|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
ach co to byly za czasy |
|
|
|
|
#1982 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]() Cytat:
i dolecił gin jakąś dietę, że tak narzeka?Cytat:
a ja wrzucę swoje jak będę w domu przed świętami, bo tu nie mam niestety żadnego ![]() Cytat:
i kciuki za wizytę - córeczka na pewno poprawi humor Przykra wiadomość ![]() Cytat:
Hej ![]() Ja po glukozie, ledwo to przeżyłam było obrzydliwe, do tej pory na samą myśl mnie wstrząsa... Ble... Jutro ok. 10 mam odebrać wyniki i pokazać ginowi. Liczę, że będą dobre... A dziś tyle słodyczy dostałam i przez to badanie nie chce mi się nawet ich tknąć w dodatku jestem mega niewyspana, z wrażenia jak zawsze się budziłam, a od 5.30 już na nogach. Ja to jestem
|
|
#1983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skąd ja to znam ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, która gra na skrzypcach? nie mogę sobie przypomnieć, ale któraś pisała że chce maleństwu pograć jak jeszcze jest w brzuszku...
|
#1985 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dziien dobry!
Aguśka, dzięki Maks to bardzo żywy chlopczyk, lubi stawiać na swoim, uparciuszek jeden Siostra książki na razie nie kupiła, bo oni w Niemczech mieszkają, będą w Pl dopiero na świeta. Może ja jej dam tą książkę w gwiazdkowym prezencie? W ogóle zaopatrzę się sama w kilka poradników, które były tu bardzo polecane.Co do rybek i akwarium, do dziś pamiętam jak z siostrą spędzałyśmy wakacje u babci na wsi. Kuzyn z zapałem hodował akwariowe rybki, był bardzo z nich dumny, mial kilka cennych egzemplarzy. Postanowiłyśmy raz nakarmić te rybki i ogrzać je trochę, bo woda w akwarium wydawała nam się dla nich za zimna, a nikogo nie było w pobliżu. Wsypałyśmy chyba pół paczki pokarmu, coś tam poprzestawiały w osprzęcie. Gdy ciocia przyszła z pracy, okazało się, że....z rybek zrobiła się zupa-ugotowały się i zginęły wszystkie ![]() Na swoje usprawiedliwienie dodam, że byłyśmy małe i niczego nieświadome, chciałyśmy przecież dobrze, ale do dziś mi głupio, zwłaszcza, jak sobie przypomnę w jakim szoku był kuzyn! |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Płeć mi podał już w 14 tyg a teraz się potwierdziło.
Niestety umowa zlecenie wymaga ode mnie wyrobienia kontraktu w słuzbie zdrowia i nie mam możliwosci żeby umowa poszła na kogoś innego Gin polecił mi jeść produkty z żelazem wątróbka itp i oczywiście słodyczy zero. Nie wiem czemu tej wagi tak sie uczepił. W sumie mam +7 |
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
iw32 gratuluję chłopca
![]() joanaros gratuluję dziewczynki ![]() julliczka gratuluję dziewczynki ![]() Cytat:
ja też miałam swoje uzależnienia growe, ale aktualnie brak czasu na nie chociaż kusi mnie żeby sobie simsy 3 kupić na xboxa ![]() Dzień dobry. ![]() moje dziecię wczoraj mi chciało wyjść lewym bokiem, tak mi się pchało tam, że myślałam, że mi skóra pęknie Tżtowi rękę położyłam tam i udało mu się poczuć te kopniaki Aguśka widać, że synuś zadowolony z nowego pokoiku daj znać jak tam po pierwszej nocy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
hejj
gratuluje odkrytych płci , udanych wizyt i trzymamy kciuki z Mateuszkiem za nastepne ![]() u nas dzis pierwszy snieg ,ale i piekne sloneczko ) zaraz zmykam na spacer, znowu ciagle mnie ssie w żołądku wiec jem i jem moj pracodawca w koncu doniosl moje zwolnienia do zusu, odetchnełam, bo na prawde ciezko z nim cokolwiek zalatwic i sie skontaktowac. Aguśka Filipek jest boski dokuczaja mi w nocy cierpnące ręce, nie czuje palców , czasami całej dłoni, ii druga noc pod rzad sni mi sie ze chodze w moich czerwonych szpilkach, a we snie sa takie wygodnenasze dziecko nabrało jakiejs mocy, rusza sie coraz mocniej, czuje go przez skóre i brzuszek sie rusza ,faluje super uczucie, nie wiem czy odnajde sie bez brzuszka po porodzie juz zapowiedziałam TZ ,ze ja chce brzuszek cały czas, biedny był przerażony ))
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
To ja
tylko ja tak po całym dniu wstaję z łóżka "Nie pytaj czy się położyłam... ja jeszcze nie wstałam!"joke-09.jpg
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-12-06 o 12:25 |
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() synuś tak mnie dziś skopał ze az mi caly brzuch falował |
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ostatnio z TŻ męczymy jedną grę na Facebooku Dziś rano też zostałam porządnie skopana a potem widziałam jak mi się "bąbel" przemieszcza, takim powolnym, spokojnym ruchem.Jednak ostatnio upodobała sobie kopanie w pęcherz Nie lubie tego uczucia.---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
|
#1993 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...jestem dzis i ja...wczoraj was podczytywałam ale jakoś weny nie miałam do pisania...
Cytat:
Iw32 gratuluje synka! Cytat:
Teraz ma kilka zbiorników z koralami i morskimi rybkami i to cały jego świat. Niestety do porodu będzie usiał się ich pozbyć (oprócz jednego) bo trochę za dużo tego jest. Juliczka i joanaros gratuluję córeczek i super że wszystko ok. Koniakonia ale nieszczęść się na ta znajomą złozyło... No i powodzenia na wizycie. Madziara bardzo mi przykro z powodu wujka.... Ja dziś mam wizytkę popołudniu i mam nadzieję, że wszytsko jest ok i mój powściągliwy gin zerknie co tam dzidzia ma między nóżkami... byśmy mieli z M cudny prezent na Mikołajki. A jak nie dziś to zaraz przed świętami idę prywatnie na połówkowe i wtedy to już nie wyjdę póki się nie dowiem.
|
||
|
|
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Karo89;30911525]iw32 gratuluję chłopca
![]() joanaros gratuluję dziewczynki ![]() julliczka gratuluję dziewczynki ![]() skąd ja to znam o rany ma brat zaciecie |
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1996 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ale pewnie spróbuje, będę ciekawa reakcji bo to jednak wibracje.Ja dzisiaj obleciałam kilka sklepów, kupiłam szalik, sweterek mieszczący brzuszek a wczoraj wreszcie kurtkę w którą mieści się wszystko co trzeba i będzie mieściła mam nadzieje do końca-bo jest lekko rozszerzana dołem. Jak będzie okazja to wrzucę fotkę. W weekend udało sie nam z mężem posegregować ubranka dla malutkiej, które przypłynęły od mojej siostry ze stanów. Mamy 5 worków próżniowych w przedziałach 0-3, 3-6, 6-9 i 12-18 miesięcy. Także na razie luzik Większych ubrankowych zakupów nie planujemy.W tym miesiącu kupimy chyba leżaczek i pościel -żeby zdążyć przed VAT'em. Dzwoniłam do IKEA i raczej ceny łóżeczek i mteracy nie wzrosną -więc z tym się wstrzymamy. Patrzyliśmy też na wózki, byliśmy juz prawie zdecydowani na ten Graco Symbio lub X Landera, sprzedaczyni powiedziała że X lander to wózki które trzymają się na słowo honoru i sama w zyciu by ich nie kupiła, a Graco jest sztywny i bez amortyzacji. Za to bardzo poleciła firmę JANE-nie miała co prawda tego modelu który nam się podobał ale dała nam trochę do myślenia. Zastanawiamy się nad tym modelem: http://allegro.pl/wozek-jane-rider-g...958348734.html Czy ktoś miał do czynienia z tymi wózkami? |
|
|
|
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w telefonie mam, ale się okazało, że jak drugi raz chciałam wejść i sobie zagrać to nie chciała się włączyć i kazali mi sobie coś wykupić, żebym mogła zagrać... pfff... w marzeniach,chcieli by MoniaHan mamy pokoje obok póki co, i jak siedzimy wszyscy w domu, a drzwi mamy otwarte do pokoi to słychać jak gra, typu odgłosy kur, świnek itp itd
|
|
#1998 |
|
Rozeznanie
|
a to mój brzuś z dziś i kilka ciuszków jakie dostałam
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zadzwonił mój TŻ zero pytania jak się czuje itp. a rano czułam się trochę źle nawet nie wstałam śniadania mu zrobić, tylko dzwonił z pytaniem czy ryby nakarmiłam... ehhh.... faceci
|
|
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
Ja wróciłam z przychodni.. już niegdy więcej nie idę jako przeciętna Kowalska.. naczekałam sie jak głupia, a jak w koncu położna mnie zgarnęła, to ochrzaniła, że powinnam od razu przyjść i powiedzieć, że jestem pracownikiem szpitala, to bym nie czekała dłużej niż 10 min....
Co do TWARDNIENIA brzuszka.. Ginekolog powiedział, że to są skurcze przepowiadające ( nie wiem czemu ten z Polsce powiedział, że na nie za wcześnie).. Zrobił na szybko USG przez brzuch- sprawdził DŁUGOŚĆ szyjki.. Wszystko jest git. Mam tylko sobie jeszcze pobrać krew -kolega mi dziś w pracy zrobi, bo czuję ,że Hb znowu w dół poszła.. Po raz trzeci potwierdzono, że będzie synuś.. hehe ![]() A apropo męża, to mi się chyba trafił prawie ideał.. Nie pali, pije niewiele i rzadko, nie gra w żadne gry, czyta dużo książek, jest spokojny, niekonfliktowy, uczuciowy. Jego pasją jest żeglarstwo i zabytkowe auta. Swoją rodzinę, czyli mnie, psa i dzidzia stawia ponad wszystkim (czyt, kolegami i rodzicami też). Potrafi wszystko zrobić w domu.. Jesteśmy razem od pięciu intensywnych bardzo lat i to jak się wspólnie zmienialiśmy jest dla mnie cały czas niesamowite
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara super brzuszek i ciuszki
Niki faktycznie Twój TŻ ma bzika na punkcie tych rybek ![]() Anagat dobrze, że wszystko dobrze ![]() Ja też nie narzekam na męża - rodzina jest dla niego najważniejsza, ale i tak mnie dobija wiecznym oglądaniem sportu i graniem w fifę i jeszcze oglądaniem Kiepskich - na szczęście szybko zasypia ![]() Ja dziś robię ogórkową
Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2011-12-06 o 13:06 |
|
|
|
#2002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hehe no mój TV w ogóle nie ogląda. Nie mamy TV i nie chcemy mieć.. A 'prawie'ideał, bo mógłby być bardziej asertywny i lepiej sprzątać. Aaa no i idealnie by było, gdyby jeszcze zgodził się na obcięcie swoich długich włosów
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
a to My dzisiaj
![]() równo 26 tygodni... czyli zaczynamy tydzień 27 ![]() 26t+0ddd.jpg
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca super brzusio i spory już
![]() Ja muszę obfocić mój brzuch - dziewczyny w szpitalu mówiły, że sporawy jak na 6 miesiac
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca brzusio cudny
co raz większy
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam simsy na Xboxa wciągające cholerstwo
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczny brzusio karolca
Jeślo i nasze pasje chodzi to mojego mężula pasjonują sztuki walki, trenuje krav magę, wcześniej było tez ju jitsu Naprawdę się tym pasjonouje, czyta książki na ten temat itd i widzę jak dużo mu to radości daje i że się spełnia więc go wspieram w tym zainteresowaniu No ale nami tez się bardzo interesuje, okazuje troskę i w ogóle, zawsze jak przychodzi z pracy to pyta jak tam maleństwo czy kopie itd i jak ja się czuję więc tez na niego nie narzekam A co do gier online to oboje jesteśmy wciągnięci w shakes and fidgets ![]() I gramy na zmianę ![]()
|
|
|
|
#2008 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
ja i córcia dziękujemy za gratki ![]() Gratuluję wszystkim mamom poznania płci i udanych wizyt ![]() Aguśka dla Filipka, za udaną noc ![]() Madziara, Karolca jakie słodziachne brzuszki Dziś dotarły do nas paczki z hurtowni: łóżeczko, materacyk, wanienka ze stelażem i przewijak |
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
No ma , ale lepiej to niż by miał czas w knajpie spędzać
![]() Ja dziś kalafiorowa i placki ziemiaczane Idę smażyć.
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Dziś Mikołajki...kurcze ale ten czas leci... Byłam z mężem na zakupach ale żadnych prezentów nie kupiłam ![]() lipa... Jadę na 16:00 na Mikołaja do mojej siostrzenicy...bo do niej co roku przychodzi prawdziwy Mikołaj wiozę paczki... zjem jakieś dobre ciacho i troszkę się rozerwę Buźka!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

non stop

wymiary idealne, waga 375 g. Powiedział jeszcze tak: "o tu są dwie kreseczki to wyraźnie widać, że to cipka" 
Dawajcie swoje starocie, bedziemy za pare miesiecy porownywac z naszymi bobasami 
i kciuki za wizytę - córeczka na pewno poprawi humor 

Na allegro hurtowo kupowaliśmy 

tylko ja tak po całym dniu wstaję z łóżka "Nie pytaj czy się położyłam... ja jeszcze nie wstałam!"

z dnia na dzien dostalam ostrej pokrzywki na calym ciele z nasileniem na oczy , skore glowy, palce, kilka godzin pozniej pojawiły sie podskórne obrzeki i opuchlizna , spuchła mi skóra na głowie ,szyja nie moglam ruszyc, usta od wewnatrztez mi spuchly ii oczów otworzyc nie moglam, musialam wziac leki pomogl mi zyrtec, ale wygladalam i czulam sie strasznie, mam zdjecia to moze kiedys sie odwaze i pokaze