie

Dziękuję Wam, kochane, za magiczne kciuki przesunięto mi termin złożenia pracy magisterskiej na 5.03. (choć projektor stwierdził, że do końca marca)

I http://www.youtube.com/watch?v=MSvHXNtv8Qw chyba już kiedyś wrzucałam, ale aż mnie w dołku ściska jak oglądam.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Justyna Masz piękne włosy, zazdroszczę Ci! To sa naturalne czy farbowałaś?
Ja czekam aż mi urosną, żeby nadać im jakiś kształt..
Dziękuję a kolor naturalny, nie farbuję od 3 lat a jakie masz teraz włoski? Wrzuć fotkę

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:31   #2654
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Wam, kochane, za magiczne kciuki przesunięto mi termin złożenia pracy magisterskiej na 5.03. (choć projektor stwierdził, że do końca marca)

I http://www.youtube.com/watch?v=MSvHXNtv8Qw chyba już kiedyś wrzucałam, ale aż mnie w dołku ściska jak oglądam.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Dziękuję a kolor naturalny, nie farbuję od 3 lat a jakie masz teraz włoski? Wrzuć fotkę
no to bomba, masz jeszcze trochę czasu A ile Ci zostało do skończenia??

Cos Wam zaraz wrzucę, Zwies jak myślisz?
Stary 2011-12-05, 14:32   #2655
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
ależ ja Ci zazdroszczę... ja nie zdążę złożyć pracy do 15 grudnia i nie wiem, co ze mną dalej. w najgorszym razie będę musiała powtarzać rok (nie mam wpisu z seminarium). w przyszłym tygodniu jadę do promotorki i zobaczymy, co powie. co prawda chcę jej do przyszłego wtorku wysłać całą pracę, ale złożyć do 15 grudnia nie dam rady, bo musi przeczytać, poprawki nanieść, dopisać muszę wstęp, podsumowanie, spis treści, coś tam po angielsku, poza tym wydrukować, zgrać na płytę, machnąć sobie sweet focie, dać pracę recenzentowi, nie ma szans...
chciałabym się obronić w styczniu
ale potrzebuję wolnego,bo jestem beznadziejna i nie mam siły po pracy/przed pracą. buuuu

no to pomarudziłam

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-12-05 o 14:33
Stary 2011-12-05, 14:32   #2656
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Gwizdak mnie ursynów odpowiada Ale może być też centrum, mokotów czy coś innego.

Justyna to super, że przedłużyli termin

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:34   #2657
Stefannia
Wtajemniczenie

Józia, czad
Naj, a nie dasz rady wziąć teraz wolnego? Jak promotor Ci się streści, to zdarzysz
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:35   #2658
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Gwizdak mnie ursynów odpowiada Ale może być też centrum, mokotów czy coś innego.
no wiem, ze Ci odpowiada ta Karpielowke znam i wiem, ze jest fajna, ale jak ktos ma lepszy pomysl, to jestem otwarta
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-12-05, 14:38   #2659
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
no to bomba, masz jeszcze trochę czasu A ile Ci zostało do skończenia??

Cos Wam zaraz wrzucę, Zwies jak myślisz?
A wrzucaj Ja jadę do domu w piątek/sobotę
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:40   #2660
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
ależ ja Ci zazdroszczę... ja nie zdążę złożyć pracy do 15 grudnia i nie wiem, co ze mną dalej. w najgorszym razie będę musiała powtarzać rok (nie mam wpisu z seminarium). w przyszłym tygodniu jadę do promotorki i zobaczymy, co powie. co prawda chcę jej do przyszłego wtorku wysłać całą pracę, ale złożyć do 15 grudnia nie dam rady, bo musi przeczytać, poprawki nanieść, dopisać muszę wstęp, podsumowanie, spis treści, coś tam po angielsku, poza tym wydrukować, zgrać na płytę, machnąć sobie sweet focie, dać pracę recenzentowi, nie ma szans...
chciałabym się obronić w styczniu
ale potrzebuję wolnego,bo jestem beznadziejna i nie mam siły po pracy/przed pracą. buuuu

no to pomarudziłam
/ja myślę, że jak wlączymy nasze kciuki to się uda. No ewentualnie w styczniu.
Stary 2011-12-05, 14:44   #2661
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Józia, czad
Naj, a nie dasz rady wziąć teraz wolnego? Jak promotor Ci się streści, to zdarzysz
dam radę ale mam 3 dni urlopu i jak wezmę je teraz, to nie będę mieć na obronę wolnego i to całe latanie do dziekanatów itp. przed obroną, więc wziąć nie mogę. liczyłam na L4, ale choroby się mnie nie trzymają, józia mówi, że to od nadmiaru seksu, bo seks to zdrowie. Także jestem w patowej sytuacji
Stary 2011-12-05, 14:44   #2662
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem, ze Ci odpowiada ta Karpielowke znam i wiem, ze jest fajna, ale jak ktos ma lepszy pomysl, to jestem otwarta
Ja tam się nie znam
Stary 2011-12-05, 14:45   #2663
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Justyna super, że się udało przesunąć termin

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:47   #2664
Zwies
Zakorzenienie

A może do dzikiego ryżu?
Ja nigdy nie byłam, a mieszkałam metrów kilka od niego
Stary 2011-12-05, 14:48   #2665
Zuzik06
Wtajemniczenie

kurde no nie chciało mi załadować, ale jest.

Najka bidulo, wierze że coś się uda wymyśleć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miś3.jpg (99,4 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-12-05, 14:50   #2666
Zwies
Zakorzenienie

A obok dzikiego ryżu jest knajpa gruzińska (mówię o puławskiej), też nie byłam.
I kebab też jest
Stary 2011-12-05, 14:51   #2667
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
A może do dzikiego ryżu?
Ja nigdy nie byłam, a mieszkałam metrów kilka od niego
a gdzie to i co daja? mam nadzieje, ze nie sushi, bo nie lubie

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
A obok dzikiego ryżu jest knajpa gruzińska (mówię o puławskiej), też nie byłam.
I kebab też jest
.................. zazdrosnice na kebabie??
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-12-05, 14:52   #2668
najfajniejsza
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/717572/komunikat.html
Stary 2011-12-05, 14:53   #2669
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
to do tych co się odchudzać zaczęły
Stary 2011-12-05, 14:54   #2670
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
kurde no nie chciało mi załadować, ale jest.
Ojoj Cześć misiu! Ale Tż się ucieszy

Cytat:
a gdzie to i co daja? mam nadzieje, ze nie sushi, bo nie lubie

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

.................. zazdrosnice na kebabie??
Puławska, na wysokości madalińskiego. Ja nie wiem, co dają - Maja mówiła, że to ich ulubiona restauracja
http://www.dzikiryz.pl/menu-mokotow/desery
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości