|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Zobaczymy jutro jak to z tym przybieraniem - Szymon na Mikołaja dostanie szczepienie bidulek mój mały.U nas ulewanie jest od początku, ale teraz zdarza się tak, że biorę go do odbicia, beknie raz, potem drugi i momentalnie zwróci część mleka Muszę zapytać może o jakiś zagęszczacz albo coś![]() Dziękujemy i też przesyłamy buziole dziękujemy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękujemy Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tylko wtedy kiedy pampers jest full - ale Dady, których używamy tak dziwnie pachną same z siebie też. |
||||||
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko mnie wykończy.
Od cycka odpada z miną jak po giecie, śpi niewzruszony, odkładam go a ten dziki szał. No masakra. Idę się położę może jak tak go odczepię to pośpi chociaż 30min.
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Witam po dłuuugiej nieobecności
niestety nie miałam mozliwości zaglądania wcześniej, dużo się działo.. więcej nieszczęść niestety..Owieczkę tą od Anci z całego serca polecam Leosiowi najbardziej "służy" piosenka wielorybów i padający deszcz. Codziennie przy tym pierwszym zasypia Teraz śpi. Ok 19 Go kapię i tak przed 20tą już śpi. Są owszem wyjątki np. 30stka męża kiedy nie spał do 22 ale sam grzecznie leżał w łózeczku a goście nie mogli sie nadziwić jak tak małe dziecko może być takie spokojne.. ![]() Swięta się zzbliżaja.. a my planujemy wkoncu ochrzcić synka. W pierwsze święto. I tu dylemat? jak Go ubrać? w co teraz ubiera się chłopców? kupuję się białe bety? a jak nie to czy dziecku nie będzie w kościele zimno?? ciemna masa ze mne jesli o to chodzi... Co do szczepień to w zeszły piątek szczpilismy 6w1. Dzisiaj dzwoni łam do lek bo mały ma ciągle tak 37.4 max, czasami mniej.Jesli się bedzie utrzymywała taka temp do czw to mam przyjść go pokazać. Nie wiadomo czy ta wysypka co była u nas to skaza ale L. cały cZas jest na Nutramigenie... poza tym ja mam problemy zdrowotne a oprócz tego mam problem z mężem (znowu) ma jakieś problemy psychiczne i lęki. Boi się małego i wszystkim stresuje... co mi akurat niczego nie ułatwia bo za bardzo nie mogę na niego liczyć bo musi się wysypiać... a moim problemem jest bolące i przeskakujące kolano od 2 miesięcy. 2 tyg temu byłam na usg u urtopedy i okazało się że w kolanie mam fuul płynu. Miałam punkcję. Teraz w czw idę do kontroli. Na szczęscie boli już mniej i mogę tą nogę zginać w kolanie i mniej przeskakuje, ale nadal boli i jest obrzęknięte... możliwe że czeka mnie operacja.. jestem przerażona.. bo nie wiem jak poradzę sobie z małym dzieckiem. Zresztą mam uraz do kul.. rok czasu przy nich chodziłam... i nie chciałabym znowu a tu taki pech.. ![]() no nic.. nie przynudzam...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2674 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa współczucia
byłam u położnej i mówi, że to początek zapalenia piersi na razie poleciła robić na przemian cieple i zimne okłady i do tego brać pyralgine, za bardzo piersi nie masować co by laktacja się nie wzmożyłaA jutro idę do ginki na kontrolę to mam poprosić o antybiotyk, powinno mi pomóc i przejść, a wogóle to taki stan w którym się wszystko unormuje to może być nawet pół roku mam nadzieje,ze antybiotyk pomoże i mi się w końcu wyleczy ta pierśCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i bardzo inteligentna![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
fajnie, że wpadłaś Leoś na pewno pięknie rośnie, może nam go pokażesz?? Współczuję tych wszystkich doleglowości zdrowotnych a Wasi rodzice nie mogliby Wam jakoś pomóc??
|
|
|
#2675 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
A po trzecie lub kolejne - dzięki za informację o szczepieniach, przypomniało mi się, że pisałaś o tych meningokokach. A pneumo do kiedy można zaszczepić? Cytat:
A Filipek nadal daje popalić? A jak w nocy sypia? Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie i wagę, zobaczysz, że Szymuś wagą przegoni Frania jutro, zobaczysz Cytat:
Martusia a w sumie czemu Ty się poddałaś - jeśli to nie tajemnica?
|
|
|
#2676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
L. faktycznie rośnie, teraz waży 5700. Wszyscy, którzy przychodzą w odwiedziny to Go noszą a wtedy ja mam problem bo ręce już mam prawie przy ziemi... zresztą niewygodnie już mi się Go nosi bo coś się zsuwa ![]() zdjęcia nowe mam ale w tel a kabelka nie mogę znaleźć. Jutro pstryknę cosik aparatem to wstawię zdjęcie Moi rodzice trochę odciązą mnie jak przyjadą ale robią to rzadko bo pracują... teściowa z kolei nie przychodzi normalnie, trzeba ją zapraszać ale fakt.. pomaga, opiekuje się dobrze , czasem nawet za dobrze i moim zdaniem przesadza bo ledwo co dziecko zacznie płakać to ona już go nosi.. wrr... wspołczuję Ci kochana tych dolegliwości piersiowych... mam nadzieję że w miarę szybko miną ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- ale mi smutnooo... sama siedzę, tż ma teraz po kilka nocek w tygodniu.. a ja siedze i się dołuję... smutno mi... same tragedie wokoło... wiecie.. w ubiegłym tygodniu: 1)moja kuzynka poroniła (30 t.c) 2) koleżance z pracy w czw zaczął się poród.. dostała w domu mega skurczy ( tydzień po terminie porodu), przyjechała do szpitala, podpięli ją pod ktg a tam tętna brak ;( nic nie dało się zrobić, musiała urodzić... 3) moja chrzestna wczoraj zmarła ![]() 4) 2 tyg temu zaginął nasz znajomy w drodze do pracy, do której nie dojechał, do domu już nie wrócił, wczoraj znaleziono jego ciało wiszące w lesie 50km od domu...\ a mnie serce boli...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#2677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuje ogromnie tylu smutnych przeżyć. Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-05 o 21:48 |
||
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancia, w nocy śpi ok. Niestety zasypia późno- bo ok 24-1 ( uparł się Kapka, jeden to jeszcze nie tak źle
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
kochane co to za zageszczacz??? on do mleka mm tez?
dzis sprawdziłam czy moje dzieci esie najada , zrobiłam wiecej gdzies około 150 ml i on sobie ciumkał ciumkał i zostawił prawie 30 wiec te 120 co robie jednak jest ok -uffffff ulzyło mi bo juz myslałam ze dziecko głodze no ale skoro zostawił to dobrzekochane co kupujecie swoim tz na gwiazdkę? a dzieciaczkom? bo ja musze znalesc prezenty a weny brak... jutro mikołaj i jedziemy do koleżanki bo zaprosiła nas na mikołajki wiec Marcela pierwsza powazna impreza-znajac moje dziecko to przspi całą hehe
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żal mi tego dziecka bo nie będzie nawet tatusia pamiętał... zresztą mi jest chyba żal samej siebie że się tak nad wszystkim i nad wszystkimi użalam.. jak tak dalej pójdzie to nie tylko męzowi przyda się psycholog ale i mi... ![]() ehh..no nic, trzeba brnąć dalej...
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Bord Ana az mnie ciarki przeszły-tyle nieszczęść, nie dziwie ci sie ze ci smutno mi samej jakos smutno sie zrobiło, nikomu nie życze takich przezyc i jak czytam to mi smutno zre los tak nas doświadcza....
straszne sa poronienia, a urodzenie martwego dziecka juz w ogóle, jak byłam w szpitalu to zmarło dziecko po porodzie.... jak siedziałysmy na sali i dziewczyna która była praktycznie przy tym to mówiła to wszystkie ryczałysmy, najgorsze byo to ze rano wczesnie w ten dzien na korytarzu słyszłam straszny lament , krzyk potem własnei okazało sie że to ojciec dziecka, do teraz jak sobie to przypomne chce mi sie ryczec i mam ciarki przypomniało mi si eto wszystko po poscie Ani i domyslam sie ja Ci musi byc smutno, skoro mi było zal osób których nawet nie widziałam ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2683 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
to i tak ładnie!!Cytat:
. Szalony.
|
|
|
#2684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziwię się, że Ci smutno... takie tragedie...Cytat:
dla mojego tż zawsze udanym prezentem jest perfum bo on tego na litry zużywa no ale ileż można![]() Zmykam spać bo jutro po szczepieniu może być ciężki dzień ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
mały przy cycu sie nie nadajadał, pił 5 minut i wypluwal, wrzeszczał przy tym niemiłosiernie, więc na początku go dokarmiałam, ale co chwilę był głodny i stwierdziłam, że nie wiem ile on wogóle zjada i jakoś tak pomału przeszliśmy na mm. A ja przy tym też się denerwowałam, ze ciągle mały marudzi i wisi na cycku. I kiepsko się czułam, miałam chyba ten baby blues, A teraz nieukrywam, ze trochę odżyłam, lepiej sie czuję psychicznie, wiem że kazdy może go nakarmić, a i mały spokojniejszy jak zje ile chce, No i pewnie z wygody też trochę...ale cóż... pewnie jak to stwierdziła dziś moja położna że jestem jeszcze młodą matką, która woli wygodę, a przy drugim dziecku docenie tą bliskość jak dziecko jest przy cycku...
Także szacun wielki kolejny raz dla Was mamuśki, że tak dzielnie walczycie Cytat:
masakra jakaś, ale jak tu się nie przejmowac, trzymaj się kochana i pomyśl że masz Leośka przy sobie a na pewno będzie lepiej![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki kochane za życzenie zdrówka Filipkowi
![]() Poszliśmy do pediatry dziś na kontrole i szczepienia- mały waży 6200 i 59cm i znowu doktor ochrzaniła, że za gruby bo dziś dopiero 2 miesiące kończy :P ale widziałyście zdjęcia-chyba wygląda normalnie co? Bo ja go widzę non stop to ciężko mi spojrzeć obiektywnie ![]() a co do przeziębienia to doktor stwierdziła że ten katar to od suchego powietrza, dała kropelki i na łóżeczku na noc wieszać mokrą tetrową pieluchę A co do szczepień...... JAKBYM WIEDZIAŁA ŻE TAK TO SIĘ SKOŃCZY NIE SZCZEPIŁA BYM!!!! ![]() ![]() ![]() Filiepk dostał w oby dwie nóżki te 6w1 i pneumokoki -tutaj w Niemczech one są darmowe. Darł się strasznie, ja się popłakałam oczywiście echh no i doktor powiedziała że może mieć gorączkę i dała receptę na czopki tyle wróciliśmy do domu i tak gdzieś po 4 godz od szczepienia mały zaczął płakać, ale tak strasznie że aż tchu mu brakowało, aż się zapowietrzał, to było straszne, robił się aż siny i sztywny i tak zastygał w tym płaczu bez tchu myśleliśmy z mężem że to wyjątkowo bolesna kolka czy coś ale kiedy noszenie i kołysanie go na rekach nie pomagało, a u nas to na brzuszek zawsze pomaga, zaczęłam panikować, mleka nie chciał a było już 4 godz od karmienia a on zawsze co 2,5 je, ja płacze mały płacze mówię do męża weź wpisz w google szczepionka 6w1 powikłania a ten po chwili wbiega do sypialni mówi jedziemy do szpitala (przeczytał jak ktoś pisał że jego dziecko dostało po tej szczepionce reakcji alergicznej i przeraźliwie płakało, pojechali do szpitala ale nie zdążyli i zmarło!!!) WYOBRAZACIE SOBIE W JAKĄ JA PANIKE WPADŁAM jezuuuuuuuuu ![]() ![]() nawet myszce nie ubrałam kombinezonu tylko wzięłam do ręki a go w koc i biegiem do samochodu i do szpitala. A w szpitalu lekarz go całego zbadał, powiedział że ma nóżki tz mięśnie bardzo spuchnięte po tych zastrzykach i go to tak bardzo boli, kazał dać te czopki mimo braku gorączki bo one i tak przeciwbólowe i odesłał nas do domu. Jak czopek zaczął działać i się trochę uspokoił to dostał mleczko i uśpiłam go i jakimś cudem zasnął..Ale tak mi smutno bo kiedy zasypiał to już nie płakał bo aż tak nie bolało ale widać było że nadal cierpi bo tylko tak cichutko popiskiwał i usteczka w podkóweczkę ![]() ![]() ![]() i od 19,30 śpi sobie na szczęście, mam nadzieję że jutro już nie będą go te nóżki bolećech musiałam się wyżalić, straszny dzień!!
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby jutro malutki miał już lepszy humorek i opuchlizna zeszła
|
|
|
#2689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj wspolczuje calych tych tragedii.... az lzy mi w oczach stanely jak przeczytalam o pkt1 i 2..... Swoja droga musialas niezle przezyc tyle nieszczesc.... Natka my tez jutro mamy szczepienie.... takze trzymam kciuki za Wasze Thaya wspolczuje przejscia po szczepieniu.... a jeszcze to co Twoj maz wyczytal to juz jakas maskara...dlatego ja tam wole nic nie czytac zeby sie nie stresowac tylko zawsze pakuje mala do auta i do lekarza.... i brawa za piekna wage Filipka...
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aa.. podaję małemu mm, ale lek mówila żeby go też dopajać ale jak to robić jak on nie chce pić wody.. cud... jak wypije 20-40ml w ciągu dnia. To wystarczy?
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tym że jak przeszliśmy na mm to u mnie produkcja dalej była, i tak po tygodniu mm jak mały się najadał i nie był wygłodzony dałam cycka to nawet jak nie było za dużo mleka to ssał chętnie i tym samym pobudził mi laktację i teraz mam idealnie mleka ale i tak podaję mm na przemian z cyckiem, bo żeby najadł się cyckiem do syta to nie tak łatwo bo to go teraz tak relaksuje że przysypia co chwilę:P Jezu ile moja mama suszyła mi głowę że ona to z 40 stopniowa gorączką od zapalenia piersi i płaczem z bólu to podawała mi cycka bo w życiu by dziecku mleka krowy nie dała! a ja cenie i swoją i dziecka wygodę bo jak przypomnę sobie jak darł się, jak ciągnął i wypluwał pierś ze złością po czym znowu chciał i wypluwał i tak w kółko aż padł ze zmęczenia a potem po 10 min ryk że głodny.. I wtedy mówię koniec! kupiłam bebiko bo akurat u mamy w polsce byłam, dałam buteleczke a on jadł i się do mnie podczas jedzenia uśmiechnął i mówię do mamy i co chyba teraz jest większa bliskość z dzieckiem niż kiedy go tylko piersią stresuję, ale mimo że widziała na własne oczy jaki to był koszmar dla mnie i dla niego go karmić to zdania nie zmieniła no a teraz ma i butelkę i cyca więc już mi głowy nie suszy :P i filipek też zadowolony ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
bo ile ja się strachu najadłam, ale szkoda że pani doktor nie uprzedziła, że coś takiego może wystąpić po zastrzykach w te nóżki, a tak to trzeba było samemu w internecie szukać i przez to ta panika..ja zawsze rano na cały dzień robię herbatkę jakąś tam ziołowo koperkową taka z rossmana od pierwszego tyg życia, nawet smaczna i wlewam do butelki z 50ml tej herbatlki i ze 100ml wody i to mu smakuje ale dużo nie wypija, może z pół butelki na dzień bo samej tej herbatki nie chce, bo za intensywna, a samej wody też nie za bardzo mu podchodzi więc metodą prób i błędów znalazłam idealne proporcje dla synka
|
|
#2692 |
|
KWC
|
BordAna, straszne rzeczy się u Ciebie dzieją.. bidulo, z całego serca Ci współczuję. Mam nadzieję, że chociaż od tych kul się wymigasz...
Thaya - nawet nie chcę myśleć jak bardzo się martwiłaś... Biedny Filipek. Z tym, że szczepić jednak trzeba, nie wiadomo co by się mogło potem stać gdyby ze szczepień zrezygnować Kurcze, że też w Niemczech takie 6w1 jest bezpłatne a u nas NFZ na wszystko sępi. |
|
|
|
#2693 |
|
Wtajemniczenie
|
Martusiaaa mam nadzieje ze zapalenie szybko minie....
ja po porodzie przystawilam mala moze pare razy do cyca i nie mialam problemu z laktacja ...pewnie dlatego ze nie mialam mleka....
|
#2694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pedzę chyba do wyrka bo za godz lub dwie moj malec zacznie mnie wołać na karmienie.. dobranoc
|
|
|
|
#2695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzięki Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2696 |
|
KWC
|
A co tu tak pusto?
Natka, a coś się działo czy po prostu Szymuś miał kiepsku humor? |
|
|
|
#2697 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() u nas wczoraj dzien bez spania...normalnie pół godziny spała na tym kocyku na brzuszku i koniec Ja nie wiem, skok jakis czy co? ale to za wczesnie chyba... Cytat:
dopiero jak niucham czy nie ma kupala no to u nas tak samo Cytat:
zeby sie obeszło bez operacjico do ubranka - moja ma biały kombinezon zimowy wiec w nim była, ale dzieci były w takich polarkowych dresikach, jedno było zwinięte w taki kocyk polarowy biały czy kremowy. teraz to chyba nie ma takiego znaczenia w co sie ubiera Cytat:
![]() co do reszty to współczuje bardzo, faktycznie zwaliło sie na ciebie troche Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja sie zaraz zbieram na ten pogrzeb babci. Jedziemy do koscioła na 11, zaraz tat przyjedzie - jednak zostaje z małą. Nakarmie ją jeszcze przed wyjsciem, przewinę - ładna jest pogoda to pójdą sobie na spacerek i jakoś te 2 h wytrzymają ![]() do później
|
|||||||
|
|
|
#2698 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za kolano i za meza zeby Cie wspieral w tym i pomogl we wszystkimCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- A ja sie witam wietrznie dzisiaj i powiem a co tam-dzisiaj nasze pierwsze imieninki
|
|
|
#2699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak synek był taki marudny, zaczął mi w nocy mniej spać itd to kiedy tylko odpadł mu pępuszek to zaczęłam go kłaść na brzuszku i z dnia na dzień spał coraz lepiej (nawet 9 godz w ciągu) i tak śpi do tej pory na brzuszku, zawsze sobie popierdzi jak go tak juz na noc położe i zasypia. Wiem że tego nie zalecają ale u nas to się sprawdziło, może u Was też, warto spróbować ![]() no ja też sprawdzałam ciągle czy oddycha ale na szczęście niepotrzebnie ![]() dopiero teraz odkąd jestem mamą doświadczam co to znaczy naprawdę się o kogoś martwić ![]() na pewno tata sobie poradzi, to tylko dwie godzinki! ![]() a jak mu dobrze pójdzie to będziesz już teraz wiedziała z kim małą zostawiać i się tata nie wykręci hehe![]()
|
|
#2700 | |||||||
|
Zadomowienie
|
witam słonecznie
będzie spacerek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale mała je mnie a częściej więc racej odpuszczę sobie ten nutrition ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczynki mam pytanie do mam karmiących MM, a w szczególności bebilonem pepti. u mojej Agaci objawy negatywne po jedzeniu, czyli prężenie, płacz itp ustąpiły po odstawieniu od cycocha. ale odkąd jest na tym bebilonie pojawiło się coś innego. najczęściej w dzień, bo w nocy je na śpiocha. zaczynam Małej dawac butelkę czasem pociągnie parę łyczków, czasem nie i jest płacz, prężenie, wyginanie w c do tyłu, plucie, dławienie i idą straszne bączki. i skutkiem tego tak na raty je tę butelkę. zmieniałam juzsmoczki na rózny przepływ, butelkę itp. i nic. nie chcę znowu lecieć do pediatry bez sensu. krople sab simpelx ogólnie pomogły, ale tego nie rozwiązują. ja nie wiem co zrobić.....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Zobaczymy jutro jak to z tym przybieraniem - Szymon na Mikołaja dostanie szczepienie
bidulek mój mały.
nasze chłopaki razem dzisiaj świętują 3 miechy

porobiły mi się mega grudki, znowu mam gorączkę, boli mnie głowa i wogóle jestem jakaś do duupy

byłam u położnej i mówi, że to początek zapalenia piersi
.
a Wasi rodzice nie mogliby Wam jakoś pomóc??
jak na złość okres spóźnia mi sie jeden dzień

to i tak ładnie!!