Offtopowe zapuszczanie XXXVII - Bałwanom odpadną nosy, gdy zobaczą nasze włosy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 12:15   #211
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVII - Bałwanom odpadną nosy, gdy zobaczą nasze włosy

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość

Tyle że u mnie kiedyś rejestrowali kilkaset osób dziennie. Trzeba było tylko przynieść wypełniony formularz i wszystko zajmowało 5 minut. A teraz są numerki, to kilkaset osób kwitnie o świcie przed urzędem a zarejestrują tylko 20.
Miałoby to sens gdyby wizytę umawiało się telefonicznie na konkretną godzinę a nie takie robienie z ludzi idiotów.
W UK wszystko jest załatwiane przez telefon i wszędzie przychodzi się na umówioną godzinę. Nie ma kolejek, nie ma nerwów, nie ma problemu. Ale w PL jeszcze kolejne 20 lat musi minąć.,zeby mania numerków przeszła

Ja chyba wszystkie kojarzę.

To chyba D...
To pewnie sporo osób rejestruje, u mnie tylko dwie więc 20 osób dziennie to był maks ale tak właśnie powinno być jak piszesz Gdyby każdy przychodził z gotowym formularzem i kompletem dokumentów to trwałoby chwilę ale są i tacy co do rejestracji przychodzą bez dowodu odobistego a później proszą żeby zadzwonić do mamy potwierdzić jego tożsamość albo komuś pies pogryzł świadectwo pracy i każą dzwonić osobie rejestrującej do pracodawcy żeby potwierdzić lata pracy Takie historie były u nas na porządku dziennym, czasami wesoło było

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość

właścicielka tych włosów jeszcze się u nas udziela
Ups a ja już zdradziłam bo Krasko o to samo zapytała

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:26   #212
Celestyn3k
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVII - Bałwanom odpadną nosy, gdy zobaczą nasze włosy

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja sobie postanowiłam że będę dzielnie wcierać Radical.
A ja Seboradin

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Otako, mów trzymasz w niepewności.

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:32   #213
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:

właścicielka tych włosów jeszcze się u nas udziela

Czyli jednak nie rozpoznaję za dobrze
Cytat:
To pewnie sporo osób rejestruje, u mnie tylko dwie więc 20 osób dziennie to był maks ale tak właśnie powinno być jak piszesz Gdyby każdy przychodził z gotowym formularzem i kompletem dokumentów to trwałoby chwilę ale są i tacy co do rejestracji przychodzą bez dowodu odobistego a później proszą żeby zadzwonić do mamy potwierdzić jego tożsamość albo komuś pies pogryzł świadectwo pracy i każą dzwonić osobie rejestrującej do pracodawcy żeby potwierdzić lata pracy Takie historie były u nas na porządku dziennym, czasami wesoło było
Dawno temu jak ja sie jeszcze rejestrowałam, przychodziło się do UP, brało formę, wypełniało gdzieś na boku i stawało w kolejce. A złozenie formy zajmowało już dosłownie kilka minut. Takze urzędniczki mogły zarejestrować na prawdę masę ludzi w jeden dzień. A jak ktoś nie miał dokumentów ze sobą to nikt z nim nie dyskutował i nic nie załatwiał tylko był odsyłany do domu i miał wrócić z potrzebnymi rzeczami. A teraz nie wiem po co to zmienili. Po to żeby normalnym ludziom życie utrudnić. Bo ludzie za komuną tęsknią i z sentymentu o świcie w kolejce muszą sobie postać.

A lepiej, bo u nas w wydziale komunikacji zrobili numerki. Jak sie chce zarejestrować samochód, trzeba przyjść, wziąć numerek i wrócić jeszcze raz później. Kpina. Bezrobotni nie mają lepszych zajęć, ale do wydziału komunikacjo ludzie zrywają się z pracy. I właśnie nie można zrobić tego na telefon? Umówić wizyty? Ułatwiłoby to życie i urzędnikom i interesantom. Ale po co . Przecież to Polska. Numerki są święte.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Już doczytałam czyje to włosy. A ja byłam pewna że to Dymka. Proszę właścicielkę o wybaczenie.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:35   #214
otako
Zakorzenienie

W Lublinie w UP też stoi maszyna do numerków. Jedyny plus jest taki, że jak ma się daleki numerek, to można sobie wyjść i coś załatwić w międzyczasie, zamiast bezczynnie czekać w kolejce.
Na poczcie głównej też jest system numerkowy.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:40   #215
Nerchie
Zakorzenienie

Maszyna do numerków. Ja nawet w przychodni mam tylko zerówki. Żadnych innych numerków. No nie wiem, czy ktoś dostał takie pieniądze z UP Dopytam się.
Uważam, że UP mogło by działać sprawniej, nie wiem czy to kwestia sprzętu w tym urzędzie, pracowników, czy organizacji pracy, w końcu to nie musi być tak. Można by zatrudnić więcej ludzi, by ci na prawdę szukali pracy tym zarejestrowanym ludziom, w efekcie może by było mniejsze bezrobocie? :p albo to moja taka utopia.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:41   #216
xxxMikixxx
Zakorzenienie

U nas były rozmowy o numerkach właśnie tych elektronicznych no ale dyro się nie zgodził i jest jak jest. Najgorzej jest na początku miesiąca, kolejki są takie że ludzie stoją często na dworze

Stary 2011-12-05, 12:45   #217
Celestyn3k
Zakorzenienie

Chcę rude włosy!

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Numerki to naprawdę zaoszędzenie czasu. Lepiej pójść na zakupy, załatwić inne sprawy, niż stać i się denerwować niepotrzebnie

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2011-12-05, 12:46   #218
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Maszyna do numerków. Ja nawet w przychodni mam tylko zerówki. Żadnych innych numerków. No nie wiem, czy ktoś dostał takie pieniądze z UP Dopytam się.
Uważam, że UP mogło by działać sprawniej, nie wiem czy to kwestia sprzętu w tym urzędzie, pracowników, czy organizacji pracy, w końcu to nie musi być tak. Można by zatrudnić więcej ludzi, by ci na prawdę szukali pracy tym zarejestrowanym ludziom, w efekcie może by było mniejsze bezrobocie? :p albo to moja taka utopia.
Ale w jaki sposób? Miałby przeszukiwać w wolnym czasie ogłoszenia w sieci i w gazetach a później podtykać pod nos bezrobotnym?
Ja sobie nie wyobrażam, żeby mi jakiś urzędnik znalazł kiedyś jakąkolwiek pracę.

Stary 2011-12-05, 12:48   #219
xxxMikixxx
Zakorzenienie

I ile czasu przeznaczone jest na jedną osobę? Bo też trochę dziwne, jedną osobę która np. rejestruje się po raz pierwszy i ma masę świadectw pracy rejestruje się kilka razy dłużej niż taką która rejestruje się po raz kolejny.

Stary 2011-12-05, 12:48   #220
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość

Numerki to naprawdę zaoszędzenie czasu. Lepiej pójść na zakupy, załatwić inne sprawy, niż stać i się denerwować niepotrzebnie
Tylko gorzej jak przyjdziesz za późno i okaże się, że Twój czas już minął Wtedy trzeba się fatygować ponownie.

Stary 2011-12-05, 12:51   #221
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w jaki sposób? Miałby przeszukiwać w wolnym czasie ogłoszenia w sieci i w gazetach a później podtykać pod nos bezrobotnym?
Ja sobie nie wyobrażam, żeby mi jakiś urzędnik znalazł kiedyś jakąkolwiek pracę.
Też sobie tego nie wyobrażam zwłaszcza że firmom łatwiej i szybciej jest wystawić ogłoszenie w internecie niż latać do UP. W naszym UP jest bardzo mało ofert pracy, dla mężczyzn jeszcze coś się znajdzie ale dla kobiet nie ma takiej szansy.

Stary 2011-12-05, 12:51   #222
otako
Zakorzenienie

Cytat:
I ile czasu przeznaczone jest na jedną osobę? Bo też trochę dziwne, jedną osobę która np. rejestruje się po raz pierwszy i ma masę świadectw pracy rejestruje się kilka razy dłużej niż taką która rejestruje się po raz kolejny.
Nie ma limitu czasu na osobę, to nie tak jak u lekarza, że masz np. 8 numerek i przychodzisz około 12:00
Chodzi tylko o to, żeby zachować jakiś porządek. Jeden może siedzieć pół godziny, a inny 5 minut.

Stary 2011-12-05, 12:51   #223
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Pam
W takim razie, łaaaał Pam: love::l ove::lo ve:

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
W ramach cenzury. Mam sprawdzi, czy nadaje się dla dziecka. Ale ja już wypytałam o treści zawarte, gdzie się da

Ja farbuje i henna nie niszczy. Wręcz przeciwnie. Odżywia, nabłyszcza i znacznie poprawia stan włosów.
Są na rynku różne henny z dodatkami chemicznymi, które strasznie niszczą. Dlatego trzeba używać henny wiadomego pochodzenia i dobrej jakości. Najlepiej Khadi z Helfów.

Jeśli chodzi o kolor to nie doradzę, bo kompletnie nie znam się na brązach. Zapraszam na wątek hennowy. Tam dużo dziewczyn robi brązy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=536867
W ramach cenzury

Napaliłam się strasznie na tę hennę ale chyba jednak nic z tego nie wyjdzie. Do mojej mamy nie dociera

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
ja rozpoznaje tylko włosy kocurzycy. Piękne włosiska!
Ja też tylko te poznaje Piękne jak zawsze
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:53   #224
otako
Zakorzenienie

Już nie ma takich tekstów: "Przepraszam, kto jest ostatni?", "To ja będę za Panią, tylko skoczę do WC, dobrze?" "O przepraszam, Pan tu nie stał" itp. Masz numerek i wchodzisz wtedy, kiedy pojawi się on nad drzwiami do pokoju

Stary 2011-12-05, 12:55   #225
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma limitu czasu na osobę, to nie tak jak u lekarza, że masz np. 8 numerek i przychodzisz około 12:00
Chodzi tylko o to, żeby zachować jakiś porządek. Jeden może siedzieć pół godziny, a inny 5 minut.
Rozumiem

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Już nie ma takich tekstów: "Przepraszam, kto jest ostatni?", "To ja będę za Panią, tylko skoczę do WC, dobrze?" "O przepraszam, Pan tu nie stał" itp. Masz numerek i wchodzisz wtedy, kiedy pojawi się on nad drzwiami do pokoju
U nas nawet do rękoczynów dochodziło jak ktoś chciał się wbić w kolejkę

Stary 2011-12-05, 12:56   #226
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się bardzo szybko zarejestrowałam Poszłam do UP z papierami i powiedziałam bardzo dobitnie, że ja MUSZĘ być dzisiaj zarejestrowana bo prawdopodobnie staż dostanę (później jednak nic niestety z tego nie wyszło). Muszę i koniec. I Pani nie robiła żadnych problemów, czekałam jakieś 5 minut

Właśnie siedzę sobie z maską Alterry do włosów i jest pięknie
A jeszcze mama mnie uradowała bo powiedziała, że jak chce to mogę zadzwonić do cioci i ona mi pójdzie we Wrocławiu i kupi mi Amlę lub Vatikę. Teraz tylko myślę co wolę
Stary 2011-12-05, 12:58   #227
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Chamstwo ludzi czasami nie zna granic. Ile razy mi się oberwało bo poprosiłam bez kolejki kobietę w ciąży lub z małym dzieckiem. Takie osoby boją się wchodzić same poza kolejnością

Stary 2011-12-05, 12:58   #228
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, na na zachodzie tak to wygląda, że to urząd szuka dla ciebie pracy A nie tylko cię rejestruje, więc jakoś mają to rozwiązane. Nie wiem czy dzwonią po firmach czy co. Ale dla mnie oprócz uzyskania zasiłku, czy zaświadczeń rejestrowanie się w UP nie ma sensu z numerkami, czy bez.

spadam do pracy

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 13:02   #229
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko gorzej jak przyjdziesz za późno i okaże się, że Twój czas już minął Wtedy trzeba się fatygować ponownie.
Na poczcie głównej w Lbn znów można pobrać numerek i skoczyć do Maka, na przykład

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2011-12-05, 13:04   #230
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Ja się bardzo szybko zarejestrowałam Poszłam do UP z papierami i powiedziałam bardzo dobitnie, że ja MUSZĘ być dzisiaj zarejestrowana bo prawdopodobnie staż dostanę (później jednak nic niestety z tego nie wyszło). Muszę i koniec. I Pani nie robiła żadnych problemów, czekałam jakieś 5 minut

Właśnie siedzę sobie z maską Alterry do włosów i jest pięknie
A jeszcze mama mnie uradowała bo powiedziała, że jak chce to mogę zadzwonić do cioci i ona mi pójdzie we Wrocławiu i kupi mi Amlę lub Vatikę. Teraz tylko myślę co wolę
Miałaś szczęście

U nas na jednej poczcie też są numerki i bardzo sprawnie to przebiega

Stary 2011-12-05, 13:12   #231
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Miałaś szczęście

U nas na jednej poczcie też są numerki i bardzo sprawnie to przebiega
U mnie w szkole do dziekanatu są numerki Nad drzwiami wyświetlają się odpowiednie numery a jak któryś zamiga to ta osoba wchodzi. Ostatnio zaspałam swój numer i się facetowi jakiemuś wpakowałam. Ale był miły i powiedział, że nic się nie stało
Stary 2011-12-05, 13:36   #232
Celestyn3k
Zakorzenienie

Muszę zrobić linoryt. Ale nie mam pomysłu kompletnie...

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2011-12-05, 14:10   #233
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę rude włosy!
moja włosy już się zrobiły rude
Stary 2011-12-05, 14:18   #234
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie się najbardziej podobają te z 0:43 sekundy nawet wiem czyje to, ale nie wiem czy mogę zdradzać publicznie

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
W takim razie, łaaaał Pam: love::l ove::lo ve:
dziękuję, dziękuję mocno stare zdjęcie
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:39   #235
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Hej
Zarejestrowałam się, uf. Ja i inny bez prawa do zasiłku byli upychani po pokojach i szybciej załatwiono nasze sprawy, ale osoby z prawem do zasiłku... uu. Mój brat wyszedł o 14. On pracuje sezonowo, więc co roku ten problem

Cytat:
To u Was w UP jakieś numerki są? Na jakiej zasadzie to działa?
Są. To wygląda tak, że wczesnym świtem (my byliśmy ok 6.30 i była już masa ludzi) ludzie stoją przed dzwiami i czekają. Potem jak otworzą urząd, to się czeka, aż maszyna z numerkami, zacznie je wydawać, to też kolejka i "pan tu nie stał", ja byłem przed panią" itp
Masakra. No i potem liczenie na cud, że starczy numerków. Szybko brakło. A czekało się długo, choć u nas dużo stanowisk. No ale u nas ogromne bezrobowie, dwukrotnie wyższe niż średnie w Polsce. Na dzień numerków jest 80, a i tak sporo osób bez prawa do zasiłku bez numerku załatwiło sprawę. Gorzej z osobami z prawem do zasiłku.
Cytat:
Nie chce mi się nic. Najchętniej poszłabym spać taka pogoda idealna jest na sen...!
Mi też! Nawet chwilę sie zdrzemnęłam. Ale muszę sie ogarnąć do ćwiczeń, a taki leń mnie dziś złapał. A jeszcze te kolejki i nerwy
Cytat:
Strasznie mi się podoba ten odcień Khadi: http://idaalia.blogspot.com/2011/11/...sesa_2549.html
Jeju, śliczne
Cytat:
Miałam jeszcze dopisać o tych numerkach w UP. W sumie to nie jest taki głupi pomysł bo przynajmniej od razu wiesz czy zarejestrujesz się czy nie bo u nas było tak że ustawiała się ogromna kolejka i nikt z jej końca nie miał pewności że się uda i stali tak po kilka godzin po czym okazywało się że rejestracja zakończona. Czasami ludzie szli do dyrektora na skargę i wtedy robił listę osób które czekały po tyle godzin i np. następnego dnia miały pewność że zarejestrują się.
Też uważam, że jednak jest to dobry pomysł, choc lepsze byłoby umawianie na godzinę. No ale lepsze to niż czekanie na coś, co może sie nie zdarzyć.
Cytat:
Ja już nie kojarzę wszystkich właścicielek włosów. Mam problem z odgadnięciem niektórych.
Przy okazji wysłałam zaproszenie do znajomych na YT do Kocurzycy i Smerfetki popodglądam sobie, co tam ciekawego macie w ulubionych
Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego na yt, że ma sie znajomków
Cytat:
Też sobie tego nie wyobrażam zwłaszcza że firmom łatwiej i szybciej jest wystawić ogłoszenie w internecie niż latać do UP. W naszym UP jest bardzo mało ofert pracy, dla mężczyzn jeszcze coś się znajdzie ale dla kobiet nie ma takiej szansy.
No u nas podobnie. Dla facetów z fachem w ręku są jakiekolwiek ogłoszenia, dla kobiet jest problem.

A to wydłużenie czasu rejestracji wynika z wprowadzenia nowego systemu. Jak to okresliła babka w UP - kosmicznego systemu, pod kosmiczną nazwą "Syriusz", dzięki któremu zawdzięczamy tak długi czas rejestracji
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:49   #236
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość

A to wydłużenie czasu rejestracji wynika z wprowadzenia nowego systemu. Jak to okresliła babka w UP - kosmicznego systemu, pod kosmiczną nazwą "Syriusz", dzięki któremu zawdzięczamy tak długi czas rejestracji
To widzę że fachowa obsługa Program Syriusz opanowałam w jeden dzień. Byłam na szkoleniu razem z pracownikami ale dla osób starszych to faktycznie może być problem bo oni większości rzeczy uczą się na pamięć i przywiązują do starych nawyków a program o wiele lepszy od wcześniejszego PULSA który też znam niemal na pamięć.

Stary 2011-12-05, 15:01   #237
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To widzę że fachowa obsługa Program Syriusz opanowałam w jeden dzień. Byłam na szkoleniu razem z pracownikami ale dla osób starszych to faktycznie może być problem bo oni większości rzeczy uczą się na pamięć i przywiązują do starych nawyków a program o wiele lepszy od wcześniejszego PULSA który też znam niemal na pamięć.
No a że UP nie zatrudniają młodych, czasem na staż wezmą, ale i tak większosć pracowników to nie świeżaki, to takie efekty
No trudno. Byłam dziś wyjątkowo cierpliwa, ale jakbym miała tyle czekać, co brat. Masakra.

W ogóle zaraz sprawdzę w googlach ile km przeszłam pieszo w moich wysokich botkach, gdy czekałam na brata Jakbym wiedziała, ze tak będzie to bym założyła adidaski
Stary 2011-12-05, 15:12   #238
pamfilia
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,47618,complexe-cegaba-bioproline.html
wtf?
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:18   #239
Czarna93
Zakorzenienie

Nie mam słów
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:27   #240
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Chyba sobie kupię
A co tam, będę wzmacniać "korzenie" włosów

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Wg google przeszłam ok 7-8 km w moich botkach na 8 cm obcasie
Wow, czyli ze szkoły mogłabym wracać piesze w ramach oszczędności kasy. No ale jednak nie w tych butach, nie nadają się na takie spacery.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości