|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Aga mi przyznali dodatkowy, własnie do 4 lutego
, wypoczynkowy tylko muszę obadać. Tego nie muszą dać niestety.
|
|
#2642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładnie śpi, mój podobnie, ale tylko przy cycu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() :pro si:![]() ![]() : prosi:![]() :pros i:A co do kupy, to aż tak, że aż do analizy? To ja się jutro chyba zapiszę do pedi. |
|||
|
|
|
#2643 |
|
kosmitka
|
Martusia dopiero doczytałam o problemach z piersią, współczuję, nie umiem pomóc.
Cotka lepiej chyba sie zapisać, szczególnie jak masz dużo śluzu i często.
|
|
#2644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za palenieCytat:
a co spacerku, jak przestało padać byłyśmy - 40 minut, ale zawsze coś. mała nadal śpi od 15ej jest opatulona w wózku kocyk dodatkowo ma nad buźką to wiatr do nie nie dochodził
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa bo już myślałam, że skoro złożyłyśmy wniosek w 2011 to dadzą tylko 2 tyg
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam - zle zrozumiałam jesli weżmiesz urlop PRZED wychowawczym to za bieżący rok przysługuje cały (26 dni) - ALE pracodawca nie ma obowiązku udzielić go w pełnym wymiarze jeśli nie następuje bezpośrednio po macierzynskim (czyli tak jak u was - najpierw zaległy, potem bieżący) Tu dobra wola pracodawcy ![]() jesli wezmiesz po powrocie w wychowawczego to przysługuje w wymiarze pomniejszonym o 1/12 za każdy miesiąc wychowawczego ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- moja paskuda śpi na brzuszku...od wczoraj strasznie ją męczą bąki i wogóle nie chce spać na boku ani na pleckach usypiam ją na klacie i odkładam na brzuszek - jedyna metoda ostatnio
|
|
|
|
|
#2647 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Swojego muszę chyba zacząć opatulać kocem bardziej .Cytat:
Cytat:
Dobrze, że chce leżeć na brzuszku
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- napisałam tak samo jak Ty |
|
|
|
|
#2649 |
|
kosmitka
|
Aga dostaniesz za cały 2012.
|
|
#2650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam za jutrzejsza wizyte....i za skonczony miesiac... mamusie co i czy kupujecie maluszkom na Mikolajki?? I czy jak moja ma katar to moze dostac szczepienie....
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ancia trzymam mocno kciuki oby wyniki Frania byly dobre.....
|
|
#2653 |
|
Zadomowienie
|
ślicznie dziękuje za życzenia!! ![]() Ancia-dobrze że z Franiem w miare OK...a jak długo trzeba czekać na wyniki posiewu? Agnieszka- a ten kręgosłup boli Cię od noszenia małej czy z innego powodu?? Co do Twojego wieku, to jesteś b. dojrzała na swoje lata; najważniejsze że czułaś, że jesteś gotowa na macierzyństwo, a Twoje koleżanki widocznie jeszcze nie odkryły w sobie instynktu macierzyńskiego.Nic nie straciłaś wręcz zyskałaś Martusiaa- jak z piersiami, lepiej coś? MadzialenaLublin- jak tak piździ na polu to nie wychodzimy na spacery, więcej to by szkody przyniosło niż pożytku ![]() Czy Wasze pociechy też tak mało śpią w dzień? Marcel od ponad 2 tyg. wstaje przed 6-tą nie śpi do 9-ej kimnie sie później na góra 30 minut i zero spania do 16.30-17ej.Potem śpi do 20ej, kapiel jedzionko, flacha ok.11-ej , druga flacha ok.1-2ej w nocy i następna przed 6 rano.
|
#2654 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kapka;30900830
Czy Wasze pociechy też tak mało śpią w dzień? Marcel od ponad 2 tyg. wstaje przed 6-tą nie śpi do 9-ej kimnie sie później na góra 30 minut i zero spania do 16.30-17ej.Potem śpi do 20ej, kapiel jedzionko, flacha ok.11-ej , druga flacha ok.1-2ej w nocy i następna przed 6 rano.[/QUOTE] moja sobie ucina kilka drzemek w ciagu dnia...ale zauwazylam ze z kazdym dniem sa one dluzsze...Jesli jej nie klade do spania to strasznie marudzi... Przewaznie rano budzimy sie ok 9 a po 10-tej rano znowu idzie spac.... ![]() Kapka moja na poczatku w ciagu dnia tez nie spala.... a teraz jej sie pozmienialo... ![]() Teraz znowu spi....
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauwazylam ze przewinal sie temat powrotu do pracy....
![]() Ja raczej nie wroce juz do mojej pracy (chociaz troche mi szkoda ) gdzies za 2 lata bedziemy sie starac o drugiego maluszka.... ![]() U mnie po prostu jest trudno ze zlobkiem chociaz nawet nie oddalabym malej tam a znowu zbyt daleko jestem od mamy.... bo tak ona moglaby opiekowac sie mala.... wiec zostaje matka 24 h na dobe przez nastepne klika lat.....
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie: czy jak wasze dzieci zrobią siusiu, to odczuwacie ten zapach , bez zbliżania się znacząco do pampa?
|
|
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie straciłaś wręcz zyskałaś Moje dziecko dziś od 9 spało w porywach 1 h! ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2660 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Uważamy, że jest za mały i nie zauważy. Z resztą ani ja ani TŻ nie obchodzimy mikołajek od czasów liceum.A jeśli chodzi o kupowanie synkowi zabawek, smoczków, ciuszkow - to robię to nieomalże codziennie. Dzisiaj na ciuchach kupiłam mu 'ślimaka smakosza klocków' Fisher Price w stanie idealnym za 7zł ![]() A co do katarku - to chyba nie zaszczepią... Ancia - fajnie, że z Franiem wszystko dobrze, ale tego stresu nie zazdroszczę. ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Mój małż wyczuwa, ja tylko jak obwącham dobrze dupke. |
||
|
|
|
#2661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki spray za info na temat szczepienia ja dzisiaj zakupilam malej super ubranka na swieta i zawieszke Lamaze... niezle sie w nia wpatrywala jak jej zawiesilam do wozka ![]() ale tez jej prawie co dzien cos tam kupuje.... a pokaz tego slimaka
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy powinnaś Aga. Ja czuję mam wrażenie przy każdym siku i nie wiem czy powinnam mówić o tym pediatrze. Tzn o silniejszym zapachu moczu, czy może mali mężczyźni już od małego mają smrodliwe siśki
![]() ok, lecę do przewijaka, bo tż wziął się za przewijanie siśków a jak tulił małego to chyba go tak przycisnął, że poszła dwójeczka. A on oczywiście potrzebuje pomocy jak przy operacji
|
|
|
|
#2663 | ||
|
kosmitka
|
Dziękujemy za kciuki, musimy ten posiew pobrać z koopy, której dzisiaj np. wcale nie było. Nie ma jak zmienność - od biegunki do braku.
Jeśli taki masz wymiar to tak Cytat:
.Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- U nas za to czuć kupę. Kwas mlekowy, fuuujjj.
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
A gdybym wzięła trochę tej kupki teraz zrobionej to musiałabym ją w lodówce przecghowywać ( tak jak do badań sanepidowych ) czy lepiej jutrzejszą w razie czego? Ancia ty wiesz na pewno.
To i siuśki muszę zbadać w takim razie, skoro tylko u nas silnozapaszkowe. |
|
|
|
#2665 |
|
kosmitka
|
Cotka nie mam pojęcia, pytam M, on też nie wie
. Ale jakoś wydaje mi się, że świeża lepsza, w sensie jutrzejsza. Siuśki też lepiej zbadać - badanie ogólne i posiew.
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
hehe dobrze wiedzieć że nie jestem sama
![]() Nie trzeba nam nawet pójść do wojska, zachartowane jesteśmy :P Cotka- jak dużo nasikane to czuje, ale bardziej to zapach pamka niż siuśków. Zapach może świadczyć o infekcji, ale nie zawsze.Nam lekarz powiedział-tylko przy córce że zapach i kolor siuśków może zależeć od diety i ilości wypijanych płynów dziennie. Agnieszka-z kręgosłupem nie zazdroszcze ..cię żko znaleść dobrego lekarza, który jeszcze mądrze doradzi leczenie.My mamy łóżko postawione akurat w miejscu gdzie idą żyły wodne i do niczego nam się śpi-mało kiedy wstajemy wypoczęci za to z bólem pleców ![]() ..o tak mały Łobuz śpi, pora zająć się drugim dzieckiem ![]() Wczoraj moja przyjaciółka która zapatrzyła się w mojego Marczella i jest już w 9t.c. życzyła mi zapatrzenia się w jej brzuszek i 3 dziecka jak na złość okres spóźnia mi sie jeden dzień
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-12-05 o 19:48 |
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Kapka a Ty masz jeszcze jedno dziecko, dobrze pamiętam?
Ile ma latek? Jak zareagowało na rodzeństwo? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-05 o 19:48 |
|
|
|
#2668 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj cały dzień sama. Teraz przyjechał mąż i mama to zajmują się marudą.
Oczywiście cytaty które pozaznaczałam w południe szlag trafił. A i dostalismy owieczkę co ma Ancia Ciotunia chciała coś kupić to jej podsunęłam tę łowcę lub qonika. Wybrała łowce. Zobaczymy czy będzie działała na naszego potffora ![]() Cytat:
Co do szczepień-ja na meningo nie szczepiłam bo zaprzyjaźniona dr (ma dr z immunów) mówiła, że w szczepionce jest inny szczep niz występuje w PL i że nie warto. Z dodatkowych polecała pneumo i ewentualnie rota jeszcze. A mój całe 30 min Cytat:
Cytat:
W aszym przypadku obstawiam jaja. Od wczoraj powoli wprowadzam nabiały i póki co jest ok. 3majcie kciuki!! Cytat:
za ortopedęMy szczepiliśmy 5w1 +pneumo- co kosztowało chyba koło 300zł. Głowy nie dam. 6w1 odrzuciłam bo wychodziło,ze dziecko bedzie szczepione przeciwko wzwB az 5x co jest lekkim przegięciem! nieee Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Rok temu jak pisała list do Mikołaja, zapytałam się czy wszystko w nim napisałam o czym marzy, a ona na to: "Mamo przecież Mikołaj nie urodzi i nie przyniesie mi dzidziusia" Ogólnie dużo mi pomaga przy Marcelku.Jak dla mnie taka różnica wieku mi odpowiada .. wizaz jak zwykle wciąga uciekam bo córa duka literki i podczytuje co tu pisze
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancia albo Aga, wy też może podpowiecie ?
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-05 o 20:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

, wypoczynkowy tylko muszę obadać. Tego nie muszą dać niestety.

porobiły mi się mega grudki, znowu mam gorączkę, boli mnie głowa i wogóle jestem jakaś do duupy

). Starsza Pani
?

za palenie
przepraszam - zle zrozumiałam
.

za jutrzejsza wizyte....
za skonczony miesiac... 

jak na złość okres spóźnia mi sie jeden dzień