|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cookie moja Agu tez ma wiekszosc ciuszków używanych. A jaknówki to albo prezenty, albo wyprzedażowe. Z zabawkami tez nie mam szału. Dzielnie się trzymam przed obalowym szaleństwem.
![]() Dostałam przelew za karuzelke ![]() ![]() Dzwoniła szwagierka i tak z rozmowy wynikło o prezentach (jest chrzestną Agu) no i mówie jej ze kupujemy to krzesełko. A ona, ze sie dorzuci ![]() Więc ogólnie dzień udany. Z tym, ze Agata mi strasznie marudzi. Uśpiłam ją teraz. Przesypia pore obiadową. Mam nadzieje, ze to zęby a nie konsekwencje wczorajszego upadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz i tak lata ciągle w pajacach, bodziakach, luźnych spodenkach i bluzeczkach.. jakoś nie mam sumienia jej męczyć w dzinsach czy sukienkach... jak już to na specjalne wyjścia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale lejeeeeeeee! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja dostałam tylko z hippa paczkę.... z bobovity nic mi nie przyszło.... ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() a w glanach to też cały rok śmigałam, a moją mamę szlak trafiał jak mnie w nich latem widziała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Wtajemniczenie
|
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-12-05 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Zakorzenienie
|
U nas domowy zestaw to bodziak z długim + rajtki albo spodenki bawełniane. Albo bodziak bez rekawków z krótkim i na to bluzeczka z długim, rajtki albo spodenki. Sukienki/dzinsy itp. na wyjscia albo jak mamy gosci co by sie moją pięknością pochwalić.
Ja wczoraj w CH nawet nie spojrzałam,zaczne sobie kupowac jak schudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie ile kleiku powinnam dawać do 120 ml mleka ???? Na razie podawałam po 2 miarki żeby się przyzwyczaiła. Teraz mogę więcej czy nie ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry w poniedziałek!
Ja także dziś z klubu mam niewyspanych. Moje dziecko już 2 dzień urządza strajk głodowy, je tak przez pół tego co normalnie i chyba dlatego w nocy ma jazdy. Muszę smoczkiem ją zatykać, a jak wypadnie to ryk nie z tej ziemi, ale jeść nie chce... może zęby jej idą? Jutro idziemy na to spóźnione szczepienie (ale prezent na mikołajki...) to poproszę pediatrę niech jej dziąsła oglądnie. Carmelka ![]() Brunetka - spóźnione gratulacje dla PANI MAGISTER! |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zadomowienie
|
A na opakowaniu nie ma przepisu? Ja daję przez pół tego co jest na opakowaniu napisane, bo zależy mi na tym, żeby dało się z butelki pić. U mnie jest napisane 3 łyżki na 150 ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
he he to moze ja odpowiem ![]() na poczatek GRATULUJE UMOWY ![]() ![]() ![]() otoz zawsze kiedy obnizysz wymiar czasu pracy (np do pol etatu, choc mozez tez wziac np 7/8 etatu) w okresie kiedy przysluguje Ci prawo do urlopu wychowawczego (przez 4 lata od porodu) pracodawca nie moze Cie zwolnic przez rok. (Bo ta reszta etatu na ktorej nie pracujesz to jest w rzeczywistosci urlop wychowawczy) Nie moze Cie juz zwolnic w momencie jak ten wniosek zlozysz. Hipotetycznie mozna sobie obnizyc ten wymiar czasu pracy nawet po roku czy dwoch normalnej caloetatowej pracy, po roznych urlopach , opiekach itp. byleby dziecko n ie rpzekroczylo 4 roku zycia. Nie wiem czy chcesz wrocic do tej pracy kiedykolwiek, ale jesli tak to ja bym nie brala na twoim miejscu tych 60 dni na dziecko chore, bo tego pracodawcy nie lubia i z pewnoscia zaraz po okresie ochronnym Cie zwolnia. Natomiast pol etatu bierz i sie nie ogladaj, to madre rozwiazanie ![]() AgaG - dziekuje za wiare we mnie hi hi ![]() youyou - ciesze sie, ze moje wywody na cos sie zdaja.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, nam dziś stuka 15 tygodni
![]() Cytat:
No niestety nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Z mojego nieszczęścia się cieszysz? ![]() Cytat:
![]() ![]() Z thrilerów uwielbiałam kiedyś Cooka i Koontza. No a teraz Cobena - mistrzunio w swoim fachu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też kocham thrillery medyczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I wcale nie cieszysz się wtedy że jesteś drobna i szczupła, bo i tak nie możesz nic dla siebie znaleźć ![]()
![]() |
#3523 | ||||
Zakorzenienie
|
witam i ja
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to nie naraz ![]() AGA, kiedy jakieś spotkanko? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja wróciłam z uczelni, i znowu siadam do pisania.....ale najpierw mocna kawa, bo bez tego nie pójdzie.... ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ad.2. Ja bym sie chetnie wybrala, zawsze to cos nowego... Ad.3. No moj tez ma zywe kolory, ale niektore laczenia sa wyczuwalne...ale co tam juz po ptokach, bo rozpakowany i juz go dalam Antkowi do zabawy Cytat:
A paczka to nasza pierwsza. No i dobrze wiedzialam, ze bedziesz znac odpowiedz! ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Jak bez dziecia to do czwartku mam rodzicow, wiec moglabym wyskoczyc. A Stapelce nie po drodze do kompa. Mialysmy sie widziec w zeszla srode, ale mi sie Zuzia rozchorowala i musialam odwolac. Napisze do niej esmeska. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Wtajemniczenie
|
Ty chyba też pracujesz w ng2? Jeszcze bony mają być na święta 250 zł - zawsze coś
![]() Cytat:
![]() Jedynie na spacerze śpi dłużej - potrafi przespać cały spacer nawet jeżeli trwa on 2-3 h.
![]() |
#3526 | |||||
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() U nas nocka jak poprzednie, no może ciut lepsza - jedno budzenie mniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kup, kup, ja się skusiłam i Helen teraz się nim bawi, sama go sobie bierze, przekłada, próbuje do buzi włożyć a do tej pory to tylko zawieszki z maty edukacyjnej ją interesowały, leżące zabawki nie. Cytat:
w smyku nie ma oballa, jest coś na wzór oballa firmy Bright Starts. Mam oba i oball jest lepszy, Helen od razu wzięła go do rączek i się bawiła. Piłka z Bright Starts jest za ciężka dla maluszka i nie jest taka elastyczna. jak odpisywałam na Twój post poczułam smrodek i musiałam przebrać Helen... ![]() Cytat:
A co do książek to polecam szukać na Chomiku ![]() Polecam Tess Gerritsen, lubię tez Davida Morrela (z wyjątkiem Rambo i Bractwam jakoś nie przypadło mi do gustu, polecam Czarny wieczór - zbiór opowiadań horrorów), a teraz czytam "Dom na Wyrębach" Stefana Dardy - horror - zlokalizowany na Lubelszczyźnie, a ja pochodzę z Lublina to mi się jeszcze bardziej podoba ![]() Obserwuj buzię jeszcze ze dwa dni i kupki też. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja jak jestem w CH to właśnie oglądam ubrania i mam motywacje, żeby schudnąć bo jak się napatrzę na ładne rzeczy to się spinam w sobie, że muszę schudnąć a przed oczami mam rzeczy, które sobie wtedy kupię... się zakręciłam.. Kolina przyszła mi paka z Tublu a w niej oball z rączką. Piłka to oball 15 cm, tak samo elastyczna jak oball 10 cm (mam porównanie), w środku plastikowa kulka- grzechotka (6 kuleczek), którą chyba można rozkręcić i wyjąć (widać śrubkę). Piłkę z rączki się ściąga bez większych problemów. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() (Helen 15 tydzień stuknął w czwartek ale ja się już gubię w jej tygodniach) Cooka i Cobena tez polecam, Koontza nie czytałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie... Dadzą bony, a z kolejnej wypłaty potrącą 50 zł także na czysto 200 zł Nam zostanie... Myślałam, że w tym roku dadzą troszkę większe te bony, a nie od kilka lat jest ta sama stawka...
![]() |
#3530 |
Wtajemniczenie
|
Antos z oballem:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż też dostał dziś bony.
![]() ![]() ![]() ![]() Mój M. nie dostaje bonów tylko ma taką karte sodexo jakby płatniczą i na nią mu przelewają i można wydawać wszędzie, gdzie są terminale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że oballa mamy identycznego ![]() Scio niezły prezent, mój Tż pewnie 200 zł dostanie z pracy. Monia i inne dziewczyny co mają czytniki ebooków możecie podesłać linki do nich (bardzo ładnie proszę)? Może być na PW, poproszę małża na urodziny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Możecie jeszcze raz podać linka do tego kubeczka niekapka od 4 miesiąca
![]() ![]() ![]() Dziewczyny dostałyście te wiadomości z wizażu ??? Bo mi nic nie przyszło Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-05 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Rozeznanie
|
Telik, Agadus, Iustyna, brumek, AgaGuernsey, Dziubek79, aania, piwnooka, mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam, dziękujemy
![]() A dzisiejszy dzionek mega rozesmiany, mega piskliwy, humorzasty jak nigdy ![]() ![]() Byłam w firmie, na szczęście prezes podpisał wszystkie moje wnioski z ta opieką itd. także mogę spać spokojnie!! Kupiłam dzisiaj Ali pampki Dada 3 i się mile zaskoczyłam. Pierwsze podejście miałyśmy przy 2 i za sztywne dla mnie były, mogłam muchy nimi zabijać, a 3 o niebo lepsze ![]() ![]() ![]() Idę zebrać Ale z paneli bo ucieka z maty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I buziaczki dla dużej Sarenki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
To ząbek !! Czuć już pod palcem ostre !!
![]() ![]()
![]() |
#3538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.amazon.com/gp/product/B00...f=famstripe_kk ale wtedy było jakoś taniej polecam stronę http://swiatczytnikow.pl/ ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- no to ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Wtajemniczenie
|
Mówiłam
![]() A moja się tyle męczy i nadal nic ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.