|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Ancia, ciotka Cotka też chce zobaczyć jak franek śpiewa
Pytam was bo zamówiliśmy Emalium czy jak to tak - i nie wiem czy dobry wybór
|
|
|
|
#2612 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka Mamuśki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzeba się czasem polenić![]() dziękujemy ![]() ![]() Cytat:
A teraz trochę o sobie. Mały jest kochany, spał dziś od 21ej do 3ej, później od 3:30 do 7ej, przerwa na karmienie i do 10tej ![]() A mnie znowu dopadły te cholerne problemy z piersią porobiły mi się mega grudki, znowu mam gorączkę, boli mnie głowa i wogóle jestem jakaś do duupy naszczęście mąż wziął dziś urlop (szok, że dostał) i się opiekuje małym, a ja robię okłady z tego śmierdzącego denaturatu![]() Dziewczyny co karmiłyście na początku piersią a teraz jesteście na mm nie małyście żadnych problemów z laktacją i piersiami??
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2614 | |
|
Wtajemniczenie
|
,
Cytat:
A wogóle położna mu mówiła, że to pewnie od tego że jeszcze nie miałam okresu, że pewnie się zbliża i hormony buzują a skoro nie karmie piersią to się wszystko razem nagromadziło ![]() oklad zmieniony, mąż pojechał z małym na spacer, wiec idę się kimnąć na trochę
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-12-05 o 13:35 |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam wszystkie produkty z tej serii (nie tylko dla skóry problemowej). My mamy jeszcze krem do twarzy i szampon |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() na poczatek dzieki za odpowiedzi w sprawie odwiedzin u pediatry no i matka wariatka z dniem dzisiejszym przestaje non stop latac do pediatry heheh bo ja juz 4 razy byłam a mły nawet 4 miechów nie ma hihi(raz po wyjsciu ze szpitala bo kazali kontrolnie po 2 dniach, potem sie umówilam ot tak zeby zobaczyc czy mały przybiera, potem zapisałam sie do innego pediatry i zas byłam no i ostatnio na szczepieniu wiec na chwile obecna dosc lekarzy!!! myslałam ze trzeba co jakis czas do pediatry biegac Martusia u mni elaktacja dosc szybko zanikła , znaczy sie dzis mi kropla z prawej piersi mleka wypłyneła ale to chyba jakies marne resztki, jak przestałam karmic to zero problemów z zastojami czy bolacymi piersiami-ja po prostu miałam marna laktaje od poczatku dzieki za wpisy odnosnie karmienia, tez jak bede widziec ze mały głodny to dam wiecej i juz-nie ma co głodzic bidulka czy Ancia juz była po lekarzu???? trzymam kciuki zeby z Franiem było ok |
|
|
|
#2617 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() boszzz jak on długo spał ja sie dzis wyspałam mała wstała o 2 pozniej po 5 i nie spała to 6 ale za to pozniej dala mamie pospac do 9 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj z mała byłam u lekarza bo juz jakis tydzien walcze z wyspyka na czole, przy/za i na uszkach a także na pipce wydawalo mi sie ze to po jajecznicy ja tak wysypalo ale chyba nie jest to od tych jajek bo zawsze po karmieniu ma te krostki zaczerwienione.... mala ma alergie mam odstawic nabiał i zobaczyc czy to w nim tkwi problem i dostalam jakas masc i kropelki ![]() mała w poczekalni dała taki koncert ze masakra a w gabinecie smiała sie do pani doktor ![]() mała wczoraj zauwazyla ze ma raczki takie duże oczy robiła jak na nie patrzała i zaczeła je wkładac do buzi z miną ciepłe jak syski od mamy ale czemu mleko nie leci chciałam cos jeszcze pisac ale zapomniałam
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie - w ciągu jakiego czasu muszę zrealizować receptę z anty? W ciągu miesiąca czy tygodnia? Asiu a Ty byłaś u okulisty ze skierowaniem czy prywatnie? Anci nie było po lekarzu |
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, tak walczyłam o to karmiwenie piersią... i samam nie wiem czy to był dobry pomysl
.Zaraz go chyba wsadze w wózek i postawie koło "balkonu". Straszna jestem, ale jak pomyślę o tym wietrzze i zimnie to mi się odechciewa.Anciaaaa wracaj i pisz jak Franuś. |
|
|
|
#2620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ci zazdroszcze tego wychowawczego..ja nie wiem jak wróce do pracy, płakać mi sie chce na mysl ze bede musiała zostawić Olgę ![]() Cytat:
![]() kurcze współczuje z tą piersią...mam nadzieje ze okłady pomogą mnie to dopiero czeka jak całkiem przestane karmić
|
||
|
|
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)przynajm niej tak było jak jeszcze pracowałam (już prawie rok jestem na L4 )a przepisy apteczne się zmieniają![]() danika a zkim zostawisz malutką? Edytowane przez SONIA004 Czas edycji: 2011-12-05 o 14:35 |
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam innego wyjścia - nikt mi z Amelką nie zostanie, mieszkam 25 km od miasta, więc do żłobka daleko. W pracy się pozmieniało pod moją nieobecność i nawet nie miałabym ochoty tam wracać. Więc myślę, że trzeba wykorzystać teraz czas na dzieci, a potem wziąć się za porządną pracę. Z kasą nie będzie za super, ale damy radę. Teście jacy są tacy są, ale gdyby co pomogą. tak, wiem że jest 100% płatna, myślałam, że trzeba po prostu jakoś w danym terminie zrealizować receptę, dzięki za odp |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
tak do roczku bedzie z moją mamą a potem jak zacznie chodzic i trzeba bedzie za nią biegać to pewnie do żłoba pójdzie bo mama jej nie da rady juz wtedy (mamuska 70 lat konczy w przyszlym roku)
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde posłam uspać małego i własnei wstałam |
|
|
|
|
#2625 |
|
Rozeznanie
|
Witam się popołudniowo
![]() U nas nocka nawet całkiem, całkiem. Jak wzięłam ją po 5 rano do karmienia tak już została z nami w łóżku i spała słodko. Ok.9 znowu dostałą cycka i spała prawie do 11 Cieszyłam się, bo spokojnie sobie śniadanie zrobiłam, za to potem to się oczywiście "zemściło". Bo cały dzień mi nie mogła usnąć, marudziła. Dopiero jakieś pół godz temu padła...Miałyśmy też wizytę położnej - w ciągu tygodnia przybrałyśmy 120g- nie za dużo, ale widocznie taka uroda mojej Kruszynki że wielgachna nie będzie. Pytałam też o szczepionki, bo po 20 grudnia musimy się zaszczepić- ogólnie poleca 5w1 i na pewno rotawirusy. A wy jak szczepiłyście Maleństwa? Widziałam, że część z Was chyba właśnie 5w1? Jaki jest jej orientacyjny koszt? Acha! I jeszcze poproszę o mocne kciukasy bo jutro mamy wizytę u ortopedy
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie 5 w 1 zapłaciłam 108 zł ogólni ebyło po 120 ale ja miałam jakas zniżke bo mam jakos tam ich karte
|
|
|
|
|
#2627 | |||||
|
kosmitka
|
Zanim nadrobię szybciutko napiszę, że z Franiem chyba wszystko ok. To raczej nie jest rotawirus. Mamy zrobić posiew kału na obecność e.coli
. Ale doktórka nie była zbyt przejęta, w sumie nie wiem, czy ona powiedziała od czego to może być, Franek płakał i szybciej z nim wyszłam. Dostał leki na odwodnienie i mamy podawać smectę.---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Kochane jesteście, że się tak dopytywałyście o nas, o Frania Cotka te skierowanie na posiew kału mamy w związku ze śluzem w kupce, więc może też się przejdź do pediatry (o ile już nie byłaś). Cytat:
2. Właśnie dla mnie jesteś bardzo dojrzała, a już matka wariatka do kwadratu(w pozytywnym sensie ). Starsza Pani .3. To już Ci widziałam odp dziewczyny, że możesz wystąpić o dodatkowe 4 tygodnie, ja wystąpiłam od razu razem ze zwykłym i kończy mi się 4 lutego. Cytat:
Cytat:
?Chrzestny płakal ze śmiechu jak oglądał filmik. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2628 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za bioderka, a gdzie idziecie? my mamy 6w1 i penumokoki, rota raczej nie. po pierwsze to trochę kaski, po drugie to doustne a moja mała ulewa i boje sie, że 300 zł pójdzie . aha, rota 1 dawka tylko 4 mies może byc podana.brałyście w końcu szczepionkę na rotawirusy ![]() Cytat:
dobrze, ze nie rota. a szczepiłaś na to???? a lekarka . kolejna super pediatra![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Cytat:
Anciu, my starsze panie
|
|
#2629 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj nie pogratulowałam Księżniczce skończonych mcy Cytat:
Ale ten czas leci...Cytat:
Cytat:
za skończone 3 mce i za koniec skoku Cytat:
![]() Cytat:
A swoją drogą to widzę, że ja strasznie stara Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- No i się nie pochwaliłam, że dzisiaj Kamilka miesiąc kończy
|
||||||||
|
|
|
#2630 |
|
kosmitka
|
Indygo no my starsze panie, co zrobić. Ale jak to mówią, lepiej późno niż wcale. W wieku 22 lat tkwiłam w bardzo toksycznym związku z dużo starszym chłopakiem, nic by z tego nie wyszło, więc chyba tak musialo być.
Początkowo też planowałam doczekać tego 1 roku, ale teraz finanse się lekko posypały, dużo wciagnął remont potem inne wydatki i chyba będę zmuszona pójść jednak szybciej. No zobaczymy zresztą. A pediatra pozytywnie napisałam, że nie była przejęta = nic poważnego . Fajna babka z niej, tylko w końcu żałuję że nie dopytałam dokładnie co to jest - czy to od mojego jedzenia, czy jakaś wirusówka czy co.
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia dobrze ze z Frankiem ok
![]() Indygo, Ancia jak wy stare to ja tez sasasa
|
|
|
|
#2633 |
|
kosmitka
|
My nie szczepiłyśmy na rota.
Madzia brawa dla Kamilci za 1 miesiąc!!! A my niestety w domku z tym remontem, ale zamknięci z Franiem w 1 pokoju dajemy radę. Pokój robią na górze, więc nie jest to tak odczuwalne. Ale cholera chyba palili w tym pokoju, bo śmierdzi, ale jutro łby im za to pourywam!
|
|
#2634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do pediatry to sory ![]() a co do 22 lat - czy my jednym życiem żyłyśmy?
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Saneczki np. TAKIE W pracy asystentka z chłopakiem, który pełni moje obowiązki mają romans. Atmosfera nieciekawa, kasa kiepska, wymagana pełna dyspozycja. Czasem zdarzało się tak, że trzeba było jechać w nocy do pracy (zakład czynny 24h), a nocne tel to standard. Wcześniej mogłam sobie pozwolić na całkowite oddanie pracy, a teraz nie bardzo. |
|
|
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech Franio szybko wraca do formyco do urlopu...tak zrozumiałam, ale jeszcze dopytam ja jestem matołek w tych sprawach i mogłam coś pokręcićCytat:
|
||
|
|
|
#2637 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
To nas więcej starowinek ![]() Cytat:
Z pracą to faktycznie nie masz za ciekawie. Tym bardziej chyba nie będzie jej szkoda. Muszę sobie policzyć do kiedy ten mój urlop wypoczynkowy wystarczy.
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
matko co si eu mnie dzieje , zaczeło mega lać i wiac tak ze szok desz znosi na jedna strone i szum jak nie wiem masakra, taka pogoda ze tylko spac juz sie nie dziwie ze zasnełam z małym, a mały spi dalej, jadł o 13 wiec jak wstani eto znów rzuci sie na butle
o matulu z deszczem leci snieg
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-12-05 o 17:10 |
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracy trochę szkoda - kiedyś było fajnie. Teraz tam się pozmieniało, ale nie żałuje, że nie będę tam wracać. Z tymi urlopami to maskara!! Już sama nie wiem co i jak, bo też złożyłam wniosek o dodatkowy urlop macierzyński i napisałam, że należy mi się 4 tyg. Kadry nic nie odp, więc chyba ok. Więc czemu niby Tobie mają nie uznać wniosku o dodatkowy? |
|
|
|
|
#2640 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Moje dziecko nauczyło się "mówić" neee i dii

a my wczoraj mieliśmy pierwszą rocznicę teoretycznego poczęcia naszej Zuzi (datę ostatniej miesiączki
Siedzę z małym zamknięta w pokoiku na dole, ale non stop Ci majstrzy łażą, stukają, ehhh.

za chwilę nowy rok!

mnie to dopiero czeka jak całkiem przestane karmić

. aha, rota 1 dawka tylko 4 mies może byc podana.