|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Dziewczynki, uciekam spać, dobranoc
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() Cytat:
Pozazdrościłam Agamili i musiałam se też strzelić wypasioną kolacyjkę ![]() Ta dam! Teatralny- made in Kopernik, Toruń ![]() Aha i obgryziony serek - to musiałam odpalić chomiczkowi co by nie był smutny No i dokańczam moje bezalkoholowe z sokiem wiśniowym pycha
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-06 o 00:51 |
||
|
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
Neska, dziekujemy za info
Agatek, spaluje Cie za te slodkosci !!! ![]() ![]()
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
A myślałam, że mnie loffciasz i wszystko wybaczysz
![]() Podzielę się, bo teatralne kupiłam dziś 3 sztuki w koperniku najtaniej znalazłam za 1,28 jadłaś kiedyś to?? jest MEGA ![]() Leci do Ciebie, podkładaj rączki pod USB szybciuchno!! ------------------------------------------> doszło?? ![]() No, to spadam spać serio ten magnez przed snem działa, bo ziewam jak nigdy - a zawsze brałam krótko przed snem i nic, a dziś wzięłam około 21-szej ![]() Dobranoc dzieciaki
|
#1715 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobrerek
pierwsza jestem dzisiaj ![]() wstawać śpiochy !!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
![]() a rozstępy mam: -na brzuchu ( jest ich już tyle, że masakra - na biodrach - na dupie - na udach - pod kolanami mi się zrobiły ostatnio ![]() Cytat:
![]() tz ma wyjazdy jeszcze w przyszłym tygodniu więc po 20 się nie będę oszczędzać, no i wtedy też leki odstawiam ![]() u mnie myślę, że skuteczna okaze się przeprowadzka do nowego mieszkania no i przygotowywanie wigilii ![]() Cytat:
ale mówimy o tych samych są mega! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
|
|
|
|
#1717 |
|
BAN stały
|
Dzien dobry.
Ostatni tydzien pracy czas zacząć. Zimno jak diabli, nie mogłam się z łóżka wygramolić dzis bo tylko 15' w domu a na godzinę ogrzewania się nie opłaca włączać. Dopiero o 15. włączam gdy wracamy. Matko im bliżej końca tym bardziej mi się nie chce..Agatek ale pyszne kanapeczki . U mnie na śniadanie parówy dziś![]() A mi zasypkę zapisal w PL pediatra dla Mileny 2 lata temu. |
|
|
|
#1718 | |
|
Rozeznanie
|
Ach... jak sobie tak przypomnę...
I nawet jak pomyślę dobrze, to stwierdzam, że po porodzie będzie nawet lepiej ( o ile lekarz za ciasno nie zszyje), bo on z tych "lepiej wyposażonych jest" I w sumie tylko przez jeden dzień w miesiącu - tak statystycznie oczywiście - ma się go ochotę wyrzucić przez okno. Poza tym dobre dziecię z niego I wyobraź sobie, że odkąd lekarz kazał mi leżeć to nawet mnie co wieczór kąpię w wannie O kurcze, haha, właśnie się zorientowałam, że ja go chwalę... ![]() Cytat:
A po czym się zgagi nie ma? Bo ja mam po wszystkim oprócz po mleku. Tyli :/ Smarowałam się chyba od 3go miesiąca Ziajką przeciw rozstępom. Najtańsza w Rossmanie jest. Zużyłam ich... nawet nie jestem w stanie policzyć. A i tak te frań.ce się pojawiły na cyckach :/ Ale wydaję mi się, że zaczęły się pojawiać jak złapałam grypę i nie smarowałam wtedy chyba z tydzień :/ Boję się ich bardzo, bo tego się chyba nie da niczym potem usunąć, prawda? A propos zasypek to też słyszałam niejedną opinię, żeby ich nie stosować, znaczy zasypek i pudrów wszelkiego rodzaju tylko w razie czego to jakieś kremy. A i dzień dobry
|
|
#1719 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej hej dziewczęta!
Cytat:
Fajnie , że widziałaś porodówkę, ja też mam nadzieję się wybrać. A lewatywę można sobie samemu w domu zrobić podobno, tzn moja koleżanka mówiła, że zrobiła sobie sama w domu przed porodem.Cytat:
Cytat:
![]() ---- u mnie znowu kiepska noc, mam nadzieję, że znajdziecie coś uroczego w bucikach dziś
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
bry
![]() jestem na bierząco nie udzielam sie przez projekty ale nadążam za wami![]() nawojka dziękuję projekty jakoś idą ale cięzko na leżąco... Inutil ja pisałam o tapetach misiowych-kupiłaś widzę to teraz juz musze kupić nie będę dziecku żałować![]() Agatek i Agamili to samo słyszałam o tych kremach na odparzenia mam sudokrem ale na codzien bde smarować nivejka na odparzenia wlasnie MMonia ale masz przeoje z tymi szpitalami chyba bym byla wsciekla juz na maxa tak jeździć w ta i z powrotemide dzisiaj na wizytacje oby było wszystko ok![]() no i odbieram wyniki badań- mam nadzieje że morfologia sie poprawiła bo pewnie znowu beda mnie straszyc zastrzykami wrrr- moja anemia jest juz zaliczana do ostrej ale poziom żelaza mam ok-taka moja uroda bo jem i warzywa i owoce i mieso i szpinak i wszystko co zalecacie i d...upa z tego miłego dzionka dla wszystkich jak mi sie nie chce jechac dzisiaj do krakowa a jutro na uczelnie ![]() i już córci się doczekać nie mogę...
|
#1722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się smarowałam od początku ciąży mustelą, elancylem, erisem, babydreamem, clarinsem, mamamil, biothermem, le'maadr i mnóstwem jeszcze innych specyfików i dupa ! Cytat:
smarowałam i smaruję wszystkim ! majątek poszedł na kremy, mąż mi powiedział, że mogę szaleć, ale mam taką skórę,że to i tak nie pomaga ![]() zostaną zabiegi po porodzie bo jestem tak poharatana ze tztowi nawet mnie szkoda ![]() mam po jednym opakowaniu takich i takich
|
||
|
|
|
#1723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Rozeznanie
|
Dobry mamuśki!
Ja jeszcze w łóżku mąż pojechał na służbę, wróci dopiero jutro.A ja dzisiaj sama na szkołę rodzenia się wybieram. ![]() idę jakieś śniadanie zrobić ![]() udanych wizyt miłego dnia
|
#1725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak to co tu jeść? Wszystko - skoro i tak wiadomo, że zgaga będzie, to co za różnica? ![]() A może zbyt wielu tych specyfików używałaś? Mi żona kuzyna doradziła, żeby stosować jeden jedyny i nie zmieniać. Sama mówiła, że zmieniła w czasie tygodniowego pobytu w szpitalu na inny, bo jej się skończył tamten, którego stosowała i rozstępów na brzuchu nabawiła się okropnych ![]() Jakie zabiegi? Można to usunąć nie chirurgicznie?
|
|
#1726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
za wizyte.Haniula a Tobie gratuluje udanej wizyty (coś mi chyba wcześniej umknęło)
|
||
|
|
|
#1727 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() Pear Kamciurka ja niestety na wyjazdy na wroclaw juz sie nie piusze.. za ciezko mi
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak pozostając przy problemach skórnych mamusiek, to niektóre dziewczyny piszą, że popsuła im się cera, jakieś krostki itd, a u mnie na odwrót. Miałam pewne problemy z trądzikiem, skóra lekko tłusta, a teraz zero pryszczy, no, ale skóra w niektórych miejscach wysuszona na wiór, jakies suche skórki przy nosie- jakoś nie wiem jak się za to zabrać, zeby tą suszę zlikwidować, nawet moja kosmetyczka stwierdziła, ze to kompletna rewolucja
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
jezuuuuu dziś w nocy strzeliłam w policzek mojego tżta
obudziłam się gdy usłyszałam plaśnięcie a wszystko przez moją zaje.fajną nockę - same koszmarne sny śniło mi się m.in. że jakiś typ zebrał pokaźnych rozmiarów teczkę ze szkalującymi mnie rzeczami, ja ją znalazłam i on mnie nakrył więc ja go po mordzie no i przez sen użyłam se na tżcie ![]() dobrze, że nie miał żadnego zaczerwienienia rano jak szedł do pracy Ponadto pot się ze mnie lał, piłam morze wody, non stop budziłam się tak o i też na siku, przewracałam się sapiąc jak lokomotywa z boku na bok. Boże kiedy ja się wyśpię ja mam dwie paczki tych pierwszych
|
|
#1730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam od 6 miesiąca przyrost wagi na miesiąc ok. kg. Lekarz nic nie mówi, więc spoko ![]() Cytat:
Ale majonez i ciutkę musztardy mieszam już z farszem + na to jeszcze ciapka majonezu ![]() Cytat:
Ostatnio wyczaiłam takie w tesco i wybrałam wersję jabłkową - gazowane pićko o smaku jabłkowym, ale jakie pyyyszne _________________________ ____ Bry ![]() Mąż dzisiaj wyjątkowo szedł do pracy na 8:50, więc mogliśmy pospać do 8:10 wyspałam się pierwszy raz od dawna![]() Tylko kurcze... coś mi się w nogę stało... kolano i najnliższe okolice przy każdym ruchu bolą, a w nocy jak nogi nie używałam, to w ogóle masakryczny ból, jakby mi ktoś gwoździe wbijał
|
|
#1731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takie coś zrobiłam kilka nocek temu aż małżowi pękło naczynko w jednym oku![]() Ale wg mojego snu zrobiłam to w samoobronie
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
witam kobietki
![]() tż pojechał odebrac wyniki na gbs,trochę mam stracha |
|
|
|
#1734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
spałam dzisiaj całą noc może to dzięki syropowi, który sobie wczoraj na zgagę kupiłam ![]() ![]() ![]() Dzisiaj muszę skończyć prasowanie, zostało mi naprawdę niewiele... buuu, ja jakby słomiana ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam te z BabyOno, ale nie wiem które lepsze ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że misie będą się tak samo na żywo prezentowały Cytat:
moja mama się śmieje, że facet to na wejście powinien dostać ochrzan, za nic. Bo mają łatwiej i tyle ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, pozmywałam, ogarnęłam kuchnię i spadam na szybkie zakupy
![]() od razu obczaję chusteczki do pupci z Biedrony, bo słyszałam, że dobre ![]() Potem zrobię obiad i będzie malowanko, więc pewnie wyjdę z domu, żeby nie wdychać jeszcze nie mam pomysłu gdzie, ale zapewne do mamy![]() Aaaa... Na początku ciąży dostałam od koleżanki torbę ciuchów ciążowych: pasy, stanik do karmienia i 3 bluzki... Jak przymierzyłam bluzy, to we wszystkich się topiłam, a teraz jedna czeka na założenie, bo jeszcze kilka cm w brzusiu i będzie akurat, a poza tym ma napis "Wychodzę wkrótce" więc będzie idealna na ten ostatni czas ![]() No i stanik do karmienia jest idealny, tzn. jest jeszcze luz firma dobra (droga), więc mam nadzieję, że mi dobrze posłuży dokupię jedynie jakiś ciemniejszy i będzie git![]() Papa
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Humor mam jakiś średni, ciężko mi i źle :/ Ech ... . Nie chce mi się wychodzić z domu, a tu trzeba się wyszykować i pojechać do brata TZta i do teściów :/ Cytat:
|
|
|
#1737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() jakoś nadrobiłam was dziewuchy ![]() Cytat:
Cytat:
wiadomo - po ojcu![]() widzę, ze nie tylko ja jakaś zdołowana chodzę, bo tu też nastroje różne... wczoraj dałam popalić tż-towi - aż mi głupio bo w sumie bez powodu,a le co się naryczałam to się naryczałam ze złości. jeszcze tak mnie wczoraj jakoś brzuszek pobolewał, za dużo biegam chyba już, bo jakoś mi ciężko. a teraz pranie się pierze, muszę iść mielone usmażyć, a mi się nie chce ![]() najlepszego z okazji mikołajek mamuśki. mój tż dzisiaj robi za mikołaja haha ![]() o maj gad, jakiś ułom trąbi pod oknami mi już 5 minut, zwariować na tym osiedlu można
|
|
|
#1738 | ||||
|
Zadomowienie
|
pisałyście o płytach indukcyjnych, ja mam Elektrolux i jestem mega zadowolona... chwile trwało zanim się do niej przyzwyczaiłam, ale teraz nie wyobrażam sobie gotowania na innej
teraz jak jadę do rodziców i wstawiam wodę na kuchence gazowej to się dziwię co tak długo...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i juz się szykowałam zeby wpaść do Ciebie jutro ![]() Cytat:
a mi się dzisiaj śniło, że Tomek Jacyków namawiał mnie żebym zgoliła wlosy na głowie zaraz przychodzi do mnie koleżanka z pracy, też cięzarówka, ale marcowa to sobie poplotkujemy ![]()
|
||||
|
|
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
cos chcialam napisac ale nie wiem co...
ide na spacer moze mi sie przypomni
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam powiedzieć że jeszcze żyję ;P dzidzia jeszcze w brzuszku, choć było niewielkie ryzyko że się pospieszy i zaczęliśmy wczoraj 36tc...
Jako że miałam grzecznie jak najwięcej leżeć, to się skupiłam na robótkach drutowo/szydełkowych, bo koleżanka zbierała na jarmark (można to robić na leżąco) i starałam się nie dostać żadnych skurczy bo gin powiedziała że dopóki nie ma skurczy to tak może być , ale że mam się oszczędzać jak najbardziej (ciekawe jak to niby zrobić przy dwulatku biegającym po domku, ciągle coś chcącym, a jak się leży to skaczącym Ci po brzuchu Zaraz się tylko dopiszę na pw do listy i znikam znów... postaram się częściej zaglądać i mniej więcej Was poczytywać... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

pycha 

jest MEGA 
serio ten magnez przed snem działa, bo ziewam jak nigdy - a zawsze brałam krótko przed snem i nic, a dziś wzięłam około 21-szej 

są mega!
A tą zasypką się robi przy każdej zmianie pieluchy?? Do kiedy się sypie?

chyba bym byla wsciekla juz na maxa tak jeździć w ta i z powrotem

za wizyte.
(coś mi chyba wcześniej umknęło)