![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: TŻ zmusza mnie do sexu siłą
Autorko - szantażuje cię, że się zabije, jak odejdziesz? Droga wolna. Niech robi co chce - gdyby mi gwałciciel powiedział coś takiego, to będę brutalna, ale chyba bym odczuła ulgę, że już nie będzie mi zagrażać mój oprawca(choć oczywiście powinien sąd się nm zająć - w więzieniu maiłby z doopy jesień średniowiecza).
Nie mam absolutnie żadnego współczucia dla gwałcicieli i pedofilów, a poza tym, to ,że nie zgłosiłaś sprawy na policję stwarza ryzyko, że on zrobi to ponownie - jeśli nie tobie to innej kobiecie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Oby do wiosny
|
A ja nie... Dziewczynie już z samą sobą i takim kawałem drania jest ciężko, więc dobijanie jej takimi słowami nie jest w porządku. Ona potrzebuje wsparcia, a nie dodatkowych kopniaków.
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2011-12-05 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
-skoro z nim jest i ciągle nowe usprawiedliwienia wyszukuje tzn,ze nie jest tak ciężko. Poza tym trzebapomysleć o dziecku - a ona tego nie robi Cytat:
A może przejdź się po ośrodkach, popytaj dzieci takich zwyroli czy wolałyby,żeby tatuś żył czy umarł ![]() Mój ojciec nawet w 1/10 nie był takim świrem a i tak jego śmierć nie zrobiłaby na mnie wrażenia |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Dość typowy tekst tego typu palantów, że jak odejdzie to on się zabije. Cóż to by była strata dla społeczeństwa, aż trudno to sobie wyobrazić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedz mi, jak wyobrażasz sobie dalsze pożycie małżeńskie z kimś takim? Przecież jak zostaniesz z tym gwałcicielem, to ten gwałt będzie się WIELOKROTNIE powtarzać, bo ty się nie przełamiesz po czymś takim, żeby wznowić normalne stosunki seksualne, seks będzie w Tobie wzbudzać coraz większy wstręt i traumę a on będzie się przecież musiał zaspokajać a skoro nie ma żadnych oporów przed gwałceniem Ciebie i nie widzi w tym nic złego, to nadal bedzie to robić. I on się nie zabije (nie ten typ ), prędzej Ciebie doprowadzi na skraj depresji i samobójstwa. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
ja tam się psycholowi nie dziwie,że szantażuje. Gdzie on taka drugą znajdzie, którą będzie mógł gwałcić a ta się będzie litować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znałam jedną kobietę która się wpakowała nieświadomie w patologię w tamtym konkretnym przypadku chodziło o chlanie i bicie. I jak się zaczęło(bo nie zaczęło się przed a po ślubie) to próbowała iść z mężem na terapię, jego wysłać na spotkania AA ale jego argument na to, to była pięść. Oczywiście były też groźby: jak odejdziesz to się z okna rzucę pod pociąg wpadnę. Ale się kobieta zapakowała i poszła stamtąd w cholerę, ona przynajmniej dziecka nie miała. Dziś jest szczęśliwa a on cały i zdrowy bije kolejną, bynajmniej nie leży na cmentarzu. Nie można wszystkiego tłumaczyć toksycznym związkiem, współuzależnieniem. Tzn. gdyby jeszcze nie mieli dziecka, gdyby chodziło o alkohol. Wtedy zmarnuje sobie życie ona i on. Ale tutaj marnuje życie dziecku które się o takie życie nie prosi i jeśli nic teraz nie zmieni-kiedyś jej to wypomni, i chodzi a gwałt nie o alkohol-facet powinien dawno być w więzieniu bo inne kobiety też tak kiedyś potraktuje o ile teraz nie traktuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Zgadzam sie w 100% że jedynym wyjściem z takiej sytuacji jest odejście. Ze względu na siebi i tym bardziej ze względu na dziecko. Rozumiem jednak, że odejście to nie jest łatwa rzecz. Dziewczyna psychicznie jest stłamszona i ma strasznie niską samoocenę i prawdopodobnie boi się co bedzie potem i czy da sobie radę. To taki lek przed nieznanym. Powinnyśmy uważam, pomóc jej znaleść w sobie siłę i pewność, że może to zrobić i da sobie radę, a nie ciskać w nią gromy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,zę jest ciężko odejść, ale ona już nie jest sama tylko z dzieckiem. Pewnie autorka oczekiwala,ze napiszemy "ach, to chłop, ma swoje potrzeby-musisz zrozumieć, nie dałaś to sam musiał wziąć" ![]() Zresztą skąd w niej tyle zrozumienia do zwyrola a tak mało dla własnego dziecka? Nie każdy nadaje sie na matkę - ja na razie też, więc dzieci nie mam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sama nie mam dzieci, ale patrzę na moje przyjaciółki - one zrobiłyby wszystko, żeby ich dzieci były szczęśliwe, a przede wszystkim bezpieczne. Zaryzykowałabym stwierdzenie że kochająca matka jest w stanie zabić lub poświęcić życie, żeby ochronić własne dziecko. A tu słowa o dziecku nie ma, jakby ono nie było ważne, jakby całe jego życie nie spoczywało w rękach matki i nie było zależne od jej decyzji ![]() zwłaszcza że tyle się ostatnio słyszało, choćby o tym policjancie który własnymi rękami udusił córeczkę i syna, żeby zrobić na złość żonie ![]() i jeszcze te sformułowania "dałam mu do zrozumienia, że jest to możliwe" i tym podobne - bardziej biurowo się nie dało? przecież sytuacja to czysty dramat ...
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
a ja uważam autorko, że jesteś starszną egoistką.
Ty wcale nie masz na uwadze "dobro dziecka" Ty myślisz tylko o sobie - o tym jak TOBIE będzie ciężko, o tym, że mąż CIEBIE szantażuje, o tym co jego rodzina powie na TWÓJ temat ( jak skończy ze sobą) wszędzie tylko TY i TY może to okrutne z mojej strony, ale uważam, że nie dla Ciebie jest posiadanie dziecka i bycie matką- Ty jesteś zbyt samolubną istotą.. szkoda tego niewinnego stworzenia...
![]() |
#103 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Zastanawiając się nad tym dochodzę do wniosku, że ta dziewczyna nie zdawała sobie sprawy, że to jest gwałt i dopiero my jej to uświadomiłyśmy. Mam nadzieję, że odejdzie od niego. Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2011-12-05 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
.
|
Cytat:
![]() IDZ DO PSYCHOLOGA.
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
powiem więcej, żadna strata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale każdy ma też inny poziom empatii, wrażliwości, więc jeśli nie jest to prowo to przepraszam ![]() bo ja chyba w przypływie furii zabiłabym męża-łajdaka, który próbowałby mnie zgwałcić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
ja jestem w szoku że we współczesnym świcie jeszcze funkcjonuje rodzina patriarchalna i w tak patologicznej formie gdzie mąż podporządkował sobie żonę, począwszy od jej wypłaty, przez emocje do ciała. Niestety podejrzewam że to nie nie jest tak że zaczęło się to niedawno w momencie pierwszego wykorzystania, lecz twój mąż tresował ciebie przez te wszystkie lata waszego wspólnego życia, tylko była to bardzo dyskretna tresura której nie zauważyłaś przez te lata. Zostałaś emocjonalnie bardzo skrzywdzona i wpajano ci przez lata że mąż jest najważniejszy że dla męża trzeba nawet rozłożyć nogi kiedy on tylko tego zachce.
Nie wiem jeszcze bym to zrozumiała gdybyśmy żyli w XIX XXw kiedy kobieta była nikim dla męża (mogła być bita gwałcona i poniżana) a brak prawa kobiet zezwalał na taki stan rzeczy. ale żyjemy teraz gdy mamy szereg praw, kiedy jest tyle organizacji, gdzie można dostać pomoc gdy się chce. Ale trzeba tej pomocy chcieć, niestety ja uwazam że ty tej pomocy nie chcesz dostać... o dziecku już nie wspomne ponieważ to działa tak: jeżeli to jest dziewczynka to podejrzewam ze za kilka lat spotka ją to samo albo ze strony ojca sprawcy, albo ze strony męża brutala (a niestety dziewczyna wyrośnie w takim domu i bedzie mieć wpojone że tak wolno traktować żone bo jak matkę tak traktowano), a jeżeli to jest syn to wnet będzie on ciebie traktować jak szmate, jak nic jak służącą i będzie cię poniżał, lecz na tym się nie skończy jak dorośnie znajdzie ofiarę i będzie traktował żone jak ciebie teraz traktuje mąż. to jest taki system zamknięty jeżeli ty teraz nic nie zrobisz to możesz skrzywdzić emocjonalnie i psychicznie dziecko. wszystko teraz zależy od ciebie i od twojej decyzji. ja bym na twoim miejscu zdecydowała się na terapię u psychologa ponieważ usprawiedliwianie męża gwałciciela jest typowym objawem wyparcia, i niestety teraz go usprawiedliwiasz a za miesiąc dwa będziesz widzieć winę w sobie że to ty go sprowokowałaś do gwałtów. Nie jest warto niszczyć sobie życia dla takiego tyrana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ja też bym uciekała.... Szczególnie, że to sie powtarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
No i bardzo dobrze - jednej gnidy na świecie mniej. Wadliwy gen sam się wyeliminuje bez obciążania społeczeństwa kosztami trzymania go w więzieniu, cudowne rozwiązanie, życz mu powodzenia i trzaśnij drzwiami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Mąż z synem mają dobry kontakt, spędzają ze sobą dużo czasu, dobrze się rozumieją. Rozumiem opinie osób na forum w których jest frustracja na mojego męża, sytuację i może nawet na moją bezczynność i niezdecydowanie. Nie chciałam aby syn miał rozbitą rodzinę. Przez lata starałam się w nim widzieć zalety, które ma, nie chciałam się koncentrować na jego wadach i przykrościach jakie mi wyrządzał.
Dawałam sytuacji i mężowi czas, że może coś się zmieni na lepsze, teraz wiem, że to jest możliwe tylko teoretycznie a w praktyce oczekiwanie na zmianę może mnie zrujnować. Z uwagi na dziecko na chwilę obecną nie pracuję by móc w przyszłości mu zapewnić w miarę normalne życie. Do tej pory nie wiedziałam, że to co za mną to gwałt małżeński. Teraz wiem, że to co przeszłam to były gwałty z lżejszymi skutkami fizycznymi ale psychicznymi takimi samymi. Nie chciałam na tym forum dawać upustu swoim emocjom, które w trudnych chwilach obezwładniają człowieka. Za dużo za mną nieprzespanych nocy i łez z których mąż kpił. To jest straszne płakać i widzieć jak druga osoba z tego się naśmiewa. Musiałam się nauczyć nie okazywać tej słabości w jego obecności i ten brak okazywania emocji pewnie jest też tutaj widoczny. Dziękuję za opinie i rady, pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pomyśl o tym |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margo ma rację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co, nie wiem czy bardziej mnie bulwersuje zachowanie Twojego męża czy Twoje myślenie. Nie chcesz, by dziecko miało rozbita rodzinę, ale czy rodzina w której maż gwałci zonę JUŻ nie jest rozbita??? Kobieto - pisałaś, że masz rodziców - kiedy on bedzie w pracy, spakuj rzeczy swoje i synka i jedź do nich!!! On, nawet jeśli jest Twoim mężem NIE ma prawa zmuszać Cię do seksu - to co zrobił zasługuje tylko na kryminał. A Ty nie masz prawa niszczyć życia swojemu dziecku- życie z jednym rodzicem to nie jest patologia, natomiast życie z ojcem-gwałcicielem - TAK!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przecież ten 'człowiek' Cię zniszczy! dziecko też na tym ucierpi i może kiedyś wypomni, że taką rodzinę mu zgotowałaś ... dobrze chociaż że to chłopczyk ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
I pewnie nie możesz tego zlekceważyć, bo(no przecież!) go kochasz? Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
i tak żadna normalna kobieta go nie zechce...więc albo będzie sam, albo też z taką patologiczną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.