|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
u mnie w szpitalu na sile klada a tu rozwarcie na 5,5 i do diomu??
bylam na zakupach wydalismy 350 zl i nic nie kupilissmy jakies ☠☠☠☠☠☠☠y na mikolaja dla dzieci i drobne zakupy do domu;/ humor jaki byl taki jest;/ Klaurencja gratki dla kolezanki
|
#1652 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz zmykam, bo mąż w domku i rzucam się na pomarańczko
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja też myślałam że już tam do końca poleże no ale cóż uznali inaczej a tż hmmm jak by to napisać najchętniej to by mi teraaz gwiazdkę z nieba oferował ja rozumiem że stres udziela nam sie nam teraz 2 no ale kurcze nei można rzucać takimi hasłami nawet w złości bo on palnie i nie pomyśli że ,mógł cholernie mnie tym zranic ja mam stresa ciążą i tym czy zdążymy na czas pokoik zrobić a ten to tylko stres czy się z tym remontem uwinie więc w 2 jesteś,y teraz poddenerwowani już chyba jesteśmy tym zmęczeni bo ja już mam dość jestem już zmeczona już chce być po a tu jeszcze musze jezdzic w kółko lekarz dom szpital dom tż zły (wiem ze się martwi o mnie) więc wkurzony na mojego lekarza że tak mnie odsyła do tego szpitala zamaiast dać mi spokoj aż samo sie ruszy i wtedy pojade to tak muszę w kółko jezdzić się męczyć denerwowac nie potrzebnie bo on dobrze wie jak ja się boję panicznie szpitali i każda taka wyprawa to dla mnie duży stres i pewnei wolał by mi tego oszczędzić bo dziś się pytał czy muszę jechać do tego szpitala czy nie mogę w domu sobie leżeć i czekać aż samo sie ruszy ale tak coś czuję ze niebawem samo sie ruszy wystarczy tylko że kilka dni nie będe brać tabletek i zaczną się pewnie skurcze
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1657 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czasami martwie sie, ze takie male to pokarmu nie bedzie, chociaz wiem, ze to nie od rozmiaru biustu zalezy ilosc mleka....Cytat:
a ja myslalam, ze wrocisz do nas z maluszkiem to teraz mam przeczucie,ze na dniach urodzisz
|
|
#1658 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i super z datą, gratuluję Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieję, że ze schroniska szybko trafi do nowych państwa.... Cytat:
Cytat:
ja przytyłam Cytat:
Cytat:
o a myślałam, że cię nie wypuszczą trzymaj się dzielnie, już blisko
|
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie ważył, a gość cóż??? Eh było minęło. |
|
|
|
|
#1660 |
|
Rozeznanie
|
Zapomnialam sie pochwalic, ze dokladnie dzis wg OM skonczylam 36tydz!!!, wg suwaczka (termin z USG) jutro koncze 37tydz!
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za wyniki
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam was
![]() Agawoo moj lekarz tez to wszystko mowi na wizycie, całe usg opowiada i ogolnie jestem bardzo zadowolona. ALe ja czasem go uprzedzam z moimi pytaniami , albo pytam pomimo ze juz mi powiedzial ![]() Po dzisiejszej wizycie jestem zadowolona ale lekarz mowil ze to spowodowane ulozeniem małej i nie ma sie co martwić.Na anemie cd zelaza i zuravit na mocz. Zobaczymy za miesiac ![]() A ja przytylam 1kg tylko, z czego mala 600g. Nie wiem czy nie za mało tyje wsumie ciesze sie bo latwiej bedzie zrzucic ale nie wiem ![]() Odkryłam dzis roztepy na udach małe i slabo widoczne ale sa ![]() Bylismy ogladac porodowke i jestem zadowolona! czysto, schludnie zadbanie. A pani połozna ktora nas oprowadzała przesympatyczna. Az sie modle zeby trafic na jej zmiane, bo naprawde fajna kobieta sie wydawała ![]() I dowiedzialam sie co musze miec ze soba wiec moge zbierac wszystko do torby. chociaz w zasadzie potrzebne niby tylko koszule jakies kosmetyki swoje i pieluchy i chusteczki dla malucha. reszte zapewnia szpital. Ale podpaski mimo wszystko wezme swoje i te majty jednorazowe. No ale ubolewam bo nie robią lewatywy, a ja bym chyba wolała miec ale trudno najwyzej bedzie kloc
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).W ostatnim odcinku był zwiastun i właśnie widziałam co tam sie będzie działo.....masakra, już sie nie moge doczekać ![]() Cytat:
![]() O kurcze Monia, a ja pewna byłam ze dopiero z Michałkiem wyjdziesz ze szpitala Ale tak jak piszesz, odstawisz leki to sie pewnie ruszy Agatek jeszcze nie wiem czy ten lód pomaga, za wcześnie zeby stwierdzić niestety
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama przed chwilą sprawdziłam swoje dwa sadzone jaja. Agatku witaj w klubie sadzonych jaj |
|
|
|
|
#1666 | |||
|
Zadomowienie
|
ehh a ja dalej się męczę ze zgagą
Cytat:
![]() Cytat:
jajka po kielecku to jaja nadziewane z pieczarkami i chyba ceblką i są mega pyszne i nie z majonezem kieleckim Cytat:
no ale z tego co piszesz to kilka dni dosłownie masz...
|
|||
|
|
|
#1667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś kupiłam mandarynki, ale jem tak 3-4 dziennie za jednym zamachem, co by nie być uczuloną, bo jedna wizażanka mówiła ostatnio, że mogą uczulić Cytat:
i tak Cię loffciam ![]() Cytat:
Oj ja mam tylko 'delikatny balsam nawilżający' czy coś takiego z nivei 500 ml i chciałam smarować po kąpieli co 2 dzień, a tak to niczym jakby nie miał dzieciaczek żadnych odparzeń... chyba 1 dzień jak będzie sucha pupa nic się nie stanie co?? A na odparzenia mam bepanthen maść- też na sutki, żeby nie bolały i je podleczyć w razie gdyby na początku były poszarpane (super działa) Agamili też polecała ![]() Jak laski mówiły- nie smarować, gdy pupa jest zdrowa, bo dzieciaczek się przyzwyczaja
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy dzisiaj łóżeczko, fotelik do samochodu i przwijak. Pod koniec tygodnia jedziemy dokupić resztę i będzie wszystko gotowe. No i kto dawał te fototapety misiowe na ścianę? Zakochałam się w nich i dzisiaj zamówiliśmy, taki http://allegro.pl/show_item.php?item=1968374878 Kupiłam też sobie koszulę do karmienia na rynku u nas za 22zł, więc mam już dwie i tyle wystarczy. Mama się jeszcze wygadała, że kupiła mi na święta jakąś piżamę do karmienia, ale normalną, spodnie i góra i do tego cieniutki szlafrok ![]() Czuję się kiepsko, boli podbrzusze i jakoś tak... mdło mi. W nocy spać nie mogę, wstaję co chwilę do łazienki, a jak nie do łazienki to zgaga mnie męczy strasznie. Nawet w nocy mleko zaczęłam pić mimo, że nie lubię. A już wcześniej nie miałam jej wcale ![]() Byłam dziś na wymazie, ale nie badał mnie. Nawet nic nie mówiłam, bo miał dużo pacjentek a mnie między nimi wcisnął... I tak idę za tydzień na wizytę normalną. Za to przyszedł wynik cytologi... i agawoo już prawie się popłakałam jak czytałam o piesku, ja nie mogę patrzeć na takie zwierzaki, bo chyba bym wzięła do domu wszystkie. na razie nie miałam takiej sytuacji... Monika dziwne, że nie zostawili Cię w szpitali ale 5,5cm to już brzmi poważnie. Nie wiem co jeszcze miałam, bo mi nie pocytowało ![]() ![]() Ahh, Agatek, dzięki za maila, dostałam |
|
|
|
#1671 |
|
Rozeznanie
|
*Agatek* dziękuję za gazetki. Ale w nich informacji i artykułów
Na pewno się przydadzą
|
#1672 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A chcę taką: http://allegro.pl/100-bawelna-koszul...962879492.html Cytat:
Spytaj teściowej jak się robi i dawaj przepis Zrobię z kieleckim i będą superowe ![]() Cytat:
A my dzisiaj z Wojtusiem sami śpimy, bo Mąż na dwudniowym szkoleniu
|
||||||
|
|
|
#1673 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Za miesiąc wykurzam gówniarza!!!!!!
![]() Ale mnie bolą żebra od jeżdżenia dzisiejszego autem a w cale długo nie jeździłam, wrrrrr Cytat:
niech podpyta lekarza no ale spierać się nie będę, bo znów będzie burza na forum, już przywykłam, że swojego zdania mieć nie można tutaj ![]() Cytat:
A co do pieska- co to za rasa?? Ja już przywykłam do ludzi zostawiającyh psy... albo bezpańska suka może zostawiła/zdechła? ![]() juhuuu!!! nie peniaj maleńka! witaj w klubie, nie jestem sama - na dupie - na udach - na plecach zaraz nad dupą - pod cycami mi się zrobiły ![]() Full serwis... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1674 | |
|
Rozeznanie
|
Nie jeszcze nawet nie mam wszystkiego
ale jutro chyba torbe spakuje w razie czego. Ty kochana juz tez chyba blisko terminu jestes przygotowana?![]() Mialam taki pomysl, ze z poczatkiem grudnia bede starac sie wykurzyc mala jak najszybciej z na swiat (mycie okien, szorowanie dywanow, kuchnie musze na glanc posprzatac), ale strach mnie oblecial.okazalo sie,ze moj tz teraz bedzie praktycznie ciagle w pracy, w domu bedzie doslownie przez pare dni do swiat i boje sie ze zaczne rodzic jak bede sama. On jezdzi busami do UK i nie zdarzy wrocic... no ale coz, dam rade sama jak bedzie trzeba![]() Cytat:
|
|
#1675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpocznij sobie w domku i się nie denerwuj. Będzie wszystko dobrze i zdążysz do szpitala. A długie leżenie i czekanie na poród to też chyba nie fajne... lepiej w domciu. Miło po domowemu. Trzymaj się ciepło. |
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatek, ja mam inny sposób-cebula i pasta do zębów Ostatnio pomogło, zobaczymy teraz![]() A piesek to chyba kundelek albo mieszaniec, na razie nie bardzo widać, bo jest malutki ..ale raczej nie jest bezpański, bo nie bałby się tak ludzi ..małe pieski to ufają ludziom, a ten uciekał jak tylko ktoś podchodził do niego
|
|
|
#1677 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() robię je zawsze na Boże Narodzenie i Śniadanie Wielkanocne. Potrafię naraz 5-6 zjeść . Pieczarki podsmaża sie z cebulką, sól, pieprz, mieli się na pastę i miesza z ugotowanym żółtkiem a potem faszeruje sie masą ugotowane białka, , potem na półmisek i na kazdą połówkę łyżeczka majonezu i kropla keczupu pudliszki pikantnego |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
inutil, boroo no nie ma sprawy
Polecam się na przyszłość ![]() Ale żeby nie było łatwo ----> odpalicie mi męża na jedną noc i będziem kwita Cytat:
Agamili poleciła zasypkę, więc może u Ciebie też się sprawdzi??
|
|
#1679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brzmi smakowicie
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
buu spie dzisiaj sama bo moj małż poszedł na nocke do roboty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

bardzo dziekuje 

czytałam w gazecie 
czasami martwie sie, ze takie male to pokarmu nie bedzie, chociaz wiem, ze to nie od rozmiaru biustu zalezy ilosc mleka....

Straciłam wenę do prasowania, pisania, nadrabiania i wszystkiego, smutno mi 
musi być 60 

dziś kupiłam mandarynki, ale jem tak 3-4 dziennie za jednym zamachem, co by nie być uczuloną, bo jedna wizażanka mówiła ostatnio, że mogą uczulić

Polecam się na przyszłość