|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
nerola co tak wpadasz i ani me, ani be, ani kukuryku ?
pisz tu nam szybko co z Izunią
|
#3572 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Ufff.. wróciłam, ale nóg nie czuje... niezły wycisk nam dzisiaj dała
Cytat:
Sama siebie też podziwiam bo zawsze kończyło się na kilku razach a tu się zawzięłam bo jak widzę kawał tego cielska w lustrze to aż mnie zalewa![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jesli o mnie by chodziło, to broniłabym się przed MM rękami i nogami, bo wtedy z piersi piłby jeszcze mnie i mleka coraz mniej by się produkowało. Więc musiałabyś coraz więcej MM na rzecz Twojego mleka dawać i zaraz całkiem laktacja by zanikła. Takie jest moje zdanie.Nie wiem tylko czemu słabo przybiera, jeśli tak często je A może bardziej śpi niż je, gdy jest przy piersi? ![]() Cytat:
|
|
#3574 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznaje się że podczytuje i nie mam weny pisać, bo dopadł mnie jakiś taki dołek, znowu mi się nazbierało.
Sara do piątku antybiotyk jeszcze, i spacery niet. Jeszcze raz do kontroli potem. Robi 5 kup dziennie, nie wiem o co cho? Ale przy okazji infekcji wirusowej wyleczone COŚ co powodowało zielone kopy- winowajcą miał być nutramigen... Jednak przy podawaniu osłonowo przy antybiotykach dicofloru i enterol-u nagle kopy zaczęły być ładne żółte i bez zapachu ( zielone wstrętnie śmierdziały) Z tym że jest ich właśnie 5... Ma odparzenie na pupie- przepisała pimafucort. Noce są tragiczne, nie śpi ona, nie śpię ja Jest gorzej jak za noworodka. Już się boję dzisiejszej. Wstaję po milion pincet razy. Ciągiem nie śpię dłużej jak 2h, Czasami ledwo trzymam nerwy na wodzy ( co ze mnie za matka) Dzisiaj w dzien też dała popić i popalić. Nie mam do niej siły AgaG moja też nie ma drzemek dłuższych niż 30 min w dzień. Zdarzają się odchylenia od normy ( rzadkość) i spi dłużej. Zanetaa mam taką samą sukienkę. Tylko za 25 zł z bazarku Lubię ją, fajnie się nosi i wygodna.
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć nie dla mnie niestety W ogóle ma teraz wielki problem z ubraniami, bo ja noszę na co dzień tylko i wyłącznie sukienki, a teraz musze mieć takie z dużymi, elastycznymi dekoltami lub na guziki, żeby łatwo było pierś wyjąć. I z tym jest mega problem. Ciężko takie znaleźć, szczególnie teraz, gdy większość kiecek w sklepach ma golfy
|
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
zmykam spać...padam na pyszczek. Jak się niedługo porządnie nie wyśpię to oszaleję...No nic to w końcu Karola zacznie przesypiać noce, choćby w wieku 10 lat
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
orobę
Cytat:
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jak wczoraj dałam Natalce marcheweczkę, dzisiaj drugi raz i mi się mała dzisiaj nie załatwiał, ma nadzieję, że jutro pójdzie ładnie, dotąd nie miałam problemów, załatwiała mi się codziennie, nieraz 2x, jutro spróbuję dać jabłuszko, zobaczymy jak zareaguje, a chciałam dac marchewkę z ryżem, ale chyba się wstrzymam
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
, pewnie cos ją boli, albo się męczy maleństwo, pewnie też by chciała przespać dłużej niż 30 min, lub 2h, a u mamusi czuje się najbezpieczniej---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- coś mi wizaż wolno chodzi, sprawdzałam inne stronki i ok, u Was też tak jest?? |
|
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbuję go przebudzić ale puszcza pierś i nie chce już. Może pokarm mam mniej treściwy? Moja pediatra zamyśla się ale kazuje dalej przy piersi pozostać. We czwartek byłam Radka zważyć i był jakiś inny lekarz, zacząl przeliczać i oświadczył, że POWINNAM już OCZYWIŚCIE kaszki dawać ![]() Nie chcę W piątek przepisuję Radka do innego pediatry i zdam się na niego. Cytat:
Powiem, że mnie trochę uspokoiłaś Radek jakoś przez pierwsze 5 tygodni przybierał po 300gr na tydzień, później zmniejszyło się na 200gr, ale już od dłuższego czasu mamy to minimum tylko... Mykam do wyra. Aha, Brumek. Lane ciasto to u nas zupa a la rsół, tylko dodajemy do niej jajko zbełtane z mąką i odrobiną wody. I to wlewamy cienkim strumyczkiem do zupy. Ścinają się takie fajne.. kluseczki ![]() Znasz, tylko pewnie u Ciebie to się inaczej nazywa. Dobranoc |
||
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek w dzień wcale nie widać że jest chora, że coś ją boli itp. Bawi, śmieje się normalnie jak zawsze.
Tylko w nocy jest problem, bo często się wybudza, kwęka, aż w końcu płacze. Ukłądam ją na bok i daję smoka i śpi. I tak ciągle. Przemieszcza się w łózeczku, leży w poprzek, nogi za szczebelkami mimo ze jest ochraniacz. Może jakaś niewygoda. Może skok. Po zmianie pieluchy rozbudza się na godzinę i zasnąć nie umie. Nie pomaga że ją tulę, biorę w ostateczności do swojego łóżka... Dobra wygadałam się. Idę spać. Jutro też jest dzień, oby był lepszy.
|
#3582 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Cytat:
Mnie syn zaraził i ledwo żyję...
|
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
inne sprawy o tym co pisalam w Klubie brumku, doszly nowe okolicznosci i teraz mi sie juz wszystko sypie.
Patik u nas to samo, maly sie non stop budzi.
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałyście to??
http://www.sunniva.med.pl/olej-z-kon...io,id61.html:D kajool Ty pisałas mi kiedys o olejku migdalowym, chciałam kupic dla dziewczynek, ale żeby byl pewny i BIO , mogłabyś mi dac namiar, no chyba, że ktoras z Was ma taki olejek, to dajcie namiar lub link |
|
|
|
#3585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama mówi na to zacierkowa. Od przedszkola takiej nie jadłam, a teraz nabrałam ochoty W sam raz na zimę taka zupka ![]() Cytat:
A to łobuz Nie daj mu jutro deseru Cytat:
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
brumek tobie z tych kosmetyków co sprzedajesz cos jeszcze zostało??
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nic nie sprzedaję
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa teraz doczytałam wymianka, szkoda
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Witam witam
![]() Gratuluję wszystkim dzieciaczkom skończonych tygodni i miesięcy Brumiątku, Liliątku, Carmeliątku, Alibamiątku ![]() kla ski:AgaG ależ Antoś jest rozkoszny ![]() Zmalowana będzie ząbek Coś nam się ostatnio Nerola bardzo obrażalska zrobiła... ![]() Co powiedzieli w klinice, opowiadaj ![]() Vaniliova co z Tobą? Patik Sarence pewnie w nocy jest źle Bo choroba zawsze najbardziej męczy na noc niestety Musiecie to jakos przetrwać.Iustyna , grzej się ![]() Kajool Ciebie też, jeszcze nie raz dzieciaczki nabiją sobie guza i zrobią siniaka.Aniu jak wysypka u Adasia? Cookie gratuluję umowy ![]() Elika moim zdaniem nie ma potrzeby wprowadzania MM, bo ono nie jest wcale bardziej tuczące. Skoro Radek mieści się w normie to nie ma się co martwić. Dzieci są różne, jeden przybieraj więcej drugi mniej Szkoda Twojego mleczkaJa Dominika też ubieram bo domu w bodziaka z długim i spodnie bawełniane. Nawet jak mu ubieram jeansy czy inne spodnie to i tak zawsze mu kupuję takie z miekkiego materiału, żeby nie cisnęły a były wygodne (z gumkami itp). Stanawiam na wygodę. U nas dzisiaj piękny dzień (pomimo nieciekawej pogody ). Pojechałam jednak kupić tę kurtkę![]() AgaG wklejam zdjęcie dresówki ![]() Kurcze, kusicie tym konikiem
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
A co byś chciała
Cytat:
Natka, skąd ta sukienka? Bo przeoczyłam, jesli pisałaś, a baaardzo mi się podoba No i pierś się da wyciągnąć
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie Natka gdzie tą kieckę kupiłaś?
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też się podoba, ale wyglądałabym w niej jak ludzik michelin
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa, jasne
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie to, że można wyciągnąć łatwo pierś mnie głównie przekonało, bo zawsze mam z tym niestety problem w ubraniach. Iustyna co Ty piszesz nam tu za głupoty Napewno bardzo dobrze wyglądasz !---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Wiecie co, tak kusicie tym konikiem, że chyba kupię Domkowi pod choinkę? Co myślicie? ![]() Forum to naprawdę dobra reklama, powinni nam za to płacić |
|
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno, to w czerwcu będę dobrze wyglądać. Na razie nie zamierzam się odchudzać, bo będą święta a ja uwielbiam jeść. To żadne kokietowanie. Aż żal pisać
. Ale nie ma to, tamto, od stycznia się biorę za siebie
|
|
#3596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Natka podpinam się pod pytanie skąd taka fajna kiecka ja nie mam ostatnio weny odzieżowej i chodzę jak żul ubrana -dużo warstw nie pasujących do siebie ubrań
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
To się nazywa marketing szeptany
![]() yyy dopiero zobaczyłam, że Villas umarła Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-05 o 23:38 |
|
|
|
#3598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to dobry pomysł ![]() Cytat:
![]() ![]() W spodniach całe żcyie latałam. Tylko i wyłącznie w spodniach. Do połowy studiów. Potem odkryłam spódnice i sukienki, ale tak na zmianę ze spodniami. A od dwóch lat wyłącznie sukienki, czasami spódnica +bluzka ![]() ŻARTUJESZ Lecę czytać.
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po świętach zawsze pękam w szwach, bo jem wszystko w hurtowych ilościach ![]() A w czerwcu, bo ślubik tak? ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Ja też nic nie słyszałam idę szukać ![]() Aaaa i zamówiłam tego konika, niech ma brzdąc mały ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Idę spać Dobranoc |
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
A ja lecę karmić
![]() Macie tu być, jak wrócę!!! Justyna, słyszysz?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

bo zawsze kończyło się na kilku razach a tu się zawzięłam bo jak widzę kawał tego cielska w lustrze to aż mnie zalewa

kla ski:
Bo choroba zawsze najbardziej męczy na noc niestety
Musiecie to jakos przetrwać.

Lecę czytać.