|
|
#1021 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
Ja muszę się pomęczyć do marca-kwietnia w pracy bo dopiero co podpisałam umowę z nowym pracodawcą jakoś tak mi głupio iść na L4 od razu. Muszę przyznać, że siedzenie 8 h przy komputerze sprawia ze ciśnie mnie brzuch wczoraj to był jakiś koszmar - zjadłam w domu na obiad fasolkę po bretońsku i tak mnie wysadziło... pół nocy nie spałam przez ból brzucha wzięłam Lactulosum ale dopiero dziś rano dał efekt... Jednak muszę przestać jeść rzeczy ciężkostrawne koszmar. Nie wymiotuję, mdłości mam rzadko ale idzie mi w drugą stronę. Czy Wy też tak macie?---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
także w sumie niewiele ale za to słyszałam serduszko więc choćby po to warto iść na usg
|
||
|
|
|
#1022 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
izasz-b ja biore Duphaston 2x profilaktycznie, gin mi przepisal... od pozytywnego testu zaczelam brac i mam przestac dopiero w 13t. nie badal mi hormonow ale jestem po poronieniu wiec dal zapobiegawczo. kompletnie sie nieznam jaka wielkosc jest Ok ale mysle skoro sie miscisz w normie to musi byc w porzadku
Balbinka1983 mi mdlosci jako takie zaczely sie 2 dni temu, wczoraj wymiotowalam 2x a dzis lekko rano, co do twojego pytania (jesli zakumalam ) to nie mam problemu z zaparciami i raczej leci ze mnie jak woda naszczescie wszystko jest kontorlowane |
|
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
moi tez sie ciesza
mama mowila ze juz sie doczekac nie moze kiedy ucaluje te malutkie nozki ![]() a ja sie tylko modle zeby bylo zdrowiutkie i zeby spalo w nocy :d bo ja jestem taki spioch i nie wyobrazam sobie ciagle w nocy wstawac do maluszka
|
|
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Mdli mnie od rana, jak otwarlam lodowke to myslalam ze zemdleje... Moja waga poki co stoi w miejscu ale zauwazylam ze jem mniej niz przed ciaza bo jakos kompletnie nie mam apetytu. A slodycze moga lezec obok mnie i ja ich nie rusze. Pierwsze USG jakie mialam w zyciu to bylo przez brzuch na poczatku ciazy, pamietam wowczas musialam wypic 2 litry wody niegazowanej i do momentu USG czyli jakas godzine nie sikac... to byl dla mnie koszmar... ale przypuszczam ze tamta ginka nie miala dowcipnego ![]() Pierwsze USG w drugiej ciazy mialam dowcipne kazde kolejne juz brzuszne.O 12 mam termin, trzymajcie kciuki
|
|
#1026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny,czy jest mozliwe,że lekarz ginekolog nie jest w stanie stwierdzić skąd jest plamienie?? Moja koleżanka jest w ciąży, na początku miała plamienia-z reguły nocne. I poszła do swojego gnekologa w ziązku z tą sytuacją, po czym dowiedziała się że "on nic takiego nie widzi, i że jej się chyba wydaje ,że plami" . Ja była pewna że jeżeli jest jakiekolwiek krwawienie to ginekolog jest w stanie stwiedzić że to np. nadżerka,czy coś innego??
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Balbinko, poprosiłam lekarza o L4 ze względu na rodzaj wykonywanej przeze mnie pracy, gdzie jest dużo stresu i może być niebezpiecznie (choć nie musi).
Dziś rano, poraz pierwszy, było mi trochę niedobrze. Oby to się nie rozkręciło. |
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą, jeśli to były plamienia z macicy to podczas zwykłego badania ginekologicznego przecież nic nie zobaczy, bo jak...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-12-06 o 10:10 |
|
|
|
|
#1029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I własnie mnie to zdziwiło,że lekarz jeśli nawet nie zobaczył skąd te plamienia to nie zrobił wywiadu jak one wyglądały itd - tak jak piszesz. Tylko powiedział,że się jej wydawało. Ja znowu byłam pewna że takie rzeczy jak plamienie są widoczne ,bo to przecież jest z jakiegoś miejsca, i chyba zawsze coś tam w pochwie zostanie?
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przy plamieniach może nie zobaczyć skąd, u mnie to było nawet tak, że raz mi puściło krwi jak na normalną @, a pół godziny później było już zupełnie czysto, nawet przy szyjce. A jak plamienia są mniejsze to może nie być żadnego śladu, zwłaszcza jak do lekarza się pójdzie np. dzień po
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja zaraz sie biore za lepienie ruskich pierozkow
![]() trzymajcie kciuki zeby sie udaly
|
|
|
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mężowi kapuśniak smakował?
|
|
#1033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Smakował, smakował
|
|
#1034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za pierogi ivonci![]() mi jak zwykle nic się nie chce,albo wszystko mnie boli czuje się jak stara baba chwilami chyba potrzebuje kopniaka porządnego![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- dzisiaj zaczynam 11tc |
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też się nic nie chce... Muszę chałupkę ogarnąć, ale to dopiero jak gdzieś za godzinę położę małą. Po południu przyjdzie siostra tż, a że lubi gotować to o obiad się dziś nie martwię
|
|
|
|
#1037 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Asiu dzięki za gratki |
|
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
Witam
moja wizyta która miała być 20 grudnia jest juz dzis a to dlatego że znowu mam ten śluz brązowy ;/ ogólnie to troche mi lepiej jeżeli chodzi o mdłości. Pozdrawiam |
|
|
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz jestem w domu, z mojej ciazy dzidziusia nie bedzie
Ciaza pozamaciczna... jutro rano mam stawic sie w szpitalu... Czym predzej do lekarza tym lepiej. Trzymam za Was kciuki &&& milo mi bylo z Wami przez te kilka dni ![]() Pozdrawiam
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() zapisuję się do wątku... ![]() termin 5 sierpnia 2012 ![]() to moja pierwsza ciąża, nieplanowana, tzn. raz spróbowaliśmy bez zabezpieczenia, tak sobie, powiedzieliśmy sobie z mężem, że jak się uda to będziemy Rodzicami...no i będziemy ![]() dziś idę się umówić na wizytę...mam stracha, ale dam radę ![]() jestem taka szczęśliwa!!!
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2011-12-06 o 14:22 Powód: nie wyświetla się suwaczek |
|
|
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
dopiero co mi nerwy odeszly
konczy mi sie Duphaston co gin z polski mi przepisal wiec![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- cassie24 tak mi przykro, lacze sie w bolu sama stracilam wiec wiem jak sie czujesz, niepoddawaj sie..najpierw sie wylecz ..przebolej strate i staraj sie znowu...mi sie udalo po 3m zajsc znowu wiec zycze ci kochana jak najlepiejkarolka110 gratulacje
|
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się Kochana ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się cieplutkoCytat:
Cytat:
|
|
#1045 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cześć,witamy nową mamuśkę ![]() Cytat:
Oby siostrze się udało załatwić Ci tableki .Nicki- co się dzieje,że się nie odzywasz??
|
|
#1046 |
|
Wtajemniczenie
|
udaly sie pierozki
![]() mogly by byc odrobinke bardziej slone ale i tak sa dobre i ciasto mi wyszlo mieciutkie a obawialam sie ze takie nie bedzie Casiee24 przykro mi naprawde, nawet nie moge sobie wyobrazic jakie to uczucie ;/ ;*** u mnie w rodzinie wiele osob poronilo , mam nadzieje ze mi sie to nie przytrafi ale bola mnie plecki ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- heheh moja mama wrocila z pracy to jej oczy wyszly na te pierogi ![]() milo jest jak komus smakuja ![]() mowi ze jeszcze ja wygryze z pracy heheh ( jest szefem kuchni w osrodku wypoczynkowym) |
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko, wyobraźcie sobie, że poszłam zapisać się do gina i mam termin an 19 grudnia...jak ja tyle wytrzymam...nie dość, że mieszkam w Niemczech i już sama wizyta tam była stresem to jeszcze tyle muszę czekać...mam nadzieję tylko, że ginka okaże się miła tak jak czytałam na forach....w PL też odwiedzę lekarza, tak zawsze pewniej
![]() a poza tym mam dziś pierwszy dzień kiedy mnie strasznie mdli...:/
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
ivoncia16 gratuluje pierozkow...ruskie to tez moje ulubione zwlaszcza z duza iloscia cebulki
karolka110 witamy w swiecie mdlosci ... do 19 to niecale 2 tygodnie napewno dasz rade...wiekszosc z nas musi czekac troche dluzej jak nie sa w polsce...ja wymusilam placzem u poloznej wizyte w 7t bo standardowo to 9-10t robia pierwsze USG ledwo co siedze przed kompem caly dzien mi niedobrze...dzis znowu nic niezrobilam w pracy ...naszczescie czas do domku
|
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki Selay , ciesze sie ze mi wyszly bo to moje pierwsze pierogi w zyciu
![]() jutro jade na badania oby bylo ok
|
|
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
to nawet nie są jakieś wielkie mdłości, tylko jakby "mulenie" w żołądku...
chodzę i coś podjadam...ale jak sobie pomyślę, że mam grzać makaron dla Męża to fuj, muli mnie od razu mocniej....wypiłam herbatę imbirową ale nie nie pomaga...zjadłabym pierogi....albo ogórkową, albo kapuśniak... zachciewajki się zaczynają
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

jakoś tak mi głupio iść na L4 od razu. Muszę przyznać, że siedzenie 8 h przy komputerze sprawia ze ciśnie mnie brzuch
także w sumie niewiele ale za to słyszałam serduszko więc choćby po to warto iść na usg

za to koleżanak która razem ze mna była w ciązy własniena poczatku dużo przybierała na wadze a w 3 trymestrze wcale wieć to zależy po prostu od dzieciaczków, pewnie ilości hormonów itp, na odadatek dodam że ja tez już przytyłam 2 kg jak nie wiecej ale jestem odbrej mysli, ze same sie zgubia tak jak przy pierwszej dzidzi ze chyba tylko dzieki karmieniu piersia kilogramy same spadały bo nie ćw i nie robiłam nic specjalnei zeby od razu zrzucić to co w ciąży nabarałam

sama stracilam wiec wiem jak sie czujesz, niepoddawaj sie..najpierw sie wylecz ..przebolej strate i staraj sie znowu...mi sie udalo po 3m zajsc znowu wiec zycze ci kochana jak najlepiej
Trzymaj się Kochana