Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 13:09   #3511
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cookie moja Agu tez ma wiekszosc ciuszków używanych. A jaknówki to albo prezenty, albo wyprzedażowe. Z zabawkami tez nie mam szału. Dzielnie się trzymam przed obalowym szaleństwem.

Dostałam przelew za karuzelke Kupiłam za 140 zł sprzedałam za 100 + przesyłka

Dzwoniła szwagierka i tak z rozmowy wynikło o prezentach (jest chrzestną Agu) no i mówie jej ze kupujemy to krzesełko. A ona, ze sie dorzuci i ciesze sie bo właściwie większość tych fajnych zabawek jest dla siedzącego dziecka.
Więc ogólnie dzień udany.

Z tym, ze Agata mi strasznie marudzi. Uśpiłam ją teraz. Przesypia pore obiadową. Mam nadzieje, ze to zęby a nie konsekwencje wczorajszego upadku

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:15   #3512
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w szoku jestem jaka mała się mobilna zrobiła. Od rana ćwiczy obroty z plecków na brzuch. Pamiętacie jak pisałam, że śpi tylko na jednej stronie? Teraz już śpi na dwóch . Kula się po łóżeczku jak szalona.

Aaaaa no i dzień dobry
mała akrobatka

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sarence strzeliły dziś 24 tygodnie kurcze starsza pani mi się robi
Brawa dla starszej pani

Cytat:
Ale mi poprawiłaś humor

Cookie ja nie wydaję fortuny na zabawki, bo kupuję w większości używane. Do tego mało co Zuziak ma nowe (prawie nic). Wszystko albo kupione używane, albo dostała, albo po bracie . Nowego ma tylko oballa i gryzaczki. Wiesz, że te zabawki to tylko zapełniacz czasu i tak najważniejsza jest MAMA .

Na później też mam dla niej ciuchy, bo umówiłam się z kumpelą, która ma trzyletnią córkę, że zostawia dla mnie wszystkie ubrania. Nigdy nie chce kasy, ale zawsze jakoś jej wcisnę. Trochę mnie boli, że nie mam kasy żeby latać i kupować nowe ubrania w smyku, cocodrillo, 5-10-15, ale.... Ja jestem raczej praktyczna i żal by mi było wydać tyle kasy na coś, co dziecko ubierze kilka razy, bo zaraz wyrośnie.

No to będzie ząbek
Ja też kupuję małej używane ciuchy.. zwłaszcza, że ona teraz tak szybko rośnie, że szkoda by mi było pieniędzy na nowe... a ceny ubranek dziecięcych powalają mnie na kolana Nowe dostaje tylko w prezentach od dziadków, cioć itd.. jak będzie już miała więcej niż rok to zacznę jej kupować nowe ubranka...

Teraz i tak lata ciągle w pajacach, bodziakach, luźnych spodenkach i bluzeczkach.. jakoś nie mam sumienia jej męczyć w dzinsach czy sukienkach... jak już to na specjalne wyjścia

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale mam tez do was interes: POLEĆCIE FAJNA KSIAZKE! ale nie romansidło... preferuje dobre horrory, trillery, kryminały, fantasy. ew obyczajówka ale musi naprawde wciagac!
Ostatnio czytałam książkę Nory Roberts "Noc na bagnach Luizjany" - rewelacja! Czytałam ją dość długo bo jak dla mnie mega straszna i się bałam

Cytat:
Za to ja jak sierota wyglądam, bo w rzeczy sprzed ciąży nie wchodzę a większych prawie nie mam. Żyję nadzieją, że jakimś cudem schudnę i wejdę w starą garderobę . Optymistka (6kg mi brakuje)
Mi cholercia 5kg zostało... ale marzę żeby zrzucić przynajmniej z dyszkę tylko z tym moim słomianym zapędem idzie jak krew z nosa... jedyne czego się jeszcze trzymam to aerobik 2x w tygodniu (idę na rekord bo chodzę już miesiąc).. gorzej z jedzeniem

Ale lejeeeeeeee!
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:26   #3513
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Nie denerwuje Cie to?
Pytam, bo Antek ma tak samo, chocbym nie wiem co robila, to w domu spi tylko po pol godziny. Owszem spi wtedy czesto, bo tak co 1,5 -2 godz musi sie przespac, ale tylko te pol godziny. Dluga drzemke ma tylko na spacerze, a jak nie idzie, to nie ma dlugiego spania.

Przyszla mi paczka z Bobovity z poradnikiem i probkami.
u nas jest identycznie!!! drzemki co 1,5-2 godziny i to właśnie 30-minutówki, a jedno długie spanie na spacerze. jakbym łaziła 3 godziny to by 3 spała... a coraz zimniej jest i coraz mniej mi się chce spacerować, ale jakoś się zmuszam, bo w domu to spania nie ma długiego tylko meegaa marudne w zamian dziecko

a ja dostałam tylko z hippa paczkę.... z bobovity nic mi nie przyszło....

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:

dokładnie, najgorzej jak jest jakaś impreza i wypada dziecko ładniej ubrać. Mam wtedy wrażenie, że mała się w tych wyjściowych ciuchach męczy .

W glanach to ja caaały rok latałam. Piękne czasy to były
wrażenie mam zawsze takie samo jeżeli chodzi o Hankę i wizytowe łaszki
a w glanach to też cały rok śmigałam, a moją mamę szlak trafiał jak mnie w nich latem widziała

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:26   #3514
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cookiemonsters Pokaż wiadomość
Gdzie pracujesz? Bo zuza tez dostala ta pande
ng2.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-12-05 o 13:27
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:26   #3515
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U nas domowy zestaw to bodziak z długim + rajtki albo spodenki bawełniane. Albo bodziak bez rekawków z krótkim i na to bluzeczka z długim, rajtki albo spodenki. Sukienki/dzinsy itp. na wyjscia albo jak mamy gosci co by sie moją pięknością pochwalić.

Ja wczoraj w CH nawet nie spojrzałam,zaczne sobie kupowac jak schudne

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-05, 13:39   #3516
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
ng2.
i wszystko jasne
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:07   #3517
brunetka2000
Zakorzenienie

Mam pytanie ile kleiku powinnam dawać do 120 ml mleka ???? Na razie podawałam po 2 miarki żeby się przyzwyczaiła. Teraz mogę więcej czy nie ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 14:12   #3518
CrazyMachine
Zadomowienie

Dzień dobry w poniedziałek!
Ja także dziś z klubu mam niewyspanych. Moje dziecko już 2 dzień urządza strajk głodowy, je tak przez pół tego co normalnie i chyba dlatego w nocy ma jazdy. Muszę smoczkiem ją zatykać, a jak wypadnie to ryk nie z tej ziemi, ale jeść nie chce... może zęby jej idą? Jutro idziemy na to spóźnione szczepienie (ale prezent na mikołajki...) to poproszę pediatrę niech jej dziąsła oglądnie.
Carmelka dla Sary.
Brunetka - spóźnione gratulacje dla PANI MAGISTER!
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:14   #3519
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dzień dobry w poniedziałek!
Ja także dziś z klubu mam niewyspanych. Moje dziecko już 2 dzień urządza strajk głodowy, je tak przez pół tego co normalnie i chyba dlatego w nocy ma jazdy. Muszę smoczkiem ją zatykać, a jak wypadnie to ryk nie z tej ziemi, ale jeść nie chce... może zęby jej idą? Jutro idziemy na to spóźnione szczepienie (ale prezent na mikołajki...) to poproszę pediatrę niech jej dziąsła oglądnie.
Carmelka dla Sary.
Brunetka - spóźnione gratulacje dla PANI MAGISTER!
Dziękuję
Stary 2011-12-05, 14:26   #3520
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam pytanie ile kleiku powinnam dawać do 120 ml mleka ???? Na razie podawałam po 2 miarki żeby się przyzwyczaiła. Teraz mogę więcej czy nie ???
A na opakowaniu nie ma przepisu? Ja daję przez pół tego co jest na opakowaniu napisane, bo zależy mi na tym, żeby dało się z butelki pić. U mnie jest napisane 3 łyżki na 150 ml.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:27   #3521
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
mam pytanie
dostałam umowe na czas nieokreślony, udało mi się ją wuszarpać i nie wiem, co mam tteraz zrobić, bo troche mi się życie pozmieniało.. i tak hipotetycznie... jak po macierzyńskim złoże wniosek o wypoczynkowy, to później jak wróce na pół etatu to też mam ochrone? czy to działą tylko pezpośrednio po macierzyńskim? a jak po wypoczynkowym wezme zwolnienie na dzicko na te 60 dni i poznij wroce do pracy na pół etatu to też mam ochrone?? jak to jst???

he he to moze ja odpowiem
na poczatek GRATULUJE UMOWY klask i:
otoz zawsze kiedy obnizysz wymiar czasu pracy (np do pol etatu, choc mozez tez wziac np 7/8 etatu) w okresie kiedy przysluguje Ci prawo do urlopu wychowawczego (przez 4 lata od porodu) pracodawca nie moze Cie zwolnic przez rok. (Bo ta reszta etatu na ktorej nie pracujesz to jest w rzeczywistosci urlop wychowawczy) Nie moze Cie juz zwolnic w momencie jak ten wniosek zlozysz.
Hipotetycznie mozna sobie obnizyc ten wymiar czasu pracy nawet po roku czy dwoch normalnej caloetatowej pracy, po roznych urlopach , opiekach itp. byleby dziecko n ie rpzekroczylo 4 roku zycia.
Nie wiem czy chcesz wrocic do tej pracy kiedykolwiek, ale jesli tak to ja bym nie brala na twoim miejscu tych 60 dni na dziecko chore, bo tego pracodawcy nie lubia i z pewnoscia zaraz po okresie ochronnym Cie zwolnia.
Natomiast pol etatu bierz i sie nie ogladaj, to madre rozwiazanie

AgaG - dziekuje za wiare we mnie hi hi
youyou - ciesze sie, ze moje wywody na cos sie zdaja..
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 14:30   #3522
brumek
Zakorzenienie

Zapomniałam, nam dziś stuka 15 tygodni

Cytat:
mam pytanie
dostałam umowe na czas nieokreślony, udało mi się ją wuszarpać i nie wiem, co mam tteraz zrobić, bo troche mi się życie pozmieniało.. i tak hipotetycznie... jak po macierzyńskim złoże wniosek o wypoczynkowy, to później jak wróce na pół etatu to też mam ochrone? czy to działą tylko pezpośrednio po macierzyńskim? a jak po wypoczynkowym wezme zwolnienie na dzicko na te 60 dni i poznij wroce do pracy na pół etatu to też mam ochrone?? jak to jst???
No niestety nie Ta ochrona tylko na macierzyńskim jest.

Cytat:
Sarence strzeliły dziś 24 tygodnie kurcze starsza pani mi się robi
Brawo starszawa Sarenko

Cytat:
Ale mi poprawiłaś humor
Z mojego nieszczęścia się cieszysz?

Cytat:
a powiem wam dlaczego - maz mi juz prezent na gwiazdke dał - czytnik ebooków! matko, jakie to fajne! mam teraz prawie 1000 ksiazek (czesc byla juz w czytniku - jakies wiersze i lektury) do czytania w jednym miejscu! czytam nawet jak mala je bomoge sobie postawic i nic sie nie zwija, nei zamyka. cichutki a nie to co moj lapek-traktor... polecam!

ale mam tez do was interes: POLEĆCIE FAJNA KSIAZKE! ale nie romansidło... preferuje dobre horrory, trillery, kryminały, fantasy. ew obyczajówka ale musi naprawde wciagac!

wczoraj zatestowalam - wypilam szklanke mleka... jak na dzien dziesiejszy krostek brak, czekam dalej...
Fajny prezent i fajny mąż Choć dla mnie tylko książki papierowe mają urok
Z thrilerów uwielbiałam kiedyś Cooka i Koontza. No a teraz Cobena - mistrzunio w swoim fachu

Cytat:
ooo ja też stawiam na wygodę. Może czasami nie jest wystrojona jak inne dziewczynki, ale zawsze wygodnie i czysto ubrana (no, do pierwszego ulania ).
My też na wygodę. Dlatego Tymek cały czas "lata" w pajacach Spodnie miał na sobie dwa razy w życiu

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no ja juz wyrobiłam się ze wszystkim, posprzątane, obiadek zrobiony, dziecko nakarmione marchewką, poprawiła cycem a teraz śpi a mamusia odpoczywa
Superwoman z Ciebie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
polecam książki Tess Gerritsen:
dawca, infekcja, ogród kości,dawca, dolina umarłych itd -są boskie , wciągaja od samego początku-najczęściej to thilery medyczne -babka jest świetna!!!!
Brumku ja pisałam że własnie nie znalazłam dzidziusia i spróbowałam ludwika (wiem wiem mnie tez sie kojarzy tylko z płynem do mycia naczyń a tu taka niespodzianka ) jak dla mnie ludwik jest super !!
ale dzidziusia też polecam
A to się nie zrozumiałyśmy Ale Ludwika nigdy nigdzie nie spotkałam. W jakim sklepie go kupujesz?

Też kocham thrillery medyczne

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My mamy po Filipie konika FP i uważam że jest super, U nas leży on tylko w łóżku i używam go tylko do usypiania,wieczorem wkładam Lilkę do łóżeczka, gaszę światło i włączam konika Leci z niego taka przyjemna melodyjka i światełko, wydaje mi sie że Lila kojarzy go już tylko z nocnym usypianiem
Do nas przyjdzie jeszcze w tym tyg i zobaczymy co Tymek na to cudo

Cytat:
pewnie mi nie uwierzysz ale chciałabym miec takie problemy w zakupach dla siebie spodnie można skrócić, nie muszą być obcisłe itd
najgorzej uwierz mi jak po prostu brakuje dla Ciebie rozmiaru...
wiekszość sieciówek nie bierze pod uwagę "dużych " osób i nie szyją na nich nic . A jeśli już nawet coś się trafi w maxi rozmiarze to wygląda często gorzej niż worek na ziemniaki. Morał taki ,że otyłe osoby nie muszą wyglądac ładnie niestety
Kochana, wierz mi że to taki sam problem jak z dużymi rozmiarami! Też długo tak miałam że w sklepach typu H&M, Zaraz itp każde XS było za duże. I trzeba było na dzieciecych działach szukać. A tam z kolei wszystko w kwiatki czy cuś
I wcale nie cieszysz się wtedy że jesteś drobna i szczupła, bo i tak nie możesz nic dla siebie znaleźć
Stary 2011-12-05, 14:49   #3523
aania_20
Zakorzenienie

witam i ja
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

Moje dziecko ma uczulenie na RUMIANEK!!!!
normalnie bym sie nie spodziewala

niestety rumianek często uczula

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ala kończy dzisiaj 5 miesięcy

Cytat:
To trzymam kciuki, zeby te dolegliwosci Wam szybko minely!
A tych slodyczy to troche za duzo..

to nie naraz

AGA, kiedy jakieś spotkanko? i gdzie Stapelka się podziewa, wiesz może/?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nataszaaa z rosą już oklepany u mnie. Potrzebuję coś innego. Z rodzynkami odpada, z brzoskwiniami też, z rosą, w kropki,wiedeński za dużo razy robione.
a może Izaura?

Cytat:
pewnie mi nie uwierzysz ale chciałabym miec takie problemy w zakupach dla siebie spodnie można skrócić, nie muszą być obcisłe itd
wiekszość sieciówek nie bierze pod uwagę "dużych " osób i nie szyją na nich nic . A jeśli już nawet coś się trafi w maxi rozmiarze to wygląda często gorzej niż worek na ziemniaki. Morał taki ,że otyłe osoby nie muszą wyglądac ładnie niestety
bo niestety większość sieciówek nie bierze pod uwagę ani "dużych" ani "małych", trzeba się "w normach" zmieścić i tyle

a ja wróciłam z uczelni, i znowu siadam do pisania.....ale najpierw mocna kawa, bo bez tego nie pójdzie....

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:52   #3524
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
1. Miałam Ci wczoraj odpisać co do wakacji. My nie planujemy zagranicznych, chcemy postawić w tym roku na zwiedzanie ruin zamków w Polsce. Kiedyś na onecie była galeria i po prostu musimy to zobaczyć . Myślimy jeszcze o Pradze i Nachodzie. (Tż był ja nie)

No i chyba zamiast jakiegoś dłuższego urlopu będziemy na weekendy wyjeżdżać, co tydzień w inne miejsce.

2. Boję się, że moi rodzice będą chcieli żebyśmy do nich do Irlandii polecieli na 2 tygodnie a mi się nie chce! Normalnie nie chce mi się tłuc z dwójką dzieci...

3. Ja mam oballa z tublu i chyba nie jest podróbą. Ma ładne, żywe klory, nie śmierdzi, jest gładki.
Ad.1 Bardzo ambitne plany! Ale ja takie zwiedzanie zostawie na pozniej jak dzieciaki podrosna, teraz marze o tym, zeby sie polozyc na lezaku i nic nie robic przez 2 tyg. Dziewczyny co chwile sie dopytuja kiedy poleca samolotem, kiedy beda sie dlugo kapac w basenie... a tego w Polsce im nie zagwarantuje, bo ciezko utrafic z pogoda.

Ad.2. Ja bym sie chetnie wybrala, zawsze to cos nowego...

Ad.3. No moj tez ma zywe kolory, ale niektore laczenia sa wyczuwalne...ale co tam juz po ptokach, bo rozpakowany i juz go dalam Antkowi do zabawy

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
u nas jest identycznie!!! drzemki co 1,5-2 godziny i to właśnie 30-minutówki, a jedno długie spanie na spacerze. jakbym łaziła 3 godziny to by 3 spała... a coraz zimniej jest i coraz mniej mi się chce spacerować, ale jakoś się zmuszam, bo w domu to spania nie ma długiego tylko meegaa marudne w zamian dziecko

a ja dostałam tylko z hippa paczkę.... z bobovity nic mi nie przyszło....
Dziwne te nasze dzieci i jeszcze Mamad... Ze starsza tez tak mialam, ale pozniej wyczailam, ze ona sie tylko przebudza i jak jej dawalam smoka albo cyca, to jeszcze ladnie zasypiala. A na tego gada to niestety nie dziala. Duze oczy i usmiech od ucha do ucha jak sie do niego zblizam.

A paczka to nasza pierwsza.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
No i dobrze wiedzialam, ze bedziesz znac odpowiedz!

Cytat:

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
AGA, kiedy jakieś spotkanko? i gdzie Stapelka się podziewa, wiesz może/?

Jak bez dziecia to do czwartku mam rodzicow, wiec moglabym wyskoczyc.

A Stapelce nie po drodze do kompa. Mialysmy sie widziec w zeszla srode, ale mi sie Zuzia rozchorowala i musialam odwolac. Napisze do niej esmeska.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:59   #3525
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
i wszystko jasne
Ty chyba też pracujesz w ng2? Jeszcze bony mają być na święta 250 zł - zawsze coś

Cytat:
Dziwne te nasze dzieci i jeszcze Mamad... Ze starsza tez tak mialam, ale pozniej wyczailam, ze ona sie tylko przebudza i jak jej dawalam smoka albo cyca, to jeszcze ladnie zasypiala. A na tego gada to niestety nie dziala. Duze oczy i usmiech od ucha do ucha jak sie do niego zblizam.
Jeszcze moje Szymon nie śpi dłużej w dzień niż 20-30 minut, co 3-4 h.
Jedynie na spacerze śpi dłużej - potrafi przespać cały spacer nawet jeżeli trwa on 2-3 h.

Stary 2011-12-05, 15:09   #3526
piwnooka77
Raczkowanie

Witam się i ja

U nas nocka jak poprzednie, no może ciut lepsza - jedno budzenie mniej Ale ja i tak nie narzekam, mogę być niewyspana i tak jestem w mojej niuni szaleńczo zakochana

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ala kończy dzisiaj 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
chyba kupię tą piłeczkę oball, oj kusicie kusicie jak ta Ewa
kup, kup, ja się skusiłam i Helen teraz się nim bawi, sama go sobie bierze, przekłada, próbuje do buzi włożyć a do tej pory to tylko zawieszki z maty edukacyjnej ją interesowały, leżące zabawki nie.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witajcie
u mnie nocka w standardzie tzn. jakieś 4 pobudki na jedzenie, przy czym po 2 mała wylądowała w naszym łóżku bo się tak wierciła w łóżeczku, że nie chciałam żeby się wybudziła i tym sposobem wstałyśmy o 8:30

i jeszcze jedno : czy oballa dostane tylko w sklepach internetowych?? czy w jakis dziecięcych też szukać?? u mnie w gw nie ma smyka...

hanka własnie rzadziela narobiła - lecę przebierać smroda a za godzinkę na spacerek lecimy póki jeszcze nie pada...
nocka taka jak u nas
w smyku nie ma oballa, jest coś na wzór oballa firmy Bright Starts. Mam oba i oball jest lepszy, Helen od razu wzięła go do rączek i się bawiła. Piłka z Bright Starts jest za ciężka dla maluszka i nie jest taka elastyczna.

jak odpisywałam na Twój post poczułam smrodek i musiałam przebrać Helen...

Cytat:
a powiem wam dlaczego - maz mi juz prezent na gwiazdke dał - czytnik ebooków! matko, jakie to fajne! mam teraz prawie 1000 ksiazek (czesc byla juz w czytniku - jakies wiersze i lektury) do czytania w jednym miejscu! czytam nawet jak mala je bomoge sobie postawic i nic sie nie zwija, nei zamyka. cichutki a nie to co moj lapek-traktor... polecam!

wczoraj zatestowalam - wypilam szklanke mleka... jak na dzien dziesiejszy krostek brak, czekam dalej...
mój mąż ma czytnik e-booków i jest nim zachwycony, tak bardzo, że dzięki jego reklamie czytniki ma już moja mama, mój brat, kolega brata, jego ojciec, przyjaciel męża i jego narzeczona.... powinien dostać prowizje.

A co do książek to polecam szukać na Chomiku

Polecam Tess Gerritsen, lubię tez Davida Morrela (z wyjątkiem Rambo i Bractwam jakoś nie przypadło mi do gustu, polecam Czarny wieczór - zbiór opowiadań horrorów), a teraz czytam "Dom na Wyrębach" Stefana Dardy - horror - zlokalizowany na Lubelszczyźnie, a ja pochodzę z Lublina to mi się jeszcze bardziej podoba

Obserwuj buzię jeszcze ze dwa dni i kupki też.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Mi cholercia 5kg zostało... ale marzę żeby zrzucić przynajmniej z dyszkę tylko z tym moim słomianym zapędem idzie jak krew z nosa... jedyne czego się jeszcze trzymam to aerobik 2x w tygodniu (idę na rekord bo chodzę już miesiąc).. gorzej z jedzeniem
za wytrwałość w chodzeniu na aerobic. Też bym chciała chodzić ale w Poznaniu nie podpasował żadem klub. W Lublinie miałam ulubiony i teraz wszystkie do niego porównuję i żaden mi nie odpowiada i nie chodzi o warunki tylko o prowadzenie zajęć.

Cytat:
No i Oball z Tublu, ale zarazona Wasza podejrzliwoscia spogladam na niego z rezerwa i sie zastanawiam, czy nie podroba?
Ja tez dostałam dzisiaj paczkę a raczej pakę z Tublu i jeszcze zegarek, który sobie zamówiłam przyszedł i jakaś paczka do odebrania na poczcie - prawdziwy Mikołaj

Cytat:
polecam książki Tess Gerritsen:
dawca, infekcja, ogród kości,dawca, dolina umarłych itd -są boskie , wciągaja od samego początku-najczęściej to thilery medyczne -babka jest świetna!!!!
i jeszcze Autopsja, chirurg, skalpel, klub mefista, mumia.....

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja wczoraj w CH nawet nie spojrzałam,zaczne sobie kupowac jak schudne
A ja jak jestem w CH to właśnie oglądam ubrania i mam motywacje, żeby schudnąć bo jak się napatrzę na ładne rzeczy to się spinam w sobie, że muszę schudnąć a przed oczami mam rzeczy, które sobie wtedy kupię... się zakręciłam..

Kolina przyszła mi paka z Tublu a w niej oball z rączką. Piłka to oball 15 cm, tak samo elastyczna jak oball 10 cm (mam porównanie), w środku plastikowa kulka- grzechotka (6 kuleczek), którą chyba można rozkręcić i wyjąć (widać śrubkę). Piłkę z rączki się ściąga bez większych problemów.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:13   #3527
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ty chyba też pracujesz w ng2? Jeszcze bony mają być na święta 250 zł - zawsze coś

Jeszcze moje Szymon nie śpi dłużej w dzień niż 20-30 minut, co 3-4 h.
Jedynie na spacerze śpi dłużej - potrafi przespać cały spacer nawet jeżeli trwa on 2-3 h.
taaaaaaaaaaaaaaaaaaak, ja tez no beda bony, beda... tylko ja nie rozumiem co oni sie na tych bonach tak uparli.. jakby dali to w gotowce to podatku nie trzba placic, a ze daja w bonach to 5 dych i tak odbiraja z wyplaty

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
he he to moze ja odpowiem
na poczatek GRATULUJE UMOWY klask i:
otoz zawsze kiedy obnizysz wymiar czasu pracy (np do pol etatu, choc mozez tez wziac np 7/8 etatu) w okresie kiedy przysluguje Ci prawo do urlopu wychowawczego (przez 4 lata od porodu) pracodawca nie moze Cie zwolnic przez rok. (Bo ta reszta etatu na ktorej nie pracujesz to jest w rzeczywistosci urlop wychowawczy) Nie moze Cie juz zwolnic w momencie jak ten wniosek zlozysz.
Hipotetycznie mozna sobie obnizyc ten wymiar czasu pracy nawet po roku czy dwoch normalnej caloetatowej pracy, po roznych urlopach , opiekach itp. byleby dziecko n ie rpzekroczylo 4 roku zycia.
Nie wiem czy chcesz wrocic do tej pracy kiedykolwiek, ale jesli tak to ja bym nie brala na twoim miejscu tych 60 dni na dziecko chore, bo tego pracodawcy nie lubia i z pewnoscia zaraz po okresie ochronnym Cie zwolnia.
Natomiast pol etatu bierz i sie nie ogladaj, to madre rozwiazanie

youyou - ciesze sie, ze moje wywody na cos sie zdaja..
[/LEFT]
[/CENTER]
dziękuję !
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:14   #3528
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:

Fajny prezent i fajny mąż Choć dla mnie tylko książki papierowe mają urok
Z thrilerów uwielbiałam kiedyś Cooka i Koontza. No a teraz Cobena - mistrzunio w swoim fachu
za tygodnie
(Helen 15 tydzień stuknął w czwartek ale ja się już gubię w jej tygodniach)

Cooka i Cobena tez polecam, Koontza nie czytałam.
Stary 2011-12-05, 15:17   #3529
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
taaaaaaaaaaaaaaaaaaak, ja tez no beda bony, beda... tylko ja nie rozumiem co oni sie na tych bonach tak uparli.. jakby dali to w gotowce to podatku nie trzba placic, a ze daja w bonach to 5 dych i tak odbiraja z wyplaty
Dokładnie... Dadzą bony, a z kolejnej wypłaty potrącą 50 zł także na czysto 200 zł Nam zostanie... Myślałam, że w tym roku dadzą troszkę większe te bony, a nie od kilka lat jest ta sama stawka...

Stary 2011-12-05, 15:26   #3530
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Antos z oballem:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1577.jpg (117,7 KB, 49 załadowań)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:27   #3531
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Mój mąż też dostał dziś bony. Ponad 400 zł ale co z tego jak nas odwiedził Pan z elektrowni z rachunkiem Niemogli się do stycznia wstrzymać
Mój M. nie dostaje bonów tylko ma taką karte sodexo jakby płatniczą i na nią mu przelewają i można wydawać wszędzie, gdzie są terminale

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-05, 15:33   #3532
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Ostatnio czytałam książkę Nory Roberts "Noc na bagnach Luizjany" - rewelacja! Czytałam ją dość długo bo jak dla mnie mega straszna i się bałam
muszę zapamiętać

Cytat:
Ad.2. Ja bym sie chetnie wybrala, zawsze to cos nowego...

Ad.3. No moj tez ma zywe kolory, ale niektore laczenia sa wyczuwalne...ale co tam juz po ptokach, bo rozpakowany i juz go dalam Antkowi do zabawy
No fajnie jest w Irlandii, bo już 2 razy u rodziców byłam. Oni zawsze dbają, żebyśmy zwiedzili jak najwięcej. Tylko z maluchami nie chce mi się tłuc .

Widzę, że oballa mamy identycznego .

Scio niezły prezent, mój Tż pewnie 200 zł dostanie z pracy.

Monia i inne dziewczyny co mają czytniki ebooków
możecie podesłać linki do nich (bardzo ładnie proszę)? Może być na PW, poproszę małża na urodziny . I więcej mnie na forum nie zobaczycie, bo uwielbiam czytać .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:35   #3533
brunetka2000
Zakorzenienie

Możecie jeszcze raz podać linka do tego kubeczka niekapka od 4 miesiąca

Dziewczyny dostałyście te wiadomości z wizażu ??? Bo mi nic nie przyszło

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-12-05 o 15:40
Stary 2011-12-05, 15:35   #3534
alibany
Rozeznanie

Telik, Agadus, Iustyna, brumek, AgaGuernsey, Dziubek79, aania, piwnooka, mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam, dziękujemy

A dzisiejszy dzionek mega rozesmiany, mega piskliwy, humorzasty jak nigdy Ala świętuje na całego i nawet nie mysli przespać swojego święta

Byłam w firmie, na szczęście prezes podpisał wszystkie moje wnioski z ta opieką itd. także mogę spać spokojnie!!
Kupiłam dzisiaj Ali pampki Dada 3 i się mile zaskoczyłam. Pierwsze podejście miałyśmy przy 2 i za sztywne dla mnie były, mogłam muchy nimi zabijać, a 3 o niebo lepsze a jutro otwierają nową biedronkę w Toruniu i mają być w promocji to zrobię sobie zapas

Idę zebrać Ale z paneli bo ucieka z maty Wieczorkiem Was nadrobię bo teraz tak z grubsza przeczytałam

alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:39   #3535
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dzwoniła szwagierka i tak z rozmowy wynikło o prezentach (jest chrzestną Agu) no i mówie jej ze kupujemy to krzesełko. A ona, ze sie dorzuci i ciesze sie bo właściwie większość tych fajnych zabawek jest dla siedzącego dziecka.
Ktore krzesełko kupujesz, bo chyba przegapiłam?

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja mam to obcykane na 120mleka - 4 miarki kleiku (te miarki od mleka) i wychodzi taki gęsty do picia, przez smoczek do kaszki, z normalnego smoka nie poleci. Tylko trzeba to mieszac tak przez 2 minuty i robi sie gęste. Ja po tych 2 minutach, myje jeszcze smoczek woda pod kranem, bo czesto suchy kleik mi sie zbiera i zatyka dziurke.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:44   #3536
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Ktore krzesełko kupujesz, bo chyba przegapiłam?

Ja mam to obcykane na 120mleka - 4 miarki kleiku (te miarki od mleka) i wychodzi taki gęsty do picia, przez smoczek do kaszki, z normalnego smoka nie poleci. Tylko trzeba to mieszac tak przez 2 minuty i robi sie gęste. Ja po tych 2 minutach, myje jeszcze smoczek woda pod kranem, bo czesto suchy kleik mi sie zbiera i zatyka dziurke.
OOOOOOOO dziękuję kochana, właśnie o taki przepis mi chodziło
I buziaczki dla dużej Sarenki
Stary 2011-12-05, 15:45   #3537
Zmalowana
Zakorzenienie

To ząbek !! Czuć już pod palcem ostre !!

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 15:46   #3538
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Monia i inne dziewczyny co mają czytniki ebooków[/B] możecie podesłać linki do nich (bardzo ładnie proszę)? Może być na PW, poproszę małża na urodziny . I więcej mnie na forum nie zobaczycie, bo uwielbiam czytać .
mój mąż zamawiał z amazona.com
http://www.amazon.com/gp/product/B00...f=famstripe_kk

ale wtedy było jakoś taniej
polecam stronę http://swiatczytnikow.pl/

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
no to
Stary 2011-12-05, 15:52   #3539
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Mówiłam !
A moja się tyle męczy i nadal nic

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
mój mąż zamawiał z amazona.com
http://www.amazon.com/gp/product/B00...f=famstripe_kk

ale wtedy było jakoś taniej
polecam stronę http://swiatczytnikow.pl/
Dziękuję, już mam w ulubionych
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:56   #3540
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
a z której strony jesteś otyła??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości